Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Kolega sa Alipasinog

#901 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

wels wrote:[quote]ODGOVOR PROF. IMAMOVIĆU NA NEISTINITE I NEPROVJERENE NAVODE
09.08.2008

itd...
[/quote]

Je li ovo saopstenje izdao dokazani nezavisni lazov i prevant Semir Pisac-Nove-Istorije-Koja-Tek-Treba-Da-Se-Napise, posredstvom svoje dvije vijerne saradnice nezavisne intervjuiteljice Fondacije Meri Jaje-Na-Svoje-Oko i nezavisne novinarke FENA-e Sabine Varanjem-Muza-Do-Istine?

Najbolje od svega je sto ovaj tip Sam Osmanagic, koji sad vristi o neistinitim i neprovjerenim navodima, jos uvijek na svom sajtu cuva objavljene "naucne" radove Dr. Phila aka Ismeta Guglica, cuvenog narodnog arheologa sto je prijavijose na Komferencju i uniso u Aleksandrisku biblijoteku.

Jao jada...
MA DAJ...

#902 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by MA DAJ... »

Jedno pitanje za visocake,da li neko obezbijeduje iskopine oko kraljevih dvora,da se ne ponovi onaj varvarizam oko tih mjesta?

Ah,kad bih ih se docepao tih vandala i dusmana nase zemlje,vjesanje za muda po kratkome postupku...sherijatki zakon bi im bio mila majka,kada bi im ja presudivao
.:FuN:.

#903 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by .:FuN:. »

MA DAJ... wrote:Jedno pitanje za visocake,da li neko obezbijeduje iskopine oko kraljevih dvora,da se ne ponovi onaj varvarizam oko tih mjesta?

Ah,kad bih ih se docepao tih vandala i dusmana nase zemlje,vjesanje za muda po kratkome postupku...sherijatki zakon bi im bio mila majka,kada bi im ja presudivao
Ma koga briga za to?
Godinama su gore kupile prljavstinu niko nije dosao da ih slika a kamoli da se nesto radi s njima.
Sad kad je Osmanagic poceo nesto raditi svi traze dlaku u jajetu pa im tako smeta i to sto radi i gore.
Kao njima je stalo do tih iskopina!

MA DAJ!

EDIT: Ovo sto sam na kraju napisao MA DAJ je cista koincidencija. Tek poslije sam vidio da je to tvoj username! hehe
MA DAJ...

#904 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by MA DAJ... »

Ne kontam sta hoces da napises...da ponovim pitanje,da li neko obezbjeduje iskopine oko kraljevoga dvora u Visokom?
wels

#905 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

DR. SWELIM ODGOVARA DR.GOVEDARICI: “VAŠI STAVOVI SU NENAUČNI I NEPRISTOJNI I VI NISTE KVALIFIKOVANI Ispis E-mail
11.08.2008

Nakon odbijanja naučnog savjetnika ANUBIH dr. Blagoje Govedarice da prisustvuje Prvoj međunarodnoj naučnoj konferenciji o Bosanskoj dolini piramida, ugledni egipatski arheolog i predsjednik Konferencije dr Nabil Swelim* mu se javno obratio svojim pismom u kome kaže:

"Sudeći po Vašim izjavama objavljenim u FENI, dnevnom listu SAN i na nekim web portalima jasno je da odbijate da učestvujete u ICBP Konferenciji. Vraćate se svojim nenaučnim i besplodnim argumentima koje ste upotrebljavali protiv mene početkom ove godine. Podsjećam, kada ste tvrdili da poznajete piramidalna uzvišenja jako dobro predložio sam Vam da objavite nešto za prestižni "Godišnjak". Nažalost, nema ništa u naučnoj literaturi objavljenog pod Vašim imenom na tu temu. U međuvremenu, moj izvjestaj se pojavio prije nekoliko mjeseci i dostupan je i Vama i svakome putem Interneta.

Gospodine Govedarica, vi ste javno odbili poziv koji sam Vam poslao kao predsjednik ICBP Konferencije i to ste učinili na svom jeziku. Zašto mi se, recimo, niste obratili javno, ali na arapskom ili engleskom jeziku? Pri tome ste se koristili samo frazama koje su nenaučne. Iskreno, ne razumijem Vaše emotivne motive.

Znajte da bih Vas mogao izbaviti iz Vaših nevolja tokom zajedničkog ispijanja lijepe bosanske kafe. Ne trebamo govoriti o vremenu održavanja Konferencije, niti polemisati o nacionalnosti profesionalnih arheologa. Ja sam stariji od Vas i imam mnogo više iskustva.

Profesore Govedarica predlažem da govorimo o nauci izučavanja piramida. Reči ću Vam sve o piramidama, i ukazati na to šta jeste piramida, a šta nije piramida. Na drugoj strani Vi, gospodine Govedarica, niste kvalifikovani da govorite o ovoj temi.

Prisjetite se, rekao sam Vam da Vi ne marite za mišljenja drugih i da Vam logička konstrukcija nije zatvorena. Ranije ste pokušali da mi podvalite ono što nisam rekao i prijetili ste mi. Vaši sljedbenici su me vrijeđali i nazivali pogrdnim imenima. Čini se da im niste bili dobar uzor niti ste ih učili kako da se ponašaju. Interesantno je da se nitko od vas nije usudio da me konfrontira licem u lice.

Dragi profesore Govedarica, trudio sam se da razumijem Vaše stavove, ali Vi ste dali slijedeću izjavu:

"Prvi put čujem da se jedan arheološki skup organizira u ljetno doba, odnosno u jeku sezone iskopavanja. To sasvim sigurno ne bi uradio neko ko se s razumijevanjem bavi arheologijom i ko poznaje način arheološkog rada i to iz prostog razloga što dobro zna da su u to doba svi arheolozi na iskopavanjima."

Da li je ovo moguće? Da li ste vi svjesni da je vrijeme održavanja Konferencije doba kada su studenti na odmoru?

Ako me pamćenje dobro služi, arheološka Konferencija u Hrvatskoj je održana prošle godine u Septembru kada ste pozvali mene i moje egipatske kolege da dođemo i to jedan dan nakon što smo napustili BiH. Prema Vašoj izjavi, ovo bi trebalo biti vrijeme „sezone iskopavanja" za „aktivne" arheologe kao što ste Vi. U dodatku, i Svjetski arheološki kongres je održan baš u ljetnim mjesecima, u julu ove godine.

U nastavku ste izjavili:

„Organizatorima skupa sam odgovorio da zbog obaveza na iskopavanjima ne mogu pozitivno odgovoriti na njihov poziv. Teško da bi se bilo koji aktivni arheolog mogao prihvatiti sudjelovanja na jednom znanstvenom skupu u navedenom terminu."

Zaboravljate činjenicu da sam Vas ja, kao predsjednik ICBP Konferencije, direktno pozvao na ovaj skup, ali ste me potpuno ignorirali. Da li ste time zadovoljni? Ako jeste, onda je u redu da sam ignoriran.

Takođe ste izjavili:

„Zbog tog banalnog organizacijskog propusta Konferencija će po svoj prilici ostati bez profesionalnih arheologa iz Europe i Amerike, odnosno bez stručnjaka koji su najkompetentniji za proučavanje svih aspekata kulturnopovijesnog razvoja u prapovijesnom dobu naše zemlje."

Sudeći po ovoj izjavi, ispada da moje obrazovanje, znanje i iskustvo nema nikakvu vrijednost za Vas i da prema meni ne pokazujete nikakvo poštovanje. Ako vam ignorancija ipak dozvoli, naučite nešto više o dr. Nabilu Swelimu i njegovoj bibliografiji!

Ipak ste Vi bili taj koji je od egipatske ambasade tražio i dobio sve potrebne informacije o meni da biste me mogli maltretirati Vašom neprijatnom korespodencijom. Neki od vaših bezobraznih sljedbenika su bili vrlo agresivni i vrijeđali me u doba kada nisam znao ništa o osobi koja se zove Blagoje Govedarica.

Takođe ste rekli:

"Moja konstatacija je da tamo nema nikakvih piramida, već da Osmanagićeva ekipa prekopava geološke slojeve i sedimente. Ni nakon treće godine iskopavanja nije se pojavio nijedan nalaz koji bi upućivao na bilo kakav drugačiji zaključak, te nema nikakvog razloga za promjenu mišljenja. Istovjetan stav imaju svi kompetentni arheolozi i geolozi iz Europe i Amerike i apsolutna većina specijalista."

Moj dragi gospodine, Vi ne rezonujete niti naučno niti logično. Ponašate se nepristojno, a nekim Vašim sljedbenicima nedostaje kultura i ponašanje koje priliči obrazovanim individuama."

Profesor dr. Nabil Swelim
wels

#906 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

BBC PONOVO U POSJETI PIRAMIDAMA

Najveća evropska informativna i medijska kuća, britanski BBC, po treći put je poslao svoju televizijsku ekipu u Bosansku dolinu piramida.

Ovaj put su došli s ciljem da naprave reportažu o bosanskohercegovačkim turističkim potencijalima kao pandan lošim vijestima koje stalno idu iz BiH prema svijetu. Tom prilikom su govorili o tri brenda koje Bosna i Hercegovina može da ponudi svojim ulaskom u Europsku uniju: “sevdalinka” – Institut Omera Pobrica, “bosanska nafta” – naftne bušotine kod Tuzle i “Bosanska dolina piramida” sa geoarheološkim iskopavanjima koje predvodi Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” u saradnji sa nizom institucija, preduzeća i pojedinaca.
Giordano

#907 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

wels wrote:BBC PONOVO U POSJETI PIRAMIDAMA

Najveća evropska informativna i medijska kuća, britanski BBC, po treći put je poslao svoju televizijsku ekipu u Bosansku dolinu piramida.

Ovaj put su došli s ciljem da naprave reportažu o bosanskohercegovačkim turističkim potencijalima kao pandan lošim vijestima koje stalno idu iz BiH prema svijetu. Tom prilikom su govorili o tri brenda koje Bosna i Hercegovina može da ponudi svojim ulaskom u Europsku uniju: “sevdalinka” – Institut Omera Pobrica, “bosanska nafta” – naftne bušotine kod Tuzle i “Bosanska dolina piramida” sa geoarheološkim iskopavanjima koje predvodi Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” u saradnji sa nizom institucija, preduzeća i pojedinaca.
:roll:

Ma nemoj mi rijec?!
A sto mi naprica ovaj jaran ovde,ljudi moji?
Da ti nisi,more biti,podparol Dr Nabila Swelima!?

:roll:
veseoko_kukulamovic

#908 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

wels wrote:BBC PONOVO U POSJETI PIRAMIDAMA

Sjećam se kad je BBC dolazio i prvi put, s Michaelom Palinom, pa završila kao sprdačina na njegovom blogu. :mrgreen:
A i na CNN-u smo se dobro plasirali: http://www.youtube.com/watch?v=6st1hwKbuAg
Kakva li će sprdačina ovaj put ispasti? :lol:
Kakva god da bude, treba javiti Fondaciji na vrijeme, da ne prenesu kao Daily Show! Valjda nisu skontali prc od Jona Stewarta! :lol:
Kolega sa Alipasinog

#909 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

wels wrote:DR. SWELIM ODGOVARA DR.GOVEDARICI: “VAŠI STAVOVI SU NENAUČNI I NEPRISTOJNI I VI NISTE KVALIFIKOVANI Ispis E-mail
11.08.2008

Nakon odbijanja naučnog savjetnika ANUBIH dr. Blagoje Govedarice da prisustvuje Prvoj međunarodnoj naučnoj konferenciji o Bosanskoj dolini piramida, ugledni egipatski arheolog i predsjednik Konferencije dr Nabil Swelim* mu se javno obratio svojim pismom u kome kaže:
...
{shit deleted by your computer}
...
Profesor dr. Nabil Swelim
Nagradno pitanje za obozavatelje lika i djela lopuze Osmanagic Semira i oca mu Murisa:

1. Ovo pismo pisala je Merima Jaje-na-Svoje-Oko na bosanskom a onda prevelo na engleski, a objavila nezavisna novinarka FENA-e Sabina Varanjem-Do-Istine
2. Ovo pismo pisala je Merima Jaje-na-Svoje-Oko na engleskom a onda prevelo na bosanski, a objavila nezavisna novinarka FENA-e Sabina Varanjem-Do-Istine

sto je sve jednako jadno i nepismeno,ali je ipak najverovatnije sljedece -- u sto je meni bilo vrlo tesko povjerovati, ali sam ipak eto morao.

3. Nabil Swelim, jedna nepismena i nevaspitana budala imade, i glupa i tupa da prostis, i arogantna i valja za biznis da prostis, i k tomu jos da prostis, bezobrazna budala, bas kao i Otac i Sin Osmanagic Varanjem-Zene-Do-Istine sa Sabinom Varanjem-Muza-Do-Istine, do dna.
Neregistrirani

#910 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Ovog puta je autor Senci, a potpis je opet samo nalijepljen, kao da je kopiran sa naslovne stranice konferencije. Osim ako Swelim sebi tepa "Senchi", onda mi jedino drugo na um pada Senad Pepic, web-master, tako nesto, Fondacije. Fakat se ponekad pitam, zna li Swelim da im pise ova pisma. :D

Image
Neregistrirani

#911 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

veseoko_kukulamovic wrote: Kakva god da bude, treba javiti Fondaciji na vrijeme, da ne prenesu kao Daily Show! Valjda nisu skontali prc od Jona Stewarta! :lol:

Ma, hajde, kad jos drze Izmine radove na stranici, nece im smetati da se jos koji put provale! :lol:
veseoko_kukulamovic

#912 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Neregistrirani wrote:Ma, hajde, kad jos drze Izmine radove na stranici, nece im smetati da se jos koji put provale! :lol:
Hej, sad kad njega spomenu, hoće li i on nastupiti na konferenciji?
Znam da se prijavljivao, ali ne znam jesu li ga primili? Možda je on previše alternativan za Semketa? :D

Image
wels

#913 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

DR. SWELIM ODGOVARA DR.GOVEDARICI

... Prisjetite se, rekao sam Vam da Vi ne marite za mišljenja drugih i da Vam logička konstrukcija nije zatvorena. Ranije ste pokušali da mi podvalite ono što nisam rekao i prijetili ste mi. Vaši sljedbenici su me vrijeđali i nazivali pogrdnim imenima. Čini se da im niste bili dobar uzor niti ste ih učili kako da se ponašaju. Interesantno je da se nitko od vas nije usudio da me konfrontira licem u lice...
tranquil

#914 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by tranquil »

Hmmm zabrinjavajući niz skandala. Nisu sami skandali zabrinjavajući, nego činjenica da i nakon što su po sto puta provaljeni, uhvaćeni u laži, diskreditirani na ovaj ili onaj način, fondacija nastavlja sa starom pričom a nažalost još ima ljudi koji im vjeruju.

Po tome se ne razlikuju puno, zapravo nikako od naše vlasti. Đon - obraz. Dok je ovakva vlast biće i Osmanagića i fondacije, riba ipak smrdi od glave.

Za kraj evo novog vica:

Q: Kako prepoznati kada Semir Osmanagić i njegova družina lažu ?
A: Otvaraju im se usta.
wels

#915 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

Kad bi se vi mogli sjetiti vasih lazi,spletki i odvojiti ih od onoga malo sto stvarno stoji kao istinito,kada bi sve bezrazlozne uvrede i prizemne postove uspjeli povuci ili jos bolje izbrisati,primjerice sa ovog foruma,sve teme "Bosanska piramida sunca" bi se svela samo na jednu sa tridesetak stranica.
rajvosa1

#916 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by rajvosa1 »

Hajde, wels, kada si tako blizak propalom admiralu. Kaži gdje i kada trebam da dođem sa svom naučnom dokumentacijom i izvještajima, plus sav kompromitirajući materijal o varanju i krađama. Zovnite nekoliko poštenih novinara na taj sastanak, ne dolaze u obzir Subotić, fuckerica Sabina, Merica, nego nekoliko stvarno neutralnih likova. Zaboravih, tada ću pred novinarima predstaviti i sve što će se u vezi s "piramidama" događati na kongresu evropskih arheologa u oktobru na Malti. Ako može, ostavi post kada i gdje!
veseoko_kukulamovic

#917 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

wels wrote:DR. SWELIM ODGOVARA DR.GOVEDARICI

... Prisjetite se, rekao sam Vam da Vi ne marite za mišljenja drugih i da Vam logička konstrukcija nije zatvorena. Ranije ste pokušali da mi podvalite ono što nisam rekao i prijetili ste mi. Vaši sljedbenici su me vrijeđali i nazivali pogrdnim imenima. Čini se da im niste bili dobar uzor niti ste ih učili kako da se ponašaju. Interesantno je da se nitko od vas nije usudio da me konfrontira licem u lice...
Wels, znaš šta je interesantno? Da Swelim odgovara Govedarici, a da ga Govedarica nije ni spomenuo. Evo, čitam tu vijest, ne vidim da je Swelim igdje spomenut u bilo kojem obliku. Na šta onda Swelim odgovara? Prije će biti da Semke i Meri manipuliraju i te Egipćane isto kao što manipuliraju i bh. medije i javnost već tri godine. Da li iko od tih Egipćana arheologa koji dolaze u Sarajevo, misleći da dolaze na pravu arheološku konferenciju, uopće zna da su drugo pola učesnika New Age hableci?

I znaš, Wels, šta je još interesantno? Kritizirali su Semketa i iz visočkog SDA, i iz visočke Stranke za BiH, kritiziraju ga razni Bošnjaci sa raznih strana, ali Semke se uhvatio isključivo Blagoja Govedarice kao maltene jedinog oponenta. Jel to Blagoje dobra meta što se zove Blagoje? Ofirni ste, brate, sa tom politikom, provalila vas je i raja. Još kad i Egipćani provale da ih Semke navlači na prvu New Age konferenciju u BiH, biće interesantno vidjeti ko će se od njih ikad više vratit u Bosnu. :dance:
Kolega sa Alipasinog

#918 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Ovaj jadni Swelim je skroz puko. Zna covjek kako se vodi strucna prepiska sa kolegom.

Blagoje, reci cu te Semiru i njegovom tati sto si me diro, a Sabina Alikadic zvana Kar@njem-Do-Istine ce sve objaviti u novinama. A u medjuvremenu mozemo otici na "lijepu bosansku kaficu" da se konfrontiramo Jaje-Na-Svoje-Lice.

Nego, Wels, stvarno -- vidim da si upucen u zbivanja oko Fondacije. Ima li kakvo novo otkrice, pa da se jos malo svi skupa grohotom smijemo?
wels

#919 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

Kolega sa Alipasinog wrote:

Ovaj jadni Swelim je skroz puko. Zna covjek kako se vodi strucna prepiska sa kolegom.

Blagoje, reci cu te Semiru i njegovom tati sto si me diro, a Sabina Alikadic zvana Kar@njem-Do-Istine ce sve objaviti u novinama. A u medjuvremenu mozemo otici na "lijepu bosansku kaficu" da se konfrontiramo Jaje-Na-Svoje-Lice.

Nego, Wels, stvarno -- vidim da si upucen u zbivanja oko Fondacije. Ima li kakvo novo otkrice, pa da se jos malo svi skupa grohotom smijemo?
Hajd ne izmisljaj,a ako te te interesuju nova otkrica dodji na piramidu pa vidi sam sta je novo.

I pazi da se ne z a k o l e b a s s vrha ,strmo je :mrgreen:

veseoko_kukulamovic

I znaš, Wels, šta je još interesantno? Kritizirali su Semketa i iz visočkog SDA, i iz visočke Stranke za BiH, kritiziraju ga razni Bošnjaci sa raznih strana, ali Semke se uhvatio isključivo Blagoja Govedarice kao maltene jedinog oponenta. Jel to Blagoje dobra meta što se zove Blagoje?
Nema s cime niste pokusali ali ste se najvise srozali
i postali ste jos ofirniji kad ste poceli posto poto i nazor gurati nacionalizam u fondaciju.
wels

#920 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

rajvosa1 wrote:Hajde, wels, kada si tako blizak propalom admiralu. Kaži gdje i kada trebam da dođem sa svom naučnom dokumentacijom i izvještajima, plus sav kompromitirajući materijal o varanju i krađama. Zovnite nekoliko poštenih novinara na taj sastanak, ne dolaze u obzir Subotić, fuckerica Sabina, Merica, nego nekoliko stvarno neutralnih likova. Zaboravih, tada ću pred novinarima predstaviti i sve što će se u vezi s "piramidama" događati na kongresu evropskih arheologa u oktobru na Malti. Ako može, ostavi post kada i gdje!
Fino dokaze pod ruku i na sud
Kolega sa Alipasinog

#921 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

wels wrote:
Kolega sa Alipasinog wrote:

Hajd ne izmisljaj,a ako te te interesuju nova otkrica dodji na piramidu pa vidi sam sta je novo.

I pazi da se ne z a k o l e b a s s vrha ,strmo je :mrgreen:

veseoko_kukulamovic

I znaš, Wels, šta je još interesantno? Kritizirali su Semketa i iz visočkog SDA, i iz visočke Stranke za BiH, kritiziraju ga razni Bošnjaci sa raznih strana, ali Semke se uhvatio isključivo Blagoja Govedarice kao maltene jedinog oponenta. Jel to Blagoje dobra meta što se zove Blagoje?
Nema s cime niste pokusali ali ste se najvise srozali
i postali ste jos ofirniji kad ste poceli posto poto i nazor gurati nacionalizam u fondaciju.

Sto si se bolan Wels uznemirio? Nema veze sto nece Prof. Govedarica na vasu Komferencju :)

Bujrum Welse i Swelime, zoviderte onda one sto su kvalifikovani. Sta ce vam prof. Govedarica, on je ionako, rece Swelim, nekvalifikovan.

Hajmo, naucnici, sazivajte rasljare, lobanjare, celulare i sibicare. Izmo Guglic http://alternativnafondacija.blogspot.com/ ce vam se garant pridruziti -- em se prijavio, em je objavio naucne radove http://izmo-ekspert.blogspot.com/2008/0 ... bseva.html na vasem naucnom sajtu. Steta je samo sto njegovi radovi nisu prevedeni na engleski pod strucnim nadzorom Merime zvane Jaje-Na-Svoje-Oko i Sabine Alikadic zvane K@ranjem-Do-Istine, ali to se sve jos moze popraviti.
wels

#922 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

Hajmo, naucnici, sazivajte rasljare, lobanjare, celulare i sibicare...
Dostojna zamjena za one sto se nisu odazvali :D
rajvosa1

#923 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by rajvosa1 »

welse, ponavljam kulturno, reci swelimu kada i gdje, i to sa neutralnim novinarima. Drugo, Sabina je uhvaćena u krivičnom djelu, ali Fena hoće da zataška, o prevari je javno svjedočila i Nađa, a sada nam Mario sipa li sipa nove dokaze.
Kolega sa Alipasinog

#924 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Iz onog cuvenog Svelimovog pisma: umal nisam umro od smijeha:

"Ako vam ignorancija ipak dozvoli, naučite nešto više o dr. Nabilu Swelimu i njegovoj bibliografiji! "

AHAHAHAHA

Meri bona Jaje-Na-Svoje-Oko, dodaj tekst Sabini Alikadic zvanoj K@ranjem-Do-Istine da jos jednom dobro procita prije nego sto nezavisno objavi!
wels

#925 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

rajvosa1 wrote:welse, ponavljam kulturno, reci swelimu kada i gdje, i to sa neutralnim novinarima. Drugo, Sabina je uhvaćena u krivičnom djelu, ali Fena hoće da zataška, o prevari je javno svjedočila i Nađa, a sada nam Mario sipa li sipa nove dokaze.
Konsultiracu fondaciju
Locked