Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
otac je dobio od nekog par knjiga od nekog ismeta mustajbasica - ike..
pa veli, ponesi knjige u austriju i daj nekom.. nako..
ja uzeo jednu da citam.. ljubav i pohlepa (istinita prica)... knjiga je definitivno prosla u stampu bez lektorisanja (mijesa se ekavski, ijekavski, ima puno gramatickih gresaka, itd) ali ima svoju tezinu kao istinita prica i to je cini zanimljivom.. ko da gledas big brother house, a tamo sve neki nepismeni tipovi.. otprilike..
znaci, ni tebi se ne svidja? Ove moje prijateljice zapele, procitaj pa procitaj Bas cu procitat pa cu napisat jel mi se svidjela ili ne... Sad ste me zaintrigirale
sta da ti kazem... "svidjati" mozda nije prikladna rijec kada procjenjujemo literatne vrijednosti. ja mislim da ova knjiga nema nikakve literarne vrijednosti, vec da 'appeals' odjedjenom zenskom mentalnom sklopu.
a ja ti nisam iz tog filma, pa mozda ne treba ni da sudim o ovoj knjizi (i slicnoj 'literaturi')...
mamica 31 wrote:Ti si se bas potrudio Bas ti hvala.
Interesovalo me je tvoje misljenje
Vecina osoba koje su procitale knjigu smatraju da je jedino mogu razmuijet zene koje su i same prosle i prezivjele te nekakve tipicne tzv. zenske probleme poput poroda i majcinstva
Nema na cemu, i drugi put. Hvala tebi sto te zanima moje misljenje.
Sto se same Anitine knjige tice, moze je razumjeti i odobravati svako ko je donekle upoznat sa polozajem zene kroz istoriju, a sa likom Dine i ostalih zena u Crvenom satoru, pretpostavljam da mogu se poistovijetiti jedino zene... Ja licno kada sam zatvorio zadnju koricu, stresao sam glavom i promrljao: uh, bolno... a zatim sam se latio Faktotuma od Bukovskog da se malo popravim
trenutno ne citam nista.. odmaram.. a na postu mi je stigla od amazon-a knjiga: how computers work od ron white-a, pa ce biti malo strucne literature..
Malo drugacija vrsta "misterije"....radnja je smjestena u Becu u doba vladavine Frojda i zacetaka psihoanalize, kao i pocetaka kriminalne analize i procesa....mlada djevojka iz bogate porodice je nadjena ubijena u parku....inspektor koji radi na slucaju kroz proces rada na slucaju otkriva osnove istrazivanja zlocina kao naucnog procesa...s druge strane njegova zena, madjarica, je zaintrigirana slucajem, i fokusira svoju paznju na smokve pronadjene u stomaku zrtve, a kojih u to doba nema skoro nigdje u Becu....knjiga nije losa, ima zanimljivih momenata, nije jedna od onih knjiga koje se citaju u jednom dahu na plazi ali isto tako ima nesto presporo u tempu kojim radnja ide, na momente mi se bas ne cita dalje....ali eto interesuje me jer je lik ubijene djevojke Dore zasnovan na Frojdovoj Dori
Oliver Sacks: Čovjek koji je ženu zamijenio šeširom'
sacks je neurolog i piše o svojim iskustvima sa čudnim, bizarnim, neobičnim, rijetkim ljudskim bolestima, knjiga upućuje na neistraženost i mogućnosti ljudskog mozga, duše, podsvjesti, svjesti, savjesti, uma.....
odlična knjiga za one koji se zanimaju za ljude, žene, psihologiju, život, vino itd...
mamica 31 wrote:Ti si se bas potrudio Bas ti hvala.
Interesovalo me je tvoje misljenje
Vecina osoba koje su procitale knjigu smatraju da je jedino mogu razmuijet zene koje su i same prosle i prezivjele te nekakve tipicne tzv. zenske probleme poput poroda i majcinstva
Nema na cemu, i drugi put. Hvala tebi sto te zanima moje misljenje.
Sto se same Anitine knjige tice, moze je razumjeti i odobravati svako ko je donekle upoznat sa polozajem zene kroz istoriju, a sa likom Dine i ostalih zena u Crvenom satoru, pretpostavljam da mogu se poistovijetiti jedino zene... Ja licno kada sam zatvorio zadnju koricu, stresao sam glavom i promrljao: uh, bolno... a zatim sam se latio Faktotuma od Bukovskog da se malo popravim
mislim da knjigu mogu skontat samo zene koje su radjale.
Uh, knjigu citam i ponovo se poradjam
mamica 31 wrote:
znaci, ni tebi se ne svidja? Ove moje prijateljice zapele, procitaj pa procitaj Bas cu procitat pa cu napisat jel mi se svidjela ili ne... Sad ste me zaintrigirale
sta da ti kazem... "svidjati" mozda nije prikladna rijec kada procjenjujemo literatne vrijednosti. ja mislim da ova knjiga nema nikakve literarne vrijednosti, vec da 'appeals' odjedjenom zenskom mentalnom sklopu.
a ja ti nisam iz tog filma, pa mozda ne treba ni da sudim o ovoj knjizi (i slicnoj 'literaturi')...
ja sto ti meni ocrni knjigu
a ti ocrni mene
alergija me namah spopadne kad mi neko kaze "zenska literatura"...