tuzilastvo sve cesce izvodi ovakve svjedoke, sto je non sens??? u ciju korist oni svjedocepoznanik wrote:David Fraser, koji je od aprila 1994. do maja 1995. godine bio pomoćnik komandanta UNPROFOR-a u Sarajevu, tvrdi da je čuo priče o snimku "kako muslimani pucaju po svom narodu“, ali ga nije vidio, te da je UNPROFOR vršio uviđaj nakon granatiranja centra Sarajeva, za koje su bile odgovorne "muslimanske snage".
- Tada je najprije bio napad na civilne položaje sa srpske strane, a onda su napad izvršile i muslimanske snage. (...) Čini mi se da je namjera bila da se izazove veći broj žrtava i da se za to okrive Srbi, rekao Fraser.
http:// d e p o. ba /front/cuo-sam-price-o-snimku-kako-muslimani-pucaju-po-svom-narodu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nikad prije nisam čuo za ovog Frasera. Ko je on, o čemu on priča na svjedočenju
Radovan Karadžić u Haagu!
- zemomak
#901 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
- nokia6170
#902 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nijedan ozbiljan sud nece prihvatiti kao dokaz "tvrdi da je čuo priče o snimku "kako muslimani pucaju po svom narodu“, ali ga nije vidio"zemomak wrote:tuzilastvo sve cesce izvodi ovakve svjedoke, sto je non sens??? u ciju korist oni svjedocepoznanik wrote:David Fraser, koji je od aprila 1994. do maja 1995. godine bio pomoćnik komandanta UNPROFOR-a u Sarajevu, tvrdi da je čuo priče o snimku "kako muslimani pucaju po svom narodu“, ali ga nije vidio, te da je UNPROFOR vršio uviđaj nakon granatiranja centra Sarajeva, za koje su bile odgovorne "muslimanske snage".
- Tada je najprije bio napad na civilne položaje sa srpske strane, a onda su napad izvršile i muslimanske snage. (...) Čini mi se da je namjera bila da se izazove veći broj žrtava i da se za to okrive Srbi, rekao Fraser.
http:// d e p o. ba /front/cuo-sam-price-o-snimku-kako-muslimani-pucaju-po-svom-narodu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Usput, mislim da se nasi mediji fokusiraju na one cinjenice koje im gode-ne gode usima-dusi, a ne na sustinu izlaganja pojedinih svjedoka u pogledu dokazivanja krivice optuzenog.
To da li je taj svjedok nazvao Armiju BiH "muslimanskim" snagama probosanskoj javnosti para debelo usi, a kontrabosanskoj javnosti miluje dusu i predstavlja neku vrstu satisfakcije da su upravu kada kazu da je to bila muslimanska-alijina vojska...ali pravno gledajuci to je totalno nebitna stvar za haski tribunal i utvrdjivanje Radovanove krivice.
Da li cete nazvati VRS nazvati Radovanovom vojskom, sprskom vojskom, Mladicevom vojskom ili cetnicima je totalno nebitna stvar u dokazivanju odgovornosti cinjenja zlocina...kao i sto je nebitna stvar za sud da li se ciljna etnicka grupa-zrtva tih zlocina izjasnjavala 1992. godine kao Muslimani, a 1994. godine kao Bosnjaci.
- Comrad
#903 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ma radovan je izgubljen. Nema tog advokata koji bi njega odbranio.
Vecina pitanja su mu nekakva nidje veze nagadjanja, koja u dosta slucajeva nemaju nikakve veze sa svjedokom. Za mene koji nemam pojma sa pravom, presmijesno izgleda. I tuzilac bi trebao biti bas neki panj da ovaj ne dobije max kaznu.
Vecina pitanja su mu nekakva nidje veze nagadjanja, koja u dosta slucajeva nemaju nikakve veze sa svjedokom. Za mene koji nemam pojma sa pravom, presmijesno izgleda. I tuzilac bi trebao biti bas neki panj da ovaj ne dobije max kaznu.
- karanana
#904 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
ponovo se potencira "muslimnske snage". svjedoci to prihvataju, zadnji onaj kanadski general od jucer. jebaji ga, onda i mi da prihvatimo.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#905 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Meni je onaj predsjedavajući Sudskog vijeća Kinez ''šuhveli'' nekakav, stalno mu osmjeh na licu,...A u Bosni desetine hiljada mrtvih=genocid bio,...karanana wrote:ponovo se potencira "muslimnske snage". svjedoci to prihvataju, zadnji onaj kanadski general od jucer. jebaji ga, onda i mi da prihvatimo.
- Hemel
#906 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
ja mutavijeg generala jos ne vidjeh. sve sto mu karadzic stavi u usta on potvrdi. zamuckuje, mijesa babe i zabe, nagadja, smislja odgovor tri minuta...imam osjecaj da je on svojim svjedocenjem vise pomagao odbrani nego tuziocu (nije jedini do sada koji kao svjedoci za tuzilastvo a u stvari koristi svaku priliku da pomogne optuzenom...slucaj mandic koji kao iznosi samo ''istinu'')poznanik wrote:David Fraser, koji je od aprila 1994. do maja 1995. godine bio pomoćnik komandanta UNPROFOR-a u Sarajevu, tvrdi da je čuo priče o snimku "kako muslimani pucaju po svom narodu“, ali ga nije vidio, te da je UNPROFOR vršio uviđaj nakon granatiranja centra Sarajeva, za koje su bile odgovorne "muslimanske snage".
moramo racunati i na taj nacin svjedocenja. jave se svjedoci koji daju jednu ''kracu'' izjavu a kroz unakrsno ispitivanje odbrane koje se najmanje drzi izjave svjedoka, provlaci druge stvari sudskom vijecu...
Last edited by Hemel on 20/10/2010 14:55, edited 1 time in total.
- nokia6170
#907 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Taj nasmijani gospodin je u presudi Slobodanu Milosevicu dao izdvojeno misljenje, koje je "confidential", sto otvara mnoge sumnje u pogledu interpretacije pojedinih pravnih zakljucaka i poimanja odgovornosti i definicije genocida.PipiDugaDevetka wrote:Meni je onaj predsjedavajući Sudskog vijeća Kinez ''šuhveli'' nekakav, stalno mu osmjeh na licu,...A u Bosni desetine hiljada mrtvih=genocid bio,...karanana wrote:ponovo se potencira "muslimnske snage". svjedoci to prihvataju, zadnji onaj kanadski general od jucer. jebaji ga, onda i mi da prihvatimo.
- poznanik
#908 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
O kojoj presudi pišeš?nokia6170 wrote: Taj nasmijani gospodin je u presudi Slobodanu Milosevicu dao izdvojeno misljenje, koje je "confidential", sto otvara mnoge sumnje u pogledu interpretacije pojedinih pravnih zakljucaka i poimanja odgovornosti i definicije genocida.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#909 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Iako je ''confidental'' može li se to mišljenje negdje pročitati, po mogućnosti na bosanskom?
- nokia6170
#910 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Izmedju ostalog o ovoj odluci:poznanik wrote:O kojoj presudi pišeš?nokia6170 wrote: Taj nasmijani gospodin je u presudi Slobodanu Milosevicu dao izdvojeno misljenje, koje je "confidential", sto otvara mnoge sumnje u pogledu interpretacije pojedinih pravnih zakljucaka i poimanja odgovornosti i definicije genocida.
http://www.icty.org/x/cases/slobodan_mi ... 040429.htm
Ali taj sudija ima generalno neslaganje sa pojmom genocida i da se njega pitalo Srebrenica ne bi bila okvalifikovana kao genocid..medjutim, ranije haske presude i presude Medj. suda pravde ga obavezuju da Srebrenicu prihvati kao genocid u profesionalnom smislu.
- BHCluster
#911 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
U ovoj odluci se govori o unakrsnom ispitivanju svjedoka...nokia6170 wrote: Izmedju ostalog o ovoj odluci:
http://www.icty.org/x/cases/slobodan_mi ... 040429.htm
Ali taj sudija ima generalno neslaganje sa pojmom genocida i da se njega pitalo Srebrenica ne bi bila okvalifikovana kao genocid..medjutim, ranije haske presude i presude Medj. suda pravde ga obavezuju da Srebrenicu prihvati kao genocid u profesionalnom smislu.
- cigara
#912 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ja samo molim Boga da mu da zdravlja i dug zivot, da ne krepa ko Milosevic i da ga smrt spasi prdekane
- BHCluster
#913 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
cigara wrote:Ja samo molim Boga da mu da zdravlja i dug zivot, da ne krepa ko Milosevic i da ga smrt spasi prdekane
- nokia6170
#914 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Mnogi ne znaju da su Rusi kumovali Slobinoj smrti na zadovoljstvo Beograda kojem je najvise odgovarao ovakav ishod situacije.cigara wrote:Ja samo molim Boga da mu da zdravlja i dug zivot, da ne krepa ko Milosevic i da ga smrt spasi prdekane
Kako je krenulo, isti scenarij se ocekuje i za gospodina Seselja.
-
sumirprimus
#915 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
evo izgleda nemamo srece, i ovaj bi mogo prcmeknut prije vremena,tj prije nego ga ozvanice ko genocidliju...cigara wrote:Ja samo molim Boga da mu da zdravlja i dug zivot, da ne krepa ko Milosevic i da ga smrt spasi prdekane
"Karadžić preživio tešku zdravstvenu krizu"
p.s"Kako pišu srpski mediji, Karadžić je imao problema sa živcima, vratom i leđima. " --jel ovo proradLa savjest,il oĆe i ovaj nazor da crkne?
- Hemel
#916 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
ja se dobrovoljno javljam da ga svaki dan na ledjima donosim do sudnice...sumirprimus wrote:evo izgleda nemamo srece, i ovaj bi mogo prcmeknut prije vremena,tj prije nego ga ozvanice ko genocidliju...cigara wrote:Ja samo molim Boga da mu da zdravlja i dug zivot, da ne krepa ko Milosevic i da ga smrt spasi prdekane
"Karadžić preživio tešku zdravstvenu krizu"
p.s"Kako pišu srpski mediji, Karadžić je imao problema sa živcima, vratom i leđima. " --jel ovo proradLa savjest,il oĆe i ovaj nazor da crkne?
cuj ufatilo ga malo u ledjima...
- muha_sa
#917 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Naravno da ce riknut prije neg se ovaj cirkus i lakrdija od sudjenja završi.
-milion protjeranih-
-pola Bosne i Hercegovine popaljeno i popljackano-
-oko 25.000 silovanih djevojcica,djevojaka i žena.
-1500.dana opsade Sarajeva u kojem je ubijeno oko 10.000.civila od toga 1600.djece.
-genocid u Srebrenici,Višegradu,Foci,Prijedoru..............................da ne nabrajam više
Sudijama je bitna trasa tramvaja u Sarajevu i jel s nebodera il s neke cuke snajperista gadjo u isti.
bitno je otegnut sudjenje u nedogled.
da je pomor pingvina bio do sad bi se osudilo i presudilo po kratkom postupku.
zato smatram da ce okoncat ko i nalogodavac mu--balkanski krvnik-krepano pašce Miloševic.
-milion protjeranih-
-1500.dana opsade Sarajeva u kojem je ubijeno oko 10.000.civila od toga 1600.djece.
-genocid u Srebrenici,Višegradu,Foci,Prijedoru..............................da ne nabrajam više
Sudijama je bitna trasa tramvaja u Sarajevu i jel s nebodera il s neke cuke snajperista gadjo u isti.
zato smatram da ce okoncat ko i nalogodavac mu--balkanski krvnik-krepano pašce Miloševic.
-
jarancuga
#918 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
sta se ima tu pametovati...
ima guantanamo, gdje se ljudi godinama drze bez sudske presude, haman dovoljna samo sumnja pa da ljudi truhnu na kubi....
o zlocinima ovog krmka postoji mali milion dokaza, al hebi ga ciko se zove radovan...
ima guantanamo, gdje se ljudi godinama drze bez sudske presude, haman dovoljna samo sumnja pa da ljudi truhnu na kubi....
o zlocinima ovog krmka postoji mali milion dokaza, al hebi ga ciko se zove radovan...
-
popajic
#919 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
cigara wrote:Ja samo molim Boga da mu da zdravlja i dug zivot, da ne krepa ko Milosevic i da ga smrt spasi prdekane
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- mO k3
#921 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
sto prije to bolje .....muha_sa wrote:Naravno da ce riknut prije neg se ovaj cirkus i lakrdija od sudjenja završi.
-milion protjeranih-
-genocid u Srebrenici,Višegradu,Foci,Prijedoru..............................da ne nabrajam više![]()
da mu se ne desi isto ko i sa milosevicem...... navodno umro
- spreca
-
popajic
-
Ripicipi
#924 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ja ne kontam zasto Dragan Miokovic ima zasticen lik na svjedocenju Karadzicu 
- Vares City
#925 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Danas kazu da ga je opet nesta uscaklo
Molim Boga da ziv i zdrav k'o drijen dozivi DOZIVOTNU