PEUGEOT servis u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#901 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:Ti mirisi su isto tako u dosta slucajeva kancerogeni. Kako za auto tako i za kucu. Moze se o tome naci dosta tekstova po internetu.

Ako se auto redovnu usisava i cisti i ako se unutra ne pusi, nema potrebe za ikakvim mirisalicama. :-) Ja borice recimo ne podnosim nikako. :)
jos ako je karburator, ima fin prirodni miris :mrgreen:
Kataklinger

#902 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Kataklinger »

Ja koliko znam, ovlašteni servis ima neku normu za zamjenu/ugradnju nekog dijela, po kojoj računa rad. Na primjer, zamjena seta kvačila je po toj nekoj utvrđenoj normi traje 2,4 sata i ovlašteni bi trebao naplatiti 2,4 x "cijena jednog sata rada". I ta norma bi trebala da je ista na nivou svih ovlaštenih servisa jednog proizvođača. Barem u mom slučaju, mijenjali su mi na autu nešto čija je zamjena trajala preko 4 sata, ali su računali po normi koja je skoro duplo bila manja. Pa nisam platio ruke npr. 4x40KM već ako se dobro sjećam 2,2x40.
condy

#903 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by condy »

amar1994 wrote:
condy wrote:Ti tečni mirisi su čista hemija, zašto hemikalije udisati :shock:

Kupiš borić na pumpi,ili bolji dezodorans, to je manje štetno...
meni je to na astri istopilo dio plastike na vent. otvoru :shock: :shock: , toliko su slabe hemikalije :-) :lol:
I meni je jednom otišlo u ventilaciju, šta se desilo unutra ne znam :-?

Čuo sam za to, da može napraviti veliku štetu na plastici.

Al što meni godi miris nargila, to je strašno
:D :lol:
amar1994

#904 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by amar1994 »

condy wrote:
amar1994 wrote:
condy wrote:Ti tečni mirisi su čista hemija, zašto hemikalije udisati :shock:

Kupiš borić na pumpi,ili bolji dezodorans, to je manje štetno...
meni je to na astri istopilo dio plastike na vent. otvoru :shock: :shock: , toliko su slabe hemikalije :-) :lol:
I meni je jednom otišlo u ventilaciju, šta se desilo unutra ne znam :-?

Čuo sam za to, da može napraviti veliku štetu na plastici.

Al što meni godi miris nargila, to je strašno
:D :lol:
:lol: :lol: :lol:
NK33

#905 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by NK33 »

Nisam siguran da li je ovaj miris koji sam uzeo u Bloku tecni, ako sam dobro vidio neka spuzvica obojena je unutra i osjeti se samo kad otvorim ventilaciju da puse tu gdje je miris. Skontao sam da ni meni ne odgovara nikakav miris u autu tako da ovaj necu dopunjavati u skorije vrijeme, mozda nekad kasnije opet ako mi se cefne :)
supercali

#906 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by supercali »

danas u servisu mijenjao senzor za temperaturu vanjsku i skinuo on onaj tapacirung kad ispod zvucnici pioneer i to ne izgledaju ono jeftino kao kod obicnih
a ja kupio sony malo skuplje da imam malo cistiji zvuk nista ono da me citav kvart cuje

e zna li neko okvirno je li bolje ostaviti i nista ne dirati ili ipak zamjeniti za ove sony koji su bili naskuplji od sony zvucnika sa onim skretnicama fazonima?
supercali

#907 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by supercali »

NK33 wrote:Nisam siguran da li je ovaj miris koji sam uzeo u Bloku tecni, ako sam dobro vidio neka spuzvica obojena je unutra i osjeti se samo kad otvorim ventilaciju da puse tu gdje je miris. Skontao sam da ni meni ne odgovara nikakav miris u autu tako da ovaj necu dopunjavati u skorije vrijeme, mozda nekad kasnije opet ako mi se cefne :)
je li to onaj miris u onoj kao bocici sto ide na resetku originalni pezo miris iz kataloga?
NK33

#908 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by NK33 »

supercali wrote:
NK33 wrote:Nisam siguran da li je ovaj miris koji sam uzeo u Bloku tecni, ako sam dobro vidio neka spuzvica obojena je unutra i osjeti se samo kad otvorim ventilaciju da puse tu gdje je miris. Skontao sam da ni meni ne odgovara nikakav miris u autu tako da ovaj necu dopunjavati u skorije vrijeme, mozda nekad kasnije opet ako mi se cefne :)
je li to onaj miris u onoj kao bocici sto ide na resetku originalni pezo miris iz kataloga?
Da, samo ona crna 'bocica' je samo oklop za miris:
Image

A unutra se stavljaju neke patrone kod kojih opet ne znam sta je unutra, da li je neka spuzvica, jer cini mi se da nije tecnost.
supercali

#909 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by supercali »

Koliko te miris izasao?
NK33

#910 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by NK33 »

Nekih 40-50KM s jednom patronom.
supercali

#911 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by supercali »

Ma meni u biti ne trebaju ti patroni nego ovaj drzac pa mi je to skupo
NK33

#912 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by NK33 »

Poprilicno je skupa sva ova 'dodatna oprema' kad kupujes originalnu iz ovlastenih servisa. Ja sam slao upite za cijene nekih stvari pa evo da imaju i ostali ako koga zanima:

Deflektori zraka za prednja stakla : 93KM
http://www.accessories.peugeot.co.uk/en ... ORS/9621H8

Taj drzac za miris o kojem smo pricali: 41KM
http://www.accessories.peugeot.co.uk/en ... 1607672980

Vjesalica za odjecu: 63KM
http://www.accessories.peugeot.co.uk/en ... 1607937780

Krovni nosaci 313.5KM
http://www.accessories.peugeot.co.uk/en ... ARS/9616W9

Kuka: 496KM
http://www.accessories.peugeot.co.uk/en ... 1611315180

Kutija za prtljag: 888KM
http://www.accessories.peugeot.co.uk/en ... 1609665780

Nosaci za skije: 250KM
http://www.accessories.peugeot.co.uk/en ... ars/961515

Zastitni sarafi za felge 18": 115KM
http://www.accessories.peugeot.co.uk/en ... 1611196580

Set za odrzavanje, pranje, itd (zastita za kožu, lak, ...): 110KM

Cesto budu akcije, tako da sam ja taj drzac za miris uzeo kad je bila akcija 25% na svu dodatnu opremu. Ako neko bude uzimao nek saceka, svake godine budu bar 2 puta neka snjizenja.
supercali

#913 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by supercali »

Ma pazi ja sve kupujem original ako to postoji u pezou al ovo mi ne treba tj nece se koristiti u izvornom obliku zato mi je skupo to kupovati
Shvatas?
A sve ostalo ako ima kupim original
supercali

#914 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by supercali »

supercali wrote:danas u servisu mijenjao senzor za temperaturu vanjsku i skinuo on onaj tapacirung kad ispod zvucnici pioneer i to ne izgledaju ono jeftino kao kod obicnih
a ja kupio sony malo skuplje da imam malo cistiji zvuk nista ono da me citav kvart cuje

e zna li neko okvirno je li bolje ostaviti i nista ne dirati ili ipak zamjeniti za ove sony koji su bili naskuplji od sony zvucnika sa onim skretnicama fazonima?
Eborg

#915 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Eborg »

Kakva su iskustva sa pregledom vozila pred kupovinu polovnog Peugeota? Koliko detaljno "skeniraju" automobil (kanal, motor, dijagnostika) i daju mišljenje o stanju istog i vjerodostojnosti podataka? Koliko košta i traje to zadovoljstvo?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#916 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

Eborg wrote:Kakva su iskustva sa pregledom vozila pred kupovinu polovnog Peugeota? Koliko detaljno "skeniraju" automobil (kanal, motor, dijagnostika) i daju mišljenje o stanju istog i vjerodostojnosti podataka? Koliko košta i traje to zadovoljstvo?
Mislim da je u Blok-u bilo 30 KM, sve to nabrojano.
antidroid

#917 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by antidroid »

Eborg wrote:Kakva su iskustva sa pregledom vozila pred kupovinu polovnog Peugeota? Koliko detaljno "skeniraju" automobil (kanal, motor, dijagnostika) i daju mišljenje o stanju istog i vjerodostojnosti podataka? Koliko košta i traje to zadovoljstvo?
Znači nemoj!
Ja sam tamo svog odvezao i sve je ok. Kasnije kada sam otisao u BIHamk na registraciju prvu ispostavilo se da je kilometraza vracena za 40 000!!
U pezou su rekli da je sve ok. Ili su u talu svi ili samo radnik.
Imam dokaz na papirima i jednih i drugih.
To ti je moj iskreni savjet. Ili otidji kod oba.
Eborg

#918 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Eborg »

Pa šta je onda pouzdanije kao drugi korak - Bihamk ili neki drugi servis koji je ipak više specijaliziran?

Pored kilometraže, softverski prijavljenih grešaka u dijagnostici i sl. zanima da neko fakat i mehanički provjeri automobil, poznate hronične kvarove i nedostatke na modelu i kaže da je OK, ne samo da pogleda i kaže: "Ma dobar je, radi!"
supercali

#919 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by supercali »

Ako zelis dijagnostiku ja cu ti b3splatno to uraditi ako zelis i cak nariktati ako zelis sta u postavkama ostalo ne znam
antidroid

#920 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by antidroid »

Eborg wrote:Pa šta je onda pouzdanije kao drugi korak - Bihamk ili neki drugi servis koji je ipak više specijaliziran?

Pored kilometraže, softverski prijavljenih grešaka u dijagnostici i sl. zanima da neko fakat i mehanički provjeri automobil, poznate hronične kvarove i nedostatke na modelu i kaže da je OK, ne samo da pogleda i kaže: "Ma dobar je, radi!"
Ja sam prvo u BLOK otisao koji je tada bio u Nedžarićima. Pregledali su ga, na kompjuteru, na dizalici i sl. i rekli da je sve ok. Tražio sam i napismeno to isto i dali su mi.
Otisao i kupio auto. Poslije toga odem u Bihamk na ilidzi da ga registrujem i kada sam dobio taj neki "finalni" papir razlika je u kilometrazi bila.
Ovo je moje iskustvo, i fakat mi je krivo. A gdje ces i kako pojma nemam iskreno. Ovo se meni desilo, pa da znas kako ces postupiti gdje god da odes.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#921 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

antidroid wrote:
Eborg wrote:Pa šta je onda pouzdanije kao drugi korak - Bihamk ili neki drugi servis koji je ipak više specijaliziran?

Ja sam prvo u BLOK otisao koji je tada bio u Nedžarićima. Pregledali su ga, na kompjuteru, na dizalici i sl. i rekli da je sve ok. Tražio sam i napismeno to isto i dali su mi.
Otisao i kupio auto. Poslije toga odem u Bihamk na ilidzi da ga registrujem i kada sam dobio taj neki "finalni" papir razlika je u kilometrazi bila.
Ovo je moje iskustvo, i fakat mi je krivo. A gdje ces i kako pojma nemam iskreno. Ovo se meni desilo, pa da znas kako ces postupiti gdje god da odes.
Daj nam dokaz??? To je za tuzbe, a ako je sve kako kazes, dobio bi îh glat.
antidroid

#922 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by antidroid »

konektovan wrote:
antidroid wrote:

Daj nam dokaz??? To je za tuzbe, a ako je sve kako kazes, dobio bi îh glat.
Postavit cu vam veceras da ne bude da lazem.
A sto se tice tuzbe... ko zna... tuziti autokucu, blok...
ElDzidziIbnDzo

#923 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by ElDzidziIbnDzo »

antidroid wrote:

Izvini imam jedno pitanje. Na osnovu cega su oni u BIHAMKU zakljucili da je kilometraza na doticnom vozilu vracena za 40tak hiljada km...

@supercali
Baratas sa dijagnostikom za francuze?
supercali

#924 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by supercali »

Pezo samo eventualno citroen jer je maltene isto sve
O'zone
Globalni moderator

#925 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by O'zone »

supercali wrote:Pezo samo eventualno citroen jer je maltene isto sve
Šta imaš od tehnike? :)