HAVANA wrote:U obdaništima ne postoje predmeti već dodatne aktivnosti.
Sva djeca su na okupu. 10-tero djece kao dadatnu aktivnosti uče engleski jezik. To 10-tero djece odlazi u drugu prostoriju a ostala djeca nastavljaju sa svakodnevnim aktivnostima. isto tako i sa vjeronaukom, djeca kojima je dodatna aktivnost vjeronauka prelaze u drugu prostoriju i uče vjeronauku, a ostala djeca nastavljaju sa svakodnevnim aktivnostima.
MOLIM HAVANU DA VEĆ JEDNOM KAŽE IME OBDANIŠTA U KOJEM SE DJECA KOJA NE IDU NA VJERONAUKU ISTJERUJU NA HODNIK!!!
Čitate li vi pitanja?
Za vrtić je samo jedno pitanje a to je:Navedi mi zemlju u kojoj postoji vjeronauk a pogotovo po ovom sistermu?
Dodatnu aktivnost u vrtiću plaćam (engleski i ples)a vjeronauka se ne plaća.
Za predmete se odnosilo u vezi moje starije ćerke koja ide u školu i ona nema zamjenski predmet za vjeronauku.
Stariju više ne istjeruju van zato što smo mi tražili da se čas vjeronauke prebaci na prvi ili posljednji.
U vrtiću se više ne igraju u hodniku zato što smo se bunili a i imaju divnu vaspitačicu.
Šta hočeš ti konkretno?Zašto navodite primjere zemalja i sistem u tim zemljama koji je za vas nedostižan u vidu poštovanja svačijih prava i izbora.Šta ja tebi imam navoditi ime vrtića?Ko si ti?Ne želim to radi djece a i radi predivne vaspitačice koja nije nizašta kriva.Problem je na većem nivou.
Odgajajte svoju djecu kako želite ,ja znam kako ću svoju.Ćao

[/quote]
Dakle da zakjlučimo u vrtićima djeca ne sjede po hodnicima.
I prije rata dok sam išao u osnovnu školu dešavalo se da imam prazan čas u sred nastave i to nije bio problem. naravno treba pohvaliti rukovodstvo te škole koje je uspjelo uklopiti da se časovi vjeronauke ne nalaze u sredini rasporeda.
I upravo kao što ti reče:"Odgajajte svoju djecu kako želite ,ja znam kako ću svoju".