Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#901 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:Dobra vijest za fanove old school sci-fi-a, posebice Isaaca Asimova. Jonathan Nolan je angažovan
od strane HBO-a na razvoju tv serije bazirane na Zadužbina (Foundation) sagi od Asimova.
Moglo bi biti sjajno, iako će biti veliki izazov prenijeti jedno takvo djelo na tv ekrane.

http://badassdigest.com/2014/11/10/jona ... n-for-hbo/
da hoće neko napraviti serijue Vodič kroz galaksiju, al da valja :roll:
Tell me about it. :cekam: BBC-ijeva adaptacija iz ranih 80-tih je bila šarmantna na onaj njihov bez budžetni ali
entuzijastični pristup kakav su imali u to vrijeme. :D Ali Douglasova vizija zaslužuje jak vizuelni i kreativni pristup
koji još čekamo da vidimo. :-D
Bloo
Globalna šefica

#902 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Tell me about it. :cekam: BBC-ijeva adaptacija iz ranih 80-tih je bila šarmantna na onaj njihov bez budžetni ali
entuzijastični pristup kakav su imali u to vrijeme. :D Ali Douglasova vizija zaslužuje jak vizuelni i kreativni pristup
jedino Marvinov glas je bio dobar - alan rickman ftw <3
jedino sam ja zamisljala MArvina da ce biti ko Bender iz Futurame
Yapi Yapo

#903 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Yapi Yapo »

ima li šta dobro da je u toku? nešto tipa The 100?

gledao sam Falling Skies al mi dosadio, ne sjećam se što
dale cooper

#904 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
jedino Marvinov glas je bio dobar - alan rickman ftw <3
jedino sam ja zamisljala MArvina da ce biti ko Bender iz Futurame
Misliš na film? Film je imao i dobrih dijelova, ali problem je kondenzovati sve ono što je Adams zamislio
u knjizi u film od 2 sata. Previše je detalja, fazona koje ne možeš izostaviti. :D
Bloo
Globalna šefica

#905 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Misliš na film? Film je imao i dobrih dijelova, ali problem je kondenzovati sve ono što je Adams zamislio
u knjizi u film od 2 sata. Previše je detalja, fazona koje ne možeš izostaviti. :D
da, film :D
da se mene pita film bi trajao 5 sati :D dok sve pokrijes , zato je ozda serija bolji izbor
dale cooper

#906 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
da, film :D
da se mene pita film bi trajao 5 sati :D dok sve pokrijes , zato je ozda serija bolji izbor
Ma ko bi nas pitao, mi smo fanatici. :D

By the way, teaser trailer za Force Awakens debituje u kinima u Americi u petak. :navijacica: :D
Bloo
Globalna šefica

#907 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Bloo »

ne gledam trailere nikad :D
dale cooper

#908 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by dale cooper »

Bloo wrote:ne gledam trailere nikad :D
What? :shock:

Ali...ali...kažu da će biti i Falcon u traileru. :D Ko će tome odoliti. :igrac: :D
Bloo
Globalna šefica

#909 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Bloo »

uvihej se cuvam za filma :D
dale cooper

#910 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by dale cooper »

Bojim se da ja nisam tako jak. :D Osim toga mislim da dobro napravljen i osmišljen trailer zna dobro podgrijati iščekivanje
i uzbuđenje.
lajkujMe

#911 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by lajkujMe »

Da fuck? To mi je proljece kroz glavu trenutno, odgledao interstellar i blago receno ko da me neko nokautirao veze nemam sta sam gledao, da se odmah razumijemo odlican film ali brt napregao mi mozak maksimalno pokusavajuci shvatiti sta sam upravo vidio.

Spoiler alert ovo sluzi za samo one koji su ga gledali.

Znaci ovako, Zemlja odumire, zbog cega? Zagadjenja i iskoristavanja resursa i masovne populacije? Ta zemlja koja je u buducnosti jos malo pa ce biti nenastanjiva jer biljke odumiru ili proizvode previse dusika? Jesam li ja to dobro shvatio :?

Pronadjena crvotocina oko Saturna koja vodi negdje, imaju 3 planeta sva tri planeta su u blizini crne rupe i to prilicno blizu a jos na to ta crna rupa guta zvijezdu oko koje ti planeti kruze, pa zar to nije jos gore od umiruce zemlje, mislim kakva je to buducnost kad ces ionako biti usisan od crne rupe za koju godinu? 2 planeta su nenastanljiva 3 kao valjda jeste iako na samom kraju filma izgleda kao pustinja?

Sad do najcudnijeg dijela, crvotocinu su napravili ljudi iz daleke buducnosti, glavni lik u filmu zajedno s nekim drugima putuje kroz crvotocinu, istrazuju 2 od 3 planeta oba ne valjaju, onaj man jeli tako mu ono ime bi skoro pa unisti svemirski brod, sta ce priblize se blizu crnoj rupi i sad Tars robot se odvoji i nas glavni lik se odvoji obojca padaju u crnu rupu i nadju se nekakvoj nadrealnosti? Kao u petoj dimenziji ako sam to dobro shvatio koju su ti ljudi iz buducnosti napravili da nas glavni lik i robot nasdju nekakve kvantne informacije koju bi on prosljedio svojoj kcerci koja bi na kraju nasla odgovor na sta? Na nacin kako obuzdati gravitaciju i uciniti brod od 10000000000 tona da bude lak kao pero i ponese svu populaciju zemlje u svemir i prodju kroz crvotocinu. I na kraju ti ljudi iz buducnosti uniste tesarakt koji je sta? Crna rupa? Crvoticina? Ili ta dimenzija u kojoj su bili.... On pada kroz crvotocinu natrag u solarni sistem i nadje se na svemirskom brodu s kcerkom koja sad ima 90 godina i tako to.

Znaci pitanja su:

1) To sa tom trecom planetom je li nastanjiva ili nije? I da li kruzi blizu crne rupe? Ako da je li to opasno?
2) Crvotocinu napravili ljudi iz daleke buducnosti, to je paradox, ako su ljudi na zemlji umirali kako su onda prezivili i zivjeli hiljade mozda cak milione godina da bi napravili crvotocinu?
3) ovo nije pitanje nego jednostavno primjedba da ta 5 realnost ili tesarakt su toliko van pameti da mislim da je neko bio dobro nadrogiran kad je ovaj dio skripte pravljen (LSD vjerujem).
4) I sad najvazniji dio koji me zbunio, ma da mislim da sam skontao, na kraju filma njegova kcerka govori kako ona zenska pravi bazu na trecoj planeti sasvim sama i ceka.... Pa gdje nestade onaj crnac da ga jebem i da li je nasla onog svog lovera?

Ne znam vrlo konfuzno, ni inception me nije toliko zbunio.
sigh

#912 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by sigh »

lajkujMe wrote:Da fuck? To mi je proljece kroz glavu trenutno, odgledao interstellar i blago receno ko da me neko nokautirao veze nemam sta sam gledao, da se odmah razumijemo odlican film ali brt napregao mi mozak maksimalno pokusavajuci shvatiti sta sam upravo vidio.

Spoiler alert ovo sluzi za samo one koji su ga gledali.

Znaci ovako, Zemlja odumire, zbog cega? Zagadjenja i iskoristavanja resursa i masovne populacije? Ta zemlja koja je u buducnosti jos malo pa ce biti nenastanjiva jer biljke odumiru ili proizvode previse dusika? Jesam li ja to dobro shvatio :?

Pronadjena crvotocina oko Saturna koja vodi negdje, imaju 3 planeta sva tri planeta su u blizini crne rupe i to prilicno blizu a jos na to ta crna rupa guta zvijezdu oko koje ti planeti kruze, pa zar to nije jos gore od umiruce zemlje, mislim kakva je to buducnost kad ces ionako biti usisan od crne rupe za koju godinu? 2 planeta su nenastanljiva 3 kao valjda jeste iako na samom kraju filma izgleda kao pustinja?

Sad do najcudnijeg dijela, crvotocinu su napravili ljudi iz daleke buducnosti, glavni lik u filmu zajedno s nekim drugima putuje kroz crvotocinu, istrazuju 2 od 3 planeta oba ne valjaju, onaj man jeli tako mu ono ime bi skoro pa unisti svemirski brod, sta ce priblize se blizu crnoj rupi i sad Tars robot se odvoji i nas glavni lik se odvoji obojca padaju u crnu rupu i nadju se nekakvoj nadrealnosti? Kao u petoj dimenziji ako sam to dobro shvatio koju su ti ljudi iz buducnosti napravili da nas glavni lik i robot nasdju nekakve kvantne informacije koju bi on prosljedio svojoj kcerci koja bi na kraju nasla odgovor na sta? Na nacin kako obuzdati gravitaciju i uciniti brod od 10000000000 tona da bude lak kao pero i ponese svu populaciju zemlje u svemir i prodju kroz crvotocinu. I na kraju ti ljudi iz buducnosti uniste tesarakt koji je sta? Crna rupa? Crvoticina? Ili ta dimenzija u kojoj su bili.... On pada kroz crvotocinu natrag u solarni sistem i nadje se na svemirskom brodu s kcerkom koja sad ima 90 godina i tako to.

Znaci pitanja su:

1) To sa tom trecom planetom je li nastanjiva ili nije? I da li kruzi blizu crne rupe? Ako da je li to opasno?
2) Crvotocinu napravili ljudi iz daleke buducnosti, to je paradox, ako su ljudi na zemlji umirali kako su onda prezivili i zivjeli hiljade mozda cak milione godina da bi napravili crvotocinu?
3) ovo nije pitanje nego jednostavno primjedba da ta 5 realnost ili tesarakt su toliko van pameti da mislim da je neko bio dobro nadrogiran kad je ovaj dio skripte pravljen (LSD vjerujem).
4) I sad najvazniji dio koji me zbunio, ma da mislim da sam skontao, na kraju filma njegova kcerka govori kako ona zenska pravi bazu na trecoj planeti sasvim sama i ceka.... Pa gdje nestade onaj crnac da ga jebem i da li je nasla onog svog lovera?

1. Treca planeta gdje zenska pravi bazu je puno dalje od crne rupe i nije opasno. Inace ni prvoj planeti crna rupe nije predstavljala prijetnju, a to se objasnjava karakteristikama same crne rupe, jedino imamo malo jacu gravitaciju na planeti i efekat sa vremenom.
2. U pravu si, paradox cisti, medjutim tu mozes biti malo elastican. Cooper kaze da su to ljudi, medjutim moze se zamisliti da su to bila mozda ljudska bica odnosno neka bica koja su nalik ljudima sa neke druge planete. Ili imas opciju da su se prvi put odredjeni dio ljudi uspio spasiti i dogurati razvojem do 5 dimenzije, i tako kad tamo stignu skontaju bolji nacin za spasavanje ljudskog roda kroz postavljanje crvotocine.
3. 5 dimenzija i nije toliko suluda :D U sustini kad bi ljudi dogurali do 5 dimenzije, prema teoriji, mogli bi gledati na vrijeme kao na neku fizicku dimenziju, te shodno bi mogli, kao sto sam naveo u tacci dva odluciti da promjene tok vremena sa postavljanjem crvotocine, tako bi se nekako i moglo progutati da je Cooper bio u teseraktu na pocetku i na kraju filma. :-) :D
4. Crnac je poginuo na drugoj planeti a zenska na planeti sama i ceka Coopera da stigne. Pretpostavljam da su svi na putu prema njoj. Buduci da je crvotocina jos tu. :thumbup:
AleksoMKD

#913 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by AleksoMKD »

lajkujMe wrote:Da fuck? To mi je proljece kroz glavu trenutno, odgledao interstellar i blago receno ko da me neko nokautirao veze nemam sta sam gledao, da se odmah razumijemo odlican film ali brt napregao mi mozak maksimalno pokusavajuci shvatiti sta sam upravo vidio.

Ovo moze pomoci (SPOJLER)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Image
brown.sugar

#914 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by brown.sugar »

Potvrdjeno snimanje Independence Day 2. :-D

https://www.facebook.com/roland.emmeric ... =1&theater
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#915 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Truba »

sjećam se da je prvi bio hit u ono vrijeme... i čini mi se da su ga pustili na hajatu ili studio 99 a ja baš tada nisam bio uz televizor
u školi svi gledali sem mene :lol: kmeeee ...
doduše i ja sam gledao od one scene niko nije savršen :D al nije to to

uglavnom glup film :D
lajkujMe

#916 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by lajkujMe »

Meni vala jedan od najboljih sci-fi filmova napravljen :bih: . Tada su znali praviti filmove a ne ko danas nema ideja a ako ima onda je film kao interstellar ili prometeos gdje ti glava eksplodira kontajuci cake da bi razumio sta se desava. Ne independance day je ono, kokice udoban kauc kola i gledaj i uzivas u onome sto vidis.

BTW :D :D :D :D :D danas izaslo.

TheMule

#917 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by TheMule »

dale cooper wrote:Dobra vijest za fanove old school sci-fi-a, posebice Isaaca Asimova. Jonathan Nolan je angažovan
od strane HBO-a na razvoju tv serije bazirane na Zadužbina (Foundation) sagi od Asimova.
Moglo bi biti sjajno, iako će biti veliki izazov prenijeti jedno takvo djelo na tv ekrane.

HBO uvijek pravi odlicne serije. Nadam se da ce i ovo biti dobro
Truba

#918 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Truba »

Jasta i onda ne snime drugu sezonu
dale cooper

#919 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by dale cooper »

Pa jedna takva serija sigurno će imati veće šanse preživjeti na kablovskoj
mreži tipa HBO nego što bi imala na jednoj od 4 public broadcasting
kuće CBS, ABC, FOX ili NBC. Razlika je u modelu financiranja i činjenici
da su rejtinzi i gledanost mnogo važniji faktor kod ove četiri kuće
nego kod HBO-a, koji zbog toga što se finansira (između ostalog) na
pay television service modelu može sebi priuštiti da ulazi u malo
hrabrije i riskantnije projekte. Recimo Game Of Thrones nikada ne bi
bio ovakav kakav jeste da se emituje recimo na NBC-u. Mnogo onog
nasilja, seksa i ostalih eksplicitnih situacija koje tu seriju čine
tim što jeste bi bile ili ublažene ili potpuno izbačene.
agnostic_front

#920 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by agnostic_front »

Jao baš uđoh na temu da upitam zašto ovo dosad niko nije uradio.

Super vijest :thumbup:
irac300

#921 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by irac300 »

dale cooper wrote:Pa jedna takva serija sigurno će imati veće šanse preživjeti na kablovskoj
mreži tipa HBO nego što bi imala na jednoj od 4 public broadcasting
kuće CBS, ABC, FOX ili NBC. Razlika je u modelu financiranja i činjenici
da su rejtinzi i gledanost mnogo važniji faktor kod ove četiri kuće
nego kod HBO-a, koji zbog toga što se finansira (između ostalog) na
pay television service modelu može sebi priuštiti da ulazi u malo
hrabrije i riskantnije projekte. Recimo Game Of Thrones nikada ne bi
bio ovakav kakav jeste da se emituje recimo na NBC-u. Mnogo onog
nasilja, seksa i ostalih eksplicitnih situacija koje tu seriju čine
tim što jeste bi bile ili ublažene ili potpuno izbačene.
Ma serije koje vrijede su sa kablovskih kanala, ove s javnih televizija su dno dna bar 90%, za ograničeni američki mozak, koji se ''sablašnjava'' sisa, ali zato gayeva k'o gljiva nakon kiše.
hrastov žižak

#922 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by hrastov žižak »

pogotovo zbog malo radnje
al jedva čekam realno
dale cooper

#923 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by dale cooper »

hrastov žižak wrote:

pogotovo zbog malo radnje
al jedva čekam realno
Da, u knjizi se većina akcije dešava "van ekrana". Ali prepostavljam da oko bude htjeli da prikažu svemirske
bitke, to mogu uraditi putem flashbacka. U svakom slučaju čeka ih puno posla. Zadužbina je knjiga sa
fascinantnom pričom, likovima i filozofijom.
Truba

#924 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Truba »

Coherence...je dobar

čuo sam i da se snima KAPIJA... baš knjiga koju sam pročitao
prema serijalu ANALI HIČIJA
o pronalasku vanzemaljskih brodova koji voze do određene udaljenosti svemiru i vraćaju te nazad...hičiji su nestali... ali njihova tehnologija i dalje radi
putnici u njihovim brodovima koji obave put ili se obogate zbog otkrića koje pronađu ili zaginu
lutrija
batara

#925 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by batara »

Pregledao sam ovaj Interstellar, mogu reci da je film fakat beton :D Dosad nijednom nisam uspio da provedem 3sata gledajuci neki film :-) :o

Ima li neko preporuku za neki slican film, mislim na tematiku svemir i putovanje kroz isti.

:kiss:
Post Reply