pa zato i pitam da li "nacionalni" restoran znaci restoran kuhinje gdje se restoran nalazi ili nacionalni restoran moze biti recimo francuski nacionalni restoran u bosni.ranger wrote:pa bosanska kuhinja, vidis mu i ime pravo bosanskokaranana wrote:valja li?Shon Phon wrote:http://www.klix.ba/lifestyle/hranaipice ... 51015087#7
sta znaci "nacionalni restoran"?
Najbolji restoran u Sarajevu
- karanana
#901 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
- JanuaryJones
#902 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ja sam u najmanju ruku mislila da je neki južnoamerički nacionalni restoran u pitanjukaranana wrote:
pa zato i pitam da li "nacionalni" restoran znaci restoran kuhinje gdje se restoran nalazi ili nacionalni restoran moze biti recimo francuski nacionalni restoran u bosni.
- Michun
#903 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
pa ime stvarno nema smisla...zanima me ko je idejni vodjaJanuaryJones wrote:Ja sam u najmanju ruku mislila da je neki južnoamerički nacionalni restoran u pitanjukaranana wrote:
pa zato i pitam da li "nacionalni" restoran znaci restoran kuhinje gdje se restoran nalazi ili nacionalni restoran moze biti recimo francuski nacionalni restoran u bosni.
bolje da je sahan, nanina kuhinja, loncic, kasika, bamija
- karanana
#904 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ne mogu da skontam gdje je ovo. da nije u onoj vili od gazde od michella?
- kritichar
#905 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Terasa je dobra, uredan, čist restoran, hrana dobra, svježa, obimne porcije, ali na ružnoj lokaciji
-
Shon Phon
#906 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nemam pojma valja li, vidjeh jutros na klixu članak, pa samo bacio ovdje... I ja sam prvo pomislio da je vezano za neku drugu kuhinju, a ne bosansku.
- haris0032
#907 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Restoran Nova Bentbasa pored Bazena.
Hrana
Cijene
Ambijent
nasao sam im i web stranicu www.novabentbasa.com
Profesionalno nema sta..
Hrana
nasao sam im i web stranicu www.novabentbasa.com
Profesionalno nema sta..
- Dino777
#908 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Lijepo izgleda ovaj sto se tek otvorio na MD
- brown.sugar
#909 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Tople preporuke za restoran Ahar, kod Druge policijske stanice Novo Sarajevo.
Hrana je super, osoblje ljubazno i susretljivo (kuhar je u 2 navrata prilagodio jelo mojih zeljama, bez dodatne naplate), ambijent ugodan, cijene ok. Jedini nedostatak je lokacija i manjak parkinga.
- BackInBlack
#910 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
dajte neki restoran ... da se moze slaviti godisnjica ...
nesto fancy ....
izbjegajite Bosansku klopu, nisam LOVER ...
usput da priupitam
http://www.ekupon.ba/ekupon/ponuda/uziv ... ranu-zacin
http://www.ekupon.ba/ekupon/ponuda/gost ... i-u-apetit
jel iko bio?
nesto fancy ....
usput da priupitam
jel iko bio?
-
bull21
#911 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nisi ljubavnik? Uj hebote, teško tebi.BackInBlack wrote:dajte neki restoran ... da se moze slaviti godisnjica ...
nesto fancy ....
usput da priupitam
jel iko bio?
- BackInBlack
#912 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ode ovaj moj post u off topicbull21 wrote:Nisi ljubavnik? Uj hebote, teško tebi.BackInBlack wrote:dajte neki restoran ... da se moze slaviti godisnjica ...
nesto fancy ....
usput da priupitam
jel iko bio?
Bosansku hranu neces jest valjda u restoranu ... to mama/nana/pranana zna napravit ^^
mogu ja to jest, neam nikakav problem ... al vise volim experimentisati kad vec idem negdje klopat ....
Last edited by BackInBlack on 23/10/2015 20:16, edited 1 time in total.
-
shandrprcSA
#913 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
reci da se salis za parkingbrown.sugar wrote:Tople preporuke za restoran Ahar, kod Druge policijske stanice Novo Sarajevo.Hrana je super, osoblje ljubazno i susretljivo (kuhar je u 2 navrata prilagodio jelo mojih zeljama, bez dodatne naplate), ambijent ugodan, cijene ok. Jedini nedostatak je lokacija i manjak parkinga.
- brown.sugar
#914 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ne razumijem? Parking pripada Policiji. Ustupili su im par mjesta, a posto tu parkira i osoblje, zna se desiti da ne bude mjesta za musterije.
- karanana
#915 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ok. ima 10 metara iza restorana stotine parking mjesta. da, sat je marka, ali nije strasno ako nema mjesta ispred za dzaba.
bio, usluga fina, hrana moze proci, ali recimo maslenica i pizza su tu negdje u rangu sa montanom. koja je po meni solidna btw.
bio, usluga fina, hrana moze proci, ali recimo maslenica i pizza su tu negdje u rangu sa montanom. koja je po meni solidna btw.
- brown.sugar
#916 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Gledaj, meni je 10 minuta pjeske od kuce, tako da mi parking ne treba, ali poznavajuci mentalitet nasih ljudi, koji bi se, ako ikako moze, parkirali u sam objekt jer im je mrsko hodati 100 m, napomenuh da ne racunaju na to.
Slazem se za pizzu, i mene je podsjetila na onu iz Montane koja mi je u top 3. Ja sam probala jos i rizoto s kozicama, ustipke od heljde, lasagne, pileci sendvic, tjesteninu sa 4 sira i sve je bilo ukusno, osim sto su lasagne bile suhe, ali mislim da je do kuhara, bio je onaj mladji.
- VenomousV
#917 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kakav je rizoto?brown.sugar wrote:Gledaj, meni je 10 minuta pjeske od kuce, tako da mi parking ne treba, ali poznavajuci mentalitet nasih ljudi, koji bi se, ako ikako moze, parkirali u sam objekt jer im je mrsko hodati 100 m, napomenuh da ne racunaju na to.Slazem se za pizzu, i mene je podsjetila na onu iz Montane koja mi je u top 3. Ja sam probala jos i rizoto s kozicama, ustipke od heljde, lasagne, pileci sendvic, tjesteninu sa 4 sira i sve je bilo ukusno, osim sto su lasagne bile suhe, ali mislim da je do kuhara, bio je onaj mladji.
I jos bitnije, kakva je ta pasta sa 4 vrste sira? Ako stavljaju dimnjeni da ih odmah otpisem
- brown.sugar
#918 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ja sam trazila s paradajz sosom jer inace prave s bijelim. Bio je ukusan, bolji od mnogih koje sam probala u Dalmaciji. Prave ga s basmati rizom.
Sto se tjestenine tice, bilo je dimljenog sira, ali, kazem, slobodno reci kako zelis i tako ce ti i napraviti. Maksimalno izlaze u susret, ipak je velika konkurencija, valja naci svoje mjesto pod suncem.
Sto se tjestenine tice, bilo je dimljenog sira, ali, kazem, slobodno reci kako zelis i tako ce ti i napraviti. Maksimalno izlaze u susret, ipak je velika konkurencija, valja naci svoje mjesto pod suncem.
- VenomousV
#919 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
brown.sugar wrote:Ja sam trazila s paradajz sosom jer inace prave s bijelim. Bio je ukusan, bolji od mnogih koje sam probala u Dalmaciji. Prave ga s basmati rizom.
Ok znaci da probam rizoto u Aharu
U vezi s pastom, nervira me sto kod Bosnje ne moze proci bez dimnjenog sira koji veze nema sa talijanskim pastama. Prava, kako treba, preukusna pasta sa 4 vrste sira je jedino kod Vlade u Pivnici (kuc u drvo, da ne ureknem jer mi se jedino tu svidja).
Takodjer mislim da je normalno da u restoranu mozes traziti neku izmjenu ili da izbace neki sastojak kad narucujes
Kad sam vec tu da spomenem pizzu iz Nostra Cucine. Veoma dobra.
- brown.sugar
#920 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nadam se da ce ti se svidjeti. Javi utiske obavezno.
Da, i moj co'ek se uvijek zali na to. Izgleda da su ovdje culi samo za pavlaku, travnicki i edamer. Sve ostalo je cista egzotika.
Hvala za info o Pivnici, bas cu otici da probam.
E da, to je zbog onog: "nemoj, sramota je, suti i trpi." Mene je "kupio" bas taj stari kuhar u Aharu kad je, nakon sto sam trazila pizzu po svom ceifu (nista komplicirano, vegetariana sa purecom sunkom, volim da ima svega pomalo
), naruzio ovog mladjeg jer je rekao da ne moze. Kaze da i on sam uvijek trazi da mu naprave kako on zeli, naravno, s onim sastojcima koje imaju u ponudi i da je to sasvim normalno svugdje u svijetu, osim kod nas na Balkanu.
Da, i moj co'ek se uvijek zali na to. Izgleda da su ovdje culi samo za pavlaku, travnicki i edamer. Sve ostalo je cista egzotika.
E da, to je zbog onog: "nemoj, sramota je, suti i trpi." Mene je "kupio" bas taj stari kuhar u Aharu kad je, nakon sto sam trazila pizzu po svom ceifu (nista komplicirano, vegetariana sa purecom sunkom, volim da ima svega pomalo
- VenomousV
#921 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
brown.sugar wrote:
Da, i moj co'ek se uvijek zali na to. Izgleda da su ovdje culi samo za pavlaku, travnicki i edamer. Sve ostalo je cista egzotika.Hvala za info o Pivnici, bas cu otici da probam.
Ja u Pivnici samo tu pastu narucujem
Moj co'jek narucuje piletinu sa gorgonzola sosom i za nju preporuka.
O da, i pomfrit! Najbolji pomfrit u gradu!
- BackInBlack
#922 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
dajte experti .. preporuku za neki restoran, da radi nedeljom .. xD
-
Astrix
#923 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Može li koja preporuka za neki fin restoran sa naravno dobrom hranom, ali da je mirno da se može otći na večeru bez galame? Tipa neke romantične večere i slično...?
-
Innovation
#924 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Astrix wrote:Može li koja preporuka za neki fin restoran sa naravno dobrom hranom, ali da je mirno da se može otći na večeru bez galame? Tipa neke romantične večere i slično...?

- sunceKOtepsija
#925 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
brown.sugar wrote:Hrana je super, osoblje ljubazno i susretljivo (kuhar je u 2 navrata prilagodio jelo mojih zeljama, bez dodatne naplate)
promjena narudzbeVenomousV wrote:
Takodjer mislim da je normalno da u restoranu mozes traziti neku izmjenu ili da izbace neki sastojak kad narucujesal' ne zna to nas narod koristiti...