Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#901 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by karanana »

ranger wrote:
karanana wrote:
valja li?
sta znaci "nacionalni restoran"?
pa bosanska kuhinja, vidis mu i ime pravo bosansko :lol:
pa zato i pitam da li "nacionalni" restoran znaci restoran kuhinje gdje se restoran nalazi ili nacionalni restoran moze biti recimo francuski nacionalni restoran u bosni.
JanuaryJones

#902 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

karanana wrote:
pa zato i pitam da li "nacionalni" restoran znaci restoran kuhinje gdje se restoran nalazi ili nacionalni restoran moze biti recimo francuski nacionalni restoran u bosni.
Ja sam u najmanju ruku mislila da je neki južnoamerički nacionalni restoran u pitanju :lol:
Michun

#903 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Michun »

JanuaryJones wrote:
karanana wrote:
Ja sam u najmanju ruku mislila da je neki južnoamerički nacionalni restoran u pitanju :lol:
pa ime stvarno nema smisla...zanima me ko je idejni vodja
bolje da je sahan, nanina kuhinja, loncic, kasika, bamija :)
karanana

#904 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by karanana »

ne mogu da skontam gdje je ovo. da nije u onoj vili od gazde od michella?
kritichar

#905 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by kritichar »

Terasa je dobra, uredan, čist restoran, hrana dobra, svježa, obimne porcije, ali na ružnoj lokaciji
Shon Phon

#906 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Shon Phon »

Nemam pojma valja li, vidjeh jutros na klixu članak, pa samo bacio ovdje... I ja sam prvo pomislio da je vezano za neku drugu kuhinju, a ne bosansku.
haris0032

#907 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by haris0032 »

Restoran Nova Bentbasa pored Bazena.
Hrana :thumbup: Cijene :thumbup: Ambijent :thumbup:

nasao sam im i web stranicu www.novabentbasa.com
Profesionalno nema sta..
Dino777

#908 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Dino777 »

Lijepo izgleda ovaj sto se tek otvorio na MD
brown.sugar

#909 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by brown.sugar »

Tople preporuke za restoran Ahar, kod Druge policijske stanice Novo Sarajevo. :thumbup: Hrana je super, osoblje ljubazno i susretljivo (kuhar je u 2 navrata prilagodio jelo mojih zeljama, bez dodatne naplate), ambijent ugodan, cijene ok. Jedini nedostatak je lokacija i manjak parkinga.
BackInBlack

#910 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BackInBlack »

dajte neki restoran ... da se moze slaviti godisnjica ...
nesto fancy ....

izbjegajite Bosansku klopu, nisam LOVER ... :)

usput da priupitam
http://www.ekupon.ba/ekupon/ponuda/uziv ... ranu-zacin

http://www.ekupon.ba/ekupon/ponuda/gost ... i-u-apetit

jel iko bio?
bull21

#911 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by bull21 »

BackInBlack wrote:dajte neki restoran ... da se moze slaviti godisnjica ...
nesto fancy ....

usput da priupitam

jel iko bio?
Nisi ljubavnik? Uj hebote, teško tebi.
BackInBlack

#912 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BackInBlack »

bull21 wrote:
BackInBlack wrote:dajte neki restoran ... da se moze slaviti godisnjica ...
nesto fancy ....

usput da priupitam

jel iko bio?
Nisi ljubavnik? Uj hebote, teško tebi.
ode ovaj moj post u off topic :)
Bosansku hranu neces jest valjda u restoranu ... to mama/nana/pranana zna napravit ^^
mogu ja to jest, neam nikakav problem ... al vise volim experimentisati kad vec idem negdje klopat ....
Last edited by BackInBlack on 23/10/2015 20:16, edited 1 time in total.
shandrprcSA

#913 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by shandrprcSA »

brown.sugar wrote:Tople preporuke za restoran Ahar, kod Druge policijske stanice Novo Sarajevo. :thumbup: Hrana je super, osoblje ljubazno i susretljivo (kuhar je u 2 navrata prilagodio jelo mojih zeljama, bez dodatne naplate), ambijent ugodan, cijene ok. Jedini nedostatak je lokacija i manjak parkinga.
reci da se salis za parking
brown.sugar

#914 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by brown.sugar »

Ne razumijem? Parking pripada Policiji. Ustupili su im par mjesta, a posto tu parkira i osoblje, zna se desiti da ne bude mjesta za musterije.
karanana

#915 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by karanana »

ok. ima 10 metara iza restorana stotine parking mjesta. da, sat je marka, ali nije strasno ako nema mjesta ispred za dzaba.
bio, usluga fina, hrana moze proci, ali recimo maslenica i pizza su tu negdje u rangu sa montanom. koja je po meni solidna btw.
brown.sugar

#916 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by brown.sugar »

Gledaj, meni je 10 minuta pjeske od kuce, tako da mi parking ne treba, ali poznavajuci mentalitet nasih ljudi, koji bi se, ako ikako moze, parkirali u sam objekt jer im je mrsko hodati 100 m, napomenuh da ne racunaju na to. :wink: Slazem se za pizzu, i mene je podsjetila na onu iz Montane koja mi je u top 3. Ja sam probala jos i rizoto s kozicama, ustipke od heljde, lasagne, pileci sendvic, tjesteninu sa 4 sira i sve je bilo ukusno, osim sto su lasagne bile suhe, ali mislim da je do kuhara, bio je onaj mladji.
VenomousV

#917 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by VenomousV »

brown.sugar wrote:Gledaj, meni je 10 minuta pjeske od kuce, tako da mi parking ne treba, ali poznavajuci mentalitet nasih ljudi, koji bi se, ako ikako moze, parkirali u sam objekt jer im je mrsko hodati 100 m, napomenuh da ne racunaju na to. :wink: Slazem se za pizzu, i mene je podsjetila na onu iz Montane koja mi je u top 3. Ja sam probala jos i rizoto s kozicama, ustipke od heljde, lasagne, pileci sendvic, tjesteninu sa 4 sira i sve je bilo ukusno, osim sto su lasagne bile suhe, ali mislim da je do kuhara, bio je onaj mladji.
Kakav je rizoto?

I jos bitnije, kakva je ta pasta sa 4 vrste sira? Ako stavljaju dimnjeni da ih odmah otpisem :roll:
brown.sugar

#918 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by brown.sugar »

Ja sam trazila s paradajz sosom jer inace prave s bijelim. Bio je ukusan, bolji od mnogih koje sam probala u Dalmaciji. Prave ga s basmati rizom.

Sto se tjestenine tice, bilo je dimljenog sira, ali, kazem, slobodno reci kako zelis i tako ce ti i napraviti. Maksimalno izlaze u susret, ipak je velika konkurencija, valja naci svoje mjesto pod suncem. :-D
VenomousV

#919 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by VenomousV »

brown.sugar wrote:Ja sam trazila s paradajz sosom jer inace prave s bijelim. Bio je ukusan, bolji od mnogih koje sam probala u Dalmaciji. Prave ga s basmati rizom.

Sto se tjestenine tice, bilo je dimljenog sira, ali, kazem, slobodno reci kako zelis i tako ce ti i napraviti. Maksimalno izlaze u susret, ipak je velika konkurencija, valja naci svoje mjesto pod suncem. :-D

Ok znaci da probam rizoto u Aharu :D

U vezi s pastom, nervira me sto kod Bosnje ne moze proci bez dimnjenog sira koji veze nema sa talijanskim pastama. Prava, kako treba, preukusna pasta sa 4 vrste sira je jedino kod Vlade u Pivnici (kuc u drvo, da ne ureknem jer mi se jedino tu svidja).

Takodjer mislim da je normalno da u restoranu mozes traziti neku izmjenu ili da izbace neki sastojak kad narucujes :D al' ne zna to nas narod koristiti...

Kad sam vec tu da spomenem pizzu iz Nostra Cucine. Veoma dobra.
brown.sugar

#920 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by brown.sugar »

Nadam se da ce ti se svidjeti. Javi utiske obavezno. :thumbup:

Da, i moj co'ek se uvijek zali na to. Izgleda da su ovdje culi samo za pavlaku, travnicki i edamer. Sve ostalo je cista egzotika. :D Hvala za info o Pivnici, bas cu otici da probam.

E da, to je zbog onog: "nemoj, sramota je, suti i trpi." Mene je "kupio" bas taj stari kuhar u Aharu kad je, nakon sto sam trazila pizzu po svom ceifu (nista komplicirano, vegetariana sa purecom sunkom, volim da ima svega pomalo :D ), naruzio ovog mladjeg jer je rekao da ne moze. Kaze da i on sam uvijek trazi da mu naprave kako on zeli, naravno, s onim sastojcima koje imaju u ponudi i da je to sasvim normalno svugdje u svijetu, osim kod nas na Balkanu.
VenomousV

#921 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by VenomousV »

brown.sugar wrote:
Da, i moj co'ek se uvijek zali na to. Izgleda da su ovdje culi samo za pavlaku, travnicki i edamer. Sve ostalo je cista egzotika. :D Hvala za info o Pivnici, bas cu otici da probam.

Ja u Pivnici samo tu pastu narucujem :D Ostalo sto sam probala je kad copim od nekog :D
Moj co'jek narucuje piletinu sa gorgonzola sosom i za nju preporuka.

O da, i pomfrit! Najbolji pomfrit u gradu!
BackInBlack

#922 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BackInBlack »

dajte experti .. preporuku za neki restoran, da radi nedeljom .. xD
Astrix

#923 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Astrix »

Može li koja preporuka za neki fin restoran sa naravno dobrom hranom, ali da je mirno da se može otći na večeru bez galame? Tipa neke romantične večere i slično...?
Innovation

#924 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Innovation »

Astrix wrote:Može li koja preporuka za neki fin restoran sa naravno dobrom hranom, ali da je mirno da se može otći na večeru bez galame? Tipa neke romantične večere i slično...?
Image

Image

:thumbup:
sunceKOtepsija

#925 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by sunceKOtepsija »

brown.sugar wrote::thumbup: Hrana je super, osoblje ljubazno i susretljivo (kuhar je u 2 navrata prilagodio jelo mojih zeljama, bez dodatne naplate)
VenomousV wrote:
Takodjer mislim da je normalno da u restoranu mozes traziti neku izmjenu ili da izbace neki sastojak kad narucujes :D al' ne zna to nas narod koristiti...
promjena narudzbe :thumbup: tj prilagodba
Post Reply