PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
helo

Post by helo »

vjesticanametli wrote:garant je tajo bio hrabar pa je izasao pred njih kad vec ne smije smokljo pred nas :x :x :x :x
Imam dokaz da jeste, i pretio im je fenom...

Image
spectra

Post by spectra »

Alhemicarkaa wrote:
mIRCerka wrote:Image

Maj nju desktop :D
end maj tu :D
Prvi rezultati protesta:

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080307028

:thumbup:

Zagustilo, zagustilo Tajo! :)
atko

Post by atko »

:thumbup:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Iz budžeta Vlade Kantona Sarajevo 400.000 KM za kongres bh naučnika

Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost Ministarstvu obrazovanja i nauke KS-a za pripreme organizacije drugog kongresa bh. naučnika iz zemlje i inostranstva koji će krajem augusta biti održan u Sarajevu.

- Za realizaciju ovog kongresa budžetom je predviđeno 400.000 KM, kazao je ministar obrazovanja i nauke KS-a Safet Kešo uz napomenu da je prvi kongres bh. naučnika iz zemlje i inostranstva održan u 2006. godini, te da je do sada ovaj projekt isključivo finansirao Kanton Sarajevo.

S obzirom na značaj ovog skupa za državu BiH, kantonalni ministar smatra da bi resorna državna i federalna ministarstva od ove godine trebalo da učestvuju u organizaciji kongresa.

(FENA)
100 milja djeci 400 naucnicima za kongres...
Taaaaaaaaaajooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo istopicu se tajoooooooooooooooooooo
suncica24

Post by suncica24 »

Ljudi, posto je "vanjski neprijatelj" opet udario :D , da li ima ko da ponese "suncobran" sutra, ako bude navala "vanjskog neprijatelja"?
I, da li mozete da ponesete termosice s cajem, da zajedno ocajavamo, a i malo se ugrijemo pri potpisivanju? Mozda i da dijelimo gradjanima, potpisnicima, onima koji pridju...? :-D
ribadori

Post by ribadori »

Pozdrav svima! :-D

Molim vas da pogletate novi post

Prijedlog za promjenu fokusa i forme okupljanja/protesta

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 34#1740034

Ljubac svima za hrabrost i istrajnost :kiss:
konyan

Post by konyan »

Mozda ne bi bilo lose ako neko ima one plinske primuse da ponese i neku serpu da se moze prokuhavati voda.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

:faraon1:

make sure da bude neki domaci chaj, inace ce protest biti proglashen Dirigovanim od strane neprijateljske hrvatske (posto nam je trziste preplavljeno njihovim cajevima) :D
vedderedi

Post by vedderedi »

suncica24 wrote: I, da li mozete da ponesete termosice s cajem, da zajedno ocajavamo, a i malo se ugrijemo pri potpisivanju? Mozda i da dijelimo gradjanima, potpisnicima, onima koji pridju...? :-D
Dobra ideja, s tim da umjesto očajavanja možemo napraviti kafu "sikterušu" koja nosi i jasnu poruku za S i S.
konyan

Post by konyan »

konyan wrote:Mozda ne bi bilo lose ako neko ima one plinske primuse da ponese, kao i neku serpu da se moze prokuhavati voda.
Ponavljam :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

vedderedi wrote:
suncica24 wrote: I, da li mozete da ponesete termosice s cajem, da zajedno ocajavamo, a i malo se ugrijemo pri potpisivanju? Mozda i da dijelimo gradjanima, potpisnicima, onima koji pridju...? :-D
Dobra ideja, s tim da umjesto očajavanja možemo napraviti kafu "sikterušu" koja nosi i jasnu poruku za S i S.
kafa sikterusa ce protjerati raju, pa ce na kraju biti usrana revolucija :D

EVo moze ovako, doniracu ja instant kafe, pa u termoske samo vrel vode donijeti, kupi se onih malih casa i dje ces bolje :D
suncica24

Post by suncica24 »

Kafa, caj, kuhano vino... :thumbup:
konyan: nemam plinski primus (od rata se drzim podalje od pilina), pa se ne oglasavam :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

suncica24 wrote:Kafa, caj, kuhano vino... :thumbup:
konyan: nemam plinski primus (od rata se drzim podalje od pilina), pa se ne oglasavam :D
termosica kosta cini mi se 7km...
A ima kafana u okolini, nek stisnu da ne daju vrele vode :D:D
vedderedi

Post by vedderedi »

mIRCerka wrote:
vedderedi wrote:
kafa sikterusa ce protjerati raju, pa ce na kraju biti usrana revolucija :D

EVo moze ovako, doniracu ja instant kafe, pa u termoske samo vrel vode donijeti, kupi se onih malih casa i dje ces bolje :D
u tom slucaju bi nam i Mr. Hanky, the Christmas Poo ("lik" iz South Parka) dao podrsku :D
ja mogu kupiti tih čaša za raju
mala-i

Post by mala-i »

donijet ću i ja čaša...
roditelj

Post by roditelj »

mIRCerka wrote:
Iz budžeta Vlade Kantona Sarajevo 400.000 KM za kongres bh naučnika

Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost Ministarstvu obrazovanja i nauke KS-a za pripreme organizacije drugog kongresa bh. naučnika iz zemlje i inostranstva koji će krajem augusta biti održan u Sarajevu.

- Za realizaciju ovog kongresa budžetom je predviđeno 400.000 KM, kazao je ministar obrazovanja i nauke KS-a Safet Kešo uz napomenu da je prvi kongres bh. naučnika iz zemlje i inostranstva održan u 2006. godini, te da je do sada ovaj projekt isključivo finansirao Kanton Sarajevo.

S obzirom na značaj ovog skupa za državu BiH, kantonalni ministar smatra da bi resorna državna i federalna ministarstva od ove godine trebalo da učestvuju u organizaciji kongresa.

(FENA)
100 milja djeci 400 naucnicima za kongres...
Taaaaaaaaaajooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo istopicu se tajoooooooooooooooooooo

Kojih je.... naucnici iz ove zemlje.Mozda su to oni isti sa SDP liste na kojoj se trazi njihov Imovinski karton.Kad ih je covjek poceo citati ja usta razvalio:dr Sredoje Novic (bivsi drot);dr Brankovic (samo sto tunel nije sam napravio);dr ovaj dr onaj sve diplome poslijeratne a dobivane u saradnji sa velikim naucnikom Cekicem ciji zet poslije neuspjele avanture na Ekonomiji u sekundi zavrsi saobracajni fax (pazi pa cekic je tamo) pa posta i profesor pa sa svojim suradnikom Brankovicem zari i pali,a studenti ih ganjaju za potpis ko bog maglu.
Pearl

Post by Pearl »

suncica24 wrote:Ljudi, posto je "vanjski neprijatelj" opet udario :D , da li ima ko da ponese "suncobran" sutra, ako bude navala "vanjskog neprijatelja"?
I, da li mozete da ponesete termosice s cajem, da zajedno ocajavamo, a i malo se ugrijemo pri potpisivanju? Mozda i da dijelimo gradjanima, potpisnicima, onima koji pridju...? :-D
a jos i podmicujete postene gradjane.. ha, vandali jedni... sram da vas bude.. niste moralni ni pred bogom ni pred narodom :lol: :lol:
Pearl

Post by Pearl »

konyan wrote:
konyan wrote:Mozda ne bi bilo lose ako neko ima one plinske primuse da ponese, kao i neku serpu da se moze prokuhavati voda.
Ponavljam :D
ja mogu serpu ponijeti.. ako nadjem i onih plinskih bocica malih, kupim i donesem...

ZA OVE KOJI SU NUDILI SPONZORSTVO:

kupite za sutra primusa, za grijanje vode.. trebalo bi da ih ima na pijaci otoka, i u interexu.. i naravno, tamo gdje se mogu kupiti velike plinske boce (sarajevo gas prodajno mjesto ?), takodjer: cajeva, kafa (na 'razgadjanje' :) ), casa plasticnih malo debljih i velikih crnih kesa za smece...
Last edited by Pearl on 07/03/2008 16:04, edited 1 time in total.
konyan

Post by konyan »

A na sta ces montirati te plinske boce. Ima li iko one primuse male :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ja cu morati poslati po nekome donaciju, jerbo ne smijem bit vidjena na skupu jerbo sam druga u redu za neku fotelju 8)

Ljudi, okruzuje me vanjski enemy, sta da radim?
zastava101

Post by zastava101 »

http://rapidshare.com/files/97740871/Na ... o.mp3.html

Odlicna je ova pjesma :) Iz predstave Nakaze :D

I da, ja donosim dvije termos-boce sutra :D
Last edited by zastava101 on 07/03/2008 15:37, edited 1 time in total.
Lesli Eldridž

Post by Lesli Eldridž »

mIRCerka wrote:Ja cu morati poslati po nekome donaciju, jerbo ne smijem bit vidjena na skupu jerbo sam druga u redu za neku fotelju 8)

A šta ćemo sa unutrašnjim neprijateljem tj kantonalnim vlastima? Samo ti dođi sutra ninđa će da te čuva. Biće tu i Sumiko i Tabasko Pit, pa ako te tajo samo dirne...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Lesli Eldridž wrote:
mIRCerka wrote:Ja cu morati poslati po nekome donaciju, jerbo ne smijem bit vidjena na skupu jerbo sam druga u redu za neku fotelju 8)

A šta ćemo sa unutrašnjim neprijateljem tj kantonalnim vlastima? Samo ti dođi sutra ninđa će da te čuva. Biće tu i Sumiko i Tabasko Pit, pa ako te tajo samo dirne...
Ninja-san, imam crni pojas, kozni, i nisam nista jela dva dana!

Aj em not afrejd! :D
Lesli Eldridž

Post by Lesli Eldridž »

Hai :D
Pearl

Post by Pearl »

konyan wrote:A na sta ces montirati te plinske boce. Ima li iko one primuse male :D
e pa to :D:D nisam znala kako se zovu pa sam ih nazvala "male plinske boce" :D:D
Locked