SAVEZ NAPOLJE!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Mikado
#901 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Josip Bevanda, član Izvršnog odbora NS BiH
Piše: ::::: Tekst objavljen: 19.07.2010. 000000 22:39
Bakovića sam sinoć obavijestio, a Sušića jutros obradovao
Suljo će vjerovatno krenuti u rušenje selektora Safeta Sušića, baš kao što je rušio i Miroslava Ćiru Blažević
Izgledalo je prilično suludo! Srbi i Hrvati u Skupštini NS BiH dižu ruku protiv prijedloga FIFA i UEFA, dok (uslovno rečeno) dva hrvatska i jedan klub sa srpskim predznakom igraju sjajno u Ligi Evrope. I, svi su se već „primili“ na priču o srpskoj i hrvatskoj uroti protiv državnog Saveza, protiv nogometne reprezntacije BiH u kojoj su Široki Brijeg, Zrinjski i Borac žrtvovani za „velike ciljeve“. Dok se raja „primala“ Sulejman Čolaković (nažalost) prvi u Bošnjaka, nije umio reći ništa. Ponekad bi zakukao, ponekad dolio ulje na vatru, ali nikada ništa konkretno rekao!
Samo dan ranije, u izjavi za sarajevski „San“, Josip Bevanda član Izvršnog odbora NS BiH i tajnik NK Široki Brijeg je kazao otprilike sljedeće:
„Pa šta i da nas suspenduju, možda iz toga izađe nešto dobro za nogomet u BiH. Jer, ovako više ne ide. Promjene su neophodne“.
Zvučalo je nevjerovatno! Bevanda, koji je zajedno sa Zlatanom Mijom Jelićem od Širokog napravio jedan od najstabilnijih nogometnih klubova na Balkanu, ne mari za to što bi taj isti Široki Brijeg, njegovo čedo, mogao već sutradan biti izbačen iz Lige Evrope?! U kojoj ga 0:0 protiv bečke Austrije na Pecari u četvrtak dijeli od trećeg pretkola, najvećeg klupskog uspjeha u historiji!
I, Ćiro Blažević je iz Kine, kada je čuo da je i Bevanda bio među onima koji su „otkačili“ Marcela Benza i Evu Pasquer, ustvrdio da mu nešto nije jasno kod poteza Hrvata, ako je već suspenzija Zrinjskog i Širokog tako izvjesna!
Danas je postalo jasno zašto je Bevanda bio bezobrazno iskren i dan prije Skupštine. Od suspenzije nema ništa, a po svemu sudeći neće je ni biti! Jer, do oktobra kada je najavljena sjednica FIFA-e, ko živ ko mrtav (što bi rekli u sva tri naroda u Bosni, pa i u Hercegovini)! Prije toga (u avgustu), birat će se novi članovi Skupštine NS BiH, Izvršnog odbora NS BiH...
„Josip Bevanda je samo bio iskren i dosljedan. Josip Bevanda nije ni milimetra jednog radio na sankcijama, a kamo li na nekakvim vezama Dodik, Čović, SDP i političari. Mojih 20 amandman je usvojeno. Nažalost, ima puno ljudi koji nemaju pojma o Statutu, pogotovo su to oni sa kriminalnim dosijeom“, kaže Bevanda nakon što je postalo jasno da je priča o sankcijama bila dobro napuhana.
„Ja se borim za jak Savez, Savez bez kriminalaca, ne za svoj narod, ne za fotelju. Još jučer sam Jasminu Bakoviću kazao da nema nikakve suspenzije, jutros sam isto kazao i selektoru Safetu Sušiću, da ne brine, da će sve biti ured'. Bio je oduševljen“, kaže Josip Bevanda.
Kako i zašto? Zbog čega i koga? Nekada ćemo valjda saznati! A, do tada, priča o suspenziji pa-pa!
Sada bi se i Suljo mogao malo uključiti. Rušenje selektora Sušića će vjerovatno biti njegov prioritet (baš kao što je rušio i Blaževića). Jer, Pape je „pukao“ i rekao javno šta zaista misli o liku koji mu se (prije nego je počeo pljuvati po Blaževiću) predstavio – Ja sam Sulejman“.
http://www.scsport.ba/bs/tekst.php?ID=5 ... tegorija=1
Piše: ::::: Tekst objavljen: 19.07.2010. 000000 22:39
Bakovića sam sinoć obavijestio, a Sušića jutros obradovao
Suljo će vjerovatno krenuti u rušenje selektora Safeta Sušića, baš kao što je rušio i Miroslava Ćiru Blažević
Izgledalo je prilično suludo! Srbi i Hrvati u Skupštini NS BiH dižu ruku protiv prijedloga FIFA i UEFA, dok (uslovno rečeno) dva hrvatska i jedan klub sa srpskim predznakom igraju sjajno u Ligi Evrope. I, svi su se već „primili“ na priču o srpskoj i hrvatskoj uroti protiv državnog Saveza, protiv nogometne reprezntacije BiH u kojoj su Široki Brijeg, Zrinjski i Borac žrtvovani za „velike ciljeve“. Dok se raja „primala“ Sulejman Čolaković (nažalost) prvi u Bošnjaka, nije umio reći ništa. Ponekad bi zakukao, ponekad dolio ulje na vatru, ali nikada ništa konkretno rekao!
Samo dan ranije, u izjavi za sarajevski „San“, Josip Bevanda član Izvršnog odbora NS BiH i tajnik NK Široki Brijeg je kazao otprilike sljedeće:
„Pa šta i da nas suspenduju, možda iz toga izađe nešto dobro za nogomet u BiH. Jer, ovako više ne ide. Promjene su neophodne“.
Zvučalo je nevjerovatno! Bevanda, koji je zajedno sa Zlatanom Mijom Jelićem od Širokog napravio jedan od najstabilnijih nogometnih klubova na Balkanu, ne mari za to što bi taj isti Široki Brijeg, njegovo čedo, mogao već sutradan biti izbačen iz Lige Evrope?! U kojoj ga 0:0 protiv bečke Austrije na Pecari u četvrtak dijeli od trećeg pretkola, najvećeg klupskog uspjeha u historiji!
I, Ćiro Blažević je iz Kine, kada je čuo da je i Bevanda bio među onima koji su „otkačili“ Marcela Benza i Evu Pasquer, ustvrdio da mu nešto nije jasno kod poteza Hrvata, ako je već suspenzija Zrinjskog i Širokog tako izvjesna!
Danas je postalo jasno zašto je Bevanda bio bezobrazno iskren i dan prije Skupštine. Od suspenzije nema ništa, a po svemu sudeći neće je ni biti! Jer, do oktobra kada je najavljena sjednica FIFA-e, ko živ ko mrtav (što bi rekli u sva tri naroda u Bosni, pa i u Hercegovini)! Prije toga (u avgustu), birat će se novi članovi Skupštine NS BiH, Izvršnog odbora NS BiH...
„Josip Bevanda je samo bio iskren i dosljedan. Josip Bevanda nije ni milimetra jednog radio na sankcijama, a kamo li na nekakvim vezama Dodik, Čović, SDP i političari. Mojih 20 amandman je usvojeno. Nažalost, ima puno ljudi koji nemaju pojma o Statutu, pogotovo su to oni sa kriminalnim dosijeom“, kaže Bevanda nakon što je postalo jasno da je priča o sankcijama bila dobro napuhana.
„Ja se borim za jak Savez, Savez bez kriminalaca, ne za svoj narod, ne za fotelju. Još jučer sam Jasminu Bakoviću kazao da nema nikakve suspenzije, jutros sam isto kazao i selektoru Safetu Sušiću, da ne brine, da će sve biti ured'. Bio je oduševljen“, kaže Josip Bevanda.
Kako i zašto? Zbog čega i koga? Nekada ćemo valjda saznati! A, do tada, priča o suspenziji pa-pa!
Sada bi se i Suljo mogao malo uključiti. Rušenje selektora Sušića će vjerovatno biti njegov prioritet (baš kao što je rušio i Blaževića). Jer, Pape je „pukao“ i rekao javno šta zaista misli o liku koji mu se (prije nego je počeo pljuvati po Blaževiću) predstavio – Ja sam Sulejman“.
http://www.scsport.ba/bs/tekst.php?ID=5 ... tegorija=1
- ultima_palabra
#902 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Realno.van Basten wrote:ja imam teoriju, poprilično političku doduše - i UEFA-i je jasno da je kod nas uveliko predizborna kampanja i bratija koja nema pojma kako da napravi ekonomski predizborni plan sa temom "kako da nam plate, penzije i sl budu veće", uvijek pred izbore viče, arlauče, zakuhava... bilo iz PC ili FBiH. Mislim da su zato prikočili u Nyonu i rekli - ok, neka prođe oktobar i izbori, nek se ispušu tamo, pa ćemo onda opet sjesti i reći - hoćete li prihvatiti sada u miru normalan statut ili da vas križamo?
Jeste da se FIFA i UEFA na papiru zalažu za apolitizaciju fudbala, ali u praksi znaju itekako da je to teško izvedivo
mostarac wrote:2. Stadion protiv Francuske treba da bude pun i po ko zna koji put ponavljam da se savez ne rusi na tekmama repke nego na utakmicama premier lige koje treba da budu masovno prekidane. Sranja na tekmama repke nikome nisu pomogla niti su sta promjenila niti ce sta promjeniti bilo bojkota ili ne. Oni ce uvijek zagrabiti iz sehare koliko zele, makar to proizvelo i dugove. Put je rusenje premier lige, a ne repke. Sranja (bez nereda) na tekmama lige su put za rusenje saveza, a ne na tekmama repke i zato protiv francuske treba da bude pun stadion sa jasnim porukama. Nista se nece desiti ako bude prazan, apsolutno nista, niti ce nesto da se desi ako bude nereda, mislim nesto pozitivno.
- Bosanski_kralj
#903 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Pa ukoliko ti je cilj da pomogneš svom klubu to ćeš uraditi.ultima_palabra wrote:Evo odmah, ja ću na prvoj sljedećoj Željinoj utakmici uletiti na teren sa transom porotiv Saveza, zaraditi pendrek po bubrezima, par milja globe, dosje u policiji i zabranu dolaska na tekme
A ispijači kafa iz Štrose, fanovi repke iz Pudinog Hana i nane-štovaoci Ćire sa Mahmutovca će mi aplaudirati...ili će mi jebati mater jer talasam, a baš nam je fino
A mi ćemo ostali, navijači reprezntacije, praviti "vašar" na utakmicama repke, ali to se vas ne tiče. Imate svoje voljene velike klubove, i njih gledajte u pretkolima kako im "trpaju" klubovi iz samog vrha evropskog nogometa
- ratata
#904 Re: SAVEZ NAPOLJE!
a sto niko nije govorio Savez napolje dok je Ciro klaunirao po stadionima i reklamama, dok je dizao siroke narodne mase u nebeske visine pricom o dostizanju polufinala Svjetskog prvenstva , ili recimo njegovom odlasku na noge Dodiku?
nego sad opet ista zvaka o Savezu kao i prije Cire, pa kad dodje "novi Ciro" opet ce biti tisina o Savezu, pod uslovom da ga tada bude s obzirom na namjere Fife i Uefe
nego sad opet ista zvaka o Savezu kao i prije Cire, pa kad dodje "novi Ciro" opet ce biti tisina o Savezu, pod uslovom da ga tada bude s obzirom na namjere Fife i Uefe
- Hantraga
#905 Re: SAVEZ NAPOLJE!
I ja isto mislim tako...Samo neznam hocel cekat da nas suspenduju da prihvate statut, kao mnoge zemlje sto su radile...ili ce nasi biti proaktivni i prihvatiti statut prije suspenzije...van Basten wrote:ja imam teoriju, poprilično političku doduše - i UEFA-i je jasno da je kod nas uveliko predizborna kampanja i bratija koja nema pojma kako da napravi ekonomski predizborni plan sa temom "kako da nam plate, penzije i sl budu veće", uvijek pred izbore viče, arlauče, zakuhava... bilo iz PC ili FBiH. Mislim da su zato prikočili u Nyonu i rekli - ok, neka prođe oktobar i izbori, nek se ispušu tamo, pa ćemo onda opet sjesti i reći - hoćete li prihvatiti sada u miru normalan statut ili da vas križamo?
Jeste da se FIFA i UEFA na papiru zalažu za apolitizaciju fudbala, ali u praksi znaju itekako da je to teško izvedivo
- SeleneY
#906 Re: SAVEZ NAPOLJE!
jedno znam,ako ovi ostanu u savezu,biti ce svasta! 
- zalizani
#907 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Govorilo se, ali ne u tolikoj mjeri.ratata wrote:a sto niko nije govorio Savez napolje dok je Ciro klaunirao po stadionima i reklamama
Safet - Pape nije toliko naklonjen novinarima, pa odatle i vise podvala od strane razularenih tekstopisaca - prepisivaca.
- luckylaka
#908 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Koju si ti to utakmicu reprezentacije gledao a da se nije skandiralo,,savez napolje,,Ni jednu.Svaka je pocinjala i zavrsavala sa jednim sloganom,,savez napolje,,ratata wrote:a sto niko nije govorio Savez napolje dok je Ciro klaunirao po stadionima i reklamama, dok je dizao siroke narodne mase u nebeske visine pricom o dostizanju polufinala Svjetskog prvenstva , ili recimo njegovom odlasku na noge Dodiku?
- ultima_palabra
#909 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Izvini, ali ja ipak pomažem na neki drugi načinBosanski_kralj wrote:Pa ukoliko ti je cilj da pomogneš svom klubu to ćeš uraditi.ultima_palabra wrote:Evo odmah, ja ću na prvoj sljedećoj Željinoj utakmici uletiti na teren sa transom porotiv Saveza, zaraditi pendrek po bubrezima, par milja globe, dosje u policiji i zabranu dolaska na tekme
A ispijači kafa iz Štrose, fanovi repke iz Pudinog Hana i nane-štovaoci Ćire sa Mahmutovca će mi aplaudirati...ili će mi jebati mater jer talasam, a baš nam je fino
A mi ćemo ostali, navijači reprezntacije, praviti "vašar" na utakmicama repke, ali to se vas ne tiče. Imate svoje voljene velike klubove, i njih gledajte u pretkolima kako im "trpaju" klubovi iz samog vrha evropskog nogometa
Pa eto gledamo, ali makar smo vjerni sami sebi...nema zaklinjanja čas u Kodru, čas u Ćiru...savez napolje, al de Boga ti sačekaj malo da prođe baraž, i da mi onaj moj sredi kartu za Bilino Polje
Navijači klubova bi lakše završili priču sa Savezom, ali postoji reprezentacija, javnost i "viši interes"
Elem nejse... nikdar ni bilo da nekak ni bilo i nikdar nebu da nekak nebu
-
palermo
#910 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Sve hoću da upitam, pošto se tako nešto već više puta izreklo, a tvoj mi post sada zgodan, ko su navijači klubova a ko su navijači reprezentacije ?ultima_palabra wrote: Izvini, ali ja ipak pomažem na neki drugi način![]()
Pa eto gledamo, ali makar smo vjerni sami sebi...nema zaklinjanja čas u Kodru, čas u Ćiru...savez napolje, al de Boga ti sačekaj malo da prođe baraž, i da mi onaj moj sredi kartu za Bilino Polje![]()
Navijači klubova bi lakše završili priču sa Savezom, ali postoji reprezentacija, javnost i "viši interes"![]()
- ultima_palabra
#911 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Pa postoje ljudi koji idu navijaju za klubove u PL i idu na utakmice istih, to su valjda navijači klubova...oni mogu a i ne moraju biti navijači reprezentacije, i to u manjoj i većoj mjeri.palermo wrote:Sve hoću da upitam, pošto se tako nešto već više puta izreklo, a tvoj mi post sada zgodan, ko su navijači klubova a ko su navijači reprezentacije ?ultima_palabra wrote: Izvini, ali ja ipak pomažem na neki drugi način![]()
Pa eto gledamo, ali makar smo vjerni sami sebi...nema zaklinjanja čas u Kodru, čas u Ćiru...savez napolje, al de Boga ti sačekaj malo da prođe baraž, i da mi onaj moj sredi kartu za Bilino Polje![]()
Navijači klubova bi lakše završili priču sa Savezom, ali postoji reprezentacija, javnost i "viši interes"![]()
Postoje i navijači samo reprezentacije...dosta njih ovlaš ili nikako prati fudbal, a nacionalne, političke i životne frustracije ispoljavaju preko državnog tima. Postoje i oni koji znaju dosta o fudbalu, ali im gadi domaća "šaban liga" i klubovi - zanemarujući činjenicu da klubovi moraju praviti igrače za repku, ako ne želimo da i u narednih 20 godina ganjamo igrače sa bosanskim prezimenima po dijaspori.
Jel ok odgovor?
-
palermo
#912 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Pa ako je tebi ok, onda je ok i meni. Doduše ja smatram da su navijači klubova uvijek i navijači reprezentacije, trebali bi biti, samo je naravno u našem slučaju, pitanje koje.ultima_palabra wrote:Pa postoje ljudi koji idu navijaju za klubove u PL i idu na utakmice istih, to su valjda navijači klubova...oni mogu a i ne moraju biti navijači reprezentacije, i to u manjoj i većoj mjeri.palermo wrote:Sve hoću da upitam, pošto se tako nešto već više puta izreklo, a tvoj mi post sada zgodan, ko su navijači klubova a ko su navijači reprezentacije ?ultima_palabra wrote: Izvini, ali ja ipak pomažem na neki drugi način![]()
Postoje i navijači samo reprezentacije...dosta njih ovlaš ili nikako prati fudbal, a nacionalne, političke i životne frustracije ispoljavaju preko državnog tima. Postoje i oni koji znaju dosta o fudbalu, ali im gadi domaća "šaban liga" i klubovi - zanemarujući činjenicu da klubovi moraju praviti igrače za repku, ako ne želimo da i u narednih 20 godina ganjamo igrače sa bosanskim prezimenima po dijaspori.
Jel ok odgovor?
I zašto misliš da oni koji samo prate reprezentaciju su nacionalno, počitički i životno frustrirani. Jesam li ja koji navijam za reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci ( nikada osim na televiziji nisam prisustvova nekoj takvoj utakmici) frustriran ?
- ultima_palabra
#913 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Pa ne mora biti, čitao sam dosta navijačkih blogova iz Engleske recimo, čovjek u sezoni propusti najviše dvije gostujuće utakmice Arsenala npr., a za Englesku ga živo boli kurac, pogleda koju utakmicu na tv-u ako ga društvo pozove...palermo wrote:Pa ako je tebi ok, onda je ok i meni. Doduše ja smatram da su navijači klubova uvijek i navijači reprezentacije, trebali bi biti, samo je naravno u našem slučaju, pitanje koje.
I zašto misliš da oni koji samo prate reprezentaciju su nacionalno, počitički i životno frustrirani. Jesam li ja koji navijam za reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci ( nikada osim na televiziji nisam prisustvova nekoj takvoj utakmici) frustriran ?
Ovo drugo, pogrešno si razumio
Suština je ta, da je oko reprezentacije puno raznih emocija i nefudbalskih stvari, kojima lupeži u i oko fudbala vrlo uspješno manipulišu
-
palermo
#914 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Pa dobro, englezi su tu iozuzetak na koji se mi baš ne bi trebali ugledati. idemo u off topic čini mi se, poenta onoga što ja želim reći je da navijačke skupine ne bi smjele uzimati ekskluzivitet navijanja....to što ljudi ne idu ili rijetko idu na utakmice je spoj niza faktora, ali to ne znače da ne vole klub , reprezentaciju ili samo reprezentaciju i nemaju pravo da učestvuju u kreiranju javnog mijenja.ultima_palabra wrote:[
Pa ne mora biti, čitao sam dosta navijačkih blogova iz Engleske recimo, čovjek u sezoni propusti najviše dvije gostujuće utakmice Arsenala npr., a za Englesku ga živo boli kurac, pogleda koju utakmicu na tv-u ako ga društvo pozove...
Ovo drugo, pogrešno si razumioGovorim o ljudima koji inače ne prate fudbal, ali npr. žele svoj patriotizam pokazati preko reprezentacije (dijaspora), ili imaju prijatelje/poznanike koji navijaju za Srbiju/Hrvatsku, pa umiru od želje da i mi konačno odemo na neko prvenstvo, jer mu ovi čitav život nabijaju na nos uspjehe SER i CRO...
Suština je ta, da je oko reprezentacije puno raznih emocija i nefudbalskih stvari, kojima lupeži u i oko fudbala vrlo uspješno manipulišu
- Bosanski_kralj
#915 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Malo mi je nerazumljivo da se reprezentacija ne prati zbog Saveza i kriminala vezanog uz njega, a istovremeno podržavate i pratite klubove u kojima se nalaze ništa manje lopine od ovih predhodnih.ultima_palabra wrote:Izvini, ali ja ipak pomažem na neki drugi načinBosanski_kralj wrote:Pa ukoliko ti je cilj da pomogneš svom klubu to ćeš uraditi.ultima_palabra wrote:Evo odmah, ja ću na prvoj sljedećoj Željinoj utakmici uletiti na teren sa transom porotiv Saveza, zaraditi pendrek po bubrezima, par milja globe, dosje u policiji i zabranu dolaska na tekme
A mi ćemo ostali, navijači reprezntacije, praviti "vašar" na utakmicama repke, ali to se vas ne tiče. Imate svoje voljene velike klubove, i njih gledajte u pretkolima kako im "trpaju" klubovi iz samog vrha evropskog nogometa![]()
Riješite probleme u klubovima i riješićete probleme u Savezu.
- ultima_palabra
#916 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Sve je to povezano...kad su se u Želji i Sarajevu pojavljivali ljudi sa malo dugoročnijim planovima, ovi iz Savezu su im brzo stali na rep...Neko mora napraviti iskorakBosanski_kralj wrote:Malo mi je nerazumljivo da se reprezentacija ne prati zbog Saveza i kriminala vezanog uz njega, a istovremeno podržavate i pratite klubove u kojima se nalaze ništa manje lopine od ovih predhodnih.
Riješite probleme u klubovima i riješićete probleme u Savezu.
-
Tarik19
#917 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Zaista mi je drago da je konacno neko se usudio da ovo kaze...osim mene.ratata wrote:a sto niko nije govorio Savez napolje dok je Ciro klaunirao po stadionima i reklamama, dok je dizao siroke narodne mase u nebeske visine pricom o dostizanju polufinala Svjetskog prvenstva , ili recimo njegovom odlasku na noge Dodiku?
Nas glavni problem lezi u tome sto mi uvijek biramo kada cemo se ko fol boriti protiv Saveza i kada cemo sutiti i mirno pratiti utakmice reprezentacije.
- luckylaka
#918 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Naravno osim BHFanaticosa koji se protiv ovog saveza bore mozda prije nego sto si ti poceo gledati ovu reprezentaciju.Tarik19 wrote:Zaista mi je drago da je konacno neko se usudio da ovo kaze...osim mene.ratata wrote:a sto niko nije govorio Savez napolje dok je Ciro klaunirao po stadionima i reklamama, dok je dizao siroke narodne mase u nebeske visine pricom o dostizanju polufinala Svjetskog prvenstva , ili recimo njegovom odlasku na noge Dodiku?
Nas glavni problem lezi u tome sto mi uvijek biramo kada cemo se ko fol boriti protiv Saveza i kada cemo sutiti i mirno pratiti utakmice reprezentacije.
- jeza u ledja
#919 Re: SAVEZ NAPOLJE!
A gdje si ti to govorio? Na forumu si tek nesto vise od mjesec dana.Tarik19 wrote: Zaista mi je drago da je konacno neko se usudio da ovo kaze...osim mene.
-
Tarik19
#920 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Evo gdje sam to govorio :jeza u ledja wrote:A gdje si ti to govorio? Na forumu si tek nesto vise od mjesec dana.Tarik19 wrote: Zaista mi je drago da je konacno neko se usudio da ovo kaze...osim mene.
Ako cemo se vec boriti protiv ovih lopova onda treba KONSTANTNO da vrsimo pritisak na njima kako bi ih konacno srusili. Netrebamo vise funkcionisati po principima : "Yebes ti probleme u Savezu kada reprezentacija igra dobro i ima rezultate" ili "Reprezentacija igra lose, Savez Napolje, hajmo ih rusit!". Idalje mi nije jasno koja je korist bila da se igra pred praznim tribinama protiv Azerbejdzana u Zenici ako ce, u sljedecoj utakmici protiv Bugarske i to nakon dovodenja novog selektora, biti ponovo 10 000 navijaca na Bilinom Polju i tada nece niko najavljivati bojkot utakmice niti ce iko spominjati stanje u Savezu. Tokom cijeli ciklus ovih kvalifikacija, niko nije ni u jednom trenutku (osim nakon utakmice protiv NK Rijeke i mozda malo nakon utakmice protiv Irana) spominjao situaciju oko NFSBIH. Cak su clanovi BHFanaticosa dosta sutili o svemu tome.Tek nakon sto smo se oprostili od SP, od jednom smo se sjetili sta se dogodilo prije dolazka Cire na mjestu selektora (tacnije nacin na koji je Kodro dobio otkaz). Zaista se pitam kakve bi se price vodile o nogometnom savezu da smo, slucajno, zavrsili na 4. mjestu u grupi a ne na 2. mjestu! U svakom slucaju, ako zelimo promjene, netrebamo vise ovako razmisljati (cast onima koji nemisle ovako!).
- luckylaka
#921 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Jesil ti onaj sto je reprezentaciju poceo pratiti od kako je Cirilo dosao za selektora ?Tarik19 wrote:Evo gdje sam to govorio :jeza u ledja wrote:A gdje si ti to govorio? Na forumu si tek nesto vise od mjesec dana.Tarik19 wrote: Zaista mi je drago da je konacno neko se usudio da ovo kaze...osim mene.
Ako cemo se vec boriti protiv ovih lopova onda treba KONSTANTNO da vrsimo pritisak na njima kako bi ih konacno srusili. Netrebamo vise funkcionisati po principima : "Yebes ti probleme u Savezu kada reprezentacija igra dobro i ima rezultate" ili "Reprezentacija igra lose, Savez Napolje, hajmo ih rusit!". Idalje mi nije jasno koja je korist bila da se igra pred praznim tribinama protiv Azerbejdzana u Zenici ako ce, u sljedecoj utakmici protiv Bugarske i to nakon dovodenja novog selektora, biti ponovo 10 000 navijaca na Bilinom Polju i tada nece niko najavljivati bojkot utakmice niti ce iko spominjati stanje u Savezu. Tokom cijeli ciklus ovih kvalifikacija, niko nije ni u jednom trenutku (osim nakon utakmice protiv NK Rijeke i mozda malo nakon utakmice protiv Irana) spominjao situaciju oko NFSBIH. Cak su clanovi BHFanaticosa dosta sutili o svemu tome.Tek nakon sto smo se oprostili od SP, od jednom smo se sjetili sta se dogodilo prije dolazka Cire na mjestu selektora (tacnije nacin na koji je Kodro dobio otkaz). Zaista se pitam kakve bi se price vodile o nogometnom savezu da smo, slucajno, zavrsili na 4. mjestu u grupi a ne na 2. mjestu! U svakom slucaju, ako zelimo promjene, netrebamo vise ovako razmisljati (cast onima koji nemisle ovako!).
-
Tarik19
#922 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Nisam, ja pratim reprezentacije vec 7 godina i dovoljno dobro poznajem nas nogomet da bi primjetio sve sta u njemu nestima.
- jeza u ledja
#923 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ali ocigledno ne pratis forum, kad izjavljujes da si 'jedini' govorio nesto, a ovdje si samo mjesec dana.Tarik19 wrote:Nisam, ja pratim reprezentacije vec 7 godina i dovoljno dobro poznajem nas nogomet da bi primjetio sve sta u njemu nestima.
-
Tarik19
#924 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ali od kako sam ja tu, nije gotovo niko drugi se usudio da govori o ovome o cemu sam ja sad govorio.jeza u ledja wrote:Ali ocigledno ne pratis forum, kad izjavljujes da si 'jedini' govorio nesto, a ovdje si samo mjesec dana.Tarik19 wrote:Nisam, ja pratim reprezentacije vec 7 godina i dovoljno dobro poznajem nas nogomet da bi primjetio sve sta u njemu nestima.
- pirmin
#925 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ee bas ti hvala kad si se pojavio ...veliki vodjo, guru-u, svetinjo!!!Tarik19 wrote:Ali od kako sam ja tu, nije gotovo niko drugi se usudio da govori o ovome o cemu sam ja sad govorio.jeza u ledja wrote:Ali ocigledno ne pratis forum, kad izjavljujes da si 'jedini' govorio nesto, a ovdje si samo mjesec dana.Tarik19 wrote:Nisam, ja pratim reprezentacije vec 7 godina i dovoljno dobro poznajem nas nogomet da bi primjetio sve sta u njemu nestima.
Bas nam je trebala jedna takva licnost.