Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
fixer wrote:
je ne vidim razlog zasto on sa 6 postova ne bi imao jednako pravo da odlucuje kao i neko sa 1000000000000. posebno na ovoj temi. ako imash vishe postova ne znaci da si vishe "gradjanin"
ko god dodje i da razuman argument bi trebao biti poslusan.
sad druga je stvar sto se ne slazem da trebamo pustati pjesme koje su agresivnije. smatram da himna treba da bude glavna. (neka neko dodje sa zastavom- zuto plavom) a ostale pjesme moraju da budu mirnije od hiphopa da ukazu na jad vecine ljudi na prosvjedu(pjesme sa tuznom tematikom)
i to je to. moje misljenje
Pa izvinuo sam se za moj skepticizam.
Ja sam staro gundjalo ionako. Uglavnom, izvinjavam se i zbog opaske o malom broju postova, bila je nepotrebna slazem se. Uglavnom, dan je prije protesta, mislim da se ne bi trebalo nista radikalno mijenjati u ovom trenutku. I ja sma onomad bio za Frenkija kad je gosp. Pecanin to predlozio, raja se nije slozila i ok. Ako neko hoce da za iduce proteste uvrsti i tu muziku onda je valjda najbolje da sa prijedlogom uleti odmah subotu navecer ili nedjelju da se ima vremena oko toga odlucit i na vrijeme pripremit.
_mubarle_ wrote:ma nikakav problem ali ja samo zelim uraditi nes konkretno,a razlog zbog kojeg imam samo tih par komentara je administracija jer mi vec 3 mjeseca nisu bili u stanju odobriti registraciju...nisam se ja proglasio urednikom niti sta slicno, nego samo vidim da niko to ne spominje i pjesme ne idu po mom vlastitom nahodjenju,procitaj moj prethodni komentar u kojem fino pise da "molim" svakoga ko ima prijedlog vezan za pjesme da mi se javi (volio bih kada bi i ti/Vi to uradio/li) a takodje sam rekao da cu veceras postaviti konacan spisak pa nek raja kaze sta im se svidja a sta ne(znaci izbor nije moj,ja cu samo sprziti te pjesme i donijeti ih sutra)...jednostavno sve sto sam zelio je uraditi nes konkretno, a ne samo govoriti trebalo je ovo,trebalo je ono, mislim da bi trebali uraditi ovako...pa sada ako moja angaziranost nekome smeta to je njegov problem...ne zamjeri sta
Ma sve ok moj ti, nemoj ni ti sta zamjerit. Al bilo je prije 3-4 dana na tapetu o hipehope, Frenkiju i sl. pa je mislim vecina rekla da bi to podstaklo nasilne elemente nasijeh psiha. Nista se ti nemoj ljutit i ne daj da te staro gundjalo smeta, samo naprijed sa inicijativom.
fixer wrote:
je ne vidim razlog zasto on sa 6 postova ne bi imao jednako pravo da odlucuje kao i neko sa 1000000000000. posebno na ovoj temi. ako imash vishe postova ne znaci da si vishe "gradjanin"
ko god dodje i da razuman argument bi trebao biti poslusan.
sad druga je stvar sto se ne slazem da trebamo pustati pjesme koje su agresivnije. smatram da himna treba da bude glavna. (neka neko dodje sa zastavom- zuto plavom) a ostale pjesme moraju da budu mirnije od hiphopa da ukazu na jad vecine ljudi na prosvjedu(pjesme sa tuznom tematikom)
i to je to. moje misljenje
Pa izvinuo sam se za moj skepticizam.
Ja sam staro gundjalo ionako. Uglavnom, izvinjavam se i zbog opaske o malom broju postova, bila je nepotrebna slazem se. Uglavnom, dan je prije protesta, mislim da se ne bi trebalo nista radikalno mijenjati u ovom trenutku. I ja sma onomad bio za Frenkija kad je gosp. Pecanin to predlozio, raja se nije slozila i ok. Ako neko hoce da za iduce proteste uvrsti i tu muziku onda je valjda najbolje da sa prijedlogom uleti odmah subotu navecer ili nedjelju da se ima vremena oko toga odlucit i na vrijeme pripremit.
Gundjalo out.
ma joj nema problema nikakvih,ali se nista ne spominje za sutra (sto se muzike tice) pa sam to htio preuzeti na sebe
Ja dok dodjem kuci sa posla i jos dok procitam sve ono sto ste napisali , vi zavrsite sve moguce i ne moguce. Zakasnim na sve teme i diskusije. Radio Stari Grad je danas najavljivao sutrasnji protest na njihovim vijestima. Razgovarali su sa nekim iz MUP-a , oni su rekli da protest nije njima najavljen i da ce se oni sutra ponasati u skladu sa situacijom.
pa pravi play listu sa potencijalnim pjesmama. himna i nek budu josh neke koje ce predloziti ljudi do veceras. samo ponavljam ne trebaju da budu agresivne mnogo. radi MIRNIH protesta
Imamo li u sta ustekati CD player? Ja ga imam, i zivim blizu, i nije frka. U svakom slucaju, planiram se pojaviti pola sata ranije da to ugajgulisemo, OK?
Mislim da vec ima spreman CD, ali jos jedan nije na odmet. Vec je izglasano da se hip-hop ne pusta, a nije sigurno ni da ce se ikakva muzika pustati, koliko ja znam. Uglavnom, ako vec hoces nesto da snimis, pregledaj postove po ovoj temi, pa ces naci hrpu nekih finih prijedloga s kojima se raja slozila.
ZoxE, pojma nemam sta je dogovoreno, ali ponesi nam player, nek se nadje ako zatreba, moze?
I hajde please nemojte spamati, da i ja malo veceras odmorim.
ljudi, pravite cirkus s muzikom. Mislim da je cilj da napravimo što više buke, ali bez muzike preko razglasa. Pa, nije kulturno-umjetnička manifestacija, nit je cilj da zabavljamo majku mu...
jasminasab wrote:Mislim da vec ima spreman CD, ali jos jedan nije na odmet. Vec je izglasano da se hip-hop ne pusta, a nije sigurno ni da ce se ikakva muzika pustati, koliko ja znam. Uglavnom, ako vec hoces nesto da snimis, pregledaj postove po ovoj temi, pa ces naci hrpu nekih finih prijedloga s kojima se raja slozila.
ZoxE, pojma nemam sta je dogovoreno, ali ponesi nam player, nek se nadje ako zatreba, moze?
I hajde please nemojte spamati, da i ja malo veceras odmorim.
a gdje je to glasacko mjesto? i gdje su rezultati glasanja? ja koliko vidim po postovima bare bare je
Risto Kuglarić wrote:ljudi, pravite cirkus s muzikom. Mislim da je cilj da napravimo što više buke, ali bez muzike preko razglasa. Pa, nije kulturno-umjetnička manifestacija, nit je cilj da zabavljamo majku mu...
Enivej, to je samo moje mišljenje.
pa ok za vrijeme protesta normalno ugasit zvucnike ali nekih pola sta prije pocetka od pola 1 pa do 1-1:15 da se privuce malo raja.i sam znas ako si bio tamo kako je raja u proslu subotu djelovala zbunjeno vecina je dosla,stala i ona sta sad
shuriken wrote:hvala na inicijativi i sto se nudite da pomognete, bit ce definitivno i za to potrebe
for the time being, dok je ovaj karakter protesta i ova lokacija, nece biti muzike
ili ce biti vrlo malo muzike, koja je vec pripremljena.
slozit cete se da nasilne poruke i ostar rjecnik ne moze pred katedralom
ok onda ne nosim nista ali ima jedna pjesma koju morate pustiti ako bude muzika:
U2 & Luciano Pavarotti-Miss Sarajevo
najezim se kad god cujem tu pjesmu
Uh...kakva sedmica na poslu...1001 problem koji naizgled nema veze s ovim što se dešava sutra. a onda stanem, malo bolje razmislim i skontam da su mi većinu problema napravili nestručni ljudi na odgovornim mjestima i sve se na kraju svede na isto. Sutra protestujem protiv nestručnosti ne samo naših političara (koji su istini za volju omogućili ovakav sistem), nego i mnogo ljudi koji su došli do radnih mjesta preko veza i vezica i političke podobnosti, a to nisu zaslužili. A fascinantno je kako im je za njihove propuste uvijek kriv neko drugi.
mala-i wrote:Uh...kakva sedmica na poslu...1001 problem koji naizgled nema veze s ovim što se dešava sutra. a onda stanem, malo bolje razmislim i skontam da su mi većinu problema napravili nestručni ljudi na odgovornim mjestima i sve se na kraju svede na isto. Sutra protestujem protiv nestručnosti ne samo naših političara (koji su istini za volju omogućili ovakav sistem), nego i mnogo ljudi koji su došli do radnih mjesta preko veza i vezica i političke podobnosti, a to nisu zaslužili. A fascinantno je kako im je za njihove propuste uvijek kriv neko drugi.
E kad pomislim koliko ima onih cija radna mjesta zavise od nekoga ko je na vlasti, pa ne bi bilo bas dobro da ga vide na sutrasnjem skupu, koliko je clanova njihove familije, koliko je onih koji se ne smiju pojavljivati da im ne bi prisili politicke ambicije ili onih koji rade za strance pa se boje da ce neko njihovim organizacijama prisiti "uplitanje iz inostranstva".. koliko je onih kojima direktno ili posredno ne odgovara uvodjenje odgovornosti i praksa trazenja i davanja ostavki .... vec unaprijed sam impresionirana bilo kojim brojem ljudi koji ce sutra biti pred Katedralom )) koliko god da bude ...
mislim da bi bilo dobro malo turbo-folka zadat'! pa, malo kobaja, koje bure pive...mozda i koje janje okrenut' na platou ispred katedrale? neko omanje tele? a????
ne pravite cirkus, nije fucking vasar! u sabac na vasar!
pistaljke u usta i eto najbolje muzike!
ne trosite beezzzze energiju na razmisljanja o muzici. nece ljudi doci muzike radi
Izvršni odbor KO SDA Sarajevo je na sinoćnoj sjednici u proširenom sazivu, povodom posljednjih dešavanja u Kantonu Sarajevo, donio mobilizirajuće smjernice u funkciji sigurnosti građana, prema svim kojih se tiče, saopćeno je iz ove stranke.
Izvršni odbor Kantonalnog odbora SDA Sarajevo u potpunosti prepoznaje političke namjere organizatora protesta s ciljem destabiliziranja stanja u društvu.
Isti, nedovoljno hrabri da se javno legitimišu i preuzmu odgovornost, uvodeći u praksu novi tip demokratije u kojoj je "kamen jači" od glasačkog listića, pokušavaju destabilizirati funkcionalno najuređeniji dio BiH, kaže se u saopćenju.
SDA poziva građane da podrže otvoreni civilizacijski dijalog kao i institucionalno rješavanje svih otvorenih pitanja, posebno zahtjevajući i naročitu mobilnost svih struktura vlasti, od države do lokalne zajednice, jer samo zajedno i tim putem ovo društvo može i treba ići naprijed, stav je KO SDA.