Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
zemomak

#901 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by zemomak »

poznanik wrote:David Fraser, koji je od aprila 1994. do maja 1995. godine bio pomoćnik komandanta UNPROFOR-a u Sarajevu, tvrdi da je čuo priče o snimku "kako muslimani pucaju po svom narodu“, ali ga nije vidio, te da je UNPROFOR vršio uviđaj nakon granatiranja centra Sarajeva, za koje su bile odgovorne "muslimanske snage".

- Tada je najprije bio napad na civilne položaje sa srpske strane, a onda su napad izvršile i muslimanske snage. (...) Čini mi se da je namjera bila da se izazove veći broj žrtava i da se za to okrive Srbi, rekao Fraser.

http:// d e p o. ba /front/cuo-sam-price-o-snimku-kako-muslimani-pucaju-po-svom-narodu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nikad prije nisam čuo za ovog Frasera. Ko je on, o čemu on priča na svjedočenju :shock:
tuzilastvo sve cesce izvodi ovakve svjedoke, sto je non sens??? u ciju korist oni svjedoce :?:
nokia6170

#902 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by nokia6170 »

zemomak wrote:
poznanik wrote:David Fraser, koji je od aprila 1994. do maja 1995. godine bio pomoćnik komandanta UNPROFOR-a u Sarajevu, tvrdi da je čuo priče o snimku "kako muslimani pucaju po svom narodu“, ali ga nije vidio, te da je UNPROFOR vršio uviđaj nakon granatiranja centra Sarajeva, za koje su bile odgovorne "muslimanske snage".

- Tada je najprije bio napad na civilne položaje sa srpske strane, a onda su napad izvršile i muslimanske snage. (...) Čini mi se da je namjera bila da se izazove veći broj žrtava i da se za to okrive Srbi, rekao Fraser.

http:// d e p o. ba /front/cuo-sam-price-o-snimku-kako-muslimani-pucaju-po-svom-narodu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nikad prije nisam čuo za ovog Frasera. Ko je on, o čemu on priča na svjedočenju :shock:
tuzilastvo sve cesce izvodi ovakve svjedoke, sto je non sens??? u ciju korist oni svjedoce :?:
Nijedan ozbiljan sud nece prihvatiti kao dokaz "tvrdi da je čuo priče o snimku "kako muslimani pucaju po svom narodu“, ali ga nije vidio"

Usput, mislim da se nasi mediji fokusiraju na one cinjenice koje im gode-ne gode usima-dusi, a ne na sustinu izlaganja pojedinih svjedoka u pogledu dokazivanja krivice optuzenog.

To da li je taj svjedok nazvao Armiju BiH "muslimanskim" snagama probosanskoj javnosti para debelo usi, a kontrabosanskoj javnosti miluje dusu i predstavlja neku vrstu satisfakcije da su upravu kada kazu da je to bila muslimanska-alijina vojska...ali pravno gledajuci to je totalno nebitna stvar za haski tribunal i utvrdjivanje Radovanove krivice.

Da li cete nazvati VRS nazvati Radovanovom vojskom, sprskom vojskom, Mladicevom vojskom ili cetnicima je totalno nebitna stvar u dokazivanju odgovornosti cinjenja zlocina...kao i sto je nebitna stvar za sud da li se ciljna etnicka grupa-zrtva tih zlocina izjasnjavala 1992. godine kao Muslimani, a 1994. godine kao Bosnjaci.
Comrad

#903 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Comrad »

Ma radovan je izgubljen. Nema tog advokata koji bi njega odbranio.

Vecina pitanja su mu nekakva nidje veze nagadjanja, koja u dosta slucajeva nemaju nikakve veze sa svjedokom. Za mene koji nemam pojma sa pravom, presmijesno izgleda. I tuzilac bi trebao biti bas neki panj da ovaj ne dobije max kaznu.
karanana

#904 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by karanana »

ponovo se potencira "muslimnske snage". svjedoci to prihvataju, zadnji onaj kanadski general od jucer. jebaji ga, onda i mi da prihvatimo.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#905 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by PipiDugaDevetka »

karanana wrote:ponovo se potencira "muslimnske snage". svjedoci to prihvataju, zadnji onaj kanadski general od jucer. jebaji ga, onda i mi da prihvatimo.
Meni je onaj predsjedavajući Sudskog vijeća Kinez ''šuhveli'' nekakav, stalno mu osmjeh na licu,...A u Bosni desetine hiljada mrtvih=genocid bio,...
Hemel

#906 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Hemel »

ja mutavijeg generala jos ne vidjeh. sve sto mu karadzic stavi u usta on potvrdi. zamuckuje, mijesa babe i zabe, nagadja, smislja odgovor tri minuta...imam osjecaj da je on svojim svjedocenjem vise pomagao odbrani nego tuziocu (nije jedini do sada koji kao svjedoci za tuzilastvo a u stvari koristi svaku priliku da pomogne optuzenom...slucaj mandic koji kao iznosi samo ''istinu'')

moramo racunati i na taj nacin svjedocenja. jave se svjedoci koji daju jednu ''kracu'' izjavu a kroz unakrsno ispitivanje odbrane koje se najmanje drzi izjave svjedoka, provlaci druge stvari sudskom vijecu...
Last edited by Hemel on 20/10/2010 14:55, edited 1 time in total.
nokia6170

#907 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by nokia6170 »

PipiDugaDevetka wrote:
karanana wrote:ponovo se potencira "muslimnske snage". svjedoci to prihvataju, zadnji onaj kanadski general od jucer. jebaji ga, onda i mi da prihvatimo.
Meni je onaj predsjedavajući Sudskog vijeća Kinez ''šuhveli'' nekakav, stalno mu osmjeh na licu,...A u Bosni desetine hiljada mrtvih=genocid bio,...
Taj nasmijani gospodin je u presudi Slobodanu Milosevicu dao izdvojeno misljenje, koje je "confidential", sto otvara mnoge sumnje u pogledu interpretacije pojedinih pravnih zakljucaka i poimanja odgovornosti i definicije genocida.
poznanik

#908 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by poznanik »

nokia6170 wrote: Taj nasmijani gospodin je u presudi Slobodanu Milosevicu dao izdvojeno misljenje, koje je "confidential", sto otvara mnoge sumnje u pogledu interpretacije pojedinih pravnih zakljucaka i poimanja odgovornosti i definicije genocida.
O kojoj presudi pišeš?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#909 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by PipiDugaDevetka »

Iako je ''confidental'' može li se to mišljenje negdje pročitati, po mogućnosti na bosanskom?
nokia6170

#910 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by nokia6170 »

poznanik wrote:
nokia6170 wrote: Taj nasmijani gospodin je u presudi Slobodanu Milosevicu dao izdvojeno misljenje, koje je "confidential", sto otvara mnoge sumnje u pogledu interpretacije pojedinih pravnih zakljucaka i poimanja odgovornosti i definicije genocida.
O kojoj presudi pišeš?
Izmedju ostalog o ovoj odluci:
http://www.icty.org/x/cases/slobodan_mi ... 040429.htm

Ali taj sudija ima generalno neslaganje sa pojmom genocida i da se njega pitalo Srebrenica ne bi bila okvalifikovana kao genocid..medjutim, ranije haske presude i presude Medj. suda pravde ga obavezuju da Srebrenicu prihvati kao genocid u profesionalnom smislu.
BHCluster

#911 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by BHCluster »

nokia6170 wrote: Izmedju ostalog o ovoj odluci:
http://www.icty.org/x/cases/slobodan_mi ... 040429.htm

Ali taj sudija ima generalno neslaganje sa pojmom genocida i da se njega pitalo Srebrenica ne bi bila okvalifikovana kao genocid..medjutim, ranije haske presude i presude Medj. suda pravde ga obavezuju da Srebrenicu prihvati kao genocid u profesionalnom smislu.
U ovoj odluci se govori o unakrsnom ispitivanju svjedoka...
cigara

#912 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by cigara »

Ja samo molim Boga da mu da zdravlja i dug zivot, da ne krepa ko Milosevic i da ga smrt spasi prdekane
BHCluster

#913 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by BHCluster »

cigara wrote:Ja samo molim Boga da mu da zdravlja i dug zivot, da ne krepa ko Milosevic i da ga smrt spasi prdekane
:thumbup:
nokia6170

#914 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by nokia6170 »

cigara wrote:Ja samo molim Boga da mu da zdravlja i dug zivot, da ne krepa ko Milosevic i da ga smrt spasi prdekane
Mnogi ne znaju da su Rusi kumovali Slobinoj smrti na zadovoljstvo Beograda kojem je najvise odgovarao ovakav ishod situacije.

Kako je krenulo, isti scenarij se ocekuje i za gospodina Seselja.
sumirprimus

#915 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by sumirprimus »

evo izgleda nemamo srece, i ovaj bi mogo prcmeknut prije vremena,tj prije nego ga ozvanice ko genocidliju...

"Karadžić preživio tešku zdravstvenu krizu"

p.s"Kako pišu srpski mediji, Karadžić je imao problema sa živcima, vratom i leđima. " --jel ovo proradLa savjest,il oĆe i ovaj nazor da crkne?
Hemel

#916 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Hemel »

sumirprimus wrote:
evo izgleda nemamo srece, i ovaj bi mogo prcmeknut prije vremena,tj prije nego ga ozvanice ko genocidliju...

"Karadžić preživio tešku zdravstvenu krizu"

p.s"Kako pišu srpski mediji, Karadžić je imao problema sa živcima, vratom i leđima. " --jel ovo proradLa savjest,il oĆe i ovaj nazor da crkne?
ja se dobrovoljno javljam da ga svaki dan na ledjima donosim do sudnice... :oops:

cuj ufatilo ga malo u ledjima... :x a da nije u prdekani, ne bi ga ufatilo... :evil:
muha_sa

#917 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by muha_sa »

Naravno da ce riknut prije neg se ovaj cirkus i lakrdija od sudjenja završi.
-milion protjeranih-
-pola Bosne i Hercegovine popaljeno i popljackano-
-oko 25.000 silovanih djevojcica,djevojaka i žena.
-1500.dana opsade Sarajeva u kojem je ubijeno oko 10.000.civila od toga 1600.djece.
-genocid u Srebrenici,Višegradu,Foci,Prijedoru..............................da ne nabrajam više :-)

Sudijama je bitna trasa tramvaja u Sarajevu i jel s nebodera il s neke cuke snajperista gadjo u isti.
bitno je otegnut sudjenje u nedogled.
da je pomor pingvina bio do sad bi se osudilo i presudilo po kratkom postupku.

zato smatram da ce okoncat ko i nalogodavac mu--balkanski krvnik-krepano pašce Miloševic.
jarancuga

#918 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by jarancuga »

sta se ima tu pametovati...
ima guantanamo, gdje se ljudi godinama drze bez sudske presude, haman dovoljna samo sumnja pa da ljudi truhnu na kubi....
o zlocinima ovog krmka postoji mali milion dokaza, al hebi ga ciko se zove radovan...
popajic

#919 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by popajic »

:thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#920 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by pici »

Image

eve ga pao friz.....vid mu talijanke frizure naopako :shock:
mO k3

#921 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by mO k3 »

muha_sa wrote:Naravno da ce riknut prije neg se ovaj cirkus i lakrdija od sudjenja završi.
-milion protjeranih-
-pola Bosne i Hercegovine popaljeno i popljackano-
-oko 25.000 silovanih djevojcica,djevojaka i žena.
-1500.dana opsade Sarajeva u kojem je ubijeno oko 10.000.civila od toga 1600.djece.
-genocid u Srebrenici,Višegradu,Foci,Prijedoru..............................da ne nabrajam više :-)

Sudijama je bitna trasa tramvaja u Sarajevu i jel s nebodera il s neke cuke snajperista gadjo u isti.
bitno je otegnut sudjenje u nedogled.
da je pomor pingvina bio do sad bi se osudilo i presudilo po kratkom postupku.

zato smatram da ce okoncat ko i nalogodavac mu--balkanski krvnik-krepano pašce Miloševic.
sto prije to bolje .....

da mu se ne desi isto ko i sa milosevicem...... navodno umro
spreca

#922 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by spreca »

pici wrote:Image

Kolji tog fasistu
popajic

#923 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by popajic »

pici wrote:Image

Jos brcici a la Hico da legnu...
Ripicipi

#924 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Ripicipi »

Ja ne kontam zasto Dragan Miokovic ima zasticen lik na svjedocenju Karadzicu :?
Vares City

#925 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Vares City »

Danas kazu da ga je opet nesta uscaklo :shock:
Molim Boga da ziv i zdrav k'o drijen dozivi DOZIVOTNU 8-)
Post Reply