VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Smrcak15

#901 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

JanuaryJones wrote:
Smrcak15 wrote:
JanuaryJones wrote: Kod nas se ne daje vakcina protiv meningokoka i protiv DTP-a se koristi pentaxim, u kojem nema timerosala.
dobro, a dali znas kakvi teski metali, virusi, strana antitijela imaju u toj

dali imas hrabrosti dati vakcinu djetetu u kojoj su toxicni kokteli, od teskih metala, virusa, i sta svega ne.

jer na kraju bude li nisto, gotovo je onda, ne Place se nad prosutim mlijekom.
Koja je tvoja referenca? Jel imaš dijete sa poremećajem u razvoju?

nemam, referenca mi je sva svjedocanstva nastradalih. plus ova naucna istrazivanja.
Smrcak15

#902 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Niemand wrote:Smrcak, nemoj sta zamjeriti, al posto sam upratila da si vjernik, jel ti planiras ici na hadz?

Jer se moras vakcinisati prije, a ako ne zelis vakcinisati dijete, pretpostavljam ne zelis ni sebe. Oni iz indije, pakistana i sl zemalja, cak moraju prije ulaska u s.arabiju primiti dozu i jos jednu nakon ulaska. Mislim da je ovo za polio.

Ako tvoje dijete sutra pozeli otici na hadz, jesi ti svjestan sta to znaci za njega?

Ne kazem ja nista tebi za vakcine, to je tvoja stvar i svjestan si odgovornosti, samo mi je iskreno cudan ovaj dio, pa zato pitam.
ako Bog da planiram, a ni ja ni djete se nece vakcinisati.
LolaLola

#903 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by LolaLola »

sadie_forever wrote:Te alergije takodjer,evo zaovina kci ima sada alergiju na mlijeko..sto rece moj muz,ko je to bio alergican prije na bilo sta? ali jok ljudi ko teladi,ako drzava kaze treba onda treba

Ti ili si u nekoj zabiti odrasla pa tek sad nesto ucis, ili ti je neko isprao mozak.
PRije 38 god, ja bila alergicna na proteine u mlijeku, laktozu i kasnije na gluten.
sha_ba

#904 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sha_ba »

Ne znam gdje vise gluposti pročitah :-)
Niemand

#905 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

Smrcak15 wrote:
Ne kontam. Kako ces uci u s.arabiju? Ne mozes bez potvrde o vakcinaciji zbog sigurnosti, logicno valjda, ogroman broj ljudi na jednom mjestu. Nisam cula da prave izuzetke.
Smrcak15

#906 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Niemand wrote:
Smrcak15 wrote:
Ne kontam. Kako ces uci u s.arabiju? Ne mozes bez potvrde o vakcinaciji zbog sigurnosti, logicno valjda, ogroman broj ljudi na jednom mjestu. Nisam cula da prave izuzetke.
kad bude aktuelno to pozabavit cu se time :D
sha_ba

#907 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sha_ba »

On će na crno na hadž :mrgreen:
Niemand

#908 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

:o
Niemand

#909 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

sha_ba wrote:On će na crno na hadž :mrgreen:
:D :lol:
Maxxtro

#910 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Maxxtro »

Smrcak15 wrote:Ja svoju djecu nisam vakcinisao nakon dugotrajnog istrazivanja sve o vakciniciji, od historije vakciniacije, do rapporta, dokumentaraca, knjiga, brosura, analizra, istrazivanja itd
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
JanuaryJones

#911 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

Smrcak15 wrote:

nemam, referenca mi je sva svjedocanstva nastradalih. plus ova naucna istrazivanja.
A šta je sa onom djecom koja nisu vakcinisana a imaju razvojne poremećaje?
Niemand

#912 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

Pa dobro, nije bas sve istrazio, nekim stvarima ce se kasnije pozabaviti. :D
Smrcak15

#913 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

JanuaryJones wrote:
Smrcak15 wrote:

takve djece je jako jako malo, inace naucne studije govore da su nevakcinisana djeca zdravija od vakcinisane.

pogledaj Amishe u americi oni se ne vakcinisu, i nemaju im djeca autizam.

Smrcak15

#914 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Niemand wrote:Pa dobro, nije bas sve istrazio, nekim stvarima ce se kasnije pozabaviti. :D
pa kad dodje do toga, pozabavit cu se sa tim da to nekako izbjegnem ako moze ikako

ako ipak moram , onda sta cu nek udaraju ali do Mekke moram doci :D
JanuaryJones

#915 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

Smrcak15 wrote:
JanuaryJones wrote:
Smrcak15 wrote:

takve djece je jako jako malo, inace naucne studije govore da su nevakcinisana djeca zdravija od vakcinisane.

pogledaj Amishe u americi oni se ne vakcinisu, i nemaju im djeca autizam.

Korelacija ne znači uzrok. Evo moje dijete ima razvojni poremećaj a nije uzrokovano vakcinom, šta ćemo sad? Koga da krivim? Vodovod što nam isporučuje vodu zagađenu teškim metalima ili velepekaru koja stavlja aditive u hljeb?
Smrcak15

#916 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

JanuaryJones wrote:
Korelacija ne znači uzrok. Evo moje dijete ima razvojni poremećaj a nije uzrokovano vakcinom, šta ćemo sad? Koga da krivim? Vodovod što nam isporučuje vodu zagađenu teškim metalima ili velepekaru koja stavlja aditive u hljeb?
kazes nije uzrokovano vakcinom, ok, ja netvrdim da i druge stvari ne mogu to prouzrokovati.

znaci tvoje dijete nikad nije dobilo ni jedne jedine vakcine od svog rodjenja?
Niemand

#917 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

Smrcak15 wrote:
Niemand wrote:Pa dobro, nije bas sve istrazio, nekim stvarima ce se kasnije pozabaviti. :D
pa kad dodje do toga, pozabavit cu se sa tim da to nekako izbjegnem ako moze ikako

Pa ne moze se izbjeci, moze jedino biti jos strozije, vjerovatno si upratio da su svake godine sve vece procedure oko sigurnosti.

A ti sad zamisli u tolikoj skupini svijeta odsvakud i sa svacim, kako ce reagovati organizam tvog djeteta cak i nakon sto primi tu vakcinu jer nije ranije vakcinsano i njegova zastita je bas ono osnovna u tom slucaju, poput pakistanaca i indijaca.

Tebi nek je sa srecom, al ako vec donosis takve odluke, gledaj i sta ce biti prekosutra, ne samo danas i sutra.
Smrcak15

#918 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Niemand wrote:
Smrcak15 wrote:

Pa ne moze se izbjeci, moze jedino biti jos strozije, vjerovatno si upratio da su svake godine sve vece procedure oko sigurnosti.

A ti sad zamisli u tolikoj skupini svijeta odsvakud i sa svacim, kako ce reagovati organizam tvog djeteta cak i nakon sto primi tu vakcinu jer nije ranije vakcinsano i njegova zastita je bas ono osnovna u tom slucaju, poput pakistanaca i indijaca.

Tebi nek je sa srecom, al ako vec donosis takve odluke, gledaj i sta ce biti prekosutra, ne samo danas i sutra.
ja ne da sam pogledao prekosutra nego i sledece godine :)

a dali si ti pogledao sadrzaj vakcina i kako oni djeluju na organizam? jesi li istrazio ovo?
Niemand

#919 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

Smrcak15 wrote:
ja ne da sam pogledao prekosutra nego i sledece godine :)

a dali si ti pogledao sadrzaj vakcina i kako oni djeluju na organizam? jesi li istrazio ovo?
Kakve to veze ima? Nebitno je sta ti il neko deseti mislite o vakcinama, stvari su takve kako jesu. Posto si vjernik, bilo mi je cudno da nisi i taj dio zivota uracunao u to sve.

Helem nejse.
JanuaryJones

#920 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

Smrcak15 wrote:
JanuaryJones wrote:
kazes nije uzrokovano vakcinom, ok, ja netvrdim da i druge stvari ne mogu to prouzrokovati.

znaci tvoje dijete nikad nije dobile ni jedne jedine vakcine od svog rodjenja?
Tvrdiš i postavljaš raznorazna kvazi istraživanja i video klipove sumnjivih izvora kao relevantna naučna stajališta a ne komentarišeš stvarne, priznate biomedicinske studije od strane vodećih stručnjaka u tom polju?

Onda na kraju dodaš da bi, ukoliko ti Saudijska Arabija bude to tražila i insistirala, pristao na vakcinaciju (zbog svojih vjerskih ubjeđenja)? Ovdje možeš ugrožavati i ti i tvoje dijete imunokompromitiranu djecu i bebe ali zbog hadžija bi se vakcinisao. Vrlo moralno, nadasve.

I ne, nije dobilo vakcine do dijagnoze, 6 mj poslije smo stigli vakcinaciju i nema nuspojava i regresije. Kuc kuc u drvo.
Niemand

#921 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

JanuaryJones wrote:
Smrcak15 wrote:
JanuaryJones wrote:

Tvrdiš i postavljaš raznorazna kvazi istraživanja i video klipove sumnjivih izvora kao relevantna naučna stajališta a ne komentarišeš stvarne, priznate biomedicinske studije od strane vodećih stručnjaka u tom polju?

Onda na kraju dodaš da bi, ukoliko ti Saudijska Arabija bude to tražila i insistirala, pristao na vakcinaciju (zbog svojih vjerskih ubjeđenja)? Ovdje možeš ugrožavati i ti i tvoje dijete imunokompromitiranu djecu i bebe ali zbog hadžija bi se vakcinisao. Vrlo moralno, nadasve.

I ne, nije dobilo vakcine do dijagnoze, 6 mj poslije smo stigli vakcinaciju i nema nuspojava i regresije. Kuc kuc u drvo.
Posto je rekao da bi gledao da zaobidje vakcinisanje, i tamo bi ugrozavao ljude, a najveci broj ljudi koji idu na hadz su stariji. Nije potrebno previse razmisljati da skontas kakav je njihov imuni sistem taman da su svi vakcinisani a jedno nije i sta u njihovim godinama i obicni virus znaci.
Smrcak15

#922 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

JanuaryJones wrote:
Smrcak15 wrote:
JanuaryJones wrote:

jeli ovaj kvaziDoktor mozda???

https://www.amazon.com/Informed-Vaccine ... XC2W3ABFDB
Make an Informed Vaccine Decision for the Health of Your Child: A Parent's Guide to Childhood Shots
Image
Image
JanuaryJones

#923 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

Niemand wrote:
Posto je rekao da bi gledao da zaobidje vakcinisanje, i tamo bi ugrozavao ljude, a najveci broj ljudi koji idu na hadz su stariji. Nije potrebno previse razmisljati da skontas kakav je njihov imuni sistem taman da su svi vakcinisani a jedno nije i sta u njihovim godinama i obicni virus znaci.
Ili da pokupi nešto pa donese svojoj djeci i ukućanima, kakve difterije ili tuberkuloze, ili zaušnjaka. A jbg moja Niemand, svega u Božijoj bašči.
Smrcak15

#924 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Niemand wrote:
kako cu ugroziti ako sam zdrav?
Niemand

#925 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

JanuaryJones wrote:
Niemand wrote:
Ili da pokupi nešto pa donese svojoj djeci i ukućanima, kakve difterije ili tuberkuloze, ili zaušnjaka. A jbg moja Niemand, svega u Božijoj bašči.
Vala bas.
Post Reply