nisam ni ja ali nekako mi se činilo da će ga biti, to što ga nisu htjeli, , kako ti kažeš, jeli to značilo da ga neće biti, e moj gorštak, tanak ti argument, alija je kao političar i predsjednik i vođa jednog naroda, trebao znati i narod na to pripremiti, a za to kod nas treba tv i 10-15 dana.....1gorstak wrote:Bosnjaci nisu htjeli rat.osa wrote:od kud ti ideja da bi ga bošnjaci uklonili, na osnovu čega donosiš takve zaključke...1gorstak wrote:
Jeste se isplatilo, jer oba izbora koja ti nudis vode nestanku BiH. Da je objavio rat, Bosnjaci bi ga uklonili jer su Bosnjaci u to vrijeme bili protiv rata, Abdic bi se nematnuo kao vodja i BiH bi nestala. Da je izabrao drugi od tvoja dva izbora i trazio ostanak BiH u Srboslaviji, Herceg Bosna bi postala dio Hrvatske, Milosevic se tome ne bi suprotstavio, a Izetbegovic ne bi mogao. I opet bi BiH nestala. Kako to da nudis samo dvije opcije od kojih obe vode u nestanak BiH ?
Ispade Hare opet u pravu.
- osa
#901 Re: Ispade Hare opet u pravu.
- osa
#902 Re: Ispade Hare opet u pravu.
dallton wrote:jok, eto ti si ga uklonioosa wrote:od kud ti ideja da bi ga bošnjaci uklonili, na osnovu čega donosiš takve zaključke...1gorstak wrote:
Jeste se isplatilo, jer oba izbora koja ti nudis vode nestanku BiH. Da je objavio rat, Bosnjaci bi ga uklonili jer su Bosnjaci u to vrijeme bili protiv rata, Abdic bi se nematnuo kao vodja i BiH bi nestala. Da je izabrao drugi od tvoja dva izbora i trazio ostanak BiH u Srboslaviji, Herceg Bosna bi postala dio Hrvatske, Milosevic se tome ne bi suprotstavio, a Izetbegovic ne bi mogao. I opet bi BiH nestala. Kako to da nudis samo dvije opcije od kojih obe vode u nestanak BiH ?
eto, da li bi ga ti osudio da je pozvao bošnjake u rat protiv srba, kad je počelo u hrvatskoj....
- Bosnolog
#903 Re: Ispade Hare opet u pravu.
O kakvom jadu i razocaranosti ti pricas,...opet bi glasao ponovo za neovisnu BiH,nakon svega sto sam prosao i iskustva koje imam i pored svega sto smo platili nakon demokratskog referenduma imamo neovisnu i medanuraodno priznatu BiH koja je povratila svoju hiljadugodisnju drzavnost a na koju smo ponosni bez obzira ne sve probleme,blokade i nedovrsene stvari iz proslosti.BiH je odbranjena i opstala uprkos svim njenim unutrasnjim i vanjskim neprijateljima ukljucujuci i tebe, a to tebe upravo zulja,....borba za BiH i dalje traje a velikosrbi i secesionisti ce na kraju biti donji ,....upamti,da li ce ta bora trajati deset,dvadeset ili vise goina ili ce se nastaviti generacijama to je vec stvar okolnosti i odnos snaga kao i interesu velikih sila.
Samo ti mogu poruciti da ces u tim mokrim i podlim snovima umrijeti osa prije nego vidis kraj BiH a pratim te kako hinjski i podlo zabadas na svakoj temi a posebno kada su neke lose teme i vijesti protiv interesa BiH,..Vidis ja na temi Hrvatska nikada nisam komentariso neku po drzavu Hrvatsku losu vijest niti bi se njoj radovao i smatram Hrvatsku i hrvatski narod prijateljima i saveznicima BiH osim dijela kamenjarsko jastrebarskih porazenih ideologa i cinika poput tebe koji nemaju snage unistiti BiH pa cak i u saveznistvu sa Dodikom i velikosrpskim pomagacima ciji si frustrirani sluga i nista vise....
Samo ti mogu poruciti da ces u tim mokrim i podlim snovima umrijeti osa prije nego vidis kraj BiH a pratim te kako hinjski i podlo zabadas na svakoj temi a posebno kada su neke lose teme i vijesti protiv interesa BiH,..Vidis ja na temi Hrvatska nikada nisam komentariso neku po drzavu Hrvatsku losu vijest niti bi se njoj radovao i smatram Hrvatsku i hrvatski narod prijateljima i saveznicima BiH osim dijela kamenjarsko jastrebarskih porazenih ideologa i cinika poput tebe koji nemaju snage unistiti BiH pa cak i u saveznistvu sa Dodikom i velikosrpskim pomagacima ciji si frustrirani sluga i nista vise....
- 1gorstak
#904 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Izetbegovic bi se uzalud trudio, Bosnjaci bi te njegove aktivnosti shvatile kao huskanje na rat (u naivnom uvjerenju da ako ne zele rat, da ce ih rat zaobici) a onda bi sebi nasli nekog drugog, "miroljubivog" vodju, Abdica na primjer, koji je ionako pobjedio Izetbegovica na izborima. A Izetbegovic bi zavrsio u zatvoru ili pod zemljom.osa wrote:nisam ni ja ali nekako mi se činilo da će ga biti, to što ga nisu htjeli, , kako ti kažeš, jeli to značilo da ga neće biti, e moj gorštak, tanak ti argument, alija je kao političar i predsjednik i vođa jednog naroda, trebao znati i narod na to pripremiti, a za to kod nas treba tv i 10-15 dana.....1gorstak wrote:Bosnjaci nisu htjeli rat.osa wrote:od kud ti ideja da bi ga bošnjaci uklonili, na osnovu čega donosiš takve zaključke...
- osa
#905 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Bosnolog wrote:O kakvom jadu i razocaranosti ti pricas,...opet bi glasao ponovo za neovisnu BiH,nakon svega sto sam prosao i iskustva koje imam i pored svega sto smo platili nakon demokratskog referenduma imamo neovisnu i medanuraodno priznatu BiH koja e povratila svoju hiljadugodisnju drzavnost a na koju smo ponosni bez obzira ne sve probleme,blokade i nedovrsene stvari iz proslosti.BiH je odbranjena i opstala uprkos svim njenim unutrasnjim i vanjskim neprijateljima ukljucujuci i tebe, a to tebe upravo zulja,....borba za BiH i dalje traje a velikosrbi i secesionisti ce na kraju biti donji ,....upamti,da li ce ta bora trajati deset,dvadeset ili vise goina ili ce se nastaviti generacijama to je vec stvar okolnosti i odnos snaga kao i interesu velikih sila.
vidiš za razliku od tebe ja pišem o svemu i svakom i nikom ne podilazim, ja niti jedan narod ne smatram saveznicima ni prijateljima čak ni moj vlastiti, preširok je to pojam i previše šljama ima u svakom da bih tako nešto podveo pod kategoriju-prijatelj.
a to što ti imaš drukčija razmiščljanja od mene, je normalno dapače poželjno, ne bi valjalo da imamo svi ista, jer to ne bi bilo iskreno, jednostavno je nenormalno.
vidiš i ja sam ubijeđenja da će bih opstati, kao država, naime ne vidim niti jedan način da to ne bude tako, to je moguće postići jedino konsenzusom sva tri naroda, a to je nemoguće, dapače i nepoželjno, jer bi uz već postojeće traume bile stvorene još veće i teže. samo ja bih ne vidim onakvom kakvu je ti vidiš, zar bi to bio razlog da pljujem po tebi, oprosti ali to mi ne dopušta odgoj, naime ja sam sam sebi moderator, po tom pitanju, ti vidim ipak patiš malo od nedostatka nekih elementarnih ljudskih navika, ali polako, doći će to , vremenom....
- osa
#906 Re: Ispade Hare opet u pravu.
nema šanse 10-15 dana i tv i većina naroda bi bila za rat, kad je to narod koji izlazi iz totalitarnog sustava , razmišljao svojom glavom, kad su englezi i ameri uvjerili svoju javnost u neophodnost rata u iraku ili afganistanu, možeš misliti kako bi bilo teško uvjeriti bošnjačku javnost ili hrvatsku, svejedno.1gorstak wrote:Izetbegovic bi se uzalud trudio, Bosnjaci bi te njegove aktivnosti shvatile kao huskanje na rat (u naivnom uvjerenju da ako ne zele rat, da ce ih rat zaobici) a onda bi sebi nasli nekog drugog, "miroljubivog" vodju, Abdica na primjer, koji je ionako pobjedio Izetbegovica na izborima. A Izetbegovic bi zavrsio u zatvoru ili pod zemljom.osa wrote:nisam ni ja ali nekako mi se činilo da će ga biti, to što ga nisu htjeli, , kako ti kažeš, jeli to značilo da ga neće biti, e moj gorštak, tanak ti argument, alija je kao političar i predsjednik i vođa jednog naroda, trebao znati i narod na to pripremiti, a za to kod nas treba tv i 10-15 dana.....1gorstak wrote:
Bosnjaci nisu htjeli rat.
pa sjeti se samo onog sda skupa u kladuši, kad je alija pitao "da li smo mi vjerska stranka" a raja "jesmo", a on "nismo, raja sada kaže "nismo". moj gorštak sve je bilo do onih koji su vodili i donosili procjene....
-
dallton
#907 Re: Ispade Hare opet u pravu.
@osa ne valjaj gluposti svega ti, znas da ti pojma nemas o bosni osim onog ljetovanja 88 to ti je zadnji doticaj s tom neprosperitetnom zemljom
- osa
#908 Re: Ispade Hare opet u pravu.
dobro pročitaj post iznad i iskreno reci šta od navedenog nije istina.dallton wrote:@osa ne valjaj gluposti svega ti, znas da ti pojma nemas o bosni osim onog ljetovanja 88 to ti je zadnji doticaj s tom neprosperitetnom zemljom
da li našem narodu tv može formirati mišljenje i stavove-može.
da li se to desilo i amerima i englezima-desilo se.
da li se navedeni događaj desio mislim na skupu u kladuši-desio se.
dakle.
- 1gorstak
#909 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Izetbegovic bi mozda imao podrsku "zelenih", "crveni" bi ga razapeli, da je Izetbegovic objavio rat SDS-u dok se kao trazilo mirno rjesenje, Durakovic bi ga prvi popljuvao, Kemal Monteno, Josip Pejakovic i Tifa bi se drzali za ruke na platou ispred Skupstine i pjevali ljubavne pjesme, dok bi masa skandirala "NECEMO RAT, NECEMO RAT", Zdravko Grebo i Raif Dizdarevic bi napisali prigodan traktat za Oslobodjenje u kojem se osudjuje Izetbegovicevo huskanje na rat i Bosna bi saptom pala. A bogami i Hercegovina.osa wrote:nema šanse 10-15 dana i tv i većina naroda bi bila za rat, kad je to narod koji izlazi iz totalitarnog sustava , razmišljao svojom glavom, kad su englezi i ameri uvjerili svoju javnost u neophodnost rata u iraku ili afganistanu, možeš misliti kako bi bilo teško uvjeriti bošnjačku javnost ili hrvatsku, svejedno.1gorstak wrote:Izetbegovic bi se uzalud trudio, Bosnjaci bi te njegove aktivnosti shvatile kao huskanje na rat (u naivnom uvjerenju da ako ne zele rat, da ce ih rat zaobici) a onda bi sebi nasli nekog drugog, "miroljubivog" vodju, Abdica na primjer, koji je ionako pobjedio Izetbegovica na izborima. A Izetbegovic bi zavrsio u zatvoru ili pod zemljom.osa wrote:nisam ni ja ali nekako mi se činilo da će ga biti, to što ga nisu htjeli, , kako ti kažeš, jeli to značilo da ga neće biti, e moj gorštak, tanak ti argument, alija je kao političar i predsjednik i vođa jednog naroda, trebao znati i narod na to pripremiti, a za to kod nas treba tv i 10-15 dana.....
pa sjeti se samo onog sda skupa u kladuši, kad je alija pitao "da li smo mi vjerska stranka" a raja "jesmo", a on "nismo, raja sada kaže "nismo". moj gorštak sve je bilo do onih koji su vodili i donosili procjene....
-
dallton
#910 Re: Ispade Hare opet u pravu.
nemas argumenata, na osnovu cega ti mozes znati sta bi bilo u sarajevu u kojem nikad nisi bio duze od tri danaosa wrote:dobro pročitaj post iznad i iskreno reci šta od navedenog nije istina.dallton wrote:@osa ne valjaj gluposti svega ti, znas da ti pojma nemas o bosni osim onog ljetovanja 88 to ti je zadnji doticaj s tom neprosperitetnom zemljom
da li našem narodu tv može formirati mišljenje i stavove-može.
da li se to desilo i amerima i englezima-desilo se.
da li se navedeni događaj desio mislim na skupu u kladuši-desio se.
dakle.
- jasko_ba
#911 Re: Ispade Hare opet u pravu.
dallton care
osa je odavno na ignore svima, ucini isto
poz
poz
- Bosnolog
#912 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Osa ja samo nazivam stari onakvima kave jesu,...ti si totalni nepoznavaoc BiH,njenih naroda,mentaliteta,osobenosti i svega sto je cini tako specifivnom i slozenom zemljom ali nama dragom i jako lijepom ,,,tvoj problem je sto ti nemas nikakve vizije niti si blizu real procjena a saveznik za tebe ne postoji isto tako ovdje na ovom forumu mozes dobiti idejnu podrsku samo od privremeno zadrzavajucih jastrebova koji ulete na kratko i uspiju progovoriti jezikom kojim ti mislisa samo ga bolje upakujes.Ti si ovdje u vizuelnom i ideoloskom raskoraku sa gotovo svim ozbiljnim i upucenim forumasima koji su tu godinama,.....osa wrote:Bosnolog wrote:O kakvom jadu i razocaranosti ti pricas,...opet bi glasao ponovo za neovisnu BiH,nakon svega sto sam prosao i iskustva koje imam i pored svega sto smo platili nakon demokratskog referenduma imamo neovisnu i medanuraodno priznatu BiH koja e povratila svoju hiljadugodisnju drzavnost a na koju smo ponosni bez obzira ne sve probleme,blokade i nedovrsene stvari iz proslosti.BiH je odbranjena i opstala uprkos svim njenim unutrasnjim i vanjskim neprijateljima ukljucujuci i tebe, a to tebe upravo zulja,....borba za BiH i dalje traje a velikosrbi i secesionisti ce na kraju biti donji ,....upamti,da li ce ta bora trajati deset,dvadeset ili vise goina ili ce se nastaviti generacijama to je vec stvar okolnosti i odnos snaga kao i interesu velikih sila.
vidiš za razliku od tebe ja pišem o svemu i svakom i nikom ne podilazim, ja niti jedan narod ne smatram saveznicima ni prijateljima čak ni moj vlastiti, preširok je to pojam i previše šljama ima u svakom da bih tako nešto podveo pod kategoriju-prijatelj.
a to što ti imaš drukčija razmiščljanja od mene, je normalno dapače poželjno, ne bi valjalo da imamo svi ista, jer to ne bi bilo iskreno, jednostavno je nenormalno.
vidiš i ja sam ubijeđenja da će bih opstati, kao država, naime ne vidim niti jedan način da to ne bude tako, to je moguće postići jedino konsenzusom sva tri naroda, a to je nemoguće, dapače i nepoželjno, jer bi uz već postojeće traume bile stvorene još veće i teže. samo ja bih ne vidim onakvom kakvu je ti vidiš, zar bi to bio razlog da pljujem po tebi, oprosti ali to mi ne dopušta odgoj, naime ja sam sam sebi moderator, po tom pitanju, ti vidim ipak patiš malo od nedostatka nekih elementarnih ljudskih navika, ali polako, doći će to , vremenom....
Prema onima koji su skliski poput ribe moras znati kako se postaviti da ti ne isklizne iz ruku,...nadam se da si me razumio sto sam htio reci,....
Nadam se da si kroz ovo vrijeme provedeno na forumu izvukao neke pouke i spoznao kako ljudi u BiH gledaju na svijet oko sebe,stoga bi se trebao zapitati zasto si u sukobu misljenej sa svim tim ljudima koji te izvezu cinjenicam i dokazima na gotovo svim temama,od svege sto ti mogu reci da si nepopravno uporan sizisovac.....
-
hercegovac_pravi
#913 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Kada bi ti napisao nešto konkretno vjerovatno bih ja bolje vidio. Argument da je Alija nekoga zvao "Aco" je na nivou djeteta iz petog razreda osnovne škole i nije vrijedan iole ozbiljnog razmatranja.osa wrote:hercegovac_pravi wrote:Ja koliko vidim tebi u svemu ovome smeta jedino to što Alija nije pozvao Bošnjake da idu u Hrvatsku vojsku i brane Hrvatsku?osa wrote: e da smo se mi uzdali u bošnjačku ili bilo koju drugu pomoć, pogotovo ovakvu koja se čini "ne činjenjem" vjerojatno da hrvatske ne bi bilo, ali srećom nismo, jedina izjava koja bi pomogla hrvatskoj bila bi "da to je naš rat, braćo muslimani stupite u redove hrvatskoih oružanih snaga i branite svoju domovinu odmah , dok vam rat nije došao na prag", ali tu izjavu čuli nismo, dapače, prođi malo kroz transkripte predsjedništva bih iz tog vremena pa ćeš naći razgovor s kadijevićem i žalbu na teroriste iz osijeka koji se ubacuju u posavinu i recimo oslovljavanje glavnog obavještajaca u jna onako intimno sa - aco....
slabo vidiš, nije to jedino, ali da je tako postupio mnogi problemi bi bili izbjegnuti, problemi koji su generirali druge probleme, ali bilo je kako je bilo......
Ukoliko niste očekivali da će Bošnjaci ginuti za Hrvatsku, čemu onda tolika frustracija Alijinom politikom?
-
zonbirile
#914 Re: Ispade Hare opet u pravu.
ko ne vjeruje u trojni dogovor i svakog sa svakim,plus instruiranje i instaliranje iz istog centra od iste službe,taj je naivac zadnje vrste.
- osa
#915 Re: Ispade Hare opet u pravu.
oprosti onda su pola a vjerojatno i više od pola ljudi u bih nepoznavaoci bih, za razliku od tebe, svi srbi, velika većina hrvata a bogami i nešto bošnjaka i ostalih, jer koliko vidim ja sam u sukobu mišljenja s dijelom bošnjaka , da je onako kako ti kažeš odavno bi bih bila kakvom je ti želiš, a vidimo da nije....Bosnolog wrote:Osa ja samo nazivam stari onakvima kave jesu,...ti si totalni nepoznavaoc BiH,njenih naroda,mentaliteta,osobenosti i svega sto je cini tako specifivnom i slozenom zemljom ali nama dragom i jako lijepom ,,,tvoj problem je sto ti nemas nikakve vizije niti si blizu real procjena a saveznik za tebe ne postoji isto tako ovdje na ovom forumu mozes dobiti idejnu podrsku samo od privremeno zadrzavajucih jastrebova koji ulete na kratko i uspiju progovoriti jezikom kojim ti mislisa samo ga bolje upakujes.Ti si ovdje u vizuelnom i ideoloskom raskoraku sa gotovo svim ozbiljnim i upucenim forumasima koji su tu godinama,.....osa wrote:Bosnolog wrote:O kakvom jadu i razocaranosti ti pricas,...opet bi glasao ponovo za neovisnu BiH,nakon svega sto sam prosao i iskustva koje imam i pored svega sto smo platili nakon demokratskog referenduma imamo neovisnu i medanuraodno priznatu BiH koja e povratila svoju hiljadugodisnju drzavnost a na koju smo ponosni bez obzira ne sve probleme,blokade i nedovrsene stvari iz proslosti.BiH je odbranjena i opstala uprkos svim njenim unutrasnjim i vanjskim neprijateljima ukljucujuci i tebe, a to tebe upravo zulja,....borba za BiH i dalje traje a velikosrbi i secesionisti ce na kraju biti donji ,....upamti,da li ce ta bora trajati deset,dvadeset ili vise goina ili ce se nastaviti generacijama to je vec stvar okolnosti i odnos snaga kao i interesu velikih sila.
Prema onima koji su skliski poput ribe moras znati kako se postaviti da ti ne isklizne iz ruku,...nadam se da si me razumio sto sam htio reci,....
Nadam se da si kroz ovo vrijeme provedeno na forumu izvukao neke pouke i spoznao kako ljudi u BiH gledaju na svijet oko sebe,stoga bi se trebao zapitati zasto si u sukobu misljenej sa svim tim ljudima koji te izvezu cinjenicam i dokazima na gotovo svim temama,od svege sto ti mogu reci da si nepopravno uporan sizisovac.....
- osa
#916 Re: Ispade Hare opet u pravu.
hercegovac_pravi wrote:Kada bi ti napisao nešto konkretno vjerovatno bih ja bolje vidio. Argument da je Alija nekoga zvao "Aco" je na nivou djeteta iz petog razreda osnovne škole i nije vrijedan iole ozbiljnog razmatranja.osa wrote:hercegovac_pravi wrote: Ja koliko vidim tebi u svemu ovome smeta jedino to što Alija nije pozvao Bošnjake da idu u Hrvatsku vojsku i brane Hrvatsku?
slabo vidiš, nije to jedino, ali da je tako postupio mnogi problemi bi bili izbjegnuti, problemi koji su generirali druge probleme, ali bilo je kako je bilo......
Ukoliko niste očekivali da će Bošnjaci ginuti za Hrvatsku, čemu onda tolika frustracija Alijinom politikom?
ako priupitaš nekog tko se bavi analizom obavještajnih podataka šta znače zvanje nekog nadimkom od milja, reći će ti da su ti ljudi intimusi, tj. jako dobri, iako ne mora biti 100% tako, to bi bila naime procjena, ali biti dobar sa šefom kos-a u jugi, nešto znači, tebi vidim ništa.
nadalje nema frustracije alijinom politikom niti bilo čim drugim nego samo odgovor na to da su eto hrvati pogriješili u vođenju politike na uštrb nepogrešivih bošnjaka.
-
hercegovac_pravi
#917 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ponovo proizvoljno mišljenje bez ikakvih konkretnih dokaza. Imaš li rezultate neke sprovedene ankete koji bi potvrdili ove tvoje stavove? Mislim kada već razbacuješ cifre i procente onda bi bio i neki red da ih nečim podkrijepiš.osa wrote: oprosti onda su pola a vjerojatno i više od pola ljudi u bih nepoznavaoci bih, za razliku od tebe, svi srbi, velika većina hrvata a bogami i nešto bošnjaka i ostalih, jer koliko vidim ja sam u sukobu mišljenja s dijelom bošnjaka , da je onako kako ti kažeš odavno bi bih bila kakvom je ti želiš, a vidimo da nije....
I nisi ti u sukobu mišljenja samo sa dijelom Bošnjaka kako ti tvrdiš, tvoj najveći sukob je ""sukob sa zdravom logikom" jer kako drugačije objasniti da jednostavno odbijaš usporediti dva jednostavna datuma ? U čemu je probelm?osa wrote:ja sam u sukobu mišljenja s dijelom bošnjaka
Last edited by hercegovac_pravi on 03/03/2010 09:07, edited 1 time in total.
-
hercegovac_pravi
#918 Re: Ispade Hare opet u pravu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------osa wrote:hercegovac_pravi wrote:Kada bi ti napisao nešto konkretno vjerovatno bih ja bolje vidio. Argument da je Alija nekoga zvao "Aco" je na nivou djeteta iz petog razreda osnovne škole i nije vrijedan iole ozbiljnog razmatranja.osa wrote:
ako priupitaš nekog tko se bavi analizom obavještajnih podataka šta znače zvanje nekog nadimkom od milja, reći će ti da su ti ljudi intimusi, tj. jako dobri, iako ne mora biti 100% tako, to bi bila naime procjena, ali biti dobar sa šefom kos-a u jugi, nešto znači, tebi vidim ništa.
nadalje nema frustracije alijinom politikom niti bilo čim drugim nego samo odgovor na to da su eto hrvati pogriješili u vođenju politike na uštrb nepogrešivih bošnjaka.
Dakle more da bidne ne mora da značiosa wrote:iako ne mora biti 100% tako, to bi bila naime procjena
Ukoliko nema isfrustriranosti, zbog čega onda širenje neistina, kao npr. ove o izjavi "nije ovo naš rat" i napadu na selo Ravno kada i ja i ti znamo da se napad na selo Ravno desio mnogo poslije ove izjave?osa wrote:nadalje nema frustracije alijinom politikom niti bilo čim drugim nego samo odgovor na to da su eto hrvati pogriješili u vođenju politike na uštrb nepogrešivih bošnjaka.
- derion
#919 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Osa, Bosnolog i drugi, saveznici bi trebali da sklone glavni fokus sa međusobnog neslaganja, a usredotoče svoju snagu upravo na savezništvo. Pozitivnim razmišljanjem i djelovanjem ćemo puno više postići.
Pod saveznicima smatram one koji prvenstveno žele mir i blagostanje na ovim našim prostorima, a u ovom (vašem) slučaju svi oni koji žele istinsko dobro i Hrvatskoj i BiH.
Živjeli i zajedno naprijed!
Pod saveznicima smatram one koji prvenstveno žele mir i blagostanje na ovim našim prostorima, a u ovom (vašem) slučaju svi oni koji žele istinsko dobro i Hrvatskoj i BiH.
Živjeli i zajedno naprijed!
- felipe kajetano
#920 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Naprotiv...@osa izgleda puno bolje razumije stvari od mnogih koji ovdje zivot prozivjese....nazalost 
- osa
#921 Re: Ispade Hare opet u pravu.
kud ćeš konkretnije dokaze od izbornih rezultata i stanja u bih, oprosti a šta tebi više treba.hercegovac_pravi wrote:Ponovo proizvoljno mišljenje bez ikakvih konkretnih dokaza. Imaš li rezultate neke sprovedene ankete koji bi potvrdili ove tvoje stavove? Mislim kada već razbacuješ cifre i procente onda bi bio i neki red da ih nečim podkrijepiš.osa wrote: oprosti onda su pola a vjerojatno i više od pola ljudi u bih nepoznavaoci bih, za razliku od tebe, svi srbi, velika većina hrvata a bogami i nešto bošnjaka i ostalih, jer koliko vidim ja sam u sukobu mišljenja s dijelom bošnjaka , da je onako kako ti kažeš odavno bi bih bila kakvom je ti želiš, a vidimo da nije....I nisi ti u sukobu mišljenja samo sa dijelom Bošnjaka kako ti tvrdiš, tvoj najveći sukob je ""sukob sa zdravom logikom" jer kako drugačije objasniti da jednostavno odbijaš usporediti dva jednostavna datuma ? U čemu je probelm?osa wrote:ja sam u sukobu mišljenja s dijelom bošnjaka
što se tiče datuma davanja izjave, iskreno ne znam ga, a ni ti baš nisi prezentirao dokaze za isti osim svoje tvrdnje, međutim ja tu izjavu stavljam u kontekst zbivanja i ponašanja bošnjačkih čelnika i dobrog dijela naroda u vrijeme početka rata u hrvatskoj a pogotovo u bih, gdje je ta izjava bila upravo identična mjerama poduzetim od strane navedene bošnjačke političke elite, nikakvim mjerama, i uvijek ću tvrditi, da je ta izjava glasila" braćo bošnjaci, to je naš rat, stupite u redove hrvatskih oružanih snaga( jer tada svoje niste imali) i branite i bih i hrvatsku, dok vam rat nije došao na prag", mnoge stvari bi bile drukčije, ali šbbkbb...
- osa
#922 Re: Ispade Hare opet u pravu.
felipe kajetano wrote:Naprotiv...@osa izgleda puno bolje razumije stvari od mnogih koji ovdje zivot prozivjese....nazalost
primjer iz života: kad je počinjao rat imao sam 22 godine, nakon što sam dao otkaz u ini i otišao u jedinicu za posebne namjene mup-a, brat moje maćehe, inače iz sela šurkovac u općini ljubija, nije mogao vjerovati, ja mu kažem "ilija biće rat", on kaže " nema šanse ni ovdje a pogotovo ne u bosni, pa mi sa svojim komšijama srbima i muslimanima zajedno kavu pijemo", reko" biće u bosni 3 puta gore nego ovdje", on se na to nasmijao.
epilog- od sestre muž i zet mu, završili u logorima, razmijenjeni tek negdje 93, na razmjeni mislim kod livna, kćer i suprugu jedva je izvukao i dobro platio za to, majka mu je ostala u selu u ratu i umrla, nije ju mogao ni pristojno sahraniti, da ne govorim o traumama koje je kćer doživjela jer je imala kuću u ljubiji kraj koje je prolazila cesta prema rudnicima, jer se nagledala kamiona i kamiona koji su tamo vozili leševe( njeno kazivanje), trebam li napominjati da se nitko od njih nije vratio a niti ne namjerava.
vidiš moj ilija je bosnu razumio, upravo onako kako ju razumiju bosnolog i ostala ekipa, poznaju oni zemlju, brda, puteve, ali za pravo poznavanje treba poznavati ljude, a oni ih još ne poznaju, unatoč doživljenom i proživljenom....
- 1gorstak
#923 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Osa takodje kaze kako je Izetbegovic pogrijesio jer nije objavio rat SDS-u zbog desavanja u Ravnom, kako je pogrijesio jer se nije ranije ukljucio u srpsko-hrvatski rat. Ovo mi kolega lici na saveznistvo Dane Cankovica i Lea Plockinica, a treba biti principijelan Felipe. Ne treba Osi tvoja podrska, njemu trebaju argumenti.felipe kajetano wrote:Naprotiv...@osa izgleda puno bolje razumije stvari od mnogih koji ovdje zivot prozivjese....nazalost
- osa
#924 Re: Ispade Hare opet u pravu.
kud ćeš veći argument od postojećeg stanja u bih.1gorstak wrote:Osa takodje kaze kako je Izetbegovic pogrijesio jer nije objavio rat SDS-u zbog desavanja u Ravnom, kako je pogrijesio jer se nije ranije ukljucio u srpsko-hrvatski rat. Ovo mi kolega lici na saveznistvo Dane Cankovica i Lea Plockinica, a treba biti principijelan Felipe. Ne treba Osi tvoja podrska, njemu trebaju argumenti.felipe kajetano wrote:Naprotiv...@osa izgleda puno bolje razumije stvari od mnogih koji ovdje zivot prozivjese....nazalost
- 1gorstak
#925 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Postojece stanje je rezultat, tebi treba argumenata da dokazes tvrdnje da su odredjeni potezi Sarajeva bili greska i da su potezi koji nisu povuceni bili ispravni. Evo, pokusaj kolegi Felipeu objasniti zasto je Izetbegovic, u vrijeme kada su Durakovic i Beslagic gledali na SDA i SDS s istom dozom animoziteta, u vrijeme dok se kao trazilo mirno rjesenje, trebao javno izaci i objaviti rat.osa wrote:kud ćeš veći argument od postojećeg stanja u bih.1gorstak wrote:Osa takodje kaze kako je Izetbegovic pogrijesio jer nije objavio rat SDS-u zbog desavanja u Ravnom, kako je pogrijesio jer se nije ranije ukljucio u srpsko-hrvatski rat. Ovo mi kolega lici na saveznistvo Dane Cankovica i Lea Plockinica, a treba biti principijelan Felipe. Ne treba Osi tvoja podrska, njemu trebaju argumenti.felipe kajetano wrote:Naprotiv...@osa izgleda puno bolje razumije stvari od mnogih koji ovdje zivot prozivjese....nazalost