Sumnjiva__ wrote:Mene zanima Vase misljenje...dobila sam prvu menstruaciju u drugom srednje, jer sam se i kasno pocela razvijati i njeznije sam gradje.Od tada mi je bila neredovna menstruacija par godina,znala sam cak da ne dobijem po pola godine.Doktorica mi je rekla da imam policisticne jajnike i dala mi tablete da pijem, sto ja nisam uradila jer me bilo strah debljanja i ostalih popratnih pojava.Nakon toga stupila sam u spolne odnose i to mi je dosta pomoglo da bude redovnija, i uz to, sam pocela trenirati aerobik, tako da mi je sve bilo redovno.Medjutim, i tada bi nekad kasnilo, zbog stresa ili nervoze ili bilo cega, jer sam jako osjetljiva i svakodnevno sam izlozena stresu.Zadnju menstruaicju sam trebala dobiti juce, grudi me inace bole ali ovog mjeseca nisu,imala sam spolni odnos sa momkom prije 20 - 25 dana i sve je bilo normalno, nismo koristili zastitu ali smo imali tzv.prekinuti snosaj, kao i obicno!Ovaj mjesec nisam puno trenirala, skoro nikako i puno sam pila nevenovog caja, a citala sam da on smanjuje simptome pms - a.Ja sam za svaki slucaj uradila i test na trudnocu i bio je negativan.Jajnici su mi u grcu i bole me nekad, a nije mi prvi put da mi ovako kasni.Imam li razliga za brigu?i da li se ultrazvukom moze vidjeti da li je neko spavao sa momkom?Znam da je primitivno pitanje pomalo ali ako moze da mi odgovorite.Inace mi je zivot pun stresa i jako sam osjetljiva.Imam i ceste modrice po tijelu, i kad trebam dobiti,, znaju se pojaviti pa vise ne znam ni sta mi nije.I jos da kazem, da hormone nisam htjela piti i zbog osjetljivosti na lijekove, jer sam alergicna na andol i sve lijekove koje sadrzi acetilsalicilnu kiselinu, jer mogu dobiti unutrasnje krvarenje.Nisam htjela rizikovati da budem osjetjiva i na neke te tablete hormonske.Eto , ako moze odgovor i vase misljenje.HVala Vam!
Navodis da si alergincna na andol i ostalo i da ti cesto izlaze modrice, moguce je da to ima veze i sa kasnjenjem mezisa, mogla bi otici na neki sistematski pregled.
Ali prije svega ako si vec stupila u intimne odnose obavezno odi do ginekologa od njega ne moras kriti da nisi vise nevina jer njega to ne interesira ! Prekinuti snosaj nije nikako sigurna vrsta kontracepcije!!!
Kazes da si jucer trebala dobiti, po meni jedan dan kasnjenja nije razlog za nikakvu brigu. Zabrini se ako ti kasni 15 i vise dana, sve ostalo je u granicama normale.