Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Cholina_Lokica

#901 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Ne moze da ga ne vrati, pas je upisan jos uvijek na njihovo ime, i vrla lako joj mogu svezati policiju i tuzbu zbog kradje. Imala sam takav slucaj u blizoj okolini...
Jagmujan

#902 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Jagmujan »

rainbowcatcher wrote:'Dan!
Sinoć uđem u bus na Ilidži sa svojim psom (inače štene, 2 mjeseca), i pokazujem kartu,, ali vozač me izbacuje ( a znate kakvi su grasovci i njihov riječnik), pod prijetnjom da će zvati policiju, da ne mogu sa psom u bus. :x Da ne bih pravila problem ostalim putnicima, izašla sam i odmah nazvala policiju. Objasnili su mi da je zakonom dozvoljeno da uđem sa psom, ali mora biti na povodcu, i mora imati brnjicu što i poštujem. Molim vas, ukoliko imate taj zakon, ili ga možete naći, da ga postavite tu čisto da ga isprintam i da imam uz sebe pošto se vozači ne edukuju dovoljno, pa da im dam crno na bijelo, pa onda neka zovu policiju. :lol:

Hvala. :mrgreen:
Ja našao ovo:
Zakon o cestovnom prijevozu FBiH

Član 21.

U motornom vozilu, kojim se obavlja javni prevoz putnika u drumskom prevozu, ne mogu se prevoziti putnici koji boluju od bolesti koje ugrožavaju zdravlje i bezbjednost drugih putnika, putnici koji su pod dejstvom alkohola ili drugih opojnih sredstava, životinje, leševi, eksploziv i lako zapaljivi predmeti i predmeti koji mogu povrijediti, uprljati ili pričiniti štetu licima ili prtljagu primljenom na prevoz, ako to posebnim propisom nije drugačije regulisano.
Izuzetno od stava 1. ovog člana, slijepim i slabovidnim licima dozvoljava se prevoz sredstvima javnog prevoza na relacijama do 50 km uz pratnju psa. Pas treba biti izvježban za vođenje slijepih i slabovidnih lica, redovno vakcinisan i nositi zaštitnu korpicu i povodac.

Član 100.

Novčanom kaznom u iznosu od 100,00 KM na licu mjesta kazniće se za prekršaj član posade vozila, ili službeno lice na autobuskoj stanici ili lice u poslovnici, odnosno agenciji ili lice koje se prevozi, ako:
.
.
.
9. primi na prevoz lice, teret ili životinje suprotno odredbama člana 21. stav 1. ovog Zakona;
.
.
.

Možda je ipak taj policajac kojeg si kontaktirala na tel. bio u krivu?
Karen

#903 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Pa kažem da vidi da ga prebaci na svoje, da zove tatu i vidi ima li prava. Mislim, bez borbe pustiti... A ti ljudi su neodgovorni totalno, valjda i to pije vode na sudu?
Cholina_Lokica

#904 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Karen wrote:Pa kažem da vidi da ga prebaci na svoje, da zove tatu i vidi ima li prava. Mislim, bez borbe pustiti... A ti ljudi su neodgovorni totalno, valjda i to pije vode na sudu?
Pa i na sudu ce se vidjeti datum kad je pas premabec na novog vlasnika a stari ga vec trazili, ako uspije prebaciti ga na svoje ima bez njihovog prisustva...
Karen

#905 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Nevjerovatno mi da se ne može ništa učiniti da se zadrži najbolji prijatelj...
pakica_

#906 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

moze, kako ne moze.. prvo drvo, konopac i vjesanje.. nista mi drugo ne pada na pamet.. od sad ni iz granapa kad idem po hljeb ne izlazim bez ugovora :( :( :(
sve sto ikome dajem i sto mi iko daje, ugovor fino sastavit i cao.. joj koji sam ja kreten pa vjerujem ljudima.. al' ko bi pomislio da bi IKAD moglo doci do ovoga.. i dje ce mi ugovor past na pamet.. kontam ono- mi smo prijatelji.. ljudi se vezu za rijec.. vezu se za govno moje, da izvinete svi redom..
lijepo pravo, lijepi ugovori s potpisima.. fino sam im mogla rec da se najedu govedine, a ovako..... pakica-idiot!
Pasiflora

#907 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

@pakice, zovi tatu i pitaj ga - on ce znati ili ce znati gdje se treba propitati!
Nista nemoj cekati - odmah se uhvati telefona!
Cholina_Lokica

#908 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Ma da, najbolje je provjeriti zakon sta kaze u ovom slucaju, jer u svakom slucaju je jako bezobrazno i neodgovorno to raditi psu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#909 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

@pakice, nemoj se predavati. I nemoj predati psa , bez borbem, oboje ćete patiti. Provjeri pravno, i riječ je neki oblik ugovora... Da se ne igram sad pravnika, ali vidi. Te "prijatelje" si ionako izgubila. Probaj da zadržiš psa.
Što reče @Karen, srce mi se kida kad te čitam..
pakica_

#910 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

sitno wrote:@pakice, zovi tatu i pitaj ga - on ce znati ili ce znati gdje se treba propitati!
kao sto rece lokica, mogu prebaciti knjizicu na sebe (tj. mogla bih izvaditi novu.. ka'em izgubila, oni mu daju nove boce, popecate i mirna bosna)
ali kada bih htjela cip prebaciti na sebe, tu bi mi trebala njihova saglasnost, a to cu dobit kad na vrbi sasvrbi..
Cholina_Lokica

#911 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

pakica_ wrote:
sitno wrote:@pakice, zovi tatu i pitaj ga - on ce znati ili ce znati gdje se treba propitati!
kao sto rece lokica, mogu prebaciti knjizicu na sebe (tj. mogla bih izvaditi novu.. ka'em izgubila, oni mu daju nove boce, popecate i mirna bosna)
ali kada bih htjela cip prebaciti na sebe, tu bi mi trebala njihova saglasnost, a to cu dobit kad na vrbi sasvrbi..
Ne znam, mozda mozes igrati na kartu svjedoka, i to sto su ti dali papire njegove... Jer nisi i to mogla ukrasti. Pa da im fino kazes ne dam, odjebite...

Il hajmo ih namlatiti :D
Karen

#912 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Imaš li svjedoke? Lokica je u pravu. Sve se bojim da ću morati uraditi photosession malaca da malo razveselim pakicu ;-)
pakica_

#913 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

ma dje ne'am svjedoke, po' grada me zna zbog njega i kad izadjem bez baste, svi pitaju gdje je.. u ova tri mjeseca je najmanje 15ero djece i 10 odraslih razbilo fobiju od pasa/dobermana zbog njega, uspjela sam postici to da se vise ne svadja s muzjacima (barem ne napada prvi, sto je za mene veliki uspjeh), i sta sve ne.. ne znam.. pokusavala sam doprijeti do njih razumom, a ne hvatati ih na socijalu kao oni mene (doduse ne oni, ona.. muz joj je cak bio za varijantu nabavljanja novog psa, ali mu je ona to vjesto izbila iz glave isto kao sto ga je ubijedila da ga daju, jer on nije bio za to)
ne znam.. ja sve kontam nece to biti prevelik shok za njega, jer je ipak odrastao s njima, pa mi to nekako lakse pada, jer ih zna.. ali sto se tice zakona, tu ne'am nikakva prava, jer nigdje nema moje ime crno na bijelo, kao sto ima njihovo..
EDIT: sorry, karen, u svoj svojoj muci, ni ne pitam kako su malci..?
Karen

#914 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Svi napreduju i jedu sami a i mama je bolja prema njima.

Evo kraljice mame (ili ti Here, haha, koja se oblizuje nakon što je posjetila moj tanjur)

Image

Ekipa sa Olimpa na okupu:
Image

Božica Artemida:
Image
pakica_

#915 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

ojoooooooooj sto smo slatki :D
mama mi izgleda super.. svako dobro svima :D i pazi kome ces ih proslijediti :D samo u super-odgovorne ruke ;)
Karen

#916 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Štenci idu na prodaju kad dobiju rodovnike, ali podrazumijeva se ispitivanje kupca da im se osigura dobar život. Npr ne dolazi u obzir da se pas drži vani. I što ti kažeš, potpisani ugovori.
pakica_

#917 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

ma kakvi oni vani, nema sanse :D bebe male :D
KatarinaKosaca

#918 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

@Karen, a gdje je sretni tata? Jel njemu ide jedno ili ste platili skok? Imaš li njegovu sliku?
Karen

#919 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

KatarinaKosaca wrote:@Karen, a gdje je sretni tata? Jel njemu ide jedno ili ste platili skok? Imaš li njegovu sliku?
Tata je na Č. vili. Sa tatom i još jednom patuljastom šnaucerkom će Doni živjeti, što nam je jako drago.

Tata Huch of Batmans house

Image
KatarinaKosaca

#920 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Tata je lafac isto :thumbup: Kako su oni? Napreduju? Hera?
Karen

#921 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Da kucnem u drvo, Felicity je dobra mama, samo nam je smršavila iako je duplo hranimo, što nije čudno - digitalna vaga će nam pući, tri cure jedu ko velike, dobiju po 30 grama dnevno, rastu naočigled. Doni je rođen kao slabiji štenac, ali smo ga bočicom naučili sisat i sad se i on polako približava sekicama po kilaži, a i po traženju sise. Čini se da će ovi malci biti veseli :) Ostavljamo ih same po sat - dva i do sad nije bilo belaja, mama ih fino pazi.
KatarinaKosaca

#922 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

:thumbup: Super. Ljubav, pažnja -- najbolji recept.
brzica

#923 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by brzica »

Karen wrote:
KatarinaKosaca wrote:@Karen, a gdje je sretni tata? Jel njemu ide jedno ili ste platili skok? Imaš li njegovu sliku?
Tata je na Č. vili. Sa tatom i još jednom patuljastom šnaucerkom će Doni živjeti, što nam je jako drago.

Tata Huch of Batmans house

Image
Znači ima Batmana još. Moj malac (5. mjeseci) je od istog čovjeka. Prije dva mjeseca došao u Sarajevo.
Kasnije ću slikicu ubaciti. Malci su ti super :thumbup:
Karen

#924 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Ima Batmana, i cura koja je živi sa Huchom je Batman. Hvala, čekam da otvore okice pa da radimo photosession :D
minjonja

#925 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by minjonja »

pakice, ona izgubila poso, pa sad bi htjela psa nazad? a kako ce psa finansirati? ja im ga ne bi vratila. ako ga je jednom vratila, vratice ga radi svakog prdeza. ja svoje ne bi dala da se svijet rusi. ne kontam takve ljude nikako. bezobrazni su i neodgovorni.
Post Reply