Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
viva_castro

#901 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by viva_castro »

Docent-Sarajevo wrote:Nemam vremena da posjecujem forume ovakvog tipa, medjutim prijavio sam se iz ciste radoznalosti a kako bih vidio o cemu se na internet forumu raspravlja.

Ne zelim niti imam vrmena citati sve postove na ovu temu ( covjek koji ima porodicu i posao, dakle covjek koji se necim zanima u zivotu, koji zaradjuje novac i izdrzava porodicu,a ujedno se i druzi, cita knjige, kontinuirano se obrazuje itd nema vremena biti na ovakvim forumima).

Ipak moram napisati par recenica.
Nije mi jasno zasto se ovoliko ovdje raspravlja o Fahrudinu Radoncicu?! Zasto ljude fascinira Fahrudin pa im je toliko interesantno to sto je on najavio da ce se poceti baviti politikom.

Radoncic formira stranku: pa sta sad????
Kakvo je to "veliko" otkrice?

Covjek ima pravo osnovati stranku. U Bosni ih ima na desetine. Necete valjda zabraniti Radoncicu da se bavi politikom i zabraniti ljudima da izadju na izbore i glasaju za njega.

Sad bi ovi neo-komunisti zabranili formiranje jedne stranke a komunisti Nijaza Durakovica i Zlatka Lagumdzije nisu zabranili osnivanje nacionalnih stranaka ( sto je direktno omogucili da karadzicev SDS dobije izbore medju Srbima)

Osim toga niko ne pise nista smisleno o toj novoj stranci, programu te stranke, clanstvu itd jer se o tome svakako nista ni ne zna u ovom trenutku.

Ovdje ljudi samo pricaju o Radoncicu, kao osobi. Samo sto mu nisu usli u spavacu sobu i poceli pisati o tome "kakav je ljubavnik", jer vec pisu da nosi "bijele carape" (o drugim intimnim dijelovima odjece jos se nisu izjasnili).

Ne znam zasto im je on toliko interesantan.
Zasto su opsjednuti sa njim, njegovim eventualnim dugovima, investicijama, zgradama, porijeklom, njegovim prijateljima itd.

Ocito je da on nikoga ne ostavlja ravnodusnim: ili ga ljudi mrze ili ga postuju.

Kazu da je recimo dosao siromasan u Sarajevu, da je bio KOs-ovac, da je dobio pare od Alije a pri tome im smeta kada on kaze da je majka Senada Pecanina bila osudjena za privredni kriminal,a Avdic silovao nekoga prije rata a bio KOS-ovac ujedno, da su Selimovici oteli na kriminalan nacin sarajevsku pivaru i ostale firme grupacije MIMS.....

Dakle, osudjuju Radoncica na isti nacin na koji on osudjuje njih i koriste iste niske udarce.

I cak tako naivno , kao papagaji ponavljaju " on se druzio sa Miskovicem"
Pa da je Radoncic zelio sakriti svoje poznanstvo sa Miskovicem, sigurno ne bi nikada sa njim ni popio kafu.
I eto sad, svi znaju da je on navodno bio "Kosovac".
Pa da obican svijet moze znati ko sve radi za tajnu sluzbu, onda tajne sluzbe ne bi bile tajne.

Pa ljudi ostavite covjeka na miru. Svojom mrznjom, frustracijom i histerijom, podizete mu rejting kao sto je Bakir Hadziomerovic , Dani i Bosna podigli rejting Harisu Silajdzicu pred izbore 2006 godine (kada su ga pljuvali pa izazvali kontra-efekat).

Stari Latini su rekli da se ljudima vlada na slijedeci nacin:
"Panem et circensem" : hljeba i igara ( u nasim prilikama-posao,socijalna pomoc i malo veselog zivota).

Ako Radoncic obeca to ljudima i to im omoguci dobit ce izbore. Svidjelo se to nekom ili ne.
S druge strane ima onih koji gradjanima i narodima Bosne ne bi dali ni hljeba ni igara.

A ko zna, mozda takozvana medjunarodna zajednica prizeljkuje krizu u Bosni katastrofalnih razmjera?
Mozda ce na taj nacin ostvariti svoj alternativni plan za pacifizaciju Bosne i pokretanje procesa integracije u Evropsku uniju sa mrtve tacke: kiparsko rjesenje

Ziv ti nama i zdrav bio, ako mislis da nema ljudi koji rade sve sto i ti, pa cak i daleko vise a k tomu još i forumaju, onda se varaš. Lično nisam od tih al eto...

Uostalom da si ti nama češće na forumu naučio bi da ne kažeš nešto u prvih 5 rečenica a onda se pobijaš u narednih deset.
npr: Ako nemaš vremena da čitaš nemoj govoriti kako nema konstruktivnih prijedloga na forumu

Da si nam češće na forumu znao bi da pročitaš prije no reaguješ ili ako već najaviš da nisi čitao da ne elaboriraš naše poteze već temu konkretno po svom nahođenju.
npr: ako si najavio da nisi pročitao otkud ti pravo da kažeš da smo fascinirani Fahrinim ulaskom u politiku?
da si na forumu naučio bi i koristiti prave riječi.

S obzirom da nisi često na forumu jer ne znaš sve da stigneš neću dalje ni pisati, sam shvati, imaćeš vremena valjda za razmišljanje dok budeš trčao da stigneš izvršiti sve sa svog gustog rasporeda, eto ti prijedlog kako da ubiješ monotoniju.

Da si češće na forumu znao bi da se na ovakve postove poput mog ne odgovara, jer sam ti se natakario na kosti, i sve i kad bi opravdao tonu besmisla u svom postu ja se opet ne bih složio sa tobom i našao bih nešto da te vučem za jezik.

P.S.

Međuljudska interakcija u vidu govora je osnovna vrlina civiliziranih ljudi i najvažnija civilizacijska tekovina. Mi je ovdje hvalimo i razvijamo kao takvu. Kako bi je pospiješili mi se ne persiramo, pa se ti nemoj uvrijediti, uz svo dužno poštovanje tvom akademskom zvanju. A kad smo već kod toga, nije ti po forumima običaj isticati te stvare u nicku, u nick obično stavimo nešto što ukazuje na neku sferu našeg karaktera, nekog dijela našeg karaktera kog ćemo naglašavati u toku rasprava. To može biti direktno ili indirektno, često je maštovito i stoji iza vela upitnika, traži da pitaš da saznaš.
Osim naravno ako je tvoje zvanje postalo istanca tvog karaktera umjesto da si svojim karakterom uspio doći do tako cijenjene titule. A ima danas i toga mnogo, ne brini, shvatamo mi, "siđu" nam na forum svakakvi. Uostalom nismo mi na forumu baš grupa lezihljebovića, ima možda zvanja viših od tvojih...
and

#902 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by and »

Alfa Kentaur wrote:Fahrudin Radoncic je vec veoma bogat covijek, tako da mislim da ne ulazi u politiku da bi se jos vise obogatio. Tako da vjerujem da ima istine u onome kada kaze da mu je cilj zaposljavanje naroda i ekonomski oporavak. To je cisto zato sto bogatasima kao njemu odgovara bolja ekonomija, jer u takvoj situaciji i on bolje posluje!
ne ulazi u politiku da bi se obogatio,već da bi svoje bogatstvo sačuvao.
njemu odgovara bolja ekonomija?
najveći skok,od zavežljaja do miliona,je napravio kad ekonomije nije ni bilo i kad ljudi nisu imali za kifle.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#903 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by dr.gog »

kakavdanakneiskustvu wrote:
hadzofield wrote:Zasto bi Fahro bio izuzet od pljuvanja?

Taj isti Fahro je popljuvao gotovo sve politicare u BiH a i mnoge druge javne radnike...
da ne spominjemo montirane afere itd...

pljuvanjem se spuštaš na njegov nivo
Lik i delo moraju biti čuvani od početka od mrskog neprijatelja. :D
hadzofield

#904 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by hadzofield »

KatarinaKosaca wrote:
Alfa Kentaur wrote:Uh koji komentari... Ala vam je Fahro pomutio vodu. :thumbup:
Ma, nema frke. Ako uđe u koaliciju sa SDP (a zlaya ce za šaku privilegija sa svakim u koaliciju) imaćemo iste nikove ovdje koji
e lijepo govoriti o Fahi i davati lekcije tolerancije prema stranim državljanima :-)

Zlaya sigurno nece sa miskovicem i slicnima za marku vise kao sto Fahro radi ...
dok mu dajes pare dobar si... kad ne dajes onda si losh
StupskaBitanga

#905 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

Ew Fahre kod Mate na OBN
pure_love

#906 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pure_love »

StupskaBitanga wrote:Ew Fahre kod Mate na OBN

sta prica,jel dobar
popajic

#907 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by popajic »

Postao/la Alfa Kentaur dana 26/09/2009 18:54
Fahrudin Radoncic je vec veoma bogat covijek, tako da mislim da ne ulazi u politiku da bi se jos vise obogatio.
Jos da rade klikeri pa da se upita KAKO je postao bogat covjek !!!
Druga recenica je tacna - ne ulazi u politiku da se obogati nego da sacuva ( posteno :-) ) steceno !
StupskaBitanga

#908 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

pure_love wrote:
StupskaBitanga wrote:Ew Fahre kod Mate na OBN

sta prica,jel dobar

Dosadan a providan
Naziv stranka za spas i bolju BiH
Ett kao Elektroprivreda trebat dići kredit od milijardu KM i graditi nove centrale ekeltrane i sl
Telecom isto dići kredit i graditi AP prema Tuzli Bihaću
Pita ga Mato svi su to pričali i nabraja sve ove na vlasti a Fahro će njemu jesu li oni izgradili onoliko koliko sam ja? hahaahha
a Mato njemu čujem da je Avaz u problemima! A Fahro će nato otiđite u PIO/MIO i vidite koliko je Avaz Group imao zaposlenih jučer i prije godinu i vidjet ćete da je broj isti
A najbolji je boio kada je rekao da će kupiti od SVOJIH para helikopter i obilaziti gradilišta hahahahhahha

a još bolje da svaki dan pije fafusa zaposlenima
respo

#909 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

dodik je napravio drzavnim novcem zgradu od 17 spratova ja sam kompanijskim od 40
i sad djeca iz banja luke dolaze i penju se na 170m i gledaju panoramu

dodiku treba neko ko je uspjesan hahahahaha
HAVANA

#910 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by HAVANA »

Završi fahro.
Ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja
Bošnjaci,bošnjaci,bošnjaci
Spratovi,spratovi,spratovi
Divan sam,krasan,sposoban,dolaze iz banjaluke maksuz na njegov 40 sprat da gledaju panoramu grada,pobijedio je dodika,dodik je samo 17 spratova napravio.Elem biće struje,autoputeva,obilaziće ih on lično svojim helikopterom,iza njega stoje zgrade i rezultati,on je jako bogat,on je prijatelj sa svim političarima :shock: :lol: ...
spokojan

#911 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

Fahro ce imati sljedece poteskoce u politici:
1. Slab je u usmenoj komunikaciji. Puno mu bolje ide izricaj pisanom rjecju, a za politiku je veoma vazna usmena komunikacija.
2. Nije televizican. Ne ostavlja dojam pozitivne osobe nego upravo loseg covjeka ruralnog backgrounda veoma tankih zivaca.
3. On je prototip ratnog profitera i do sada gotovo da nikome nije morao odgovarati na pitanja iz svoje proslosti. Sad ce to morati, a svakakvih ce se tu pitanja izroditi.

To ce ga sigurno jako kostati.
respo

#912 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

sad treba imamovic iz ase svoju auto stranku osnovati
onda onaj milkos kako se zove sto drzi teleoptic

ne zna se ko je bogatiji i ko je posteniji
StupskaBitanga

#913 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

respo wrote:sad treba imamovic iz ase svoju auto stranku osnovati
onda onaj milkos kako se zove sto drzi teleoptic

ne zna se ko je bogatiji i ko je posteniji
svi će oni biti kod fahre vjeruj
spokojan

#914 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

kad bi fahro u sljedecih godinu dana uredjivacku politiku avaza prepustio nekom drugom, nekoj istinski neutralnoj osobi ...

... stavio bih ruku u vatru da on ne bi dobio vise od 3% glasova, a ovako je tesko procijeniti hoce li on sebi putem dnevnog avaz priskrbiti 10, 20 ili 30% glasova bosnjaka.
respo

#915 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

najjaci je bio kad je izjavio
avaz sada zaradjuje 10 miliona godisnje da ja napustim ne bi zaradjivao ni pola :D
StupskaBitanga

#916 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

on mislim ako stvarno on uđe u politiku to će biti cirkus
ja se zgražavam kada se on počne hvaliti da je uz rame Gazi-Husrevbega
strašno
kobe_sa

#917 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by kobe_sa »

i ako imam velike predrasude prema sandjaklijama , mozda bi bilo dobro dati vlast covjeku koji vec ima desetine miliona , valjda ce nas manje plackati od ovih golja koji poslije 4-8 g mandata izadju kao milioneri.... :roll:
respo

#918 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

pa da nakon 4 godine ima stotine miliona :-)
vivaldi

#919 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by vivaldi »

spokojan wrote:Fahro ce imati sljedece poteskoce u politici:
1. Slab je u usmenoj komunikaciji. Puno mu bolje ide izricaj pisanom rjecju, a za politiku je veoma vazna usmena komunikacija.
2. Nije televizican. Ne ostavlja dojam pozitivne osobe nego upravo loseg covjeka ruralnog backgrounda veoma tankih zivaca.
3. On je prototip ratnog profitera i do sada gotovo da nikome nije morao odgovarati na pitanja iz svoje proslosti. Sad ce to morati, a svakakvih ce se tu pitanja izroditi.

To ce ga sigurno jako kostati.
Jesi u pravu, ali on ce s vremenom sve manje pojavljivati. S obzirom da jos uvijek fakticki nije saopsteno nijedno ime iz njegove stranke logicno je da sam mora trcati po medijima, ali sve ove njegove mane ce sasvim sigurno biti zaboravljene do izbore.
pure_love

#920 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pure_love »

ako nastavi ovako ima da dobije i moj glas :-D
nenadd

#921 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nenadd »

spokojan wrote:
Bourne wrote:Ovo pod 2 nije daleko od istine!!!
Nisu to hrvati, to su bosanci katolici :)
Kad će svima već jednom postati jasno da su Hrvati jedan narod, bilo da žive u Hrvatskoj, Bosni, Srbiji, Australiji.... Po tom tvom ključu Bošnjaci su Bosanski muslimani, ili Turci ili šta već. Što se tiče gospodina Radončića pravo osvježenje je da Bošnjaci dobiju stranku a ne da se kao do sada kriju iza Bosanaca.
pure_love

#922 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pure_love »

Nisu to hrvati, to su bosanci katolici
mani se nacionalizma,to ti je isto kao kad hrvati ili srbi kazu "nisu to bosnjaci to su srpski/hrvatski muslimani"
sasa_t

#923 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sasa_t »

Docent-Sarajevo wrote:Nemam vremena da posjecujem forume ovakvog tipa, medjutim prijavio sam se iz ciste radoznalosti a kako bih vidio o cemu se na internet forumu raspravlja.

Ne zelim niti imam vrmena citati sve postove na ovu temu ( covjek koji ima porodicu i posao, dakle covjek koji se necim zanima u zivotu, koji zaradjuje novac i izdrzava porodicu,a ujedno se i druzi, cita knjige, kontinuirano se obrazuje itd nema vremena biti na ovakvim forumima).

Nije mi jasno zasto se ovoliko ovdje raspravlja o Fahrudinu Radoncicu?! Zasto ljude fascinira Fahrudin pa im je toliko interesantno to sto je on najavio da ce se poceti baviti politikom.

Covjek ima pravo osnovati stranku. U Bosni ih ima na desetine. Necete valjda zabraniti Radoncicu da se bavi politikom i zabraniti ljudima da izadju na izbore i glasaju za njega.

Sad bi ovi neo-komunisti zabranili formiranje jedne stranke a komunisti Nijaza Durakovica i Zlatka Lagumdzije nisu zabranili osnivanje nacionalnih stranaka ( sto je direktno omogucili da karadzicev SDS dobije izbore medju Srbima)

Osim toga niko ne pise nista smisleno o toj novoj stranci, programu te stranke, clanstvu itd jer se o tome svakako nista ni ne zna u ovom trenutku.

Ovdje ljudi samo pricaju o Radoncicu, kao osobi. Samo sto mu nisu usli u spavacu sobu i poceli pisati o tome "kakav je ljubavnik", jer vec pisu da nosi "bijele carape" (o drugim intimnim dijelovima odjece jos se nisu izjasnili).

Zasto su opsjednuti sa njim, njegovim eventualnim dugovima, investicijama, zgradama, porijeklom, njegovim prijateljima itd.

Ocito je da on nikoga ne ostavlja ravnodusnim: ili ga ljudi mrze ili ga postuju.

Kazu da je recimo dosao siromasan u Sarajevu, da je bio KOs-ovac, da je dobio pare od Alije a pri tome im smeta kada on kaze da je majka Senada Pecanina bila osudjena za privredni kriminal,a Avdic silovao nekoga prije rata a bio KOS-ovac ujedno, da su Selimovici oteli na kriminalan nacin sarajevsku pivaru i ostale firme grupacije MIMS.....

Dakle, osudjuju Radoncica na isti nacin na koji on osudjuje njih i koriste iste niske udarce.

Pa da je Radoncic zelio sakriti svoje poznanstvo sa Miskovicem, sigurno ne bi nikada sa njim ni popio kafu.
Pa da obican svijet moze znati ko sve radi za tajnu sluzbu, onda tajne sluzbe ne bi bile tajne.

Pa ljudi ostavite covjeka na miru. Svojom mrznjom, frustracijom i histerijom, podizete mu rejting kao sto je Bakir Hadziomerovic , Dani i Bosna podigli rejting Harisu Silajdzicu pred izbore 2006 godine (kada su ga pljuvali pa izazvali kontra-efekat).

"Panem et circensem" : hljeba i igara ( u nasim prilikama-posao,socijalna pomoc i malo veselog zivota).

Ako Radoncic obeca to ljudima i to im omoguci dobit ce izbore. Svidjelo se to nekom ili ne.
S druge strane ima onih koji gradjanima i narodima Bosne ne bi dali ni hljeba ni igara.

A ko zna, mozda takozvana medjunarodna zajednica prizeljkuje krizu u Bosni katastrofalnih razmjera?
Mozda ce na taj nacin ostvariti svoj alternativni plan za pacifizaciju Bosne i pokretanje procesa integracije u Evropsku uniju sa mrtve tacke: kiparsko rjesenje
Fahro sta ima kod tebe inace :lol:
mrtva kokoš

#924 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mrtva kokoš »

pure_love wrote:
Nisu to hrvati, to su bosanci katolici
mani se nacionalizma,to ti je isto kao kad hrvati ili srbi kazu "nisu to bosnjaci to su srpski/hrvatski muslimani"
ma to su bosanski hrvati !! :)
avicena

#925 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by avicena »

Ovo je i meni zanimljivo da osoba 'bez ikakve vrijednosti' privlaci toliku paznju da vec se natipka 40 stranica o njegovoj i/relevantnosti samo na ovoj temi. 8-)
Post Reply