A na auto-pijaci mi je baš ono rizik, tu je garancija baš nepostojeća a i tu su skinuti s mreže. Strah me krhnuti toliko love a ne biti koliko-toliko pokriven.
Uostalom, kakve su posljedice/nedostaci skidanja s mreže ako izuzmemo iPhone?
Moderator: Benq
Ako saznas da je dosla famozna isporuka, javiiiiiRevolucionar ★ wrote:NeyDan wrote:Jel' to i ti cekas galaxy 2? Ja evo svaki dan zovem, nikako da ga dobiju.Revolucionar ★ wrote:Ja koliko sam pohvatao, Univerzalce nesto vise hvale . . i sam kod njih hocu telefon kupiti, al nema ga pa nema
Na istom smo znaci ... meni danas rekli da bi trebali dobiti sutra, eventualno prekosutra ... pa valja zvati opet.![]()
Jos kad bi snizili cijenu, to bi onda bilo odlicno! Mada sumnjam da tuzba ima neke veze sa ovim.
Ni u telekomu nije sve savrseno, znam kamaru raje ciji ovi noviji telefoni ne rade bas najbolje . . A rizik postoji kod svake kupovine, i znam da je u vecini radnji skidano sa mreze ali sta ces .. to ti je realnost u BiH .. na pijaci ne bih nema sanse, ima i ukradene robezateznistub wrote:Pijačari i jedni i drugi, sve skinuto sa mreze. Otidji na auto pijacu i pogledaj cijene ista roba isti dobavljaci.Eborg wrote:Kakva su iskustva sa kvalitetom robe i servisom u "Univerzalno" i "Fontele.ba", koja je firma bolja i pouzdanija? Kakva su iskustva bila sa eventualnim servisom?
Drug mi je pogledao okolo za Galaxy Note i dobio ove cijene:
Univerzalno - 1 godina garancije, cijena 1200 KM
Univerzalno - 6 mjeseci garancije, cijena 985 KM
Fontele.ba - 1 godina garancije, cijena 1100 KM
Malo mi čudno ovo kako u "Univerzalno" na isti model imaju dvije garancije i cijene, pravdaju se navodno time kao da je od različitih dobavljača i da je sve OK.
Šta izabrati, savjeti?
Ako hoces da si siguran i u aparat i u garanciju onda bh telecom ili na kraju krajeva bilo koji drugi operater.
Sto se tice te tvoje kamare ja znam planinu ljudi koji su uzeli aparate i rade ko doHa. Ja sam ih uzeo do sada jedno desetak (sebi, supruzi, roditeljima, PUNICI) ni jedan nije imao nikakav problem. operateri nabavljaju aparate legalno preko firmi koje se time bave. Ovi pijacari ih donesu u cekeru ili najlon kesi i tuse ih kao nove.Revolucionar ★ wrote:Ni u telekomu nije sve savrseno, znam kamaru raje ciji ovi noviji telefoni ne rade bas najbolje . . A rizik postoji kod svake kupovine, i znam da je u vecini radnji skidano sa mreze ali sta ces .. to ti je realnost u BiH .. na pijaci ne bih nema sanse, ima i ukradene robe
Pogl malo drugu temu, mislim da je slican naziv ovoj, pisao sam o fontele dosta, meni su se pokazali xtra, ukratko- zamijenio sam samsung jet- otisao touch mjesec prije isteka garancije (12mj), nije mogao naci bijeli pa mi htio dati crni tel, tako i bilo- dobili nov zamjenski.Eborg wrote:Kakva su iskustva sa kvalitetom robe i servisom u "Univerzalno" i "Fontele.ba", koja je firma bolja i pouzdanija? Kakva su iskustva bila sa eventualnim servisom?
Cuj, meni nije stalo ocrnjavat BHT jer sam njihov korisnik. Medjutim, gledajuci ponudu novijih telefona, evo recimo odi na njihovu str, uzmi ponudu telefona, evo recimo Samsung S5830 , cijena u BHT je 500 KM, a realna cijena mu je 350 . Boli me sto je ovaj drugi skinut sa mreze, usteda je prevelika. I nemoj bit naivan i mislit da ti u BHT telefone posluzuju svjeze kovane od ruke kovaca iz velikih tvrtki . . Dosta njih su kvaliteta tipa onih sto Coca Cola na veliko dijelizateznistub wrote:Sto se tice te tvoje kamare ja znam planinu ljudi koji su uzeli aparate i rade ko doHa. Ja sam ih uzeo do sada jedno desetak (sebi, supruzi, roditeljima, PUNICI) ni jedan nije imao nikakav problem. operateri nabavljaju aparate legalno preko firmi koje se time bave. Ovi pijacari ih donesu u cekeru ili najlon kesi i tuse ih kao nove.Revolucionar ★ wrote:Ni u telekomu nije sve savrseno, znam kamaru raje ciji ovi noviji telefoni ne rade bas najbolje . . A rizik postoji kod svake kupovine, i znam da je u vecini radnji skidano sa mreze ali sta ces .. to ti je realnost u BiH .. na pijaci ne bih nema sanse, ima i ukradene robe
Ako neko nece da kupi kod njih onda toplo preporucujem pijacu.
Zasto?
Zato sto su to isti telefoni koje mozete vidjeti i u Univezalno i u fontele i u imamexu samo po dosta nizim cijenama.sto se tice gaarancije pa ni ovi navedeni ne daju bas neku garanciju tako da to i nije neki detalj. Licno sam kupio par modela prije nego je telecom poceo tusiti mobitele i nijednom nisam imao problema cak mi je jedan kod one rampe ima sto, prekao da ako se ista dogodi aparatu da dodjem i zamijenice mi uređaj.
Nema frke, samo ti kupuj u "radnjama" sa "realnim" cijenama. Ja cu ove trofać na rate sa dvije godine full garancijom.Revolucionar ★ wrote:Cuj, meni nije stalo ocrnjavat BHT jer sam njihov korisnik. Medjutim, gledajuci ponudu novijih telefona, evo recimo odi na njihovu str, uzmi ponudu telefona, evo recimo Samsung S5830 , cijena u BHT je 500 KM, a realna cijena mu je 350 . Boli me sto je ovaj drugi skinut sa mreze, usteda je prevelika. I nemoj bit naivan i mislit da ti u BHT telefone posluzuju svjeze kovane od ruke kovaca iz velikih tvrtki . . Dosta njih su kvaliteta tipa onih sto Coca Cola na veliko dijelizateznistub wrote:Sto se tice te tvoje kamare ja znam planinu ljudi koji su uzeli aparate i rade ko doHa. Ja sam ih uzeo do sada jedno desetak (sebi, supruzi, roditeljima, PUNICI) ni jedan nije imao nikakav problem. operateri nabavljaju aparate legalno preko firmi koje se time bave. Ovi pijacari ih donesu u cekeru ili najlon kesi i tuse ih kao nove.Revolucionar ★ wrote:Ni u telekomu nije sve savrseno, znam kamaru raje ciji ovi noviji telefoni ne rade bas najbolje . . A rizik postoji kod svake kupovine, i znam da je u vecini radnji skidano sa mreze ali sta ces .. to ti je realnost u BiH .. na pijaci ne bih nema sanse, ima i ukradene robe
Ako neko nece da kupi kod njih onda toplo preporucujem pijacu.
Zasto?
Zato sto su to isti telefoni koje mozete vidjeti i u Univezalno i u fontele i u imamexu samo po dosta nizim cijenama.sto se tice gaarancije pa ni ovi navedeni ne daju bas neku garanciju tako da to i nije neki detalj. Licno sam kupio par modela prije nego je telecom poceo tusiti mobitele i nijednom nisam imao problema cak mi je jedan kod one rampe ima sto, prekao da ako se ista dogodi aparatu da dodjem i zamijenice mi uređaj.
upravo tako... ali opet mi nekako "normalnije" djeluju oni iz fontele (mada nije isključeno da su na neki način uvezani sa univerzalcima). s druge strane, telefoni su im skuplji nego u univerzalno. a pogledaj i imamex.zateznistub wrote:Pijačari i jedni i drugi, sve skinuto sa mreze. Otidji na auto pijacu i pogledaj cijene ista roba isti dobavljaci.Eborg wrote:Kakva su iskustva sa kvalitetom robe i servisom u "Univerzalno" i "Fontele.ba", koja je firma bolja i pouzdanija? Kakva su iskustva bila sa eventualnim servisom?
Drug mi je pogledao okolo za Galaxy Note i dobio ove cijene:
Univerzalno - 1 godina garancije, cijena 1200 KM
Univerzalno - 6 mjeseci garancije, cijena 985 KM
Fontele.ba - 1 godina garancije, cijena 1100 KM
Malo mi čudno ovo kako u "Univerzalno" na isti model imaju dvije garancije i cijene, pravdaju se navodno time kao da je od različitih dobavljača i da je sve OK.
Šta izabrati, savjeti?
Ako hoces da si siguran i u aparat i u garanciju onda bh telecom ili na kraju krajeva bilo koji drugi operater.
Mana je sto je na njemu Android 2.1 (Eclair) i sto je mali a sve drugo je ok.gonz0 wrote:jel ima neko iskustva sa sony ericsson xperia x10 mini ? cuo sam da je dobar fon za svoju cijenu, sad ne znam, koje su glavne mane osim dimenzija ? koje su prednosti ? unaprijed hvala
Ako saznas da je dosla famozna isporuka, javiiiiiRevolucionar ★ wrote: Jos kad bi snizili cijenu, to bi onda bilo odlicno! Mada sumnjam da tuzba ima neke veze sa ovim.
Nista od famozne isporuke ... a ko zna kad ce i biti.NeyDan wrote:Ako saznas da je dosla famozna isporuka, javiiiiiRevolucionar ★ wrote: Jos kad bi snizili cijenu, to bi onda bilo odlicno! Mada sumnjam da tuzba ima neke veze sa ovim.
kod univerzalaca je 1.6 android ja msm. al uvijek ima neki seksi update. hvala svejednomickey2012 wrote:Mana je sto je na njemu Android 2.1 (Eclair) i sto je mali a sve drugo je ok.gonz0 wrote:jel ima neko iskustva sa sony ericsson xperia x10 mini ? cuo sam da je dobar fon za svoju cijenu, sad ne znam, koje su glavne mane osim dimenzija ? koje su prednosti ? unaprijed hvala
Trenutno je 215 KM i mislim da daje i previse za te pare.
Ja sam ga kod njih kupio u maju prosle godine i bio je 2.1 Android.gonz0 wrote:kod univerzalaca je 1.6 android ja msm. al uvijek ima neki seksi update. hvala svejednomickey2012 wrote:Mana je sto je na njemu Android 2.1 (Eclair) i sto je mali a sve drugo je ok.gonz0 wrote:jel ima neko iskustva sa sony ericsson xperia x10 mini ? cuo sam da je dobar fon za svoju cijenu, sad ne znam, koje su glavne mane osim dimenzija ? koje su prednosti ? unaprijed hvala
tako su oni naveli u specifikacijama, vrlo je moguce da su ni napisali pogresnu stavku. al bilo kako bilo update je tu :Đ i kakvi su tvoji utisci ? ima li kvarova ? baguje li ? pozzmickey2012 wrote:
Ja sam ga kod njih kupio u maju prosle godine i bio je 2.1 Android.
Ako je kako kazes 1.6 u par klikova uradis update na 2.1.
ako hoćeš telefon koji sigurno nije skidan s mreže, onda je to google nexus S. fabrički se pravi tako da ga operateri ne mogu "zaključati". tako da gdje god ga kupiš, uvijek dobiješ otključan.Eborg wrote:Pa ako su toliko skinuti sa drugih mreža (što koliko shvatam nije nikakva prepreka), jesu li svi ovi smartphoneovi totalno lišeni hamelja i ograničenja sa drugih mreža? Ima li intro logoa i sličnih hamelja?
prve verzije su dolazile sa 1.6. kasnije su fabrički stavljali 2.1, koja je ujedno i zadnja oficijelna verzija.mickey2012 wrote:kod univerzalaca je 1.6 android ja msm. al uvijek ima neki seksi update. hvala svejednogonz0 wrote: Mana je sto je na njemu Android 2.1 (Eclair) i sto je mali a sve drugo je ok.
NeyDan wrote:Jel' to i ti cekas galaxy 2? Ja evo svaki dan zovem, nikako da ga dobiju.Revolucionar ★ wrote:Ja koliko sam pohvatao, Univerzalce nesto vise hvale . . i sam kod njih hocu telefon kupiti, al nema ga pa nema
Lucazode wrote:Jedva dočekali nestašicu SGII da dignu cijene.ccc
Nema ... dodje mi da odem u Telecom i kupim mobitel ... ovaj moj sto sad imam vec radi na guranje.Revolucionar ★ wrote:NeyDan wrote:Jel' to i ti cekas galaxy 2? Ja evo svaki dan zovem, nikako da ga dobiju.Revolucionar ★ wrote:Ja koliko sam pohvatao, Univerzalce nesto vise hvale . . i sam kod njih hocu telefon kupiti, al nema ga pa nema
Jel doslooo ba, jesil ih vise zvao