Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bogme kisa nije prijala trkacima na ovom maratonu..
vec 4 god radim na jednoj kontrolnoj tacki i uvijek su prvi trkaci dolazili oko 9 i 40..sada dosli u 10h..dosta raje se zalilo na bolove u zglobovima, koljenima..proslih godina je samo iscrpkljenost problem bio..sada je dosta al dosta izgleda i odustalo raje..
i prije trkaci se napiju vode i kako se znoje na suncu svu vodu izbace.a sada
svako malo neka "trkacica" dodje i pita gdje da piski..i ja onako mahinalno eno iza auta..
kad u jednom trenu 4 cure cuce mi iza auta i piske a ostali trkaci prolaze i gledaju..nikom nista jasno nije
i pozdrav za trkkacicu koja je izjavila
"jebo me onaj ko me prijavio na ovo"
a muz iza nje
Super zadovoljan sa rezultatom sa obzirom da sam prvi put trčao polumaraton.
Zamjerka organizatorima - razmotrite način ljepljenja čipova, naletio sam na more istih usput koje je raja pogubila, pa iako su došli do cilja nije im zabilježen rezultat,
kokuz_sa wrote:bogme kisa nije prijala trkacima na ovom maratonu..
vec 4 god radim na jednoj kontrolnoj tacki i uvijek su prvi trkaci dolazili oko 9 i 40..sada dosli u 10h..dosta raje se zalilo na bolove u zglobovima, koljenima..proslih godina je samo iscrpkljenost problem bio..sada je dosta al dosta izgleda i odustalo raje..
i prije trkaci se napiju vode i kako se znoje na suncu svu vodu izbace.a sada
svako malo neka "trkacica" dodje i pita gdje da piski..i ja onako mahinalno eno iza auta..
kad u jednom trenu 4 cure cuce mi iza auta i piske a ostali trkaci prolaze i gledaju..nikom nista jasno nije
i pozdrav za trkkacicu koja je izjavila
"jebo me onaj ko me prijavio na ovo"
a muz iza nje
vremenski uslovi su bili idealni, s obzirom na to da je kisa pocela da lije tek kad je 90 posto (ako ne i vise) trkaca uslo u cilj. dotad je pomalo sipala a i temperatura je bila ok, taman koliko treba da rashladjuje
ne vjerujem da je bilo ko odustao, to prvi put cujem. cak je i decko koji se ozlijedio i dosao do cilja bez jedne patike zavrsio trku....
ovo sa cipovima stoji, ja sam ih na desetine vidjela stazom, nemoguce da nisu mogli biti bolje pricvrseni... al sam cula da su rekli kako ce svi rezultati biti upisani jer su snimali ulazak u cilj i biljezili
Prošle godine sam završio svoj prvi polumaraton za 2:11, a danas sam završio za tačno 2:07. To sam htio, da pobijedim svoj rekord od prošle godine. I uspjelo mi je
Eh, dobro pa je padala kiša, nisam pio pretjerano vodu kao zadnji put. I ono šta mi se najviše sviđa, noge me bole kao prošle godine. Sjećam se prošle godine jedno 2 dana nisam mogao hodati kako treba, a kamo li saviti noge. Danas mogu sve to raditi bez ikakvih problema
Ja sa onog ludog broja skinuo ono kockasto smece jer mi je smetalo. Kad gle cuda nema me na spisku. Rekose mi da je to bio chip ce naknadno provjeriti kamere i u niejti rezultat...
Vrijeme je bilo haman pa idealno. Jedino bi bilo malo bolje da je promjena vremena nastupila 3-4 dana prije polumaratona radi adaptacije kardio-vaskularnog sistema.
obuzdan wrote:Ja sa onog ludog broja skinuo ono kockasto smece jer mi je smetalo. Kad gle cuda nema me na spisku. Rekose mi da je to bio chip ce naknadno provjeriti kamere i u niejti rezultat...
Meni je vrijeme bilo idealno. Kisa mi je prijala. Na neki cudan nacin mi je prijalo i kad sam upala u lokvu nekoliko puta. Zadovoljna sam svojim rezultatom ali ovu rutu ne bih ponavljala nikad vise. Radujem se nekim drugim polumaratonima u drugom nepoznatom okruzenju.
forest gump wrote:Bio sam jutros na novoj atletskoj stazi. FANTAZIJA!
Evo i mapa gdje se nalazi:
Ima li cuka?:) Mislim da je bliži ulaz od Heco pijace preko onog mrljavog limenog mosta (mislim da nema 200-300 metara do Centra), dok je pored Carine poprilična pustara ona industrijska zona, ako te kerovi napadnu nema te nigdje.
Put do nove staze - ideš ulicom Džemala Bijedića. Na Halilovićima (kod Fis-a) na semaforu smotaš i kreneš prema carini. Nastaviš samo cestom pravom kroz industrijsku zonu jedno 700-800 metara i onda se ukaže u jednom trenutku.
Alternativa - sa glavne ceste skreneš desno na semaforu kod Heco pijace (dakle semafor poslije Neđarića). Skreneš lijevo prema Heci (tj u pracu Ilidže) i jedno 50-100 metara dalje ima neugledni mostić desno preko rijeke kojeg kada pređeš Sportski centar ti dođe jedno 200-300 metara desno.
alphonse kauders wrote:Put do nove staze - ideš ulicom Džemala Bijedića. Na Halilovićima (kod Fis-a) na semaforu smotaš i kreneš prema carini. Nastaviš samo cestom pravom kroz industrijsku zonu jedno 700-800 metara i onda se ukaže u jednom trenutku.
Alternativa - sa glavne ceste skreneš desno na semaforu kod Heco pijace (dakle semafor poslije Neđarića). Skreneš lijevo prema Heci (tj u pracu Ilidže) i jedno 50-100 metara dalje ima neugledni mostić desno preko rijeke kojeg kada pređeš Sportski centar ti dođe jedno 200-300 metara desno.
Valjda je koliko toliko jasno.
Jasno...Danas mi se ova slika nije prikazivala uredno pa sam zato pitao...
Staza je odlicna. Fali jos malo da se raja nauci ponasati na atletskoj stazi. Opet se ponavlja da ljudi dovode djecu i pustaju ih da trckaraju po stazi. Moze biti kobno, jer vrlo cesto na brzinu krenu pretrcavati stazu i tesko je predvidjeti putanju. Ovo sve se dogadja iako su tu dva lika iz osiguranja. Stalno opominju roditelje, ali dzaba.