Srpska proslost

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
muha_sa

#901 Re: Srpska proslost

Post by muha_sa »

Great Cornholio wrote:
nosara wrote:
Jasno...
Kad je bilo " Ko će za Antu?" Svi govorili " Svi ćemo za Antu" , a onda...
kad o necemu pricaš moraš to i poznavat--ja ne iznosim svoje mišljenje vec fakte :-)
-ko je srušio Antu :?
-ko srušio ustav SFRJ :?
-sjecaš li se mitingaša i poruka sa mitinga"istine" :?
-sjecaš li se kako je balkanski kasapin Slobo došo na vlast :?

ima do dolaska nacionalnih stranaka i izbora koliko god hoceš :-)
one su samo posljedica a o uzroku popricaj malo s tatom, ako je voljan da ti istinu kaže a dosta toga je danas dostupno pa pogledaj malo.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XcGc2n8lKs4 [/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Pr5GGW-4H7M [/youtube]
nosara

#902 Re: Srpska proslost

Post by nosara »

Istorijska misija o obnovi hrvatskog kraljevstva... :-)
muha_sa

#903 Re: Srpska proslost

Post by muha_sa »

muha_sa

#904 Re: Srpska proslost

Post by muha_sa »

muha_sa

#905 Re: Srpska proslost

Post by muha_sa »

muha_sa

#906 Re: Srpska proslost

Post by muha_sa »

muha_sa

#907 Re: Srpska proslost

Post by muha_sa »

Great Cornholio

#908 Re: Srpska proslost

Post by Great Cornholio »

@muha, ima ona narodna mudrost " Slušaj starije, ali radi onako kako ti misliš da je ispravno", pa ću i ja tako :)
sumirprimus

#909 Re: Srpska proslost

Post by sumirprimus »

Great Cornholio wrote:@muha, ima ona narodna mudrost " Slušaj starije, ali radi onako kako ti misliš da je ispravno", pa ću i ja tako :)
mozda bolje da poslusas koju muzicku,recimo prva numera uzicko kolo,nastavis preko put putuje latifaga,malo skrenes do kiling in the name of ratm,preko nirvane rape me,do fjuđisa kiling mi softli,pa do disem a nisam ziv...
pa onda shvaits koliko je ta proslost osebujna,bar sto se tice bosne,i koliki bi u bosni hit mogao biti kruska od miligrama ... :D
Great Cornholio

#910 Re: Srpska proslost

Da ne začatavamo :)
seln

#911 Re: Srpska proslost

Post by seln »

Great Cornholio wrote:
muha_sa wrote:
Great Cornholio wrote:I da, moji su glasali za "Reformiste", nisu za SDA, a ja nisam bio punoljetan pa nisam mogao glasati, a i ja bih za njih glasao, nebih nikada glsao ni za jednu nacionalističku stranku koje su nam donijele veliko zlo, i dan danas to zlo održavaju u životu.
Nije bilo agresije iz Srbije i C.Gore vec nacionalne stranke zaratile :?
Bilo je svega i svačega, ali da u BiH na vlast nisu došle nacionalističke stranke rata ne bi bilo.
:lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :-) :-)
sumirprimus

#912 Re: Srpska proslost

Post by sumirprimus »

Great Cornholio wrote:Da ne začatavamo :)
pa to ti jaro moj radis citavo vrijeme..
a u mom postu najmanje chata ima,a najvise istine i to kroz generacije...
Great Cornholio

#913 Re: Srpska proslost

sumirprimus wrote:
Great Cornholio wrote:Da ne začatavamo :)
pa to ti jaro moj radis citavo vrijeme..
a u mom postu najmanje chata ima,a najvise istine i to kroz generacije...
U pravu si, neću više.
muha_sa

#914 Re: Srpska proslost

Post by muha_sa »

Great Cornholio wrote:@muha, ima ona narodna mudrost " Slušaj starije, ali radi onako kako ti misliš da je ispravno", pa ću i ja tako :)
niko ti ne spori da radiš onako kako ti misliš da je ispravno :-) nit iko ima pravo na to :-)
poštujem ja tvoje mišljenje al ovo nema veze s mišljenjIMA :-)
okacim ti Bogica Bogicevica--preslušaj pa donesi svoj sud. Bio si djete kad je on bio clan presjedništba SFRJ--tad je svaka republika i pokrajina davala po jednog clana--Bogic je predstavljo Bosnu i Hercegovinu :) Srbin i Bosanac koji blage veze nema s nacionalnim niti nacionalistickim strankama.
poslušaj ga--svega se ovog moja malenkost sjeca--a i tvoj stari se sjeca, generacija smo :)

Šta misliš o Bogicu Bogicevicu :? :? :?
nosara

#915 Re: Srpska proslost

Post by nosara »

muha_sa wrote:
niko ti ne spori da radiš onako kako ti misliš da je ispravno :-) nit iko ima pravo na to :-)
okacim ti Bogica Bogicevica--preslušaj pa donesi svoj sud. Bio si djete kad je on bio clan presjedništba SFRJ--tad je svaka republika i pokrajina davala po jednog clana--Bogic je predstavljo Bosnu i Hercegovinu :) Srbin i Bosanac koji blage veze nema s nacionalnim niti nacionalistickim strankama.
poslušaj ga--svega se ovog moja malenkost sjeca--a i tvoj stari se sjeca, generacija smo :)

Bogic Bogicevic... Zalozio glavu za se ove "demokratske", novonastale drzave, nakon toga ga svi zaboravili (posebno dobri Bosanci)...

Tu i tamo ga, o nekim jugokomunistickim praznicima, izvade iz magacina, malo uglancaju i ture u medije... A onda opet u magacin, da mu ne bi slucajno palo na pamet da se negdje za nesto kandiduje... Da ne govorim o tome da nema ludila da ga drzavotvorci zaiskaju na ulici, na nekim protestima, gluho bilo... Svog spasitelja kad je bilo najteze... Budalu za povremenu upotrebu...
Great Cornholio

#916 Re: Srpska proslost

nosara wrote:
muha_sa wrote:

Bogic Bogicevic... Zalozio glavu za se ove "demokratske", novonastale drzave, nakon toga ga svi zaboravili (posebno dobri Bosanci)...

Tu i tamo ga, o nekim jugokomunistickim praznicima, izvade iz magacina, malo uglancaju i ture u medije... A onda opet u magacin, da mu ne bi slucajno palo na pamet da se negdje za nesto kandiduje... Da ne govorim o tome da nema ludila da ga drzavotvorci zaiskaju na ulici, na nekim protestima, gluho bilo... Svog spasitelja kad je bilo najteze... Budalu za povremenu upotrebu...
Eto i ja mislim kako misli @nosara.
muha_sa

#917 Re: Srpska proslost

Post by muha_sa »

nisam nosaru vec tebe pito :-) znam nosaru i znam njegovo mišljenje.

hajd ovako :-) šta veliš na one klipove i sve ono što Bogic rece :?
da je ovo prico neko iz nacionalnih stranaka ne bih ni ja ama baš nikakav znacaj ovom klipu davo.
Great Cornholio

#918 Re: Srpska proslost

muha_sa wrote:nisam nosaru vec tebe pito :-) znam nosaru i znam njegovo mišljenje.

hajd ovako :-) šta veliš na one klipove i sve ono što Bogic rece :?
da je ovo prico neko iz nacionalnih stranaka ne bih ni ja ama baš nikakav znacaj ovom klipu davo.
Valja nam gledat' u budućnost, a vala nisam ja toliko pametan da skontam koje tu sve lagao, ko je govorio istine, ko poluistine, ko "naručene" istine itd.

A što se tiče mog mišljenja o Bogiću Bogićeviću ( Risto Đogo ga je zvao Alah Alahović :-) :lol: ), ja mislim da je on dobar čovjek, koji je želio da svima bude dobro, al' eto to je izgleda bila nemoguća misija, nemoguće je bilo ugoditi svim "stranama" koje su željele različito.
Gojeni H

#919 Re: Srpska proslost

Post by Gojeni H »

nosara wrote: Bogic Bogicevic... Zalozio glavu za se ove "demokratske", novonastale drzave, nakon toga ga svi zaboravili (posebno dobri Bosanci)...

Istina je da smo i mi sami a i vlast prerano zaboravili na uvazenog gospodina Bogicevica.
Ali, jesi li ti to eglenisao s gospodinom Bogicevicem pa znas da bi se on kandidovao ali ne moze?
Ja koliko znam, covjek se odlucio povuci iz politike. Vjerovatno gledajuci mu socijal-demokratiju i sta se s njihA desilo.
Covjek je patriota, nikakva budala.
nosara

#920 Re: Srpska proslost

Post by nosara »

" Sarajevski proces

Kosta zove Sarajevo

Najzapazeniji odjek u zauzimanju za ovaj proces imale su dvije predstavke iz Beograda. Ne mislim da su one bile rezultat angazmana nas "familija osudjenih". Juna 1986. Odbor za odbranu slobode misli i izrazavanja potpisao je predstavku koju je uputio predsjednistvima SFRJ i SRBiH. U ime Odbora predstavku je potpisao akademik Ljubomir Tadic. Svoje potpise stavilo je ukupno 19 ljudi, medju kojima je bilo 12 akademika. Ova predstavka je imenom tretirala samo Dzemu kao primjer osudjenika za "slobodu misli", dok se indirektno odnosila i na ostale. Tek ce druga predstavka od istog odbora, koju je potpisao Borislav Mihajlovic Mihiz (4. oktobra 1986.), direktno spomenuti i ostale osudjene i zalagati se za njihovo oslobadjanje.

Potpisani su sljedecim redoslijedom: dr. Andrija Gams, akademik Matija Beckovic, dr. Kosta Cavoski, akademik Dobrica Cosic, akademik Dragoslav Srejovic, akademik Ljubomir Tadic, akademik Dragoslav Mihajlovic, Borislav Mihajlovic Mihiz, akademik Nikola Milosevic, Tanasije Mladenovic, akademik Gojko Nikolis, akademik Predrag Palavestra, akademik Mica Popovic, akademik Radovan Samardzic, akademik Mladen Srbinovic, dr. Ivan Jankovic i dr. Neca Jovanov. "
Gojeni H

#921 Re: Srpska proslost

Post by Gojeni H »

nosara wrote:" Sarajevski proces

Kosta zove Sarajevo

Najzapazeniji odjek u zauzimanju za ovaj proces imale su dvije predstavke iz Beograda. Ne mislim da su one bile rezultat angazmana nas "familija osudjenih". Juna 1986. Odbor za odbranu slobode misli i izrazavanja potpisao je predstavku koju je uputio predsjednistvima SFRJ i SRBiH. U ime Odbora predstavku je potpisao akademik Ljubomir Tadic. Svoje potpise stavilo je ukupno 19 ljudi, medju kojima je bilo 12 akademika. Ova predstavka je imenom tretirala samo Dzemu kao primjer osudjenika za "slobodu misli", dok se indirektno odnosila i na ostale. Tek ce druga predstavka od istog odbora, koju je potpisao Borislav Mihajlovic Mihiz (4. oktobra 1986.), direktno spomenuti i ostale osudjene i zalagati se za njihovo oslobadjanje.

Potpisani su sljedecim redoslijedom: dr. Andrija Gams, akademik Matija Beckovic, dr. Kosta Cavoski, akademik Dobrica Cosic, akademik Dragoslav Srejovic, akademik Ljubomir Tadic, akademik Dragoslav Mihajlovic, Borislav Mihajlovic Mihiz, akademik Nikola Milosevic, Tanasije Mladenovic, akademik Gojko Nikolis, akademik Predrag Palavestra, akademik Mica Popovic, akademik Radovan Samardzic, akademik Mladen Srbinovic, dr. Ivan Jankovic i dr. Neca Jovanov. "
Ja, i ovo dokazuje sta?
nosara

#922 Re: Srpska proslost

Post by nosara »

Da su cavoski, cosic, tadic i beckovic autenticni idioti... :D
Gojeni H

#923 Re: Srpska proslost

Post by Gojeni H »

nosara wrote:Da su cavoski, cosic, tadic i beckovic autenticni idioti... :D
Nemoj im tepati. Za onakav prevrat, napad na ustav, razbijanje SFRJ, i kolicinu zla kojom su u jad zaveli Hrvatsku, Bosnu i Kosovo trebalo je imati genijalno zlocinacki um. Oni su mnogo stosta ali idioti nisu.
nosara

#924 Re: Srpska proslost

Post by nosara »

Gojeni H wrote:
nosara wrote:Da su cavoski, cosic, tadic i beckovic autenticni idioti... :D
Nemoj im tepati. Za onakav prevrat, napad na ustav, razbijanje SFRJ, i kolicinu zla kojom su u jad zaveli Hrvatsku, Bosnu i Kosovo trebalo je imati genijalno zlocinacki um. Oni su mnogo stosta ali idioti nisu.
Fali ti nesto u nizu... :D
NeenaSa

#925 Re: Srpska proslost

Post by NeenaSa »

Osobno, u dobu , Zloba izrodio oponente oli bracu.
'Bem ti zivot, kad je Slovenija (koju su usputbudireceno zvali konjusarima) pristala na konfederaciju ... ejjjjj, neJma dalje.
Post Reply