Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#901 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Samire,jesi to ti (bivsi premijer kantona,naglasak na BIVSI
) 
- Kapisla
#902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ahuseino........
Pitanje je potpuno ozbiljno,precizno,konkretno i korektno i ja na njega očekujem odgovor. Nadam se da će Pedja početi odgovarati na pitanja redom a ne praviti selekciju jer onda ovo što radi nema smisla i neozbiljno je. Pokazat će da li je NS drugačija od drugih stranaka ili je ista.A ako ne odgovara na postove nego pravi selekciju onda i to puno govori i o njemu a i o stranci. Zar ne. Vidio si neki dan Dodika koji na pitanje novinara FTVa odgovara sa konstatacijom da je FTV neprijateljska televizija zato što mu se pitanja ne sviđaju. Hoću da vidim da li se Peđi moja pitanja ne sviđaju i da li i on mene smatra neprijateljskim forumašem.
salut
Pitanje je potpuno ozbiljno,precizno,konkretno i korektno i ja na njega očekujem odgovor. Nadam se da će Pedja početi odgovarati na pitanja redom a ne praviti selekciju jer onda ovo što radi nema smisla i neozbiljno je. Pokazat će da li je NS drugačija od drugih stranaka ili je ista.A ako ne odgovara na postove nego pravi selekciju onda i to puno govori i o njemu a i o stranci. Zar ne. Vidio si neki dan Dodika koji na pitanje novinara FTVa odgovara sa konstatacijom da je FTV neprijateljska televizija zato što mu se pitanja ne sviđaju. Hoću da vidim da li se Peđi moja pitanja ne sviđaju i da li i on mene smatra neprijateljskim forumašem.
salut
- hipnotiziran
#903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja ću tebi odgovoriti, ja sam obični građanin koji nije član niti jedne partije...-LIBERO- wrote:Samire,jesi to ti (bivsi premijer kantona,naglasak na BIVSI)
A sada ti meni odgovori, na moja dvatri pitanja, ako si se već prikačio da citiraš moj post.
- no_pasaran
#904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
and wrote:da li se dani finansiraju iz budžeta?"komebaJa licno mislim da su BH Dani u potpunosti medij "Nase Stranke" i da su pomalo licemjerne optuzbe iz NS SDP-u da ima,ili da pokusava imati svoj medij,kada i NS ima svoj medij.Na kraju krajeva,ja nemam nista protiv toga da BH Dani "guraju" i podrzavaju NS,zato sto i sam simpatisem tu stranku,ali nemojte optuzivati SDP za nesto sto i sami imate/radite.
nije ti dobro ovo poređenje
Ni Dnevni avaz se ne finansira iz budžeta.
-
Lug
#905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I pored sve dobre volje Pedja, ja ne mogu fakat razumjeti ovu vasu-nasu deklaraciju. Toliko naivni vi ipak niste! Sto napisa Gantof, djeca u sestom osnovne bi bolje. Dosta sam se naslusao u toku rata i poslije o "naivnosti" BiH politicara, da bih sve prihvatao iz prve. Ne mogu vjerovati da ste vi ovo ozbiljno predlozili??!! Haj da zivimo u Luxenburgu, mozda bi i imalo neke logike, ali ne zivimo. Prihvatili ili neprihvatili ovu vasu-nasu deklaraciju, ona nista ne mjenja, sve ostaje po starom to je bar jasno, nismo pali s Marsa. Sta je svrha ovako "naivne" deklaracije?Pedja Kojovic wrote:01.04.2010. - 13:12
Naša stranka predložila španskom ambasadoru Madridsku deklaraciju br. 2
Predsjednik Naše stranke Bojan Bajić i međunarodni sekretar Slobodan Nešković sastali su se jučer u Sarajevu sa ambasadorom Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini Alejandrom San Martinom.
Tom prilikom predstavnici Naše stranke su sa San Martinom razgovarali o Deklaraciji koja se tiče ustavnih promjena u Bosni i Hercegovini, a koja se predlaže vladajućoj koaliciji u BiH na potpis sada, a predviđa sprovođenje nakon izbora, a koju je Španija najavila kao predsjedavajuća Evropske unije.
Naša stranka je španskom ambasadoru predložila izradu Madridske deklaracije broj 2, koja bi bila garant deblokiranja evropskog puta BiH, a koju bi vladajuća koalicija u BiH trebala odmah potpisati i primijeniti. Druga deklaracija sadrži samo tri tačke:
„Mi, vladajuća koalicija u BiH, obavezujemo se da ćemo istog trenutka: 1. Prestati sa otrovnom nacionalističkom retorikom, 2. Prekinuti sve korupcionističke radnje u institucijama države, 3. Pozvati kompetentne ljude iz oblasti razvoja ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta, omogućiti im da rade i ne smetati im ni u kojem pogledu.“
Predsjednik Bajić upozorio je ambasadora da Evropska unija ne smije slati poruku vezanu isključivo za ustavne promjene, već da jasno mora saopštiti vlastima u BiH da posvađana, pokradena i ekonomski nerazvijena BiH nije dobrodošla u Evropsku uniju, saopšteno je iz Naše stranke.
-
kecher II
#906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
samim ovim izlaganjem sebe na ovom forumu ih odvaja od svih drugih stranaka, a pitanja neka vjerujem da i ne vidi od sve ove zbrke a neka su besmislena da bi se na njih odgovaralo,Kapisla wrote: Nadam se da će Pedja početi odgovarati na pitanja redom a ne praviti selekciju jer onda ovo što radi nema smisla i neozbiljno je. Pokazat će da li je NS drugačija od drugih stranaka ili je ista.
kao npr
Kapisla wrote:Da li će te, u koliko budete u oktobru učestvovali na izborima, dati mogućnost pripadnicima Romske populacije da uđu u vlast tako što će te kao nosioca liste za kantonalni ili državni nivo kandidovati Roma? Da li je takvo nešto moguće u vašoj stranci ili je priča o ravnopravnosti ipak samo šuplja priča.
-
Pedja Kojovic
#907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kecher
Na pitanja forumasa kapisle ne odgovoram jer jer je u svojim prethodnim postovima(Od kojih su mnogi izbrisani od strane moderatora) vrijedjao(Mislio da vrijedja) ljude zbog njihove seksualne orijentacije.
Ja sam mu i nakon toga ponudio da se izvini i "vrati" u diskusiju, sto on jos uvije nije ucinio.
and je
Meni se cini da je jedan od razloga za "bijes" prema SDP-u rezultat emocija. Mislim da se radi o onoj vrsti odnosa koji ljudi imaju prema nekome u koga su vjerovali pa ih je razocarao. Od ovih ostalih stranaka se valjda nista i ne ocekuje.
p.k.
Na pitanja forumasa kapisle ne odgovoram jer jer je u svojim prethodnim postovima(Od kojih su mnogi izbrisani od strane moderatora) vrijedjao(Mislio da vrijedja) ljude zbog njihove seksualne orijentacije.
Ja sam mu i nakon toga ponudio da se izvini i "vrati" u diskusiju, sto on jos uvije nije ucinio.
and je
Meni se cini da je jedan od razloga za "bijes" prema SDP-u rezultat emocija. Mislim da se radi o onoj vrsti odnosa koji ljudi imaju prema nekome u koga su vjerovali pa ih je razocarao. Od ovih ostalih stranaka se valjda nista i ne ocekuje.
p.k.
-
VjecitiStudent
#908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dani NE MOGU biti vasom pod kontrolom iz jednostavnog razloga sto su oni vec pod punom kontrolom jedne druge stranke.Pedja Kojovic wrote: Ovo sto kazete za BH Dane....
Ja licno bih volio da BH Dani medij pod kontrolom ili pod snaznim uticajem Nase stranke. Nazalost to nije tako.
...
Ne znam sto ti je uopste zao novine koja je u svega par godina potpuno izgubila svaki kredibilitet, nakon gomile narucenih clanaka o energiji, Hamovicu, Harisu, SBiH ...
Mozda jednog dana, kad se malo obogatite ...
-
keno75
#909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A moja su ti pitanja prejednostavna da bi na njih odgovarao. I treba da znam da je politika ozbiljna stvar, a ne za.ebancija. A ozbiljna stvar je napr. Madridska deklaracija 2 .Pedja Kojovic wrote:kecher
and je
p.k.
- Kapisla
#910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
PEDI............
Svi dosadašnji moji postovi su bili kritički naspram NS a i POJEDINACA IZ RUKOVODSTVA TE STRANKE POTKREPLJENA DOKAZIMA I CITATIMA DRUGIH O NJIMA I TO JE ONO ŠTO TEBI NE ODGOVARA u mojim postovima. Možda bi ti na njih odgovarao da sam ja o NS pisao ono što ne osjećam,ali ja to ne mogu. NS je najbolja stranka ne u BIH. ne na Balkanu i ne u Evropi nego na cijeloj zemaljskoj kugli a siguran sam da ni u kosmosu nema bolje stranke. Ja nemam nikakve pokazatelje za to i moja tvrdnja se ne zasniva na činjenicama,ali eto kad vidim ko je u rukovodstvu stranke ja ne mogu drugačije da mislim. Stranka okuplja sve intelektualce,stručnjake i dokazane petriote ovog društva koji od politike ne očekuju nikakvu osobnu korist nago hoće da čine vlast samo za to da ovu zemlju učine boljom za sve njene građane. Ja nemam ni jedan dokaz da ove tvrdnje potkrijepim ali da bi Pedi ili Predrag na moj post odgovorio ja moram pisati ono što on voli čitati. Moram sebe ubjediti da nemam pravo na svoj stav i svoje mišljenje. A i zašto bih ja kao individua imao pravo na to kada je tu NS a oni sigurno imaju bolji i ispravniji stav od mene. I zato kličem;
Živjela NS
Živjela demokratija koju NS promoviše
Dole pravo na vlastito mišljenje......
JA MISLIM DA SAM SA OVIM POSTOM POSTAO PRIJATELJ NS ,a možda i nisam...Vrag će ti ga znati

Svi dosadašnji moji postovi su bili kritički naspram NS a i POJEDINACA IZ RUKOVODSTVA TE STRANKE POTKREPLJENA DOKAZIMA I CITATIMA DRUGIH O NJIMA I TO JE ONO ŠTO TEBI NE ODGOVARA u mojim postovima. Možda bi ti na njih odgovarao da sam ja o NS pisao ono što ne osjećam,ali ja to ne mogu. NS je najbolja stranka ne u BIH. ne na Balkanu i ne u Evropi nego na cijeloj zemaljskoj kugli a siguran sam da ni u kosmosu nema bolje stranke. Ja nemam nikakve pokazatelje za to i moja tvrdnja se ne zasniva na činjenicama,ali eto kad vidim ko je u rukovodstvu stranke ja ne mogu drugačije da mislim. Stranka okuplja sve intelektualce,stručnjake i dokazane petriote ovog društva koji od politike ne očekuju nikakvu osobnu korist nago hoće da čine vlast samo za to da ovu zemlju učine boljom za sve njene građane. Ja nemam ni jedan dokaz da ove tvrdnje potkrijepim ali da bi Pedi ili Predrag na moj post odgovorio ja moram pisati ono što on voli čitati. Moram sebe ubjediti da nemam pravo na svoj stav i svoje mišljenje. A i zašto bih ja kao individua imao pravo na to kada je tu NS a oni sigurno imaju bolji i ispravniji stav od mene. I zato kličem;
Živjela NS
Živjela demokratija koju NS promoviše
Dole pravo na vlastito mišljenje......
JA MISLIM DA SAM SA OVIM POSTOM POSTAO PRIJATELJ NS ,a možda i nisam...Vrag će ti ga znati
- Kapisla
#911 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko
Kapisla wrote:Pedja!!!!
JA ni u jednoj rečenici nisam protiv HOMOSEKSUALACA napisao ništa što si ti mogao protuMačiti kao moj napad na stranku to jest njih kao populaciju. JA O NJIMA IMAM SVOJ STAV A ON GLASI DA AKO JE NORMALNO BITI PEDOFIL ILI NEKROFIL A MOŽDA IMATI SKLONOSTI SEKSUALNE KA ŽIVOTINJAMA ONDA JE NORMALNO BITI I GAY.Ali nadji mi jedan primjer osim toga što jesam citirao Američkog generala koji je prošle sedmice optužio Nizozemski bataljon da zbog velikog broja homoseksualaca u svom sastavu nije bio spreman da izvrši svoj zadataK,a to je da zaštite civile u Srebrenici. DO NJEGOVOG SVJEDOČENJA MOŽEŠ DOĆI,ALI NE KRIVI MENE ŠTO SAM GA CITIRAO.Druge moje optužbe upućene ka tebi koji kako sam kažeš "širiš ideje NS"su kao što si i vidio vrlo konkretne i odnose se na ljude iz vrha stranke. Ja nisam generalizirao nego sam naveo KONKRETNA imena. O Fadilu Šeri sam dosta toga pročitao na portalima kada sam njegovo ima pretražio. ISTO TO MOŽEŠ učiniti i ti i svi oni koji ovo čitaju tako da ni zbog ovoga nema razloga da me smatraš za "neprijatelja stranke".Moja konstatacija jeste da NS potpuno kontroliše kako ti reče tvoj prijatelj Fadil uz pomoć Muamera,Bojana i ostalih koji rade samo ono što im on kaže. Općinske odbore on u potpunosti drži pod svojo kontrolom a odbor na čijem čelu se i pojavi neko ko ne radi kako mu Šero diktira on RASPUSTI i onda postavi Povjerenika. Objavi broj na taj način raspuštenih odbora i navedi gdje su sve uvedena povjereništva.Što se tiče finansija,eto ti traži da se sve ispita od osnivačke skuštine u Holidej inu pa ćeš vidjeti koliko su naplatili dnevnica Šero i Muamer,te ko vam i po kojim cijenama štampa materijale.VIDJET ĆEŠ DA JE TO ŠTAMPARIJA IZ FOJNICE. A što se tiče CIKA....Pa tamo sjedi i glavni je Šerin jaran Arnautović koji je poslije rata sva upustva i sve brošure objavio preko GROZDA u talu sa Šerom. I to možeš provjeriti tako što ćeš na koricama tih knjiga pročitati ko je izdavač i ko sve plaća pa ćeš opet vidjeti da sam u pravu,jer sve se može provjeriti. I NIJE TAČNO DA STE IZBACILI kako ti reče 2-3 nego svakoga onog ko je imao svoje mišljenje i tu ste vi pogazili idju stranke jer PO STATUTU NS NIKO NE MOŽE DA SNOSI POSLJEDICE ZBOG JAVNOG IZNOŠENJA SVOG STAVA I ZBOG TOGA JA VAS S PRAVOM PROZIVAM
-
vs84sa
#912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja, zasto ja ne mogu da dobijem odgovor na moje pitanje? str. 36
-
Pedja Kojovic
#913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
vs84sa
Odgovori na vasa pitanja se nalaze "razbacani" po stranicama ovog foruma, ali evo ja cu ih pokusati sumirati.
Mi smo izradili sveobuhvane politike iz 7 oblasti tako da kazem. Agrarna reforma i ruralni razvoj, javne investicije, socijalna politika, zdravstvena reforma, itd
Svaka od tih oblasti sadrzi mnogo prijedloga za promjenu. Lista mojih, licnih, prioriteta bi bila sljedeca:
- Smanjenje drzavne administracije sa sadasnjih 12-13% na 5-6%
- Osnivanje i stavljanje u funkciju agencije za borbu protiv korupcije.
- Reforma obrazovanja i zdravstva
- Ukidanje PDV-a za osnovne zivotne namirnice i lijekove
- Ukidanje carine i poreza na racunarsku opremu i slobodan pristup djacima i studentima.
- Reforma Razvojna banke
p.k.
Odgovori na vasa pitanja se nalaze "razbacani" po stranicama ovog foruma, ali evo ja cu ih pokusati sumirati.
Mi smo izradili sveobuhvane politike iz 7 oblasti tako da kazem. Agrarna reforma i ruralni razvoj, javne investicije, socijalna politika, zdravstvena reforma, itd
Svaka od tih oblasti sadrzi mnogo prijedloga za promjenu. Lista mojih, licnih, prioriteta bi bila sljedeca:
- Ukidanje carine i poreza na racunarsku opremu i slobodan pristup djacima i studentima.
- Reforma Razvojna banke
p.k.
-
Abacija
#914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zasto NS kriminalcima jos uvijek daje sansu prijedlogom za Madridsku deklaraciju br. 2? Zar nije kontraproduktivno npr. Dodiku dati da potpise nesto za sto se zna da on nece ispunjavati?
I zasto se NS toliko bori za trenutno ocuvanje podjele drzave na nacionalne torove zvane entiteti i kantoni?
I zasto se NS toliko bori za trenutno ocuvanje podjele drzave na nacionalne torove zvane entiteti i kantoni?
-
VjecitiStudent
#915 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakve je rezultate dalo dosadasnjih 15 godina borbe za njihovo ukidanje, osim sto je ta sama borba posluzila kao izvanredno sredstvo kriminalnim elitama da ocuvaju vlast?Abacija wrote:Zasto NS kriminalcima jos uvijek daje sansu prijedlogom za Madridsku deklaraciju br. 2? Zar nije kontraproduktivno npr. Dodiku dati da potpise nesto za sto se zna da on nece ispunjavati?
Jer, "oni nas ko napadaju i ukidaju", a mi vas branimo, tj Haris vrisne 100% BiH, Dodik odgovara "ne damo Srpsku".
i s druge strane, "oni se ko otcjepljuju", a mi ne damo, tj Dodik ce napraviti referendum, a Haris ce dozvoliti da odu ali bez icega,
itd, itd, itd.
Istovremeno se i jedni i drugi napljackase.
Do kada cemo gledati ove glumce u jednom te istom filmu????????????????????????????
Last edited by VjecitiStudent on 02/04/2010 12:38, edited 1 time in total.
- Warhead
#916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Postovani g. Pedja,
Imam dva pitanja hipoteticke prirode. Zamislimo da NS u Oktobru osvoji vecinu glasova u FBiH, a da u RS-u situacija ostane kakva je sad (SNSD i Dodik). Interesuje me kako bi NS reagovala u sljedecim situacijama:
1. Potvrdjena je optuznica protiv Dodika za kriminal za koji ga optuzuju. Potrebno je organizovati sudjenje medjutim on nastavlja sa svojom pricom i ne odaziva se. Sve proglasava zavjerom protiv RS-a i prijeti da ce u slucaju pokusaja njegovog hapsenja autorizovati upotrebu sile protiv bilo koga ko pokusa da ga lisi slobode. Sta bi uradila NS:
a) Dali bi bezrezervnu podrsku nadleznim organima da se Dodik privede bez obzira na sve,
b) U slucaju kada bi bili sigurni da ce to rezultirati sa scenariom opisanim pod tackom 2, nikad ne bi dali podrsku za privodjenje.
2. Sa pokusajem hapsenja ili bez toga, Dodik organizuje referendum i krece u prakticno "razdruzivanje". Predstavnici RS-a se povlace iz svih drzavnih organa i sve ranije prenesene nadleznosti na BiH se proglasavaju isforsiranim i nelegitimnim. Ponovo se formira VRS i pripadnici jedne brigade OSBiH na teritoriji RS-a skidaju zvanicna obiljezja. U dogledno vrijeme, na kljucnim saobracajnicama na granici RS-a i FBiH pocinju nicati kontrolni punktovi MUP-a RS. Svi pokusaji da se kontrolni punktovi uklone i da se secesija zaustavi ne donose nikakav rezultat... Osim deklarativnih osuda, medjunarodna zajednica takodje nista konkretno ne poduzima...
Sta bi ste Vi kao vodeca stranka u FBiH napravili u gore opisanoj situaciji?
Ovo pitanje volio bih postaviti bilo kojoj stranci, ali posto one nisu aktivne na forumu zamolio bih g. Pedju da odgovori. Unaprijed da Vas zamolim da na drugo pitanje odgovorite jasno i precizno i da ga ne pokusavate izbjeci pricom kako do toga nikad nece doci... Jednostavno zamislite da ste u takvoj situaciji i da je to toga doslo na ovaj ili onaj nacin. Hvala.
Imam dva pitanja hipoteticke prirode. Zamislimo da NS u Oktobru osvoji vecinu glasova u FBiH, a da u RS-u situacija ostane kakva je sad (SNSD i Dodik). Interesuje me kako bi NS reagovala u sljedecim situacijama:
1. Potvrdjena je optuznica protiv Dodika za kriminal za koji ga optuzuju. Potrebno je organizovati sudjenje medjutim on nastavlja sa svojom pricom i ne odaziva se. Sve proglasava zavjerom protiv RS-a i prijeti da ce u slucaju pokusaja njegovog hapsenja autorizovati upotrebu sile protiv bilo koga ko pokusa da ga lisi slobode. Sta bi uradila NS:
a) Dali bi bezrezervnu podrsku nadleznim organima da se Dodik privede bez obzira na sve,
b) U slucaju kada bi bili sigurni da ce to rezultirati sa scenariom opisanim pod tackom 2, nikad ne bi dali podrsku za privodjenje.
2. Sa pokusajem hapsenja ili bez toga, Dodik organizuje referendum i krece u prakticno "razdruzivanje". Predstavnici RS-a se povlace iz svih drzavnih organa i sve ranije prenesene nadleznosti na BiH se proglasavaju isforsiranim i nelegitimnim. Ponovo se formira VRS i pripadnici jedne brigade OSBiH na teritoriji RS-a skidaju zvanicna obiljezja. U dogledno vrijeme, na kljucnim saobracajnicama na granici RS-a i FBiH pocinju nicati kontrolni punktovi MUP-a RS. Svi pokusaji da se kontrolni punktovi uklone i da se secesija zaustavi ne donose nikakav rezultat... Osim deklarativnih osuda, medjunarodna zajednica takodje nista konkretno ne poduzima...
Ovo pitanje volio bih postaviti bilo kojoj stranci, ali posto one nisu aktivne na forumu zamolio bih g. Pedju da odgovori. Unaprijed da Vas zamolim da na drugo pitanje odgovorite jasno i precizno i da ga ne pokusavate izbjeci pricom kako do toga nikad nece doci... Jednostavno zamislite da ste u takvoj situaciji i da je to toga doslo na ovaj ili onaj nacin. Hvala.
-
VjecitiStudent
#917 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Warhead wrote:Postovani g. Pedja,

-
vs84sa
#918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
za realizaciju ovih prioriteta potreban je duzi period, al evo da uzmemo tacku 2. Agencija za borbu protiv korupcije kada ta agencija zazivi odradi svoj posao gdje ce ti buduci kriminalci biti smjesteni? znamo da samo sarajevom hoda 1000 pravomocno osudjenih kriminalaca cak i za najteza krivicna djela. kako rijesiti problem smjestajnih kapaciteta u zatvorima, da oni kojima se danas sudi budu sigurni da ce lezati za svoja djela. druga stvar, mogu li se takve osobe (zatvorenici) ukljuciti u vise drustveno koristan rad, upravo realizaciju ovih javnih investicija.Pedja Kojovic wrote:vs84sa
- Reforma Razvojna banke
p.k.
jos jedna stvar, npr stambena pitanja za mlade, ne znam koliko to ima veze s razvojnom bankom, ali zar je nemoguce uzeti neki kredit od 100-200 mil KM napraviti 10-15 zgrada, dati npr mladim parovima sa rokom otplate od 30 godina bez kamata, znaci jednostavno drzava tako nesto da uradi za svoje ljude, evo gore sam vec napomenuo radnu snagu, znaci zaposlis robijasa na gradiliste odbijes mu 20% od kazne i rijesio si problem radne snage...
ima li bilo kakvih ideja, to mene interesuje, nesto sto ce dati vidljive konkretne rezultate, gdje ce neki npr mladi bracni par ili student, "obicni" gradjanin nije bitno doci i reci svaka vam cast na tom i tom potezu. to je za mene sustina politike, a ovdje narod 15 godina zivi od reformi i svaki dan sve gore... ja sam o reformama u osnovnoj poceo slusat, zavrsavam fax i jos slusam o njima.
puno pozdrava.
-
maher
#919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pedja,
jaranski savjet...obustavi ovu suplju...izgubices i one glasace koje imas...
jaranski savjet...obustavi ovu suplju...izgubices i one glasace koje imas...
- Kapisla
#920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedo..........
vidio si gore na mom postu da ja mogu pisati i onako kako ti voliš čitati pa te molim da mi počneš odgovarati na moje postove. Vjeruj mi da ja sad samo sebe kritikujem zato što nisam prije počeo vjerovati u tu ideju Vaše Stranke. Tek sad sam shvatio koliko sam izgubio u životu.Da li ja nekako mogu doći do slike vašeg predsjednika pa da je stavim u jednu prostoriju u svom stanu kako bih mogao da mu se divim. Ja se od danas sa mislima o vašoj stranci i budim i liježem i jedem i svašta još radim ali to nije primjereno da napišem da me neko ne bi pogrešno shvatio.Vaš vjerni, odani i poslušni i ( od DANAS BEZ SVOG STAVA JER PRIHVATAM VAŠE STAVOVE PA MI MOJ NE TREBA) NOVI
OBOŽAVATELJ....
živjela NS i jednoumlje koje nam ona donosi a sve u skladu sa Dejtonskim uređenjem BIH.....
Ineka nam poživi rukovodstvo Vaše stranke koje će od sada i misliti umjesto nas.....običnih
DA li sam sad podoban da budem član Vaše stranke ili se moram još dokazivati
Poslušni,odanI i ljigavi Vaš KAPISLA
vidio si gore na mom postu da ja mogu pisati i onako kako ti voliš čitati pa te molim da mi počneš odgovarati na moje postove. Vjeruj mi da ja sad samo sebe kritikujem zato što nisam prije počeo vjerovati u tu ideju Vaše Stranke. Tek sad sam shvatio koliko sam izgubio u životu.Da li ja nekako mogu doći do slike vašeg predsjednika pa da je stavim u jednu prostoriju u svom stanu kako bih mogao da mu se divim. Ja se od danas sa mislima o vašoj stranci i budim i liježem i jedem i svašta još radim ali to nije primjereno da napišem da me neko ne bi pogrešno shvatio.Vaš vjerni, odani i poslušni i ( od DANAS BEZ SVOG STAVA JER PRIHVATAM VAŠE STAVOVE PA MI MOJ NE TREBA) NOVI
živjela NS i jednoumlje koje nam ona donosi a sve u skladu sa Dejtonskim uređenjem BIH.....
Ineka nam poživi rukovodstvo Vaše stranke koje će od sada i misliti umjesto nas.....običnih
DA li sam sad podoban da budem član Vaše stranke ili se moram još dokazivati
Poslušni,odanI i ljigavi Vaš KAPISLA
Last edited by Kapisla on 02/04/2010 17:15, edited 1 time in total.
-
ipsilon
#921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jedino što je postigla Vaša Stranka u mojoj opštini, dakle u Novom Sarajevu, je da izbije SDP-u tačno onoliko glasova koliko je potrebno da nam načelnik ne bude SDA-ovac Koldžo, već SDP-ovac Karović.
To je jedan od razloga radi kojeg vašu strančicu smatram političkom štetočinom koja je pomogla da nacionalisti ponovo osvoje vlast u opštini u kojoj živim. O tome da o politici nemate pojma da i ne govorim. Vaš program se satoji od šupljih fraza i puke retorike. Ima li šta kontkretno? Slabo.
Bolje da nastavite režirati i piskarati, a politiku prepustite profesionalcima.
Pozdrav.
To je jedan od razloga radi kojeg vašu strančicu smatram političkom štetočinom koja je pomogla da nacionalisti ponovo osvoje vlast u opštini u kojoj živim. O tome da o politici nemate pojma da i ne govorim. Vaš program se satoji od šupljih fraza i puke retorike. Ima li šta kontkretno? Slabo.
Bolje da nastavite režirati i piskarati, a politiku prepustite profesionalcima.
Pozdrav.
Last edited by ipsilon on 02/04/2010 14:37, edited 1 time in total.
- hipnotiziran
#922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Peđa, ako već ne odgovaraš na pitanja nekih forumaša, ja mislim da bih ja ipak trebao dobiti odgovore na pitanja koja sam postavio:Pedja Kojovic wrote:kecher
and je
p.k.
1. Ko je po vama kriv za aktuelnu situaciju u BiH, koje su to konkretno stranke koje participiraju u vlasti?
2. Zašto, ukoliko ste stranka koja se zalaže za kvalitetno funkcionisanje cijele BiH, ne organizujete masovne proteste pred zgradom vlade RS-a i zažto niste obilježavali 1. April u Banja Luci, zajedno sa pokretom DOSTA i drugim nevladinim organizacijama?
3. Zašto niste obilježili adekvatno 1. Mart dan nezaviosnosti BiH, ukoliko ste se znali našaliti 1.Aprila praveći maskembal po gradu Sarajevu ?
- Kapisla
#923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ahuseino.....
U mnogim postovima na SAXu ima mnogo naziva za nekoga da je fašista.lopov,bolesnik itd itd i mnogi forumaši iznose svoje stavove i mišljenja. JA ni za koga poimenice nisam rekao da je fašista ili homoseksualac ali imam pravo da o takvima iznesem svoj stav koji je samo moj. Bit foruma jeste da polemišemo a VRIJEĐANJE JE NEŠTO DRUGO ŠTO I JA OSUDJUJEM.
U mnogim postovima na SAXu ima mnogo naziva za nekoga da je fašista.lopov,bolesnik itd itd i mnogi forumaši iznose svoje stavove i mišljenja. JA ni za koga poimenice nisam rekao da je fašista ili homoseksualac ali imam pravo da o takvima iznesem svoj stav koji je samo moj. Bit foruma jeste da polemišemo a VRIJEĐANJE JE NEŠTO DRUGO ŠTO I JA OSUDJUJEM.
Last edited by Kapisla on 02/04/2010 14:49, edited 1 time in total.
- Manojlo1
-
Pedja Kojovic
#925 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Danas sam zaista zauzet pa nisam stigao odgovoriti na pitanja koja postavljate.
Potrudicu se da to uradim do veceras.
Na neka od pitanja koja se postavljaju sam odgovorio ranije pa molim one koji se sad ukljucuju u forum da prethodno procitaju ovih 40 tak stranica.
p.k.
Potrudicu se da to uradim do veceras.
Na neka od pitanja koja se postavljaju sam odgovorio ranije pa molim one koji se sad ukljucuju u forum da prethodno procitaju ovih 40 tak stranica.
p.k.