ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
NEOPLAN

#901 Re: ERONET

Post by NEOPLAN »

Ja sam na Eronetu evo vec skoro godinu ipo. Djevojka i ja se prikljucili na Family 40 tarifu sa besplatnim medjusobnim razgovorima i potrosnjom za sve ostale usluge 40 maraka. Dobili telefone dzaba, i zadovoljni. Nasa iskustva su super, obracunska jedinica je 1 sec, cijene razgovora solidne, imamo svoju web stranicu sa koje mozemo kontrolisati aktivacije usluga, pratiti potrosnju, stampati racune, listing poziva itd. I jos svakom uplatom racuna skupljamo bodove koje cemo moci iskoristiti za kupovinu telefona pri produzenju ugovora.

Dakle potpuno smo zadovoljni sa Eronetom.

Bio sam dugogodisnji pretplatnik m:tela i na kraju smo zavrsili na sudu jer su mi fakturisali da platim nesto sto nisam koristio.
Selby

#902 Re: ERONET

Post by Selby »

PLS HELP :D

Ima li iko iPhone 4S i Eronet, traim post sa postavkama za MMS.
Stavio sam APN: mms.eronet.ba ili web.eronet.ba ali ne radi (tako mi je rekao lik iz Eronet-a)
Poslije toga sam nasao postavke na njihovoj stranici ali ni to ne radi..
Bluesman

#903 Re: ERONET

Post by Bluesman »

Stavi naziv mi500 i web.eronet.ba

Tako radi kod mene na S2
cvrčak_na_hedonizmu

#904 Re: ERONET

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Nesposobni debili, lopovi i imbecili. Moj kratki opis jadova i Eroneta.

Naime, imam ( imao sam ) eronetovu pretplatu 100, firma je dugogodišnji korisnik i klijent. Prije šest mjeseci mi dođe tužba od strane suda za male vrijednosti :shock: Dug u iznosu od 330,00 KM, prosjek računa mi je oko 250,00; Ne treba ni spominjati da je broj uredno uključen, računi stižu, uredno pričam ( pričao ). Zatražim analitičku karticu od Eroneta, gledam imam pretplatu, oni me tužili :-) Nazovem računovodstvo i pravnu službu da vidim u čemu je riječ. Kažu imate grupu računa, na jednom imate dug pa smo vas tužili. Gospođo, nemam grupu računa, nego samo jedan račun. Imao sam grupu računa, jedan je otkazan, račun uredno plaćen, drugi i dalje radi. Na jednom "računu" imam dug, na jednom pretplatu, kada uporedite iznose dođete do zaključka da je loše proknjiženo a vaša pravna služba me tužila zbog toga. Odgovor: ne znamo mi ništa javite se računovodstvu, ne znamo mi ništa javite se pravnoj službi. Gospođo, zvao sam, oni me šalju na vas. Ne znamo mi ništa, ako ste u pravu dokažite na sudu :skoljka: Pravnica mi je spustila slušalicu kada sam joj rekao da veze nema sa poslom i da se ne tuže tek tako dugogodišnji korisnici koji prave velike račune.

Istekao mi ugovor u Aprilu :D Platio šta sma imao, idem da promijenim operatera. Služba za poslovne korisnike, dobar dan, dobar dan, istekao mi ugovor hoću da promijenim operatera. Zašto, zbog toga i toga. Možete li nam napisati mail objašnjenja da prodaja ne bude kriva zbog otkazivanja. Nema problema, skeniram dokumentaciju i pošaljem mail. Ne mogu da dobijem papir da sam izmirio sve obaveze prema operateru jer je loše proknjiženo, piše da imam dug :-) Nakon 7 dana javlje se nekakav Nijaz Šojkić iz prodaje, traži sastanak. Nađemo se, popijemo kafu, promijeniću mišljenje ako mi poklonite telefon :D Eto, nije u mojoj nadležnosti. U redu, završili smo. Kad ću moći da promijenim operatera, kad ću dobiti taj papir, kaže urađiću sv ešto je u mojoj moći. Nakon MJESEC dana levat se i dalje ne javlja niti odgovara na moje mailove. Dotle sam naravno već otišao do Telekoma, uzeo pretplatu, dobio novi broj.

Sa debilima iz Eroneta još uvijek nisam završio. Korisnik Eroneta sedam godina, par hiljada godišnje. Eto odnosa, eto morona.
vaučer

#905 Re: ERONET

Post by vaučer »

Oderi ih kako znaš i umiješ - gamad je to, tko ih nije imao na grbači nikad neće znati.
escobar__

#906 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Ja sam od ove đubradi pobjegao čim je usluga prijenosa broja krenula.
fortaleza

#907 Re: ERONET

Post by fortaleza »

Lopovi.

Kod mene je ostao samo jedan prepaid broj gdje koristim full tarifu i to je to. Dva priključka za fiksni telefon sam nedavno odjavio, a jedan broj prebacio na drugog operatera iznerviran ponašanjem i prevarantskim poslovanjem ove firme (prodaja usluga na ulici)... a ADSL je davno isključen ima par godina kad su počeli zaostajati za konkurencijom.
Grof

#908 Re: ERONET

Post by Grof »

fortaleza wrote:Lopovi.

Kod mene je ostao samo jedan prepaid broj gdje koristim full tarifu i to je to. Dva priključka za fiksni telefon sam nedavno odjavio, a jedan broj prebacio na drugog operatera iznerviran ponašanjem i prevarantskim poslovanjem ove firme (prodaja usluga na ulici)... a ADSL je davno isključen ima par godina kad su počeli zaostajati za konkurencijom.
Već nekoliko puta pričaš istu priču, ponavljaš se. Što će ti i ta full tarifa kad su toliki lopovi?! Imaš brate druga dva mobilna operatera i bujrum. Ali nema niko bonus ko što postoji na full tarifi.

Neće Eronet zbog tebe propasti, ne boj se. :lol:

Ja zadovoljan Eronetom, cijenama i bonusom na Super tarifama, ali i uslugom na prodajnom mjestu. :thumbup:
fortaleza

#909 Re: ERONET

Post by fortaleza »

Grof wrote:Već nekoliko puta pričaš istu priču, ponavljaš se. Što će ti i ta full tarifa kad su toliki lopovi?! Imaš brate druga dva mobilna operatera i bujrum. Ali nema niko bonus ko što postoji na full tarifi.

Neće Eronet zbog tebe propasti, ne boj se. :lol:

Ja zadovoljan Eronetom, cijenama i bonusom na Super tarifama, ali i uslugom na prodajnom mjestu. :thumbup:
Smeta ti moje trakeljanje? Smatraš da nisu lopovi? Je li potrebna argumentacija?Image

Koji post prije sam ih pohvalio zbog full tarife, da iskren budem da nemaju tu tarifu u ponudi ne bi mene nikako bilo na eronetu. Svakako da idem na pretplatu išao bih na drugog operatera zbog veće ponude i niže cijene mobilnih telefona u istim tarifama.
KID

#910 Re: ERONET

Post by KID »

Korisnik sam super tarife na Eronetu (sa neograničenim internetom)..
Danas mi ne radi internet..!!!
Ovi u Eronetu kažu da je sve OK..
Ima li još neko isti problem..?? :-x
agent_zero

#911 Re: ERONET

Post by agent_zero »

Dva pitanja:

1. jesu li oni jeftiniji mobiteli iz "hej box" ponude kodirani samo za eronet ili može i bht kartica?

2. da li su cijene "hej box" paketa sa već uračunatim pdv-om?

Hvala ;)
febo_acm

#912 Re: ERONET

Post by febo_acm »

Pa uporedi na stranicama, necemo ti valjda mi praviti usporedbe :D

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
agent_zero

#913 Re: ERONET

Post by agent_zero »

Zhìxin wrote:Pa uporedi na stranicama, necemo ti valjda mi praviti usporedbe :D

I kakve to veze ima s moja dva pitanja? :-D :-)
mac_iver

#914 Re: ERONET

Post by mac_iver »

agent_zero wrote:Dva pitanja:

1. jesu li oni jeftiniji mobiteli iz "hej box" ponude kodirani samo za eronet ili može i bht kartica?

Hvala ;)
Mobiteli rade samo na HT Eronetovoj kartici,i cijene hej box paketa sa njihove web stranice su sa uračunatim pdv-om.
mac_iver

#915 Re: ERONET

Post by mac_iver »

Dugogodišnji sam korisnik Eroneta,i živim u Hercegovini,dakle Eronet jedini ima 3G ovdje, a mtel ima solidan signal dok ga BH Telecom gotovo i nema. U zadnje vrijeme sve više razmišljam o prijenosu broja u BH Telecom ili M:tel uz kupnju novog mobitela,na prepaid,ali kako vidim na njihovim stranicama za prepaid nema ništa mobitela,nije mi nimalo jasna njihova ponuda,vidim da bh telecom ima nekakve ultra tarife pa uređaj plaćam mjesečno,jel mogu iskoristit taj iznos koji plaćam za poruke,pozive?! :? :?
Pomagajte jer stvarno je web stranica od BH Telecoma kaos :oops:
anonimnaosoba

#916 Re: ERONET

Post by anonimnaosoba »

mac_iver wrote:Dugogodišnji sam korisnik Eroneta,i živim u Hercegovini,dakle Eronet jedini ima 3G ovdje, a mtel ima solidan signal dok ga BH Telecom gotovo i nema. U zadnje vrijeme sve više razmišljam o prijenosu broja u BH Telecom ili M:tel uz kupnju novog mobitela,na prepaid,ali kako vidim na njihovim stranicama za prepaid nema ništa mobitela,nije mi nimalo jasna njihova ponuda,vidim da bh telecom ima nekakve ultra tarife pa uređaj plaćam mjesečno,jel mogu iskoristit taj iznos koji plaćam za poruke,pozive?! :? :?
Ultra Plus tarife su vezane za fiksni i mobilni prepaid broj, dakle, plaćaš telefon (koji mora biti do 500 KM, skuplje daju samo preko pretplate i Moja TV Premi) na računu od fiksnog telefona, a kad nadopuniš najmanje 5 KM, bonusi stižu na mobilni broj...
mac_iver

#917 Re: ERONET

Post by mac_iver »

anonimnaosoba wrote:
mac_iver wrote:Dugogodišnji sam korisnik Eroneta,i živim u Hercegovini,dakle Eronet jedini ima 3G ovdje, a mtel ima solidan signal dok ga BH Telecom gotovo i nema. U zadnje vrijeme sve više razmišljam o prijenosu broja u BH Telecom ili M:tel uz kupnju novog mobitela,na prepaid,ali kako vidim na njihovim stranicama za prepaid nema ništa mobitela,nije mi nimalo jasna njihova ponuda,vidim da bh telecom ima nekakve ultra tarife pa uređaj plaćam mjesečno,jel mogu iskoristit taj iznos koji plaćam za poruke,pozive?! :? :?
Ultra Plus tarife su vezane za fiksni i mobilni prepaid broj, dakle, plaćaš telefon (koji mora biti do 500 KM, skuplje daju samo preko pretplate i Moja TV Premi) na računu od fiksnog telefona, a kad nadopuniš najmanje 5 KM, bonusi stižu na mobilni broj...
Zar su mogli više zakomplicirat? hah :-) :-)
anonimnaosoba

#918 Re: ERONET

Post by anonimnaosoba »

Ustvari i nije komplikovano, samo tebi djeluje tako napisano... Uglavnom, ako možeš imati ili imaš BHT fiksni, onda možeš tako i kupiti mobitel, u suprotnom te čeka pretplata...
agent_zero

#919 Re: ERONET

Post by agent_zero »

mac_iver wrote:

Hvala ;)
Mobiteli rade samo na HT Eronetovoj kartici,i cijene hej box paketa sa njihove web stranice su sa uračunatim pdv-om.
Jeli to 100% tačna informacija? Pitam jer su svi skuplji modeli bili otključani (info od vlasnika istih), pa rekoh da nije isti slučaj i sa ovim jeftinijim iz hej box! ponude.
mac_iver

#920 Re: ERONET

Post by mac_iver »

anonimnaosoba wrote:Ustvari i nije komplikovano, samo tebi djeluje tako napisano... Uglavnom, ako možeš imati ili imaš BHT fiksni, onda možeš tako i kupiti mobitel, u suprotnom te čeka pretplata...
Da , a ja ne mislim koristit fiksni telefon ni nista drugo osim mobitela. Izgleda da sam još zaglavio na Eronetu neko vrijeme,jer vidim da Blicnet namjerava ući i u mobilnu telefoniju :shock:
Samo se nadam da to neće bit kao Haloo,Izi i Happy :zzzz:
mac_iver

#921 Re: ERONET

Post by mac_iver »

agent_zero wrote:
mac_iver wrote:

Hvala ;)
Jeli to 100% tačna informacija? Pitam jer su svi skuplji modeli bili otključani (info od vlasnika istih), pa rekoh da nije isti slučaj i sa ovim jeftinijim iz hej box! ponude.
Nije slučaj sa jeftinijim mobitelima,ja sam dugogodišnji Eronetov korisnik,znam bilo je par skupljih mobitela koji su bili otkljucani na sve mreže,ali to je rijetka pojava..
agent_zero

#922 Re: ERONET

Post by agent_zero »

Ok, hvala za info.
pocetnik033

#923 Re: ERONET

Post by pocetnik033 »

mac_iver wrote:Dugogodišnji sam korisnik Eroneta,i živim u Hercegovini,dakle Eronet jedini ima 3G ovdje, a mtel ima solidan signal dok ga BH Telecom gotovo i nema.
Hajde opet pročitaj šta si napisao.
Signal BH Telecoma gotovo i nema, a ti hoćeš prijeći na BH Telecom. Tebe će onda "ubiti" roaming.

Hercegovinu sam uzduž i poprijeko prošao i svugdje sam imao signal od sva tri operatera. Kad na Blidinjem jezeru ima signal od sve tri mreže, onda ima i u svakom selu u Hercegovini.
Meni se ipak čini da si se registrovao samo da pišeš protiv Eroneta. To je tvoje pravo i trebaš ga i imati, ali nisi se zbog toga morao registrovati
febo_acm

#924 Re: ERONET

Post by febo_acm »

agent_zero wrote:
I kakve to veze ima s moja dva pitanja? :-D :-)
Evo i ja gledam... Ocigledno sam imao prenos :D

mac_iver

#925 Re: ERONET

Post by mac_iver »

pocetnik033 wrote:
mac_iver wrote:Dugogodišnji sam korisnik Eroneta,i živim u Hercegovini,dakle Eronet jedini ima 3G ovdje, a mtel ima solidan signal dok ga BH Telecom gotovo i nema.
Hajde opet pročitaj šta si napisao.
Signal BH Telecoma gotovo i nema, a ti hoćeš prijeći na BH Telecom. Tebe će onda "ubiti" roaming.

Hercegovinu sam uzduž i poprijeko prošao i svugdje sam imao signal od sva tri operatera. Kad na Blidinjem jezeru ima signal od sve tri mreže, onda ima i u svakom selu u Hercegovini.
Meni se ipak čini da si se registrovao samo da pišeš protiv Eroneta. To je tvoje pravo i trebaš ga i imati, ali nisi se zbog toga morao registrovati
Nažalost,gledam samo da prijeđem sa Eroneta i uostalom meni na Blidinjem jezeru nije lani bilo signala BH Telecoma,dakle šire svoju mrežu?! :-?
Post Reply