Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Eborg

#901 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Eborg »

cocaboca wrote:@Eborg
Koliko sam shvatio Moneybookers je kompatibilan sa Paypalom, Ebay ga podržava. Dakle, oni plate Paypalom a ti dobiješ novac na Moneybookers ili obratno.

***Moneybookers je kompatibilan sa Paypalom-DA,i odlicno funkcionise sto se tice prebacanja novca..jednom prijatelju sam prebacivala ,odnosno uplatila neki novac za neko on line kladjenje a zatim je isplata normalno isla preko moneybookers-a,i to dok jos nisam imala paypal...a na Ebay ne prihvataju svi moneybookers kao vid placanja...to je moje iskustvo,nadam se da sam bar malo pomogla... :)
*A sto se tice mog limita na PayPal,jos uvek stoji...ne bih ga sada ni koristila ali me ta situacija nervira :sad:
Pozdrav
Ebay prihvata Moneybookers, mislim da to nema veze sa sellerima. Ima više na njihovom siteu o tome.
Dady

#902 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dady »

Desilo mi se da sam robu uredno platio preko paypal-a, roba je stigla ali nikada jos taj iznos nije mi skinut sa kartice. Nije neki iznos oko 30$. Ovo je bilo prija 2 mjeseca. Od tada sam od istog sellera jos dva puta porucivao, placanje preko Paypala normala, iznos mi je odmah skinut sa kartice. Roba evo upravo stigla. Placano u sva tri slucaja sa iste kartice.
Ne mislim se zaliti Paypalu zasto mi banka nije skinula lovu :lol: Po Transaction Details ovo je uredno naplaceno od banke
Da li se nekome slicno desilo i da li ce ovo kad tad doci na naplatu? Bice da je moja banka nesto zeznula

btw. Imam registrovane 2 kartice i 4 adrese u BiH kod paypala. Na adrese registrovane vani ne mogu slati jer sam korisnik iz BiH. Ali zato neki selleri dopustaju promjenu adrese nakon povratka na njihovu stranicu poslje placanja preko Paypal-a. Za ove iz BiH nema problema. Prije par godina kada sam dodavao nove adrese bili su mi zamrznuli account i morao sam im slati racune od rezija na moje ime. Ali to je brzo bilo rjeseno.
cocaboca

#903 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by cocaboca »

Moj racun je jos uvek u LIMITU.....Sta da radim??? :sad:
neo7

#904 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by neo7 »

cocaboca wrote:Moj racun je jos uvek u LIMITU.....Sta da radim??? :sad:
poslaji im email....imas na racunu dole opciju da ih kontakitras....
Šizika

#905 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Šizika »

može li mi neko objasniti molim vas kako da kupim nešto preko paypala, tačnije hosting za forum. trebam da uplatim nešto dolara a ne znam ako to ide, preko koje kartice i može li mi neko objasniti čitav postupak. ili ako je neko već prije pisao o tome ovdje da mi kopira post
neo7

#906 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by neo7 »

Naatasha wrote:može li mi neko objasniti molim vas kako da kupim nešto preko paypala, tačnije hosting za forum. trebam da uplatim nešto dolara a ne znam ako to ide, preko koje kartice i može li mi neko objasniti čitav postupak. ili ako je neko već prije pisao o tome ovdje da mi kopira post
Pa pisano je ovde, ako bi ja mogao se vratiti par stranica uanzad zasti ti ne bi mogala =? :)

Ali evo ukratko,za kupovinu ti je potrebna kartica sa kojom mozes placati preko interenta, tj mora imati onaj troznamenaksti kod iza... Moja preporuka je visa debit card koju mozes u skoro svakoj banci dobiti ( ja sam u raffi . Nju preporucujem zbog ocpije da ne mozes ici u minus,koliko para stavis na racun toliko ti je dostupno... reg se na paypal, dodas karticu, verifkujes karticu i kupuj dok ima boba :)
bullmastiff

#908 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by bullmastiff »

a mogu otvoriti moneybookers sa debitnom karticom?

i npr moze li ovako :

da na paypalu registrujem svoj moneybookers account, i onda kad mi neko treba platiti....plati mi preko na paypal ,a paypal prenese novac na moj moneybookers account i onda ja sa moneybookersa prenese mna debitnu???

moze li ovako da se vrsi transakcija??
stern 2010

#909 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by stern 2010 »

paypal je odlicna stvar ako nesto kupujete bilo na ebayu ili privatno.kupac je 100%zasticen prilikom kupovine,ukoliko ne dobijete stvar koju ste kupili paypal vam vraca novac ili to sto ste kupili nije kao sto je prodavac obecao takodje dobijate mogucnost povrata.a osim toga ide sve puno brze,kupljenu stvar dobijate brze.to je moje licno iskustvo
emerik

#910 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by emerik »

bullmastiff wrote:a mogu otvoriti moneybookers sa debitnom karticom?

i npr moze li ovako :

da na paypalu registrujem svoj moneybookers account, i onda kad mi neko treba platiti....plati mi preko na paypal ,a paypal prenese novac na moj moneybookers account i onda ja sa moneybookersa prenese mna debitnu???

moze li ovako da se vrsi transakcija??
Da može tako, svi bi bili sretni.
Eborg

#911 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Eborg »

Pa šta je sa korisnicima iz BiH koji su potvrdili da to može?
kecher II

#912 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kecher II »

pozdrav svima i hvala vam na ovom objasnjenju sta kako gdje sa paypal-om i kako to sve funkcionise, a sad jedno pitanje, moze li neko navesti par online prodavnica za odjecu i obucu osim ebay-a, koji salju robu u BiH.

hvala
malosutra81

#913 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by malosutra81 »

kecher II wrote:pozdrav svima i hvala vam na ovom objasnjenju sta kako gdje sa paypal-om i kako to sve funkcionise, a sad jedno pitanje, moze li neko navesti par online prodavnica za odjecu i obucu osim ebay-a, koji salju robu u BiH.

hvala
imas temu posvecenu online kupovini iz inostranstva

use searh option :)
kecher II

#914 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kecher II »

malosutra81 wrote:imas temu posvecenu online kupovini iz inostranstva
hvala malosutra81, temu pronasao :D
ri0

#915 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by ri0 »

Raja pokusavam registrovati ovaj paypal account i sada valjda treba potvrditi karticu ( "Link and confirm your debit/kredit card). Registrujem se iz BIH preko kreditne kartice Volksbanke.
Prilikom popunjavanja svih podataka na mail mi stize sljedeci mail :

"You linked your debit or credit card to your PayPal account on Apr 14, 2010. To make sure the card is yours, we made a small charge to it that you'll need to confirm (and we'll refund the money to your PayPal account when you're done).

The charge creates a unique 4-digit code on your card statement. If you don't see the charge right away, don't worry - sometimes it takes a few days to show up."

How to confirm your card:

1. Check your card statement and look for a charge from "PayPal" with a 4-digit code next to it.
2. Log in to your PayPal account and click Confirm Credit Card.
3. Enter the 4-digit code to confirm your card.

Gdje ce mi stici ovaj "4-digit code" ? ?? Na mail ?

Hvala i pozdrav
kEN0

#916 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kEN0 »

ri0 wrote:Raja pokusavam registrovati ovaj paypal account i sada valjda treba potvrditi karticu ( "Link and confirm your debit/kredit card). Registrujem se iz BIH preko kreditne kartice Volksbanke.
Prilikom popunjavanja svih podataka na mail mi stize sljedeci mail :

"You linked your debit or credit card to your PayPal account on Apr 14, 2010. To make sure the card is yours, we made a small charge to it that you'll need to confirm (and we'll refund the money to your PayPal account when you're done).

The charge creates a unique 4-digit code on your card statement. If you don't see the charge right away, don't worry - sometimes it takes a few days to show up."

How to confirm your card:

1. Check your card statement and look for a charge from "PayPal" with a 4-digit code next to it.
2. Log in to your PayPal account and click Confirm Credit Card.
3. Enter the 4-digit code to confirm your card.

Gdje ce mi stici ovaj "4-digit code" ? ?? Na mail ?

Hvala i pozdrav
stici ce ti na izvod koji dobijes mjesecno od banke ;)
ri0

#917 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by ri0 »

Znaci moram cekati izvod tek ?? Znaci jos 10tak-15 dana !? :S Ne moze prije nikako ? Mogu li u banci provjeriti za 2-3 dana?
kEN0

#918 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kEN0 »

ri0 wrote:Znaci moram cekati izvod tek ?? Znaci jos 10tak-15 dana !? :S Ne moze prije nikako ? Mogu li u banci provjeriti za 2-3 dana?
pa mozes, otidji do banke i trazi izvod :)
falcon1982

#919 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by falcon1982 »

E ljudi jedno pitanje :)
Novac koji su nam skinuli na verifikaciji racuna hoce li nam uplatiti na paypal racun ili na nas racun u banci (a to jos uvek ne moze u BIH tako da nam nece nista ni vratiti)?
Pitam jer meni nisu nista vratili, a sto je najgore pritisnuo sam 2 puta za tu transakciju -verifikaciju i skinulo mi je 3,80 ili 3.90 neznam tacno! (tako su mi rekli u banci)
kEN0

#920 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kEN0 »

falcon1982 wrote:E ljudi jedno pitanje :)
Novac koji su nam skinuli na verifikaciji racuna hoce li nam uplatiti na paypal racun ili na nas racun u banci (a to jos uvek ne moze u BIH tako da nam nece nista ni vratiti)?
Pitam jer meni nisu nista vratili, a sto je najgore pritisnuo sam 2 puta za tu transakciju -verifikaciju i skinulo mi je 3,80 ili 3.90 neznam tacno! (tako su mi rekli u banci)
stavit ce ti to na paypal racun :)
falcon1982

#921 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by falcon1982 »

OK hvala :)
Dozer

#922 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

S obziromda PP ne radi za nas punim kapacitetom, evo i jedna opcija koja radi.
Namjerno je nisam postavljao ranije dok ne testiram, pa kako sam i to zavrsio evo i linka.

AlertPay

Premier ili Business account je najbolja opcija jer nude najvise mogucnosti.
Eborg

#923 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Eborg »

Osim referrala, ima li kakve druge fajde od toga? :D
Dozer

#924 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dozer »

Ma nista to referal ba.
A fajda bi trebala biti mogucnost i primanja, a ne samo slanja love.

A imaju i merchant tools, sto ce reci - instalacije za placanje na vlastiti site, pa cak i za primanje kartica, ali za to treba imati premier ili business acc.
Eborg

#925 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Eborg »

Neko se javljao sa Moneybookers iskustvom a koliko mi je poznato Ebay podržava Moneybookers. To bi bilo super.
Post Reply