PrejakoDrina Light wrote:
It's amazing !
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- zlaataan
#901 Re: FK Sarajevo
- jeza u ledja
#902 Re: FK Sarajevo
Sudija inace odlican (ja nikad cuo za njega do sad), ali mislim da je pogrijesio u toj situaciji.Fordas wrote:Nista, hajvan se izvrnuo, sudija prisao vidio da mu nije nista i trazio od njega da ustane, ovaj nije htio i tako je to trajalo pune 4 minute. Kad se konacno smilovao seljak da ustane pokazao mu je samo zuti
Koliko znam ako se igrac zali na povredu, a zadrzava igru jer lezi na terenu, sudija treba dati 'nosacima' da ga izvedu sa terena - i rijesen problem, a ne traziti od njega da se ustane, pa onda jos nastavljati igru.
Tako bez obzira je li stvarno povrijedjen ili nije, ne moras dumat, nego na nosila i hajmo. Poslije produzis igru toliko i toliko minuta...
Inace, nikako mi nije jasno toliko valjanje, kad znas da ce sudija produziti tekmu (a produzio je jedno 6-7 minuta). Sto tekma duze traje to je slabija koncentracija odbrane, to sam vidio hiljadu puta do sad, pogotovo kod nas, pogotovo na domacim terenima kad domacin ima nepovoljan rezultat. Ovako produzujes sam sebi tekmu i povecavas sanse da primis gol.
- KPNCTNJAH
#903 Re: FK Sarajevo
Da, ali su oni valjanjem uzeli bar 10min drugog poluvremena, a sudija je produzio samo 5-6 ...
- PasHon1
#904 Re: FK Sarajevo
Seljacine mrtve,ne znam kako majmunu nije bilo ofirno da ustane poslije.

-
ibizza
#905 Re: FK Sarajevo
ma bilo i proslo,okrenimo se svedjanima...nadam se da ce biti nekih 20-tak hiljada ljudi i rezultatu od 2-0

- jeza u ledja
#906 Re: FK Sarajevo
mozda se i mi budemo valjali 'nako protiv sveda 
-
radijator
#907 Re: FK Sarajevo
Ona valjanja su stvarno ofirna, a jedine ekipe koje ja baš pamtim po valjanju su ove crno-crvene, Sloboda i Čelik. Još su ovi iz Tuzle u nedjelju bili i dobri, kakvih je "utakmica" bilo. Valjda su se suzdržavali zbog prijenosa, šta li... Inače, prave sudije dozvole nosilima da iznesu igrača, i onda kad sudija vidi da se igrač odmah ustaje i traži ulazak u igru, prvo mu to ne dozvoli minutu-dvije, a onda kad ga pusti, pokaže mu žuti kartoni. Pa ti onda te seljačke fore prosipaj negdje drugo. Plus što produži utakmicu za 7,8 minuta. Sjetite se samo one naše utakmice u Španiji, i naših izležavanja. Zato i jesmo fasovali go u 99. minuti.
- strong69
#908 Re: FK Sarajevo
Ma svi se valjaju u gostima... Ovo iz Slobode su jos i dobri kakvi su bili proslih sezona...
- Rauber
#909 Re: FK Sarajevo
Sloboda je bezobrazna ekipa vec godinama, cim daju gol slijedi valjanje, to vazi za gostujuce utakmice a kuci poslije gola slijede mesarski startovi. Kad smo primili gol, znao sam sta nas ceka, ali malo je reci da me opet iznervirao njihov bezobrazluk, na kraju vise ni sudija nije htio prekidati igru kod njihovog valjanja... Iz tog razloga im necu ni cestitati na bodu jer ovo sto oni rade nije fudbal.
Sto se Sarajeva tice, nema se sta prigovoriti, sreca nam je okrenula ledja definitivno, i pored rezultatskog pritiska kod 0-1 , i pored valjanja Slobode i defanzivnog fudbala sa 10 igraca, uspjeli su stvoriti par odlicnih sansi, lopta nije htjela u gol i jbg, desava se. Ako Bog da bit ce vise srece protiv Helsinborga. Samo ne znam sta je vise Cali s onim Dudom
Kako vise ne skonta da momak ne zna, kako ne skonta da imamo boljih igraca od njega, nije mi jasno fakat...
HORDE ZLA kao i uvijek
kad druge ekipe prime gol, njihovi navijaci prekidaju s pjesmom,nastaje muuk,pa onda psovke, i onda haaaajmooo
Kod HORDI ZLA pjesme traju 90 minuta, cak i poslije utakmice 10 minuta 
Sto se Sarajeva tice, nema se sta prigovoriti, sreca nam je okrenula ledja definitivno, i pored rezultatskog pritiska kod 0-1 , i pored valjanja Slobode i defanzivnog fudbala sa 10 igraca, uspjeli su stvoriti par odlicnih sansi, lopta nije htjela u gol i jbg, desava se. Ako Bog da bit ce vise srece protiv Helsinborga. Samo ne znam sta je vise Cali s onim Dudom
HORDE ZLA kao i uvijek
Last edited by Rauber on 04/08/2009 10:37, edited 2 times in total.
-
ja1977
#910 Re: FK Sarajevo
Meni nije jasno zasto se u fudbalu ne uvede efektivno mjerenje vremena.
Znaci, igra se jedno 35 min efektivne igre, pase ti valjaj koliko hoces
Znaci, igra se jedno 35 min efektivne igre, pase ti valjaj koliko hoces
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#911 Re: FK Sarajevo
Mozel neko napisati sastav Sarajeva koji je danas igrao u Modrici?
- strong69
#913 Re: FK Sarajevo
Sastav koji je i najavljen. Alaim, Rizvanović, Belošević, Dudo, Torlak, Janjoš, Džakmić, Hamzagić, Hadžić i Avdić.Admir_1984 wrote:Mozel neko napisati sastav Sarajeva koji je danas igrao u Modrici?
Avdic je fulio nekoliko dobrih prilika.
-
Fordas
#914 Re: FK Sarajevo
Hamzagic i Avdic su fulili prazan gol..... hoce nas ti promasaji pa to je vise nevjerovatno 
- armin071
#915 Re: FK Sarajevo
Sve je to sastavni dio igre. Dabogda to sto su fulili da udje 20-tog protiv Cluja i ja zadovoljan 
- strong69
#916 Re: FK Sarajevo
Moramo dovesti sto prije nekog dobrog napadaca i brzog odbrambenog igraca. Igramo na dva fronta i potpuno nerealno i subjektivno je ocekivati da nece biti povreda i kartona. Klupa nam je pretanka.
-
brucos7
#917 Re: FK Sarajevo
Sta je Avdic fulio!!?? Alene, Alene...
-
Elvo
#918 Re: FK Sarajevo
Sta je Alen u cetvrtak pogodio.....Alene,Alene !!!
- belafonte
#919 Re: FK Sarajevo
Poraz od 3-0 jest previse, ali nastavilo se s dobrom igrom, stvaranje prilika je tu, a golovi ce doci, uostalom treba biti hajvan pa im nakon historijskog uspjeha odmah prigovarat
Evo gledam i Helsinborg ispusio kuci, eto oni su napucani snagom pa ga ispusise, moraju ljudi shvatit produzeci ubiju igrace, da je tekma bila gotova u 90 minuta siguran sam da bi izvukli bolji rezultat jer smo do 70. min gubili sa 1-0 i imali finih prilika ali nismo imali koncentracije tj. svjezine.
Evo gledam i Helsinborg ispusio kuci, eto oni su napucani snagom pa ga ispusise, moraju ljudi shvatit produzeci ubiju igrace, da je tekma bila gotova u 90 minuta siguran sam da bi izvukli bolji rezultat jer smo do 70. min gubili sa 1-0 i imali finih prilika ali nismo imali koncentracije tj. svjezine.
-
pOZz
#920 Re: FK Sarajevo
Helsingborg je odigrao oko 25 utakmica dok je Sarajevo odigralo 5.
- belafonte
#921 Re: FK Sarajevo
Ja i ..........
Helsinborg je poceo igrat tempom cetvrtak nedjelja kad i Sarajevo, imali su to jedno pretkolo vise i to je sve, ja ti kazem da nisu bili produzeci, Sarajevo bi izvuklo povoljniji rezultat.
Helsinborg je poceo igrat tempom cetvrtak nedjelja kad i Sarajevo, imali su to jedno pretkolo vise i to je sve, ja ti kazem da nisu bili produzeci, Sarajevo bi izvuklo povoljniji rezultat.
-
pOZz
#922 Re: FK Sarajevo
Pa ništa... 20 utakmice više je bezazleno, nebitno.belafonte wrote:Ja i ..........
Ma pusti se šuplje bogati...belafonte wrote:ja ti kazem da nisu bili produzeci, Sarajevo bi izvuklo povoljniji rezultat.
-
The 51st State
#923 Re: FK Sarajevo
Cudna utakmica, iako je evidentno da su igraci Sarajeva bili krepani ipak nakon vodstva modrice stvaramo 2 sto posto sanse do kraja poluvremena. Drugo poluvrijeme smo isto tako jako dobro otvorili da bi nas modrica presjekla hajmo reci cudnim penalom (prilikom duela sa protivnickim igracem neki nas igrac je igrao rukom na zemlji iako nije nikako mogao namjerno to uraditi sa oslonjenim rukama na zemlji, naravno mahac je to uredno opservirao i signaliziro glavnom sudiji). Posle toga potop. Moje licne zamjerke idu na adresu uprave koja nije ovim momcima nista u stanju obezbjediti, kako od plata tako do igrackih alternativa kad se desavaju ovakve situacije, umor, povrede, forma i slicno. Dalje je i Cala kriv sto nije izveo sastav koji ce moci dati 100 % od sebe na terenu pa i igraci su trebali biti posteni pa mu reci da ne mogu odigrati na nivou i intezitetom kojim se mora igrati na svakoj utakmici Sarajeva.
Ipak sam i dalje optimista jer postojeci sastav u normalnim okolnostim zaista odlicno igra, te ce i rezultati nadoci. Samo da ih ovi uhljupi iz uprave isprate sa logistikom i jos par pojacanja koji bi unaprijedili konkurenciju za mjesto u timu.
Ipak sam i dalje optimista jer postojeci sastav u normalnim okolnostim zaista odlicno igra, te ce i rezultati nadoci. Samo da ih ovi uhljupi iz uprave isprate sa logistikom i jos par pojacanja koji bi unaprijedili konkurenciju za mjesto u timu.
- GODZZILA
#924 Re: FK Sarajevo
Mah...Taman dovedu iole dobre igrače, na pocetku nove sezone prodaju. Gladne guzice i debelu djecu vali nahranit i iškolovat.
-
El_comadante
#925 Re: FK Sarajevo
šteta ipak je ovo prilično visok poraz i sada smo zaglibili na dnu. ja mislim da bi ovi naši trebali dovesti par igrača valjda sad imaju para.