Mi smo mislili da ga se zove u A tim.imposible wrote: A što se mene tiče ja ga ne bih zvao dok još makar godinu dana,bolje mu je da igra za U21 Švedske nego da se Tulić uči na njemu i da isprobava svoje taktičke zamisli?
BH fudbalski/nogometni talenti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#901 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
- bijelo_dugme
#902 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Mislis protiv Svedskekomeba wrote:Pogledaj samo videa Sudicu na fejsbuku,ostaces bez dileme za koga zeli igratiMobile_Disco wrote:Citam na FB komentare na slike Sudica, i sestra mu ima album 5 slika njegovih neke iz kluba neke iz reprezentacije, i zezaju ga kao nevalja mu boja dresa, bolja je bosanska, a sestra na to odgovara AKOBOGDA![]()
Znaci sto se Sudica tice,uopste ne treba voditi polemiku da li zeli igrati za nas,nego momku treba uputiti poziv odmah za sljedecu prijateljsku utakmicu.
-
imposible
#903 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
jeza u ledja wrote:Mi smo mislili da ga se zove u A tim.imposible wrote: A što se mene tiče ja ga ne bih zvao dok još makar godinu dana,bolje mu je da igra za U21 Švedske nego da se Tulić uči na njemu i da isprobava svoje taktičke zamisli?
Garantujem da komotno može igrat za A tim,ali poznavajući Tulića mislim da momak ne bi napredovao pod njegovom palicom! Bolji je od Pandže,Mirvića,Mravca brat bratu!
Sad igramo sa Švedskom tako da se nadam da će se i oko njega dići prašina ovih dana,ništa niej isključeno!
- Djokej
#904 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Haj budi dobar pa nam javi kakav je mali, jel dobar kao sto se prica...imposible wrote:U subotu Malmo igra s GAISom u Geteborgu,maksuz odoh na tekmu da vidim malog!
Moram da vam napomenem da je Sudic izabran u najbolji tim švedske lige,a rodjen je 24tog Novembra 1990te godine!U formaciji 3-4-3 igrao je lijevog stopera,a u Malmeu igra lijevog beka,visok,jak u duelu,koliko ga ovde hvale rekako bih da je wonderkid!![]()
- Topla voda
#905 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
bijelo_dugme wrote:Mislis protiv Svedskekomeba wrote:Pogledaj samo videa Sudicu na fejsbuku,ostaces bez dileme za koga zeli igratiMobile_Disco wrote:Citam na FB komentare na slike Sudica, i sestra mu ima album 5 slika njegovih neke iz kluba neke iz reprezentacije, i zezaju ga kao nevalja mu boja dresa, bolja je bosanska, a sestra na to odgovara AKOBOGDA![]()
Znaci sto se Sudica tice,uopste ne treba voditi polemiku da li zeli igrati za nas,nego momku treba uputiti poziv odmah za sljedecu prijateljsku utakmicu.
to bi bas bilo extra
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#906 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
A kad Barbarezova i Salihamidziceva djeca odrastu, ako imalo budu na oceve, kad dodje reprezentacija BIH negdje na gostove po imenima ce nas brkati sa Brazilombijelo_dugme wrote:Tino-Svenbosnisk_boy wrote:Sta mislite ciji je ovo sin nije safetov naime od njegovog brata seada dobio je poziv u mladu selekciju belgije http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html
Ovoga treba pozvati samo zbog imena.
Tino-Sven![]()
- bijelo_dugme
#907 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Sergio Luis Barbarez & Lara June Salihamidzic Copado 
-
BaileyS
#908 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
http://www.national-football-teams.com/ ... p?id=15413
Zna li neko je li Mladen imao i jedan nastup za A reprezentaciju Hrvatske?
Inace, radi se o lijevom beku, rodjen u Kaknju, 85' godiste (mada ovdje na linku stoji da je rodjen 86'), igrao za Hajduk u Sliskovicevo vrijeme i nastupao kod Bilica za U21 Hrvatske. Nakon odlaska u Ukrajinu pomalo zaboravljen a u zadnjim kvalifikacijama nudio se Ciri preko novinara.
Eh, znam bice komentara "sta ce nam kad je prvo izabrao kockaste" ali treba uzeti u obzir da se radi o familiji koja je izbjegla u ratu iz Kaknja u Split kad je njemu bilo 7-8 godina. Najvaznije pitanje je ima li on kvaliteta za reprezentaciju i da li je imao i jedan nastup za Hr A selekciju.
Inace, radi se o lijevom beku, rodjen u Kaknju, 85' godiste (mada ovdje na linku stoji da je rodjen 86'), igrao za Hajduk u Sliskovicevo vrijeme i nastupao kod Bilica za U21 Hrvatske. Nakon odlaska u Ukrajinu pomalo zaboravljen a u zadnjim kvalifikacijama nudio se Ciri preko novinara.
Eh, znam bice komentara "sta ce nam kad je prvo izabrao kockaste" ali treba uzeti u obzir da se radi o familiji koja je izbjegla u ratu iz Kaknja u Split kad je njemu bilo 7-8 godina. Najvaznije pitanje je ima li on kvaliteta za reprezentaciju i da li je imao i jedan nastup za Hr A selekciju.
- Obuca9
#909 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
http://www.hns-cff.hr/?ln=hr&w=statisti ... A&id=29609BaileyS wrote:http://www.national-football-teams.com/ ... p?id=15413
Jeste, dva nastupa u prijateljskim utakmicama za A tim, jedan protiv Hong Konga, a drugi protiv Lihtenštajna.
- burek_in_space
#910 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Jel se nastup u prijateljskoj ne rachuna kao zvanichan nastup za A tim neke reprezentacije, ili sam ja neshto pobrkao?! 
- Obuca9
#911 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Naravno da se računa.burek_in_space wrote:Jel se nastup u prijateljskoj ne rachuna kao zvanichan nastup za A tim neke reprezentacije, ili sam ja neshto pobrkao?!
- burek_in_space
#912 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Pa kako se onda Bartulovic nudio Ciri?! Ishao bi na varijantu promjene sportskog drzhavljanstva?!hz__semir wrote: Naravno da se računa.
- Obuca9
#913 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Nemam pojma za to, ali on definitvno ne bi mogao promjeniti sportsko državljanstvo jer je još 2006. godine debitovao za "A" tim, a drugu utakmicu je odigrao jesenas, kad smo mi igrali baraž.burek_in_space wrote:Pa kako se onda Bartulovic nudio Ciri?! Ishao bi na varijantu promjene sportskog drzhavljanstva?!hz__semir wrote: Naravno da se računa.
- jeza u ledja
#914 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Prijateljske utakmice se ne racunaju.hz__semir wrote:Nemam pojma za to, ali on definitvno ne bi mogao promjeniti sportsko državljanstvo jer je još 2006. godine debitovao za "A" tim, a drugu utakmicu je odigrao jesenas, kad smo mi igrali baraž.burek_in_space wrote:Pa kako se onda Bartulovic nudio Ciri?! Ishao bi na varijantu promjene sportskog drzhavljanstva?!hz__semir wrote: Naravno da se računa.
-
anlayan12
#915 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Buduća nogometna sila: Bosna i Hercegovina
http://--- SPAM ---/tekst.aspx?id=25183
http://--- SPAM ---/tekst.aspx?id=25183
-
BaileyS
#916 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Evo Burek, nadjoh novinski clanak, istina ne bas taj koji sam citao ali i ovdje se pominje veza sa BiH. Izgleda da je ovaj clanak izasao kasnije i da je i u ovom slucaju Bilic pokazao kako se to radi, kao i u slucaju Mensura Mujdze (Mujdza bio na razgovoru sa Muzurovicem u Sarajevu a posto mu nasi nisu zavrsili papire ekspresno je dobio poziv Bilica za U21 Hrvatske) - cim je izasla prica u vezi bh reprezentacije pozvao je Bartulovica za utakmicu u Vinkovcima.burek_in_space wrote:Pa kako se onda Bartulovic nudio Ciri?! Ishao bi na varijantu promjene sportskog drzhavljanstva?!hz__semir wrote: Naravno da se računa.
U oba slucaja mi smo zakazali, prvenstveno u zavrsavanju papira. Pogotovo za Mujdzu koji je na svoju ruku dosao u Sarajevo sa Ibricicem na okupljanje reprezentacije. Jedina utjeha je to sto u njegovom slucaju nije jos kasno.
Između Ćire i Bilića
Bartulović se sad s BiH mogao boriti za SP 2010.
Autor: 10.11.2009 14:49
(Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL')–
Nemalo je bilo iznenađenje kad je Slaven Bilić pozvao Mladena Bartulovića, igrača kojeg je nekoć imao u mladoj reprezentaciji. No, Bartulović se "izgubio" u Ukrajini.
Bio sam u Dnipru i bilo je dobro dvije godine. Potom sam otišao na posudbu, pa na operaciju prepona, nakon čega sam tražio da odem na posudbu jer želim igrati, a predsjednik Dnipra i Kryvbasa isti je – kaže Bartulović.
Danas se mogao s reprezentacijom BiH pripremati za Portugal, mogao je možda i na SP, umjesto da se u hrvatskoj reprezentaciji nada da će igrati protiv Lihtenštajna.
– Ćiro me zvao kad je postao izbornik BiH, ali nisu mi mogli biti odmah gotovi dokumenti – kaže igrač rođen u Kaknju.
– Nadam se da ću dobiti priliku u Vinkovcima i da ću igrama izboriti nove pozive.
Glavina je iz Ukrajine došao u Dinamo.
– Bio je veznjak, čak i napadač, a ja sam veznjak i lijevi bek, pola utakmica sam na jednoj, pola na drugoj poziciji.
- burek_in_space
#917 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
@BaileyS, hvala na chlanku.
-
IlijaLadin
#918 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Da.hz__semir wrote:Naravno da se računa.burek_in_space wrote:Jel se nastup u prijateljskoj ne rachuna kao zvanichan nastup za A tim neke reprezentacije, ili sam ja neshto pobrkao?!
-
nervoza
#919 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
IlijaLadin wrote:Da.hz__semir wrote:Naravno da se računa.burek_in_space wrote:Jel se nastup u prijateljskoj ne rachuna kao zvanichan nastup za A tim neke reprezentacije, ili sam ja neshto pobrkao?!
Po novim pravilima, kao zvanican nastup za A reprezentaciju se broje samo kvalifikacijske utakmice, ili utakmice na SP-u i EP-u. To znaci, da neki igrac koji je nastupio na prijateljskoj utakmici neke A reprezentacije, jos uvijek moze promijeniti sportsko drzavljanstvo, s tim sto vjerovatno savez za koji je nastupio treba dati dozvolu... Sto znaci da oba igraca imaju pravo igrati za nas, kad bi dobili pasos, ali Spiric im nece dozvoliti...
Primjer ovakvog slucaja je Jermaine Jones, koji ima cak tri nastupa za Njemacku reprezentaciju (samo prijateljske tekme). Covjek se na kraju odlucio da igra za USA, DFB dozvolio... ali se on u tom povrijedio... uglavnom, ako Spiric dozvoli, oni mogu igrati za nas
- bijelo_dugme
#920 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Racuna se ali igrac moze mjenati sportsko drzavljanstvo ako nije igro u kvalifikacijama/EP/SP. Inace bi svaka drzava u prijateljskim "krala" igrace, na primjer bi Kroacija protiv Lihtenstajna pozvala po Bosne pa sta bude neka bude.hz__semir wrote:Naravno da se računa.burek_in_space wrote:Jel se nastup u prijateljskoj ne rachuna kao zvanichan nastup za A tim neke reprezentacije, ili sam ja neshto pobrkao?!
-
klixober
#921 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Semir Đip ide na probu u Sampdoriu:
S Grbavice u GenovuSemir Đip u SampdorijiPiše: A. Beganović
Ponedjeljak, 15.03.10. 11:59.
Jedan od najtalentovanijih igrača iz omladinskog pogona sarajevskog Željezničara, Semir Đip, danas će otputovati u Genovu gdje će u kampu Sampdorije boraviti 5 dana na probnom radu.
Mladi Semir Đip već dvije sezone najbolji je strijelac omladinskih selekcija Željezničara, a njegov kvalitet uočili su i skauti slavne Sampdorije koji su nekoliko puta posmatrali igre ovog mladog fudbalera.
"Eksplodirao sam u posljednje dvije sezone. Prošlu sam završio sa 28 pogodaka na svom kontu, a u ovoj sam već stigao do brojke 11. Danas putujem u Genovu gdje ću boraviti na probnom radu u narednih nekoliko dana i nadam se da ću zadovoljiti struku ovog talijanskog kluba", rekao je za SportSport.ba mladi igrač Željezničara i dodao:
"Na put odlazim pun samopouzdanja jer siguran sam u sebe i idem u Genovu pokazati svoje kvalitete. Ukoliko zadovoljim struku Sampdorije postoji mogućnost da tamo ostanem do punoljetstva, kada bih trebao potpisati profesionalni ugovor."
Dobre igre mladog fudbalera Željezničara nisu ostale nezapažene niti u Bosni i Hercegovini, pa je selektor U-19 reprezentacije Zoran Bubalo testirao njegove kvalitete u kampu u Međugorju.
"Bio sam na okupljanju u Međugorju i obavješten sam da sam opravdao očekivanja stručnog štaba naše reprezentacije. Još uvijek sam mlad i ima vremena za mene. Sada sam samo fokusiran na Sampdoriju i doista se veselim izazovu i uvjeren sam da ću iskoristiti ovu priliku", zaključio je Đip.
- phillie
#922 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Barbinho i Brazzinhobijelo_dugme wrote:Sergio Luis Barbarez & Lara June Salihamidzic Copado
- Djokej
#923 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ja mislim da je Hasan ozenio sestru od Carlos Eduarda iz Hoffenhaima...
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#924 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Jedino ako se razveo od sestre Francisca CopadaDjokej wrote:Ja mislim da je Hasan ozenio sestru od Carlos Eduarda iz Hoffenhaima...
- Djokej
#925 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Neko mi je dao pogresnu informaciju..