U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
trinaesti

#901 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti »

ma necu vise... odjavljujem se
Last edited by trinaesti on 25/09/2008 15:33, edited 1 time in total.
luciferino

#902 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by luciferino »

dallton wrote:
luciferino wrote:
Ali_G wrote:Svi vi koji podrzavate pederluke i osudjujete ovo sto se desilo fino se skupite pa na demonstracije. Al lakse je po tastaturi tipkati.
jah, pa da onda neko kaze da je krenula gay parada i da se provocira. :skoljka:
pa sta i da je krenula gay parada, ko se osjeca isprovociranim bez fizicke prisile, njegov problem - kontrolisi emocije, nisi zivotinja
nisam, nazalost :D
klixober

#903 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by klixober »

uvjek dobar gost wrote:
Stolac92 wrote:Cijelo vrijeme pratim dešavanja oko queer festivala i stalno se suzdržavam da reagujem, ali mi je jutros puko film...
Ne mogu da izdržim više da ne odgovorim na ove što pljuju po Sarajevu, prizivaju Sarajevo od prije rata, govore kako je ovo dokaz da je Sarajevo radikalna, fašistička, konzervativna, ksenofobna i rasistička sredina. Sram vas i stid bilo! Nisam iz Sarajeva, ali neka vas je sram i stidite se zbog ovakvih riječi... vi tupani bez mozga i razuma. Ne možete da vidite da je Sarajevo sinoć pokazalo svoju toleranciju, svoju širokogrudnost, svoju tradiciju i to prema nečemu što je potpuno nove u ovakvom vidu ispoljavanja. Sinoć ispred Akademije nije bilo 5 000, 10 000 ili 100 000 Sarajlija koji poste i klanjaju, koji se Bogu mole i milostinju udjeluju. Sinoć je ispred Akademije bila šačica jada i grupica navijačkih huligana. Da je policija imala naređenje da profesionalno obavlja svoj posao sinoć ne bi bilo ni najmanjeg incidenta, jer je bilo više policajaca nego Vahabija i huligana... Problem je opet u tome što je policija u službi politke, koja sinoć nije naredila da policija djeluje kao što su naredili ispred nogometnog saveza. Samo da upitam Gosta da li se on to sjeća Sarajeva od prije rata kad je homoseksualizam bio zakonom zabranjen, kad su grupice mlatile pedere po ulicama i policija im pomagala, kad se uletalo u stanove na sumnjive derneke? Pričaš o tolerantnom Sarajevu od prije rata... Ja lično nisam ni podržao ni napao festival... Smatram da prava queer populacije nisu ugrožena kao što su ugrožena prava Roma, rudara, djece, žena, invalida... i prilično se dobro bore za svoja prava. Što se tiče Sarajeva... Ja sam ponosan na Sarajevo... ona ovo Sarajevo po kojem Sarajlije pljuju, na ovo Sarajevo zbog kojeg su mnogi izginuli i na ovo Sarajevo koje je sinoć opet pokazalo toleranciju. Ako vam treba odgovorni krivac za ono što se sinoć desilo onda je to policija i njihovi naredbodavci Hilmo Selimović, Tajo, Mama i ostali pravi pederi, koji nas sve do gole kože izje.aše.

Što se tiče usporedbe sa pravima queer populacije malo progooglajte pa ćete vidjeti da se oni još uvijek bore za svoja prava i u takozvanim civilizovanim sredinama kao što je "napredna" Evropa... Sram vas bilo... Gadite mi se...

Molio bih moderatora da me banuje sa ovog foruma, jer mi se toliko ogadio da ne želim više post kvariti komentarišuću preseravanje ove bagre ovdje...
Mene si pitao , a sam si rekao da je ta pojava bila zakonom zabranjena.. znači o kakvoj toleranciji pričamo prije rata (agresije) onoj opštoj prema drugom i drugačijem il se fokusiramo na toleranciju prema homoseksualcima... ja se slažem sa tobom pri imenovanju krivca, ali kad me već pitaš odgovoriću ti, kriv sam i ja jer nisam bio na festivalu sinoć, kriv je onaj ko iz svog neznanja fura tuđe ideje i stavove bez da ima svoje, ukoliko je tebi današnje Sarajevo na ponos i diku meni nije, ne zbog ovog konkretnog slučaja već zbog mnogo drugih, ja ukoliko nekad zvučim pesimistično il pretjeram nekad u banalizaciji.. takav sam i jesam, ali nemoj molim te ti braniti Sarajevo od mene koji ga ispade ne volim.... hoću reći svi periodi u istoriji Sarajeva imaju svoje pozitivne i negativne strane i naše je danas da sudimo o trenu u kojem živimo, a istorija će suditi nama i vremenu u kojem u stvari životarimo.

Ovo govorim/tipkam a mislim na mali milion stvari o kojima sad i nije konkretno riječ, ne osporavam ti pravo da se ponosiš njime, ali nemoj ni ti meni da osporavaš da napadam nešto što se danas Sarajevom zove.. ti se zapitaj što "sarajlije" pljuju po nečemu što se tebi recimo ne gadi već to smatraš tolerantnim.... no opet da ponovim ovakvi ispadi ili ekscesi su meni lično samo jagoda na šlag, odnosno dođu mi kao biber po pilavu... kako to neki naši samozvani intelektualci kažu, ovakvi incidenti u meni samo povećavaju sumnju u ono što donosi sutra...

O samoj temi sam već tipkao i nemam više inspiracije mogao bih se samo ponoviti.... Za kraj te mogu samo retorički pitati zar policija koja nije uradila ništa nije Sarajevo, zar tajo i mama ne predstavljaju Sarajevo, zar razno-razni intelektualci i kvazi moralno - duhovne vertikale nisu sarajevo..... mislim na sve one koji su u stvari podgrijali vatru, odnosno dolili ulje na istu.

Sve u svemu svi smo mi u pravu na svoj način jer svako od nas unosi nešto subjektivno u samu diskusiju..

Jedini problem u svemu ovome jeste da mi realno postajemo sve nazadnija sredina i sve čudnije društvo u kojem sa jedne strane sve prolazi nekažnjeno i bez odgovornosti, dok sa druge strane mi o jednom festivalu i reperkusijama ispisasmo barem 100 stranica ....

Sve u svemu ja nemam ništa protiv nikoga jer niko ovdje ne zna šta mi u stvari hoćemo od sebe, od života pa onda sve ostalo... ali zato znamo kakiti po svemu i o svemu suditi... takvi smo kao ljudi valjda i to bi nam valjda trebalo mnogo toga reći.
U pravu ste i jedan i drugi.Ali zapamti-i mi smo Sarajevo! I ja i ti i vecina nas sto na forumu,sto na festivalu,pruzamo podrsku pravima homoseksualaca.Ne zelim da se stidim mog grada zbog stotinjak huligana,jer znam da nas je puno vise normalnih.Ne treba ici iz krajnosti u krajnost.Pojedini ljudi jedva docekaju da izgovore ovu recenicu "stidim se Sarajeva",koja je nevjerovatno prisutna na forumu.Ok,mozda je najbolji dokaz ljubavi osjecaj stida i da nesto nije u redu,jer samo se tako napreduje.Ako si zadovoljan situacijom,gdje god da zivis,ako ne primjecujes lose stvari,onda enma napretka.Ali mislim da je krajnje vrijeme da prestanemo sa katastroficnim izjavama "Sarajevo selendra","stidim se Sarajeva",barem mi koji namjeravamo i dalje ziviti ovdje i koji se zelimo boriti za bolji grad.
sarajevac071

#904 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by sarajevac071 »

ja samo da provjerim jel mi ban leg'o ...
delightful

#905 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by delightful »

mora da je bio corak :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#906 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

sarajevac071 wrote:ja samo da provjerim jel mi ban leg'o ...
sad jeste...2 sedmice...raketa imala pokvaren upaljac...
StLouis

#907 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by StLouis »

kockica_kockica wrote:
Loulou wrote:
radijator wrote: kockice_kockice, uzmi kockicu šećera i čašu vode. Rekao sam VEČINSKI muslimanski grad, i to je činjenica. Ako ti to smeta, žali se onim s brda.
Nek' je on VEČINSKI, pa makar ne bio većinski :-D

:thumbup:
:lol: :lol: :thumbup: :bih: :dance: LEGENDOOOO. oko sokolovo :lol:
uvjek dobar gost

#908 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by uvjek dobar gost »

Komeba... u pravu si, Stolac je u pravu.. kao što rekoh svi smo mi u jednu ruku u pravu, ja nekako kontam ako sam odabrao da ostanem ovdje i da se borim, smijem i nekad nerviram imam pravo donositi sud o gradu koji neizmjerno volim i u jednu ruku zbog kojeg sam ostao tu gdje sam.
Ovaj sinošnji incident je za mene lično samo jedan od pokazatelja dezorjentisanosti društva il populacije koja naseljava ovu kotlinu, znakova za uzbunu odavno je toliko da ih samo slijep il gluh čovjen ne vidi il ne čuje, da sada ne navodim sve što meni lično smeta.. no mi lagano klizimo prema onima sa kojima se u putu nismo htjeli sresti,a tome nisu najviše doprinjeli ovi huligani il šačica nekih "dešnjaka".. tome smo najviše doprinijeli mi, odnosno svi oni koji su mislili da je sa prestankom opsade Sarajeva dobiven rat za isto to Sarajevo....

Možemo se mi slagati il ne sa Q festom ali istina stoji da smo svojom indolentnošću i nezainteresovanošću dopustili da se grad izmijeni, o razlozima možemo diskutovati jer ima tu i nekih olakšavajućih okolnosti, ali jeste i mi sami imamo veliki udio u svemu što se oko nas događa i da je ova masa forumaša recimo pokazala više volje i interesovanja... mnoge stvari u Sarajevu se ne bi desile (mislim na negativnosti koje su evidentno oko nas)..

No opet sve je to u neku ruku predizborna kampanja i direktan produkt politike koju vodi vladajuća struktura uz pomoć koalicionih partnera... od kraja agresije do danas... a nama nisu zanimljivi uzroci već se srčano prepucavamo o posljedicama..
Opet kažem svi smo u pravu i niko nema pravo....
konyan

#909 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by konyan »

Neprovjerena informacija: queer fest je ipak otkazan.
Zejnil

#910 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Zejnil »

misliš bošnjacki - ne mora značiti čak iako je bošnjački da je automatski muslimanski. Nauči se izražavati kako treba
mIRCerka

#911 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

konyan wrote:Neprovjerena informacija: queer fest je ipak otkazan.
to sam i ja cula... :(
Babsy

#912 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Babsy »

QSF nije otkazan. :)
uvjek dobar gost

#913 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by uvjek dobar gost »

.. O čemu ćemo sada palamuditi...?
mIRCerka

#914 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:.. O čemu ćemo sada palamuditi...?
O ovome...

EVO ZA STA SE PROTESTIRA GOMILO KUKAVICA
Berlin
Velike demonstracije za spas bolnica
Oko 20.000 ljudi, a prema organizatorima "više od 60.000", demonstriralo je u četvrtak u Berlinu radi spašavanja bolnica koje su se našle između budžetskih restrikcija i porasta troškova.
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Demonstranti su se odazvali pozivu saveza "Spašavanje bolnica", koji okuplja devet organizacija što predstavljaju zaposlenike u bolničkom sektoru, ljekare, bolničare, pomoćne radnike, ali i direktore bolnica, državnih i privatnih.

Demonstranti žele da dobiju "čvrsto" i dugoročno financiranje njemačkih bolnica, koje zapošljavaju 1,1 milion ljudi.

Više od 100.000 radnih mjesta je ukinuto u posljednjih desetak godina, dok se broj oboljelih povećao za 15 posto. Troškovi funkcioniranja bolnica ne prestaju da rastu, bilo da se radi o lijekovima ili računima za energiju.

Prema podacima saveza, 6,7 milijardi eura nedostaje u blagajnama za 2008 i 2009. godinu.

Uoči demonstracija, savezna vlada je u srijedu usvoijila nacrt zakona osmišljenog da osigura 3,2 milijarde eura godišnje dodatnih sredstava za bolnice počevši od 2010. Ali, jedan dio financiranja ostaje neizvjestan.
(FENA)
Sramite se!
terapija

#915 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by terapija »

Ako je otkazan, onda je to poraz za nas, normalne u ovom gradu.
Stid me, pomalo, mene samog, a i krivo, zato sto izgleda da sam manjina u moru fasizma.
Ali sada je kasno za postavljanje pitanja zasto nije bilo konkretne podrske, zasti se normalni nisu digli i pokazali zube primitivizmu i mraku...

Ovdje nije vise u pitanju podrska Queer pokretu, vec princip. Do kada i koliko cemo jos uzmicati pred destruktivnim silama? Ima li uopste jos prostora za uzmicanje?
Da li cemo na kraju ostati zatocenici u svoja 4 zida, i cekati kada ce neko provaliti i definitivno asimilirati i zadnji atom normalnog dijela ove zemlje i ovog grada....
VjecitiStudent

#916 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by VjecitiStudent »

Evo kolega forumasa

Image
suncica24

#917 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by suncica24 »

konyan: ?
hajde please provjeri info, pa nam javi. Ja mislila i danas otici.

ZAPRAVO: OTKAZAN ILI NE; JA CU I DANAS OTICI! :)
Last edited by suncica24 on 25/09/2008 15:58, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#918 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by vjesticanametli »

ziku alise :-)
mIRCerka

#919 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

da li ce ovi sa slika ovako braniti obraz i cast i vjeru i klince i palce na dan sehida? Hoce sipak...
saban murat

#920 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by saban murat »

QSF nije niti ce biti otkazan.
policija je potvrdila da je sinoc napravila gresku i da ce u sljedeca tri dana festa stititi lokacije na kojima se program odrzava.
takodjer su naglasili da nece biti u stanju stititi posjetitelje prije i poslije programa.

jos jedan demant: vehabija nema ispred media centra, barem ne za sada.
PITARKA_SA

#921 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by PITARKA_SA »

ima divan natpis na majici
konyan

#922 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by konyan »

Sad je bilo javljanje na radio sarajevu. Q fest ce biti zatvoren za javnost. Ne znam za koga je onda otvoren. Bez obzira na pozivnice, opet ce se ovi okupljati.
vjesticanametli

#923 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by vjesticanametli »

animal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Babsy

#924 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Babsy »

Festival nije otkazan, provjereni zvori. ;)

A za ulaz su svakako trebale pozivnice, što je bila sugestija policije.
PITARKA_SA

#925 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by PITARKA_SA »

ako se festival prekine,to ce biti ne vjetar,vec oluja u ledja svim ovim..ne znam ni kako da ih imenujem uopste.
onda ce sljedeci put sta?samarat ferhadijom kad budem s momkom za ruku hodala?

mi se nadamo reakciji uleme il vlasti.ne budite naivni.oni su isti ovakvi.identicni.
neki ih potajno a neki javno podrzavaju,al sustina je ista.isto misle.ne samo o toj populaciji vec svim manjinama.
sve sto je drugacije treba odstranit.to bi im bio odlican slogan za stranke.
Locked