Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kockica_kockica

#901 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by kockica_kockica »

U petak stanem da propustim seljaka.. njemu se auto ugasilo, i kad sam dosla do njega on meni hebe mater .... kultura na nivou... odakle je šljego ne bih komentarisala ali....

jutros mahalac u golfu II, kod suda pretice me preko pjesackog .. i puf stade i upali sva 4, da drugi mahalac udje... zurio da stane... nes ti vozaca i govana...
muha_sa

#902 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by muha_sa »

kockica_kockica wrote:U petak stanem da propustim seljaka.. njemu se auto ugasilo, i kad sam dosla do njega on meni hebe mater .... kultura na nivou... odakle je šljego ne bih komentarisala ali....

jutros mahalac u golfu II, kod suda pretice me preko pjesackog .. i puf stade i upali sva 4, da drugi mahalac udje... zurio da stane... nes ti vozaca i govana...
kockice kockice :-) :-)
šta znaci mahalac--kako si poznala da je mahalac :?
jel po golfu dvojki :?
jel što te preteko kod suda il :? :? :?

nego--hajd sad po kazni u kafanu i svega nam prinesi :D
therrarrius

#903 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by therrarrius »

muha_sa wrote:
kockica_kockica wrote:U petak stanem da propustim seljaka.. njemu se auto ugasilo, i kad sam dosla do njega on meni hebe mater .... kultura na nivou... odakle je šljego ne bih komentarisala ali....

kockice kockice :-) :-)
šta znaci mahalac--kako si poznala da je mahalac :?
jel po golfu dvojki :?
jel što te preteko kod suda il :? :? :?

nego--hajd sad po kazni u kafanu i svega nam prinesi :D
Naravno da je prepoznala da je lik mahalac, mislim i ja sam iz mahale, vozim golfa 2 i neobicno mnogo psujem, nemam dva zuba u glavi i imam 4 razreda osnovne. :x
Kako bi bilo lijepo kada bi ljudi prvo procitali komentar koji napisu pa ga tek onda objavili.
Azamo

#904 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Azamo »

muha_sa wrote:Azamo :thumbup:
znam da su mora al--jebi ga--mi smo u autu a oni su pješaci i bog te pita u kakvim mislima.
dosta što su nas snajperima ganjali-ne moramo ih/nas sad autima.

Ama ne ganjam ih vjeruj mi...I ja sam bježo' od snajpera,ali izletanje iza autobusa i trolejbusa je ludilo.A kad spominješ misli,neki dan na socijalnom sam zaplako od smijeha,ide cura i piše poruku i odjednom skonta da je na sred puta ja da vidiš tog trzaja i skoka....Samo malo više pažnje i tolerancije sa obje strane i to je to...
duboka_misao

#905 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by duboka_misao »

muha_sa wrote:citam i kontam :-) ode opet još jedna tema u prepucavanje :D
hajmo se bar ovdje upitat kakvi smo to mi vozaci :? hocemol svojim primjerom utjecat na krkane da dodju pameti--bar da se postide ako imaju trunku obraza :-)
-jesmol spremni stat i propustit vozilo koje se ukljucuje na glavnu saobracajnicu :?
-jesmol spremni pomoc vozacu kojem se auto ugasilo--pomoc mu makar isto na trotoar pregurat :?
-jebemol mater nekom ko ne krene na žuto il mirno cekamo da mu se zeleno upali.
-jebemol mater onom ispred ako mu se auto ugasilo il stanemo pa sacekamo da ga ponovo upali.
-hocemo li mirno pješaku stat iako nema semafora il cemo ga "poganjat" :-)
-ima toga more s cim se svakodnevno susrecem al....................... :D
sto se ovog tice,tolerancija na nivou svakome se auto ugasi, jepiga sacekam normala ali neki dan cura u desnoj traci na semaforu dom penzionera nedjarici,ugasi joj se auto ja iza nje mirno cekam da upali hajde kontas stas jugo krepo,mozda tek polozila, upali ona nakon mashala vremena i odjednom svrnu u srednju i stade napola tu ja vidim kako ona majstorski mota ko hipik joint, volan jednom rukom a drugom drzi mob na uhu,ljudi koce prema njoj jer je zeleni val a ona mrtva hladna iz srednje u ljevu i prema heco pijaci skrenu i to kroz vec mrtvo crveno :x
Wind

#906 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Wind »

ja, ja...primjetio sam da u zadnje vrijeme cure/žene preuzimaju primat u hard style voznji auta... :D

prvo, neki dan na grbavici, sivi melatik golf III, "spušten i napucan", zadaje ga pravo, ostri start pa na 50m isfura 80km/h...auu...reko vidi lole...kad neka plavušica....znaš ono zavalila sic, kačket na glavi...zika drma....

danas vozim, glavnom džadom kod maršalke, ukljucim žmig da se prestrojim lijevo kad frajer (opet golf) po gasu da mi uleti....hajd, sačekam malo, malo gasa, napravim distancu pa pokusam opet kad ista stvar...e jesi mangup, kontam...kad smo se na semaforu poravnali.... ono neka kućanica... :-)

a najbolja scena je bila ispred Careve dzamije, gdje se ul. Bistrik spaja sa ul. Obalom Isa bega I. kod onih takstista...mala je ulica, ali vrlo frekventna...

prolazim ja pjehe kad vidim neki mali auto (twingo ili slicno) stoji na sred ceste (jedan smjer, jedna traka, na onoj krivini kod pjesackog ostrva), doduse sa "korektno" upaljenim 4 žmigavca....

i stoji auto tako, stoji.... unutra sjedi cura (vozačica) sva cool a auta koja dolaze, stanu iza...malo sacekaju, vide ova se ne mrda, pa onda sviraju, napravi se kolona, pa onda nekako zaobilaze preko trotoara, pa preko ostrva...nailazi kombi...pa neki tamic....i sve tako...lom živi...

vidim ja neki problem je u pitanju...kontam da joj poguram auto, garant je bez goriva ili se pokvario... ženska glavo vidi sta si napravila.....ne možeš tu stajati...hajd reko da budem koristan...

vratim se ja sad nazad sa mosta, idem prema njoj kad par metara prije mene dodje neka cura,
otvori vrata... "Ćaaaooooo booonnnaa.....ćaaaooooo, hajde upadaj....."

udje cura i odoše..... :shock: :?
vozač

#907 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by vozač »

Wind wrote:ja, ja...primjetio sam da u zadnje vrijeme cure/žene preuzimaju primat u hard style voznji auta... :D

prvo, neki dan na grbavici, sivi melatik golf III, "spušten i napucan", zadaje ga pravo, ostri start pa na 50m isfura 80km/h...auu...reko vidi lole...kad neka plavušica....znaš ono zavalila sic, kačket na glavi...zika drma....

danas vozim, glavnom džadom kod maršalke, ukljucim žmig da se prestrojim lijevo kad frajer (opet golf) po gasu da mi uleti....hajd, sačekam malo, malo gasa, napravim distancu pa pokusam opet kad ista stvar...e jesi mangup, kontam...kad smo se na semaforu poravnali.... ono neka kućanica... :-)

a najbolja scena je bila ispred Careve dzamije, gdje se ul. Bistrik spaja sa ul. Obalom Isa bega I. kod onih takstista...mala je ulica, ali vrlo frekventna...

prolazim ja pjehe kad vidim neki mali auto (twingo ili slicno) stoji na sred ceste (jedan smjer, jedna traka, na onoj krivini kod pjesackog ostrva), doduse sa "korektno" upaljenim 4 žmigavca....

i stoji auto tako, stoji.... unutra sjedi cura (vozačica) sva cool a auta koja dolaze, stanu iza...malo sacekaju, vide ova se ne mrda, pa onda sviraju, napravi se kolona, pa onda nekako zaobilaze preko trotoara, pa preko ostrva...nailazi kombi...pa neki tamic....i sve tako...lom živi...

vidim ja neki problem je u pitanju...kontam da joj poguram auto, garant je bez goriva ili se pokvario... ženska glavo vidi sta si napravila.....ne možeš tu stajati...hajd reko da budem koristan...

vratim se ja sad nazad sa mosta, idem prema njoj kad par metara prije mene dodje neka cura,

meni su najbolji oni što se "čekaju" u kružnom toku na ilidži, neku noć frajer hladno stao 2 metra od skretanja prema gradu, upalio sva četiri i još zapalio. obično auto, nije hamer, neki polo, bijeli, pa da se barem popeo na trotoar, ma nema šanse, stao u sred trake i to ispred izlaza za grad, gdje je i najfrekventnije.
a tek oni što se u kružnom toku kreću vanjskom trakom, nikad se prestrojiti od njih i izaći van, pa jebo te ovo je pravo čudo stići kući, a da te neko ne zvekne
Michun

#908 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Michun »

Mislim da je vecina zena preuzela ovaj hardcore driving iz razloga sto su vecina muskih nekulturni u saobracaju i psuju ti mater i familiju i trube bez ama bas ikakvog razloga...pa su skontale, uzvratiti istom mjerom.
Evo ja jutros od higijenskog skrecem prema skenderiji, guzvaaaaa havarija, nazalost moram stati prije tramvajskih sina jer iza nema mjesta za mene, tj. ako stanem na shine tramvaj nece krenuti. Hajvan iza mene toliko trubi i mase rukama i *ebe mi familiju da sam ja najahala na sine da bi on prosao pored mene a gdja koja vozi tramvaj je legla na ono iritantno zvonce. Eto, ispadoh ja kriva...a nisam.
neprilagodjena

#909 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by neprilagodjena »

Uhh sto bi mu ja krenula na sine :x :x
Dozer

#910 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Dozer »

Rezime:

Vozaci
- Bar 60% "vozaca/vozacica" u gradu, u sustini, nemaju blage veze sa voznjom.
- 80% vozaca u gradu, ako ne i vise, nema blage veze sta znaci saobracajna kultura
- Bar 30% vozaca u gradu vozacku je dobilo na lijepe oci ili "lijep" novcanik
- Zene za volanom (nije sovinisticka, nego cinjenicna) prave sve veca sranja po cesti
- 95% vozaca/ica na cesti uopste ne razmislja o tome da nisu sami na istoj toj cesti
- Preko 60% vozaca/ica na cesti uopste nije svjesno postojanja vlastitih retrovizora i zmigavaca,
- Preko 70% vozaca, a jos vise vozacica, nemaju nikakvog osjecaja za prostor, pa parkinzi izgledaju kao da je dijete slagalo autice na jednobojnom podu, bez ikakvih orjentira
- Skoro 50% vozila u gradu ne zadovoljava ni najosnovnije tehnicke i ekoloske norme (ali zato uredno dobiju nove tablice)
- Preko 60% vozaca/ica vozi sporije od ogranicenja, cesto i vise od 20 km/h ispod, sto je takodjer prekrsaj i u svim normalnim zemljama se tretira kao omatanje normalnog odvijanja saobracaja
Itd. itd.

Rjesenja:
- Poostriti zakone, pogotovo novcane kaze
- Uvesti obavezno ponovno polaganje ili verifikaciju vozackih sposobnosti i znanja

Pjesaci
- Preko 70% pjesaka ulice prelazi gdje stigne
- Bar 20% pjesaka uopste ne pogleda na semafor
- Preko 60% pjesaka ce krenuti na prelazak ulice iako im je crveno, i jos ce se buniti ako im neko zatrubi
Itd. itd.

Rjesenja:
- Isto kao za vozace, samo sa razlikom ponovnog polaganja. Umjesto toga, njih po prinudi slati u skoske klupe na doobrazovanje o pravilima saobracaja i pjesacke kulture.
krusty

#911 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by krusty »

Michun wrote:Mislim da je vecina zena preuzela ovaj hardcore driving iz razloga sto su vecina muskih nekulturni u saobracaju i psuju ti mater i familiju i trube bez ama bas ikakvog razloga...pa su skontale, uzvratiti istom mjerom.
nisu takve nista skontale nego se furaju garant na svoje "zajebane" momke/bracu/rodjake itd

znas ima dosta treba koje ce ti reci ono "znas ti ko sam ja?" :lol: :lol: a to ti znaci "znas ti ko je moj frajer" :lol: :lol: a ono neko "ime" ... strah i trepet u gradu :lol: :lol: :lol:

tj ona vozi tako zato sto ima "ledja" pa joj ne smije niko nista hahaha
alibaba_i_30_godina

#912 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by alibaba_i_30_godina »

Wind wrote: vidim ja neki problem je u pitanju...kontam da joj poguram auto, garant je bez goriva ili se pokvario... ženska glavo vidi sta si napravila.....ne možeš tu stajati...hajd reko da budem koristan...

:lol: :lol:

Imao sam i ja jucer smijesnu situaciju na Stupu na onoj petlji prema Wisi. Hocu da se prikljucim na glavnu cestu, preko onog mosta. I naravno ne mogu dok ne pustim ljude koji skrecu jer onda oni nece moci proci od mene. I tako pustim neke ljude i vidim ide neki Golf II al' nigdje zmigavca. Tako ja krenem da dodjem do raskrsnice kad zena nagazi na gas. Ja odmahnem rukom u smjeru da je luda kad ona meni: 'Sta je? Sta je?'
Naravno nisam je cuo al' sam procitao sa usana.
:-)

Samo kod nas. Najgore mi je kad stanem pjesacima na pjesackom a neki papak iza mene pocne svirati. :x :x
NekoIzMase

#913 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by NekoIzMase »

Dozer wrote: - Uvesti obavezno ponovno polaganje ili verifikaciju vozackih sposobnosti i znanja
Mislis da opet ne bi radila ista stela kao i prvi put? Da budemo iskreni, vecina ljudi u BiH se hvali cinjenicom da su preko stele polozili iz prve jer im je neko iz MUP-a ili neki peti, deseti sredio vozacku dozvolu :)
zonbirile

#914 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by zonbirile »

krusty wrote:
Michun wrote:Mislim da je vecina zena preuzela ovaj hardcore driving iz razloga sto su vecina muskih nekulturni u saobracaju i psuju ti mater i familiju i trube bez ama bas ikakvog razloga...pa su skontale, uzvratiti istom mjerom.
nisu takve nista skontale nego se furaju garant na svoje "zajebane" momke/bracu/rodjake itd

znas ima dosta treba koje ce ti reci ono "znas ti ko sam ja?" :lol: :lol: a to ti znaci "znas ti ko je moj frajer" :lol: :lol: a ono neko "ime" ... strah i trepet u gradu :lol: :lol: :lol:

tj ona vozi tako zato sto ima "ledja" pa joj ne smije niko nista hahaha
---------------------------------------
ako ti je u komšiluku,znaš je ,odnosno gdje parkira-problem riješen.
Semiramida

#915 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Semiramida »

Hajd' da vas nasmijem malo.

Pokvario mi se volan, tačnije žice od trube su se doticale svaki put kad smotam puni lijevi ili desni. Helem, gužva bila u gradu, neki zastoj i išla auta mic po mic. I ja izlazim s parkinga, motam puni desno, truba se automatski pali. Ispred mene taksista, konta trubim mu da se makne, on naravno nema gdje, a truba trubi bez prestanka.

Frajer izlazi iz auta, krenuo prema meni, hoće da me bije. :-D

Ja digla obje ruke s volana - reko' - nisam ja, samo trubi. I ovaj se bez osmijeha vrati u taxi...

Jedva nekad te žice napravismo...
MAN-lion's coach

#916 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by MAN-lion's coach »

Semiramida wrote:Hajd' da vas nasmijem malo.

Pokvario mi se volan, tačnije žice od trube su se doticale svaki put kad smotam puni lijevi ili desni. Helem, gužva bila u gradu, neki zastoj i išla auta mic po mic. I ja izlazim s parkinga, motam puni desno, truba se automatski pali. Ispred mene taksista, konta trubim mu da se makne, on naravno nema gdje, a truba trubi bez prestanka.

Frajer izlazi iz auta, krenuo prema meni, hoće da me bije. :-D

Ja digla obje ruke s volana - reko' - nisam ja, samo trubi. I ovaj se bez osmijeha vrati u taxi...

Jedva nekad te žice napravismo...

Najvažnije je da je napravljeno...
DenisSarajevo

#917 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by DenisSarajevo »

Dozer wrote:Rezime:

Vozaci
- Bar 60% "vozaca/vozacica" u gradu, u sustini, nemaju blage veze sa voznjom.
- 80% vozaca u gradu, ako ne i vise, nema blage veze sta znaci saobracajna kultura
- Bar 30% vozaca u gradu vozacku je dobilo na lijepe oci ili "lijep" novcanik
- Zene za volanom (nije sovinisticka, nego cinjenicna) prave sve veca sranja po cesti
- 95% vozaca/ica na cesti uopste ne razmislja o tome da nisu sami na istoj toj cesti
- Preko 60% vozaca/ica na cesti uopste nije svjesno postojanja vlastitih retrovizora i zmigavaca,
- Preko 70% vozaca, a jos vise vozacica, nemaju nikakvog osjecaja za prostor, pa parkinzi izgledaju kao da je dijete slagalo autice na jednobojnom podu, bez ikakvih orjentira
- Skoro 50% vozila u gradu ne zadovoljava ni najosnovnije tehnicke i ekoloske norme (ali zato uredno dobiju nove tablice)
- Preko 60% vozaca/ica vozi sporije od ogranicenja, cesto i vise od 20 km/h ispod, sto je takodjer prekrsaj i u svim normalnim zemljama se tretira kao omatanje normalnog odvijanja saobracaja
Itd. itd.

Rjesenja:
- Poostriti zakone, pogotovo novcane kaze
- Uvesti obavezno ponovno polaganje ili verifikaciju vozackih sposobnosti i znanja

Pjesaci
- Preko 70% pjesaka ulice prelazi gdje stigne
- Bar 20% pjesaka uopste ne pogleda na semafor
- Preko 60% pjesaka ce krenuti na prelazak ulice iako im je crveno, i jos ce se buniti ako im neko zatrubi
Itd. itd.

Rjesenja:
- Isto kao za vozace, samo sa razlikom ponovnog polaganja. Umjesto toga, njih po prinudi slati u skoske klupe na doobrazovanje o pravilima saobracaja i pjesacke kulture.
Upravu si, jos dodaj da 70 % nasih vozaca u Evropi recimo Parizu ili Berlinu bi se izgubilo u saobracaju :-) . X puta sam vidio situaciju na kruznom toku na Ilidzi da vozaci (pretezno zene) ne znaju ko ima prednost da li oni sto su u kruznom toku ili oni sto zele da se ukljuce u kruzni tok. Puno vozaca nema kulture u voznji svi su nesto nervozni :x :angry: :angry: Svi znamo kako se dobijaju vozacke dozvole i to je veliki problem. Polozi preko stele docepa se auta koji je 20 godina star (tehnicki neispravan al bitno je da ima 16 ventila ) i daje neke gasove misli glavni je na ulici a dalje od Sarajeva nigdje nije vozio. Za te vozace predlazem da odu do Zetre i da isfuraju taj svoj pubertetski adrenalin na karting formulama a ne da ugrozavaju druge, da ne umisljaju da su izmislili brzu voznju i da im niko nije ravan i da manje filmove gledaju. Bice valjda bolje ;-)
Brando

#918 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Brando »

ako neko vidi na kojem standu stoji Sa taxi br. 228, tamno plavi ili crni mercedes ne znam tacno, stari onaj mercedes, nek mi javi...danas me kod bolnice zamalo udario na zelenom...samo da ga nadjem i pljunem u facu nista vise...hvala svima :|
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#919 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Truba »

NekoIzMase wrote:
Dozer wrote: - Uvesti obavezno ponovno polaganje ili verifikaciju vozackih sposobnosti i znanja
Mislis da opet ne bi radila ista stela kao i prvi put? Da budemo iskreni, vecina ljudi u BiH se hvali cinjenicom da su preko stele polozili iz prve jer im je neko iz MUP-a ili neki peti, deseti sredio vozacku dozvolu :)
ja sam položio sa štelom jer nikad ne bih položio pošteno

zašto?

zato što me vodaše ulicama u koje nisam ni pjehe ni biciklom nikad bio a vala niti ću autom...

zašto ruta za polaganje vozačkog ne bi bila od kuće do posla i nazad ili od kuće do faxa i nazad :? :? :? za to mi treba a ne za jednosmjernu kod pofalića :roll: :roll: :roll:
krusty

#920 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by krusty »

Brando wrote:ako neko vidi na kojem standu stoji Sa taxi br. 228, tamno plavi ili crni mercedes ne znam tacno, stari onaj mercedes, nek mi javi...danas me kod bolnice zamalo udario na zelenom...samo da ga nadjem i pljunem u facu nista vise...hvala svima :|
nazovi sa taxi pa pitaj :)
sophia

#921 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by sophia »

Samo bih dodala nesto u diskusiju o pjesacima.
Ja stvarno uvijek prelazim na pjesackom i ne pretrcavam gdje ne treba jer me strah toga. Ali znajte da uvijek moram kad je meni zeleno i na pjesackom prelazu prvo propustiti sve automobile pa onda preci. U Sarajevu je za pjesake postalo jasno da preci cestu smijes samo kad nema auta. Prije nekoliko dana se neki vozac izderao na mene, mislila sam da ce izaci iz auta koliko je bio bijesan, zato sto sam se usudila na pjesackom prelazu NA ZELENO prelaziti cestu pa je on zaboga morao da stane. Svaki dan prolazim do kuce pored muzicke skole i tamo, ne samo sto parkiraju na pjesackom prelazu, nego nece da stanu ni djeci, tako da jadna djeca od koji 8-12 godina vrebaju kad nema auta pa pretrcavaju, na pjesackom prelazu. Da ne govorimo da je tu skola, i da bi se moralo voziti sporije u svakom slucaju. I onda se ta djeca uce da pjesacki prelaz ne znaci nista i da kad nema auta, tad pretrcavas, ako zelis ikad preci cestu. Nije lako u ovom gradu biti pjesak, tako da vas molim za razumijevanje, jer nas ima i koji pazimo na to gdje se prelazi cesta.
roki

#922 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by roki »

Na sarajevskim raskrsnicama pješaci nemaju ili imaju jako malo prava i prednosti kada im se upali zeleno svjetlo.Redovna je pojava da nijedno vozilo neće da propusti pješake a posebno samo jednog pješaka.Čovjek u tim situacijama mora prisiliti vozila da stanu tako što će krenuti prelaziti ulicu čime prisiljava vozače da zakoče,a njima kao nešto krivo.
Slučaj divljanja se redovno ponavlja na Vilsonovom.Postavljanje novog asfalta su vozači svatili kao priliku za jurcanje a posebna im je pogodnost relativno dug pravac.Iako ima pješački prelaz kod mosta Ars Aevi vozači ne usporavaju.Redovno se krši zabrana saobraćaja iza 17 sati.
nuraH

#923 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by nuraH »

Nije upitno da su i vozači i pješaci krivi u pojedinim situacijama. Mnogi ne posjeduju tu tzv. 'saobraćajnu kulturu'.
No, želim da istaknem to da je Sarajevo po ovom pitanju (Vozači i njihovo ponašanje) vrlo negostoprimljiv grad!
Naime, ako ste turist ili ste po prvi put u posjeti Sarajevu prvo što će vas dočekati i što će ostaviti veliki dojam na vas jesu upravo ovi vozači i njihovo nedolično, bolje reći bezobrazno ponašanje!!!
Bezbroj puta mi se desilo da prelazim na zeleno svjetno a da mi vozač (najčešće taksista) sjedne na sirenu i psuje: 'Ajde je'ote šta si usporio!!!
Pored toga, najviše mi vadi živce, kad se uhvati kolona zbog gužve i onda svi bez ikakvog obraćanja pažnje na situaciju i bez brige zašto je kolona uopšte formirana svi sjednu na sirenu i trube dok se kolona ne pokrene. Stvarno ne razumijem tu isfrustriranost - Niko nema strpljenja, svi trube i psuju! Rijetki su oni koji će sa strpljenjem stati i pustiti pješaka da predje preko zebre!!! :x :x
atko

#924 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by atko »

Ja stanem na pjesackom na dobrinji ... i propustma trudnu zenu koja jos gura kolica s drugim djetetom koj je usput u zeleno svijetlo jer ja skrecem desno ... vec pri usporavanju ... lola iza mene je kreno da urla ... zena je krenula preko pjesackog i taman kad je stigla na drugu traku ... lola je zavrsio svoj nastup ludila i po gasu da me zaobuidje i hop pred zenu koja se prepala ... i ukocila na mjestu ... i sad situacija ja i on naporedjeni ... ja spustam prozor on ko nesto i dalje vitla rukama ne popusta i pobjeze ... :-) :x ... bilo mi je doslo da nasrnem autom na konja :x ... za takve je stvarno samo gruba sila jezik koji razumiu :x

Takodje stajem na pjesackom na mojmilu ... djcak poce da prelazi al iz kontra smnjera zena doda gas da pozuri da predje ona prije nego djete dodje na njenu polovinu i umalo ne udari djete ... takodje i ona nesto urla :x ... ja se prepop umalo ne navukoh djete da ga udari drugo auti :x

Jednostavno bih angazovo civilne drotove i takve vozace iskljucivo iz saobracaja trenutnooo ... dero po dzepup bez milosti i svi bi morali ponovo na poalganje :x

Naravno ... nisu ni pjesaci cvjecke ... narocito kako se trebe znaju pravit mutave ... sa tramvajske tri trake prelaz i pravi se da ne vidi ni auto ni crveno jos nece ni da pozuri :x

Generalno dakle radi se o saobracajnoj nekulturi jer smo i vozaci i pjesaci manje vise svi istovremeno ;)
NekoIzMase

#925 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by NekoIzMase »

sophia wrote:Svaki dan prolazim do kuce pored muzicke skole i tamo, ne samo sto parkiraju na pjesackom prelazu, nego nece da stanu ni djeci, tako da jadna djeca od koji 8-12 godina vrebaju kad nema auta pa pretrcavaju, na pjesackom prelazu. Da ne govorimo da je tu skola, i da bi se moralo voziti sporije u svakom slucaju. I onda se ta djeca uce da pjesacki prelaz ne znaci nista i da kad nema auta, tad pretrcavas, ako zelis ikad preci cestu. Nije lako u ovom gradu biti pjesak, tako da vas molim za razumijevanje, jer nas ima i koji pazimo na to gdje se prelazi cesta.
Upravo na ovom pješačkom se ljudi ibrete kada stanem i pustim ih da prođu jer nisu navikli da im neko pusti prednost gdje to zaslužuju. Mada i onaj pješački prelaz je poprilično dotrajao tj. nikako se i ne primijeti da je tu ocrtan.
Locked