Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
mamba

#901 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by mamba »

Lesli Eldridž wrote:Ma pokušavao sam to, ali na rastanku smo se jučer poljubili, onako prijateljski, kazala mi je:"Ne daj se i čuvaj se molim te. Imaš ti druga." Mislila je na sebe kao mog druga. Pošli smo bili na kafu, nazvala je njena mama, kazala joj je da ide na kafu s mnom. Kazala joj je nervoznim glasom uz nervozno gestikuliranje:"Pa mama, valjda mogu da popijem kafu sa svojim bivšim mužem." Završiše razgovor i onda mi je rekla da mora kući. Kaže da je dobro otplakala preklani, da je ispatila se, ali da je to sada kao ladicu pospremila i da je to završena priča. Ja odgovorih:"Misliš da je meni bilo drugačije?" KAzala je da ja uvijek u njoj imam druga i da ću naći (smotati) već neku drugu. Rekoh joj: "Nikad više to neće biti isto." I onda idu one njene riječi:"Čuvaj se molim te. Imaš ti uvijek druga." Poljubismo se, a ja nikakav na svoju stranu. Isključen joj mobitel, šaljem poruku da prije nego ode u inostranstvo odemo na kafu, šaljem i mail. Evo opet ću skoro zaplakat'. Puklo me pravo, suze idu same na oči i jutros. A sâm sam inicirao razvod, nisam mogao više da spašavam vezu od njezine mame. Pokušavao, borio se k'o lav, majke mi, ali nije išlo. Prvo ljeto bez nje mi bilo k'o neko olakšanje, otišao na more 10 dana, proveo se fino. Ali opet gledam na otok preko puta i znam da je ona tamo u svojoj kući. Ali opet mi k'o lakše bez nje. I prijatelj se razvodio, pa pružali utjehu jedan drugom. Pa jurcaj autom, pa na motor duž obale, malo adrenalina, super mi bilo. Tu jesen se i sudski razvedoh, mjesec prije ročišta telefon mi je samo registrovao da me je zvala, nisam čuo da je zazvonio. Nisam znao šta da kažem pa je ne nazvah, bio sam povrijeđen. Prošlo ljeto, drugo bez nje, ja sjeban pravo. Prijatelj mi otišao na more gdje i ona bude i to me podsjeti. Šetam stalno gradom u nadi da ćemo se sresti da se ispričamo da je barem još jednom vidim, ne sretoh je. Prođe ljeto dođe evo i zima i kad se sretosmo ja ne znam šta da kažem. Lijepa je i dalje. Moja A. kakvu sam je vazda znao. Nemam nikakvih iluzija da ćemo više ikada biti skupa, znam da to nije moguće, sâm sam izašao iz braka, ali nemam više sreće. Skućen sam, kupio novo auto, super posao, ali duša je ranjena. Ovo od juče me je slomilo. Nisam je nikad prebolio... To tek sada vidim.

Tvoj me post jutros kad sam ga procitala pravo s...., a onda :x Cini mi se da si ti glavni krivac ovakve situacije, a sada pokusavas praviti od sebe zrtvu. Tebi je tesko :? :? :? Mislim, razvoditi se zbog necije mame. Sve je u zivotu jednostavno 8) samo kada tako poslazemo stvari. Tebi da je stvarno stalo do te osobe ne bi se razvodio, dernecio po moru, a sve zbog njene mame :-) :-) . Izvini u tome ne vidim nikakav smisao. Mogu misliti kroz sta je sve ona prosla, izvini sto ti ovo ovako kazem ali bas si ispao zadnji supak. Mislim da te ona jos uvijek voli, ali poslije svega sto si joj napravio normalno je da ima distancu, i da ti ne odgovara na poruke i mail. Ako je volis potrudi se , nije prvi put da se neko dvaputa zeni/udaje za istu osobu. Nemoj imati taj negativni stav na samom startu. Sve sam zajebao, eto sada patim jer nemoguće je da nas dvoje budemo skupa. Pokusaj, potrudi se, otidji za njom u tu drugu drzavu (pitam se zbog cega li je otisla tako daleko), zaboravi na njenu mamu, jer dvaputa je sigurno ne mozes izgubiti. Zajebao si jebiga, ne ocekujes valjda da se ona sada trudi oko tebe? Ako ni tada nista ne bude, onda sebi priusti taj depresivni period.
SsTtEeLlAa

#902 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by SsTtEeLlAa »

mamba wrote: Tvoj me post jutros kad sam ga procitala pravo s...., a onda :x Cini mi se da si ti glavni krivac ovakve situacije, a sada pokusavas praviti od sebe zrtvu. Tebi je tesko :? :? :? Mislim, razvoditi se zbog necije mame. Sve je u zivotu jednostavno 8) samo kada tako poslazemo stvari. Tebi da je stvarno stalo do te osobe ne bi se razvodio, dernecio po moru, a sve zbog njene mame :-) :-) . Izvini u tome ne vidim nikakav smisao. Mogu misliti kroz sta je sve ona prosla, izvini sto ti ovo ovako kazem ali bas si ispao zadnji supak. Mislim da te ona jos uvijek voli, ali poslije svega sto si joj napravio normalno je da ima distancu, i da ti ne odgovara na poruke i mail. Ako je volis potrudi se , nije prvi put da se neko dvaputa zeni/udaje za istu osobu. Nemoj imati taj negativni stav na samom startu. Sve sam zajebao, eto sada patim jer nemoguće je da nas dvoje budemo skupa. Pokusaj, potrudi se, otidji za njom u tu drugu drzavu (pitam se zbog cega li je otisla tako daleko), zaboravi na njenu mamu, jer dvaputa je sigurno ne mozes izgubiti. Zajebao si jebiga, ne ocekujes valjda da se ona sada trudi oko tebe? Ako ni tada nista ne bude, onda sebi priusti taj depresivni period.
@ mamba :thumbup: ....... apsolutno se slazem s tobom ... mislim da Lesli zaista nisi trebao tek tako da je pustis da ode, pa da su vam se u zivot mijesale i njena mama, tetka i ko sve ne .... ako je zaista volis, a evo kazes da jos uvijek Da .. onda brate dragi poduzmi nesto ...... ako nista trebao si tada kad ste se vidjeli sjesti i popricat s njom, a ne mama je zove da ide kuci i ti to tek tako pustis da prodje .... mislim da nisi borac bio uopste... od pisanja ovdje na forumu nemas skoro pa nista....imas, trenutno ti bude lakse, ali za par dana ce te opet uhvatit taj sjeb i sta onda .... procitala sam da zalis zbog toga da si nesto drugacije mogao uradit ...pa uradi, za to vjeruj mi nikad nije kasno ... sretno :)
Lesli Eldridž

#903 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

Ma dobro jesam se raspizdio da izvinete na izrazu. Ne kažem da sam i ja cvječka, daleko od toga, ali kako neko napisa danas, neke se odluke ne mogu ispraviti... Da sam..., ako sam..., mogao sam... Ne tražim sada da neko presuđuje jasam li ja bio u pravu ili moja bivša, ali neki od vas znaju kakav je to bio sjeb, kad poslije dvije godine zabavljanja i par mjeseci braka sve pukne. Sad kad pišem pustim sebi malo muzike, a tek tada se sjebem. Evo mi Falco otpjeva Falco svoju baladu Coming Home i eto nije mi baš lakše. Ne krikikujem ni nju, plakala je i ona i molila sve ispočetka da ide, ali ja jednostavno nisam imao snage za to. Jednom mi je i mama rekla:"Pa možda si joj mogao i vjerovati, pružiti šansu, možda možeš sa njom." Rekao sam joj:"Molim te nemoj mi pristajati na muku." Mama je jednom prilikom kad je sve puklo gorko zaplakala. Znam da su svi sekirali na obje strane. Ali to je bilo prije gotovo dvije godine. Znam da je učinjena nepopravljiva šteta, ne bi više bilo fer ni prema kome da se to opet razvlači. Previše je suza proliveno zbog svega. Sada niko ne plače, ali se ja sve više žderem zbog svega što je bilo. Znate moja buvša je bila vrlo vezana za majku, to je ok, tako itreba da bude, roditelj je roditelj. Njena majka se jeste petljala u baš sve, ja svoje baš nisam puno petljao u to. Još dok smo se zabavljali bilo je problema. Vjerujte ja sam uvijek vadio kestenje iz vatre. Jesam griješio, nisam primao savjete dobronamjernih ljudi, sve sam radio po svom, ali u najboljoj namjeri i nikada nije bilo nešto katastrofalno. Moji su npr. znali da se nešto dešava kad bih došao kući neraspoložen. Ovo pišem o zabavljanju. Opet sam je zvao, dva, tri puta i ona mene... Ali to nisu bile neke svađe, jednostavno smo se znali sporiječkati oko bezvezarija, ništa opasno. Ali kako je ona reagovala kad je pod uticajem svoje mame. Nevjerovatno je to. Ja sam čak bio pozivan da se preselim kod njene mame (ima ogroman stan u centru grada), da ne tražimo stan ni za kupovinu, ni za rentanje. To sam uvijek odbijao. Morali smo biti izdvojeni bez ikakvih uticaja sa strane. Čak je i bivša punica navodno bila pristala da zamijeni stan u centru za kuću. I to sam odbio, iako su bile gledale šta će kupiti. Veza se klimala i kad sam bio našao stan da kupim. Fin jednosoban stan 42 kvadrata po smiješnoj cijeni od 1400 km/m2. Gradačačka ulica. I tu se stara umiješala, jer eto ne može kćerka da tu stanuje, jer veš mašina mora u hodnik a ne u banju. Već se skoro bio dogovorio za kupovinu, ljudima se žurilo. Tada je veza ozbiljno zaljuljana i više nikad nije bilo kao u početku. Hajde kontam nema veze, nećui ja sa njom živit ja volim A.,a ne njenu mamu, neću sa starom živjeti. Ne kupi se stan, ona ode na more bez mene (imaju kuću na moru, od tamo je i porijeklom moja bivša sa jedne strane). Ja ko jado zadnji sjeban ostadoh i ne odoh te godine na more. Sljedeće godine se i vjenčasmo, i znate šta joj je stara rekla? Rekla joj je:"Udaj se ti kćeri, ali te upozoravam nemoj se samo razočarati!!!" Ja kad ljubljenu zovnem na kućni telefon neće da priča sa mnom, već poturi unuka, a dijete kaže da neće nana sa mnom da priča. Kotrlja se to nekako, ja organizujem vjenčanje. I to kakvo vjenčanje. Sve je bilo kako je ona htjela. Hajd' neka je kontam, to je jednom u životu (a eto meni ipak izgleda nije, a možda i jeste ko zna sad). Rentamo stan u centru, savršeno sve. Vraćamo se sa medenog mjeseca (Dubrovnik), a stara metnu ručak i u svoju sobu. Ne kažem ja ništa. Miješala se u sve živo, ja upozoravao da to ne valja, vrijeđala me nipodaštavanjem. Osjećao sam se k'o krme u Teheranu. I onda moja žena prekardaši i reče da ide malo na more na ljeto,ali sa mamom. Rekoh: "E onda imaš ti mamicu i taticu, a mene više nemaš." I ja preko vrata. Zvala me kući kod mojih, ja na put idem ujutro, samo hladno kažem da više nema ljubavi, jer ne mogu više. Nisam se onda mogao ponovo sresti sa njom, jer znam da bih se ponovo vratio. Činilo mi se da je samo htjela da ima dijete koje će da zaima i vrati se mami, a ti Lesli jedi govna. Možda je to bila pogrešna procjena, pa eto nek' sad svi znaju. Kako sam došao do toga da hoće samo dijete duža je priča ne mogu sada o tome. E sad da sam se zeznuo proganjalo me je manje ranije, nego sada. A u pravu ste za ono dernečenje na moru. Stvarno je po gradu kružila priča da smo se nas dvojica automobilista i motordžija otišli provoditi po moru, a ostavili žene. A nije bogami samo smo se resetovali malo.
SsTtEeLlAa

#904 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by SsTtEeLlAa »

Falcon wrote:
SsTtEeLlAa wrote:
mamba wrote: Tvoj me post jutros kad sam ga procitala pravo s...., a onda :x Cini mi se da si ti glavni krivac ovakve situacije, a sada pokusavas praviti od sebe zrtvu. Tebi je tesko :? :? :? Mislim, razvoditi se zbog necije mame. Sve je u zivotu jednostavno 8) samo kada tako poslazemo stvari. Tebi da je stvarno stalo do te osobe ne bi se razvodio, dernecio po moru, a sve zbog njene mame :-) :-) . Izvini u tome ne vidim nikakav smisao. Mogu misliti kroz sta je sve ona prosla, izvini sto ti ovo ovako kazem ali bas si ispao zadnji supak. Mislim da te ona jos uvijek voli, ali poslije svega sto si joj napravio normalno je da ima distancu, i da ti ne odgovara na poruke i mail. Ako je volis potrudi se , nije prvi put da se neko dvaputa zeni/udaje za istu osobu. Nemoj imati taj negativni stav na samom startu. Sve sam zajebao, eto sada patim jer nemoguće je da nas dvoje budemo skupa. Pokusaj, potrudi se, otidji za njom u tu drugu drzavu (pitam se zbog cega li je otisla tako daleko), zaboravi na njenu mamu, jer dvaputa je sigurno ne mozes izgubiti. Zajebao si jebiga, ne ocekujes valjda da se ona sada trudi oko tebe? Ako ni tada nista ne bude, onda sebi priusti taj depresivni period.
@ mamba :thumbup: ....... apsolutno se slazem s tobom ... mislim da Lesli zaista nisi trebao tek tako da je pustis da ode, pa da su vam se u zivot mijesale i njena mama, tetka i ko sve ne .... ako je zaista volis, a evo kazes da jos uvijek Da .. onda brate dragi poduzmi nesto ...... ako nista trebao si tada kad ste se vidjeli sjesti i popricat s njom, a ne mama je zove da ide kuci i ti to tek tako pustis da prodje .... mislim da nisi borac bio uopste... od pisanja ovdje na forumu nemas skoro pa nista....imas, trenutno ti bude lakse, ali za par dana ce te opet uhvatit taj sjeb i sta onda .... procitala sam da zalis zbog toga da si nesto drugacije mogao uradit ...pa uradi, za to vjeruj mi nikad nije kasno ... sretno :)
Ma vi najbolje znate ko je krivac a ko zrtva :P Ocito je da se svrstavate na njenu stranu samo jer je zensko. Kao neko tko nazalost zna koliko pogubno moze djelovati bilo koji vanjski faktor na vezu a napose necija majka kazem vam da to i nije tako lako.
aposulotno nisam stala na njenu stranu zato sto je zensko .. vec iz njegove price samo sam zakljucila da ju je pustio lako da ode ..... sto ni malo ne odobravam ... vidis da je covjek jos uvijek voli i da pati za njom ... . a za ovo mijesanje sa strane. ... znam ( iz licnog iskustva ) da nije ni malo prijatno i da se tesko s tim izboriti ... ali ako se neko voli i ako se zeli sa nekim biti, onda se boris protiv toga svim silama , ne pustis da drugi upravlja tvojim zivotom
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#905 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by anjusha »

Nevezano za Leslijevu pricu, sorry drug....
Jednostavno mi je dosta vise ove borbe. Ne mogu vise, jednostavno nikako. Svaki put se desava isto. Upoznam nekog, sve je divno i krasno na pocetku, ma divno... Ucini sve sto treba, kaze sve sto je potrebno i onda... Kao da to vise nije ista osoba. Osvojio me, prestao se truditi...Npr: Izlazi sa prijateljima na svoj rodjendan, meni kaze da je umoran i da rodjendansko pice ostavimo za drugi dan. Jesam hja sugava? jesam mogla izaci sa tim prijateljima i sa njim za njegov fu**** rodjendan?
Ako je veza na daljinu u pocetku salje webcam, zove na telefon, svaki dan na msnu po 5-6 sati, da se na kraju desi ne pricamo skoro uopce vise, nego samo ono kako si- dobro sam i to je to...
Pun mi je K toga vise... Umorna sam od tih prica: tok te lovim super sam, kad te ulovim jebe mi se... Ne mogu vise.
Daj da jednom jedan bude isti, kako prvi dan tako zadnji. Daj da se zbog jednog ne pitam- sta mu je? Daj da jedan ostane....
Ne znam, ali stvarno mi je dosta.... I jako jako sam tuzna i razocarana, i da, srce mi je slomljeno i sta da vam vise kazem...
Sorry drug, Lesli, svi mi imamo svoj krst koji nosimo. Tebi sretno sa tvojim, a valjda cu se i ja snaci sa ovim ...
Lesli Eldridž

#906 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

anjusha wrote:Nevezano za Leslijevu pricu, sorry drug....
Jednostavno mi je dosta vise ove borbe. Ne mogu vise, jednostavno nikako. Svaki put se desava isto. Upoznam nekog, sve je divno i krasno na pocetku, ma divno... Ucini sve sto treba, kaze sve sto je potrebno i onda... Kao da to vise nije ista osoba. Osvojio me, prestao se truditi...Npr: Izlazi sa prijateljima na svoj rodjendan, meni kaze da je umoran i da rodjendansko pice ostavimo za drugi dan. Jesam hja sugava? jesam mogla izaci sa tim prijateljima i sa njim za njegov fu**** rodjendan?
Ako je veza na daljinu u pocetku salje webcam, zove na telefon, svaki dan na msnu po 5-6 sati, da se na kraju desi ne pricamo skoro uopce vise, nego samo ono kako si- dobro sam i to je to...
Pun mi je K toga vise... Umorna sam od tih prica: tok te lovim super sam, kad te ulovim jebe mi se... Ne mogu vise.
Daj da jednom jedan bude isti, kako prvi dan tako zadnji. Daj da se zbog jednog ne pitam- sta mu je? Daj da jedan ostane....
Ne znam, ali stvarno mi je dosta.... I jako jako sam tuzna i razocarana, i da, srce mi je slomljeno i sta da vam vise kazem...
Sorry drug, Lesli, svi mi imamo svoj krst koji nosimo. Tebi sretno sa tvojim, a valjda cu se i ja snaci sa ovim ...
To je to. Ne može čovjek više da se bori. I ja san tako mislio, pa jebemu, nije samo moj ovaj brak/veza. Svi se moraju potruditi. E onda se čovjek počne pitati zašto se partner(ica) ne trudi, kakve su namjere iza toga što se (ne)radi. Kad jednom crv sumnje proradi, nije dobro. Npr. u mome slučaju je pored njene majke dobranu ulogu imala i njena snaha koja je sve određivala i bratu joj. Probala je i meni onako hinjski. Ja sam rekao da je mora iz naše priče odmah isključiti. I onda se ustvari otkrilo i ogolilo da njena mama ipak vodi glavnu igru. K'o kontala je da izgubila sina koji je sad pod uticajem snahe, pa će eto zeta (mene) odgojiti za sebe. Mogla je možda i to da nije išla tako primitivno i grubo. Ali meni je vrhunac bio kad je rekla kćerki da bi mogla da se razočara. Pa ako je kćer već odlučila se za udaju bolje joj je bilo da šuti. I rekao sam joj da bi mi bili rahat kad bi otišli na drugi kontinenz ili planetu. Sad sam već uvjeren u to. A jeste mi žao što sam je pustio juče da ode bez da popijemo kafu. To je bila moja greška. Jednostavno sam bio šokiran i nisam reagovao u svom stilu, na prvu. Evo mi sad pjeva Demis Rusos - Good bye My Love Goodbye. Pokušava me sjebati, ali sad dođoh iz grada sa par piva i prilično sam smiren. Morao sam da izađem malo među ljude. Nije bilo loše. Ali šta će sutra biti, kakav ću biti ne znam. Planiram neki izlet, provozati se malo. By the way-danas sam nakon 24 h dobio poruku7izvještaj message not sent. Ne pali mobitel, ne javlja se. A stvarno samo želim da se ispričamo ništa više. Nije baš bila otkopana ratna sjekira, ali i da je bila mogli smo je zakopati do sada. Meni se čini da se boji svoje mame.
Lesli Eldridž

#907 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

anjusha wrote:Nevezano za Leslijevu pricu, sorry drug....
Zaboravih napisati da ti se zahvaljujem na finim riječima. Nije nam lako siguran sam, ali biće valjda bolje. Znam da sam se i ja trudio strašno, ali eto nije išlo. Kod mene je još bila i ljubomorna. Kakve mi je scene pravila zbog nepostojećih pogleda... Dobro sam u pameti ostao. A žao mi je i nje. Ako se više i ne uda, to je ipak zbog lošeg uticaja mame. A može biti i od prekida sa mnom. Ko zna šta će biti sa svima nama, ali stvarno nam želim svima sve najbolje i puno sreće.
nako u prolazu

#908 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by nako u prolazu »

SsTtEeLlAa wrote:

ma nedam te nikome tako pametnu ;)
SsTtEeLlAa

#909 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by SsTtEeLlAa »

nako u prolazu wrote:
ma nedam te nikome tako pametnu ;)
:) :kiss:
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#910 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Šeherzada »

Mozda i ja veceras dodjem u ovu sobu,ko zna sta ce mi se desiti.Veceras je dan koji tako dugo cekam,veceras cu ga vidjeti,biti s njim......I veceras ocekujem rasplet price.Ja i on-dva nekadasnja druga sada cemo biti posjetitelji tuznih prica ili vesele osobe koje smo inace i bili.....Toliko pitanja imam u sebi a nijedan odgovor.Toliko toga me muci,a nemam kome reci......Ali se iskreno nadam da ce proci....Makar na gore ali da ce se rijesiti ova slozena situacija
Lesli Eldridž

#911 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

@mamba, @SsTtEeLlAa šta sada da radim? Trebao sam da insistiram onda na kafi, da je privolim na razgovor kako tnam i umijem. Ali nisam. Isključen joj je mobitel, ko zna i gleda li više mail (nikad i nije imala neli običaj da ga često pregleda). Da je zovem na kućni broj kod mame, ne ide, sa tom ženom sam završio za sva vremena več davno. Ako je otišla u Zagreb, odmah poslije susreta u petak (prekjučer) ne znam joj broj mobitela u Hrvatskoj. Uuuu sad se sjeti, pa imam onaj broj za Hrvatsku (tomato ili nešto slično). Da li da je zovem. Ako je i tu nedostupna jer je još ovdje ili je možda promijenila tamo broj, šta da radim? Ne mogu da samo ovako propustim sve. Još uvijek imam neke brojeve od ljudi koji je poznaju, ali ne mogu sada da joj zovem brata, snahu, kumu (nju ni u ludilu). Ljudi moji šta sad da radin Volio bih je vidjeti i čuti. Ali sada kontam, ako nema ništa od toga, zašto joj pristajati na muku. Ko zna kako i ona sada živi. Dok je bila ovdje bila je slobodna, a sada ne znam, možda ima nekoga. Ne valja se vraćati natrag bez razloga, bez strategije, da svima sve kvarim. Imam svoj usud-volim je, voljet ću je uvijek, ali čini mi se nemoguće je ići natrag.
SsTtEeLlAa

#912 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by SsTtEeLlAa »

a znas li ti sta zapravo hoces ?

ne zelim da ti ja govorim sta treba da uradis ili ne .. ti to najbolje znas.... ja sam ti samo pokusala ukazat na gresku koju si uradio prije... nisi je trebao tako lako pustit ....ali sad, zaista ne znam sta da ti kazem, jednostavno ne zelim da uticem na tvoju odluku... ja znam sta bih ja uradila :) .... ti uradi onako kako ti srce kaze, to je jedino ono istinsko i pravo .... sve ostalo je manje vazno ....
Soul_Sista

#913 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Soul_Sista »

Sad kad je Lesli pojasnio pozadinu problema podsjeti me na onu pricu sto je jedna forumasica otvorila prije par sedmicu o starijem drugu sto ga je cura ostavila jer nije bila po mjerilu njegove mame :x :x
Mislim, ni ja ne bih htjela da imam neku zenturacu za svojim vratom koja ce pokusati svim nacinima da se uplice u moj brak.

Boze sacuvaj ljudi!!!
bhxxl

#914 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by bhxxl »

razveo sam se prije nakih 6 mjeseci , na zahtjev moje vec bivse supruge .. mislio sam da brakovi pucaju radi nedostatka ljubavi , svadja , prevara , umjesanosti drugih ljudi , ali onda se desi moj slucaj i skontam da ima jos jedan novi razlog barem za mene novi ... ostavljen sam kako kaze moja bivsa radi sitnica ... nista konkretno i veliko ali dovoljno da se rasturi brak , kao primjere navela je da ne ostavim recimo peskir na pravo mjesto , da ne koristim drvenu kasiku kada pripremam jaja u teflon tavi , da imam mali nered oko mog racunara , da ne sklanjam svoje stvari koje koristim iste sekunde vec prodje neko vrijeme , sto recimo nekada bas i nisam fizicki odmoran da ucestvujem u sedmicnom spremanju stana ili recimo sto propustim svoj red za pranje vesa... i kad me neko pita sa strane zasto smo se razveli ja nemam nikakav konkretan razlog da navedem.prvih mjeseci i dana nisam bas osjecaj neku tugu niti zalost zbog svega sto je se desilo ali sada se pocesto uhvatim u razmisljaju dali je sam stvarno toliko grijesio ... kako poslije svega se upustiti opet u brak ili vezu ? zrtvovao sam se za prosli toliko trudio sam da obezbijedim sve materijalno, i da se ni u cemu ne oskudijeva , neka dobra materijalna osnova za dobar brak , sada sam tek svjestan da sam isao predaleko sto se toga tice , za primjera radi samo 3 relativno nova auta sam kupio njoj , a da ne govorimo o ostalom ... haman da covjek nije ni svjestan situacije vec ga to pogodi tek nakon nekog vremena ...
saim_adka

#915 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 09:02, edited 2 times in total.
saim_adka

#916 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 09:02, edited 1 time in total.
SsTtEeLlAa

#917 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by SsTtEeLlAa »

bhxxl wrote:razveo sam se prije nakih 6 mjeseci , na zahtjev moje vec bivse supruge .. mislio sam da brakovi pucaju radi nedostatka ljubavi , svadja , prevara , umjesanosti drugih ljudi , ali onda se desi moj slucaj i skontam da ima jos jedan novi razlog barem za mene novi ... ostavljen sam kako kaze moja bivsa radi sitnica ... nista konkretno i veliko ali dovoljno da se rasturi brak , kao primjere navela je da ne ostavim recimo peskir na pravo mjesto , da ne koristim drvenu kasiku kada pripremam jaja u teflon tavi , da imam mali nered oko mog racunara , da ne sklanjam svoje stvari koje koristim iste sekunde vec prodje neko vrijeme , sto recimo nekada bas i nisam fizicki odmoran da ucestvujem u sedmicnom spremanju stana ili recimo sto propustim svoj red za pranje vesa... i kad me neko pita sa strane zasto smo se razveli ja nemam nikakav konkretan razlog da navedem.prvih mjeseci i dana nisam bas osjecaj neku tugu niti zalost zbog svega sto je se desilo ali sada se pocesto uhvatim u razmisljaju dali je sam stvarno toliko grijesio ... kako poslije svega se upustiti opet u brak ili vezu ? zrtvovao sam se za prosli toliko trudio sam da obezbijedim sve materijalno, i da se ni u cemu ne oskudijeva , neka dobra materijalna osnova za dobar brak , sada sam tek svjestan da sam isao predaleko sto se toga tice , za primjera radi samo 3 relativno nova auta sam kupio njoj , a da ne govorimo o ostalom ... haman da covjek nije ni svjestan situacije vec ga to pogodi tek nakon nekog vremena ...
jest da vecina nas zaista se jezi na te male sitnice, npr. ja mrzim kad skine svoje carape i umjesto da ih u kupatilu baci u prljavi ves, one zavrse u cosku sobe.. za poludit...:) ali te stvari i slicne tome zaista nisu razlog za razvod braka .... izgleda da je ta tvoja bivsa zena, zaista bila zesca cjepidlaka .....i mislim da koliko mi treba da prihvatimo necije pozitivne stvari treba i negativnosti da prihvatimo isto tako .. jbg to u vasem braku nije bio slucaj

Sto se ovoga tice kako da vjerujes u brak ili vezu ponovo, normalno je da poslije 6 mjeseci nakon razvoda ne vjerujes nikako... ali sam ja misljenja da s vremenom sve na svoje dodje, pa ces i ti nakon izvjesnog vremena opet pocet i voljet i da ces opet nekom dati priliku da udje u tvoj zivot ...... jednostavno zaboravi sta je bilo, jeste tesko ali moras, to iskustvo spremi negdje u ladicu svoje proslosti i kreni naprijed .. ovo iskustvo iskorisit kao dobru zivotnu skolu... zelim ti sve najbolje :kiss: :)
Last edited by SsTtEeLlAa on 01/02/2009 12:01, edited 1 time in total.
skojotovski

#918 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by skojotovski »

Lesli, prijatelju...mnogo me sjeba ova tvoja ispovijed...mnogo, prijatelju...

ako se tebi vec ne zove, ako imas zadrsku, javi se na PP, posalji broj "mame" ili taj broj u Zg...
zamoli prijatelja ili prijateljicu i neka oni pokusaju stupiti u kontakt s njom...svejedno...
najmanje sto covijek moze u ovakvim situacijama, jeste okrenuti par brojeva i pokusati udesiti susret.
vazno je da izbacis to iz sebe. a onda ako ne ide...nova stranica, prijatelju. tesko i hebeno, ali nista drugo ti ne preostaje.
ili na vrh bosmala pa ko sivi soko...

p.s.
i mani se tih srceparajucih pjesama.
jos vise sjebu covijeka.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#919 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by anjusha »

mamba wrote:
Lesli Eldridž wrote:Ma pokušavao sam to.... .

Tvoj me post jutros kad sam ga procitala pravo s...., a onda :x Cini mi se da si ti glavni krivac ovakve situacije, a sada pokusavas praviti od sebe zrtvu. Tebi je tesko :? :? :? Mislim, razvoditi se zbog necije mame. Sve je u zivotu jednostavno 8) samo kada tako poslazemo stvari. Tebi da je stvarno stalo do te osobe ne bi se razvodio, dernecio po moru, a sve zbog njene mame :-) :-) . Izvini u tome ne vidim nikakav smisao. Mogu misliti kroz sta je sve ona prosla, izvini sto ti ovo ovako kazem ali bas si ispao zadnji supak. Mislim da te ona jos uvijek voli, ali poslije svega sto si joj napravio normalno je da ima distancu, i da ti ne odgovara na poruke i mail. Ako je volis potrudi se , nije prvi put da se neko dvaputa zeni/udaje za istu osobu. Nemoj imati taj negativni stav na samom startu. Sve sam zajebao, eto sada patim jer nemoguće je da nas dvoje budemo skupa. Pokusaj, potrudi se, otidji za njom u tu drugu drzavu (pitam se zbog cega li je otisla tako daleko), zaboravi na njenu mamu, jer dvaputa je sigurno ne mozes izgubiti. Zajebao si jebiga, ne ocekujes valjda da se ona sada trudi oko tebe? Ako ni tada nista ne bude, onda sebi priusti taj depresivni period.
Ne slazem se sa tobom u jednoj, ali glavnoj stvari. Mogu se ljudi rastati i razvesti i nikad vise ne stupiti u kontakt zbog necije mame. I to zapravo nije ni tako rijetko kao sto se misli. Imam jednu jako blisku prijateljicu koja je bila u vezi sa momkom 5-6 godina, planirali vjencanje, kupili stan, uselili i na kraju prekinuli zbog-njegove mame. Ne mozes da shvatis koji je to pritisak i koji je to osjecaj kad nikad nisi nekome dovoljno dobar, kad te neko gleda sa niponistavanjem i kompleksom vece vrijednosti. Kad neko misli da ti ne znas ni kuhinjske krpe kupiti jer zaboga ne znas... Kad im je dolazila u posjetu, ona je dolazila kod "svog sina" jasno i glasno to dajuci do znanja, kao da moja prijateljica i ne postoji i sl.
Kakva indirektna ponizavanja je ona dozivljavala od te zene je za filma. A on? On nikad nije stao na njenu stranu iako je vidjeo tacno sta mu mati radi od djevojke. Pravdao je cak mamu nekim glupim razlozima: davno joj je muz(njegov otac) umro, on je sve sto ona ima... bla bla bla. A moja prijateljica je trpjela, svadjala se sa njim, pokusavala da mu dokaze da ce da zivot prozivi sa NJOM a ne sa mamom, da mora da stane uz nju i sl ali nista. I na kraju, nije vise mogla. Dala mu je trodnevni ultimatum za cijeg trajanja on nista nije uradio, i onda ga je ostavila. Nije joj bilo lako jer ga je voljela, smrsala je za 10 dana 10 kg. Uzasno! Ali s vremenom je sve to ostavila iza sebe i sad je sretno udata za covjeka koji je nosi na rukama i ima svekrvu koja zna koga je dobila u porodicu i zna da je cijeni kako ona zasluzuje. Nije da je moja prijateljica, ali je stvarno to jedno izuzetno bice.
A on? On napravio bebu nekakvoj lijevoj curi, njegova mati skoro dobila srcani kad je cula i na kraju se ozenio sa njom. Ta njegova zena nije mojoj prijateljici ni do koljena ni u kojem pogledu, ali valjda je mati na taj nacin i dobila sta je trazila, tj. zasluzila.
Ovo sve pricam da ti kazem da nije tako glup razlog prekinuti/razvesti se zbog necije mame. Njene ili njegove. I zapravo nije Leslijeva krivica sto se to desilo vec njena. Ako je ona vidjela da to njemu smeta i kako utjece na njega, trebala je jednom staviti tacku na to. Trebala se zauzeti sa svog muza i odbrusiti mami koji put pa bi prica bila drugacija. Ipak, kad se dvoje ljudi uzmu, oni grade sami svoj zivot ispocetka i NIKO NIKO ne bi trebao da se tu mijesa na bilo kakav nacin. A ako jedno od njih dvoje dopusti mijesanje trece strane onda mislim da mozda nije ni dovoljno zrelo za ozbiljni vezu/brak.
A sto se tice toga da bi Lesli trebao da se potrudi ako je jos voli, i da uradi i nemoguce, tu se slazem. Bolje i probati, pa pasti na nos, nego nikad ne probati i uvijek se pitati what if....
Lesli Eldridž

#920 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

bhxxl wrote:razveo sam se prije nakih 6 mjeseci , na zahtjev moje vec bivse supruge .. mislio sam da brakovi pucaju radi nedostatka ljubavi , svadja , prevara , umjesanosti drugih ljudi , ali onda se desi moj slucaj i skontam da ima jos jedan novi razlog barem za mene novi ... ostavljen sam kako kaze moja bivsa radi sitnica ... nista konkretno i veliko ali dovoljno da se rasturi brak , kao primjere navela je da ne ostavim recimo peskir na pravo mjesto , da ne koristim drvenu kasiku kada pripremam jaja u teflon tavi , da imam mali nered oko mog racunara , da ne sklanjam svoje stvari koje koristim iste sekunde vec prodje neko vrijeme , sto recimo nekada bas i nisam fizicki odmoran da ucestvujem u sedmicnom spremanju stana ili recimo sto propustim svoj red za pranje vesa... i kad me neko pita sa strane zasto smo se razveli ja nemam nikakav konkretan razlog da navedem.prvih mjeseci i dana nisam bas osjecaj neku tugu niti zalost zbog svega sto je se desilo ali sada se pocesto uhvatim u razmisljaju dali je sam stvarno toliko grijesio ... kako poslije svega se upustiti opet u brak ili vezu ? zrtvovao sam se za prosli toliko trudio sam da obezbijedim sve materijalno, i da se ni u cemu ne oskudijeva , neka dobra materijalna osnova za dobar brak , sada sam tek svjestan da sam isao predaleko sto se toga tice , za primjera radi samo 3 relativno nova auta sam kupio njoj , a da ne govorimo o ostalom ... haman da covjek nije ni svjestan situacije vec ga to pogodi tek nakon nekog vremena ...
Da u pravu si za to da se tek kasnije čovjek pita i fata za glavu.
Lesli Eldridž

#921 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

skojotovski wrote:Lesli, prijatelju...mnogo me sjeba ova tvoja ispovijed...mnogo, prijatelju...

ako se tebi vec ne zove, ako imas zadrsku, javi se na PP, posalji broj "mame" ili taj broj u Zg...
zamoli prijatelja ili prijateljicu i neka oni pokusaju stupiti u kontakt s njom...svejedno...
najmanje sto covijek moze u ovakvim situacijama, jeste okrenuti par brojeva i pokusati udesiti susret.
vazno je da izbacis to iz sebe. a onda ako ne ide...nova stranica, prijatelju. tesko i hebeno, ali nista drugo ti ne preostaje.
ili na vrh bosmala pa ko sivi soko...

p.s.
i mani se tih srceparajucih pjesama.
jos vise sjebu covijeka.
Hvala ti na savjetima, nešto ću od toga skontat. A pjesme su mi sve takve. Jebiga čitav život služam takve pjesme. Sad u autu na sticku Angie, Goodby Rubby Tuesday, Chris De Burgh, Bonnie Tyler Total Eclipse Of the Heart, i ostalo. Moram mijenjati muziku. Evo sad je Bilča Dont Dream Its Over :roll: ,a momentalno je
Cutting Crew - I Just Died in Your Arms. Jebi ga malo ću mijenjati repertoar. Hvala. :thumbup:
Lesli Eldridž

#922 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

anjusha wrote:
mamba wrote:
Lesli Eldridž wrote:Ma pokušavao sam to.... .

Ne slazem se sa tobom u jednoj, ali glavnoj stvari. Mogu se ljudi rastati i razvesti i nikad vise ne stupiti u kontakt zbog necije mame. I to zapravo nije ni tako rijetko kao sto se misli. Imam jednu jako blisku prijateljicu koja je bila u vezi sa momkom 5-6 godina, planirali vjencanje, kupili stan, uselili i na kraju prekinuli zbog-njegove mame. Ne mozes da shvatis koji je to pritisak i koji je to osjecaj kad nikad nisi nekome dovoljno dobar, kad te neko gleda sa niponistavanjem i kompleksom vece vrijednosti. Kad neko misli da ti ne znas ni kuhinjske krpe kupiti jer zaboga ne znas... Kad im je dolazila u posjetu, ona je dolazila kod "svog sina" jasno i glasno to dajuci do znanja, kao da moja prijateljica i ne postoji i sl.
Kakva indirektna ponizavanja je ona dozivljavala od te zene je za filma. A on? On nikad nije stao na njenu stranu iako je vidjeo tacno sta mu mati radi od djevojke. Pravdao je cak mamu nekim glupim razlozima: davno joj je muz(njegov otac) umro, on je sve sto ona ima... bla bla bla. A moja prijateljica je trpjela, svadjala se sa njim, pokusavala da mu dokaze da ce da zivot prozivi sa NJOM a ne sa mamom, da mora da stane uz nju i sl ali nista. I na kraju, nije vise mogla. Dala mu je trodnevni ultimatum za cijeg trajanja on nista nije uradio, i onda ga je ostavila. Nije joj bilo lako jer ga je voljela, smrsala je za 10 dana 10 kg. Uzasno! Ali s vremenom je sve to ostavila iza sebe i sad je sretno udata za covjeka koji je nosi na rukama i ima svekrvu koja zna koga je dobila u porodicu i zna da je cijeni kako ona zasluzuje. Nije da je moja prijateljica, ali je stvarno to jedno izuzetno bice.
A on? On napravio bebu nekakvoj lijevoj curi, njegova mati skoro dobila srcani kad je cula i na kraju se ozenio sa njom. Ta njegova zena nije mojoj prijateljici ni do koljena ni u kojem pogledu, ali valjda je mati na taj nacin i dobila sta je trazila, tj. zasluzila.
Ovo sve pricam da ti kazem da nije tako glup razlog prekinuti/razvesti se zbog necije mame. Njene ili njegove. I zapravo nije Leslijeva krivica sto se to desilo vec njena. Ako je ona vidjela da to njemu smeta i kako utjece na njega, trebala je jednom staviti tacku na to. Trebala se zauzeti sa svog muza i odbrusiti mami koji put pa bi prica bila drugacija. Ipak, kad se dvoje ljudi uzmu, oni grade sami svoj zivot ispocetka i NIKO NIKO ne bi trebao da se tu mijesa na bilo kakav nacin. A ako jedno od njih dvoje dopusti mijesanje trece strane onda mislim da mozda nije ni dovoljno zrelo za ozbiljni vezu/brak.
A sto se tice toga da bi Lesli trebao da se potrudi ako je jos voli, i da uradi i nemoguce, tu se slazem. Bolje i probati, pa pasti na nos, nego nikad ne probati i uvijek se pitati what if....
Hvala na savjetu nekako ću valjda naći načina, da je kontaktiram. Evo došao sad sa Bjelašnice. Malo ispuh'o gore, pa ići ću dalje da je kontaktiram.
Lesli Eldridž

#923 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

Ako još ima ljubavi sa obje strane, probaj ponovo. Kod tebe je to friškije nego kod mene. Sretni i javljej se dalje,ako šta uradiš. Ja poslije skoro 2 godine nisam u stanju da počnem drugu vezu. Jebi ga volim je, ne mogu dalje...
bhxxl

#924 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by bhxxl »

hvala na savjetima i podrsci ... nemam pojma vjeruj ... sve mi je nakako kao veoma ruzan san ....
Lesli Eldridž

#925 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

bhxxl wrote:hvala na savjetima i podrsci ... nemam pojma vjeruj ... sve mi je nakako kao veoma ruzan san ....
Hajde da ti nešto napišem za utjehu, tužna ti je prijatelju priča, isto k'o i moja. Jest da nisam čovjek koji treba da daje savjete, ali ti kažem da si ti u povoljnijoj poziciji od mene. Prvo sve je još jako friško. Ne znam petlja li se tu još neko. Ako ne, onda je to već samo po sebi jako pozitivno. Da li je tvaja bivša bila materijalista? Može biti, mi to ovdje pouzdano ne znamo. Možda je samo ters. Znaš pranje veša, kuhanje, nered oko računara sigurno nije uzrok za raskid. Nije sigurno. I ja sam imao nazovi svađe (a nisu to svađe nego samo natezanje) ko će pospremiti i slično. Ja sam imao i finansijskih zajebancija. Sve sam plaćao, htjela mi je da zna svaku paru. Nije ni to bio problem, jer zajednički se živi i može se sve kupiti, uraditi... Nije to problem. Problem je šta stoji iza svega toga. Meni se bivša punica u sve petljala. Kako je ona živjela sa mamom nije kuhala. Nema veze, naučila je i to, i ja sam je učio, kad je trebala šta da napravi. To je poseban užitak kad pomažemo jedno drugom. Ali kako je moja bivša bila isuviše vezana za mamu, jednom je kad sam kupio 5-6 kg mesa, rekla:"Sad ja odoh do mame da mi ona ovo istranžira." "E nećeš bogami", rekoh ja. I zajedno to odradimo. Nije ni to problem, jebiga, učimo se zajedno, fino je to raditi sa ženom koju voliš. To su sve sitnice koje čine život. Meni je bio problem što ona, ama baš ništa nije mogla bez mame. Čak je i na prekjućerašnjem susretu poslušala mamu da ne i de na kafu s mnom. Nije problem ni što me je natjerala bila da unesem sam frižider, isti koji imamo, samo je od njene tetke, koja je htjela da ga se riješi, pa je lafo bolji od postojećeg. Ni to nije problem bio. Nije bio problem što me muzla k'o kravu, hiljede maraka sam potrošio na budalaštine, a ona svoju platu davala mami. Nije ni to problem. Problem je što nismo bili sami, iako smo bili izdvojeni. Nije bilo dana da se punica ne umiješa. Stalno je tamo išla. Ja ostanem sam kući, a ona mami i tetki poželila ih. Ja legnem jebote, a ona u pola 12 od mame i tetke. Ja prigovorih,a ona kod mame se vrati na spavanje. Nije ni to problem bio. Neka priča kontam mami i tetki šta hoće, ali idem onda i ja u dernečenje i odoh spavati van kuće. Nije ni to bio problem, ima toga u životu. Problem je kod mene bio što sam bio konstantno ponižavan, što je mama njena od nje zahtijevala dijete, da se zanima sa njim, da ima još jednoga unuka ili unuku. Onda ja nešto kontam da ću dobiti žutu čim zatrudni. Samo zbog njene mame i nesamostalnosti moje žene, nisam smio da se potrudim više oko pravljenja djece, vjeruj mi. Ne možeš ne ispunjavati i te bračne dužnosti, a crv sumnje radi. Sad kad se sjetim prijatelju, tri me je mjeseca glava konstantno bolila. Smršao sam, iako je njoj bilo čas posla u pola 12 petkom ili subotom naspraviti ogromnu pizzu. Nije loše kuhala, skučeni, imali sve, namješten stan u centru, dva auta. Sve je to sa materijalne strane bilo OK. Ali ja više nisam m,ogao živjeti pod pritiskom i stalnom sumnjom da je njena mama naručila unuka, a ti Lesli glupane kakav jesi, jedi govna. Nije nito bio probnlem da smo mogli odmah otići negdje u emigraciju. I to bi se tako najbolje riješilo. Ali jebi ga nama vrijeme ističe, nismo više u prvoj mladosti, njoj je već bilo vrijeme da rađa imala je i ona godina, to je već dobrano druga polovina, ustvari kraj četvrte decenije života. Pritišće me za dijete, a ja ne smijem. Hajde lezi sa njom, kad sumnjaš u namjere. Znam kako ju je mama izdrilovala, bez obzira na fine godine. Ja ne vjerujem više nikome od njih dvije. Jedino da ih je potpuno rastaviti selidbom na drugi kontinent. Ali to je proces, to traje. Možemo mi i to. Ja sam inžinjer nije problem sa školom, govorim i engleski, ona je liječnica posebne specijalnosti, svugdje potrebne, govori jezik, bila je par godina vani, kontam dalo bi se nešto vani iskombinovati. Ali vrijeme ide hoće svi dijete, a ja ne smijem, ne vjerujem. I kažem joj to i dok smo se još zabavljali sam joj to rekao. Njena reakcija je bila:"Pa jesi li ti normalan, mogla sam ja imati dijete i ranije, lako je naći čovjeka za to." Tada me je i slomila i vjenčali smo se, jer sam je volio. Još je volim, ne mogu ni jednoj ženi da priđm zbog toga. Ona je moja jedina ljubav do sada. Ninđa se zaljubio, zanemario je bio logiku. Eh onda u braku hladna logika, ili možda glupost, proradi i upozori me da se sprema meni otkaz čim ona zatrudni. Kad nisam tada poludio neću nikad. Cijepa mi se razum i srce i sve što znam i ne znam. Kontam bježi Lesli, ovi nisu normalni, može biti tu porodične psihopatologije. I ja jednostavno odoh iz braka, kad ona meni reče da će na more kod tate sa mamom. A tata i mama joj ne govore godinama. "Šta ja da radim", kontam. Neće opet sa mnom na more. Hej friško vjenčani, a ona neće sa mnom na more. Kakva je to psiha,kakva je to mama koja tako misli i konta sa kćerkom. Kakva je to žena koja ne može bez mame sad kad je najljepše na početku? Ni djece još nema ni obaveza, ima se para, može se sve. Ja jednostavno kažem da to neću i ne mogu više da trpim. Odem i predam papire za razvod. Molila je ona mene preko mobitela da se vratim, da će se popraviti, da će sve biti bolje. Ja više nisam mogao, tačnije nisam smio da se vidim sa njom, jer bih se poslije susreta ponovo vratio i počeo sve ispočetka. Ždere me to što sam možda pogriješio. Pričam o tome sa svojima, oni kažu:" Tvoja je odluka, ali i nama smrdi to na svašta. Ako ćeš se razvoditi vrijeme ti je, ako nećeš,vraćaj se i ne spominji nam više ništa." Ja sam bio tada uvjeren u svoju odluku da je ispravna. Nisam mogao drugačije da reagujem. A volio sam je i još je volim. To je moj usud. Vidim da ne ide,a obožavam je. Nisam mogao bez nje godinama, a onda sad razvod. Ljudi ne mogu da vjeruju. Pa po gradu smo išli kao zaljubljeni vazda. Svi znaju za nas. Taxista me stalno pita za punca, a i ne zna da je kraj. Vazda visio u njenom kvartu, taxisti me više znaju, ja samo u auto, a oni mene voze kući i da ne kažem ništa dok smo se zabavljali. Na vjenčanju se punica držala rezervisano, ni frizuru nije napravila. Vidi s eda joj je krivo. I sve je činila da nas rastavi. I u vezi i u braku. Volim je, otišla je prije par mjeseci u inostranstvo poslom, a ja stvarno bez samopouzdanja tako besciljno lutam. Ne treba mi druga, nju nikada nisam prebolio. Volim je i eto mogu sada crknuti, ali tako je.
@bhxxl kod tebe izgleda nije tako kao kod mene. Nisi se baš raspisao kao ja i ne znam ti stoga neke detalje, ali ako nisi ovako zaglibio kao ja još ti to možeš možda i spasiti, sa manje muke. Ako nije materijalista i volite se, jebo i prljave čarape i nered po stolu i veš i suđe, to nije razlog za rastajanje. Eto sad znate svi moju priču, kakva je takva je, ali ljudi vjerujte ne bih nikome želio da se nađe u ovakvoj emotivnoj krizi. Preživjet ću nekako, a hoću li je ponovo kontaktirati, ne znam. Pokušat ću, pa makar da je samo čujem i vidim, pa nek' vala poslije i umrem, zaslužio sam kad sam budala bio... Ovo je bez patetike ikakve, pa šta bude, neka bude, jednom se živi. Hebeš ga.
Last edited by Lesli Eldridž on 01/02/2009 15:34, edited 7 times in total.
Post Reply