[/quote]Nina stanovi. Prošle zime se tražilo po 2000 KM/m2. Sad traže 1550-1780 KM/m2 (Sa PDV om).
Buća Potok. Nekad tražili 2500 KM/m2, sad traže 1900KM/m2.
Isti investitor za zgrade u izgradnji traži 1900-2000 KM /m2 (sa PDVom).
Vrtovi Sunca, sada traže po 2100 KM/m2 (znači, prodali bi i za 2000KM/m2), a i oni su tražili više (nisam siguran koliko).
Starogradnja: Na Alipašinom su se prodavali po 2000 KM/m2, sad se može naći i po 1300KM/m2.
Vojničko, bilo 2200 KM/m2, sad traže 1800-1900 KM/m2, (traže, ali slabo dobijaju).
Da ne govorim o Grbavici i Hrasnom, gdje se bez problema može naći po 2000KM/m2 (naravno, niko za starogradnju neće dati toliko u ovakvoj situaciji).
Ima još primjera, samo se ne mogu sjetiti.
Cijene starogradnje i nekih novogradnji još nisu pale na realni nivoe, jer se prodavači stanova nadaju da će "u proljeće proći kriza"
To je kad se ne informišu. Još smo nezrelo tržište. I ranije su cijene nekretnina na kapitalističkim tržištima rasle i padale. Treba malo se na internetu informisati kako to ide.
Sad ti meni reci, gdje je to zgrada rasprodata sa 2950 KM/m2 u izgradnji? Često su to priče koje puste investitori.
Mnogi , koji su počeli praviti zgrade, su stali, Planet, kantonalni fond, i još neke zgrade - ne znam ko su izvodžaći.
Ako si prošle godine u aprilu platio 2400KM/m2, onda su te nategli.

Jedino ako nije neka skuplja lokacija.

[/quote]
Intenzivno trazim stan tako da mislim da sam dobro upucen u cijene stanova. Za Buca Potok cijena je KM 1840,00.
Provjereno 100%. Ja sam sjedio sa likom, agent prodaje, zove se Dejan, imaju prostorije u prizemlju jedne od zgrada. Ako se raspitujes
telefonom nece ti reci cijenu ali ako odes kod njega u prostorije uvjericete se da je istina ovo sto govorim. A isto tako znam da su prije
godinu dana cijene tih stanova bile KM 2500,00. A i ostale cijene koje je naveo Rimad su +/- 5% tacne. Ja ima osjecaj da je Gottiju malo
frka sto se istresao toliko para za stan pa sada samoga sebe uvjerava da su iste cijene kao prije godinu.