Beli orlovi nisu klali civile i ubijali sirom BiH i Kosova?L u c i f e r wrote:Mogo bi on lahko ostati u Sarajevu razvaljenog čmawa, ko što su mu i dobrovoljci bili birvaktile...
Osim toga, Šešeljevi su neobrijani i krezubi sokolovi potučeni, da ne kažemo razguženi, gdje god su došli ratovati
Vojislav Šešelj
- Connaisseur Karlin
#901 Re: Vojislav Šešelj
- Connaisseur Karlin
#902 Re: Vojislav Šešelj
odlican clanak,sa jos boljom poentom:
http://www.sense-agency.com/tribunal_(m ... 5&cat_id=1Šta sada sa desetak ili više optuženih, osuđenih za zločine protiv čovečnosti upravo na tim područjima. Da li će doči do revizije njihovih presuda?
Pre samo nedelju dana Vojislav Šešelj je u presudi kojom je Radovan Karadžić osuđen na 40 godina zatvora naveden kao jedan od učesnika udruženog zločinačkog poduhvata. U istoj ulozi je pomenut i u presudi Milanu Martiću. Sam Šešelj teretio se za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu sa ciljem nasilnog i trajnog uklanjana nesrba sa trećine teritorije Hrvatske, velikih delova BiH, kao i iz dela Vojvodine.
-
L u c i f e r
#903 Re: Vojislav Šešelj
ha?Connaisseur Karlin wrote:Beli orlovi nisu klali civile i ubijali sirom BiH i Kosova?L u c i f e r wrote:Mogo bi on lahko ostati u Sarajevu razvaljenog čmawa, ko što su mu i dobrovoljci bili birvaktile...
Osim toga, Šešeljevi su neobrijani i krezubi sokolovi potučeni, da ne kažemo razguženi, gdje god su došli ratovati
- zateznistub
#904 Re: Vojislav Šešelj
Nema tivanofaufuv vex muda da šeta Sarajevom...sve je to njegova šala i jalovo provociranje...
- Ludzak
#905 Re: Vojislav Šešelj
Doći će budala je on. Ali niko mu ne može zabraniti da posjeti rodni grad, grad koji ga je odgojio, a to što nije dobrodošao to je sasvim druga stvar.
Svakakve četonje su hodale gradom, uzimajući u obzir Vučića, Neleta, Nikolića itd., pa im ništa ne bi.
Čak su vam radikali i paradirali u nekom naselju u Sarajevu, pa opet nikom nista.
Svakakve četonje su hodale gradom, uzimajući u obzir Vučića, Neleta, Nikolića itd., pa im ništa ne bi.
Čak su vam radikali i paradirali u nekom naselju u Sarajevu, pa opet nikom nista.
- spreca
#906 Re: Vojislav Šešelj
hoce da ga usteka vojvodijao_situacije wrote:
vučić nosi gajbe![]()
jel se na prvoj slici krste ?
zašto grobar drži šaku na kiti
-
VjecitiStudent
#907 Re: Vojislav Šešelj
Sad nam valja opet durati do izbora ...hajducka travica wrote:Kaze,predao sam zahtjev za pasos MUP-u u Zemunu i prvo cu posjetiti Kolindicu.Onda idem u Sarajevo posjetiti staze svog djetinjstva.Onda se ukljucujem u predizbornu kampanju u republici srpskoj.
- bh.tornjak
#908 Re: Vojislav Šešelj
....nisu ni zapadni susjedi....ali imaju svoje JA....arzuhal wrote: Šta se ima plašit, nismo mi naki divljaci, četnici i to...
http://www.6yka.com/novost/102609/ovi-l ... u-granicu-
-
elcaliente
#909 Re: Vojislav Šešelj
Imamo i mi svoje ja. Samo nasa politika mu nemoze zabraniti ulaz u BiH. Covjek cak ima pravo na BiH pasos. Na Palama ce imati veliki docek sto posto i onda sljedi homogenitacija Srba pred izbore, obecavanje referenduma itd.
- GeeTnT
#910 Re: Vojislav Šešelj
Zar se treba necemu drugom nadat? Pa to sve sto si nabrojao bi bilo i bez Seselja...sjebat ih moze samo ovo kasnjenje borackih invalidnina i penzija.elcaliente wrote:Imamo i mi svoje ja. Samo nasa politika mu nemoze zabraniti ulaz u BiH. Covjek cak ima pravo na BiH pasos. Na Palama ce imati veliki docek sto posto i onda sljedi homogenitacija Srba pred izbore, obecavanje referenduma itd.
-
elcaliente
#911 Re: Vojislav Šešelj
Ma nemoze ih nikakva finacijska kriza sjebati, srbstvo je najvaznije.
-
L u c i f e r
#913 Re: Vojislav Šešelj
U pravu si jarane.L u c i f e r wrote:Haj dobro da ne bidne da Lucifer zabušava.
A i obećo sam, što jes jes.
Daklem, moja helaboracija glede Šešelja je sljedeća.
Mogo bi knjigu napisat, al haj, gledaću da bidnem što kraći, znam da je raspon pažnje današnje omladine kraći od kineske čune.
Pa kae uvod...
Davne 1992...
Bile su popularne neke kontroverzne debate na tvu, i ono se sjetilo da pozovu voju vojvodu da i on prozbori koju pametnu.
A već je tad bilo četničkih zločina po hrvatskoj i već je vojo bio usro motku.
I bogme skupimo se mi raje da idemo voji da jebemo mater, da ga bijemo. Nažalost, ne stigosmo ga, mada boba je falila.
Pobježe vojo iz sarajeva sve pjevajući „bježte noge posra vas“.
To je bilo zadnje što je ovaj smrad zakoračio i što će zakoračiti u šeher Sarajevo.
Koji mjesec posle toga imo sam zadovoljstvo da prenesem rafalne selame njegovim dobrovoljcima, Belim Kokoškama, sljedbenicima njegove četničke ideologije.
Prođe dvajsčetri godine...
Pustilo ga...prvostepeno doduše, al haj...
Iskreno, nikad se nisam niti uzdao u bilo čiju pravdu, osim vlastite.
Jedina pravedna presuda koju je ovaj monstrum mogao dobiti je da smo ga mi uhvatili na liniji.
Pravdu i istinu uvijek određuju pobjednici.
Alfred Rosenberg kao glavni ideolog nacizma nikad ne bi bio osuđen i obješen, da nacisti nisu bili vojno poraženi.
Mi jesmo pobijedili u tome što smo uspjeli da se odbranimo od istrebljenja, a uspjeli smo i da odbranimo opstanak države Bosne i Hercegovine.
Nažalost, četnike nismo do kraja vojno porazili i zbog toga smo prinuđeni da nam drugi kroje pravdu.
A tuđa rana ne boli.
Jebo šešelja. Odležalo je đubre pofino. Riknuće prije drugostepene. Naplatiće odštetu u vidu dva metra zemlje. Ko mu jebe mater. Ja vazda.
Nego, život ide dalje...
Šta činiti?
Vojno četnike ne možemo potući.
Ali to i nije naš cilj. Naš cilj je rahatluk i prosperitet.
Jebo rat, ali uvijek moramo biti spremni na odbranu. Prošlo je 24 godine od početka rata, a dušmani još uvijek isto misle. Ako bi imali priliku, bilo bi belaja.
Srećom radovan je u jednom bio u pravu, nestalo je Muslimana kao naroda. Bošnjaci su u odnosu na Muslimane kao vuk u odnosu na pudlicu. Jebali bi četnicima mater u revanšu, to vam garantujem. Ne shvatite me pogrešno, nipošto ne propagiram rat. Jebo rat. Gine i ko je kriv, ali i ko nije. Rat je ludilo. Ali odbrana je nužnost.
Imaju izuzetno dobrih i kvalitetnih ljudi, ali im je nažalost politički mejnstrim bio i ostao nacionalističko-fašistički već preko 30 godina i vjerovatno će biti još dugo kako stvari stoje.
Za nas su najopasniji naši interni neprijatelji: neznanje, pasivnost, minderizam, samoponižavanje, kleptokratija, korupcija, radikalizam, primitivizam, i sl.
Ako smo uspjeli preživjeti onakav ¬¬opšti napad četnika, ustaša, abdićevaca i to pod oružanim embargom UN, onda možemo sve.
Mi kao mali narod moramo biti pametni i odlučni.
Raditi na sebi.
Život je borba.
Odjavljujem se s ove teme, ne mogu više gledati te debilne četničke face seoskog idiota...
- zateznistub
#914 Re: Vojislav Šešelj
Šuplja ba, nema on damu ni za Zagreb ni za Sarajevo...samo bezze trola...ze kalanga wrote:
-
dragan.s
#915 Re: Vojislav Šešelj
To ne postoji u međunarodnim konvencijama niti u međunarodnom pravu.General War wrote: Imas i ovo u medjunarodnim konvencijama, od obicaja ratovanja do evropske konvencije oljudskim pravima. Kad nekome das smjernice djelovanja i das mu legalno oruzje on je de facto dio sistema jedne oruzane sile bez obzira koju oznaku nosio...a oruzje je djelila ili DB ili vojska ...
Tužba BiH protiv SRJ je pala po tom osnovu. Sud se pozvao na presudu u slučaju Nikaragva protiv SAD. Nije dovoljno nekoga naoružati i dati mu podršku. Osnovna stvar je efektivna kontrola.
A to kod Šešelja nije dokazano. Isto kao i kod Perišića i Simatovića. Tu je onda u sudu izbila afera jer je jedan sudija tvrdio da se od toga odustalo pod pritiskom SAD jer bi oni u budućnosti mogli biti ugroženi ako se donese osuđujuća presuda. Pismo tog sudije je na početku teme.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#916 Re: Vojislav Šešelj
Guzis nesto garantL u c i f e r wrote:ahaPaul F. wrote:Meš čini da zabušavaš.L u c i f e r wrote:Pročitaćeš limenko večeras, kad Lucifer napravi svoju helaboraciju.![]()
Vam ako ne zadrijemam.
-
L u c i f e r
#917 Re: Vojislav Šešelj
Ovih dana uglavnom šešelja._BataZiv_0809 wrote: Guzis nesto garant
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#918 Re: Vojislav Šešelj
Sad vidjeh i tvoju helaboraciju i slazem se sa istom, pogodio si brojne stvari i razmontirao neke glupe price. Uspio si dobiti aplauz i od onih cije si gluposti (in)direktno razmontirao. Respect bro'L u c i f e r wrote:Ovih dana uglavnom šešelja._BataZiv_0809 wrote: Guzis nesto garant
-
L u c i f e r
#919 Re: Vojislav Šešelj
_BataZiv_0809 wrote:Sad vidjeh i tvoju helaboraciju i slazem se sa istom, pogodio si brojne stvari i razmontirao neke glupe price. Uspio si dobiti aplauz i od onih cije si gluposti (in)direktno razmontirao. Respect bro'L u c i f e r wrote:Ovih dana uglavnom šešelja._BataZiv_0809 wrote: Guzis nesto garant
-
Paul F.
#920 Re: Vojislav Šešelj
Ne znam da li se ovo na mene odnosi. Ja jesam iznosio neke stvari u prilog Šešelju a aplaudirao sam Luciferu na odličnom komentaru. Po meni, to je svijetli primjer kvalitetne forumske rasprave. Nažalost, mnogi smatraju da forum služi da se podijelimo u dva tabora pa rokamo bez veze..._BataZiv_0809 wrote: Uspio si dobiti aplauz i od onih cije si gluposti (in)direktno razmontirao. Respect bro'
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#921 Re: Vojislav Šešelj
Niposto.Paul F. wrote:Ne znam da li se ovo na mene odnosi. Ja jesam iznosio neke stvari u prilog Šešelju a aplaudirao sam Luciferu na odličnom komentaru. Po meni, to je svijetli primjer kvalitetne forumske rasprave. Nažalost, mnogi smatraju da forum služi da se podijelimo u dva tabora pa rokamo bez veze..._BataZiv_0809 wrote: Uspio si dobiti aplauz i od onih cije si gluposti (in)direktno razmontirao. Respect bro'
-
kakavdanakneiskustvu
-
Moenx
#923 Re: Vojislav Šešelj
NaravnoL u c i f e r wrote:U pravu si jarane.L u c i f e r wrote:Haj dobro da ne bidne da Lucifer zabušava.
A i obećo sam, što jes jes.
Daklem, moja helaboracija glede Šešelja je sljedeća.
Mogo bi knjigu napisat, al haj, gledaću da bidnem što kraći, znam da je raspon pažnje današnje omladine kraći od kineske čune.
Pa kae uvod...
Davne 1992...
Bile su popularne neke kontroverzne debate na tvu, i ono se sjetilo da pozovu voju vojvodu da i on prozbori koju pametnu.
A već je tad bilo četničkih zločina po hrvatskoj i već je vojo bio usro motku.
I bogme skupimo se mi raje da idemo voji da jebemo mater, da ga bijemo. Nažalost, ne stigosmo ga, mada boba je falila.
Pobježe vojo iz sarajeva sve pjevajući „bježte noge posra vas“.
To je bilo zadnje što je ovaj smrad zakoračio i što će zakoračiti u šeher Sarajevo.
Koji mjesec posle toga imo sam zadovoljstvo da prenesem rafalne selame njegovim dobrovoljcima, Belim Kokoškama, sljedbenicima njegove četničke ideologije.
Prođe dvajsčetri godine...
Pustilo ga...prvostepeno doduše, al haj...
Iskreno, nikad se nisam niti uzdao u bilo čiju pravdu, osim vlastite.
Jedina pravedna presuda koju je ovaj monstrum mogao dobiti je da smo ga mi uhvatili na liniji.
Pravdu i istinu uvijek određuju pobjednici.
Alfred Rosenberg kao glavni ideolog nacizma nikad ne bi bio osuđen i obješen, da nacisti nisu bili vojno poraženi.
Mi jesmo pobijedili u tome što smo uspjeli da se odbranimo od istrebljenja, a uspjeli smo i da odbranimo opstanak države Bosne i Hercegovine.
Nažalost, četnike nismo do kraja vojno porazili i zbog toga smo prinuđeni da nam drugi kroje pravdu.
A tuđa rana ne boli.
Jebo šešelja. Odležalo je đubre pofino. Riknuće prije drugostepene. Naplatiće odštetu u vidu dva metra zemlje. Ko mu jebe mater. Ja vazda.
Nego, život ide dalje...
Šta činiti?
Vojno četnike ne možemo potući.
Ali to i nije naš cilj. Naš cilj je rahatluk i prosperitet.
Jebo rat, ali uvijek moramo biti spremni na odbranu. Prošlo je 24 godine od početka rata, a dušmani još uvijek isto misle. Ako bi imali priliku, bilo bi belaja.
Srećom radovan je u jednom bio u pravu, nestalo je Muslimana kao naroda. Bošnjaci su u odnosu na Muslimane kao vuk u odnosu na pudlicu. Jebali bi četnicima mater u revanšu, to vam garantujem. Ne shvatite me pogrešno, nipošto ne propagiram rat. Jebo rat. Gine i ko je kriv, ali i ko nije. Rat je ludilo. Ali odbrana je nužnost.
Imaju izuzetno dobrih i kvalitetnih ljudi, ali im je nažalost politički mejnstrim bio i ostao nacionalističko-fašistički već preko 30 godina i vjerovatno će biti još dugo kako stvari stoje.
Za nas su najopasniji naši interni neprijatelji: neznanje, pasivnost, minderizam, samoponižavanje, kleptokratija, korupcija, radikalizam, primitivizam, i sl.
Ako smo uspjeli preživjeti onakav ¬¬opšti napad četnika, ustaša, abdićevaca i to pod oružanim embargom UN, onda možemo sve.
Mi kao mali narod moramo biti pametni i odlučni.
Raditi na sebi.
Život je borba.![]()
Odjavljujem se s ove teme, ne mogu više gledati te debilne četničke face seoskog idiota...
![]()
I jos treba dodati pitanje
Cetnici gdje ste bili 45 a i 95
Kada se vode ratovi nema tu kolona kojim se slavi zlocinci tada postoje samo porazi zar ne
-
Paul F.
#924 Re: Vojislav Šešelj
Da, samo mislim da bi to više pasalo na temi o četnicima http://forum.klix.ba/cetnici-prijetnja- ... 3s525.html gdje sam ja davno napisao da su oni prijetnja samo povratnicima u RS i ničemu drugom.
-
Moenx
#925 Re: Vojislav Šešelj
Pa ne znam bas ovih dana cetnici , radikali, tacnije neofasisti su prodefilovali herojskom SrebrenicomPaul F. wrote:Da, samo mislim da bi to više pasalo na temi o četnicima http://forum.klix.ba/cetnici-prijetnja- ... 3s525.html gdje sam ja davno napisao da su oni prijetnja samo povratnicima u RS i ničemu drugom.
I to sve u kontekstu oslobadjajuce presude zlocincu iz teme