Da fuck? To mi je proljece kroz glavu trenutno, odgledao interstellar i blago receno ko da me neko nokautirao veze nemam sta sam gledao, da se odmah razumijemo odlican film ali brt napregao mi mozak maksimalno pokusavajuci shvatiti sta sam upravo vidio.
Spoiler alert ovo sluzi za samo one koji su ga gledali.
Znaci ovako, Zemlja odumire, zbog cega? Zagadjenja i iskoristavanja resursa i masovne populacije? Ta zemlja koja je u buducnosti jos malo pa ce biti nenastanjiva jer biljke odumiru ili proizvode previse dusika? Jesam li ja to dobro shvatio
Pronadjena crvotocina oko Saturna koja vodi negdje, imaju 3 planeta sva tri planeta su u blizini crne rupe i to prilicno blizu a jos na to ta crna rupa guta zvijezdu oko koje ti planeti kruze, pa zar to nije jos gore od umiruce zemlje, mislim kakva je to buducnost kad ces ionako biti usisan od crne rupe za koju godinu? 2 planeta su nenastanljiva 3 kao valjda jeste iako na samom kraju filma izgleda kao pustinja?
Sad do najcudnijeg dijela, crvotocinu su napravili ljudi iz daleke buducnosti, glavni lik u filmu zajedno s nekim drugima putuje kroz crvotocinu, istrazuju 2 od 3 planeta oba ne valjaju, onaj man jeli tako mu ono ime bi skoro pa unisti svemirski brod, sta ce priblize se blizu crnoj rupi i sad Tars robot se odvoji i nas glavni lik se odvoji obojca padaju u crnu rupu i nadju se nekakvoj nadrealnosti? Kao u petoj dimenziji ako sam to dobro shvatio koju su ti ljudi iz buducnosti napravili da nas glavni lik i robot nasdju nekakve kvantne informacije koju bi on prosljedio svojoj kcerci koja bi na kraju nasla odgovor na sta? Na nacin kako obuzdati gravitaciju i uciniti brod od 10000000000 tona da bude lak kao pero i ponese svu populaciju zemlje u svemir i prodju kroz crvotocinu. I na kraju ti ljudi iz buducnosti uniste tesarakt koji je sta? Crna rupa? Crvoticina? Ili ta dimenzija u kojoj su bili.... On pada kroz crvotocinu natrag u solarni sistem i nadje se na svemirskom brodu s kcerkom koja sad ima 90 godina i tako to.
Znaci pitanja su:
1) To sa tom trecom planetom je li nastanjiva ili nije? I da li kruzi blizu crne rupe? Ako da je li to opasno?
2) Crvotocinu napravili ljudi iz daleke buducnosti, to je paradox, ako su ljudi na zemlji umirali kako su onda prezivili i zivjeli hiljade mozda cak milione godina da bi napravili crvotocinu?
3) ovo nije pitanje nego jednostavno primjedba da ta 5 realnost ili tesarakt su toliko van pameti da mislim da je neko bio dobro nadrogiran kad je ovaj dio skripte pravljen (LSD vjerujem).
4) I sad najvazniji dio koji me zbunio, ma da mislim da sam skontao, na kraju filma njegova kcerka govori kako ona zenska pravi bazu na trecoj planeti sasvim sama i ceka.... Pa gdje nestade onaj crnac da ga jebem i da li je nasla onog svog lovera?
Ne znam vrlo konfuzno, ni inception me nije toliko zbunio.