Air Ramiz wrote:vilhana wrote:Koje vam se musko ime najvise dopada? Vec sam 5mj trudna i prije par dana mi je doktor rekao da ce biti musko... Zanima me koja imena su trenutno popularna...
hvala
Mislim da ti je pristup pogresan. Ne mozes davat imena zbog toga sto su popularna?! Ime treba da je simbol ljudskog bica koje ce ga pratit cijeli zivot. Imena po deterdzentima, izmisljena imena, i ona koja imaju u sebi samoglasnik L ili N (tipa Alen, Anel, i sl. te zvuce moderno) izbjegavaj. To ti je moj iskreni savjet.
Eh sad, ako si muslimanka dadni ispravna islamska imena. Npr. ime Emir (arapsko) - vladar, ili Jusuf (starohebrejsko) - prema najljepsem Bozijem poslaniku, ili Hamza - lav itd.
Krscani daju imena specificna za njihovu vjeru, Ivan, Matej, Marija itd. pa ako si krscanka, onda dadni ispravna krscanska imena, a ne izvedenice tipa Ivo.
Ako nisi nista od ovog, nazalost onda ti ostaje "ovo sto je popularno", estradna imena, deterdzenti, Anex, Medox, Ariel, itd...
Imenom, takodjer odredjujes neciji identitet, pa imaj to u vidu.
Auuuuuuuuuuu odavno ne vidjeh ogranicenije razmisljanje!!! Kao prvo ja ne znam sta znaci "izmisljena" imena...? Pa sva su jednom izmisljena, nijedno nije tu od pamtivijeka - sem Adama/Adema i Eve/Have
A znaci da samo muslimani i krscani imaju
imena, a ostali imaju deterdzente??? O, gdje li si ti rastao i gojen, da mi je znati...
Meni su prekrasna imena Niksa, Aleksa, Mirza, Erim, Antonio, Nemanja, Benjamin, Marko, Kenan, Leon, Ernest, Fedja