Drug ti si pomjerio sve granice hahahahahha ne znam nisam pametan sta god kazem ispascu budala...ti si sastavio medvjeda i zeca i sto je naj smjesnije oni se kao druze hahaahahaha...A za Autaruse cestitam meni nakon svega pricao sam ti .. moguceg kombinovanja, pustao sam i film od Severine nije uspjevalozdruzdjo wrote:@uradi sam
zamisli uz sve ove zvijeri, khuli su jos zivi.baskare se po dnu.
imam i mrijest auratusa.
Kakvi smo sa Akvaristikom
Moderator: anex
- uradi sam
#901 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
-
zdruzdjo
#902 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
a sto je najinteresantnije nista namjerno. da se nisu zatekli unutra ne bi mi na kraj pameti bilo da ih stavim unutra osim kao hranu ciklidimauradi sam wrote:Drug ti si pomjerio sve granice hahahahahha ne znam nisam pametan sta god kazem ispascu budala...ti si sastavio medvjeda i zeca i sto je naj smjesnije oni se kao druze hahaahahaha...A za Autaruse cestitam meni nakon svega pricao sam ti .. moguceg kombinovanja, pustao sam i film od Severine nije uspjevalozdruzdjo wrote:@uradi sam
zamisli uz sve ove zvijeri, khuli su jos zivi.baskare se po dnu.
imam i mrijest auratusa....svaka cast na mrjestu na malim indijancima...ako mislis spasiti mrjest imas fol sa thumblerom ja ga imam napravljenog a mozes i sam vidjeti na Youtube-u kako se radi pa eto....u glavnom Sretno sa ribama......Snaga ciklida
..
a auratuse sad drzim u mrijestilici. neka ih sad za sad tu pa cemo vidjeti kako ce se razvijati situacija.
- Bekir_SA
#903 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Gdje si nasao Khulije, ja ih do sada nigdje nisam vidio, koliko ih imas??? Znam da se kupuju u grupi i tako cesce izlaze, ako je 1-2 u aqv vidis ih jednom mjesecno... Inace pravo zanimljiva kako kazu "zmijo-riba"... 
- Bekir_SA
#904 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Kako sam vidio ovu sliku prije jedno mjesec dana mislim na Akvarij.net, san mi se poremetio skrozuradi sam wrote:Mogu bekire ali ja ipak mislim da od 4 ribe nema nista, bar vizuelno stim da bi se morao dobro potruditi sa uredjenjem...Ja cu raditi sebi isto stijenu u ovom velikom... sto trebam sebi da radim on ce biti dug 200x60x55 ovo je mjera za desetak do 15 delfina. nekih efektnih 570 litri sto je sasvim dovoljno za jednu dobru grupu a i narastu po prilicno veliki nekih 15/25 cm. imas kod Exorcista on ti drzi Frontose i Delfine pa vidi ima li sta za prodat.

-
rumit
#905 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Znam nekoliko ljudi koji te u potpunosti razumiju
Samo bez 400l nista (minimum). Da o cijeni odrasle frontose i ne govorimo.
Nego Bekire, nemoj mi reci da su ti dosadile biljkice.
- Bekir_SA
#906 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
rumit wrote:Znam nekoliko ljudi koji te u potpunosti razumiju.
Samo bez 400l nista (minimum). Da o cijeni odrasle frontose i ne govorimo.
Nego Bekire, nemoj mi reci da su ti dosadile biljkice.
joj nisu mi biljke dosadile boga mi, dosadile mi mokre ruke svaki dan
- uradi sam
#907 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
A nista nebi bolje ni sa ovim ribama prosao..kamen lijevo desno, mjenjaj vodu , usisavaj dno, amonijak, poviseni nitriti i nitrati, jedes Apaurine ako ti se koja riba pocne malo drugacije ponasat, od ostalih jer je cijena jedne ovakve odrasle F1 300 kermi itd ..itd..hajmo se mi dogovoriti da predjemo na papagaje i kokosi. 
-
strafna
#908 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Ma frotoze su odlicna riba samo sto trebaju veliku litzrazu i malo vise paznje cijena malca je nekih 20-25 km zavisi pod velicine. Zeznuto sto su podlozne malo vise stresu al opet ja kazem sve od iskustva do iskustva...i sto kasno dostizu polnu zrelost.
PS:Ohehehe cuj papagaje i kokosi pa druze hoces da uzmes kakdua ili ARU hehe od par hiljada maraka hehehe ipak bolje rizikovati sa frontozama,i kod papagaj ti je isto krenes od tigrica kanarinaca pa preko aleksandera rosenkolisa hehe do zakoa are kakdua hehehehe
PS:Ohehehe cuj papagaje i kokosi pa druze hoces da uzmes kakdua ili ARU hehe od par hiljada maraka hehehe ipak bolje rizikovati sa frontozama,i kod papagaj ti je isto krenes od tigrica kanarinaca pa preko aleksandera rosenkolisa hehe do zakoa are kakdua hehehehe
- Bekir_SA
#909 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
A mjenjanje vode mi ne pada tesko i onako svake sedmice mijenjam po 70L, usisavam dno... A u ovoj kombinaciji zamišljam Cyrtocara moorii "Delfine" umjesto frotoza...uradi sam wrote:A nista nebi bolje ni sa ovim ribama prosao..kamen lijevo desno, mjenjaj vodu , usisavaj dno, amonijak, poviseni nitriti i nitrati, jedes Apaurine ako ti se koja riba pocne malo drugacije ponasat, od ostalih jer je cijena jedne ovakve odrasle F1 300 kermi itd ..itd..hajmo se mi dogovoriti da predjemo na papagaje i kokosi.
- uradi sam
#910 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Ma meni su delfini institucija.Bekir_SA wrote:A mjenjanje vode mi ne pada tesko i onako svake sedmice mijenjam po 70L, usisavam dno... A u ovoj kombinaciji zamišljam Cyrtocara moorii "Delfine" umjesto frotoza...uradi sam wrote:A nista nebi bolje ni sa ovim ribama prosao..kamen lijevo desno, mjenjaj vodu , usisavaj dno, amonijak, poviseni nitriti i nitrati, jedes Apaurine ako ti se koja riba pocne malo drugacije ponasat, od ostalih jer je cijena jedne ovakve odrasle F1 300 kermi itd ..itd..hajmo se mi dogovoriti da predjemo na papagaje i kokosi.
-
zdruzdjo
#911 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
moram se pohvaliti (a kome cu nego ovdje)
jos jedan mrijest
carleus. juce sam imao priliku da gledam kako se pare.
iako nisam za mrijestove, to mi nekako govori da su ribe opustene i da im se svidja kod mene.
jos jedan mrijest
iako nisam za mrijestove, to mi nekako govori da su ribe opustene i da im se svidja kod mene.
- corsa
#912 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Kod mene se skalari omrijestili na staklo, do ujutru nigdje ni jedne ikre.
A izneneadio sam se sto su se uopste mrijestili, jer su pravo mladi, izmedju 6 i 8 mjeseci! 
- uradi sam
#913 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
zdruzdjo wrote:moram se pohvaliti (a kome cu nego ovdje)
jos jedan mrijest
-
exorcist
#914 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
E raja pozz,Joj bekire sto se tice delfina i frontoza to jeste dobra riba al sto sporo raste to je cudo jedno il se meni cini tako a zato kad narastu znas da imas nesto.A za kulije ima ih u drustvu uzet samo sto oni izrovise bilje kad se navade rovit po pijesku isto krtice ja sam ih imo nekad davno prije rata jedva ih se rijesio,
-
exorcist
#915 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Moke NARUCIO SAM BILJE 
- uradi sam
#916 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
heheh jesi dao onom cotojeeeeeeeeee idemo na palzickaaaaaaaexorcist wrote:Moke NARUCIO SAM BILJE
- uradi sam
#917 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
ako imas Ancitrusa on se lijepo pocastio kad su se svjetla pogasilacorsa wrote:Kod mene se skalari omrijestili na staklo, do ujutru nigdje ni jedne ikre.A izneneadio sam se sto su se uopste mrijestili, jer su pravo mladi, izmedju 6 i 8 mjeseci!
- corsa
#918 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Imam cetiri ancitrusa!
A postoji li ikakva mugucnost da ih skalari sacuvaju u zajednickom akvariju? Ujutro je bilo jos mozda par ikri, ali su roditelji bili nezainteresovani za njih.
-
exorcist
#919 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
COOTOOOOJE leti tek 15-og al bolje ikad nego nikad bar ce donijet nesto kako treba da se bar ima zasta trudit.A druze za skalare posto im je to vjerovatno prvi mrijest posto su mladi mozda su i oni pojeli ikru jer ima parova koji su vrlo losi roditelji.Pokusaj slijedeci put kad bace ikru prisloniti prst na staklo ako krenu da ga grickaju to znaci da ce biti dobri roditelji. Iako ih mislis mrijestit samo par u akv dolazi u obzir jer tsko da ce ti sa ostat ako imas jos sta s njma. Pozzzzzzzzzzzzzzz 
- Bekir_SA
#920 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
corsa wrote:Imam cetiri ancitrusa!A postoji li ikakva mugucnost da ih skalari sacuvaju u zajednickom akvariju? Ujutro je bilo jos mozda par ikri, ali su roditelji bili nezainteresovani za njih.
Nemoj gasit svjetlo, pusti da gori stalno kad se omrijeste, cim ugasis svjetlo ostale ribice polete na ikru, tada roditelji pojedu vecinu ikre da ostale ribice nebi to uradile...exorcist wrote:COOTOOOOJE leti tek 15-og al bolje ikad nego nikad bar ce donijet nesto kako treba da se bar ima zasta trudit.A druze za skalare posto im je to vjerovatno prvi mrijest posto su mladi mozda su i oni pojeli ikru jer ima parova koji su vrlo losi roditelji.Pokusaj slijedeci put kad bace ikru prisloniti prst na staklo ako krenu da ga grickaju to znaci da ce biti dobri roditelji. Iako ih mislis mrijestit samo par u akv dolazi u obzir jer tsko da ce ti sa ostat ako imas jos sta s njma. Pozzzzzzzzzzzzzzz
Ja sam svoje matične prodao zbog tog mrijesta jer nemam uslova da ih mrijestim a mrijest je bio jednom sedmicno i zao mi je bilo da gledam kako propada...
- uradi sam
#921 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
To Bekir: Mjesec dana prodze ali drop chekera nema jos kada li ce, sta li ce... ja sam na slomu zivaca........niti znam koliko svjetla, niti kako gnojit, nit Co2 Alga jede Govna itd....hebem ti eBay. 
- Bekir_SA
#922 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Jesi li ga ispravno kupio i platio??? A reko sam ti ja boga mi, najmanje mjesec iz kine... uzmi u obzir da je bilo praznika pa da i to malo produzi shiping...uradi sam wrote:To Bekir: Mjesec dana prodze ali drop chekera nema jos kada li ce, sta li ce... ja sam na slomu zivaca........niti znam koliko svjetla, niti kako gnojit, nit Co2 Alga jede Govna itd....hebem ti eBay.
Imas tamo na ebay-u kad se logujes na svoj acc, (My eBay) pise: "I need to leave feedback for 2 item" u prevodu da ostavis dojam za artikle koje se kupio... Kada tu udjes imas opis artikla koji si kupio a u produzetku ikonicu paketa, kada dodjes misem na nju pokaze kad je poslat ratikal, tako mozes iskalkulisati kad ce stici od prilike...
Meni je licno najbolje narucivati iz Tajvana (stize za 7 do 10 dana) ili iz Malezije (stize za 5 do 8 dana) stim da racunas samo radne dane
- uradi sam
#923 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
ma jesam stigao mi je deffuser iz malezije dok ovo gov...cekam skoro mjesec dana odbijem li te daneBekir_SA wrote:Jesi li ga ispravno kupio i platio??? A reko sam ti ja boga mi, najmanje mjesec iz kine... uzmi u obzir da je bilo praznika pa da i to malo produzi shiping...uradi sam wrote:To Bekir: Mjesec dana prodze ali drop chekera nema jos kada li ce, sta li ce... ja sam na slomu zivaca........niti znam koliko svjetla, niti kako gnojit, nit Co2 Alga jede Govna itd....hebem ti eBay.
Imas tamo na ebay-u kad se logujes na svoj acc, (My eBay) pise: "I need to leave feedback for 2 item" u prevodu da ostavis dojam za artikle koje se kupio... Kada tu udjes imas opis artikla koji si kupio a u produzetku ikonicu paketa, kada dodjes misem na nju pokaze kad je poslat ratikal, tako mozes iskalkulisati kad ce stici od prilike...
Meni je licno najbolje narucivati iz Tajvana (stize za 7 do 10 dana) ili iz Malezije (stize za 5 do 8 dana) stim da racunas samo radne dane
-
zdruzdjo
#924 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Stigli Sijamski Algojedi
da ne reklamiram nikoga, javite se na pm.
da ne reklamiram nikoga, javite se na pm.
- uradi sam