60 MINUTA - All about
Moderator: anex
- bosanski
#901 Re: 60 MINUTA - All about
Da li je iko primjetio a mene to posbno nervira kada Damir Kaletović u svoje blijede priloge inkorporira filmsku muziku iz Twin Piks-a ili Dosijea-X. Podmuklo manipuliranje gledatelja, kao i kršenje autorskih prava kompozitora 
- Adriatic
#902 Re: 60 MINUTA - All about
Jel to onaj Amarildo što je poput poslušnog dječarca došao Dodiku na noge u njegove dvore i nije smio da mu pisne?
Jel to onaj isti Gutić, što je ugostio Branka Perića, sudiju zaštitnika zločinaca iz Teslića i okoline?
Neka vas više.
Ni jedne.
Znam da se ovi vaši postovi dobro honorišu, ali trebate ipak imati mjere.
Jel to onaj isti Gutić, što je ugostio Branka Perića, sudiju zaštitnika zločinaca iz Teslića i okoline?
Neka vas više.
Ni jedne.
- bosanski
#903 Re: 60 MINUTA - All about
Neka zato Bakir smije Zlatku pisnut. Ni jedne...Adriatic wrote:Jel to onaj Amarildo što je poput poslušnog dječarca došao Dodiku na noge u njegove dvore i nije smio da mu pisne?
Neka vas više.
Ni jedne.
-
biće_šta_bude
#904 Re: 60 MINUTA - All about
Porediš Lagumdžiju sa Perićem i Dodikombosanski wrote:Neka zato Bakir smije Zlatku pisnut. Ni jedne...Adriatic wrote:Jel to onaj Amarildo što je poput poslušnog dječarca došao Dodiku na noge u njegove dvore i nije smio da mu pisne?
Neka vas više.
Ni jedne.
- bosanski
#905 Re: 60 MINUTA - All about
Ja vala nikog u postu nisam poredio nego konstatovao o odnosu Bakira i zlatka.biće_šta_bude wrote:Porediš Lagumdžiju sa Perićem i Dodikombosanski wrote:Neka zato Bakir smije Zlatku pisnut. Ni jedne...Adriatic wrote:Jel to onaj Amarildo što je poput poslušnog dječarca došao Dodiku na noge u njegove dvore i nije smio da mu pisne?
Neka vas više.
Ni jedne.
Znam da se ovi vaši postovi dobro honorišu, ali trebate ipak imati mjere.![]()
i nekoga ušutkuješ na kraju........
BTW i da poredim Zlatka i Dodika šta onda????
-
goibos
#906 Re: 60 MINUTA - All about
upravo je to taj gutić...Adriatic wrote:Jel to onaj Amarildo što je poput poslušnog dječarca došao Dodiku na noge u njegove dvore i nije smio da mu pisne?
Neka vas više.
Ni jedne.
a ovi što govore protiv 60 minuta po meni govore protiv bh građana al ako to rade za hljeb neka, na sve su ljudi spremni kad nemaju šta jesti
-
udrch
#907 Re: 60 MINUTA - All about
Ovdje je tema 60 minuta..i kritikuje se ili se hvali rad uvaženog Bakira..
A da čovjek dobro naplaćuje svoj medijski prostor je najbolji pimjer prošla emisija..
Bakir se obezbjedio za čitavu godinu sa mesnim proizvodima Lijanovići..
Doveo gosta kojeg ne zna ni šta treba pitati niti zašto ga je doveo..
Čista reklama..plaćeni oglas..
Ako nije neka mi neko kaže smisao dolaska nepismenog mesara u emisiju..
A da čovjek dobro naplaćuje svoj medijski prostor je najbolji pimjer prošla emisija..
-
biće_šta_bude
#908 Re: 60 MINUTA - All about
Konstatovao si odnos između Bakira i "samo ja" Lagumdžije što će reći da je Bakir Zlajin čovjek. Šta onda reći za Amarilda. Čiji je on čovjek ako gledamo takvo poređenje ? Kontaš libosanski wrote:Ja vala nikog u postu nisam poredio nego konstatovao o odnosu Bakira i zlatka.biće_šta_bude wrote:
Porediš Lagumdžiju sa Perićem i Dodikom![]()
BTW i da poredim Zlatka i Dodika šta onda????Jel' se to ne smije ili se neće smijeti?
Dalje, ako porediš Lagumdžiju i Dodika, onda treba da se liječiš. Al požuri, vidiš da je uzelo maha
- bosanski
#909 Re: 60 MINUTA - All about
Pošto je Amarildo doveo reisa Cerića u goste, pretpostavljam da je on igrač IVZ-a.biće_šta_bude wrote:Konstatovao si odnos između Bakira i "samo ja" Lagumdžije što će reći da je Bakir Zlajin čovjek. Šta onda reći za Amarilda. Čiji je on čovjek ako gledamo takvo poređenje ? Kontaš libosanski wrote:Ja vala nikog u postu nisam poredio nego konstatovao o odnosu Bakira i zlatka.biće_šta_bude wrote:
Porediš Lagumdžiju sa Perićem i Dodikom![]()
BTW i da poredim Zlatka i Dodika šta onda????Jel' se to ne smije ili se neće smijeti?
Loš ti je primjer u svakom slučaju.
Dalje, ako porediš Lagumdžiju i Dodika, onda treba da se liječiš. Al požuri, vidiš da je uzelo maha
Lagumdžiju i Dodika nije teško porediti. Za razliku od Lagumdžije koji je uspio zgaditi ljudima socijaldemokratiju i ostati na klupi za rezervne igrače već skoro deset godina, Dodik je RS-u prodao (nacional)socijademokratiju i evo ga već skoro deset godina igra. Ako skloniš zavjesu onoga što se zove Dodikova dnevna politika za mase, vidjećeš da lik je faktor a Zlatko - Zlatko ima plan....(opet)
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#910 Re: 60 MINUTA - All about
A plan će nam uvijek i redovito saopštiti Novinar B.bosanski wrote:... a Zlatko - Zlatko ima plan....(opet)
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#911 Re: 60 MINUTA - All about
Vazda zaboravim: Novinari trebaju da zarađuju i žive od svog posla.Manje ili više ofirno, svejedno.Bakir je ponekad veliki folirant i senzacionalista, ali zna posao za svoju ciljnu publiku.udrch wrote:Ovdje je tema 60 minuta..i kritikuje se ili se hvali rad uvaženog Bakira..
Koliko god mu propala i politički izrovarena FTV plaća, zaslužuje svaku marku.
-
VjecitiStudent
#912 Re: 60 MINUTA - All about
Jel' jedini cilj novinara gledanost, odnosno tiraz, ili ima i nesto pored toga?dr.gog wrote:Vazda zaboravim: Novinari trebaju da zarađuju i žive od svog posla.Manje ili više ofirno, svejedno.Bakir je ponekad veliki folirant i senzacionalista, ali zna posao za svoju ciljnu publiku.udrch wrote:Ovdje je tema 60 minuta..i kritikuje se ili se hvali rad uvaženog Bakira..
Inace ce sve diskusije na ovoj temi postati potpuno bespredmetne, bit ce dovoljno da se redovno objavljuju cifre tiraza i gledanosti i tako cemo automatski imati listu "najboljih" novina, tv emisija i novinara.
-
biće_šta_bude
#913 Re: 60 MINUTA - All about
Amarildo je igrač " ne talasaj" ala Mato Đaković. To mi je najmrži tip ljudi. Bez karaktera i muda, pardon na izrazu. Što se tiče Lagumdžije. Ne može on nikome zgaditi socijaldemokratiju. NIje socijaldemokratija Lagumdžija. Ovdje ljudi pate od kulta ličnosti. Kako Haris S nije nikome zgadio BiH ako već idemo tom logikom ? Svojom retorikom, postupcima i ponašanjem ne odudara od "Zlatka" pa je (bio) najpolularniji "naš" političar za razliku od "samo ja" Zlaje.bosanski wrote:
Pošto je Amarildo doveo reisa Cerića u goste, pretpostavljam da je on igrač IVZ-a.
Lagumdžiju i Dodika nije teško porediti. Za razliku od Lagumdžije koji je uspio zgaditi ljudima socijaldemokratiju i ostati na klupi za rezervne igrače već skoro deset godina, Dodik je RS-u prodao (nacional)socijademokratiju i evo ga već skoro deset godina igra. Ako skloniš zavjesu onoga što se zove Dodikova dnevna politika za mase, vidjećeš da lik je faktor a Zlatko - Zlatko ima plan....(opet)
Ono što možemo porediti jesu Dodik i Hare. Obojica slažu šupljake, pričaju nerealne priče i dobijaju veliki dio kolača u vlasti zbog navedenog. To je dobro poređenje. Dodik i Lagumdžija baš i nije.
- bosanski
#914 Re: 60 MINUTA - All about
Novinari ne kupuju hljeb za deset komada istine, nego za deset maraka. Prema tome cilj novinara je objavljivati stvari koje se najbolje prodaju na tržištu. Ukoliko tržište bude zahtijevalo dvije strane priče - izjavu dvije strane, novinari će im davati to. Za sada je ovakvom bh. tržištu dovoljna samo jedna strana. Za cjelokupnu istinu moraćeš malo šaltati kanale i kupovati dvoje troje dnevne novine. Dok se neko ne sjeti i to sve objavi na jednom mediju al onda dolazi priča o sponzorstvu, marketingu itd...VjecitiStudent wrote:Jel' jedini cilj novinara gledanost, odnosno tiraz, ili ima i nesto pored toga?dr.gog wrote:Vazda zaboravim: Novinari trebaju da zarađuju i žive od svog posla.Manje ili više ofirno, svejedno.Bakir je ponekad veliki folirant i senzacionalista, ali zna posao za svoju ciljnu publiku.udrch wrote:Ovdje je tema 60 minuta..i kritikuje se ili se hvali rad uvaženog Bakira..
Inace ce sve diskusije na ovoj temi postati potpuno bespredmetne, bit ce dovoljno da se redovno objavljuju cifre tiraza i gledanosti i tako cemo automatski imati listu "najboljih" novina, tv emisija i novinara.
- bosanski
#915 Re: 60 MINUTA - All about
E je.... ga sad sa Matom Đakovićem. Brkaš kruške i jabuke na mnogim poljima. Porediš novinare javnih servisa i privatnih televizija. Amarildo, iako se meni čini kao da će svakog momenta napustiti studio i rasplakati se i reći ja to ne mogu više da radim, radi posao novinara jednog državnog medija i kao takav radi svoj posao dobro. Mato je novinar komercijalne televizije i svako ga može kupiti (i treba) jer su oni komercijalna televizija.biće_šta_bude wrote: Amarildo je igrač " ne talasaj" ala Mato Đaković. To mi je najmrži tip ljudi. Bez karaktera i muda, pardon na izrazu. Što se tiče Lagumdžije. Ne može on nikome zgaditi socijaldemokratiju. NIje socijaldemokratija Lagumdžija. Ovdje ljudi pate od kulta ličnosti. Kako Haris S nije nikome zgadio BiH ako već idemo tom logikom ? Svojom retorikom, postupcima i ponašanjem ne odudara od "Zlatka" pa je (bio) najpolularniji "naš" političar za razliku od "samo ja" Zlaje.
Ono što možemo porediti jesu Dodik i Hare. Obojica slažu šupljake, pričaju nerealne priče i dobijaju veliki dio kolača u vlasti zbog navedenog. To je dobro poređenje. Dodik i Lagumdžija baš i nije.
Državljani i poreski obveznici ove zemlje su i taj nesretni sudija kod Amarilda kao i neku noć onaj fratar. Dijametralno suprotne figure ali državljani ove zemlje sa porukom i moj dijapazon se obogatio njihovim gostovanjem. (malo mi je ofirno al eto ići ću na Amarildovu kartu i pitati koliko je poreza državi platio Elez ili recimo Golubović).
Što se tiče Harisa S i tvog pitanja kako nikome nije zgadio BiH moraćeš taj odgovor potražiti izvan perimetra Kozja ćuprija - Dobrinja 4. Raspitaj se malo pa ćeš vidjeti, a moglo je biti puno ljepše i ležernije u Bosni bez Harisovih gluposti. Opet ako baš voliš porediti sposobnost političara pogledaj njegov uticaj tamo gdje je bitno (gdje se vrte pare). Dodik apsolutno vlada svojim finansijskim tokovima, Haris je jako uticajan tamo gdje su pare u fildžan državi a Zlatko - on izdaje eto par objekata Vladi FBiH i živi od kirije a sve zahvaljujući svojoj nesposobnosti da se prilagodi tržištu.
-
VjecitiStudent
#916 Re: 60 MINUTA - All about
Evo kako na nekim drugim mjestima definisu principe novinarstva, odredbe o tirazu i kurvaluku jos uvijek nema ...bosanski wrote:Novinari ne kupuju hljeb za deset komada istine, nego za deset maraka. Prema tome cilj novinara je objavljivati stvari koje se najbolje prodaju na tržištu. Ukoliko tržište bude zahtijevalo dvije strane priče - izjavu dvije strane, novinari će im davati to. Za sada je ovakvom bh. tržištu dovoljna samo jedna strana. Za cjelokupnu istinu moraćeš malo šaltati kanale i kupovati dvoje troje dnevne novine. Dok se neko ne sjeti i to sve objavi na jednom mediju al onda dolazi priča o sponzorstvu, marketingu itd...VjecitiStudent wrote: Jel' jedini cilj novinara gledanost, odnosno tiraz, ili ima i nesto pored toga?
Ima li ijedno domace novinarsko pero koje odgovara gornjoj slici?1. Journalism's first obligation is to the truth.
2. Its first loyalty is to the citizens.
3. Its essence is discipline of verification.
4. Its practitioners must maintain an independence from those they cover.
5. It must serve as an independent monitor of power.
6. It must provide a forum for public criticism and compromise.
7. It must strive to make the significant interesting, and relevant.
8. It must keep the news comprehensive and proportional.
9. Its practitioners must be allowed to exercise their personal conscience.
10. Its the rights and responsibilities of citizens.
http://www.journalism.org/resources/principles
- bosanski
#917 Re: 60 MINUTA - All about
Po mom skromnom mišljenju jedino CIN je na tragu ovoga, al samo zato što im investitor traži upravo to..VjecitiStudent wrote:Ima li ijedno domace novinarsko pero koje odgovara gornjoj slici?1. Journalism's first obligation is to the truth.
-
VjecitiStudent
#918 Re: 60 MINUTA - All about
A ostali se kurvaju, jer javnost trazi da se kurvaju?bosanski wrote:Po mom skromnom mišljenju jedino CIN je na tragu ovoga, al samo zato što im investitor traži upravo to..VjecitiStudent wrote:Ima li ijedno domace novinarsko pero koje odgovara gornjoj slici?1. Journalism's first obligation is to the truth.
Kad bi se znacaj i utjecaj trzista u novinarstvu tako vulgarno shvatao, npr. BBC bi prvi emitovao samo sapunice i tabloidne politicke komentare. Srecom, nije tako.
-
udrch
#919 Re: 60 MINUTA - All about
Možda zaslužuje svaku marku od ljudi koji mu dobrovoljno plate tu marku, za reklamu recimo, ali moju marku koju ja obavezno moram da platim ne zaslužuje ni u ludilu..dr.gog wrote:Vazda zaboravim: Novinari trebaju da zarađuju i žive od svog posla.Manje ili više ofirno, svejedno.Bakir je ponekad veliki folirant i senzacionalista, ali zna posao za svoju ciljnu publiku.udrch wrote:Ovdje je tema 60 minuta..i kritikuje se ili se hvali rad uvaženog Bakira..
On se meni jednostavno zgadio, to jednostavno nije tip novinara za državnu televiziju, a emisiji 60 minuta u ovom njegovom konceptu nije mjesto na Javnom servisu..
Ja bih sasvim drugačije gledao na tu emisiju da se prikazuje na komercijalnoj televiziji i to bi po meni bilo pravo mjesto ovom konceptu emisije..uzmi susjede za primjer..ovakvo nešto nemaš ni na HRT-u ni na PTC-u, ali imaš na Novoj i B92 i emisije su dobro gledane, ali ih gledaju samo oni koji to žele..
To ti ga dođe isto kao da sad Država proglasi Slobodnu Bosnu ili Kulin državnom novinom i uvede nam preplatu na jedan od ta dva lista, a uređivačka politika i dalje ostane samo u glavi Senada Avdića ili Fatmira Alispahića..
Možeš li zamisliti takvo nešto?
Vjerujem da ne možeš..to je razlog zašto ja mislim da je Bakirče izgubio konce davnih dana..
- bosanski
#920 Re: 60 MINUTA - All about
Evo samo neki od BBC-evih kanala koji pokazuju da je BBC ipak okrenut prema tržištu :VjecitiStudent wrote:
A ostali se kurvaju, jer javnost trazi da se kurvaju?
Kad bi se znacaj i utjecaj trzista u novinarstvu tako vulgarno shvatao, npr. BBC bi prvi emitovao samo sapunice i tabloidne politicke komentare. Srecom, nije tako.
* BBC World News
* BBC Entertainment
* BBC America
* Animal Planet
* BBC Canada
* People+Arts
* BBC Kids (Canada)
* UKTV Australia
* BBC Arabic
* BBC Knowledge
* BBC Lifestyle
Dalje, u razgovoru sa Britancima ćeš saznati šta oni stvarno misle o BBC i koliko mu oni stvarno vjeruju i uopšte koliko je gledan. Al' eto tebi je BBC vrhunac istine. Vjerovatno voliš Coca -Colu?
- saibaba
#922 Re: 60 MINUTA - All about
Čiju marku ? Moju tvoju ili političkih sponzora ?dr.gog wrote:Vazda zaboravim: Novinari trebaju da zarađuju i žive od svog posla.Manje ili više ofirno, svejedno.Bakir je ponekad veliki folirant i senzacionalista, ali zna posao za svoju ciljnu publiku.udrch wrote:Ovdje je tema 60 minuta..i kritikuje se ili se hvali rad uvaženog Bakira..
- Corto Maltese
#923 Re: 60 MINUTA - All about
Mile Dodik o "60 minuta": "Dok je ovakvih neprijatelja, prijatelji mi nisu potrebni."
-
VjecitiStudent
#924 Re: 60 MINUTA - All about
Nigdje veze. Sve gore pobrojani su komercijalni kanali BBC-a, kanali koji pripadaju javnom servisu su pobrojani ovdje:bosanski wrote:Evo samo neki od BBC-evih kanala koji pokazuju da je BBC ipak okrenut prema tržištu :VjecitiStudent wrote:
A ostali se kurvaju, jer javnost trazi da se kurvaju?
* BBC World News
* BBC Entertainment
* BBC America
* Animal Planet
* BBC Canada
* People+Arts
* BBC Kids (Canada)
* UKTV Australia
* BBC Arabic
* BBC Knowledge
* BBC Lifestyle
Dalje, u razgovoru sa Britancima ćeš saznati šta oni stvarno misle o BBC i koliko mu oni stvarno vjeruju i uopšte koliko je gledan. Al' eto tebi je BBC vrhunac istine. Vjerovatno voliš Coca -Colu?
http://www.bbc.co.uk/aboutthebbc/licencefee/
Kurvaluk privatnih medija se jos i moze objasniti komercijalnim potrebama njihovih vlasnika, no javni servis je nesto sasvim drugo, novinari javnog servisa bi se u potpunosti morali prvenstveno pridrzavati gore pobrojanih principa novinarstva.
Takodjer, ako je trka za tirazom/gledanoscu ta koja ce diktirati sadrzaj emisija na javnom servisu, zasto onda da i dalje placamo pretplatu ako ce oni udovoljavati interesima komercijalnih oglasivaca?
-
CAUS-VISOKO
#925 Re: 60 MINUTA - All about
Bakir H. prije par dana dobio kcerkicu pa da uputim cestitke. I kako adet nalaze: 'da bude bolja od babe'!