MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Moderator: anex
-
MUP_KS
#901 Re: smjesno
C2 imam i ja preko 30 tačnih sigurno,imas li vezu kakvu 
-
adnan944
#902 Re: smjesno
Nemam nista , a predao sam onako cisto rekreativnoMUP_KS wrote:C2 imam i ja preko 30 tačnih sigurno,imas li vezu kakvu
- 34sf4drgu67d25
#903 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
I ja bi trebao biti na oko 36 bodova, dosta zavisi i od pismenog. Jesul' spominjali kad ce rezultati?
-
MUP_KS
#904 Re: smjesno
Ma ja nema se sta izgubiti,maloljetniku se pritvor moze odrediti mjesec ja stavio mjesec dana,upravlja mupom ks sta si stavio
-
MUP_KS
#905 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Za 10 dana mi rekao supak iz komsije
-
adnan944
#906 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Bilo je pitanje kazna koja je u rasponu upisuje se :
Minimalna
Max
Koju policijski sluzbenik odredi u tom rasponu
Zakonskim propisima ?
Minimalna
Max
Koju policijski sluzbenik odredi u tom rasponu
Zakonskim propisima ?
-
MUP_KS
#907 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Stavio sam maximalno ja sta je jos bilo
- dingosp0
#908 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ja sam stavio koliko god pol. sluz. odredi po zakonu... jer sve kazne (skoro sve) imaju maximalnu i minimalnu kaznu...a do policajca je koju ce kaznu da izda..
- dien
#909 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Policajac izdaje uvijek minimalnu kaznu. 
- dien
#910 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
A maximalna kazna za lica za koje postoji sumnja da ce pobjeci, napustiti drzavu, kako bi izbjegli prekrsajnu sankciju. (al ' ovo opet odredjuje sud... max. naovcanu kaznu).
-
elda
#911 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Policijski sluzbenik prekrsajnim nalogom moze izreci u fiksnom iznosu i u rasponu!!
-
elda
#912 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Kako ti mozes lupati koji je odg kada ne znas ni kako je pitanje tacno glasilo????dien wrote:Policajac izdaje uvijek minimalnu kaznu.
- bosanceros_
#913 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Zbog toga kad ovaj konkurs prodje pravimo popis ko ide u inostranstvo(ja sam prvi ZA ) ostale javno pozivam da napustimo nasu "dragu"Corak wrote:Ti si u pravu donekle, ali zasto bih ja pomogao tebi kad meni 80 drugih ne zeli pomoci ?! Onda se vremenom naviknes, naucis da nije sve tako realno, tako sjajno, tako kako ti se do 18-te cinilo...Pocinjes lagano da se zatvaras i pravis krug prijatelja od 2 osobe..OTAC-MAJKA !bosanceros_ wrote:Svaka cast VAMA koji ovdje napisete i 1 pitanje koje je bilo![]()
duboki naklon,jer ima ih sigurno na desetine da ne pretjeram kad bih rekao na stotine koji ovo sve potajno citaju i misle da ce VAS koji pisete pitanja "zeznut" i da ce upast ....EEE moja
![]()
sta si sve izrodila sve moze ali kad treba nekom nekako pomoci ee to da me j____š nece ici.... Sve pozorno citam ali ili nisam dobro vidio ili nema to(sory ako sam ispustio) koja je tema bila na pismenom, i sto neko rece gore nakon nekoliko godina ne pisanja pisanim slovima kako ce biti nego traumaticno taj esej..
Uglavnom Vi koji nesto ovdje napisete znajte da to neko cjeni(bar ja to cjenim) mada ima onih koji samo mislee na sebe.....JAAAAA I SAMO JAAAAA! Ostalii? Ma ko "sljivi" ostale...
-
korumpiran
#914 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ne lupa, nego ti neznas...policajac moze izreci novcanu kaznu minimalnu za svaki prekrsaj ili zbirnu za vise prekrsaja i samo jednu zastitnu mjeru u najkracem trajanju, samo Sud moze suprotnoelda wrote:Kako ti mozes lupati koji je odg kada ne znas ni kako je pitanje tacno glasilo????dien wrote:Policajac izdaje uvijek minimalnu kaznu.
- dien
#915 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Hvala Korumpirankorumpiran wrote:Ne lupa, nego ti neznas...policajac moze izreci novcanu kaznu minimalnu za svaki prekrsaj ili zbirnu za vise prekrsaja i samo jednu zastitnu mjeru u najkracem trajanju, samo Sud moze suprotnoelda wrote:Kako ti mozes lupati koji je odg kada ne znas ni kako je pitanje tacno glasilo????dien wrote:Policajac izdaje uvijek minimalnu kaznu.
Mogu pretpostaviti na sta se pitanje odnosilo... a ocigledno si pogrijesila u odgovoru cim tako reagujes
- dingosp0
#916 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
to pitanje za kaznu vise je glasilo kakvu moze policajac kaznu izdati.. u pitanju nije bio naveden slucaj jel to neki lahki ili teski prekrsaj, nego opcenito... policajac izdaje minimalnu, alii moze izdati i maksimalnu kaznu ako on to odluci.. bas sam danas pitao jednog policajaca koji mi je rekao da moze izdati bilo koju kaznu koja mu je propisana zakonom, bila max ili min ... znaci moze obe kazne ...
ne bi se slozio, jer npr u zakonu za saob. bez. imas kazne koje mogu biti minimalne i max.. koje policijski sluzbenik moze da napise.. kazna npr za neki prekrsaj koji moze da bude 100 do 300KM ... zavisi do policajca i prekrsaja koja ce biti konacna kaznakorumpiran wrote: Ne lupa, nego ti neznas...policajac moze izreci novcanu kaznu minimalnu za svaki prekrsaj ili zbirnu za vise prekrsaja i samo jednu zastitnu mjeru u najkracem trajanju, samo Sud moze suprotno
- seketa88
#917 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ko igra hazardnu ili drugu sličnu igru za novac ili drugu korist tako da igra gubi društveno zabavni
karakter ili ko ustupi ili iznajmi u tu svrhu prostorije, osim u slučajevima igranja hazardne ili druge
slične igre koja se odvija u za to namijenjenim prostorijama koje su registrovane za tu vrstu djelatnosti,
ili ko omogućava licu mlañem od 18 godina da igra hazardnu ili drugu sličnu igru ili da se kladi u
objektima koji su registrovani za tu vrstu djelatnosti,
Odgovor za kladionicu 16 godina!! Čini prekrsaj protiv javnog reda i mira
karakter ili ko ustupi ili iznajmi u tu svrhu prostorije, osim u slučajevima igranja hazardne ili druge
slične igre koja se odvija u za to namijenjenim prostorijama koje su registrovane za tu vrstu djelatnosti,
ili ko omogućava licu mlañem od 18 godina da igra hazardnu ili drugu sličnu igru ili da se kladi u
objektima koji su registrovani za tu vrstu djelatnosti,
Odgovor za kladionicu 16 godina!! Čini prekrsaj protiv javnog reda i mira
- dien
#918 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ne bi se slozio, jer npr u zakonu za saob. bez. imas kazne koje mogu biti minimalne i max.. koje policijski sluzbenik moze da napise.. kazna npr za neki prekrsaj koji moze da bude 100 do 300KM ... zavisi do policajca i prekrsaja koja ce biti konacna kazna[/quote]
Bez obzira opet ce izreci minimalnu... prosao covjek kroz crveno npr. urucit ce mu prekrsajni nalog 100 km i zabranu upravljanja vozilom mjesec dana, a ne 300 km i zabrana upravljanja 1 godinu.... sve zavisi od tezine prekrsaja, ali ce uvije propisati najmanju kaznu za pocinjeni prekrsaj, ako mozes da me shvatis sta ti pokusavam reci
za neke prekrsaje je kazna od 20 - 50km
za neke je od 100 - 300km itd, ali uvije ide najniza....ne znam kako drugacije da objasnim..... a ako se taj koji je pocinio prekrsaj ne slozi sa svim tim ide na sudsko odlucivanje pa kazna moze tada biti max.
Bez obzira opet ce izreci minimalnu... prosao covjek kroz crveno npr. urucit ce mu prekrsajni nalog 100 km i zabranu upravljanja vozilom mjesec dana, a ne 300 km i zabrana upravljanja 1 godinu.... sve zavisi od tezine prekrsaja, ali ce uvije propisati najmanju kaznu za pocinjeni prekrsaj, ako mozes da me shvatis sta ti pokusavam reci
za neke prekrsaje je kazna od 20 - 50km
za neke je od 100 - 300km itd, ali uvije ide najniza....ne znam kako drugacije da objasnim..... a ako se taj koji je pocinio prekrsaj ne slozi sa svim tim ide na sudsko odlucivanje pa kazna moze tada biti max.
-
korumpiran
#919 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
E jesi nasao koga ces pitati nadam se da nisi sa njim i ucio za test ???dingosp0 wrote:to pitanje za kaznu vise je glasilo kakvu moze policajac kaznu izdati.. u pitanju nije bio naveden slucaj jel to neki lahki ili teski prekrsaj, nego opcenito... policajac izdaje minimalnu, alii moze izdati i maksimalnu kaznu ako on to odluci.. bas sam danas pitao jednog policajaca koji mi je rekao da moze izdati bilo koju kaznu koja mu je propisana zakonom, bila max ili min ... znaci moze obe kazne ...
ne bi se slozio, jer npr u zakonu za saob. bez. imas kazne koje mogu biti minimalne i max.. koje policijski sluzbenik moze da napise.. kazna npr za neki prekrsaj koji moze da bude 100 do 300KM ... zavisi do policajca i prekrsaja koja ce biti konacna kaznakorumpiran wrote: Ne lupa, nego ti neznas...policajac moze izreci novcanu kaznu minimalnu za svaki prekrsaj ili zbirnu za vise prekrsaja i samo jednu zastitnu mjeru u najkracem trajanju, samo Sud moze suprotno
Niko ne kaze da ne moze napisati, moze napisati al ako trazis sudsko odlucivanje prekrsjani nalog ce se poništiti
Policajac moze izreci minimalnu kaznu kako novcanu tako i zastitnu
Te kazne sto si citao u ZOBS-u jesi li zaista siguran da pise da ''policijski sluzbenik moze....'' 100-300 KM kako mu cejf ????
Imas kaznu za saobracajnu nezgodu npr: 300-1500 po tebi policajac moze napisati kaznu i 300 kao i 1500 ?? Taj raspon postoji radi gradijacije, nezgoda prouzrokovana sa materijalnom stetom, nezgoda prouzrokovana sa povrijedjenim licima, nezgoda prouzrokovana pod dejstvom alkohola.....itd...tako da na kraju moze izreci i 1500 policajac, ali to nije maximalna kazna vec minimalna primjera radi za nezgodu sa povrijedjenim licima
- seketa88
#920 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
To je kazna u rasponu koja je zakonom predviđena!! I ja sam pitao danas viseg inspektora i isto kaze u rasponu!!
- dien
#921 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ma ja to kazu upravo ti sto su prosli sa vezama pa nemaju pojma kako zakon funkcionise, zato nam i jeste sve ovako nakaradno, jer niko ni o cemu pojma nema, a svi se nesto pusu....sta ja imam pricati kad inspektor ne zna je li pravilno reci zakon o policijskim slubenicima ili pravilnik o pol. sluzbenicima, a ne jos da ga pitas ko donosi taj nazovi po njemu pravilnik itd,. 
-
stella_ii
#922 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Evo da i ja napisem pitanja kojih se sjecam, grupa B2.
Ko je izvrsna vlast u Opcini
Kolika je minimalna kazna
Sta je akt
Sta je arhiva
Koliko je ogranicenje brzine za autobuse na autoputu
Koliko sjedista ima putnicki automobil
Koliko vazi licna karta osobama starijim od 60 godina
Kada policajac moze upotrijebiti oruzje
Koliko predsjednika imamo
Koliko traje mandat u Skupstini
Od kad do kad traje nocna smjena
Koliko traje dnevna pauza na poslu
Koliko traje minimalan godisnji odmor
Da li se mogu prevoziti ljudi u prostoru za teret (nesto oko traktora ili slicno tome)
Kada usvojeno dijete dobiva drzavljanstvo
Na koliko dana prije se moraju najaviti javni okupljanja
Kome se treba prijaviti provodjenje humanitarne akcije
Amnestija
Koliko traje probni rad policajca
Ovih pitanja se se sjecam, ako se u medjuvremenu sjetim jos nekih, napisat cu. I ovo je napisano po sjecanju, nije bas tacno od rijeci do rijeci ali eto
Ko je izvrsna vlast u Opcini
Kolika je minimalna kazna
Sta je akt
Sta je arhiva
Koliko je ogranicenje brzine za autobuse na autoputu
Koliko sjedista ima putnicki automobil
Koliko vazi licna karta osobama starijim od 60 godina
Kada policajac moze upotrijebiti oruzje
Koliko predsjednika imamo
Koliko traje mandat u Skupstini
Od kad do kad traje nocna smjena
Koliko traje dnevna pauza na poslu
Koliko traje minimalan godisnji odmor
Da li se mogu prevoziti ljudi u prostoru za teret (nesto oko traktora ili slicno tome)
Kada usvojeno dijete dobiva drzavljanstvo
Na koliko dana prije se moraju najaviti javni okupljanja
Kome se treba prijaviti provodjenje humanitarne akcije
Amnestija
Koliko traje probni rad policajca
Ovih pitanja se se sjecam, ako se u medjuvremenu sjetim jos nekih, napisat cu. I ovo je napisano po sjecanju, nije bas tacno od rijeci do rijeci ali eto
-
korumpiran
#923 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nemam ja nista od toga dokazem li tebi suprotno tvome uvjerenju al dokazao ili ne ti svakako pocni racunati da imas jos jedan bod manje ako si zaokruzio u rasponu .... sacekamo rezultate pa vas vidimo ovdje u rasponu 
- dingosp0
#924 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
realno gledajuci ova pitanja koja su bila za cin policajca nisu opce znanje.. ovo je vise bilo za ljude koji imaju VSS kriminalistike ili prava... al nebitno ... test je formiran samo da padne sto vise rade, ja pretposatvljam da ce za test fiz sposob. ostati nekih 450 MAX kandidata ... da je bilo mozda 500 ljudi prijavljeno test bi bio smijesan... jer pricao sam sa rajom koja ja isla 2009 godine na test.. i kazu da je bilo prelahko...dien wrote:Ma ja to kazu upravo ti sto su prosli sa vezama pa nemaju pojma kako zakon funkcionise, zato nam i jeste sve ovako nakaradno, jer niko ni o cemu pojma nema, a svi se nesto pusu....sta ja imam pricati kad inspektor ne zna je li pravilno reci zakon o policijskim slubenicima ili pravilnik o pol. sluzbenicima, a ne jos da ga pitas ko donosi taj nazovi po njemu pravilnik itd,.
- Hemera
#925 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
mnogi mogu proci i test fizicke sposobnosti i jos taj intervju i da roknu na ljekarskom
npr.ako su preniski,imaju neke bolescuge i sl.
npr.ako su preniski,imaju neke bolescuge i sl.