bilo je snajperista s obje strane, ja ih znam 2 iz vikićeve jedinice i 3 s dobrinjeduplooooo21 wrote:Zanima me dje su bili ti zli ljudi po gradu i kako su se rijesili gradjani tih gamadi?.. Sta se radilo sa njima? smrta kazna ili rob logor.. zanima me sta su tih ljudi govorili, koji razlog su imali, koja motivacija za to zlo - pucanje na sve po gradu, bilo to muslimansko, srbsko, hrvatsko..
Zanima me,i oni sa brda, kako oni vide te stvari ? Zasto, kako ,sta su mislili u tim trenucima??
Zelio bi da ustupim u kontakt sa tim ljudima da jednostavno se njihova verzija cuje o tom paklu... nemoguce je da je jedan Karadzic toliko motivirao ljude da pucaju na svoj grad svoje komsije.. zasto nema nigdje amaterski snimak te pucnjave sa brda po gradu ,dje se cuje sta ti ljudi pricaju - mozda njihov motiv?? Nisi svi bili nadrogirani.. teska tema za neke ali meni jako interesantna..
Da snime samo dio poza u kojim se strijelci nađu u svom poslu, generacija odrasla uz holiwoodsko smeće bi se cijepala od smijeha.Dozer wrote:Btw, na ovo snimku (6:40) lik koji puca je samo nekakav priuceni snajperista, ako je i to i ako nije ovo bilo samo za potrebe snimanja. Po drzanju PASP-a se vidi da on nema pojma, a sa onako naslonjenom cijevi na ivicu rupe da bog da da je moga pogoditi bilo sta dalje od 150-200m. I to staticno.
Sve je nekako pomjesano ulaze u neku staru zgradu a izlaze na Dobrinji I. Pa onda neko bjezanje po Nedzaricima a meni obo vise lici na neke Azice, Doglode ili nesto slicno. A ovo na planini je mozda Hojta ???Repetitor wrote:Kasarna u Lukavici,dio Dobrinje 1 (kod skole prijeratni naziv Dusan Pajic Dasic),Miljevici i Nedzarici
Samo sto nije VRS. U tekstu gore ima opis na kojoj je strani a ima i grb sa ljiljanima na uniformi na rukavu desne ruke.