FC Bayern Munchen
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Sahbaz12
- ala7
#902 Re: FC Bayern Munchen
Od veceras navijam za FK Vareš ... Vode pa izgube 1/4 finale ...od veceras ne navijam za BAYERN... OFFICIAL 
-
Sahbaz12
#903 Re: FC Bayern Munchen
Samo polako,Goran ima ćune za sviju...Dzontra Volta wrote:Steta samo sto niste dosli na mejdan nama ( ManUTD)...
- fidoremilienko
#904 Re: FC Bayern Munchen
Nemoj tako, nije to trolanje, nego mi drago što bayern ispade!Baltazar_khan wrote:ovaj trola svaku temu a da nije o unitedufidoremilienko wrote:Šta bi ovo??![]()
![]()
Forza INTER!![]()
Kako su samo shupacki izbacili MAN UTD.... ali eto vratilo se i njima!
- simonese
- fidoremilienko
#906 Re: FC Bayern Munchen
Prvo, United ih je nadigrao i u prvoj i u drugoj utakmici. Ali pored toga što su bili bolji od bayerna, ima nešto što se zove sreća koju je navedeni tim (bayern naravno) imao u izobilju! 
Ni sami ne znaju kako su pobijedili u minhenu, a drugo onaj drugi žuti tj. crveni karton za rafaela je više nego smješan. E da toga nije bilo....
Ovako im se vratilo! Sretno bayernovci, ne znam, do godine ćemo vas gledati u Evropa ligi, možda tamo napravite zapažen uspjeh!
Ni sami ne znaju kako su pobijedili u minhenu, a drugo onaj drugi žuti tj. crveni karton za rafaela je više nego smješan. E da toga nije bilo....
Ovako im se vratilo! Sretno bayernovci, ne znam, do godine ćemo vas gledati u Evropa ligi, možda tamo napravite zapažen uspjeh!
- simonese
#907 Re: FC Bayern Munchen
a ono finale,kostalo me 10 g zivotafidoremilienko wrote:Prvo, United ih je nadigrao i u prvoj i u drugoj utakmici. Ali pored toga što su bili bolji od bayerna, ima nešto što se zove sreća koju je navedeni tim (bayern naravno) imao u izobilju!
Ni sami ne znaju kako su pobijedili u minhenu, a drugo onaj drugi žuti tj. crveni karton za rafaela je više nego smješan. E da toga nije bilo....![]()
- MeanMachine
#908 Re: FC Bayern Munchen
SaMaster wrote:Ovo nema veze s vezom, po mom skromnom misljenju. Naravno da se jedan trener mjeri po uspjesima, po cemu bi drugo? To sto je imao dobre rezultate sa malim klubovima i osrednjim igrackim kadrom, ne stavlja ga u vrh vrhova svih trenera. I ako je po tebi onda uspjeh sto Klopp sa jednim Mainzom izbori opstanak u Bundesligi, zatim bude 10 naredne godine, onda je to smijesno. Druga stvar koju pocjenjujes je gomila "zvijezda". Lahko je upravljati "noname" zvijezdama, jer je trener glavna uloga. Ali odi malo pa pogledaj extravagantnije klubove tipa Rome, Milana, Reala i slicnih. Tu su i najbolji treneri padali. Prema tome nemoj tvrditi ovakve gluposti. Klopp je dobar trener, dalko od toga, ali ne za Bayern.MeanMachine wrote:emirbey_7 wrote:@meanmachine,
Klopp je trajno rjesenje?![]()
Ne mogu tih jednoepizodnih trenera.
Hiddink je pravi izbor. Jup Heykens rame uz rame s njim.
Pitanje je sad šta ti smatraš jednoepizodnim trenerom, ako mjeriš trenera samo po osvojenim titulama onda OK, tu Klopp stvarno nema čime da se pohvali, ali kao što @vicious kaže s obzirom koje je timove do sada vodio i sa kakvim igračkim kadrovima je raspolagao u tim klubovima postigao je odlične rezultate (Mainz 05 je uveo u prvu ligu i tu ih etablirao kao stalnog prvoligaša, evo trenutno su čak i ispred Bayerna, dok je sa Dortmundom na odličnom putu da ubjedljivo osvoji titulu prvaka Njemačke - nisam siguran da je iko smatrao Dortmund favoritom za osvajanje titule prvaka prije početka ove sezone).
Ono što se meni dopada kod Kloppa je atraktivan fudbal koji igra njegova ekipa, njegova požrtvovanost i predanost u radu - dovoljno ga je samo u jednoj utakmici posmatrati kako događanja na terenu doživljava i proživljava sa puno emocija, kao pravi navijač kluba. Svi igrači Dortmunda (i oni koji igraju u prvoj 11-orki, ali što je još važnije i oni koji su rezerva i griju klupu) konstantno ponavljaju kako u timu vlada odlična atmosfera, kako se svi slažu i imaju potpuno povjerenje u trenera - mislim da je postizanje ovakvog "Team spirit-a" jedan od glavnih zadataka trenera jednog fudbalskog kluba.
Naravno da je prilično nerealno očekivati da Klopp dođe u Bayern, kao što rekoh iz više razloga da sad ne nabrajam, ali kada bi se to ipak dogodilo mislim da bi to bio pravi potez uprave Bayerna (Klopp je mlad i perspektivan trener, dokazao se i pokazao kako sa "malim" Mainz 05 tako i sa starim prvoligašem Dortmundom, eh sad zamisli šta bi tek mogao da napravi sa kadrom kakav ima Bayern i sa finansijskom snago kakvom raspolaže taj klub za dovođenje nekoliko trenutno neophodnih pojačanja.
Svakako nije jedini dobar kandidat za poziciju trenera Bayerna, eto i Hiddink kojeg ti spominješ bi po meni bio dosta dobro rješenje, ali i oni koje sam u svom ranijem postu nabrojao. U svakom slučaju ostaje da pratimo situaciju i nadamo se najboljem. Ja se izvinjavam na dužini ovog posta, ali eto malo se raspisah
Razmišljao sam da li da odgovorim na ovaj tvoj post zbog boldirane rečenice u njemu jer reći nekom da priča gluposti samo zato jer ima suptrotno mišeljenje dokazuje dobru dozu nezrelosti, ali eto zanemarit ću ovaj jedan put ovakav rječnik pa ću ipak "replicirati": Moje mišljenje je da bi Klopp bio dobro rješenje za Bayern iz razloga koje sam već naveo. Već ove godine je vrlo izvjesno da će upisati prvu titulu koja nije baš zanemariva (a osvaja je sa ekipom koju niko na početku sezone nije smatrao ozbiljnim kandidatom), a tek kada bude imao priliku da vodi klub sa velikim "zvijezdama" kako ih ti zoveš možemo razgovarati o tome da li je sposoban da sa takvim klubom osvoji titule (mislim da bi u Bayernu to svakako pokazao i dokazao). Ako išta nema "veze s vezom" kako ti kažeš onda su to klubovi koje si ti naveo kao primjer i Bayern, jer poslovna politika Bayerna i ovih ekipa je dijametralno suprotna (prije svega Romu je smiješno uzeti za primjer u ovom slučaju, ali to je opet moje lično mišljenje). S druge strane ni veliki broj osvojenih titula kao ni sjajan spisak klubova koje je vodio do sada van Gaala nije spasio leta sa klupe Bayerna, iako je on nesumnjivo trener svjetske reputacije. Klopp je po meni samo jedan od dobrih kandidata, s tim da bih ja baš njega odabrao za trenera Bayerna. Tebi i naravno svakom drugom je prepušteno da misli o tom pitanju šta želi, da ima vlastito viđenje te situacije i tačka. Svakako je trenutno u medijima Heynckes glavni favorit na tu funkciju mada ja zbog njegovih godina nisam siguran da je to pravi čovjek za poziciju trenera Bayerna jer na toj poziciji priželjkujem mlađeg trenera zbog eventualno dugoročnog angažmana (naravno sve u zavisnosti od uspješnosti kluba).
- ultima_palabra
#909 Re: FC Bayern Munchen
Klopp je revolucionaran trener
Ali u Bayernu je teško ostati dugo kao trener, pritisak je ogroman, velika imena... Jedini koji je to uspio u zadnje vrijeme je bio Hitzfeld.
- Bosanski_kralj
#910 Re: FC Bayern Munchen
Bayern mora pojačati odbranu i kupiti Džeku u napadu
, ako želi nešto ozbiljno u LP da napravi. Ono prošle godine je bila čista sreća i već ove nije prošlo, mada su čak i bolje igrali ove sezone.
-
extraordinary
#911 Re: FC Bayern Munchen
Nema niko podršku Hoenessa i ostalih glavonja.ultima_palabra wrote:Klopp je revolucionaran trenerAli u Bayernu je teško ostati dugo kao trener, pritisak je ogroman, velika imena... Jedini koji je to uspio u zadnje vrijeme je bio Hitzfeld.
- simonese
#912 Re: FC Bayern Munchen
najbolje da Hoeness grije klupu kao trener dok ne crkneextraordinary wrote:Nema niko podršku Hoenessa i ostalih glavonja.ultima_palabra wrote:Klopp je revolucionaran trenerAli u Bayernu je teško ostati dugo kao trener, pritisak je ogroman, velika imena... Jedini koji je to uspio u zadnje vrijeme je bio Hitzfeld.
- MeanMachine
#913 Re: FC Bayern Munchen
Robin Dutt je danas i zvanično najavljen kao novi trener Leverkusena od sljedeće sezone, dok je na pitanje novinara da li je sada u pregovorima sa Bayernom ili je možda već dogovorio svoj prelazak u Bayern Heynckes odgovorio da je do sada samo obavio jedan telefonski razgovor sa Hoeneßom i da nije ni pregovarao o eventualnom angažmanu, a pogotvo nije dogovorio definitivan prelazak u München. Beckenbauer je i zvanično dao podršku dovođenju Heynckesa tako da ova solucija trenutno i ne zvuči tako nerealno. S druge strane Nerlinger je najavio da će Bayern naredne sezone definitivno dovesti pojačanja za odbranu, ali da je trenutno glavni prioritet ekipe plasman u Ligu prvaka naredne godine te dok ne obezbijede taj cilj neće davati nikakve konkretne informacije u vezi planiranih transfera. Ostaje nam da i dalje pratimo razvoj situacije oko Bayerna i nadamo se najboljim mogućim rjepenjima aktualnih pitanja 
- simonese
#914 Re: FC Bayern Munchen
Jupp Heynckes sigurno novi trener
traze se pojacanja u odbrani
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... -star.html
- Baltazar_khan
- simonese
#916 Re: FC Bayern Munchen
Baltazar_khan wrote:
- MeanMachine
#917 Re: FC Bayern Munchen
Da, izgleda da je zaista Heynckes novi trener Bayerna od naredne sezone. Ovo još nije zvanično potvrđeno ali je Höneß u razgovoru sa jednim njemačkim novinama potvrdio da se vode razgovori sa Heynckesom i da on smatra da će ubrzo postići dogovor, kao i da uprava Bayerna podržava dovođenje Heynckesa na trenersku poziciju. Vidjet ćemo kako će sve to funkcionisatisimonese wrote:Jupp Heynckes sigurno novi trener
Što se tiče pojačanja u odbrani nadam se samo da će dovesti prave igrače za dvije pozicije koje su evidentno loše popunjene u Bayernu: lijevi bek i stoper. Kandidata za ove pozicije je dosta (malo manje ima kvalitetnih lijevih bekova koji su dostupni, ali mislim da Coentrao ne bi bio loše rješenje za ovu poziciju, iako bi njegov transfer u Bayern zasigurno bio prilično skup). Za stopera bi definitivno trebalo pokušati dovesti Chiellini-ja
Last edited by MeanMachine on 23/03/2011 22:41, edited 1 time in total.
- madtv
#918 Re: FC Bayern Munchen
funkcionisat ce dok Klopp ne izmerachi sa BVB-omMeanMachine wrote:Da, izgleda da je zaista Heynckes novi trener Bayerna od naredne sezone. Ovo još nije zvanično potvrđeno ali je Höneß u razgovoru sa jednim njemačkim novinama potvrdio da se vode razgovori sa Heynckesom i da on smatra da će ubrzo postići dogovor, kao i da uprava Bayerna podržava dovođenje Heynckesa na trenersku poziciju. Vidjet ćemo kako će to sve funkcionisatisimonese wrote:Jupp Heynckes sigurno novi trener
-
extraordinary
#919 Re: FC Bayern Munchen
Pa postoji mogućnost da ni Bayern ne izbori Ligu prvaka iduće sezone.MeanMachine wrote:Da, izgleda da je zaista Heynckes novi trener Bayerna od naredne sezone. Ovo još nije zvanično potvrđeno ali je Höneß u razgovoru sa jednim njemačkim novinama potvrdio da se vode razgovori sa Heynckesom i da on smatra da će ubrzo postići dogovor, kao i da uprava Bayerna podržava dovođenje Heynckesa na trenersku poziciju. Vidjet ćemo kako će sve to funkcionisatisimonese wrote:Jupp Heynckes sigurno novi trener
Što se tiče pojačanja u odbrani nadam se samo da će dovesti prave igrače za dvije pozicije koje su evidentno loše popunjene u Bayernu: lijevi bek i stoper. Kandidata za ove pozicije je dosta (malo manje ima kvalitetnih lijevih bekova koji su dostupni, ali mislim da Coentrao ne bi bio loše rješenje za ovu poziciju, iako bi njegov transfer u Bayern zasigurno bio prilično skup). Za stopera bi definitivno trebalo pokušati dovesti Chiellini-jaiz Juventusa (isto tako potencijalno skup transfer, ali s obzirom da postoji realna šansa da Juventus ne obezbijedi nastup u evropskim takmičenjima u narednoj sezoni ovaj transfer i nije tako neizvodiv). Ima tu još poneki dobar kandidat ali mislim da bi ova dva transfera bila prava pojačanja za Bayern.
![]()
-
missko
#920 Re: FC Bayern Munchen
Postoji pa su zato udarili po Bayeru i oteli im trenera pred kraj sezone da bi ih oslabili i stigli na tabeli i izborili LP.extraordinary wrote:Pa postoji mogućnost da ni Bayern ne izbori Ligu prvaka iduće sezone.MeanMachine wrote:Da, izgleda da je zaista Heynckes novi trener Bayerna od naredne sezone. Ovo još nije zvanično potvrđeno ali je Höneß u razgovoru sa jednim njemačkim novinama potvrdio da se vode razgovori sa Heynckesom i da on smatra da će ubrzo postići dogovor, kao i da uprava Bayerna podržava dovođenje Heynckesa na trenersku poziciju. Vidjet ćemo kako će sve to funkcionisatisimonese wrote:Jupp Heynckes sigurno novi trener
Što se tiče pojačanja u odbrani nadam se samo da će dovesti prave igrače za dvije pozicije koje su evidentno loše popunjene u Bayernu: lijevi bek i stoper. Kandidata za ove pozicije je dosta (malo manje ima kvalitetnih lijevih bekova koji su dostupni, ali mislim da Coentrao ne bi bio loše rješenje za ovu poziciju, iako bi njegov transfer u Bayern zasigurno bio prilično skup). Za stopera bi definitivno trebalo pokušati dovesti Chiellini-jaiz Juventusa (isto tako potencijalno skup transfer, ali s obzirom da postoji realna šansa da Juventus ne obezbijedi nastup u evropskim takmičenjima u narednoj sezoni ovaj transfer i nije tako neizvodiv). Ima tu još poneki dobar kandidat ali mislim da bi ova dva transfera bila prava pojačanja za Bayern.
![]()
- MeanMachine
#921 Re: FC Bayern Munchen
Da, ali Juventus je ipak u ozbiljnijoj krizi s obzirom da oni trenutno nisu obezbijedili učešće ni u Euro Ligi, a pogotovo ne u Ligi Prvaka gdje ih sljedeće sezone najvjerovatnije neće ni biti jer im četvrti na tabeli (a to mjesto vodi u treće pretkolo Lige Prvaka) trenutno bježi 11 bodova, a šesti na tabeli (mjesto za Euro Ligu) trenutno je 5 bodova ispred Juventusa. Svakako je Chiellini samo jedna od opcija koju bih želio u timu Bayerna od naredne sezoneextraordinary wrote:Pa postoji mogućnost da ni Bayern ne izbori Ligu prvaka iduće sezone.MeanMachine wrote:Da, izgleda da je zaista Heynckes novi trener Bayerna od naredne sezone. Ovo još nije zvanično potvrđeno ali je Höneß u razgovoru sa jednim njemačkim novinama potvrdio da se vode razgovori sa Heynckesom i da on smatra da će ubrzo postići dogovor, kao i da uprava Bayerna podržava dovođenje Heynckesa na trenersku poziciju. Vidjet ćemo kako će sve to funkcionisatisimonese wrote:Jupp Heynckes sigurno novi trener
![]()
- MeanMachine
#922 Re: FC Bayern Munchen
missko wrote:
Postoji pa su zato udarili po Bayeru i oteli im trenera pred kraj sezone da bi ih oslabili i stigli na tabeli i izborili LP.
Nisu baš "udarili" po Leverkusenu jer je Heynckesov odlazak iz ove ekipe već ranije dogovoren, iako je tačno da to Bayernu sada odgovara
- NEOPLAN
#923 Re: FC Bayern Munchen
eto ga i zvanicno Jupi potpisao do 2013. Na posao dolazi 1. Jula.
- simonese
#924 Re: FC Bayern Munchen
Demichelis i Lucio bi se odazvali na poziv Bayern-a da se vrate
- simonese