Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#901 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

hrasno38 wrote:Pa sto tih ostalih 8000 ne zauzda tih 100-tinjak????
Mascherano wrote:To je moj posao da vas dovodim u red, za to sam placen. :)
Neko nije radio svoj posao :) . Kako kukate za nastalu štetu, sad kukajte i za ove plate koje će dotični dobiti iz vašeg džepa, a nisu radili svoj posao.
respo

#902 Re: Huliganstvo

Post by respo »

hrasno38 wrote: Ajde kad se dogovorite sta je bio cilj ovog cina: marisanje igraca,uprave ili promjena vlasti u drzavi na stadionu Kosevo gdje se tuku policajci i zastitari i rusi najljepsi i najveci stadion u drzavi onda cemo moci nastaviti polemisati. Ja koliko znam na Kosevu nije bio niko iz sadasnje vlasti ali jeste tamo gdje je pokret Dosta pokusao da pravi proteste ali se skupi tek 100-njak ljudi. Stvarno ste neodlucni.
ovo na stadionu je samo pocetak ti se uhvatio toga kad se dogovorite itd

ocito da si lijen da se dignes ili si isti kao i vlast pa je za tebe sve huliganizam i nad svime se zgrozavas kad tebi odgovara

nije bio ni u parlamentu u srijedu niko iz vlasti pa je opet bilo sta je bilo

al ja tebi odgovorih ranije rado cu biti prvi na liniji kad se bude rusilo naravno na suprotnoj strani od tvoje pa kad ti nije doslo iz guzice u glavu u zadnjih 15 godina valjda ce tada
respo

#903 Re: Huliganstvo

Post by respo »

justika_sa wrote:vezano za ovu usporedbu sa policajcem i vožnjom 61 i 120 km/h... slažem se da ne treba šutjeti. Treba prijaviti policajca koji je to uradio.

ono što u tom slučaju svako normalan NE BI uradio je da NE BI razbio par semafora i par pješaka...

a to su upravo ovi navijači, pardon HULIGANI uradili... pod nekom krinkom obračuna s lopovskom upravom kluba (što je sigurno tačno, ali način nikako nije dobar) razbili su stadion koji uopće ne pripada klubu!!! I napali ljude koji s time ništa nemaju i ni krivi ni dužni su fizički stradali: zaštitari i policajci...

I da slažem se da policija ne radi dobro svoj posao... Samo 10 uhapšenih?! Da policija radi dobro svoj posao, bilo bi uhapšenih stotine... kako i treba
vezano za ovo ne treba sutjeti

kako mislis postici pravdu ako je 90% policajaca u stanici isto kao i kolega im koji je to uradio?

kako postici kad ti isti policajci stite politicare koji su doveli u situaciju da je idol dijeci onaj ko ima vecu kucu ko ima bolje auto i ko je veca faca u gradu

normalno da ces morati odgovoriti silom jer cvijece i transparenti ne piju vode

sve dok ne bude kao u francuskoj grckoj italiji srbiji najnoviji slucaj kirgistan cini mi se
mi cemo ispastati

i tamo su policajci tukli pa niko nije rekao jao jadna majka radili su svoj posao

nego opravdavaju ljude koji se bore za sebe i daju im podrsku sto su srusili vlast koja ih jebe

ako procitas moje postove vidjet ces da desavanja oko fk sarajeva njihove uprave itd nigdje ne spominjem u svojim postovima i da su oni razlog svega ovoga

stadion je samo pocetak sutra ce biti ulice kao stadion jer je raja sve vise nezadovoljna
jeza u ledja

#904 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

Dogadjaji od prije par mjeseci u Berlinu nakon poraza Herthe od Nurnberga, cime je domaci klub ostao prikovan za dno tabele.
Vrlo slican rasplet dogadjaja, vrlo slicne reakcije navijaca.
Sa jednom bitnom razlikom.
Kojom?

PS: Ako neko ima da prenese reakcije nasih medija na ovaj dogadjaj. Bas me zanima na koji nacin su opisali dogadjaje.
chengaba

#905 Re: Huliganstvo

Post by chengaba »

jeza u ledja wrote:Dogadjaji od prije par mjeseci u Berlinu nakon poraza Herthe od Nurnberga, cime je domaci klub ostao prikovan za dno tabele.
Kojom?
Nemoj molim te da komentarišeš, jer ne znaš šta se dešavalo u upravi Herte.
Pa samo pogledaj koliko policije se nalazi na ovakvoj utakmici... :-) :roll:
jeza u ledja

#906 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

chengaba wrote:
jeza u ledja wrote:Dogadjaji od prije par mjeseci u Berlinu nakon poraza Herthe od Nurnberga, cime je domaci klub ostao prikovan za dno tabele.
Kojom?
Nemoj molim te da komentarišeš, jer ne znaš šta se dešavalo u upravi Herte.
Pa samo pogledaj koliko policije se nalazi na ovakvoj utakmici... :-) :roll:
Konkretno u ovom slucaju nije bitan uzrok problema, vec sam incident i reakcije ucesnika.

Na svakoj tekmi Bundeslige ili bilo koje druge ozbiljne lige mozes vidjeti spalir redara. To je norma.
Dammme

#907 Re: Huliganstvo

Post by Dammme »

Kojom?
Na ovim snimcima se vidi kako i redari i policija pa ako baš hoćete i huligani rade svoj posao.
U momentu kad navijači Herte ulaze u teren nikom od redara ne pada na pamet da ulaze u sukob sa njima. Nikom od navijača ne pada na pamet da dirne redara. Kada navijači kreću prema igračima i tunelu redari se povlače da bi zaštitli aktere na terenu što i jeste njihova osnovna dužnost. Čekaju da dođe policija, što se dešava u roku 3 minute i puštaju da policija sređuje stvari. Kada su policajci uhapsili jednog navijača oni ga već sa lisicama na rukama odvode(ne udaraju ga, ne cipelare ga itd.). Policija malo bržim korakom ulazi na teren i rulja se razilazi. Policiji ne pada na pamet da ulazi na tribinu, jer vjerovatno postoji video nadzor i svaki huligan koji je ušao u teren će uredno na kućnu adresu dobiti poziv za saslušanje.
Hebote, što ti je zapad, pa makar i nakaradan.
elSaik

#908 Re: Huliganstvo

Post by elSaik »

Pa najbolje se u belaju vidi šta je Bosna a šta civilizovan svijet.
justika_sa

#909 Re: Huliganstvo

Post by justika_sa »

@respo...

i šta su izborili tim nasiljem?

koliko vidim ovdje se nasilje huligana pod lažnim nazivom navijači, pokušava povezati sa nekim "socijalnim" ili "društvenim" buntom... ma nemoj...

ljudi koji se bore za svoje plate... za svoje nadoknade... (ne ulazim u to da ni taj sistem kod nas ne valja i da je pun lopovluka i da se i to mora riješiti) opet nemaju pravo na nasilje... ali se njihov revolt može razumjeti...

nasilnički revolt navijača nikad! ono je bilo krajnje primitivno huliganstvo, uništavanje imovine i napad na ljude!
ponavljam još jednom: veliki propust je što stotine tih huligana nisu pohapšene i tu je jasno da je sve to bilo pozadinski motivirano... a par nastradalih policajaca su kolateralne žrtve...
ko financira fk sarajevo?
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#910 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

justika_sa wrote:ko financira fk sarajevo?
Masoni.
energIs

#911 Re: Huliganstvo

Post by energIs »

@justika_sa

respo je to sve fino rekao, a druga stvar je sto ti neces, ne zelis, ili ne vidis.. to je tvoj problem...
respo

#912 Re: Huliganstvo

Post by respo »

justika_sa wrote:@respo...

i šta su izborili tim nasiljem?

koliko vidim ovdje se nasilje huligana pod lažnim nazivom navijači, pokušava povezati sa nekim "socijalnim" ili "društvenim" buntom... ma nemoj...

ljudi koji se bore za svoje plate... za svoje nadoknade... (ne ulazim u to da ni taj sistem kod nas ne valja i da je pun lopovluka i da se i to mora riješiti) opet nemaju pravo na nasilje... ali se njihov revolt može razumjeti...

nasilnički revolt navijača nikad! ono je bilo krajnje primitivno huliganstvo, uništavanje imovine i napad na ljude!
ponavljam još jednom: veliki propust je što stotine tih huligana nisu pohapšene i tu je jasno da je sve to bilo pozadinski motivirano... a par nastradalih policajaca su kolateralne žrtve...
ko financira fk sarajevo?
sta su izborili tim nasiljem
hrvati izborili drzavu pocevsi na stadionu
sigurno znas poznati slucaj sa bobanom
al znas kad ce od nasih politicara policajaca bilokoga promijeniti stranu pa reci jebo ovu vlast odoh ja stati uz narod da mi bude sutra bolje
hoce malo sutra

sta su francuzi izborili izborili ono za sto su demonstrirali
pa kad su zapalili pola pariza pa makar i u predgradjima izborili su to da se policija vise ne kurci nad onim doseljenicima kao prije protesta itd itd
grci isto vlada kaze u bankrotu smo jer smo mi zajebali prenapuhivali stanje drzave necete dobiti plate zbog toga ncete to necete o ovi se dignu demoliraju atinu pa onda vlada kaze imat cemo blaze mjere pomoci ce nam svabe itd al cete dobiti plate

itd itd itd

a kod nas je situacija da politicari kazu necete dobijati plate nikako i sto zaradite sa strane davat cete nama cini mi se da bi narod na to pristao jer smo stoka koja nema svoj stav i nema muda boriti se za sebe

jebem ja nas
upaljac83

#913 Re: Huliganstvo

Post by upaljac83 »

Navijač Sarajeva: Pretukli su me bez ikakvog povoda
Još jedna osoba žali se na policijsku brutalnost

Još jedan navijač Sarajeva - Amer Banda - požalio nam se jučer da su ga bez povoda istukli specijalci koji su u srijedu došli na Koševo da smire huliganske nerede poslije utakmice sa Širokim Brijegom.

- Kada se situacija malo smirila, sa rođakom i 15-godišnjim djetetom krenuo sam prema automobilu, koji je bio parkiran kod groblja "Lav". Taman što smo ušli u vozilo, pred nama su se stvorili specijalaci koji su nam naredili da izađemo. Kada smo to učinili, polegli su nas i na čistu miru me počeli tući a da me ništa nisu pitali - kaže Banda te dodaje da će se sa ljekarskim nalazima žaliti Unutrašnjoj kontroli MUP-a i Evropskoj policiji.

Dok su njega pustili, rođak je odveden u policiju, gdje je i jučer bio.

- Iako nije učestvovao u neredima, optužuju ga za oštećenje policijskog vozila. To je čovjek iz šehidske porodice, s diskushernijom, koji je preživio pet operacija i jedva može hodati, a ne kamoli uništavati nešto - tvrdi Banda te dodaje:

- Da smo makar pravili probleme... Ovako, nastradali smo ni krivi ni dužni, kao i mnogi drugi tog dana.

http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/n ... vog-povoda
cyprus

#914 Re: Huliganstvo

Post by cyprus »

Ja podržavam sve i ograničene i prekomjerne akcije policije :dance: . Policija sigurno ne udara samo zato jer joj je tako ćeif... Naravno ima i kolateralne štete, ali šta sad... :-)
upaljac83

#915 Re: Huliganstvo

Post by upaljac83 »

cyprus wrote:Ja podržavam sve i ograničene i prekomjerne akcije policije :dance: . Policija sigurno ne udara samo zato jer joj je tako ćeif... Naravno ima i kolateralne štete, ali šta sad... :-)
Znaci tebi bi bilo svejedno da te tek tako ni krivog ni duznog uhvate i nabubaju??
aerosa

#916 Re: Huliganstvo

Post by aerosa »

Znači imamo :
Sedrenik wrote:Koliko vidim ovdje najvise pisu ljudi koji nisu uopste bili na utakmici,neki nikada na stadionu. Huligane niko niti opravdava, niti moze opravdati ali je neshvatljivo kako ljudi mogu opravdavati isfrustriranu stoku kojima je data mogucnost izivljavanja bez ikakvih posljedica a koji bi trebali predstavljati cuvare reda i zakona!? Gospodo draga, na moju sugestiju "nemojte bolan djecu", stoka se zaletjela i pocela udarati pendrecima po glavi,nogama,ledjima...Nisam balavac,nisam huligan,cak ni psovac ali vjerovatno ce ovi koji opravdavaju svaki postupak "cijenih chuvara reda i zakona" naci adekvatno obrazlozenje za jedan ovakav cin nase policije. Bujrum!
Gladao sam ovo svojim očima.
Pa onda ovo, desilo se par metara dalje, takođe gledao svojim očima:
Image
Idemo dalje :

upaljac83 wrote:Navijač Sarajeva: Pretukli su me bez ikakvog povoda
Još jedna osoba žali se na policijsku brutalnost

Još jedan navijač Sarajeva - Amer Banda - požalio nam se jučer da su ga bez povoda istukli specijalci koji su u srijedu došli na Koševo da smire huliganske nerede poslije utakmice sa Širokim Brijegom.

- Kada se situacija malo smirila, sa rođakom i 15-godišnjim djetetom krenuo sam prema automobilu, koji je bio parkiran kod groblja "Lav". Taman što smo ušli u vozilo, pred nama su se stvorili specijalaci koji su nam naredili da izađemo. Kada smo to učinili, polegli su nas i na čistu miru me počeli tući a da me ništa nisu pitali - kaže Banda te dodaje da će se sa ljekarskim nalazima žaliti Unutrašnjoj kontroli MUP-a i Evropskoj policiji.

Dok su njega pustili, rođak je odveden u policiju, gdje je i jučer bio.

- Iako nije učestvovao u neredima, optužuju ga za oštećenje policijskog vozila. To je čovjek iz šehidske porodice, s diskushernijom, koji je preživio pet operacija i jedva može hodati, a ne kamoli uništavati nešto - tvrdi Banda te dodaje:

- Da smo makar pravili probleme... Ovako, nastradali smo ni krivi ni dužni, kao i mnogi drugi tog dana.

http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/n ... vog-povoda
Zaključak ???????????????????????????????????????????????????????????????
elSaik

#917 Re: Huliganstvo

Post by elSaik »

cyprus wrote:Ja podržavam sve i ograničene i prekomjerne akcije policije :dance: . Policija sigurno ne udara samo zato jer joj je tako ćeif... Naravno ima i kolateralne štete, ali šta sad... :-)
Odvest ću te drug prvom prilikom da vidiš kako policija sigurno ne udara samo zato jer joj je tako ćeif. 8-)
upaljac83

#918 Re: Huliganstvo

Post by upaljac83 »

Pitao bih @Mascherana je l' uredu da te specijalac bez ikakvog saznjanja da si ista lose uradio udari pendrekom ravno u GLAVU?? :roll:
Moze li se to nazvati pokusajem ubistva?
Kumerle

#919 Re: Huliganstvo

Post by Kumerle »

upaljac83 wrote:
Znaci tebi bi bilo svejedno da te tek tako ni krivog ni duznog uhvate i nabubaju??
Niko te nece pretuci neduznog osim ako nisi bio u skupini koja je pravila nerede ovo sve sto ovi nazovi navijaci to jest huligani pricaju i izmisljaju je sve u cilju kako bi se policija kompromitovala i kako bi se skrenula paznja sa njihovog divljanja i ugrozavanja javnog reda i mira, ne samo u srijedu nego tokom svih ovih godina.

MUP dominira!
cyprus

#920 Re: Huliganstvo

Post by cyprus »

upaljac83 wrote:
Ja se sve evo pitam: što li me Bože u čitavom mom dosadašnjem životu policija nije krivog i dužnog nabubala :-) :-)

Biće da je sreća na mojoj strani :)
upaljac83

#921 Re: Huliganstvo

Post by upaljac83 »

cyprus wrote:
upaljac83 wrote:
Ja se sve evo pitam: što li me Bože u čitavom mom dosadašnjem životu policija nije krivog i dužnog nabubala :-) :-)

Biće da je sreća na mojoj strani :)
Druze, jesi li ti prespavao zadjih 4-5 strana ovog topica, citas li novine? :roll:
Je l' ti stvarno mislis da ce neko ko je pravio nerede doci u Avaz, predstaviti se imenom i prezimenom i lagati da je neduzan nastradao??
cyprus

#922 Re: Huliganstvo

Post by cyprus »

upaljac83 wrote:Druze, jesi li ti prespavao zadjih 4-5 strana ovog topica, citas li novine? :roll:
Je l' ti stvarno mislis da ce neko ko je pravio nerede doci u Avaz, predstaviti se imenom i prezimenom i lagati da je neduzan nastradao??
Ja vala vazda nakon ovakvih događaja čujem samo sa svih strana: NISAM KRIV!!!, MI NISMO NIŠTA KRIVI!!! itd...

Ali zato nikad nisam čuo da je neko od navijača preuzeo krivicu za bilo šta.

Dakle...nameće se logičan zaključak da je glavni krivac za nerede na fudbalskim terenima i tribinama ... POLICIJA :?
aerosa

#923 Re: Huliganstvo

Post by aerosa »

cyprus wrote:
upaljac83 wrote:Druze, jesi li ti prespavao zadjih 4-5 strana ovog topica, citas li novine? :roll:
Ja vala vazda nakon ovakvih događaja čujem samo sa svih strana: NISAM KRIV!!!, MI NISMO NIŠTA KRIVI!!! itd...

Ali zato nikad nisam čuo da je neko od navijača preuzeo krivicu za bilo šta.

Dakle...nameće se logičan zaključak da je glavni krivac za nerede na fudbalskim terenima i tribinama ... POLICIJA :?
Hajde pogledaj malo iznad na ovoj istoj stranici, imaš tri priče od različitih ljudi, plus imaš i onu manekenku i momka joj koji su dobili batine ali ne mogu da nađem taj tekst, pa onda razmisli koja je razlika između policije i "huligana"....
glade

#924 Re: Huliganstvo

Post by glade »

fascinantno je kako su najglasniji oni koji sami izjavljuju da ne idu na utakmice, da ih nas fudbal ne zanima itd.
sto bi reklo da nemaju pojma sta se desava osim sto nedjeljom procitaju rezultate u avazu...

daleko od toga da opravdavam razbijanje klupa, kidanje stolica, razbijanje stakala itd. ali je li iko od vas pacifista i filozofa cuo za onu "pametniji si kad sutis"...

pola vas naglaba o nekim uzrocima, rezultatima, zavjerama, narkomanima, huliganima, a blizu koseva niste bili za zivota... koliko vas je upoznalo nekog pripadnika hordi zla? otkud vi znate da su svi propalice?
smeta vam kad zbog idiota koji su grad vidjeli poslije 90-ih citav svijet misli za balkance da su ovakvi i onakvi a vi isto radite navijackoj populaciji... zar to nije malo licemjerno?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#925 Re: Huliganstvo

Post by pape »

Iz posta u post se ponavljaju pokusaji pronalazenja opravdanja za huligane i vandale, .... i termin hilugana se poceo stavljati pod navodne znake, ... je l`, ... eto, to su negdje, neki drugi, ... ovi dobri momci samo vole svoj klub, ... :zzzz:

Ta se suplja vise ne moze prosipati. Sve je jasno kao dan. Ljudi od struke, sociolozi, psiholozi su odavno precizno rekli o cemu se radi. Samo treba biti posten i priznati da je to ovako:

Huliganstvo je termin koji opisuje ponašanje koje krši pravila društvenih normi, bontona, zakona i opće destruktivno ponašanje.

Sam termin huliganstva dolazi po irskom prezimenu Hooligan (Houlihan) a pojavio se u Velikoj Britaniji krajem 19. stoljeća a opisuje devijantno ponašanje i način življenja uličnih bandi i pojedinaca koji su ih sačinjavali. Također danas taj termin je općeprihvaćen i opisuje ponašanje kod pojedinaca ili skupine ljudi koji svojim destruktivnim ponašanjem ne uklapaju u društvene norme i zakone te vandaliziraju svoju okolinu.

Takva vrsta ponašanja pripisuje se obično navijačkim skupinama iz različitih sportova najčešće ekipnih kao što su nogomet, ragbi, košarka, rukomet,...

Zakonska regulativa

Zakoni koje krše huligani su opći zakoni te je njihovo kršenje vezano za:

1. vrijeđanje po raznim diskriminacijskim osnovama pojedinaca ili skupina ljudi,
2. fizički napadi sa nanošenjem lakših, težih ili čak smrtnih posljedica,
3. uništavanje javne i privatne imovine,
4. uznemiravanje javnog reda i mira,
5. ugrožavanje opće sigurnosti (pirotehnika),
6. zloupotreba zabranjenih sredstava (alkohol, narkotici, pirotehnika),
7. ometanje odvijanja sportskih i drugih društvenih događanja.

Različite države su različito okarakterizirale i zakonski regulirale huligansko ponašanje pa tako postoje različite kazne za takvo ponašanje u obliku:

1. društveno koristnog rada,
2. novčanih kazni,
3. zatvorskih kazni u trajanju od nekoliko dana do čak nekoliko godina,
4. ograničenja kretanja za vrijeme odvijanja određenih društvenih događanja,
5. izgon i progon za strane državljane

Dakle, ... zakonska regulativa postoji, ... kaznene odredbe se jos uvijek ne provode.
Bit ce i to, ... insallah.
Locked