izvor wrote:Minci, sestro, polahko. Smiri se. Sabura. Ne mozes tako ljude sa kojima se ne slazes nazivati neprijateljima muslimana, niti da je neko ko podrzava Djeda Mraza kao ideju, kao simbol dobrocinstva prema djeci, palio, ili radio razne gnusobe o kojima pricas. Ovi ovdje forumasi mozda imaju razlicita misljenja, ali nista manje ne vole ovu zemlju od tebe, mene ili bilo koga drugog. Vecina je bila u Sarajevu u ratu i dobro znaju ko je granatirao i koje rusio ovaj prelijepi grad. I upravo zbog toga, sto je ovo jedan lijep grad, sto je uvjek takav i bio, sto je predstavljao simbol tolerancije, multikulture, isto kao sto je i Djed Mraz simbol dobra, u ocima djece koja dobivaju te poklone, upravo zbog toga ovi forumasi ne zele da u takvom Sarajevu postanu pravila zabrane, bilo Djeda Mraza ili neceg drugog. Mozemo se mi slagati ili ne, ali ako zelimo dobro ovom narodu koji zivi ovdje, ako zelimo dobro i svom narodu kojem pripadamo, a ja i ti i mnogi ovdje smo Bosnjaci, moramo razvijati medjunacionalno i medjuvjersko razumijevanje i toleranciju. Jer samo multikonfesionalna, multinacionalna, i multikulturna BiH, i Sarajevo kao svijetli primjer u njoj, mogu biti garant opstojnosti naseg naroda i nase vjere. Sve drugo, netolerantnost, borba za jednonacionalne sredine, vodi ovaj grad, ovu drzavu i narode, prije svega Bosnjacki, u belaj. I svaka druga prica odgovara upravo onima koji su protiv ove drzave, koji su je zeljeli unistiti i nekamo pripajati.
Ko je smjestio Deda Mrazu
- kockica_kockica
#901 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
- Fair Life
#902 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Evo minci jedan crveni sejtan za komunjare i njihovu djecu a drugi metalik zeleni sejtan k'o dzamijska vrata za tebe i Porčinu raju....minci wrote:...
To nikada nije bio islamski obicaj nego je uveden, nametnut od strane vladajuce Titove partije prije nekih 60-ak godina. Danasnja vlast isto to radi na podrucjima BiH te namece neke stvari od strane svake osobe koja dodje na vlast bilo da se taj zove Pero, Djuro ili Haso na onom podrucju gdje neki od doticnih vladajucih ima vlast.
...
Es selamu alejkum braci i sestrama

-
izvor
#903 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
E, je li ovo Djed Mraz ozenjen? Vidim mu burmu na rici..ili...?Fair Life wrote:Evo minci jedan crveni sejtan za komunjare i njihovu djecu a drugi metalik zeleni sejtan k'o dzamijska vrata za tebe i Porčinu raju....minci wrote:...
To nikada nije bio islamski obicaj nego je uveden, nametnut od strane vladajuce Titove partije prije nekih 60-ak godina. Danasnja vlast isto to radi na podrucjima BiH te namece neke stvari od strane svake osobe koja dodje na vlast bilo da se taj zove Pero, Djuro ili Haso na onom podrucju gdje neki od doticnih vladajucih ima vlast.
...
Es selamu alejkum braci i sestrama
Kako mu se zena zove? Baba Mraz, dj.Inje
- Fair Life
#904 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Zarucena obojica...izvor wrote:E, je li ovo Djed Mraz ozenjen? Vidim mu burmu na ruci..ili...?![]()
Kako mu se zena zove? Baba Mraz, dj.Inje
- nosara
#905 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Sa jednog anamo portala:
"Na pitanje jesu li muslimani u komunizmu primali darove od Djeda Mraza, ef. Omerbašić odgovara: - Šutjeli su, uplašili se i uzimali darove. I to nije bio nikakav problem, ali zato sada u demokraciji ima problema!"
"Na pitanje jesu li muslimani u komunizmu primali darove od Djeda Mraza, ef. Omerbašić odgovara: - Šutjeli su, uplašili se i uzimali darove. I to nije bio nikakav problem, ali zato sada u demokraciji ima problema!"
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#906 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
ja ja, sve su nogama u glavu tukli djecu koja nisu htjela paketic...nosara wrote:Sa jednog anamo portala:
- HAVANA
#907 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
mIRCerka wrote:HAVANA, cenzuru ti opalih, ipak je ovo dedamrazicna tema, mojne psovati.
Zar i ovde cenzura
Oprostite ali ne znam više na koji način objasniti suštinu problema i Deda Mraza i Vjeronauke,sve probaš ali ne pali,ustvari samo provociraju .
Morao sam,neću više :časna pionirska riječ
-
mIRCerka
#908 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
evo ti moj savjet:HAVANA wrote:mIRCerka wrote:HAVANA, cenzuru ti opalih, ipak je ovo dedamrazicna tema, mojne psovati.
Zar i ovde cenzura![]()
Oprostite ali ne znam više na koji način objasniti suštinu problema i Deda Mraza i Vjeronauke,sve probaš ali ne pali,ustvari samo provociraju .
Kad citiras nekoga kome se zelis nagovoriti, sve to napises i umjesto SUBMIT editujes...u skladu s pravilima...makar imas osjecaj da si mu se nagovorio pravo...
-
popajic
#909 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Tebi nikako nije dobro !Postao/la minci dana 03 dec 2008, 09:57
Ma sta cete meni ko pricati o deda mrazu koji donosi djeci Sarajeva radost sa pokolonima a do prije par godina ta djeca te djevojcice ubijane i silovane od tih istih i nakon tog prokletog rata nastavljaju na gnusne nacine da ponizavaju muslimane. viewtopic.php?f=1&t=55590&start=100
Na moj poslednji post regaujete kao da nikad niste bili protiv muslimana i gdje to ja zivim i kako sam radikalna a kako nazvati ove gnusobe koje ste radili? Mi vas nismo u zadnjih 100 godina i vase domove napadali i palili ali moramo zivjeti sa vama i dalje ali nikad vise necemo dozvoliti ovakvo nesto da se ponovi dosta je bilo 3x u zadnjih 100 godina!
Bolesnom "logikom" si pobrkala dr.Dabica sa Deda Mrazom.
MI upadali u Vase domove ???? Nema lijeka,stvarno!!!
Dok su tebe tamo negdje dresirali kako je i Deda Mraz babaroga,cetnici upadali u moje Sarajevo.
Ja se spasih od cetnika,sad red na Deda Mraza da se spasava od tebe i slicnih.
DEDA MRAZ= DJECA
- seln
#910 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Jeste, sjecam se straha koji bi se sirio komsilukom kako se priblizavala nova godina.nosara wrote:Sa jednog anamo portala:
- Fair Life
#911 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
- Muslimani nemaju Djeda Mraza ili Djeda Božićnjaka, kako ga god zvali. Jednostavno nema te legende i priče - tumači nam muftija Ševko ef. Omerbašić...ponosna_manjina wrote:Nije ni Cericu svaka za odbaciti![]()
Pojava vehabija nije nešto sa čim se Islamska zajednica u BiH ne može izboriti, ali korijen problema nije u BiH, već u Beču odakle se utiče na promjene tradicije bosanskih muslimana, tvrdi u intervjuu za "Nezavisne" reisu-l-ulema Mustafa efendija Cerić, poglavar Islamske zajednice u BiH, komentarišući posljednje ispade vehabija u Carevoj džamiji u Sarajevu kada je manja grupa vehabija na silu ušla u džamiju i nije ispoštovala "kućni red".
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... &Itemid=55
...
- U Austriji i Njemačkoj zabranili su Djeda Božićnjaka i nikom ništa, a kod nas u BiH se uvijek od muhe pravi medvjeda - kaže ravnateljica Mahmutović.
- Zox
#912 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Mobbing je kad kolege ili nadredjeni vrse pritisak nad tobom, a ne kad je javnost protiv tebe.Smatra da je glasina da je zabranila Djeda Božićnjaka dio mobbinga kojem je izložena otkad je u sarajevske vrtiće uveden vjeronauk. Uveden je početkom ove školske godine, zasad samo islamski.
-
ri0
#913 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
EDIT: Minci CESNORED!
Zdra'o
-
pure_love
#914 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
sta vam je ljudi? pa ko vi mislite da ste? necete mom djetetu nametnuti deda mraza i tacka!
- travar
#915 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Čisti primjer bosanskog hrkljušari0 wrote:
EDIT: Minci CESNORED!
Zdra'o
-
mIRCerka
#916 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
RIO da i tebi napisem
mIRCerka wrote:evo ti moj savjet:HAVANA wrote:mIRCerka wrote:HAVANA, cenzuru ti opalih, ipak je ovo dedamrazicna tema, mojne psovati.
Zar i ovde cenzura![]()
Kad citiras nekoga kome se zelis nagovoriti, sve to napises i umjesto SUBMIT editujes...u skladu s pravilima...makar imas osjecaj da si mu se nagovorio pravo...
- nosara
#917 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ti sto bi i pure i love, zna se ko forsira, tersuje, namece, zadire i na sve nacine pokusava od grada napravit selo.
E ne moze i tacka! Barem ne moze u tisini...
E ne moze i tacka! Barem ne moze u tisini...
-
SL67
#918 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ne Boze sacuvaj, prije cete vi nametnuti mom djetetu da mahramu stavi na glavupure_love wrote:sta vam je ljudi? pa ko vi mislite da ste? necete mom djetetu nametnuti deda mraza i tacka!
Opasni ste, opasni sejtani jedni
- Fair Life
#919 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
'Ja ne kontam ove moderne muslimane kojima sve smeta. Moja nana je nama djeci i jaja za Uskrs farbala... pakirala novogodišnje paketiće s likom Deda Mraza... Moja nana mi je uvijek govorila da je zapaliti svijeću u crkvi za duše umrlih lijepo i da se ne stidim raditi takve stvari, da je Bog jedan, kakva god da mu je kuća. Moja nana je obavila hadž, i postila svaki ramazan, i slavila svaki bajram, i klanjala pet vakat namaza na dan. I nije branila djeci da sudjeluju i vole svijet oko sebe, druge ljude i njihove običaje, nego ih je tome učila i u tome ohrabrivala i objašnjavala im da je to dobro i lijepo', napisala je jedna Sarajka na portalu sarajevo-x.com.
Odosmo mi u inostranstvo !
Odosmo mi u inostranstvo !
- minci
#920 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Nikome nisam direktno rekla da je cetnik a oni koji kazu da nisu nista takvo cinili niti koga istjerivali da li su preuzeli nesto da to sprijece tada? Ne! Nisu nego su gledali mirno sta se radi.
I da li je stid cetnika sto smo mi mnoge eto kao dijete silovane i sto se na nama muslimankama izivljavalo gore nego da smo zivotinje i sto nas cetnik tada za novu godinu nije pitao hocete li djeco paketice za novu godinu nego nam ni koru hljeba nije dao?
Zasto se vi koji se osjecate uvrijedjeni niste pitali da li je to moralno kada su neki zlostavljali one koji su i samo ime imali muslimansko a da nista o vjeri nisu znali, kada su mnoge majke plakale i molile da bar njihovu djecu ostave na miru ako sa njima rade to sto su radili.
I Boze sacuvaj da ja od nekoga pare uzimam niti sam vehabija niti ikada bila u blizini nekog vehabije. Ali ima Boga za svakoga!!!
I da li je stid cetnika sto smo mi mnoge eto kao dijete silovane i sto se na nama muslimankama izivljavalo gore nego da smo zivotinje i sto nas cetnik tada za novu godinu nije pitao hocete li djeco paketice za novu godinu nego nam ni koru hljeba nije dao?
Zasto se vi koji se osjecate uvrijedjeni niste pitali da li je to moralno kada su neki zlostavljali one koji su i samo ime imali muslimansko a da nista o vjeri nisu znali, kada su mnoge majke plakale i molile da bar njihovu djecu ostave na miru ako sa njima rade to sto su radili.
I Boze sacuvaj da ja od nekoga pare uzimam niti sam vehabija niti ikada bila u blizini nekog vehabije. Ali ima Boga za svakoga!!!
- travar
#921 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Nisu ovo nikakvi moderni muslimani, običaj muslimana nikad nije bio da farbaju jaja, pale svijeće!
Znači ako se to danas ne čini onda smo "moderni muslimani" kojima sve smeta!
Izvinjavamo se svima što se vraćamo svojoj originalnosti i što nismo spremni svoju vjeru baciti pod noge da bi se nekome sviđali!
Možemo se mi lijepo slagati i družiti, nije to nikakav problem, ali pustite nas da praktikujemo svoju vjeru onako kako mi želimo bez da nas se osuđuje!
I što beautyfool reče:
Lijep pozdrav!
Znači ako se to danas ne čini onda smo "moderni muslimani" kojima sve smeta!
Izvinjavamo se svima što se vraćamo svojoj originalnosti i što nismo spremni svoju vjeru baciti pod noge da bi se nekome sviđali!
Možemo se mi lijepo slagati i družiti, nije to nikakav problem, ali pustite nas da praktikujemo svoju vjeru onako kako mi želimo bez da nas se osuđuje!
I što beautyfool reče:
Lijep pozdrav!
- seln
#922 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Kakva glupost od strane zene koja vjerovatno nikad u zivotu nije otisla dalje od Zenice.
- nosara
#923 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
travar, vjera je za kuce i svoja cetiri zida ili crkve i dzamije, a ne za vrtica, skole, ulice, medija...
Ako ti treba neko pojacalo da bi bio vjernik, onda ti je vjera tanka.
Ako ti treba neko pojacalo da bi bio vjernik, onda ti je vjera tanka.
- Zox
#924 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Kazala si da su ti isti silovali djevojcice. Sarajeva na mapi nisi vidjela.minci wrote:Nikome nisam direktno rekla da je cetnik a oni koji kazu da nisu nista takvo cinili niti koga istjerivali da li su preuzeli nesto da to sprijece tada? Ne! Nisu nego su gledali mirno sta se radi.
I da li je stid cetnika sto smo mi mnoge eto kao dijete silovane i sto se na nama muslimankama izivljavalo gore nego da smo zivotinje i sto nas cetnik tada za novu godinu nije pitao hocete li djeco paketice za novu godinu nego nam ni koru hljeba nije dao?![]()
![]()
- seln
#925 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Zeno draga, tebi stvarno nije dobro. Vjerovatno ti je neki "brat" rekao da je ovo "cetnicki" forum, zato polazis od pretpostavke da razgovaras sa Srbima.minci wrote:Nikome nisam direktno rekla da je cetnik a oni koji kazu da nisu nista takvo cinili niti koga istjerivali da li su preuzeli nesto da to sprijece tada? Ne! Nisu nego su gledali mirno sta se radi.
I da li je stid cetnika sto smo mi mnoge eto kao dijete silovane i sto se na nama muslimankama izivljavalo gore nego da smo zivotinje i sto nas cetnik tada za novu godinu nije pitao hocete li djeco paketice za novu godinu nego nam ni koru hljeba nije dao?![]()
![]()
Siguran sam da su dvije trecine tvojih sagovornika muslimani, a ostali jednostavno Sarajlije i Bosanci drugih vjeroispovijesti ili ateisti...i svi su ili aktivno branili Bosnu ili trpjeli granatiranje. Odakle ti to da je "neko" gledao kako se ubijaju muslimani? Tj. jeste gledao, ziveci u istom gradu i gadjan istim granatama.
Sa tobom stvarno nije nesto u redu, i prestani mi iz Austrije govoriti kakav musliman trebam biti.