Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Eborg

#901 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Eborg »

Uzeo bih u BH Telecomu vrlo rado no nažalost nemaju ga u ponudi.

A na auto-pijaci mi je baš ono rizik, tu je garancija baš nepostojeća a i tu su skinuti s mreže. Strah me krhnuti toliko love a ne biti koliko-toliko pokriven.

Uostalom, kakve su posljedice/nedostaci skidanja s mreže ako izuzmemo iPhone? :?
Revolucionar ★

#902 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Revolucionar ★ »

Revolucionar ★ wrote:
NeyDan wrote:
Revolucionar ★ wrote:Ja koliko sam pohvatao, Univerzalce nesto vise hvale . . i sam kod njih hocu telefon kupiti, al nema ga pa nema :evil:
Jel' to i ti cekas galaxy 2? Ja evo svaki dan zovem, nikako da ga dobiju. :D

Na istom smo znaci ... meni danas rekli da bi trebali dobiti sutra, eventualno prekosutra ... pa valja zvati opet. :mrgreen:

Jos kad bi snizili cijenu, to bi onda bilo odlicno! Mada sumnjam da tuzba ima neke veze sa ovim. :razz:
Ako saznas da je dosla famozna isporuka, javiiiii :lol:
Revolucionar ★

#903 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Revolucionar ★ »

zateznistub wrote:
Eborg wrote:Kakva su iskustva sa kvalitetom robe i servisom u "Univerzalno" i "Fontele.ba", koja je firma bolja i pouzdanija? Kakva su iskustva bila sa eventualnim servisom?

Drug mi je pogledao okolo za Galaxy Note i dobio ove cijene:

Univerzalno - 1 godina garancije, cijena 1200 KM
Univerzalno - 6 mjeseci garancije, cijena 985 KM
Fontele.ba - 1 godina garancije, cijena 1100 KM

Malo mi čudno ovo kako u "Univerzalno" na isti model imaju dvije garancije i cijene, pravdaju se navodno time kao da je od različitih dobavljača i da je sve OK.

Šta izabrati, savjeti?
Pijačari i jedni i drugi, sve skinuto sa mreze. Otidji na auto pijacu i pogledaj cijene ista roba isti dobavljaci.
Ako hoces da si siguran i u aparat i u garanciju onda bh telecom ili na kraju krajeva bilo koji drugi operater.
Ni u telekomu nije sve savrseno, znam kamaru raje ciji ovi noviji telefoni ne rade bas najbolje . . A rizik postoji kod svake kupovine, i znam da je u vecini radnji skidano sa mreze ali sta ces .. to ti je realnost u BiH .. na pijaci ne bih nema sanse, ima i ukradene robe
zateznistub

#904 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Revolucionar ★ wrote:Ni u telekomu nije sve savrseno, znam kamaru raje ciji ovi noviji telefoni ne rade bas najbolje . . A rizik postoji kod svake kupovine, i znam da je u vecini radnji skidano sa mreze ali sta ces .. to ti je realnost u BiH .. na pijaci ne bih nema sanse, ima i ukradene robe
Sto se tice te tvoje kamare ja znam planinu ljudi koji su uzeli aparate i rade ko doHa. Ja sam ih uzeo do sada jedno desetak (sebi, supruzi, roditeljima, PUNICI) ni jedan nije imao nikakav problem. operateri nabavljaju aparate legalno preko firmi koje se time bave. Ovi pijacari ih donesu u cekeru ili najlon kesi i tuse ih kao nove.
Ako neko nece da kupi kod njih onda toplo preporucujem pijacu.
Zasto?
Zato sto su to isti telefoni koje mozete vidjeti i u Univezalno i u fontele i u imamexu samo po dosta nizim cijenama.sto se tice gaarancije pa ni ovi navedeni ne daju bas neku garanciju tako da to i nije neki detalj. Licno sam kupio par modela prije nego je telecom poceo tusiti mobitele i nijednom nisam imao problema cak mi je jedan kod one rampe ima sto, prekao da ako se ista dogodi aparatu da dodjem i zamijenice mi uređaj.
Ostri_Mac

#905 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ostri_Mac »

Eborg wrote:Kakva su iskustva sa kvalitetom robe i servisom u "Univerzalno" i "Fontele.ba", koja je firma bolja i pouzdanija? Kakva su iskustva bila sa eventualnim servisom?
Pogl malo drugu temu, mislim da je slican naziv ovoj, pisao sam o fontele dosta, meni su se pokazali xtra, ukratko- zamijenio sam samsung jet- otisao touch mjesec prije isteka garancije (12mj), nije mogao naci bijeli pa mi htio dati crni tel, tako i bilo- dobili nov zamjenski.

Bio sam uzeo i samsung wave u dec '10. radio xtra do par dana prije isteka garancije, uz 'nako natezanja sam zamijenio i taj za nov/ treperio displej- uglavnom, dobio sam oba nova tel bez nekih velikih problema, stvarno svaka cast na tome.

Sto se servisa tice, na trecem jetu je nedavno otisao touch/ nije skupa zamjena- 50KM, ali je serviser ostavio otisak prsta :lol: ispod ekrana, ja sam odmah primjetio, sreca pa osoba kojoj je mijenjano nije pekava i starija je pa joj i ne smeta...i da, ocekuj dosta zivkanja za vracanje tel sa popravake/ ako dodje do toga...mene je bas iznerviralo, pa sam se gazdi nagovorio svashta kulturno i iznenadilo me je kako je "dobro" podnio, cak i kad sam mijenjao wave sve je bilo gotovo za 2 dana :thumbup: ...eh sad, ne znam je li samo moj slucaj zato sto sam dojadio vec ili je sa svima takav- ...za ove sto kazu da su otklj telefoni, meni su svi do sada bili pa su radili bez problema- zadnji wave koji sam dobio kao zamjenu je bio original i nije radjen manual flash ;-) / provjereno sve...
ugl, pohvala od mene :thumbup:
Eborg

#906 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Eborg »

Pa šta ti to radiš sa tim telefonima pa toliko crkavaju? :-) Mobitele koristim evo već skoro 10 godina i imao sam jedan jedini kvar i to kada sam telefon pokvasio morskom vodom. :-)

A kod vas svako malo servisi, frke, trke. :-)
Revolucionar ★

#907 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Revolucionar ★ »

zateznistub wrote:
Revolucionar ★ wrote:Ni u telekomu nije sve savrseno, znam kamaru raje ciji ovi noviji telefoni ne rade bas najbolje . . A rizik postoji kod svake kupovine, i znam da je u vecini radnji skidano sa mreze ali sta ces .. to ti je realnost u BiH .. na pijaci ne bih nema sanse, ima i ukradene robe
Sto se tice te tvoje kamare ja znam planinu ljudi koji su uzeli aparate i rade ko doHa. Ja sam ih uzeo do sada jedno desetak (sebi, supruzi, roditeljima, PUNICI) ni jedan nije imao nikakav problem. operateri nabavljaju aparate legalno preko firmi koje se time bave. Ovi pijacari ih donesu u cekeru ili najlon kesi i tuse ih kao nove.
Zasto?
Zato sto su to isti telefoni koje mozete vidjeti i u Univezalno i u fontele i u imamexu samo po dosta nizim cijenama.sto se tice gaarancije pa ni ovi navedeni ne daju bas neku garanciju tako da to i nije neki detalj. Licno sam kupio par modela prije nego je telecom poceo tusiti mobitele i nijednom nisam imao problema cak mi je jedan kod one rampe ima sto, prekao da ako se ista dogodi aparatu da dodjem i zamijenice mi uređaj.
Cuj, meni nije stalo ocrnjavat BHT jer sam njihov korisnik. Medjutim, gledajuci ponudu novijih telefona, evo recimo odi na njihovu str, uzmi ponudu telefona, evo recimo Samsung S5830 , cijena u BHT je 500 KM, a realna cijena mu je 350 . Boli me sto je ovaj drugi skinut sa mreze, usteda je prevelika. I nemoj bit naivan i mislit da ti u BHT telefone posluzuju svjeze kovane od ruke kovaca iz velikih tvrtki . . Dosta njih su kvaliteta tipa onih sto Coca Cola na veliko dijeli
zateznistub

#908 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Revolucionar ★ wrote:
zateznistub wrote:
Zasto?
Cuj, meni nije stalo ocrnjavat BHT jer sam njihov korisnik. Medjutim, gledajuci ponudu novijih telefona, evo recimo odi na njihovu str, uzmi ponudu telefona, evo recimo Samsung S5830 , cijena u BHT je 500 KM, a realna cijena mu je 350 . Boli me sto je ovaj drugi skinut sa mreze, usteda je prevelika. I nemoj bit naivan i mislit da ti u BHT telefone posluzuju svjeze kovane od ruke kovaca iz velikih tvrtki . . Dosta njih su kvaliteta tipa onih sto Coca Cola na veliko dijeli
Nema frke, samo ti kupuj u "radnjama" sa "realnim" cijenama. Ja cu ove trofać na rate sa dvije godine full garancijom.
Dupli_skalp

#909 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dupli_skalp »

zateznistub wrote:

Drug mi je pogledao okolo za Galaxy Note i dobio ove cijene:

Univerzalno - 1 godina garancije, cijena 1200 KM
Univerzalno - 6 mjeseci garancije, cijena 985 KM
Fontele.ba - 1 godina garancije, cijena 1100 KM

Malo mi čudno ovo kako u "Univerzalno" na isti model imaju dvije garancije i cijene, pravdaju se navodno time kao da je od različitih dobavljača i da je sve OK.

Šta izabrati, savjeti?
Pijačari i jedni i drugi, sve skinuto sa mreze. Otidji na auto pijacu i pogledaj cijene ista roba isti dobavljaci.
Ako hoces da si siguran i u aparat i u garanciju onda bh telecom ili na kraju krajeva bilo koji drugi operater.
upravo tako... ali opet mi nekako "normalnije" djeluju oni iz fontele (mada nije isključeno da su na neki način uvezani sa univerzalcima). s druge strane, telefoni su im skuplji nego u univerzalno. a pogledaj i imamex.

ako već nemam mogućnosti za telekom, uzeo bih kod ćele na grbavici, ipak mi više znače iskustva ljudi koje poznajem, a koji su kod njega uzimali i bili prezadovoljni.
gonz0

#910 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by gonz0 »

jel ima neko iskustva sa sony ericsson xperia x10 mini ? cuo sam da je dobar fon za svoju cijenu, sad ne znam, koje su glavne mane osim dimenzija ? koje su prednosti ? unaprijed hvala :D
mickey2012

#911 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mickey2012 »

gonz0 wrote:jel ima neko iskustva sa sony ericsson xperia x10 mini ? cuo sam da je dobar fon za svoju cijenu, sad ne znam, koje su glavne mane osim dimenzija ? koje su prednosti ? unaprijed hvala :D
Mana je sto je na njemu Android 2.1 (Eclair) i sto je mali a sve drugo je ok.
Trenutno je 215 KM i mislim da daje i previse za te pare.
alibaba_i_30_godina

#912 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by alibaba_i_30_godina »

Revolucionar ★ wrote: Jos kad bi snizili cijenu, to bi onda bilo odlicno! Mada sumnjam da tuzba ima neke veze sa ovim. :razz:
Ako saznas da je dosla famozna isporuka, javiiiii :lol:[/quote]
Nista od famozne isporuke ... a ko zna kad ce i biti. :-)
Eborg

#913 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Eborg »

Pa ako su toliko skinuti sa drugih mreža (što koliko shvatam nije nikakva prepreka), jesu li svi ovi smartphoneovi totalno lišeni hamelja i ograničenja sa drugih mreža? Ima li intro logoa i sličnih hamelja?
Revolucionar ★

#914 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Revolucionar ★ »

NeyDan wrote:
Revolucionar ★ wrote: Jos kad bi snizili cijenu, to bi onda bilo odlicno! Mada sumnjam da tuzba ima neke veze sa ovim. :razz:
Ako saznas da je dosla famozna isporuka, javiiiii :lol:
Nista od famozne isporuke ... a ko zna kad ce i biti. :-)[/quote]

A cirkus majke mi, ne znam zasto objave na piku oglas za telefon koji nemaju .. crna nesreco

.. propit cu pare cekajuci
gonz0

#915 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by gonz0 »

mickey2012 wrote:
gonz0 wrote:jel ima neko iskustva sa sony ericsson xperia x10 mini ? cuo sam da je dobar fon za svoju cijenu, sad ne znam, koje su glavne mane osim dimenzija ? koje su prednosti ? unaprijed hvala :D
kod univerzalaca je 1.6 android ja msm. al uvijek ima neki seksi update. hvala svejedno :D
mickey2012

#916 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mickey2012 »

gonz0 wrote:
mickey2012 wrote:
kod univerzalaca je 1.6 android ja msm. al uvijek ima neki seksi update. hvala svejedno :D
Ja sam ga kod njih kupio u maju prosle godine i bio je 2.1 Android.
Ako je kako kazes 1.6 u par klikova uradis update na 2.1.
gonz0

#917 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by gonz0 »

mickey2012 wrote:
Ja sam ga kod njih kupio u maju prosle godine i bio je 2.1 Android.
Ako je kako kazes 1.6 u par klikova uradis update na 2.1.
tako su oni naveli u specifikacijama, vrlo je moguce da su ni napisali pogresnu stavku. al bilo kako bilo update je tu :Đ i kakvi su tvoji utisci ? ima li kvarova ? baguje li ? pozz
Dupli_skalp

#918 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dupli_skalp »

Eborg wrote:Pa ako su toliko skinuti sa drugih mreža (što koliko shvatam nije nikakva prepreka), jesu li svi ovi smartphoneovi totalno lišeni hamelja i ograničenja sa drugih mreža? Ima li intro logoa i sličnih hamelja?
ako hoćeš telefon koji sigurno nije skidan s mreže, onda je to google nexus S. fabrički se pravi tako da ga operateri ne mogu "zaključati". tako da gdje god ga kupiš, uvijek dobiješ otključan. :mrgreen:
Dupli_skalp

#919 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dupli_skalp »

mickey2012 wrote:
gonz0 wrote: Mana je sto je na njemu Android 2.1 (Eclair) i sto je mali a sve drugo je ok.
prve verzije su dolazile sa 1.6. kasnije su fabrički stavljali 2.1, koja je ujedno i zadnja oficijelna verzija.

za sve ostalo, tu je cyanogenmod ;-)
Revolucionar ★

#920 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Revolucionar ★ »

NeyDan wrote:
Revolucionar ★ wrote:Ja koliko sam pohvatao, Univerzalce nesto vise hvale . . i sam kod njih hocu telefon kupiti, al nema ga pa nema :evil:

Jel doslooo ba, jesil ih vise zvao :lol:
Lucazode

#921 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Lucazode »

Jedva dočekali nestašicu SGII da dignu cijene.ccc
Revolucionar ★

#922 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Revolucionar ★ »

Lucazode wrote:Jedva dočekali nestašicu SGII da dignu cijene.ccc

bez daljnjeg :D Zajebo je Apple pola svijeta u svakom slucaju , bem ti i tuzbe :lol:
Evil.Eddie

#923 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Evil.Eddie »

uskoro u prodaji cetverojezgreni procesor wtf koji ce nam djavo racunari xD
alibaba_i_30_godina

#924 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by alibaba_i_30_godina »

Revolucionar ★ wrote:
NeyDan wrote:

Jel doslooo ba, jesil ih vise zvao :lol:
Nema ... dodje mi da odem u Telecom i kupim mobitel ... ovaj moj sto sad imam vec radi na guranje. :mrgreen:

btw. koliko je u telecomu sg2? oko 1.000 KM?
Dupli_skalp

#925 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dupli_skalp »

danas poslije posla svratio do univerzalaca da vidim ponudu...

pa ljudi pola telefona iz ponude nemaju... koji god da upitaš, odgovor je "trebalo bi biti iduće sedmice". koliko sam vidio, imaju nešto nokia n8 i pokoji lg, a ostalo su sve low end dumb phone modeli.
Post Reply