Istina o invalidima

Locked
*malena*

#901 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Pozz,vidjeh za zaostatke,moja nana evo čeka 3god nikad nije dobila i ja lično mislim da neće nikad ni dobiti.pozz
crni12

#902 Re: Istina o invalidima

Post by crni12 »

u SBK jos nije bilo uplat :x e bar u ProCredit banci za ovaj mjesec
crni12

#903 Re: Istina o invalidima

Post by crni12 »

Maloprije pricam sa covjekom koji prima uplatu preko unicredit banke da primi redovno kada i svi samo oni koji primaju uplatu preko ProCredit banke u Travniku da kod njih redovno kasni i po 15-20 dana i jos kad ih nazoves da pitas da li je bilo uplate tako su ljubazne sluzbenice da je bolje vise nikad ne pitat ih :angry:
crni12

#904 Re: Istina o invalidima

Post by crni12 »

bila je u subotu uplata za civilne zrtve rata u Procredit Banki u Travniku,posto sam tamo otvorio racun da li bih mogao promijenit banku da mi na drugoj banci vrse uplatu???
8. sekretar SKOJ-a

#905 Re: Istina o invalidima

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

crni12 wrote:bila je u subotu uplata za civilne zrtve rata u Procredit Banki u Travniku,posto sam tamo otvorio racun da li bih mogao promijenit banku da mi na drugoj banci vrse uplatu???
Možeš, što ne bi mogao? I ja sam prešao sa isplate putem Rajfajzen banke na BBI, davno.

Otvoriš novi račun u novoj banci (košta i to desetak-dvadeset KM), fotokopiraš karticu i pošalješ tu fotokopiju u prilogu Zahtjevu za promjenu banke isplatioca naknada onom ko ti šalje naknade. Ako je to Ministarstvo za rad i soc. politiku FBiH, onda guglaj da potražiš zemaljsku adresu na koju ćeš poslati taj Zahtjev. Sektor/odjeljenje za isplate socijalnih davanja.

Sretno, dojavi jesi li uspio promijeniti banku sa neljubaznim osobljem!
8. sekretar SKOJ-a

#906 Re: Istina o invalidima

Večeras, 5.5.2011. oko 22:20 na Dnevniku 3 FTV gostuje Ministar Helez i govoriće o RVI, reviziji,...
simple_girl1

#907 Re: Istina o invalidima

Post by simple_girl1 »

Zna li neko kada će biti isplata invalidnina, ja maloprije zvala i ništa :?
zonbirile

#908 Re: Istina o invalidima

Post by zonbirile »

da otvorite temu ISPLATE INVALIDNINA,ovako trolate,ili je to Istina o invalidima ?
8. sekretar SKOJ-a

#909 Re: Istina o invalidima

zonbirile wrote:da otvorite temu ISPLATE INVALIDNINA,ovako trolate,ili je to Istina o invalidima ?
Jarane, @zonbirile,
Imaš ovaj crveni trokutić sa uskličnikom gore desno, pa prijavi moderaciji trolanje i sve ostalo šta ti se ne sviđa!

Do tada, odskakući lagano:
zonbirile

#910 Re: Istina o invalidima

Post by zonbirile »

otvoriš svoj portal,pa ureduješ,ovako niđe veze sa temom.
8. sekretar SKOJ-a

#911 Re: Istina o invalidima

zonbirile wrote:otvoriš svoj portal,pa ureduješ,ovako niđe veze sa temom.
Kako niđe veze sa temom kada žena pita za vrijeme isplate INVALIDNINA.
Ko ozeblo sunce, čekam kada će doći dan isplate. Da su bogd'o isplatili prije praznika,...I ova tema mi je glavno mjesto gdje mogu da saznam informaciju kada su SIGURNO legle pare. Vidi diskusije @*malene* koju putem SMS poruke banka obavještava.
Pusti nas u našoj muci od prevare zvane invalidnina. Nisam ja kriv što sam invalid! Bio sam svojevremeno solidaran sa tadašnjim invalidima, penzionerima i ostalim socijalnim slučajevima, pa dok sam radio i zarađivao, nisu me ni pitali, nego kako legne plata, a oni po principu ''uzmi šemso koliko ti drago''. Valjda i mi imamo pravu da sadašnji zaposleni budu solidarni prema nama invalidima. Jok, oni gledaju da se izvuku, ne prijavljuju radnike, radnici ne uplaćuju socijalno, zdravstveno,...Čak i neke državne firme i institucije ''love u mutnom''.

Nemoj nas još i ti ''pilati'' i tjerati sa najposjećenijeg podforuma. Posjetitelji ovog podforuma su uglavnom, većina, ljudi koji nešto odlučuju u ovom društvu, pa neka ih povremeno ošine pogled na naslov teme, ISTINA O INVALIDIMA!

INVALIDNINA NIJE SOCIJALNA POMOĆ, INVALIDI SU ILI ZARADILI TE NAKNADE, ILI SU NAJNEMOĆNIJI DIO DRUŠTVA BEZ IKAKVE SOPSTVENE KRIVICE!
8. sekretar SKOJ-a

#912 Re: Istina o invalidima

p.s.
@*malena*, DOJAVLJUJ!
zonbirile

#913 Re: Istina o invalidima

Post by zonbirile »

8. sekretar SKOJ-a wrote:
Kako niđe veze sa temom kada žena pita za vrijeme isplate INVALIDNINA.
Ko ozeblo sunce, čekam kada će doći dan isplate. Da su bogd'o isplatili prije praznika,...I ova tema mi je glavno mjesto gdje mogu da saznam informaciju kada su SIGURNO legle pare. Vidi diskusije @*malene* koju putem SMS poruke banka obavještava.
Pusti nas u našoj muci od prevare zvane invalidnina. Nisam ja kriv što sam invalid! Bio sam svojevremeno solidaran sa tadašnjim invalidima, penzionerima i ostalim socijalnim slučajevima, pa dok sam radio i zarađivao, nisu me ni pitali, nego kako legne plata, a oni po principu ''uzmi šemso koliko ti drago''. Valjda i mi imamo pravu da sadašnji zaposleni budu solidarni prema nama invalidima. Jok, oni gledaju da se izvuku, ne prijavljuju radnike, radnici ne uplaćuju socijalno, zdravstveno,...Čak i neke državne firme i institucije ''love u mutnom''.

Nemoj nas još i ti ''pilati'' i tjerati sa najposjećenijeg podforuma. Posjetitelji ovog podforuma su uglavnom, većina, ljudi koji nešto odlučuju u ovom društvu, pa neka ih povremeno ošine pogled na naslov teme, ISTINA O INVALIDIMA!

INVALIDNINA NIJE SOCIJALNA POMOĆ, INVALIDI SU ILI ZARADILI TE NAKNADE, ILI SU NAJNEMOĆNIJI DIO DRUŠTVA BEZ IKAKVE SOPSTVENE KRIVICE!
-----------------------------------
drug moj ova tema je mogla poslužiti za raskrinkavanje lopovluka i pomoć reviziji,vi je pretvoriste u oglasnik o isplatama.Duboko saosječam,ali se ne razumijemo,ukratko,zadržite isti buđet,ali prepolovite korisnike i imati će te duple benefite-kontaš.Ovako ,trolate,nije tema za to.
8. sekretar SKOJ-a

#914 Re: Istina o invalidima

drug moj ova tema je mogla poslužiti za raskrinkavanje lopovluka i pomoć reviziji,vi je pretvoriste u oglasnik o isplatama.Duboko saosječam,ali se ne razumijemo,ukratko,zadržite isti buđet,ali prepolovite korisnike i imati će te duple benefite-kontaš.Ovako ,trolate,nije tema za to.
Popusti malo @zonbirile! Pažljivo saslušaj šta priča ministar Helez. Ni on ne može stati ukraj svojim pomoćnicima, a kamoli mi forumaši-invalidi da nešto uradimo. Tako su napravili zakone da oni samo trpaju u svoj novčanik na račun nas invalida.

Nismo mi invalidi neka kompaktna i homogena grupa, pa da znamo ko folira i pravi simulacije invalidnosti radi ostvarenja prava na naknade. Ti 100-postotni i 90-postotni invalidi, ljudi, muku muče kako da obave osnovne fiziološke potrebe i kkako da pređu put od kreveta do toaleta.

Zna se ko je neregularno ''uveo u pravo simulante'', pa sisaju krv državi ko paraziti. Pomoćnici ministra (imaju svoja imena, spominje ih ministar na priloženom videu). Napravili su takav zakon da i ako nadležni otkriju ljekara koji je omogućio simulantu da dobija naknade, tom ljekaru neće ništa biti.

Sve ovo se odnosi na RVI pošto je Helez ministar za boračka pitanja.

Identično stanje je i sa tzv. civilnim neratnim invalidima, samo je to pitanje Ministarstva za rad i soc. zaštitu FBIH.

Popusti @zonbirile, treba mi ''oglasna ploča'' jer banka sve svoje usluge naplaćuje, pa i SMS-iranje kada pare legnu.

@*malena*, DOJAVLJUJ kada legnu pare za ovaj mjesec. Tvoja informacija nikada nije bila pogrešna.
simple_girl1

#915 Re: Istina o invalidima

Post by simple_girl1 »

Javljam se sa dobrim vijestima, invalidnine su legle :)

Lijep pozdrav!
zonbirile

#916 Re: Istina o invalidima

Post by zonbirile »

Popusti malo @zonbirile! Pažljivo saslušaj šta priča ministar Helez. Ni on ne može stati ukraj svojim pomoćnicima, a kamoli mi forumaši-invalidi da nešto uradimo. Tako su napravili zakone da oni samo trpaju u svoj novčanik na račun nas invalida.

Nismo mi invalidi neka kompaktna i homogena grupa, pa da znamo ko folira i pravi simulacije invalidnosti radi ostvarenja prava na naknade. Ti 100-postotni i 90-postotni invalidi, ljudi, muku muče kako da obave osnovne fiziološke potrebe i kkako da pređu put od kreveta do toaleta.

Zna se ko je neregularno ''uveo u pravo simulante'', pa sisaju krv državi ko paraziti. Pomoćnici ministra (imaju svoja imena, spominje ih ministar na priloženom videu). Napravili su takav zakon da i ako nadležni otkriju ljekara koji je omogućio simulantu da dobija naknade, tom ljekaru neće ništa biti.

Identično stanje je i sa tzv. civilnim neratnim invalidima, samo je to pitanje Ministarstva za rad i soc. zaštitu FBIH.

Popusti @zonbirile, treba mi ''oglasna ploča'' jer banka sve svoje usluge naplaćuje, pa i SMS-iranje kada pare legnu.

@*malena*, DOJAVLJUJ kada legnu pare za ovaj mjesec. Tvoja informacija nikada nije bila pogrešna.
------------------------------------------------
vidim pratiš elektronske medije,e onda si čuo dase sve više poziva na 2neke" portale,koji pišu ovo i ono.Cjelishodnije je pisati o šupcima,i SIPA ovo čita,Kaćo naprimjer ima svoju temu ovde(KAdrija Škrijelj),ili bar nasloviti ispravno temu,ovako je OT
atko

#917 Re: Istina o invalidima

Post by atko »

Sta si se ba okomio ovdje na par ljudi.

Stavri su uzrocno poslijedicno takve kakve su ... ako napravis suplaj zakon eto raznih miseva kroz te rupe.

Sta da neko od invalida zna za laznjake ... kome da prijavi, ko da to regulise ... ?

Ako ti je dosadno i nemas sta da radis ne radi to ovdje na ovoj temi
zonbirile

#918 Re: Istina o invalidima

Post by zonbirile »

fine se stvari saznadoše o Kadriji,onako kad ga vidiš jest kockasta glava,ali ga uvažavaš,pogotovo oko 15.aprila,kada počne obilaziti spomenike.
8. sekretar SKOJ-a

#919 Re: Istina o invalidima

zonbirile wrote:

------------------------------------------------
vidim pratiš elektronske medije,e onda si čuo dase sve više poziva na 2neke" portale,koji pišu ovo i ono.Cjelishodnije je pisati o šupcima,i SIPA ovo čita,Kaćo naprimjer ima svoju temu ovde(KAdrija Škrijelj),ili bar nasloviti ispravno temu,ovako je OT
Ne mogu ja promijeniti naslov teme, samo pokretač i moderacija mogu promijeniti naslov. Dojavljivanja o simulantima i lažnim invalidima svako može potpuno anonimno odraditi putem e-mail adresa koje se nalaze na web. stranicama ministarstava, Za boračka pitanja i Ministarstva za rad i soc. politiku. Može se i ovdje pisati o svim nepravdama i mahinacijama, pa neka SIPA ČITA i sve ISPIPA šta god da se pronađe na ovom javnom forumu.

Vidiš, i ovako su nas podijelili, mislim, nas invalide, pa nam dotiraju naše gide iz dvije kese, a ustvari to je iz samo jedne kese-budžeta. Zar ne bi bilo jeftinije plaćati obračunsku administraciju samo jednom?

Invalid je invalid (Mada sam osobno protiv ovog ponižavajućeg naziva. Invalid=Bezvrijedan.), pa bio on RVI ili neratni, profesionalno oboljeli/nastradali, CŽR,...SVI MORAMO BITI ISTOVJETNO TRETIRANI OD STRANE DRUŠTVA. Društvo mora biti solidarno sa nama onesposobljenim.

Jedino se slažem sa razlikom da oni koji su svjesno žrtvovali zdravlje i dijelove tijela tokom odbrambenog rata imaju neke dodatke u procentima kao što su Titini borci-invalidi imali. Kod Tite su njegovi imali OHOHOOOHO te dodatke.

To bi bila samo neka služba-odjeljenje u JEDNOM ministarstvu nadležnom za SVE nas onesposobljene.

Neka teme, ovakva kakva je, pa ko ima saznanja neka ovdje piše i o tom Kaći, i o tamo nekom sa pijace koji za jedan dan zaradi tri-četiri ljekarske plate, a 90-postotni je invalid neratni, civilni,...

Svi mi istinski onesposobljeni nismo onesposobljeni svojom krivicom i sve te naknade NISU SOCIJALNA POMOĆ-SADAKA-NEGO JE TO NAŠE PRAVO! STEČENO PRAVO! BAŠ KAO I PENZIJA!

@simple-gril1, hvala na info o uplati. Da li i ti primaš obavijesti o uplati putem SMS poruka iz banke? Na kojem si kantonu?
simple_girl1

#920 Re: Istina o invalidima

Post by simple_girl1 »

8. sekretar SKOJ-a wrote: @simple-gril1, hvala na info o uplati. Da li i ti primaš obavijesti o uplati putem SMS poruka iz banke? Na kojem si kantonu?
Ja sam sa ZE-DO kantona, ne primam obavijest sms-om već sam maloprije zvala banku da provjerim ;-)
privremeni

#921 Re: Istina o invalidima

Post by privremeni »

zonbirile wrote:fine se stvari saznadoše o Kadriji,onako kad ga vidiš jest kockasta glava,ali ga uvažavaš,pogotovo oko 15.aprila,kada počne obilaziti spomenike.
Uzaludna ti prica.
Vratio sam se na prve stranice i ne mogu vjerovati odakle se krenulo, a kako se daleko doguralo, masala stranica. :zoka: :zzzz:
*malena*

#922 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Pozz za sve,eh legle su invalidnine da znate jutro, nisam mogla prije da se javim,želim Vam sreću sa trošenjem.pozz
8. sekretar SKOJ-a

#923 Re: Istina o invalidima

*malena* wrote:Pozz za sve,eh legle su invalidnine da znate jutro, nisam mogla prije da se javim,želim Vam sreću sa trošenjem.pozz
Hvala @*malena* i molim te da nam nastaviš dojavljivati kada ''legnu'' naknade jer su tvoje info 100% tačne svaki put.
Pozz.
Alloni

#924 Re: Istina o invalidima

Post by Alloni »

Evo ja sam novi clan foruma i otac mi prima neratnu invalidninu

tako da cu odmah javiti ako saznam kad su uplate od sad pa ubuduce

za sarajevski kanton jer sam iz sarajeva ;-)
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#925 Re: Istina o invalidima

Post by crysis »

pocelo je opet kasnjenje po dva - tri ili vise dana , bar kod nas u hercegovacko neretvanskom kantonu . uvijek bila cetvrtog u mjesecu , pa ode na osmi , zadnja deseti . pomjera se polako dok se nemazne mjesec dva , opet ce cini mi se godina imati deset mjeseci.
Locked