Telefon zvoni:
"Halo?"
"Halo, Kemica je..."
"Ooo Kemice, sta ima..."
"Ma imam jenu dilemu, neznam dal da prijavim Semketu"
"Sta je?"
"Ma otkako sam poco radit umuzeju primijetio sam dvojicu sto dolaze svaki dan uposjetu, nekad idvaput, mozhsh mislit, pa mi evo postalo sumljivo. I uvijek plate punu cijenu ulaznice, mozhsh mislit."
"Kako izgledaju?"
"Pa jedan je velike kose, cupav pravo, sve mislim damu dam atresu mog brice Dzeme - jeftin al sto sisa, to kosa vise ne poraste zamjesec. A onaj drugi nosa sasobom kamen sljunak, vela havle, sve mislim sace me zazditi uglavu. Pitam ga jenom nako, izokola, sta je to utebe, kaze, "primjerak". Sta primjerak, kaze primjerak artefakat, nosim natestiranje, morebit dase radi o otkricu decenije, naravno poslije ovije piramida. Onda samse usutijo, vishe ga nisam nista pito."
"Samo nemoj prenagliti Kemice, ja mislim da su oni OK, samo malo vise vole piramide nego ostali svijet koji slabo sta zna o piramidama i strucnim pristupima. I ima li sta jos novo?"
"Pa eto, ovih dana dumam i o nakom sloganu, dao Semke uzadatak da se smisli neka doskocica kojom ce svaki cojek moci lahko prepoznati piramidu unjojzi (u poskocici, ne upiramidi ) a i usebi, jer svi smo mi piramida. Zasad mi se mota nesto poglavi ko ono kad su oni astronauti zvali bazu i rekli ono cuveno "Houston, ve hev a problem!" pa da bidne "Huso, ve hev a piramida!" il nesto slichno tome.
Hajd, idem sad, Mensura me ceka naulazu, donijela mi rucak."