Pa šta bi im onda radili Marchisio i Vidal?Baudelaire wrote:Ima potencijala sigurno, ali mi još uvijek djeluje premehko. Sinoć ih je vezni red Juventusa pojeo, Giacherinni, Pirlo i Maronne. Pjanića, Gaga i Simplicia koji bi trebali u takvim mečevima dominirati.hordash wrote:Dobar je Pjanke sinoc bio. Cini mi se da jedini on iz veznog reda salje loptu naprijed i ima muda da je primi i da se okrene i posalje naprijed. Ovi ostali se ne smiju okrenut i poslat loptu naprijed nego je samo meljaju i salju odbrani ili golmanu. Naravno da takvom igrom nece napravit priliku protiv ozbiljne ekipe.
AS Roma
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#901 Re: A.S.R.1927
-
Baudelaire
#902 Re: A.S.R.1927
Eto, možeš samo zamisliti 
hordash: Ne znam, meni Pjanić nije ništa pretjerano odskakao od Simplicia, a posebno od Gaga. Nije on još ta klasa kojom ga mi smatramo, previše lopti gubi.
hordash: Ne znam, meni Pjanić nije ništa pretjerano odskakao od Simplicia, a posebno od Gaga. Nije on još ta klasa kojom ga mi smatramo, previše lopti gubi.
-
palermo
#903 Re: A.S.R.1927
Ma nisam ja imao taj utisak, nemoguće je igrati utakmicu protiv ozbiljnog tima , a da ti u svojim redovima nemaš nijednog ozbiljnog napadača.Baudelaire wrote:Ima potencijala sigurno, ali mi još uvijek djeluje premehko. Sinoć ih je vezni red Juventusa pojeo, Giacherinni, Pirlo i Maronne. Pjanića, Gaga i Simplicia koji bi trebali u takvim mečevima dominirati.hordash wrote:Dobar je Pjanke sinoc bio. Cini mi se da jedini on iz veznog reda salje loptu naprijed i ima muda da je primi i da se okrene i posalje naprijed. Ovi ostali se ne smiju okrenut i poslat loptu naprijed nego je samo meljaju i salju odbrani ili golmanu. Naravno da takvom igrom nece napravit priliku protiv ozbiljne ekipe.
Nije meni Pjanić sinoć bio loš, posebno u odnosu na ostale, ima inicijative, ima brzo fudbalsko razmišljanje, falio mu je sinoć Rosi...
Par igrača Rome nisu nizašta
- hordash
#904 Re: A.S.R.1927
Slazem se s tobom da nije na onom nivou na kojem mi zelimo da je, ali je meni bio bolji od ove dvojice. Nije znacajno odskakao od njih, ali jeste toliko da je to meni bilo primjetno. Uostalom, imao je dva dobra suta i uz onaj sut Gaga to su bile jedine prilike za Romu. U principu se slazem sa tvojim misljenjem o igri Rome i Pjanica, ali sam malo i subjektivan po pitanju Pjanketa. 
- Zavatoni
#905 Re: A.S.R.1927
E sad ga malo i pretjerujete. Sinoć je Roma odigrala lošu utakmicu, ali prije mjesec dana je sa Juventusom odigrala 1-1, a bili su ti i Marchisio i Vidal. O Pjaniću je Enrique odu pjevao poslije utakmice i načinu kako je uštopao Pirla. Bio je sinoć i on slabiji nego inače, ali kakvi su ostali bili u Romi on je bio solidan.
Sinoć je jako nedostajao De Rossi. A po meni Romin glavni problem je što nema zamjenu za Osvalda koji jedini pravi špic ekipe. Bojan stvarno ne vrijedi.
Simplicio je užasan. Apsolutno ne zna ništa u ofanzivi uraditi. Kjaera treba protjerati. Heinze je sasvim OK.
Pjanić se fenomenalno snašao u Romi. Po statistikama (prosječnom ratingu) je treći igrač Rome (iza De Rossija i Tottija). Ima 2 gola...6 asistencija (prvi u timu, dijeli drugo mjesto o u ligi)...2 puta biran za igrača utakmice. Totti ga smatra prvim imenom tima. Enrique sedmično daje izjave o njemu.
Pjanić je izuzetan i trenutno je po formi naš najbolji igrač.
Igra odlično u ofanzivi i veći je problem što njegove pasove ne kontaju špicevi i krila kojima upućuje lopte. Defanzivno se pri tome nimalo ne štedi.
Odgledao sam većinu utakmica Rome i lično sam prezadovoljan kako se Pjanić snašao.
Sinoć je jako nedostajao De Rossi. A po meni Romin glavni problem je što nema zamjenu za Osvalda koji jedini pravi špic ekipe. Bojan stvarno ne vrijedi.
Simplicio je užasan. Apsolutno ne zna ništa u ofanzivi uraditi. Kjaera treba protjerati. Heinze je sasvim OK.
Pjanić se fenomenalno snašao u Romi. Po statistikama (prosječnom ratingu) je treći igrač Rome (iza De Rossija i Tottija). Ima 2 gola...6 asistencija (prvi u timu, dijeli drugo mjesto o u ligi)...2 puta biran za igrača utakmice. Totti ga smatra prvim imenom tima. Enrique sedmično daje izjave o njemu.
Pjanić je izuzetan i trenutno je po formi naš najbolji igrač.
Igra odlično u ofanzivi i veći je problem što njegove pasove ne kontaju špicevi i krila kojima upućuje lopte. Defanzivno se pri tome nimalo ne štedi.
Odgledao sam većinu utakmica Rome i lično sam prezadovoljan kako se Pjanić snašao.
-
hau jes no
#906 Re: A.S.R.1927
kjaer i heinze katastrofa, juan i burdisso su reprezentativci brazila i argentine, sta je s njima?
- Zavatoni
#907 Re: A.S.R.1927
Burdisso je povrijeđen. I to teško čini mi se. Pitanje je da li će se vratiti do kraja sezone.Juan je standardan, ali je sinoć rotiran sa Kjaerom (kup...odmaranje igrača).Juan i Heinze solidno funkcioniraju zajedno.hau jes no wrote:kjaer i heinze katastrofa, juan i burdisso su reprezentativci brazila i argentine, sta je s njima?
Sinoć je problem u odbrani bio Kjaer i bekovi. Bolje to izgleda kada je Taddei lijevo, a Rosi na desnom beku. Ovaj mali španac je čini mi se fula.
-
hau jes no
#908 Re: A.S.R.1927
meni taj spanac nije los u ofanzivi, los je nazad ali je u italiji i trebalo bi da ga neko nauci kako se igra odbrana, ja ga ne bih otpisivaoZavatoni wrote:Burdisso je povrijeđen. I to teško čini mi se. Pitanje je da li će se vratiti do kraja sezone.Juan je standardan, ali je sinoć rotiran sa Kjaerom (kup...odmaranje igrača).Juan i Heinze solidno funkcioniraju zajedno.hau jes no wrote:kjaer i heinze katastrofa, juan i burdisso su reprezentativci brazila i argentine, sta je s njima?
Sinoć je problem u odbrani bio Kjaer i bekovi. Bolje to izgleda kada je Taddei lijevo, a Rosi na desnom beku. Ovaj mali španac je čini mi se fula.
- Romanista 101%
#909 Re: A.S.R.1927
Rosi nije igrao jer ga je odmarao za naredne meceve. Kjær je za mene mrtav jos od one gluposti u derbiju protiv lazia. Bolje mu je da se vrati odakle je dosao samo pitanje hoce li ga sada neko zeljeti uzeti. Juan polako ulazi u godine ali opet moze solidno odigrati. Hendikep je teska povreda Burdissa.
- Romanista 101%
- Acheron
#911 Re: A.S.R.1927
Svako ko uzme odbrambenog igraca koji je igrao u klubu koji se zove Wolfsburg, za mene je idiot.Romanista 101% wrote:Rosi nije igrao jer ga je odmarao za naredne meceve. Kjær je za mene mrtav jos od one gluposti u derbiju protiv lazia. Bolje mu je da se vrati odakle je dosao samo pitanje hoce li ga sada neko zeljeti uzeti. Juan polako ulazi u godine ali opet moze solidno odigrati. Hendikep je teska povreda Burdissa.
Ako se barzalji snasao u Juventusu, to samo govori o kvalitetu Serie A. Covjek je presao granicu, i sad je najednom brzi; bolje se postavlja; odlican u duelu i ne spava na terenu? Ahaaa. Igra protiv slabijih protivnika nego u Bundesligi, bice da je to.
Jos nosim traume od igraca koji su sacinjavali odbranu Wol......
- nemam_ideje
#912 Re: A.S.R.1927
Acheron wrote:Svako ko uzme odbrambenog igraca koji je igrao u klubu koji se zove Wolfsburg, za mene je idiot.Romanista 101% wrote:Rosi nije igrao jer ga je odmarao za naredne meceve. Kjær je za mene mrtav jos od one gluposti u derbiju protiv lazia. Bolje mu je da se vrati odakle je dosao samo pitanje hoce li ga sada neko zeljeti uzeti. Juan polako ulazi u godine ali opet moze solidno odigrati. Hendikep je teska povreda Burdissa.
Ako se barzalji snasao u Juventusu, to samo govori o kvalitetu Serie A. Covjek je presao granicu, i sad je najednom brzi; bolje se postavlja; odlican u duelu i ne spava na terenu? Ahaaa. Igra protiv slabijih protivnika nego u Bundesligi, bice da je to.
-
Baudelaire
#913 Re: A.S.R.1927
Slažem se da su Šimunek, Costa, Barzagli i Kjaer najveće štoperske ublehe u historiji fudbala, barem tokom perioda njihove karijere u Wolfsburgu, međutim, tim rezonom da je Barzagli sad dobar jer je došao u slabiju ligu može se zaključiti i da je Demba Ba sad dobar jer je došao u slabiju ligu.Acheron wrote:Svako ko uzme odbrambenog igraca koji je igrao u klubu koji se zove Wolfsburg, za mene je idiot.Romanista 101% wrote:Rosi nije igrao jer ga je odmarao za naredne meceve. Kjær je za mene mrtav jos od one gluposti u derbiju protiv lazia. Bolje mu je da se vrati odakle je dosao samo pitanje hoce li ga sada neko zeljeti uzeti. Juan polako ulazi u godine ali opet moze solidno odigrati. Hendikep je teska povreda Burdissa.
-
Madrid
#914 Re: A.S.R.1927
Nevazno za Barzaglia, ali ne bih se slozio za Dembu, on je bio dobar u Hofenhajmu gdje i nije bio prvi spic za razliku od Newcastlea i opet se nadavao golova...Baudelaire wrote:Slažem se da su Šimunek, Costa, Barzagli i Kjaer najveće štoperske ublehe u historiji fudbala, barem tokom perioda njihove karijere u Wolfsburgu, međutim, tim rezonom da je Barzagli sad dobar jer je došao u slabiju ligu može se zaključiti i da je Demba Ba sad dobar jer je došao u slabiju ligu.Acheron wrote:Svako ko uzme odbrambenog igraca koji je igrao u klubu koji se zove Wolfsburg, za mene je idiot.Romanista 101% wrote:Rosi nije igrao jer ga je odmarao za naredne meceve. Kjær je za mene mrtav jos od one gluposti u derbiju protiv lazia. Bolje mu je da se vrati odakle je dosao samo pitanje hoce li ga sada neko zeljeti uzeti. Juan polako ulazi u godine ali opet moze solidno odigrati. Hendikep je teska povreda Burdissa.
-
Baudelaire
#915 Re: A.S.R.1927
A Roque Santa Cruz? I on je trpao u Premiershipu, u Bundesu i pored toga što je bio često prvotimac Bayerna nikad nije pročepio. A Demba je itekako bio prvotimac, ali nije bio ni blizu Ibiševića tokom perioda u HOffu. Ali nebitno, moja poenta je nešto drugo, da uspjeh pojedinca ne može dati jasnu ocjenu snage lige.
- Manic Psycho
#916 Re: A.S.R.1927
kakvu slabiju liguBaudelaire wrote:Slažem se da su Šimunek, Costa, Barzagli i Kjaer najveće štoperske ublehe u historiji fudbala, barem tokom perioda njihove karijere u Wolfsburgu, međutim, tim rezonom da je Barzagli sad dobar jer je došao u slabiju ligu može se zaključiti i da je Demba Ba sad dobar jer je došao u slabiju ligu.Acheron wrote:Svako ko uzme odbrambenog igraca koji je igrao u klubu koji se zove Wolfsburg, za mene je idiot.Romanista 101% wrote:Rosi nije igrao jer ga je odmarao za naredne meceve. Kjær je za mene mrtav jos od one gluposti u derbiju protiv lazia. Bolje mu je da se vrati odakle je dosao samo pitanje hoce li ga sada neko zeljeti uzeti. Juan polako ulazi u godine ali opet moze solidno odigrati. Hendikep je teska povreda Burdissa.
- Acheron
#917 Re: A.S.R.1927
...i jos Madlung.Baudelaire wrote:Slažem se da su Šimunek, Costa, Barzagli i Kjaer najveće štoperske ublehe u historiji fudbala, barem tokom perioda njihove karijere u Wolfsburgu, međutim, tim rezonom da je Barzagli sad dobar jer je došao u slabiju ligu može se zaključiti i da je Demba Ba sad dobar jer je došao u slabiju ligu.Acheron wrote:Svako ko uzme odbrambenog igraca koji je igrao u klubu koji se zove Wolfsburg, za mene je idiot.Romanista 101% wrote:Rosi nije igrao jer ga je odmarao za naredne meceve. Kjær je za mene mrtav jos od one gluposti u derbiju protiv lazia. Bolje mu je da se vrati odakle je dosao samo pitanje hoce li ga sada neko zeljeti uzeti. Juan polako ulazi u godine ali opet moze solidno odigrati. Hendikep je teska povreda Burdissa.
Mogu se praviti razne kombinacije (tipa 'Henry se nije snasao u Italiji' i obrtno sa Sevom itd) ali ovdje se radi o fizickim karakteristikama doticnog igraca, koje se ne mogu promjeniti preko noci. Ne moze se reci 'potrefila ga dobra sredina'. Jer nema te 'sredine', u kojoj ce on trcat 100 m. brze od 20 sekundi. Mislim da Demba Ba nije bas najsretnije poredjenje; radi se o prilicno potentnom igarcu.
Dakle, B je bio hodajuca katastrofa. Mogao bi se prisjetit najmanje 20 golova za koje je direktni krivac... A gdje su tek njegovi suigraci. Dobro je onaj Dzeko ostao u pameti. Znam da su mene izludjivali.
-
Baudelaire
#918 Re: A.S.R.1927
Meni se plakalo majke mi gledajući ih. Nije lijepo reći, ali Madlungu na faci vidiš da je idiot polumesarskog tipa.
- Zavatoni
#919 Re: A.S.R.1927
Bravo Mire majstore...
- Atticus Finch
#920 Re: A.S.R.1927
Poslije ovoga Totti može samo kornere izvoditi. 
edit: ja šta Mire uradi odbrani, a Simplicio promaši...
edit: ja šta Mire uradi odbrani, a Simplicio promaši...
- Zavatoni
#921 Re: A.S.R.1927
Ma Pjanic veceras sam igra protiv Bologne. Ovo sve ostalo spava.
- BHF_Manijak
#922 Re: A.S.R.1927
Kakav je gol?! 
- Phosphorus
- horion_bosona
#924 Re: A.S.R.1927
odlican Mire, igra k'o Svicarac svaki pas u milimetar... pored sjanog gola iz slobodnjaka, u 2.poluvremenu je imao i dva dobra suta, golman mu jedan jedva skide nakon solo akcije...
sad je izasao sepajuci, nije valjda nista ozbiljno...
sad je izasao sepajuci, nije valjda nista ozbiljno...
- Acheron
#925 Re: A.S.R.1927
Bravo Mire.
Ovoj ekipi je 5. mjesto maximum. Tanka klupa, previse neiskusnih i igraca upitnog znanja. (Krkic npr.)
Romi treba napadac tipa Eldina Adilovica.
Ovoj ekipi je 5. mjesto maximum. Tanka klupa, previse neiskusnih i igraca upitnog znanja. (Krkic npr.)
Romi treba napadac tipa Eldina Adilovica.