Iskoristiću ovu jedinstvenu priliku da se složim s tobom(hm, napolju snijeg počeo padati). Inače golman Engleske je bio Robinson, bivši golman Lidsa i Totenhema. Taj gol mu je uništio reprezentativnu karijeru, mada je moje mišljenje da Englezi od odlaska Simena boljeg golmana nisu imali. Ali to je golmanska sudbina, kad si dobar onda je to zasluga cijele ekipe, kad si loš onda je to samo krivica golmana.HarnagaHarnaga wrote:Ma znam ja da se za svakog golmana poneki pacerski gol moze pronaci, ali obicno bude da se nekako spotaknu i promase loptu, ili ono legne da je uhvati a ona mu se izmigolji kroz noge i ruke. Piplicini golovi su ipak remeka djela...ili ga pogodi u celo ili putuje iz nebesa pa ga zvizne u potiljak. Van toga se slazem da je jako dobro branio...Slazem se da ustvari i nije puno bitna ta njegova pozicija, mozda malo da zagrije golmane i tome slicno. Kao sto rekoh Pape je odlucio, to je njegovo pravo kao i sve drugo oko reprezentacije dok se ne pokazu rezultati.
Kad smo vec kod tih gafova sjecam se jedne utakmice Hrvatska - Engleska kada je Nevile vratio do golmana (dali je bio ovaj Djejms ili Robinson), a lopta udari u neki busen ispred golmana koji je vec bio zamahnuo nogom da je ispuca, te preko noge otkotrlja se u mrezu.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dammme
#901 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
- rado_vidjen
#902 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije ni Seamen bio nista bolji. Pokopao nas je u Juznoj Koreji primajuci bezvezan gol od Ronaldinha.
Ali nebitno. Svakako je njegova uloga minorna.
Nista on nije odlucio, gos'n HarngaHarnaga - FIRMA je odlucila. Taman Susic, koji proveo desetljece u hibernaciji, zna sa nekog Tomu Piplicu. Posto se u ovom etno-feudalnom aparthejdu sve gleda kroz onu 1+1+1, tako se i Piplica iznenada obreo u vucjoj jazbini...sto rekoh Pape je odlucio,
-
HarnagaHarnaga
#903 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jasno je da Pape nema pojma ko je Piplica osim ako nije gdje na youtube naisao na njega, i da mu je neko predlozio, da li i naredio u to ne ulazim.rado_vidjen wrote:Nije ni Seamen bio nista bolji. Pokopao nas je u Juznoj Koreji primajuci bezvezan gol od Ronaldinha.
Nista on nije odlucio, gos'n HarngaHarnaga - FIRMA je odlucila. Taman Susic, koji proveo desetljece u hibernaciji, zna sa nekog Tomu Piplicu. Posto se u ovom etno-feudalnom aparthejdu sve gleda kroz onu 1+1+1, tako se i Piplica iznenada obreo u vucjoj jazbini...sto rekoh Pape je odlucio,
Baljica bi trebalo da zna iz Turske i vjerujem da je on bio njegov licni izbor.
- cyprus
#904 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A sjeća li se ko kako smo poveli protiv Hrvata 1997. godine na MaximiruDammme wrote:Iskoristiću ovu jedinstvenu priliku da se složim s tobom(hm, napolju snijeg počeo padati). Inače golman Engleske je bio Robinson, bivši golman Lidsa i Totenhema. Taj gol mu je uništio reprezentativnu karijeru, mada je moje mišljenje da Englezi od odlaska Simena boljeg golmana nisu imali. Ali to je golmanska sudbina, kad si dobar onda je to zasluga cijele ekipe, kad si loš onda je to samo krivica golmana.HarnagaHarnaga wrote:Ma znam ja da se za svakog golmana poneki pacerski gol moze pronaci, ali obicno bude da se nekako spotaknu i promase loptu, ili ono legne da je uhvati a ona mu se izmigolji kroz noge i ruke. Piplicini golovi su ipak remeka djela...ili ga pogodi u celo ili putuje iz nebesa pa ga zvizne u potiljak. Van toga se slazem da je jako dobro branio...Slazem se da ustvari i nije puno bitna ta njegova pozicija, mozda malo da zagrije golmane i tome slicno. Kao sto rekoh Pape je odlucio, to je njegovo pravo kao i sve drugo oko reprezentacije dok se ne pokazu rezultati.
Kad smo vec kod tih gafova sjecam se jedne utakmice Hrvatska - Engleska kada je Nevile vratio do golmana (dali je bio ovaj Djejms ili Robinson), a lopta udari u neki busen ispred golmana koji je vec bio zamahnuo nogom da je ispuca, te preko noge otkotrlja se u mrezu.
- luckylaka
#905 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja ipak mislim da ni Baljic nije njegov izbor.Izvor,,carsija,,prica da je neko platio ovu ratu fudbalsko-nogometnog saveza da bi im se deblokirao racun.Ko je uplatio ili posudio pare Ns-u.Neko ko bi mogao da uleti u Izvrsni odbor ili strucni stab.Medjutim sve su to nagadjanja i ostaje na tome.Koliko ima istine znace se uskoro
- jeza u ledja
#906 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Koliko je meni poznato Piplica je davno postao mnogo vise od golmana u Cottbusu gdje je branio godinama. On je tamo legedna kluba, kao sto je i Barbarez u HSVu, i mislim da vec nekoliko godina radi u samom klubu...da li u upravi ili kao trener golmana, kao sto neko napisa... U svakom slucaju nije levat kao sto ovaj jutub pokazuje.
A inace i ja pretpostavljam da je on tu postavljen kao etnicka ikebana.
A inace i ja pretpostavljam da je on tu postavljen kao etnicka ikebana.
-
klixober
#907 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Poznati njemacki komicar je jedno pola godine u svakoj emisiji ismijavao Piplicu,prikazivao njegove pacerske golove,postavljao ljude iz publike na gol sa perikom da glume Piplicu i onda im on sutao penale...sve u svemu,Piplica jeste legenda u njemackoj,ali vise bih rekao humoristicna nego sportska 
- Dammme
#908 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nemoj me Tita ti podsjećati na tu utakmicu. Razvalili smo Hrvatsku usred Maksimira sa njihovom 3-5-2 taktikom(poznatocyprus wrote:A sjeća li se ko kako smo poveli protiv Hrvata 1997. godine na MaximiruDammme wrote:Iskoristiću ovu jedinstvenu priliku da se složim s tobom(hm, napolju snijeg počeo padati). Inače golman Engleske je bio Robinson, bivši golman Lidsa i Totenhema. Taj gol mu je uništio reprezentativnu karijeru, mada je moje mišljenje da Englezi od odlaska Simena boljeg golmana nisu imali. Ali to je golmanska sudbina, kad si dobar onda je to zasluga cijele ekipe, kad si loš onda je to samo krivica golmana.HarnagaHarnaga wrote:Ma znam ja da se za svakog golmana poneki pacerski gol moze pronaci, ali obicno bude da se nekako spotaknu i promase loptu, ili ono legne da je uhvati a ona mu se izmigolji kroz noge i ruke. Piplicini golovi su ipak remeka djela...ili ga pogodi u celo ili putuje iz nebesa pa ga zvizne u potiljak. Van toga se slazem da je jako dobro branio...Slazem se da ustvari i nije puno bitna ta njegova pozicija, mozda malo da zagrije golmane i tome slicno. Kao sto rekoh Pape je odlucio, to je njegovo pravo kao i sve drugo oko reprezentacije dok se ne pokazu rezultati.
Kad smo vec kod tih gafova sjecam se jedne utakmice Hrvatska - Engleska kada je Nevile vratio do golmana (dali je bio ovaj Djejms ili Robinson), a lopta udari u neki busen ispred golmana koji je vec bio zamahnuo nogom da je ispuca, te preko noge otkotrlja se u mrezu.![]()
- jeza u ledja
#909 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
komeba wrote:Poznati njemacki komicar je jedno pola godine u svakoj emisiji ismijavao Piplicu,prikazivao njegove pacerske golove,postavljao ljude iz publike na gol sa perikom da glume Piplicu i onda im on sutao penale...sve u svemu,Piplica jeste legenda u njemackoj,ali vise bih rekao humoristicna nego sportska
Kao sto rekoh, Piplica je legenda u Cottbusu, a to da li je humoristicna ili sportska, moze se prosuditi po tome sto je trener njihovih golmana.
U naslovu ga zovu kultnim golmanom.
Citat:
"Tomislav has great merit and enjoys high reputation in the public and the club. "
Pisu o tome kako postaje trener golmana u Cottbusu, te kako dobija trenersku licencu u BiH.
-
HarnagaHarnaga
#910 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mozemo mi pricati sta hocemo, ali nema bas svako priliku uslikati se sa premijerkom.
http://oslobodjenje.ba/images/Sport/tom ... de_art.jpg
http://oslobodjenje.ba/images/Sport/tom ... de_art.jpg
-
mejdanbl
#911 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nisam bas najbolje upucen, od Potugala mi je trebalo da se oporavim
. Zna li neko sta Susic planira, koju ce formaciju igrati, hoce li Papac pristati da igra? Salihamidzic je gotova prica, hem je star hem nece igrati, otpisan sto se mene tice.
Hoce li igrati Rahimic i Muratovic ili ce se podmladjivati ekipa? Ima li igdje na vidiku jos dva obrambena igraca koji igraju u prosjecnim evropskim klubovima? Sta je sa Misimovicem, jel ikad rascisceno koja je to "povreda" bila da nije mogao odigrati ni pola sata protiv Portugala, a tri dana kasnije odigra bundesligasku utakmicu u punom tempu svih 90 minuta? (takvo nesto sportska medicina ne poznaje)
Po mom misljenju ovo je najbolje sto imamo:
Golmani 1 Begovic 12 Hasagic
Obrana: 2 Berberovic 3 Jahic 4 Nadarevic 5 Spahic
Vezni red: 6 Ibricic 7 Pjanic 8 Medjunjanin 10 Misimovic 11 Salihovic (Vladavic, Stilic, Bajramovic)
Napad: 9 Dzeko (Muslimovic, Ibisevic)
Ima li jos ko da sam ga preskocio?
Hoce li igrati Rahimic i Muratovic ili ce se podmladjivati ekipa? Ima li igdje na vidiku jos dva obrambena igraca koji igraju u prosjecnim evropskim klubovima? Sta je sa Misimovicem, jel ikad rascisceno koja je to "povreda" bila da nije mogao odigrati ni pola sata protiv Portugala, a tri dana kasnije odigra bundesligasku utakmicu u punom tempu svih 90 minuta? (takvo nesto sportska medicina ne poznaje)
Po mom misljenju ovo je najbolje sto imamo:
Golmani 1 Begovic 12 Hasagic
Obrana: 2 Berberovic 3 Jahic 4 Nadarevic 5 Spahic
Vezni red: 6 Ibricic 7 Pjanic 8 Medjunjanin 10 Misimovic 11 Salihovic (Vladavic, Stilic, Bajramovic)
Napad: 9 Dzeko (Muslimovic, Ibisevic)
Ima li jos ko da sam ga preskocio?
- JBT
#912 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Samo dva su covjeka mogla dovesti repku do EP, a to su Barbarez i Halilhodzic. I to bez vecih problema jer imamo jake igrace.
Papetu svaka cast kao futbalskoj velicini (mozda najvecoj u BiH svih vremena), ali nece on moci odraditi ovo na taj nacin da dodjemo do EP. Jos kad uz to znamo da je Baljic (kojem kafansko pjevanje ide bolje od bilo cega oko futbala) u strucnom stabu (tobejarabi), onda stvarno nemamo nikakve sanse. Volio bih da nisam u pravu, ali tesko da je tako.
Papetu svaka cast kao futbalskoj velicini (mozda najvecoj u BiH svih vremena), ali nece on moci odraditi ovo na taj nacin da dodjemo do EP. Jos kad uz to znamo da je Baljic (kojem kafansko pjevanje ide bolje od bilo cega oko futbala) u strucnom stabu (tobejarabi), onda stvarno nemamo nikakve sanse. Volio bih da nisam u pravu, ali tesko da je tako.
- luckylaka
#913 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To je ko Barbarez vec imao neki veliki uspjeh u trenerskoj karijeri ,pa si siguran da bi nas odveo na EP a Susic i Baljic su kao nepoznati u svijetu fudbala i nema sanse da nas odvedu.Cuj .Baljic se bolje razumije u kafansko pjevanje nego li u fudbal.Svasta mozes ovdje procitati ili je ipak rijec o nepoznavanju fudbalske velicene kao sto je Baljic.Eto Balja bio u Realu da zabavlja publiku pjevajuci.SvastaJBT wrote:Samo dva su covjeka mogla dovesti repku do EP, a to su Barbarez i Halilhodzic. I to bez vecih problema jer imamo jake igrace.
- Obuca9
#914 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ako ćeš se voditi istom logikom, onda ni Barabrezu nije mjesto u fudbalu, on se bolje razumije u manekenstvo i manekenske piste. Fashion guru, fura na kulturu...JBT wrote:Samo dva su covjeka mogla dovesti repku do EP, a to su Barbarez i Halilhodzic. I to bez vecih problema jer imamo jake igrace.
- JBT
#915 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa Barbarez je tip selektora kojem pripadaju recimo, Guardiola, Bilic.... To je ta energija koja bi se perfektno uklopila sa igracima u repki i potencijalom koji ista posjeduje. Nije dovoljno samo poznavati tehniku futbala kao sto to Pape moze za sebe reci. Jako je tu bitan momenat koji ce motivirati ekipu, zaraziti je pobjednickom energijom i to je jedini segment koji nasoj repki trenutno nedostaje. Ivica Osim je postigao trenerske uspjehe najvise zahvaljujuci takvom odnosu sa ekipom.
Porediti Baljica i barbareza je isto sto i porediti Mili Vanili i U2 u svijetu muzike. Ko prati futbal, bez nekih sporednih utjecaja na sopstveno donosenje zakljucaka, razumjece o cemu govorim.
Nemam nista licno protiv Baljica, ali prema mojim mjerilima vrijednosti Baljic nikada nije bio neka futbalska velicina. Njegov transfer u Real je bilo cisto pranje novaca. U Realu nije sve ukupno odigrao ni jedno poluvrijeme. Nisam radostan zbog toga, ali ne mogu govoriti nesto sto u sta ne vjerujem.
Sa strucnim stabom koji bi sacinjavali Barbarez, halilhodzic i bajevic bili bismo medju najjacim repkama Europe sa ovim igracima koje imamo.
Porediti Baljica i barbareza je isto sto i porediti Mili Vanili i U2 u svijetu muzike. Ko prati futbal, bez nekih sporednih utjecaja na sopstveno donosenje zakljucaka, razumjece o cemu govorim.
Nemam nista licno protiv Baljica, ali prema mojim mjerilima vrijednosti Baljic nikada nije bio neka futbalska velicina. Njegov transfer u Real je bilo cisto pranje novaca. U Realu nije sve ukupno odigrao ni jedno poluvrijeme. Nisam radostan zbog toga, ali ne mogu govoriti nesto sto u sta ne vjerujem.
Sa strucnim stabom koji bi sacinjavali Barbarez, halilhodzic i bajevic bili bismo medju najjacim repkama Europe sa ovim igracima koje imamo.
-
HarnagaHarnaga
#916 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da je babi ono, bila bi ono. Tema je - SAFET SUSIC seloktor BiH reprezentacije.JBT wrote:Pa Barbarez je tip selektora kojem pripadaju recimo, Guardiola, Bilic.... To je ta energija koja bi se perfektno uklopila sa igracima u repki i potencijalom koji ista posjeduje. Nije dovoljno samo poznavati tehniku futbala kao sto to Pape moze za sebe reci. Jako je tu bitan momenat koji ce motivirati ekipu, zaraziti je pobjednickom energijom i to je jedini segment koji nasoj repki trenutno nedostaje. Ivica Osim je postigao trenerske uspjehe najvise zahvaljujuci takvom odnosu sa ekipom.
- Obuca9
#917 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Halilodžić i Bajević da budu pomoćnici Barbarezu
Koji kralj 
Halilhodžić i Bajević su bili kandidati za selektora, obojica su zbog trenutnog angazmana odbili. Što se tiče Barbareza, kad ga već porediš sa Guardiolom i Bilićem, zaboravljaš jednu osnovnu razliku, obojica su se prvo dokazali u "malom" poslu, pa dobili veliki posao. Tako je najprije Guardiola uveo "B" tim Barcelone u ligu više, dok je Bilić vodio mladu reprezentaciju Hrvatske. Dok s druge strane, Barbarez nije trenirao ni pionire HSV-a...
Halilhodžić i Bajević su bili kandidati za selektora, obojica su zbog trenutnog angazmana odbili. Što se tiče Barbareza, kad ga već porediš sa Guardiolom i Bilićem, zaboravljaš jednu osnovnu razliku, obojica su se prvo dokazali u "malom" poslu, pa dobili veliki posao. Tako je najprije Guardiola uveo "B" tim Barcelone u ligu više, dok je Bilić vodio mladu reprezentaciju Hrvatske. Dok s druge strane, Barbarez nije trenirao ni pionire HSV-a...
- luckylaka
#918 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da podsjetim one koji se malo slabije razumiju u fudbal da je Elvir Baljic za Real odigrao 20 utakmica i postigao 6 golova(ne brojim one nastupe sa harmonikom na poluvremenu).Inace u Madridu u to vrijeme Balja je bio proglasen jednim od najvecih talenata ikada pristigli u Real,medjutim ozljede su sprijecile Balju u daljoj karijeri.Cuj price,Real oprao novac preko Balje.Pa mozda ako je Ciro ucestovao u tom transferu.
- jeza u ledja
#919 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Baljicev transfer u Real je tada bio najskuplji transfer ikada u Spaniji.
Mislim da je rekord oboren mjesec dana poslije kad je dosao Anelka.
Mislim da je rekord oboren mjesec dana poslije kad je dosao Anelka.
- cyprus
#920 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
eee, ne znate vi, harmonikaši su na velikoj cijeni u Španiji
. Isto ko i komičari u Njemačkoj

PS Al fakat, čuj u stručnom štabu Barbarez, Bajević i Halilhodžić
. Zamisli koliko je moguće da su u stručnom štabu Italije Paolo Maldini, Capello i Lippi

PS Al fakat, čuj u stručnom štabu Barbarez, Bajević i Halilhodžić
- zecko_kupuz
#921 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja eto kao pratim nešto, ali stvarno ne razumijem o čemu govoriš.JBT wrote:Pa Barbarez je tip selektora kojem pripadaju recimo, Guardiola, Bilic.... To je ta energija koja bi se perfektno uklopila sa igracima u repki i potencijalom koji ista posjeduje. Nije dovoljno samo poznavati tehniku futbala kao sto to Pape moze za sebe reci. Jako je tu bitan momenat koji ce motivirati ekipu, zaraziti je pobjednickom energijom i to je jedini segment koji nasoj repki trenutno nedostaje. Ivica Osim je postigao trenerske uspjehe najvise zahvaljujuci takvom odnosu sa ekipom.
Sušić i meni na prvi pogled djeluje bezvoljno i uspavano
Ono što javnost (valjda) realno očekuje sada jeste zadržavanje 90-tak posto ovog igračkog kadra, uz dodavanje par novih imena u idućih godinu-dvije dana, ozbiljniji pristup selektora praćenju igrača, te promjena Ćirine zakržljale taktike. Nije mnogo.
- JBT
#922 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije bitno ko ce kome biti zamjenik. Svako ima svoju ulogu i zadatak koji treba odraditi. U svijetu je sve vise prisutan trend gdje upravo u radu sa repkama ucestvuje strucni stab koji ima vise strucnjaka koji medjusobno suradjuju.
Ovdje se gleda na Barbareza ko da nikad lopte nije poigrao. Taj covjek ima moderni njemacki futbal u malom prstu, a svoju pozrtvovanost i energiju koju je davao za repku dok je igrao bi u potpunosti prenijeo na repku. U to ne sumnjam.
Vrijeme ce pokazati ko je u pravu.
Sto se tice Baljica, i dalje mislim isto o njegovom futbalskom znanju. Mozda bi mogao sa onim znanjem igrati u nekom klubu nase Premijer lige.
Ovdje se gleda na Barbareza ko da nikad lopte nije poigrao. Taj covjek ima moderni njemacki futbal u malom prstu, a svoju pozrtvovanost i energiju koju je davao za repku dok je igrao bi u potpunosti prenijeo na repku. U to ne sumnjam.
Sto se tice Baljica, i dalje mislim isto o njegovom futbalskom znanju. Mozda bi mogao sa onim znanjem igrati u nekom klubu nase Premijer lige.
- cyprus
#923 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa opet ne znam na osnovu čega se može zaključit da je Barbarez bolji stručnjak od Baljića? Na osnovu toga što je ovaj drugi snimio CD?JBT wrote:Nije bitno ko ce kome biti zamjenik. Svako ima svoju ulogu i zadatak koji treba odraditi. U svijetu je sve vise prisutan trend gdje upravo u radu sa repkama ucestvuje strucni stab koji ima vise strucnjaka koji medjusobno suradjuju.
- jeza u ledja
#924 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
JBT wrote: Sto se tice Baljica, i dalje mislim isto o njegovom futbalskom znanju. Mozda bi mogao sa onim znanjem igrati u nekom klubu nase Premijer lige.
- Obuca9
#925 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jakog mi fudbala, u p.materinu. Ni sami se ne sjećaju kad im je neki klub igro polufinale LP, a kamoli finale, da i ne govorim o osvajanju...JBT wrote:Nije bitno ko ce kome biti zamjenik. Svako ima svoju ulogu i zadatak koji treba odraditi. U svijetu je sve vise prisutan trend gdje upravo u radu sa repkama ucestvuje strucni stab koji ima vise strucnjaka koji medjusobno suradjuju.
A to za Baljića, ma ja šta znaju debili u Realu, ne znam uopšte šta rade svi ti silni pametnjakovići po klubovima, a sa-x i drugi bh. forumi jednostavno vrve talentima za pronalazak igrača i vođenje klubova, reprezentacija...
Jednom je neko davno rekao i nista nije pogrijesio "U BiH svaki covjek misli da bi mogao biti selektor fudbalske reprezentacije i predsjednik drzave"!!!