Za predane Allahu dž.š.

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Kroksica

#901 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

fatamorgana wrote:
Kroksica wrote:
fatamorgana wrote: A zatos' postala vjernica?, :wink:
Aham, nakon tog slikovitog prikaza borbe izmedju dobra i zla. :D
Moraću ga onda i ja još jednom pogledat', :D
Nemoj prpustit ni za zivu glavu! :P
miskin

#902 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

ne vezano trenutno za temu.

Bujrum ko moze

Image

Uploaded with ImageShack.us
Kroksica

#903 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

partybrakerica wrote:Zaboravih napisati-ne znam jeste li primjetili ,ali sve vise mladih ljudi se okrece vjeri...u mom mjestu do prije nekoliko godina u dzematu sami penzioneri bili,sad vise omladine mashallah ima :-D ...ljudi za koje nikad ne bih rekla,obrijali irokeze,stavili kapice,umjesto heavy metala,slusaju ilahije...to je za nepovjerovat.ozb!
a kamoli podaci da samo u VB hiljade i hiljade ljudi prelazi na islam svake godina,i sirom svijeta,inace islam je trenutno najmnogobrojnija religija na svijetu,jos da se i ujedinimo,gdje bi nam bio kraj.al nekima godi nasa podijeljenost,na sto se trude i uticati,-zavadi pa vladaj!...ali,mislim da ce brzo tome doci kraj
Ja jos uvijek slusam heavy metal. :(
Kroksica

#904 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

miskin wrote:ne vezano trenutno za temu.

Bujrum ko moze
Hahah! Pravo dobro, da sam blize, wallahi bih dosla. :D
nasa

#905 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by nasa »

Kroksica wrote:Hahahah! Ko da sam predlozila da se konvertujemo na Hinduizam. Pa ljudi dragi, Kur'an bi trebao biti svima nama osnova vjere, da nam to jeste ne bi bilo tih ljudi koji proklinju Poslanikovu porodicu i prijatelje i slicnih stvari.

Naso, ne moramo svi misliti isto, to i onako nije prirodno ali kao Muslimani trebamo se okupiti oko jedine 100% ispravne "stvari", tj. Kur'ana.
Znam ja na sta mislis nego mislim da je nerealno za ocekivati da se moze ostvariti,a Bog najbolje zna...
A nije ni ovo natezanje ko je upravu dobro tako da ce sve strane morati spustiti kriterije...
miskin

#906 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

partybrakerica wrote:Zaboravih napisati-ne znam jeste li primjetili ,ali sve vise mladih ljudi se okrece vjeri...u mom mjestu do prije nekoliko godina u dzematu sami penzioneri bili,sad vise omladine mashallah ima :-D ...ljudi za koje nikad ne bih rekla,obrijali irokeze,stavili kapice,umjesto heavy metala,slusaju ilahije...to je za nepovjerovat.ozb!
a kamoli podaci da samo u VB hiljade i hiljade ljudi prelazi na islam svake godina,i sirom svijeta,inace islam je trenutno najmnogobrojnija religija na svijetu,jos da se i ujedinimo,gdje bi nam bio kraj.al nekima godi nasa podijeljenost,na sto se trude i uticati,-zavadi pa vladaj!...ali,mislim da ce brzo tome doci kraj
i sam sam ti takav, ali ne treba se time zavaravati oko tih prelazaka na islam razne statistike da ce Francuska do neke godine postati muslimanska zemlja i slicno, cak vecina delikvenata i prijesutpnika tamo su muslimani iz sjeverne Afrike, a sto se tice Islama on kao vjera se siri ali nikad nece biti vecina na zemlji jer je tako receno u Kur'anu da ce vecina ljudi uvijek biti nevjernici, tako da mi i nemamo neke koristi prakticne od toga, od te brojnosti, poznat ti je hadis kada poslanik govori da ce nas biti puno ali cemo biti kao mulj kojeg voda nosi, nama ne treba kvantitet nego kvalitet
fatamorgana

#907 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote: Ja jos uvijek slusam heavy metal. :(
Kad pređeš na death i trash javi se, :wink:
Kroksica

#908 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

nasa wrote:
Kroksica wrote:Hahahah! Ko da sam predlozila da se konvertujemo na Hinduizam. Pa ljudi dragi, Kur'an bi trebao biti svima nama osnova vjere, da nam to jeste ne bi bilo tih ljudi koji proklinju Poslanikovu porodicu i prijatelje i slicnih stvari.

Naso, ne moramo svi misliti isto, to i onako nije prirodno ali kao Muslimani trebamo se okupiti oko jedine 100% ispravne "stvari", tj. Kur'ana.
Znam ja na sta mislis nego mislim da je nerealno za ocekivati da se moze ostvariti,a Bog najbolje zna...
A nije ni ovo natezanje ko je upravu dobro tako da ce sve strane morati spustiti kriterije...
Ja sam rekla to zbog ove bitke o kojoj su Misle i Partybreakerica pricali, ako uzmemo da ce biti bitke i da ce Muslimani sigurno pobjediti, onda to mogu postici samo ako su ujedinjenji. Ali, posto se Muslimani danas medjusobno biju onda ne mozemo ocekivati da ce izvojevati pobjedu protiv nekog treceg.
miskin

#909 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

nasa wrote:

koji cemo kriterij spustit, jer koliko vidim otprilike ja i ti zastupamo ista ili u najmanju ruku slicna misljenja uostalom kao i vecina ummeta, gdje mi to treba da popustimo pa da se ujedinimo, da kazemo mozda da je Alija neko bozanstvo ili tako nesto, ne vidim ni jedan primjer gdje bi mogli da mi popustiti a da ne bi otisli u zabludu, nemaju dvije istine

Druga stvar je popustanje u fikhskim razilazenjima to je uredu, nema nikakvih problema ako jedan mezheb kaze izlazak krvi kvari abdest drugi kaze ne, nije problem imaju dokaze svoje nisu ti znijeli iz have, cak je zabiuljezeno da su oni koji smatraju da kvari klanjali za onim koji kazu da ne kvari abdest a tekla im je krv u namazu, i takvi su bili osnivaci mezheba, tolerntni, ne iskljucivi kao mi

Mozda nesto ovako

Image

Kroksica

#910 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

fatamorgana wrote:
Nikad mi se nisu dojmili, ne vjerujem da cu ikad i preci.*Kako starim sve mi bolje pašu stvari lagane.* <----See what I did there? :D
fatamorgana

#911 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote:
fatamorgana wrote:
Nikad mi se nisu dojmili, ne vjerujem da cu ikad i preci.*Kako starim sve mi bolje pašu stvari lagane.* <----See what I did there? :D
A speed? .... naravno metal, :D
nasa

#912 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by nasa »

@ miske ne znam,ali ne moze ni ovako,svaki pravac misli da je najispravniji i sve veca podjela...ne mislim da ce se postici uskoro uopce oko vjere ujedinjenje nadam se da nece biti sukoba da ce se nastupati zajednicki i sl. vise sam na to mislila nego na ostale probleme...

Kako je tema krenula od ratova...

Snaga i moc su od Boga...nadam se da ce je muslimani zasluziti i iskoristiti na putu do mira!

Selam LN
miskin

#913 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

@nasa, slazem se, moras priznati da je veliko neznanje po pitanju islama kod samih muslimana, svega tu ima sve dok ne pocenmo uciti vjeru necemo imati napredka nikakvog, samo cemo se jos vise razilaziti i napadati i nasa ce se srca udaljavati i zbog toga cemo gledati ko' sto gledamo Gazu ovih dana a ruke nam vezane

Ja obzirom da sam mlad pa eto kao nesto sam i naucio od islama, znas koja je razlika kada pricas sa insanom koji ima nekog znanja i kako lakse dođete do nekog cilja kojem tezite iako se ne slazete u nekim stvarima, dok s covjekom koji nema nikakvog serijatskog znanje ne ide ni naopako, ti lijevo on desno.

Ve alejke selam, lijepo sanjaj :)

Cudan su narod ovi zidovi, nije ih dzaba Milostivi prokleo u Kur'anu, a koga je On prokleo onda je to i zasluzio

Image

nasa

#914 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by nasa »

Nadam se da ne mislis na @krosky :D jer da se ovi ostali drze samo Kur'ana lako bi mi s njima nasli ujedinjenje ali tu je svega do te mjere da se mjenjaju osnovna nacela...
Za neznanje si 100% upravu to je veliki problem i kod nas u BiH.
miskin

#915 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

nasa wrote:Nadam se da ne mislis na @krosky :D jer da se ovi ostali drze samo Kur'ana lako bi mi s njima nasli ujedinjenje ali tu je svega do te mjere da se mjenjaju osnovna nacela....
ja je zovem kroxy a ti kroski :lol:

Iskreno nisam na nju pomislio, ona i zna nesto bez bacanja prasine u oci, ipak su ovakvi kao ona manjina i nisu sad da kazem da je ne uvrijedim nisu nesto bitni kad se gleda islamski ummet u cjelini baratali ste s nekim brojkama preko milijardu, opcenito mi u Bosni kad bi nas nestalo preko noci ne bi niko ni primjetio koliko nas malo ima, mislim na muslimane 2 miliona u vrh glave i toliko
MaD_ProfessoR

#916 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by MaD_ProfessoR »

Ja sam rob Kur'ana cijelim bićem svojim,
i prašinu s spraga Ahmedova volim,
strah me da mi drukčije ne pripišu riječi,
jer jedino je to ono što govorim.

Rekoh:"Srce i vjeru na Tvom sam putu dao,
sve što ikada imah za Te sam žrtvovao."
Reče:"A ko si ti da činiš il' ne činiš?!
Jer, Ja sam Onaj ko te razuzdao!"

Rubaije od Dželaluddina Rumija iz zbrirke Divan-i Šems,
prijevod sa perzijskog Muamer Kodrić.
Kroksica

#917 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

miskin wrote:sve covjek objasnio jedan od uzroka samo https://www.youtube.com/watch?v=DJ8aQjG ... ature=plcp
Miske, kako se zove ovaj lik?
miskin

#918 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

Ne znam meni je lego' pravo bas, svaka mu je na mjestu

Citam ovakve stvari po fb "Rakete mogu biti iznad nas, ali oni su zaboravili, Allah je iznad njih." kao neko tako rekao, i ne znas bil plako ili se smijao, zar nismo nasli nista drugo prije toga da uradimo, da prvo uradimo sve sto je do nas a tek onda da se oslanjamo na Allahovu pomoc, to je isto kad sjedis kuci i cekas da ti nafaka padne s nebesa
Kroksica

#919 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

miskin wrote:Ne znam meni je lego' pravo bas, svaka mu je na mjestu

Citam ovakve stvari po fb "Rakete mogu biti iznad nas, ali oni su zaboravili, Allah je iznad njih." kao neko tako rekao, i ne znas bil plako ili se smijao, zar nismo nasli nista drugo prije toga da uradimo, da prvo uradimo sve sto je do nas a tek onda da se oslanjamo na Allahovu pomoc, to je isto kad sjedis kuci i cekas da ti nafaka padne s nebesa
Super je, svaka mu je na mjestu.
partybrakerica

#921 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by partybrakerica »

Zahvaljujem,posebno na predavanju cijenjenog sejha Imrana,vec sam prije slusala neka njegova predavanja i citala lekcije...imas na dedzdzal.info

to je tematika koju sam izucavala i sa kojom se poistovjecujem.hvala Mad professore...korisno je bilo poslusati ga,podsjetio me na neke stvari a i otklonio neke sumnje.toplo preporucujem njegova predavanja i miskinu i ostaloj raji s foruma,kao takodjer i od sejha nazim haqanija s kipra. on i ovaj sejh imaju slicne poglede,i daju detaljan i lijep uvid u trenutna desavanja...
definitivno otvara oci i covjeka navodi na razmisljanje...

kao posljedicu slusanja njihovih predavanja sam i spominjala skori pocetak rata-ko sto cijenjeni sejh kaze-that is the plan!u predavanju,miskine i kroksice i nasa,on govori o dvije vrste znanja,ucenom i datom od Allaha dz.s. koji je dio poslanstva,jedan jedini od 46 dijelova koji ce biti prisutan do zadnjeg dana.to je znanje dato evlijama i pravi Mesija ce biti jedan od njih-koji ima oba znanja i koji je saosjecajan i blag.A Allah najbolje zna...Mnogo bi vam valjalo da pogledate video,naravno,ako razumijete engleski dobro...
avicena

#922 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by avicena »

Kroksica wrote:
miskin wrote:sve covjek objasnio jedan od uzroka samo https://www.youtube.com/watch?v=DJ8aQjG ... ature=plcp
Mr. Mustafa Prljača. Znam da je završio nešto na El- Azharu. Inače ljudina i ovako.
miskin

#923 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by miskin »

avicena wrote:
Kroksica wrote:
Mr. Mustafa Prljača. Znam da je završio nešto na El- Azharu. Inače ljudina i ovako.
jel on gore u Brckom imam u nekoj od dzamija
avicena

#924 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by avicena »

miskin wrote: jel on gore u Brckom imam u nekoj od dzamija
Ne radi kao imam. Radio je u Kalemu dugo vremena.

Kroksica

#925 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Kroksica »

avicena wrote:
Kroksica wrote:
Fala na informaciji, Allah te nagradio. ;)
Post Reply