Cars & Coffee

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

German Diesel Executive

Audi
117
33%
Bmw
115
33%
Mercedes-Benz
119
34%

Total votes: 351

inspiron

#901 Re: Cars & Coffee

Post by inspiron »

Do mene,,,, 20 godina je ipak,,,,eeeee, nema sale
evo c/p sa wiki,,,

Lexus is the luxury vehicle division of Japanese automaker Toyota Motor Corporation. First introduced in 1989 in the United States, where Lexus has ranked as the highest-selling maker of luxury cars, as of 2006 Lexus vehicles are sold in 68 countries and territories worldwide. In 2005, the division launched in Japan, becoming the first Japanese luxury car marque to be introduced ,,,,,,

Poenta je da taj lexus uopste nije neka pljacka niti je bilo kakav pionir niti predstavlja neku revoluciju niti nesto sto nije vec vidjeno. Dobar auto k'o dobarauto i sta sad????? Toyota sa drugim bedzom plus 30% na cijenu, dok je ovaca - bice i vukova. Ovdje o cemu god se pocne pricati voda zavrsi na lexus vodenici jbte covjeka strah da bude argetu otvoriti. Prava uskogrudna balkon-ogranicena spika i rezime svega je da lexus i toyota ono svetlosne godine ispred svakog drugog - a veze s'mozgom nidje. Dovoljna je samo info gdje se desio proboj - u Americi, zemlji gdje je sredinom 70-ih poslije duge bolesti UKUS preselio na onaj svijet :lol: :lol:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#902 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

@inspirion; da upravu si, razlika je u tome sto jedni proizvodjaci gledaju unaprijed dok ovi drugi retroaktivno, unazad, a ti sad mozes nadopuniti odgovorr... kako got hoces
:D
inspiron

#903 Re: Cars & Coffee

Post by inspiron »

Pfffffffff izvinite direktori svemira, nisam Vas prepoznao. Nadam se da necete biti previse usamljeni na vrhu autoindustrije dok drugi tapkaju, zaostaju za vama i zive u proslosti, idem otvoriti novi window da izadje shuplja :lol: :lol:
Bullet Tooth Tony

#904 Re: Cars & Coffee

Post by Bullet Tooth Tony »

AC Schnitzer 335d Coupe Breaks Diesel World Record in Nardo

AC Schnitzer's ACS3 3.5d Coupe has broken the world diesel speed record, at the Nardò test track in southern Italy.

The achievement occurred earlier this year, when an ACS3 3.5d posted a top speed of 288.7 km/h (179.4 mph).

As you may recall, AC Schnitzer is no stranger to setting world records. In 2006, they built the world's fastest road-legal BMW (dubbed the TENSION). A year later, the GP3.10 was crowned the world's fastest LPG-powered vehicle (it hit a top speed of 318.1 km/h).

Image

dok ovi pricaju i furaju neke svemirske cijene i gluposti :thumbup: :thumbup:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#905 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

ide patriota za patriotomm.. :D

Nego ostajemo u zemlji izlazeceg suncaa..

Image
anonimni clan

#906 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

Pocetkom iduce godine i zvanicno u prodaji: Nova BMW serija 5

http://www.bmwblog.com/2007/05/07/previ ... -revealed/
Last edited by anonimni clan on 11/12/2009 21:53, edited 1 time in total.
A-ZO

#907 Re: Cars & Coffee

Post by A-ZO »

Image Image
birajte izmedju dolazece suprice i nove rx8-ice :zoka:
Valbon_1

#908 Re: Cars & Coffee

Post by Valbon_1 »

inspiron wrote:Do mene,,,, 20 godina je ipak,,,,eeeee, nema sale
evo c/p sa wiki,,,

Lexus is the luxury vehicle division of Japanese automaker Toyota Motor Corporation. First introduced in 1989 in the United States, where Lexus has ranked as the highest-selling maker of luxury cars, as of 2006 Lexus vehicles are sold in 68 countries and territories worldwide. In 2005, the division launched in Japan, becoming the first Japanese luxury car marque to be introduced ,,,,,,

Poenta je da taj lexus uopste nije neka pljacka niti je bilo kakav pionir niti predstavlja neku revoluciju niti nesto sto nije vec vidjeno. Dobar auto k'o dobarauto i sta sad????? Toyota sa drugim bedzom plus 30% na cijenu, dok je ovaca - bice i vukova. Ovdje o cemu god se pocne pricati voda zavrsi na lexus vodenici jbte covjeka strah da bude argetu otvoriti. Prava uskogrudna balkon-ogranicena spika i rezime svega je da lexus i toyota ono svetlosne godine ispred svakog drugog - a veze s'mozgom nidje. Dovoljna je samo info gdje se desio proboj - u Americi, zemlji gdje je sredinom 70-ih poslije duge bolesti UKUS preselio na onaj svijet :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup:
nAN3

#909 Re: Cars & Coffee

Post by nAN3 »

imas 2 vrste auta , mercedes i ostale :)
Valbon_1

#910 Re: Cars & Coffee

Post by Valbon_1 »

Mercedes, BMW i Audi...a sve drugo se zove pokusaj pribliziti se ovim tri musketarima :wink:
Sada ce @corolla02 ono Lexus te mazda te nissan... :roll:
corolla02

#911 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Valbon_1 wrote:Mercedes, BMW i Audi...a sve drugo se zove pokusaj pribliziti se ovim tri musketarima :wink:
jel ko diro, ma niko tebe ruzit ne smije!
Qler

#912 Re: Cars & Coffee

Post by Qler »

nAN3 wrote:imas 2 vrste auta , mercedes i ostale :)

ovdje je sve receno :D

mozete zakljucati temu :D :thumbup: :thumbup: :thumbup:
inspiron

#913 Re: Cars & Coffee

Post by inspiron »

Imate svi pozdrave od tri 'svjetlosne' zvjezdice sa crash- testa Toyota Urban Cruiser od prije 15-ak dana,,,,,,,,ponosni sponzor crash-testa BAKIJE :razz: :razz: :razz:

http://www.whatcar.com/car-news/toyota- ... ash/245306

A dje ste zbrisaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :lol: :lol: , oni sa 5 zvjezdica ppci bezze zive u proslosti :lol: :lol:
corolla02

#914 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

inspiron wrote:Imate svi pozdrave od tri 'svjetlosne' zvjezdice sa crash- testa Toyota Urban Cruiser od prije 15-ak dana,,,,,,,,ponosni sponzor crash-testa BAKIJE :razz: :razz: :razz:

A dje ste zbrisaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :lol: :lol: , oni sa 5 zvjezdica ppci bezze zive u proslosti :lol: :lol:
pa sta je poenta ovog tvog gore posta, sta je to sto hoces da kazes ba!? Pa gluposti na internetu za procitati koliko got hoces kao sto je slucaj sa ovim gore tvojim linkom koji je bas ono *bezze!

Prvo, ovaj gore test koji je proveden tako da su sve i kruske i jabuke i te brojno drugo povrce smijesao na jedno mijesto :D i sad treba da bude kao neutralan info :-) a svako auto koje je testirano je druge kategorije, velicine, opreme itd itd. Drugo, svako ovo auto od ovih gore posjeduje razlicite safety karakteristike/opremljenosti, npr. broj airbaga s prijeda, sastrane, itd.

I evo ti jedan dodatni test cisto da vidis i drugu stranu medalje :D , da nije sve bas tako kako neki drugi ti kazu ili napisu, tj. test je sproveden na istom modelu zasebno ovdje u SAD i auto je gotovo indenticno Urbanu samo sa drugim bedgom Scion XD.

http://autos.msn.com/research/vip/safet ... &trimid=-1
respo

#915 Re: Cars & Coffee

Post by respo »

corolla tebe je bog kaznio sto se nisi rodio u japanu blizu fabrike toyote da tamo budes zaposlen
a bolja verzija da si iz familije koja je vecinski vlasnik toyote

al tada bi vjerovatno volio europljane :D
ado-šampion

#916 Re: Cars & Coffee

Post by ado-šampion »

inspiron wrote:Imate svi pozdrave od tri 'svjetlosne' zvjezdice sa crash- testa Toyota Urban Cruiser od prije 15-ak dana,,,,,,,,ponosni sponzor crash-testa BAKIJE :razz: :razz: :razz:

Ajde ba, šta si navro ko kakav debil, nemoj ljudima kvarit temu! :-?

Šta ovo treba da pokaže? Da je proizvođač čija su sva auta ove kao i prethodnih godina dobivali 5 zvijezdica (Avensis je prvo auto koje je dobilo 5 zvijezdica) sad napravio auto sa 3 zvijezdice kao "jebo sigurnost"?! Ista priča kao kad su Daicu Logan prevrnuli u ADAC-u...
ljubav_aha

#917 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

Qler wrote:
nAN3 wrote:imas 2 vrste auta , mercedes i ostale :)

ovdje je sve receno :D

mozete zakljucati temu :D :thumbup: :thumbup: :thumbup:

halo ,halo , tako je nekad bilo

danasnji mercedes nije izdrzljiv kao mercedes prije 30 i vise godina

opustite se :mrgreen:
ljubav_aha

#918 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

Valbon_1 wrote:Mercedes, BMW i Audi...a sve drugo se zove pokusaj pribliziti se ovim tri musketarima :wink:

kako mozes audi porediti sa mercedesom i BMW ,sto je istina uradjeno i u izboru na temi :lol:
grany-smith

#919 Re: Cars & Coffee

Post by grany-smith »

Najbolje auto je ono koje imaš.
Meni je najbolji moj rover 25.

Iako sam bio malo skeptican prema njemu do sada sam zadovoljan.
Inace uvezao sam ga u aprilu,do sada sam prešao dvadesetak hiljada.Kvarova niti nekih problema nije bilo.

Image
inspiron

#920 Re: Cars & Coffee

Post by inspiron »

Sampione, sta je bilo ne-je-bica, vidis da odrasli razgovaraju i kako sam to JA upoganio temu, kad se u ovoj temi ne moze rijec progovoriti da se prestrasna toyota i lexus ne namecu kao rjesenje svega, od gladi u africi preko butmirskih pregovora do globalnog zagrijavanja!!!!!!

Treba pogledati naslov teme da se vidi ko je u igri!!!!!!

Kao sto sam vec napisao, dobra auta i sta sad, evo i onaj clanak pokazuje te svjetlosne godine prednosti i kako ostali zive u proslosti dok toyota preuzima vrh, mislim zaista :roll: . I ta strasna toyota i 'lexusic' grijese kao i svi drugi ali nekome je lakse kilometar u pe-du nego milimetar u glavu, ogranicenost i to u svom najzabetoniranijem obliku!

I ne znam sta si se ti nasao tu dezurni advokat, ha? Ako je tebi drago u temi ciji predmet toyota uopste nije, citati ljubavne izjave i zakucavanja lexus i toyotu u bozanska nebesa onda se ja duboko izvinjavam!
ado-šampion

#921 Re: Cars & Coffee

Post by ado-šampion »

inspiron wrote:Sampione, sta je bilo ne-je-bica, vidis da odrasli razgovaraju i kako sam to JA upoganio temu, kad se u ovoj temi ne moze rijec progovoriti da se prestrasna toyota i lexus ne namecu kao rjesenje svega, od gladi u africi preko butmirskih pregovora do globalnog zagrijavanja!!!!!!

Treba pogledati naslov teme da se vidi ko je u igri!!!!!!

Kao sto sam vec napisao, dobra auta i sta sad, evo i onaj clanak pokazuje te svjetlosne godine prednosti i kako ostali zive u proslosti dok toyota preuzima vrh, mislim zaista :roll: . I ta strasna toyota i 'lexusic' grijese kao i svi drugi ali nekome je lakse kilometar u pe-du nego milimetar u glavu, ogranicenost i to u svom najzabetoniranijem obliku!

I ne znam sta si se ti nasao tu dezurni advokat, ha? Ako je tebi drago u temi ciji predmet toyota uopste nije, citati ljubavne izjave i zakucavanja lexus i toyotu u bozanska nebesa onda se ja duboko izvinjavam!
Tako što od prvog svog javljanja na ovoj temi provociraš.

A ko je odrastao a ko dijete, samo pregledaj svoje postove još jednom...
corolla02

#922 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

@inspirion
neko vec spomenu 1910, 1915 ili mozda 1921, kad je Mercedes bio i postojao samo Mercedes :D , no vecina nas ovdje koji raspravljamo nismo bili medju zivima tad da sudjelujemo, pratimo, gledamo, testiramo i sl., neko drugo vrijeme bilo i tad su se korirstili neki drugi parametri koji su danas potpini apsurdd...

evo na proputovanju kroz Slovenia;

http://www.youtube.com/watch?v=G0DJOu7T ... re=related
A-ZO

#923 Re: Cars & Coffee

Post by A-ZO »

nije mi jasno, pa bih bio zahvalan da neko objasni zasto se na ovako lijepoj i poucnoj temi koja je univerzalno nazvana Cars & Coffee, i u kojoj bi valjda trebalo biti svestrane rasprave, misljenja i novosti iz cjelokupne autoindustrije - u pocetku pojavljuje anketa gdje se bespotrebno favorizuju tri naftasa :?: :!:
zbog cega su plasirana ta 3 auta koji su samo kap u moru sveobuhvatne automobilske kulture, istorije, sadasnjosti i buducnosti... hvala unaprijed :thumbup:

ps. ako je tema poredjenje ova tri modela, onda je naziv teme potpuno neadekvatan
Bullet Tooth Tony

#924 Re: Cars & Coffee

Post by Bullet Tooth Tony »

nemoj zezat ....

prije svega tema je pocela kao komparacija tri doticna "naftasa" i naziv je bio koliko se sjecam "najbolji njemacki dizelas" ili nesto tako ali vremenom se prica razbacila na sve strane tako da sam kao pokretac teme odlucio da promjenim nazic.....steta je sto neki ljudi na ovom forumu ne znaju da diskutuju i sto je najvaznije prihvate tudje misljenje nego se svaki ubogi post doceka na noz...svi misle da su najpametniji,gops.corolla ne vidi dalje od toyotinog znaka, neki od bmw-ovog,neki od mercdesovog.....djaba , takvi smo kakvi smo , stas sad.....
corolla02

#925 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

puno puno je djece na forumu, ali staa..
Last edited by corolla02 on 15/12/2009 01:22, edited 1 time in total.
Post Reply