Bášča
Moderator: anex
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#901 Re: Bášča
Suvremeni pristup gnojidbi i nova gnojiva za povrće
http://www.scribd.com/fullscreen/874924 ... 6m7iwnrxqt
TEHNOLOŠKE UPUTE ZA INTEGRIRANU PROIZVODNJU POVRĆA ZA 2012. GODINU
Plodored u povrćarstvu
http://www.scribd.com/fullscreen/874924 ... 6m7iwnrxqt
TEHNOLOŠKE UPUTE ZA INTEGRIRANU PROIZVODNJU POVRĆA ZA 2012. GODINU
Plodored u povrćarstvu
Last edited by Toto on 01/04/2012 00:26, edited 1 time in total.
-
drekalica28
#902 Re: Bášča
Ma zakopali me s poslom, ne daju mi ni internet otvorit a kamoli forum.vrtlar wrote:Gdje je drekalica nje nigdje nema mora da uveliko radi bastu,pa je nema na forumu.![]()
Drekalice cekamo izvjestaj
Elem....mama i ja tek počinjemo sa sadnjom sjemena paradajza. Nakupila sam dovoljno čašica kefira.
A i mama je u radnji našla nako plastično čudo gdje se preko 100 sjemenki odmah može posaditi. Startamo ili sutra ili idući vikend.
Ako stignem, sve ću uredno dokumentovat slikama da mi možete sugerisat šta bolje da uradim.
- Mu'min
#903 Re: Bášča
Ma nije ba u nas toliko naprijed, već je tu više marekting.
A ove godine i nama je 1.april kasnije došao zbog 29. FEB.
@skylab
Zanimljiv link, šteta što su male slike da vidimo kakvu ideju za sebe iz slike.
@Vrtlar
Mi ćemo po škotsko organizirati roštiljadu: Flag i Safran nek donesu ćevape i roštiljske a mi ćemo mladi luk.
drekalica28
Ja bi se skoro kladio da si ti zamrzila kefir, al kad se radi o pripremi sezone, nema posustajanja. Drekalica će nabaviti lončiće za paradajz pa makar i po noći sanjala kefir.
A ove godine i nama je 1.april kasnije došao zbog 29. FEB.
@skylab
Zanimljiv link, šteta što su male slike da vidimo kakvu ideju za sebe iz slike.
@Vrtlar
Mi ćemo po škotsko organizirati roštiljadu: Flag i Safran nek donesu ćevape i roštiljske a mi ćemo mladi luk.
drekalica28
Ja bi se skoro kladio da si ti zamrzila kefir, al kad se radi o pripremi sezone, nema posustajanja. Drekalica će nabaviti lončiće za paradajz pa makar i po noći sanjala kefir.
- Mu'min
#904 Re: Bášča
Patlidžani od prije heftu dana:

Za patlidžane je inače poznato da jako sporo rastu, baš kao ljute paprike. Pa mi to sijali "malo ranije"
Inače već smo 8 komada utrpali tetki, nek raja sadi.
Ono lijevo u ćošku je pet TEST sadnica krastavica. Veli mati da vidimo kakvo je sjeme i tako osta sadnica.

Za patlidžane je inače poznato da jako sporo rastu, baš kao ljute paprike. Pa mi to sijali "malo ranije"
Ono lijevo u ćošku je pet TEST sadnica krastavica. Veli mati da vidimo kakvo je sjeme i tako osta sadnica.
- Bambi_na_kofeinu
#905 Re: Bášča
Je li neko sadio prokulice? Uspije?
Sa brokulom nismo nešto imali sreće, izgledala je k'o podivljala, k'o prorasla.
-
drekalica28
#906 Re: Bášča
Nema šansi.Mu'min wrote: drekalica28
Sad umjesto mlijeka pijemo kefir.
I evo...nešto smo kao napokon počeli.

- vrtlar
#907 Re: Bášča
drekalica28 wrote:Nema šansi.Mu'min wrote: drekalica28
Ja bi se skoro kladio da si ti zamrzila kefir, al kad se radi o pripremi sezone, nema posustajanja. Drekalica će nabaviti lončiće za paradajz pa makar i po noći sanjala kefir.![]()
Sad umjesto mlijeka pijemo kefir.![]()
I evo...nešto smo kao napokon počeli.Ovo bi valjda nekad trebalo da bude paradajz.
![]()
Bice ako bogda dobrog paradajza.Od danas sve ostavljaj case od kefira, ostavljaj onu posudu gdje kupis paradajz i drugo povrce super su za mini plastenike na balkonu.Imam negdje sliku pa cu postaviti kako se pravi mini plastenik.
- vrtlar
#908 Re: Bášča
Mu'min wrote:Patlidžani od prije heftu dana:
Jedan savjet za patlidjan protrljas sjeme u pijesku i osteti se sjemenjaca i brze upija vodu i normalno brze nikne.
Ali kod tebe rasad za 10 svaki.
- vrtlar
#909 Re: Bášča
Bambi_na_kofeinu wrote:Je li neko sadio prokulice? Uspije?
Prokule stalno sadim i super mi uspijevaju ja ih cak i kiselim za svoj gust.Za brocoli sto je bio takav moja prepostavka da si previse djubrila vjestackim djubretom.Bilo bi lijepo da napises kako si i sta radila da nadjemo gresku.
- vjesticanametli
- Mu'min
#911 Re: Bášča
Jaaaaaaaaaagode. 
Bravo vjesticanametli. Lajkam.
Bravo vjesticanametli. Lajkam.
Last edited by Mu'min on 01/04/2012 17:47, edited 1 time in total.
- Mu'min
#912 Re: Bášča
Samo vrtlar da nas drekalica28 od jednom ne preteče po desnoj strani. 
Pa ćemo se onda mi tek keslati.
Samo naprijed FSR-ovka!
Pa ćemo se onda mi tek keslati.
Samo naprijed FSR-ovka!
- Mu'min
#913 Re: Bášča
Pravo, da ti kaže nisam znao da to pomaže. "Baš fala!"vrtlar wrote:Jedan savjet za patlidjan protrljas sjeme u pijesku i osteti se sjemenjaca i brze upija vodu i normalno brze nikne.
Inače jučer mi mati reče sa savjet sa Vrtlarice (HTV), kad siješ ona sitna sjemena, npr. bosiljak koje je vrlo teško kontrolirati, veli pomiješaj sa pijeskom i tako ne bude previše gusto kad taj mix siješ.
Dobra ideja, zar ne?
-
mumy
#914 Re: Bášča
ja to radim sa mrkovom,al opet pregusta,trakice zakonMu'min wrote:Pravo, da ti kaže nisam znao da to pomaže. "Baš fala!"vrtlar wrote:Jedan savjet za patlidjan protrljas sjeme u pijesku i osteti se sjemenjaca i brze upija vodu i normalno brze nikne.
Inače jučer mi mati reče sa savjet sa Vrtlarice (HTV), kad siješ ona sitna sjemena, npr. bosiljak koje je vrlo teško kontrolirati, veli pomiješaj sa pijeskom i tako ne bude previše gusto kad taj mix siješ.
Dobra ideja, zar ne?
vlasac mi je toliko gust da se poceo petljati u saksiji
- vrtlar
#915 Re: Bášča
Mu'min wrote:Pravo, da ti kaže nisam znao da to pomaže. "Baš fala!"vrtlar wrote:Jedan savjet za patlidjan protrljas sjeme u pijesku i osteti se sjemenjaca i brze upija vodu i normalno brze nikne.
Dobra ideja, zar ne?
Svaki savjet je dobrodosao treba slusati starije oni sto kazu to je iz licnog iskustva.Ideja je super pa cemo je isprobati cim prije mozda za koji dan.
- vrtlar
- Bambi_na_kofeinu
#917 Re: Bášča
Pitaću babu, ali ne mislim da je previše đubriva. No da ne nagađam, provjerim pa javim.vrtlar wrote:Bambi_na_kofeinu wrote:Je li neko sadio prokulice? Uspije?
Prokule stalno sadim i super mi uspijevaju ja ih cak i kiselim za svoj gust.Za brocoli sto je bio takav moja prepostavka da si previse djubrila vjestackim djubretom.Bilo bi lijepo da napises kako si i sta radila da nadjemo gresku.
Hvala
Super mi je ekipica na ovoj temi
-
flag
#918 Re: Bášča
Oticon wrote:Odsada kad idem u kupovinu vodim flag da se cijenka i za meneBukiraj jednu nedelju za auto pijacu.
Kako napreduje tvoj rasad bijelog patlidžana? Kod mene imaju samo ona prva dva lista...nikako da krene pravi list da ga pikiram u čaše, isto je sa zebra paradajizom.
More biti bidne da je opet ovo neka provokacija, ja lijepo rekoh da sam juce bio k'o prebijen. Plus sto se ganjam sa majstorom za ogradu. Za ovo zasluzujem beneficiran staz, Boga mivrtlar wrote:Ovako rade profesionalci a ne kao flag i safran jos nisu ni izfrezali bastu...
Nije! Kod mene je k'o beton. Armiranisafran wrote:Vidiš ti to flag - provokacije na regionalno-klimatsko-agro osnovi - oni beru luk a mi tek sadimo. Jesi li ti šta uspio uraditi? Kakva je kod tebe zemlja - kod nas, muž kaže, ko asfalt.
- Mu'min
#919 Re: Bášča
Mi evo čekamo kišu da bi sijali ostalo.
Slijedeću heftu ide ona 2. polovica "saksija-proizvodnje" (krastavice, dinje, ćurte,...).
Bostan više ne sadim, neće i neće.
Slijedeću heftu ide ona 2. polovica "saksija-proizvodnje" (krastavice, dinje, ćurte,...).
Bostan više ne sadim, neće i neće.
- Mu'min
#920 Re: Bášča
Znate li šta je ovo:

Ja prošle sezone sadio.

Ja prošle sezone sadio.
- Mu'min
#922 Re: Bášča
Sjedi, kec!Banksy wrote:Aronia, odlična, izuzetno zdrava,
Slijedeći?
- Banksy
#923 Re: Bášča
Mu'min wrote:Sjedi, kec!Banksy wrote:Aronia, odlična, izuzetno zdrava,![]()
Slijedeći?
nevezano
- Banksy
#925 Re: Bášča
Tako se i sije, i mrkva i peršun i salata i svako sitno sjeme, da ga ne moraš poslije puno prorjeđivati.Mu'min wrote:
Dobra ideja, zar ne?![]()