Auuuu, braćo mila, kakvih se ja baleganja načitah na ovoj temi... A, da sam znao da će se ovoliko fekalija izliti, ne bi sreće mi
Hajdemo, ovako sdesna na lijevo (muslimanski) pa da počnem polako replicirati. Mogu? Hvala.
Zadnji je predao knjižicu @korisnik101, pa ćemo njega prvog (nije preko štele... šta ste odmah zagalamili):
Bez obzira ko sta pisao, sve se svodi na kraju da je katolicka crkva u 13 i 14 stoljecu slala svoju vojsku da prisili Bosnjake pod plast Pape.
Komsije sa istocne i zapadne strane propagiraju da "Crkva Bosanska:
1.) nije postojala
2.) postojala ali je bila katolicka
3.) postojala ali je bila pravoslavna.
I bez obzira kojim argumentima se vodilo, na kraju je samo jedno tacno. Papa je slao katolicku vojsku da silom (macem i kamom) natjera Bosnjake da prihvate Vatikan kao vrhovno vjersko tijelo.
A poznavajuci Bosnjake,kad proradi inat ? Hmm/.
Kako to sreće ti, "komšije" i "susjedi" propagiraju da Crkva Bosanska (nemoj više nikada stavljati navodnike za ovo, jesi li me čuo - NIKAD VIŠE), kada je u svim svojim spisima i Rim i Konstantinopolj navode kao fakat?
Dobro, hajde. Neke komšije i susjedi stvarno "propagiraju"... Ai i ti u svojoj vlastitoj kući (da ne kažem avliji) imaš isto takve budaletine koje izjednačavaju Islam sa Crkvom Bosanskom. A oni nisu ništa manje opasni, jelde?
Papa nije slao samo u Bosnu katoličku vojsku da silom (mačem i kamom - doduše kama se pojavila tek dolaskom Turaka na ekskurziju u nove naše krajeve). On je te iste "pakete" slao i u: Konstatinopolj, Granadu, Siciliju, Englesku (doduše nešto kasnije - ali ne puno kasnije) i u Francusku, pa bogami i Srbiju (što nas sve veoma raduje

), a po teritoriji današnje Italije nisu mogli dahnuti od posla. Znači, Papa je bio prilično zauzet dispečerskim poslom u to vrijeme. Bosna nije bila nikakav izuzetak.
Što se tiče @scooby_dooby_doo i @saead01 - @Chmoljo mi je uzeo riječ iz usta (@Chmoljo, kad god ti zatreba samo me zovni - znam ja kako treba sa djecom)
Ali, @janko_007, ti si me grdno razočarao... Ne, ne... Nisam se to nadao od tebe. Hajde da nategnem na nekakvu dvicu, da te ne šaljem na popravni, nisi ti za toga... I to samo zbog onog tvog referata o 13-oj Handschar koji sam objesio i na školski pano.
Pa što napade čovjeka što koristi Hrvatsku Wikipediu? Bolje ti je da je TI (tu istu CRO wikipediu) rediguješ, a možeš - to može svako - zato i jeste "Wikipedia - Open Source", a ne Encycolpedia Britannica - pa šta je napisano-napisano je i kapak (nedaj ti bože da pročitaš šta tamo piše o Bosni... bolje ti je nemoj). Ili još bolje, napiši TI članak na Bosanskoj wikipediji, pa da vidimo čija baba crnu vunu... Nemoj, bolan, biti lijen ovako k'o ja
Nejse. moram priznati da sam malom ljut na vas forumaši. Tema je bila rušenje katoličkih crkava od strane Osmanlija. Znači, niti o Bošnjacima, niti o Hrvatima, niti o džamijama, niti o genetskim kodovima, a ne d'o Bog o ovome zadnjem ratu. Riječ je o članku objavljenom u Katoličkom Tjedniku, objavljenom od strane respektabilnog stručnjaka za tu temu (e, hajde sad što je to svešteno lice... to izgleda mnogima smeta, pa ću sljedeći put tražiti tu istu temu iz pera uglednih islamskih teologa).
Eto, ja toliko, drugovi

A još sam ljut, da znate...