Rockabilly - Psychobilly
Moderator: _BataZiv_0809
- lab3352
#901 Re: Rockabilly - Psychobilly
Tacno i to je ispravljeno, samo mi je bilo mrsko da ponavljam sve ... U svakom slucaju ispravljeno i dodato "S"
- Nice Guy Eddie
#902 Re: Rockabilly - Psychobilly
Rockabilly pozdrav iz glavnog grada Bugarske
@ Lab: Ja tu ništa neb' diro'...
@ Lab: Ja tu ništa neb' diro'...
- Muri
#903 Re: Rockabilly - Psychobilly
Kako ne bi diro?????
razlika je drasticna izmedju lajv i livz.
razlika je drasticna izmedju lajv i livz.
- lab3352
#904 Re: Rockabilly - Psychobilly
NiceGuyEddie ... je li istina da su Bugari ušli u Sofiju
... Kao sto sam rekao na majici ce pisati "Where Rockabilly Lives", samo mi je bilo mrsko da mjenjam sliku. Priprema je gotova, idu ponovo crne majice i saljem ekipi, kao i prosli put (s dodatkom Red Elvis i Sun56, naravno) ... Ukoliko sve bude kako treba majice bi trebale biti gotove do polovine decembra (ako ne prije), a onda Vam saljem uz majicu (+ DVD Elvis Presley 50 CD Collection, ripp @ 320kpbs) ... Toliko od mene za nastupajuće praznike ... I, da, jedan mali upload tokom dana ovdje, odlican album "The Paladines" iz 1990. Nadam se da Vam se The Slingshots svidio ...
Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba
Lab3352
- Don Karlos
#905 Re: Rockabilly - Psychobilly
U naprijed hvala na majici i Elvisu...
Last edited by Don Karlos on 21/11/2008 08:59, edited 1 time in total.
- Don Karlos
#906 Re: Rockabilly - Psychobilly
Može i:"ROCKABILLY.BLOGGER.BA-IS WHERE ROCKABILLY'S AT..." He he he
- sun56
#907 Re: Rockabilly - Psychobilly
majca je mrak, drago mi je da sam na popisu
Thanx !!!
inače vani je 3cd box od Đavola, prva tri albuma sa bonusima (snimke s proba, demo, prvi promo EP)
znam da nije rockabilly, ali suprugi i meni jako dragi band zbog nekih naših sentimentalnih razloga,
istina, sječam se i ljutnje dečki iz MQ kada su gore navedeni band u zadnji čas gurnuli kao predgrupu Jerry-ju ...
ak nekog zanima, zripam i stavim
Thanx !!!
inače vani je 3cd box od Đavola, prva tri albuma sa bonusima (snimke s proba, demo, prvi promo EP)
znam da nije rockabilly, ali suprugi i meni jako dragi band zbog nekih naših sentimentalnih razloga,
istina, sječam se i ljutnje dečki iz MQ kada su gore navedeni band u zadnji čas gurnuli kao predgrupu Jerry-ju ...
- Don Karlos
#908 Re: Rockabilly - Psychobilly
Da...tužna epizoda u povijesti benda!Najviše boli to što su nas povukli za nos da im noć prije odradimo i besplatnu svirku(jer ćemo ipak biti predgrupa Jerryu..)!sun56 wrote:majca je mrak, drago mi je da sam na popisu![]()
Thanx !!!
I onda uleti Neno...Ma jaja bi si odgrizao od muke i danas kad se toga sjetim!
Ali rekao sam ja to Neni prije godinu dvije...(nisam izdržao!) Ha ha ha
A šta će on...nije uopće imao pojma da je netko drugi trebao biti...
- lab3352
#909 Re: Rockabilly - Psychobilly
Nisam znao da su MQ trebali biti predgrupa Jerry-u ... Sto se tiče Đavola, jutros sam na poslu imao malu raspravu oko njih. Mislim da je Neno mogao puno više da uradi na tom polju. Ovako je od veoma finog početka došao do nekog pop zvuka. Ja nisam neki veliki ljubitelj njegove muzike, tada su mi se puno više sviđali Greaseballs i neki drugi bendovi ... A sto se tice majica ... kada sve zavrsim, javim Vam da mi posaljete adrese i saljem s DVD-om (ukoliko nekome treba XXL,neka mi javi).
Lab3352
Lab3352
- sun56
#910 Re: Rockabilly - Psychobilly
nikad nisam trpao Greaseballs i ostale R-a-B bandove u isti koš sa Đavolima,
Đavoli su pop-rock band koji je samo koristio naslijeđe 50-ih i 60-ih u svom zvuku,
i napisao sam da nemaju veze sa rockabillyem, ali imaju dosta 50's - 60's elemenata u svom zvuku, pa sam ih zato spomenul
Đavoli su pop-rock band koji je samo koristio naslijeđe 50-ih i 60-ih u svom zvuku,
i napisao sam da nemaju veze sa rockabillyem, ali imaju dosta 50's - 60's elemenata u svom zvuku, pa sam ih zato spomenul
- Nice Guy Eddie
#911 Re: Rockabilly - Psychobilly
@Lab Eeeeeee moj druže, braća Bugari odoše u EU a mi (srbijanci) i dalje tapkamo u šupku univerzuma
@ sun56 Letos odosmo da gledamo Lucky-ja u Staroj Pazovi kad ono N. Belan i škvadra .... zvezde večeri. Dobro smo se držali (ja i gospođa)do 3-4 pesme
kad krete "U modroj zori ne zovi mi ime..." i ubiše nas emocije i nostalgija načisto...
he,he,he...jedva čekam majčicu
@ sun56 Letos odosmo da gledamo Lucky-ja u Staroj Pazovi kad ono N. Belan i škvadra .... zvezde večeri. Dobro smo se držali (ja i gospođa)do 3-4 pesme
kad krete "U modroj zori ne zovi mi ime..." i ubiše nas emocije i nostalgija načisto...
he,he,he...jedva čekam majčicu
- fadill
#912 Re: Rockabilly - Psychobilly
supersuckers (tuscon, u.s.a.) + Nashville Pussy (atlanta, u.s.a.)
25. februar 2009 - beograd @ skc
ne zna se 100% dal ce bit u SKC-u i ne zna se cjena karte ma da se shushka da ce bit mozda i do 25 evra
al goricje!
dan prije bi trebali svirat u Zagrebu
zivli!
25. februar 2009 - beograd @ skc
ne zna se 100% dal ce bit u SKC-u i ne zna se cjena karte ma da se shushka da ce bit mozda i do 25 evra
al goricje!
dan prije bi trebali svirat u Zagrebu
zivli!
- morbilly
#913 Re: Rockabilly - Psychobilly
Joooj, ti supersakrsi utupili već 2 puta u zege.
Prepretenciozno i neutemeljeno.
Labe, majica ti je super, samo nitko ne smije reći drugačije kad nam je šalješ
Ja ću ipak predložiti da treće izdanje bude sajko, a ne roka
No, bez obzira, neviđeno si obazriv prema nama, ekipi!
Pozzz i hvala
Prepretenciozno i neutemeljeno.
Labe, majica ti je super, samo nitko ne smije reći drugačije kad nam je šalješ
Ja ću ipak predložiti da treće izdanje bude sajko, a ne roka
No, bez obzira, neviđeno si obazriv prema nama, ekipi!
Pozzz i hvala
- lab3352
#914 Re: Rockabilly - Psychobilly
Morbilly ... dobra ti ova "ali niko ne smije reci nista"
... Iduca bude u psychobilly fazonu ... ovo je vise rockabilly, jer sam ja vise na toj strani ... A sinoc sam imao veoma dobru vecer. Dosla ekipa, imao jednu bocu Johnny Šetača, koja je bila previse nervozna, pa smo do 04:30 jutros sjedili. Povod je inace bio sto sam prije nekog vremena nabavio gramofonsko predpojačalo "Cambridge Audio" i napokon spojio Stanton gramofon na njega ... Cekao sam skoro mjesec dana da se ekipa skupi pa da spojim novi audiofilski dio u svom hi fi sistemu (da, jesam, audiofil sam i gradim svoj sistem vec nekih deset godina). Za ovu priliku sam odvojio iz svoje kolekcije od nekih 2500 LP-a neke ploce, koje dugo nisam cuo i to su bili The Band "Last Waltz", Muddy Waters "Fathers And Sons", Duke Elington meets Count Basie Orchsetra, Gary Burton Quartet i posebno Rockabilly Stars vol. 01. Pazi ovoga popisa:
Side A:
01 Carl Smith: "Cut Across Shorty"
02 Scotty Moore: "Milkcow Blues"
03 Bob Luman: "Mystery Train"
04 Mac Curtis: "Honey Don't"
05 Carl Perkins: "State Of Confusion"
06 Johnny Cash: "I Will Rock And Roll With You"
Side B:
01 Carl Perkins: "Sorry Charlie"
02 Allan Rich: "Break Up"
03 Rick Nelson: "Almost Saturday Night"
04 Charlie Rich: "Big Boss Man"
05 Charlie Rich: "No Headstone On My Grave"
06 Charlie Rich: "I Feel Like Going Home"
Morao sam ovo da napisem, jer je ova ploca tri puta se izvrtila na na gramofonu. Posebno posljednja numera "I Feel Like Going Home", koja je nevjerovatno snimljena. Cuje se kako svira po zicama, kako pomice stolicu, n e v j e r o v a t n a atmosfera. Jos smo na kraju oko 03:30h poceli da gledamo "Sretno Dijete" film o novom valu u ZG ... Sve u svemu jedno veoma dobro vece ... Imam par slika s novim audiofilskim dodatkom u mom sistemu, pa to postavim tokom iduce sedmice...
Lab3352
Side A:
01 Carl Smith: "Cut Across Shorty"
02 Scotty Moore: "Milkcow Blues"
03 Bob Luman: "Mystery Train"
04 Mac Curtis: "Honey Don't"
05 Carl Perkins: "State Of Confusion"
06 Johnny Cash: "I Will Rock And Roll With You"
Side B:
01 Carl Perkins: "Sorry Charlie"
02 Allan Rich: "Break Up"
03 Rick Nelson: "Almost Saturday Night"
04 Charlie Rich: "Big Boss Man"
05 Charlie Rich: "No Headstone On My Grave"
06 Charlie Rich: "I Feel Like Going Home"
Morao sam ovo da napisem, jer je ova ploca tri puta se izvrtila na na gramofonu. Posebno posljednja numera "I Feel Like Going Home", koja je nevjerovatno snimljena. Cuje se kako svira po zicama, kako pomice stolicu, n e v j e r o v a t n a atmosfera. Jos smo na kraju oko 03:30h poceli da gledamo "Sretno Dijete" film o novom valu u ZG ... Sve u svemu jedno veoma dobro vece ... Imam par slika s novim audiofilskim dodatkom u mom sistemu, pa to postavim tokom iduce sedmice...
Lab3352
- Don Karlos
#915 Re: Rockabilly - Psychobilly
"I feel like goin' home" je meni vjerovatno najbolja Charlijeva stvar(uz još "Who will the next fool be"),a snimljena je slučajno!(ovaj nije ni znao da ga se snima...)Nikad nisam naišao na tu pjesmu u njegovoj verziji,nigdje drugdje...Mislim da je izašla samo na toj "čudnoj" kompilaciji...Zašto čudnoj?Na te dvije kompilacije je nagurano svakakvih bedastoća,ali i genijalnosti i to sve iz vremenenskog razdoblja od 20 g,tako da su produkcije pojedinih stvari totalno drugačije...Moja ploča se uglavnom izlizala na Charliju...
- lab3352
#916 Re: Rockabilly - Psychobilly
Da, tacno, to je inace dupla ploca, ali ja sam naveo samo drugu plocu. Prvu plocu sam izgubio negdje i nekada (mada i danas mislim da mi je ukradena tokom jednog predratnog derneka) ... I slazem se s Don Karlosom, ona jeste najbolja numera na albumu, veoma cudno snimljena, veoma cudne atmosfere (nisam znao za podatak da nije znao da se snima numera). Sve u svemu ploca je dobra ... Danas odmaram kući, kao i sutra, a onda nazad na posao ...
Lab3352
Lab3352
- Don Karlos
#917 Re: Rockabilly - Psychobilly
Vjerovatno mislimo isto,ali se drugačije izražavamo...To su dva dvostruka albuma.Dali tebi fali pola od jednog ili jedan cijeli... 
- morbilly
#918 Re: Rockabilly - Psychobilly
Date
Wednesday, December 31st 2008
Event
Wild New Years Eve Psychobilly Night
Line Up
The Caravans, Generation Mongoloid
Event
Line Up
- fadill
#919 Re: Rockabilly - Psychobilly
Drugi program HTV, ponedjeljak, 24.11.2008.
00:25 Garaža: Erotic Biljan & His Hretics
- sun56
#920 Re: Rockabilly - Psychobilly
gledao, i slušao poslije Sonicse do sitnih satifadill wrote:Drugi program HTV, ponedjeljak, 24.11.2008.
- fadill
#921 Re: Rockabilly - Psychobilly
i ja sam docheko ...jebem ti rukomet hah
i snimio je moj jaran valjda nisam se jos chuo s njim
dosta su odsvirali pjesama u tako malo vremena
super bi
i snimio je moj jaran valjda nisam se jos chuo s njim
dosta su odsvirali pjesama u tako malo vremena
super bi
- morbilly
#922 Re: Rockabilly - Psychobilly
Uhhh, sad vidjeh da sam ovdje ispustio napisati mjesto događaja.morbilly wrote:Date
Event
Line Up
Naime, gig će biti u kul klubu Pieffe Factory, Gorizia, ITA (stara Gorica na granici Italije i janezovine).
Vlasnik kluba je i frontmen O.S D.S.-a, super tip, jednom nas je fino ugostio.
A u subotu, 29.11. u klubu Time u zegeu (Malešnica) sviraju dva izvrsna garaž rok demo benda: Roadkill Exotix i Eichman Family
- fadill
#923 Re: Rockabilly - Psychobilly
OSDS onaj niski mishicjavi lik sa dean gitarom? treba svira bas? nisam znao da drzi klub...super
inache su bash brzi i zestoki
Eichmann znam Goran i ekipa...wcif, babies...sviraju isto u spunku sa biljanom ako vecj nisu
inache su bash brzi i zestoki
Eichmann znam Goran i ekipa...wcif, babies...sviraju isto u spunku sa biljanom ako vecj nisu
Last edited by fadill on 26/11/2008 12:23, edited 1 time in total.
- fadill
- lab3352
#925 Re: Rockabilly - Psychobilly
Here I am ... Malo odmora, koji sam proveo u ucenju i preslusavanju ploča ... Trud se isplatio, ispit polozen, ploce djelimicno preslusane. Posto duzi period nisam imao gramofon (tacnije prodao Numarka, pa kontao da skupim lovu za neki bolji hi fi gramofon, sto nije poslo za rukom, pa sam kupio Stanton), onda sam se malo zadao da rovim ploce i pronađem Eddie Cochran 12" maxi ep s 4 numere s reklame za Levi's 501 i to sam vrtio nekoliko puta. Sto se tice Rockabilly ploce, Don Karlos, upravu si ... Ja imam vol. 01 i samo jednu plocu (broj 2) jer mi je prva ukradena. Nisam imao Vol 02 i ne znam sta se nalazi na njemu. Ovo sto mi je ostalo, ostao je bolji dio
...
Sinoc sam gledao kretena koji glumi da je Ali G. na Pink TV. Inace sam ostao na toj emisiji jer sam vidio svoga idola iz djetinstva Dr. Nele Karajlić da mu je gost. I imao sam zelju da napisem nesto o tome, ali sam preskocio ...
Postavio sam jedan fin download na blogu, a nova kompilacija uskoro, prije kraja ove sedmice ...
Lab3352
Sinoc sam gledao kretena koji glumi da je Ali G. na Pink TV. Inace sam ostao na toj emisiji jer sam vidio svoga idola iz djetinstva Dr. Nele Karajlić da mu je gost. I imao sam zelju da napisem nesto o tome, ali sam preskocio ...
Postavio sam jedan fin download na blogu, a nova kompilacija uskoro, prije kraja ove sedmice ...
Lab3352