... sa parama /dirty laundry/Baltazar_khan wrote:Ovako nešto može da uradi samo Sandžaklija
Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
- ljubav_aha
#901 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
- piupiu
#902 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
DEMOS = NAROD
KRATIA = VLADAVINA
DEMOKRATIJA = VLADAVINA NARODA
Narode, nema te ni na mapi!
KRATIA = VLADAVINA
- Fair Life
#903 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Ima naroda na mapi bas kao sto na mapi ima i drzave Bosne i Hercegovine.piupiu wrote:DEMOS = NAROD
KRATIA = VLADAVINA
Samo na mapi...
-
salter071
#904 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
U svakoj civiliziranoj zemlji svijeta zakonom o drzavljanstvu se vrsi regulacija kako sticanja, tako i GUBITKA DRZAVLJANSTVA.
Jedan od uslova za dobijanje drzavljanstva je postovanje zakona zemlje cije se drzavljanstvo uzima. Za teza krivicna djela, to drzavljanstvo se moze oduzeti.
Stoga treba izvrsiti pritisak na nadlezne institucije DA TASIMU ODUZMU DRZAVLJANSTVO, te da ga se NAKON ODLEZANE KAZNE DEPORTIRA IZ ZEMLJE. Zemlja u koju bi se deportirao bi bila prvenstveno ona u kojoj se trazi za izvrsenje drugih krivicnih djela na njenoj teritoriji. ZASTO NE ITALIJA (EUROPOL)? Pri tome se ne bi mogao pozvati na zastaru slucaja, jer odlaskom, u zatvoru B-H zastara se zaustavlja (vrijeme zastare prestaje teci) , te pocinje ponovo teci kada izadje iz corkane. Tako je bar u civiliziranim zemljama vladavine prava, a sta ce od svega ovog biti, to ostaje tek da se vidi.
Jedan od uslova za dobijanje drzavljanstva je postovanje zakona zemlje cije se drzavljanstvo uzima. Za teza krivicna djela, to drzavljanstvo se moze oduzeti.
Stoga treba izvrsiti pritisak na nadlezne institucije DA TASIMU ODUZMU DRZAVLJANSTVO, te da ga se NAKON ODLEZANE KAZNE DEPORTIRA IZ ZEMLJE. Zemlja u koju bi se deportirao bi bila prvenstveno ona u kojoj se trazi za izvrsenje drugih krivicnih djela na njenoj teritoriji. ZASTO NE ITALIJA (EUROPOL)? Pri tome se ne bi mogao pozvati na zastaru slucaja, jer odlaskom, u zatvoru B-H zastara se zaustavlja (vrijeme zastare prestaje teci) , te pocinje ponovo teci kada izadje iz corkane. Tako je bar u civiliziranim zemljama vladavine prava, a sta ce od svega ovog biti, to ostaje tek da se vidi.
-
jefferson
#905 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Ovo nasim "kontraverznim biznismenima" treba:
http://www.youtube.com/watch?v=yxivMlzS ... PL&index=5
http://www.youtube.com/watch?v=yxivMlzS ... PL&index=5
- strong69
#906 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Mislim da je @mostarac potpuno u pravu. Tasima, Saja, Ali Gasija, Ismeta i Ramiza ce uvijek biti. Oni su to sto jesu jer neko zeli da to budu i takvi ce biti dok god su tom "nekom" potrebni.mostarac wrote:Ja i dalje mislim da je Tasim Kucevic sasvim sporedan lik u cijeloj prici. Meni je on sasvim nebitan i najmanji problem. Sistem je ljudi moji problem, a mi se budimo od slucaja do slucaja, od Denisa do Tasima i reagujemo. Nije problem u tim slucajevima problem je u cijelom sistemu u cijeloj zabokrecini od drustva u kojem zivimo, problem je u ljestvici vrijednosti drustva u kojem zivimo. Mi se bunimo protiv pogresnih stvari. Ne treba se buniti protiv Tasima, nego protiv sistema, jer Tasim nikad ne bi bio Tasim da mu sistem do nije dozvolio. Mi imamo problem drustva u kojem jednog akademika sutra jedna Simona Gotovac moze pljunuti na ulici i da masa to odobri, a Simona u zivotu sve sto je napravila je to da je nasla bogatog jebaca i priroda joj podarila da bude lijepa. Mi imamo iskrivljen sistem vrijednosti i to nam je problem i od tog sve potice, a ovo su posljedice i uvijek se bunimo protiv stvari koje su posljedice a ne koje su uzroci. Uzrok je u sistemu koji stampa udzbenik u kojem vuk spava na drvetu, a Tasim je posljedica vukovog silaska sa drveta i naglog otrijeznjenja i pitanja od kuda vuk pred nama. Zelim reci da smo mi prilicno nepismen narod, cak i oni obrazovaniji slojevi drustva, po pitanju toga kako funkcionise jedna drzava i sta su njeni temelji i sta su temelji jednog drustva. Iz tog razloga ne vidimo od vatrice pozar koji bukti pred nama. Mi treba da ustanemo kao kolektiv da mjenjamo sistem, da promjenimo vrijednosti ovog drustva, da na vrh dovedemo ono sto zaista treba da bude na vrhu i to je ono sto treba da se ucini, a peticije tipa uhapsite Tasima i kaznimo ubice Denisa Mrnjavca meni su besmislene i apsurdne jer od drzave trazimo da provodi zakon u konkretnom, a ne u svim slucajevima. Mi u principu kao narod nemamo pojma kako treba da izgleda jedna pravna i funkcionalna drzava i gdje leze korijeni problema i zato i ne znamo protiv koga i kako bi ustali i sta bi mi kad sutra bude nas 100.000 uopste i trazili. Mi smo svi npr. za EU cisto iz mode, a da samo mali broj ljudi uopste ima pojma ili je razmislio makar jednom koje su prednosti i koje su mane ulaska u EU. Mi nismo nauceni da razmisljamo o drustvu i svijetu oko nas i to je nasa zalost i to je bitno promjeniti. Sociologija nama treba da bude predmet jos u osnovnoj skoli, jer mi drustvo apsolutno ne shvatamo niti shvatamo ulogu nas kao pojedinca u njemu.
Filozofirao sam, al sam morao jer mi je tuzno viditi kako malo treba da se sve uskomesa i uzburka, a kako uvijek to ode u pogresnom smjeru i na krive adrese.
Oni su produkt ovog sistema i predstavljaju odraz moralne vrijednosti i postenja nase vlasti. Otici ce Tasim, ubice ga vjerovatno neko veoma brzo ali sta ce se desiti sa onim ko Tasimu dade tu moc i silu da se onako ponasa??? Dokad ce ti ljudi ostati nepoznati i nekaznjeni.
Sistem, drzava, vladavina prava i zakona, saosjecanje i sve druge ljudske osobine koje se smatraju vrlinama ne postoje kod nas.
Ne postoji ni ta mrvica solidarnosti i spremnosti za pomoc.
Zapita li se iko zasto ljudi okrecu glavu od ovakvih slucajeva? Ko je imao posla s policijom razumjece me. Ja sam na povratku iz grada vidio kako 5-6 momaka udaraju i gaze tipa kojeg sam znao iz videnja sa faxa. OK momak, miran i povucen, dobar student. Priletim da mu pomognem i nekako ga podignem ali onda dobijem par udaraca palicom po glavi i razbiju mi nos i jagodicnu kost. Nakon toga pobjegnu a ja ostanem tako lezati u polusvijesti. Ne bi bilo cudno da se nije desavalo u centru grada ispred policajca koji obezbjeduje jednu ambasadu. On je dok sam lezao pozvao policiju koja iako postoji mogucnost da imam povrede opasne po zivot ceka Hitnu pomoc iako ih molim da me voze jer me krv pocinje gusiti i gubim svijest.
Nakon oporavka od mjesec dana u bolnici i operacija koje sam imao pozove me u policiju da mi kazu da ih nisu nasli. Ali mi savjetuje inspektor da ako znam ko su likovi odem i sam to rijesim kao sto su i oni meni napravili
Prema tome, od policije, preko Tuzilastva, Suda i drugih institucija nista ne funkcionise, niko se ne smatra obaveznim da te zastiti i pruzi pomoc a svaki dan se pojavljuju novi Tasimi...
A Tasim, kojeg ne smatram ljudskim bicem uopste, tome ne treba nikakav zatvor jer ce se tamo lako "spajtasiti" sa slicnim njemu. Za njega je smrtna kazna.
-
frla
#907 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Stvarno su ti tako rekli ???strong69 wrote: Nakon oporavka od mjesec dana u bolnici i operacija koje sam imao pozove me u policiju da mi kazu da ih nisu nasli. Ali mi savjetuje inspektor da ako znam ko su likovi odem i sam to rijesim kao sto su i oni meni napravili![]()
![]()
- Arc_Angel
#908 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Ma ja bih svim ovim kriminalcima je.. majku ali brzinom svjetlosti da sam ja vlast.
sve u zatvore i u rudnike da kopaju.
Jest da nema dovoljno zatvorskih mjesta ali bih to rijesio z 15 dana, napravio bih šatorske zatvore kao prijelazno riješenje dok bi se gradili novi zatvori njih 10 najmanje,
a za prvu pomoć kažem vam šatorske zatvore pod kontrolom vojske, fino ograde i vojska i koji tenk i transporter, i da vojska upravlja tim zatvorima pa bi vidjeli onda kakvi su mangupi svi kriminalci.
i u te šatroske zatore privremeno smjestiti manje kazne do 2 godine a osloboditi zenicu privremeno za kazne od 10 i više godina.
kazem vam za godinu dana bih izgradio najmanje 5 novih zatvora, i onda vojsku postavio unutra pored policije, pa bi vidjeli onda ko bi na kome trenirao stogoću i mangupluke.
i naravno odmah bih razvio zatvorske industrije kao u americi, nema dzabe da ležiš, nego burazere ima rudnik da kopaš i da vučeš kola sa rudom kao što su konji vukli kola u prvim rudnicima prije 150 godina, da kopaš trase za puteve i pruge, a sve vosjak da nadzire pa da vidimo kome bi onda palo napamet od th kriminalaca da se kurci kad ga vojnik doceka kundakom u usta i zube mu saspe.

Jest da nema dovoljno zatvorskih mjesta ali bih to rijesio z 15 dana, napravio bih šatorske zatvore kao prijelazno riješenje dok bi se gradili novi zatvori njih 10 najmanje,
a za prvu pomoć kažem vam šatorske zatvore pod kontrolom vojske, fino ograde i vojska i koji tenk i transporter, i da vojska upravlja tim zatvorima pa bi vidjeli onda kakvi su mangupi svi kriminalci.
i u te šatroske zatore privremeno smjestiti manje kazne do 2 godine a osloboditi zenicu privremeno za kazne od 10 i više godina.
kazem vam za godinu dana bih izgradio najmanje 5 novih zatvora, i onda vojsku postavio unutra pored policije, pa bi vidjeli onda ko bi na kome trenirao stogoću i mangupluke.
i naravno odmah bih razvio zatvorske industrije kao u americi, nema dzabe da ležiš, nego burazere ima rudnik da kopaš i da vučeš kola sa rudom kao što su konji vukli kola u prvim rudnicima prije 150 godina, da kopaš trase za puteve i pruge, a sve vosjak da nadzire pa da vidimo kome bi onda palo napamet od th kriminalaca da se kurci kad ga vojnik doceka kundakom u usta i zube mu saspe.
- strong69
#909 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Da, upravo tako mi je rekao. Kaze mi proslo je mjesec dana, nismo ih nasli. Znam da si dobro n***ao. Vidi, obidi taj kafic, pronadi ih... Doslovno tako.frla wrote:Stvarno su ti tako rekli ???strong69 wrote: Nakon oporavka od mjesec dana u bolnici i operacija koje sam imao pozove me u policiju da mi kazu da ih nisu nasli. Ali mi savjetuje inspektor da ako znam ko su likovi odem i sam to rijesim kao sto su i oni meni napravili![]()
![]()
Tad sam definitivno izgubio nadu da ce me policija stititi a da takoder nece zastiti ni moju porodicu niti bilo koga.
-
photo
#910 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
jesam li ja pobornik istine ili, ti to ne mozes ocjeniti, kao sto ne mogu ni ja za tebe. ako si toliki zmaj da to skontas poslije jednog posta, blago tebi.hrasno38 wrote:.....
tvoja reakcija je tipicna za danasnje sarajevo, cim neko kaze nesto sto je protiv onoga sto ti mislis, on je los.
da ponovim, emisija kao emisija je jako lose spremljena. bakir, kao novinar ne moze sebi dozvoliti lukzus da koristi onaj rijecnik i da se upali kao hepo kockica te pjeni pred kamerom. bakir jeste hrabar, ali samo u studiju. ja ga nisam nikada vidio da je otisao sa snimateljem u gluhu bukovicu, trebinje, banja luku, stolac. hrabri su avdo avdic i vaskovic i novinari koji rade za njega, bakir samo kupi lovorike.
gost, ko god on bio, je gost u emisiji i ti, kao voditelj, ga moras pustiti da dovrsi odgovor na pitanje, bez obzira svidjalo se to tebi ili ne. to se zove kultura dijaloga, ako nisi znao. prekidati nekoga ko govori nakon sto je otvorio usta je odlika kucnog odgoja ali i profesionalizma.
ne branim nikoga, ali dok se ljudi emotivno vode u svojim reakcijama u ovoj zemlji nece biti napretka. bez obzira na vrelinu situacije, treba zadrzati hladnu glavu.
problem je mnogo dublji nego sto se ovdje predstavlja.
kucevic jeste zivotinja i treba ga streljati zbog svega sto je uradio, da rezimiram.
- Pasiflora
#911 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Tako je, to tvrdim. Kada bi kucevici, gasiji i ostali kopali kamen 10 - 15 god pa im se one glavurde smanjile, vidjeli bi kako bi se proporcionalno tome smanjila i kolicina nasilja.Arc_Angel wrote:Ma ja bih svim ovim kriminalcima je.. majku ali brzinom svjetlosti da sam ja vlast.
A emisija sinoc - Bakir je mozda malo pretjerao, i ti si Demire pretjerao, ali mi je drago sto ste onako jasno i glasno rekli ono sto gradjani misle.
- TarikSA
#912 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Goli otok je bio majka, Tito je bio kralj, jesi mangup i imas m.da i snage da udaras zene, e pa onda lijepo odes i tucas kamen po citav dan i noc...nisam zapamtio Tita al po svemu sudeci znao je s ovakvim Kurcevicima...sitno wrote:Tako je, to tvrdim. Kada bi kucevici, gasiji i ostali kopali kamen 10 - 15 god pa im se one glavurde smanjile, vidjeli bi kako bi se proporcionalno tome smanjila i kolicina nasilja.Arc_Angel wrote:Ma ja bih svim ovim kriminalcima je.. majku ali brzinom svjetlosti da sam ja vlast.
i naravno odmah bih razvio zatvorske industrije kao u americi, nema dzabe da ležiš, nego burazere ima rudnik da kopaš i da vučeš kola sa rudom kao što su konji vukli kola u prvim rudnicima prije 150 godina, da kopaš trase za puteve i pruge, a sve vosjak da nadzire pa da vidimo kome bi onda palo napamet od th kriminalaca da se kurci kad ga vojnik doceka kundakom u usta i zube mu saspe.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A emisija sinoc - Bakir je mozda malo pretjerao, i ti si Demire pretjerao, ali mi je drago sto ste onako jasno i glasno rekli ono sto gradjani misle.
- Arc_Angel
#913 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Ma ljudi kažem vam
istog momenta bi te šatorske zatvore uspostavio, po 300 vojnika da ih osigurava to je 1500 vojnika na 5 šatorskih zatvora dok se neizgrade novi zatvori, i samo prison industries, zatvorske industrije i platiti ih fino za rad ali ne normalnim platama nego fino 1 marka dan rada isto kao u USA , nema burazere da se leži, i nema televizora po ćelijama, i nema play stationa, i mobitela i frižidera nego ima rudnik da kopaš i da umreš u rudniku kopajući, i onda kad se desi neka rudarska nesreća ko što se u kini dešava svaki drugi dan, fino ih pustiš da umru gušeći se, i onda ih samo zakopaš u jednu rupu sve zajedno bez oznake, bez vjerkih službi bez ičega.
govna jedna kriminalna
istog momenta bi te šatorske zatvore uspostavio, po 300 vojnika da ih osigurava to je 1500 vojnika na 5 šatorskih zatvora dok se neizgrade novi zatvori, i samo prison industries, zatvorske industrije i platiti ih fino za rad ali ne normalnim platama nego fino 1 marka dan rada isto kao u USA , nema burazere da se leži, i nema televizora po ćelijama, i nema play stationa, i mobitela i frižidera nego ima rudnik da kopaš i da umreš u rudniku kopajući, i onda kad se desi neka rudarska nesreća ko što se u kini dešava svaki drugi dan, fino ih pustiš da umru gušeći se, i onda ih samo zakopaš u jednu rupu sve zajedno bez oznake, bez vjerkih službi bez ičega.
govna jedna kriminalna
- TarikSA
#914 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Potpisujem,Arc_Angel wrote:Ma ljudi kažem vam
govna jedna kriminalna
ALI imamo jedan mali problem, sto bi nam trebala americka vojska da takve osigurava, jer ovi nasi nit imaju oruzja nit sposobnosti niti ovlasti, oni su vece balerine nego policija, istini za volju stalno se pitam zasto trosimo tolike pare na takvu masineriju od koje nemamo nista...
- suncica24
#915 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Trte mrte, okolo pa nasiroko i nadugacko, jos par dana od sta bi bilo kad bi bilo, kako bi trebalo a nije, doci cemo opet do pojeo vuk ovcu i nikom nista.
Jbg. ako su ovakvi forumasi, ne treba ni zamisljati kakva su nam sela i mahale.
Odoh sad na kafu, a vi nastavite s virtuelnim protestima
- Mahalac
#916 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Mahale su obeharale... 
- Alhemicarkaa
#917 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Hocemo zajedno? na kafu mislimsuncica24 wrote:Trte mrte, okolo pa nasiroko i nadugacko, jos par dana od sta bi bilo kad bi bilo, kako bi trebalo a nije, doci cemo opet do pojeo vuk ovcu i nikom nista.
Imal kakva kafana u blizini suda BiH
- suncica24
#918 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Ima. "Pravda". Bas onako pravedno mjesto, za pokazivanja masiAlhemicarkaa wrote:Hocemo zajedno? na kafu mislimsuncica24 wrote:Trte mrte, okolo pa nasiroko i nadugacko, jos par dana od sta bi bilo kad bi bilo, kako bi trebalo a nije, doci cemo opet do pojeo vuk ovcu i nikom nista.
Odoh sad na kafu, a vi nastavite s virtuelnim protestima![]()
Imal kakva kafana u blizini suda BiH
-
smizla
#919 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Evo i ja sam novi kolacic koji se ne moze suzdrzati da ne prokomentarise.
Gledajuci snimak, prosto mi se drob prevrnula, mucnina i agonija, kao da sam sama "popila" pljusku lopatom kriminalca, kabadahije, monstruma, sljama...
Lose mi je i ne moze pod kozu stati! Pravosudni sistem, zakoni, vlast, za svaku slamku, u ovoj bolesnoj BiH, za koju se uhvatim, tonem. Samo dno dna. Po meni nema da dalje, ne moze biti gore.
Gdje zivimo i za sta zivimo?!
Kao jedinka ovog drustva kojeg je zahvatio karcinom u metastazi,treba da cekam da kada izadjem na ulicu da mi neko opali samar, da me tuce i da svi mirno gledaju, da policija gleda! Da strahujem svaki put kada mi dijete izadje na ulicu??!
Placam porez, kome, Brankovicu i inim dajem pare za stanove i vile velelepne?
Pokupim tudji papir na ulici i bacim u smece, placam porez na stan na platu, trudim se cijeli zivot da budem vrijedna jedinka naseg drustva i tako odgajam dijete.
Situacija: Prije dvije tri godine upadaju lopovi, pljackaju nam stan, odnose sve drage uspomene, nakit rahmetli majke i sve vrijednosti. Skoro smo ih zatekli u stanu, kroz prozor pobjegose. Ne smijem ni da pomislim sta bi se desilo da su upali na spavanju, a imam malu bebu. Policija pravi zapisnik i nikom nista!
Situacija: Brat sa ekipom, njih trojica, izlaze iz lokalnog kafica i krecu kuci. Kabadahije, njih petorica sa letvama bez ikakvog razloga, (navodno im vlasnici nisu nisu dali uci u taj kafic) ih prebijaju, bratu arkada razvaljenja, šavovi na glavi. Nasa vrla policija i zakon uzimaju iskaze i nakon nekog vremena dolazi bratu prekrsajna prijava i 200 KM kazne!!!!! I on uredno placa porez.
Bjezati odavde mi samo preostaje, ne mogu da se pomirim sa ovim sistemom da mi dijete ovdje odrasta.
Ogorcena sam.
Narod sjedi, šuti i trpi.
Gledajuci snimak, prosto mi se drob prevrnula, mucnina i agonija, kao da sam sama "popila" pljusku lopatom kriminalca, kabadahije, monstruma, sljama...
Lose mi je i ne moze pod kozu stati! Pravosudni sistem, zakoni, vlast, za svaku slamku, u ovoj bolesnoj BiH, za koju se uhvatim, tonem. Samo dno dna. Po meni nema da dalje, ne moze biti gore.
Gdje zivimo i za sta zivimo?!
Kao jedinka ovog drustva kojeg je zahvatio karcinom u metastazi,treba da cekam da kada izadjem na ulicu da mi neko opali samar, da me tuce i da svi mirno gledaju, da policija gleda! Da strahujem svaki put kada mi dijete izadje na ulicu??!
Placam porez, kome, Brankovicu i inim dajem pare za stanove i vile velelepne?
Pokupim tudji papir na ulici i bacim u smece, placam porez na stan na platu, trudim se cijeli zivot da budem vrijedna jedinka naseg drustva i tako odgajam dijete.
Situacija: Prije dvije tri godine upadaju lopovi, pljackaju nam stan, odnose sve drage uspomene, nakit rahmetli majke i sve vrijednosti. Skoro smo ih zatekli u stanu, kroz prozor pobjegose. Ne smijem ni da pomislim sta bi se desilo da su upali na spavanju, a imam malu bebu. Policija pravi zapisnik i nikom nista!
Situacija: Brat sa ekipom, njih trojica, izlaze iz lokalnog kafica i krecu kuci. Kabadahije, njih petorica sa letvama bez ikakvog razloga, (navodno im vlasnici nisu nisu dali uci u taj kafic) ih prebijaju, bratu arkada razvaljenja, šavovi na glavi. Nasa vrla policija i zakon uzimaju iskaze i nakon nekog vremena dolazi bratu prekrsajna prijava i 200 KM kazne!!!!! I on uredno placa porez.
Bjezati odavde mi samo preostaje, ne mogu da se pomirim sa ovim sistemom da mi dijete ovdje odrasta.
Ogorcena sam.
Narod sjedi, šuti i trpi.
- _veleposlanik
#920 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Svaka castmostarac wrote:Ja i dalje mislim da je Tasim Kucevic sasvim sporedan lik u cijeloj prici. Meni je on sasvim nebitan i najmanji problem. Sistem je ljudi moji problem, a mi se budimo od slucaja do slucaja, od Denisa do Tasima i reagujemo. Nije problem u tim slucajevima problem je u cijelom sistemu u cijeloj zabokrecini od drustva u kojem zivimo, problem je u ljestvici vrijednosti drustva u kojem zivimo. Mi se bunimo protiv pogresnih stvari. Ne treba se buniti protiv Tasima, nego protiv sistema, jer Tasim nikad ne bi bio Tasim da mu sistem do nije dozvolio. Mi imamo problem drustva u kojem jednog akademika sutra jedna Simona Gotovac moze pljunuti na ulici i da masa to odobri, a Simona u zivotu sve sto je napravila je to da je nasla bogatog jebaca i priroda joj podarila da bude lijepa. Mi imamo iskrivljen sistem vrijednosti i to nam je problem i od tog sve potice, a ovo su posljedice i uvijek se bunimo protiv stvari koje su posljedice a ne koje su uzroci. Uzrok je u sistemu koji stampa udzbenik u kojem vuk spava na drvetu, a Tasim je posljedica vukovog silaska sa drveta i naglog otrijeznjenja i pitanja od kuda vuk pred nama. Zelim reci da smo mi prilicno nepismen narod, cak i oni obrazovaniji slojevi drustva, po pitanju toga kako funkcionise jedna drzava i sta su njeni temelji i sta su temelji jednog drustva. Iz tog razloga ne vidimo od vatrice pozar koji bukti pred nama. Mi treba da ustanemo kao kolektiv da mjenjamo sistem, da promjenimo vrijednosti ovog drustva, da na vrh dovedemo ono sto zaista treba da bude na vrhu i to je ono sto treba da se ucini, a peticije tipa uhapsite Tasima i kaznimo ubice Denisa Mrnjavca meni su besmislene i apsurdne jer od drzave trazimo da provodi zakon u konkretnom, a ne u svim slucajevima. Mi u principu kao narod nemamo pojma kako treba da izgleda jedna pravna i funkcionalna drzava i gdje leze korijeni problema i zato i ne znamo protiv koga i kako bi ustali i sta bi mi kad sutra bude nas 100.000 uopste i trazili. Mi smo svi npr. za EU cisto iz mode, a da samo mali broj ljudi uopste ima pojma ili je razmislio makar jednom koje su prednosti i koje su mane ulaska u EU. Mi nismo nauceni da razmisljamo o drustvu i svijetu oko nas i to je nasa zalost i to je bitno promjeniti. Sociologija nama treba da bude predmet jos u osnovnoj skoli, jer mi drustvo apsolutno ne shvatamo niti shvatamo ulogu nas kao pojedinca u njemu.
Filozofirao sam, al sam morao jer mi je tuzno viditi kako malo treba da se sve uskomesa i uzburka, a kako uvijek to ode u pogresnom smjeru i na krive adrese.
Na zalost, stvar je mnogo strasnija nego sto izgleda, jer se ne radi samo o BiH, vec je sve to globalna pojava. Nasilje, nepravda i korupcija je svugdje. Glupo bi bilo porediti kolicinu tih pojava sa drugim drzavama, ali evo, ljudi zive u "slobodnom i civilizovanom" dijelu svijeta, pa bivaju pljackani, pretuceni, sudije placene, konstruktori lopovi, banka najveci lopov itd...
Bosna kao Bosna je samo tu, izgubljena u magli. Nastojimo da budemo kao ostali, ugledamo se na "najuspjesnije", ali se niposto ne stavlja pod upitnik iskrivljeni sistem. Danas nema nichega, nikakvih vrijednosti, nikakve ljudskosti (mozes ih pronaci kod pojedinaca, ali mi smo ipak drustvo, trebali bi funkcionisati kao takvo). Sve se prevelo na "novcani jezik" i razumijemo samo kada govorimo o ciframa... Zato onaj ko ima - moze! Poput ovog skota koji ima petlju da udari zenu ispred suda i policije...
Da cemo doci pameti, na zalost, ne vjerujem, iz dana u dan sve vise gubim nadu. Jedina shansa je da stvar predje na extremno lose stanje da bismo se zapitali o nekim osnovnim stubovima naseg shvatanja zivota, covjeka, drustva i svega sto nas okruzuje. Jedino tako mozemo govoriti o nekoj hipotetickoj tranziciji ka nekim hipoteticki boljim uredjenjem. Ali zasto ako nam je sada i ovako dobro? Uzhitrimo se kada dozivimo situacije tipa ove gospodje ali to prodje za dva dana. Kod nas konkretno narod chak prezivljava iz mjeseca u mjesec naspram mnogobrojnih administrativnih funkcija, limuzina i glomaznih plata. Zasto se nista ne desava? Jedini odgovor koji ima smisla jeste zato sto nam je kao kolektivu dobro na ovakav nacin.
Kapitalizam, pare, egoizam. Postenje=0, moral=0, pravda=0. Sve je prevedeno u eure i dolare. Osjecaj i zelja za zdravijim drustvom: ne postoji kada svak gleda svoj posao, svak zivi svoju utrku i zeli dostici sto bolju poziciju, pa makar i zrtvovao drustveni interes (a to bi trebali biti pravda, moral, blagostanje.....). Zato, da li imamo pravo da se uopste bunimo?
O, da, nemoj slucajno da nam zafali sloboda misljenja, govora, sloboda bezobrazluka, neobrazovanja i nekulture, sloboda prostitucije i apsurda. Ako neko dodje da nam to oduzme, onda je to sigurno neki fashista i treba mu odmah skratiti noge (a tako i biva, jer je to jedina i najveca prijetnja ovom bolesnom sistemu - da neko dodje i stavi stvari na svoje mjesto).
- gurman
#921 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
slažem se sa tobom Photo. Je'l za onakvu televiziju mi plaćamo "obaveznu pretplatu"!? Onaj mali peder od voditelja ni sam nije uspio progovoriti od Bakira a da ne govorim o Bošnjaku. A o riječniku Bakira i o njegovom znanju i da ne govorim. Ja smatram da novinar o nečemu treba prvo pročitati, upoznati se sa osnovnim stvarima da bi o tome mogao pisati ili pričati.photo wrote:jesam li ja pobornik istine ili, ti to ne mozes ocjeniti, kao sto ne mogu ni ja za tebe. ako si toliki zmaj da to skontas poslije jednog posta, blago tebi.hrasno38 wrote:.....
tvoja reakcija je tipicna za danasnje sarajevo, cim neko kaze nesto sto je protiv onoga sto ti mislis, on je los.
da ponovim, emisija kao emisija je jako lose spremljena. bakir, kao novinar ne moze sebi dozvoliti lukzus da koristi onaj rijecnik i da se upali kao hepo kockica te pjeni pred kamerom. bakir jeste hrabar, ali samo u studiju. ja ga nisam nikada vidio da je otisao sa snimateljem u gluhu bukovicu, trebinje, banja luku, stolac. hrabri su avdo avdic i vaskovic i novinari koji rade za njega, bakir samo kupi lovorike.
gost, ko god on bio, je gost u emisiji i ti, kao voditelj, ga moras pustiti da dovrsi odgovor na pitanje, bez obzira svidjalo se to tebi ili ne. to se zove kultura dijaloga, ako nisi znao. prekidati nekoga ko govori nakon sto je otvorio usta je odlika kucnog odgoja ali i profesionalizma.
ne branim nikoga, ali dok se ljudi emotivno vode u svojim reakcijama u ovoj zemlji nece biti napretka. bez obzira na vrelinu situacije, treba zadrzati hladnu glavu.
problem je mnogo dublji nego sto se ovdje predstavlja.
kucevic jeste zivotinja i treba ga streljati zbog svega sto je uradio, da rezimiram.
Pokazuju neke fotografije? To je u stilu Bakirovih tzv. dokaza. Uzmeš nešto u ruke i prezentiraš javnosti na način koji se tebi sviđa i javnost to prihvati, bez obzira što druga strana nije dobila priliku da iznese svoje mišljenje ili na sudu odbranu. Tako se neradi nigdje, ni u medijima a naročito ne pred Sudom. Ona fotografija pokazuje navodno 3 inspektora SIPA-e koji nisu reagovali, i još se Bakir pita odakle oni tu. Na fotografiji se jasno vidi da je već sve završeno, iza leđa inspektora stoji barem 10 policajaca koji su sve već uradili. Šta treba da rade i inspektori? Što će insektori SIPA-e tu? Valjda bi Bakir kao i Bošnjak trebali znati da Tužilaštvo i Sud svakodnevno posjeti na desetine službenika SIPA-e jer oni rade zajedno sa Tužilaštvom i Sudom na predmetima. Već duže vremena kalkulišem ali od sinoć definitvno više nisam poklonik Bakirovih emisija kao ni njegove televizije koju vodi grupa ljudi sličnih moralnih vrijednosti koje ima i Tasim.
-
obelix1
#922 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
evo čitam već 39 strana komentara o primitivizmu sa kojim živimo svaki dan , samo što je ovaj put kamera to sve snimila pa se nemožemo junačiti kako bi smo mi u svakom slučaju pomogli ali baš u tom momentu to nismo vidjeli npr. odvezala mi se pertla ja da je zavežem i eto...
To se dešava iz dana u dan, ljude maltretiraju u autobusu, tramvaju , na pijaci i neznam gje već, međutim mi uvjek gledamu u drugu stranu i baš tad nismo to vidjeli.
Priznajmo da smo najveće š..čine, svi ali baš svi mi u ovoj zemli.
Kad malo sagledam stalno su nam je neko za nešto kriv ili odgovoran i svi se pravdamo "dobar je narod ali nevalja...."
E dragi građani Bosne i Hercegovine nevaljamo mi, u svakom od nas čuči Tasim, ili nam je želja da ko Branković malo zavrtimo, uzmemo tal, ali nas ovako bijedne nikad neće zapast dio tala i ovako frustrirani se kofol zgražavamo.
Pričamo priču na forumima gdje su skoro svi anonimni a niko nema petlje ni za šta, koga mi foliramo ?
Nama treba još Tasima da nas utjeraju još dublje u mišije rupe jer bolje nismo ni zaslužili.
Istorija će pokazati, da je Karađić najkrvoločnije ubijao ovaj narod 4 godine a da mu je Alija ebo mater za sva vremena.č
To se dešava iz dana u dan, ljude maltretiraju u autobusu, tramvaju , na pijaci i neznam gje već, međutim mi uvjek gledamu u drugu stranu i baš tad nismo to vidjeli.
Priznajmo da smo najveće š..čine, svi ali baš svi mi u ovoj zemli.
Kad malo sagledam stalno su nam je neko za nešto kriv ili odgovoran i svi se pravdamo "dobar je narod ali nevalja...."
E dragi građani Bosne i Hercegovine nevaljamo mi, u svakom od nas čuči Tasim, ili nam je želja da ko Branković malo zavrtimo, uzmemo tal, ali nas ovako bijedne nikad neće zapast dio tala i ovako frustrirani se kofol zgražavamo.
Pričamo priču na forumima gdje su skoro svi anonimni a niko nema petlje ni za šta, koga mi foliramo ?
Nama treba još Tasima da nas utjeraju još dublje u mišije rupe jer bolje nismo ni zaslužili.
Istorija će pokazati, da je Karađić najkrvoločnije ubijao ovaj narod 4 godine a da mu je Alija ebo mater za sva vremena.č
- Pasiflora
#923 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Sta hoces reci - da trebamo ignorirati zlocince i monstrume zato sto je Bakir H. malo samoljubiv (to ne umanjuje cinjenicu da je izvanredan novinar), da je voditelj bio prilicno neuljudan prema Bosnjaku (bilo je potrebno puno toga reci...)gurman wrote:slažem se sa tobom Photo. Je'l za onakvu televiziju mi plaćamo "obaveznu pretplatu"!? Onaj mali peder od voditelja ni sam nije uspio progovoriti od Bakira a da ne govorim o Bošnjaku. A o riječniku Bakira i o njegovom znanju i da ne govorim. Ja smatram da novinar o nečemu treba prvo pročitati, upoznati se sa osnovnim stvarima da bi o tome mogao pisati ili pričati.
Pokazuju neke fotografije? To je u stilu Bakirovih tzv. dokaza. Uzmeš nešto u ruke i prezentiraš javnosti na način koji se tebi sviđa i javnost to prihvati, bez obzira što druga strana nije dobila priliku da iznese svoje mišljenje ili na sudu odbranu. Tako se neradi nigdje, ni u medijima a naročito ne pred Sudom. Ona fotografija pokazuje navodno 3 inspektora SIPA-e koji nisu reagovali, i još se Bakir pita odakle oni tu. Na fotografiji se jasno vidi da je već sve završeno, iza leđa inspektora stoji barem 10 policajaca koji su sve već uradili. Šta treba da rade i inspektori? Što će insektori SIPA-e tu? Valjda bi Bakir kao i Bošnjak trebali znati da Tužilaštvo i Sud svakodnevno posjeti na desetine službenika SIPA-e jer oni rade zajedno sa Tužilaštvom i Sudom na predmetima. Već duže vremena kalkulišem ali od sinoć definitvno više nisam poklonik Bakirovih emisija kao ni njegove televizije koju vodi grupa ljudi sličnih moralnih vrijednosti koje ima i Tasim.
Nije bitno na koji nacin su skupljeni dokazi - bitno je sta dokazuju. A svi vi kojima kucevic(i) nisu problem, vec im je problem Bakir H. imate uzasan problem sa svojom glavom ili ste u rangu kucevica.
- 6ocaHcku_Cp6uH
#924 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Tog balkano-homo-erectusa treba javno streljati i porodici poslati račun za municiju!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#925 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
ako me sjecanje ne vara, to rade u kini...6ocaHcku_Cp6uH wrote:Tog balkano-homo-erectusa treba javno streljati i porodici poslati račun za municiju!