Povrat poreza
Moderator: anex
-
mishic
#901 Re: Povrat poreza
Papir od porezne došao, naznačena cifra za povrat uz napomenu da sačekam i drugi papir koji nikada nije stigao. Šta sad?
Jedne godine sve teklo kako treba, ostvaren i podignut novac od povrata a sada ni traga ovom papiru od finansija.
Jedne godine sve teklo kako treba, ostvaren i podignut novac od povrata a sada ni traga ovom papiru od finansija.
- pepeljara
#902 Re: Povrat poreza
mishic wrote:Papir od porezne došao, naznačena cifra za povrat uz napomenu da sačekam i drugi papir koji nikada nije stigao. Šta sad?
to za 2018 ?
-
Dzontra_Volta
#903 Re: Povrat poreza
Danas predao zahtjev (obrazac).
Sad navijamo da što prije obrade zahtjev.
-
Adoxxx
#904 Re: Povrat poreza
Zar je vec pocela predaja, nisam vidio nigdje javni poziv za povrat poreza?Dzontra_Volta wrote:Danas predao zahtjev (obrazac).
-
akcija007
#905 Re: Povrat poreza
Ja hocu da predam sto sam platio operaciju prosle godine ?
Osim stambenog pise da moze i lijecenje ako nije estetko.
Zna li ko osim gip sta treba da predam ?
Osim stambenog pise da moze i lijecenje ako nije estetko.
Zna li ko osim gip sta treba da predam ?
-
Dzontra_Volta
#906 Re: Povrat poreza
Poziv objave nekad u martu da podsjete ljude da to predaju do kraja marta.Adoxxx wrote:Zar je vec pocela predaja, nisam vidio nigdje javni poziv za povrat poreza?Dzontra_Volta wrote:Danas predao zahtjev (obrazac).
A inače ne treba nikakav javni poziv, možeš predati odmah 3. januara, ako imaš sve papire spremne.
- pepeljara
#907 Re: Povrat poreza
Dzontra_Volta wrote:Poziv objave nekad u martu da podsjete ljude da to predaju do kraja marta.Adoxxx wrote:Zar je vec pocela predaja, nisam vidio nigdje javni poziv za povrat poreza?Dzontra_Volta wrote:Danas predao zahtjev (obrazac).
A inače ne treba nikakav javni poziv, možeš predati odmah 3. januara, ako imaš sve papire spremne.
pa vecinom se to krene kad dobijes u firmi onaj izvjestaj poreski pa njega moras ponijet kad sve to predajes
-
Dzontra_Volta
#908 Re: Povrat poreza
Otprilike. Osim kad pored redovne plate zaradiš i nešto honorarno, onda moraš čekati i to da dođe.pepeljara wrote:Dzontra_Volta wrote:Poziv objave nekad u martu da podsjete ljude da to predaju do kraja marta.Adoxxx wrote:
Zar je vec pocela predaja, nisam vidio nigdje javni poziv za povrat poreza?
pa vecinom se to krene kad dobijes u firmi onaj izvjestaj poreski pa njega moras ponijet kad sve to predajes
- pepeljara
#909 Re: Povrat poreza
raja,jetel krenuli predavat ? 
-
Adoxxx
#910 Re: Povrat poreza
Ja predao u cetvrtak, kaze bit ce za 20ak danapepeljara wrote:raja,jetel krenuli predavat ?
-
sarajevowintwr
#911 Re: Povrat poreza
Narode ne mogu da se sjetim, jel kopije dokumentata trebaju biti ovjerene?
-
probook
#912 Re: Povrat poreza
Mislim da ne trebaju.
A je li neko radio kad je kredit na jednoj osobi, a nekretnina na dvije osobe (bracni par)? Je li onda i druga osoba na koju se vodi nekretnina vadi sve ove potvrde? Zahtjev za povrat vjerujem podnosi onaj na kome se vodi kredit?
A je li neko radio kad je kredit na jednoj osobi, a nekretnina na dvije osobe (bracni par)? Je li onda i druga osoba na koju se vodi nekretnina vadi sve ove potvrde? Zahtjev za povrat vjerujem podnosi onaj na kome se vodi kredit?
-
moke_31
#913 Re: Povrat poreza
Ne treba druga osoba vaditi dodatnu potvrdu već se na jednu potvrdu stavi oba bračna druga. Mislim na onu što se vadi u ZK. Za potvrdu iz banke ne znam kako ide ako oboje otplaćuju kredit.probook wrote:Mislim da ne trebaju.
- pepeljara
#914 Re: Povrat poreza
ova stavka:
5. Potvrda Zemljišno-knjižnog ureda (odnosno nadležne općinske službe ili suda) da porezni obveznik i bračni drug nemaju drugih nekretnina (kopija ili ovjerena kopija)
dva slucaja:
Sta kada je kupljen stan prije braka, i vec je izvrsen povrat poreza par puta ?
5. Potvrda Zemljišno-knjižnog ureda (odnosno nadležne općinske službe ili suda) da porezni obveznik i bračni drug nemaju drugih nekretnina (kopija ili ovjerena kopija)
dva slucaja:
Sta kada je kupljen stan prije braka, i vec je izvrsen povrat poreza par puta ?
-
Dzontra_Volta
#915 Re: Povrat poreza
Stigla prva koverta (Novo Sarajevo).
Nikad brže.
Nikad brže.
-
leigh
#916 Re: Povrat poreza
Je li neko predavao ove godine u Novom Gradu Sarajevo? Kolike su šanse da PU NG traži samo ove dokumente objavljene u Javnom pozivu PUFBIH, a ne sve moguće:
Napomena: navedenu dokumentaciju za priznavanje dijela ličnog odbitka po osnovu plaćenih kamata na stambeni kredit podnose porezni obveznici koji prvi put ulaze u pravo, a svake naredne godine potrebno je priložiti samo original potvrdu ili listing banke o plaćenim kamatama za porezni period za koji se podnosi porezna prijava.
Predajem već više godina svu dokumentaciju, kontam da već imaju sve što im treba, a opet su svake godine svoja pravila imali mimo poziva
Napomena: navedenu dokumentaciju za priznavanje dijela ličnog odbitka po osnovu plaćenih kamata na stambeni kredit podnose porezni obveznici koji prvi put ulaze u pravo, a svake naredne godine potrebno je priložiti samo original potvrdu ili listing banke o plaćenim kamatama za porezni period za koji se podnosi porezna prijava.
Predajem već više godina svu dokumentaciju, kontam da već imaju sve što im treba, a opet su svake godine svoja pravila imali mimo poziva
-
Dzontra_Volta
#917 Re: Povrat poreza
Ja sam tako bio predao jednom, pa su mi tražili potvrdu sa suda i ovjerenu izjavu, jer sam kao u medjuvremenu mogao postati vlasnik neke nekretnine, pa onda ne bih imao pravo na povrat.leigh wrote:Je li neko predavao ove godine u Novom Gradu Sarajevo? Kolike su šanse da PU NG traži samo ove dokumente objavljene u Javnom pozivu PUFBIH, a ne sve moguće:
- strucnjakdemagog
#918 Re: Povrat poreza
leigh wrote:Je li neko predavao ove godine u Novom Gradu Sarajevo? Kolike su šanse da PU NG traži samo ove dokumente objavljene u Javnom pozivu PUFBIH, a ne sve moguće:
ja predao neki dan. ne treba ti vise ono brdo papira, samo potvrda od banke o uplacenom kreditu za 2018. kopija gip obrasca i prijava.
- JoeyTribbiani
#919 Re: Povrat poreza
Je li dovoljan GIP obrazac iz firme ili moraš ići u poresku pa gore čekat da ti oni to završe?
@strucnjakdemagog i ostali
@strucnjakdemagog i ostali
-
mesarkasapin
#920 Re: Povrat poreza
----
Last edited by mesarkasapin on 21/03/2020 12:37, edited 1 time in total.
- pepeljara
#921 Re: Povrat poreza
Nece ti primiti prijavu bez tog papira 
A mozes kopirat samo taj papir, ne treba biti original
Btw, meni su rekli da ako ne predajes prvi put, da ne moras donijeti ugovor o kupoprodaji.
Tako da napokon idu malo naprijed, osim sto skupljaju silnu papirologiju
A mozes kopirat samo taj papir, ne treba biti original
Btw, meni su rekli da ako ne predajes prvi put, da ne moras donijeti ugovor o kupoprodaji.
Tako da napokon idu malo naprijed, osim sto skupljaju silnu papirologiju
-
dance_mom
#922 Re: Povrat poreza
evo, upravo stigla iz porezne u Novom gradu. Predala samo kopiju GIP-a (nisam ovjeravala), potvrdu iz banke i prijavu...gospodin u poreznoj rekao da je to dovoljnostrucnjakdemagog wrote:leigh wrote:Je li neko predavao ove godine u Novom Gradu Sarajevo? Kolike su šanse da PU NG traži samo ove dokumente objavljene u Javnom pozivu PUFBIH, a ne sve moguće:
ja predao neki dan. ne treba ti vise ono brdo papira, samo potvrda od banke o uplacenom kreditu za 2018. kopija gip obrasca i prijava.
-
TheGodfather001
#923 Re: Povrat poreza
A šta je sa uvjerenjem o neposjedovanju nekretnina iz Općinskog suda? Pitam jer vraćam porez 5-tu godinu i uvijek su mi sravnjavali dokumentaciju pri predaji na ispostavi PU u opštini. Prošle godine mi tražili svježiji ZK jer onaj iz kupoprodajnog ugovora je bio star 3 godine. Nisu pikali što su podaci nepromijenjeni bili u ZK.dance_mom wrote:evo, upravo stigla iz porezne u Novom gradu. Predala samo kopiju GIP-a (nisam ovjeravala), potvrdu iz banke i prijavu...gospodin u poreznoj rekao da je to dovoljnostrucnjakdemagog wrote:leigh wrote:Je li neko predavao ove godine u Novom Gradu Sarajevo? Kolike su šanse da PU NG traži samo ove dokumente objavljene u Javnom pozivu PUFBIH, a ne sve moguće:
- pepeljara
#924 Re: Povrat poreza
Haman da je kako kome.
Svakako se ti pripremi, nije neka pegla, mada je za svaku pohvalu sto se ne mora brdo dokumentacije kopirat, hodat, nosat..
Svakako se ti pripremi, nije neka pegla, mada je za svaku pohvalu sto se ne mora brdo dokumentacije kopirat, hodat, nosat..
-
Adoxxx
#925 Re: Povrat poreza
Ja sam prošli mjesec predao (druga godina) rekao mi da ne treba dokumentacija kao prvi put kad se predaje.
Treba GPD/GIP obrazac, izjava koja se popunjava u poreznoj, uvjerenje o neposjedovanju druge nekretnine i ZK, potvrda od banke.
Ja sam pripremio kompletnu dokumentaciju kao prvi put, pa sam tako i predao.
Treba GPD/GIP obrazac, izjava koja se popunjava u poreznoj, uvjerenje o neposjedovanju druge nekretnine i ZK, potvrda od banke.
Ja sam pripremio kompletnu dokumentaciju kao prvi put, pa sam tako i predao.