Samo da ti kažem da je još jedino to preostalo, kada im niko nemogne ništa (a vidimo da nemože) ide još jedna bakljada ali ne na terenu, ovaj put če da gore u zgradi saveza!!!Better Man wrote:Da nam Savez vode mafijaši i raznorazni mešetari to je sigurno, ali istup određenog djela BHF-a u Norveškoj je bio krajnje primitivan i samo nam je donio štetu i nije ni na sekund uzdrmao položaj mafije iz Saveza! Gospodo BHF, zašto niste došli pred zgradu Saveza i zasuli je bakljama i dimnim bombama i istejrali Mafiju, jer problem treba riješiti u kući, tj. na domaćem tlu, a ne da se brukate pred očima svjetske sportske javnosti?! Napravili ste vi i protest pred Savezom, ali ste se poklopili ko miševi i niste ništa na tom protesnom skupu poduzeli da istjerate mafiju, već ste ko manekeni i kipovi stajačli sa transparentima bez konkretne akcije!
Norveska - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- helo
- pirmin
Svaki dan se nadje neki serator koji drobi o nekakvom brukanjuBetter Man wrote:Da nam Savez vode mafijaši i raznorazni mešetari to je sigurno, ali istup određenog djela BHF-a u Norveškoj je bio krajnje primitivan i samo nam je donio štetu i nije ni na sekund uzdrmao položaj mafije iz Saveza! Gospodo BHF, zašto niste došli pred zgradu Saveza i zasuli je bakljama i dimnim bombama i istejrali Mafiju, jer problem treba riješiti u kući, tj. na domaćem tlu, a ne da se brukate pred očima svjetske sportske javnosti?! Napravili ste vi i protest pred Savezom, ali ste se poklopili ko miševi i niste ništa na tom protesnom skupu poduzeli da istjerate mafiju, već ste ko manekeni i kipovi stajačli sa transparentima bez konkretne akcije!
Ne znam samo pred kim se bruka - mozda pred ovim indijancima:
http://www.youtube.com/watch?v=6VaP1HB7Vew
- helo
http://www.vjesnik.info/pregled.php?id= ... ker=Fudbalpirmin wrote:Svaki dan se nadje neki serator koji drobi o nekakvom brukanjuBetter Man wrote:Da nam Savez vode mafijaši i raznorazni mešetari to je sigurno, ali istup određenog djela BHF-a u Norveškoj je bio krajnje primitivan i samo nam je donio štetu i nije ni na sekund uzdrmao položaj mafije iz Saveza! Gospodo BHF, zašto niste došli pred zgradu Saveza i zasuli je bakljama i dimnim bombama i istejrali Mafiju, jer problem treba riješiti u kući, tj. na domaćem tlu, a ne da se brukate pred očima svjetske sportske javnosti?! Napravili ste vi i protest pred Savezom, ali ste se poklopili ko miševi i niste ništa na tom protesnom skupu poduzeli da istjerate mafiju, već ste ko manekeni i kipovi stajačli sa transparentima bez konkretne akcije!.
Ne znam samo pred kim se bruka - mozda pred ovim indijancima:
http://www.youtube.com/watch?v=6VaP1HB7Vew
http://bhfanatiko.blogger.ba/arhiva/2006/08
-
xxxVedoxxx
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=35454Better Man wrote:Da nam Savez vode mafijaši i raznorazni mešetari to je sigurno, ali istup određenog djela BHF-a u Norveškoj je bio krajnje primitivan i samo nam je donio štetu i nije ni na sekund uzdrmao položaj mafije iz Saveza! Gospodo BHF, zašto niste došli pred zgradu Saveza i zasuli je bakljama i dimnim bombama i istejrali Mafiju, jer problem treba riješiti u kući, tj. na domaćem tlu, a ne da se brukate pred očima svjetske sportske javnosti?! Napravili ste vi i protest pred Savezom, ali ste se poklopili ko miševi i niste ništa na tom protesnom skupu poduzeli da istjerate mafiju, već ste ko manekeni i kipovi stajačli sa transparentima bez konkretne akcije!
Thompson svira u Sarajevu,jos u Zetri.
Dolazi jaro u avliju.Svi znamo ko je doticni.
Mozda ko upali 50 baklji da prekine koncert,mozda ko ode i prije tog koncerta i poduzme sta da se uopste ne dogodi.Mozda su nekad i odgadjali koncerte "sumljivih" dama i dospode ili to ili su sjekli vene.
Evo vrijeme,mjesto,datum(10 maj 2007-Sarajevo) idealno.Sve u dure da se pripreme izvrse.
Pa bujrum,od mene ti i svi ostali koji budu "mozda" ucestvovali imate bezgranicnu podrsku.Gledajte samo da nadjete i onoga ko ga dovodi,pa i njega izdegenecite.
- Sir Charles
Sport Afera Ullevåll-2007 je ovih dana preplavila norveske medije. I dok se znatizeljni Norvezani pitaju kako su "huligani" i pored toliko sigurnosti uspjeli pronijeti tolike kolicene zapaljivih sredstava paznja se takodje okrece i na razloge ovakvog ponasanja. Svi ko jedan, bilo da su govorili mi smo to u radili protiv Saveza ili oni su to uradili protiv Saveza BiH, oni su na norveskom medijskom kolosjeku zavrtili pricu o skandaloznom stanju u nasem Savezu. I dok celnici Norveskog fudbalskog saveza traze izlaz iz novonastale situacije zbog ogromne kazne koja im slijedi radi sigurnosnih propusta na utakmici koja je od UEFA-e vec ranije okarakterisana kao utakmica visokog rizika, njihove kolege iz NFS BiH im ocigledno ne zele izici u susret.
Norvezane ljuti cinjenica da je Usanovic i nakon desavanja u Oslu nastavio retorikom : "Mi smo vas upozorili". Predsjednik NFF-a, Sondre Kaafjord kada prica o Savezu BiH Sondre istice kako u svoje 32 godine, koliko se bavi fudbalom, do sada nije vidio nista sto lici na ponasanje BH Saveza. "Oni misle da su u pravu bez obzira na pravila koja moraju postovati". "Od svega ovog, njih je zabrinulo sto je na jednom plakatu stajalo MAFIJA, a to sto ih ceka debela kazna nakon ponasanja njihovih navijaca nisu htjeli diskutovati. Pokusavaju odgovornost prebaciti na nas kao da smo mi krivi sto su se njihovi simpatizeri pobunili protiv njih. Cak sta vise Usanovic mi je sugerirao da je policija trebala "slomiti huligane". Iako su navijaci iz BiH napravili veliki nered nisu bili nasilni ni prema policiji ni prema osoblju niti su pravili stetu po gradu, rekao je vidno razocarani Kaafjord.
bhfanaticos.com
Norvezane ljuti cinjenica da je Usanovic i nakon desavanja u Oslu nastavio retorikom : "Mi smo vas upozorili". Predsjednik NFF-a, Sondre Kaafjord kada prica o Savezu BiH Sondre istice kako u svoje 32 godine, koliko se bavi fudbalom, do sada nije vidio nista sto lici na ponasanje BH Saveza. "Oni misle da su u pravu bez obzira na pravila koja moraju postovati". "Od svega ovog, njih je zabrinulo sto je na jednom plakatu stajalo MAFIJA, a to sto ih ceka debela kazna nakon ponasanja njihovih navijaca nisu htjeli diskutovati. Pokusavaju odgovornost prebaciti na nas kao da smo mi krivi sto su se njihovi simpatizeri pobunili protiv njih. Cak sta vise Usanovic mi je sugerirao da je policija trebala "slomiti huligane". Iako su navijaci iz BiH napravili veliki nered nisu bili nasilni ni prema policiji ni prema osoblju niti su pravili stetu po gradu, rekao je vidno razocarani Kaafjord.
bhfanaticos.com
- Hantraga
Et samo svojim postom ti sugeriras na huliganstvo i nered...glup si do bola...Better Man wrote:Da nam Savez vode mafijaši i raznorazni mešetari to je sigurno, ali istup određenog djela BHF-a u Norveškoj je bio krajnje primitivan i samo nam je donio štetu i nije ni na sekund uzdrmao položaj mafije iz Saveza! Gospodo BHF, zašto niste došli pred zgradu Saveza i zasuli je bakljama i dimnim bombama i istejrali Mafiju, jer problem treba riješiti u kući, tj. na domaćem tlu, a ne da se brukate pred očima svjetske sportske javnosti?! Napravili ste vi i protest pred Savezom, ali ste se poklopili ko miševi i niste ništa na tom protesnom skupu poduzeli da istjerate mafiju, već ste ko manekeni i kipovi stajačli sa transparentima bez konkretne akcije!
Zapaliti zgradu saveza je napad na necije privatno vlasnistvo...Jel razumijes da je to veci kriminal, nego baciti nekoliko baklji na drzavni stadion....
Ti sugeriras da se rusi necije privatno vlasnistvo i poredis ga sa protestvom za dimnim bakljama na stadionu...
Sta je to unisteno na stadionu? jesul polomljene stolice? jesul polomljena stakla? jesul povrijedjeni policajci...
Ono sto je BHF dozivio na MArakani, ono je huligantvo....
Protest sa bakljadom i mirnim napustanjem utakmice je nesto sto se nije moglo bolje izvesti...
I kome je nanesena steta? Pa Savezu...
Izvini bogati ako ti negdje na zapadu imas dobro radnu mjesto pa su te kolege sa posla u ponedeljak gledali za prezirom i kao primiticva...
Srami te vi svi koji se sramite bosne i bosnjastva...
Takvi smo kakvi smo..Al smo opet nbajbolji...
- Edin H.
Svemirski_Jebach wrote:najprije pozdrav i puna podrska BHF-u, posebno onima u americi!!!
znam da citate ovo momci - zanemarite levate i izdajnike - idemo dalje!!!
usranovic ima mnogo agenata ovdje koji su se tek registrovali...cuj njima je vazna ova pobjeda? kome je bolan vazna ova pobjeda? Sta ce nam ona donijeti? Hocemo li se sad kvalifikovati?
Sramota.
Vec sam rekao sta sam htio o izdajnicima i naivcima i onim sto muda hlade i ne talasaju. Daj im kospe, sok i cenera za istok i njima super....
Cuj rekli norvezani do it in your own country...jebe mi se sta kazu norvezani...da su im englezi dosli, srusili bi im pola grada pa i nijemci. i to danas, pored svih sigurnosnih mjera. I to bez razloga onako iz obijesti.
BHF nije nikoga napao i niko nije povrijedjen...
zato...psssst. i samo sjedite i pustite da vas usranovic uzima...
a ovi drugi, zar cete i njima dopustiti da vas uzimaju u talu sa usranovicem?
-
osk
Ma i ja sam za to sve treba zapaliti sto uopste moramo kerati lopte. Bravo BHF na pravom ste putu samo tako nastavite. Sve sto je nase vi rasturite
kad niste se mogli dokazatti 92-95 dokazite se sad. Ono sto smo mi sa mukom napravili i donekle doveli u red vi rasturite vi imate pravo na to 100%.
AFERIM
kad niste se mogli dokazatti 92-95 dokazite se sad. Ono sto smo mi sa mukom napravili i donekle doveli u red vi rasturite vi imate pravo na to 100%.
AFERIM
- Sir Charles
Ti to ozbiljno???osk wrote:Ma i ja sam za to sve treba zapaliti sto uopste moramo kerati lopte. Bravo BHF na pravom ste putu samo tako nastavite. Sve sto je nase vi rasturite
AFERIM
-
osk
I ko moze da tvdi da nisu gadjali Adnana
http://www.slibe.com/image/11d7d50f-Clipboard01/
- Edin H.
Prije svega da ti cestitam ns uspjesnoj registraciji na sarajevo-x forumosk wrote:Ma i ja sam za to sve treba zapaliti sto uopste moramo kerati lopte. Bravo BHF na pravom ste putu samo tako nastavite. Sve sto je nase vi rasturite
AFERIM
Vjerovao ti ili ne ali ima mnogo momaka i djevojaka koji su se borili u ratu i koji ne smatraju najvecim uspjehom i rezultatom rata dolaskom na celo Fudbalskog Saveza Muniba (koji bi da strana policija bije nase navijace
- zenny
pa novajlijo zavrsili smo sa gusom vise, necemo o njemu...osk wrote:I ko moze da tvdi da nisu gadjali Adnana
- pirmin
Sir Charles wrote:Sport Afera Ullevåll-2007 je ovih dana preplavila norveske medije. I dok se znatizeljni Norvezani pitaju kako su "huligani" i pored toliko sigurnosti uspjeli pronijeti tolike kolicene zapaljivih sredstava paznja se takodje okrece i na razloge ovakvog ponasanja. Svi ko jedan, bilo da su govorili mi smo to u radili protiv Saveza ili oni su to uradili protiv Saveza BiH, oni su na norveskom medijskom kolosjeku zavrtili pricu o skandaloznom stanju u nasem Savezu. I dok celnici Norveskog fudbalskog saveza traze izlaz iz novonastale situacije zbog ogromne kazne koja im slijedi radi sigurnosnih propusta na utakmici koja je od UEFA-e vec ranije okarakterisana kao utakmica visokog rizika, njihove kolege iz NFS BiH im ocigledno ne zele izici u susret.
bhfanaticos.com
I on hoda ziv i zdrav ovom jadnom zemljom.
-
Barbarez
A sta si ti tersuze napravio i sacuvao od 92 do 95 i ko tebi daje za pravo da ti ocjenjujes gdje je to neko iz BHF-a bio tada da se dokazuje. To mozda ti znas koliko raje u BHF ima bez oca, bez majke i i bez oca i bez majke. Da to ti mozda nisi ima google-earth vec prije 20 godina pa znas tacno gdje je svaki sadasnji clan BHF-a bio i sta je radio. I kakve su to gluposti gdje je ko bio 92-95? Gdje je trebalo biti dijete iz Prijedora kome su pobili 15 clanova familije pred ocima u aprilu 92 kada je imalo 9 godina? Znaci ako je to dijete sada u BHF ono je izdajnik Bosne i Hercegovine ili sta vec zelis reci?osk wrote:Ma i ja sam za to sve treba zapaliti sto uopste moramo kerati lopte. Bravo BHF na pravom ste putu samo tako nastavite. Sve sto je nase vi rasturite
AFERIM
Srami se svojim slova i ostavi rat po strani. Ti nikada ne mozes znati sta sam ja prezivio niti ja sta i ti prezivio, valjda se u tome slazemo.
- Sir Charles
Ma ne, oni su ok, ali su BHF primitivci, seljaci, dijasporci.....pirmin wrote:Sir Charles wrote:Sport Afera Ullevåll-2007 je ovih dana preplavila norveske medije. I dok se znatizeljni Norvezani pitaju kako su "huligani" i pored toliko sigurnosti uspjeli pronijeti tolike kolicene zapaljivih sredstava paznja se takodje okrece i na razloge ovakvog ponasanja. Svi ko jedan, bilo da su govorili mi smo to u radili protiv Saveza ili oni su to uradili protiv Saveza BiH, oni su na norveskom medijskom kolosjeku zavrtili pricu o skandaloznom stanju u nasem Savezu. I dok celnici Norveskog fudbalskog saveza traze izlaz iz novonastale situacije zbog ogromne kazne koja im slijedi radi sigurnosnih propusta na utakmici koja je od UEFA-e vec ranije okarakterisana kao utakmica visokog rizika, njihove kolege iz NFS BiH im ocigledno ne zele izici u susret.
bhfanaticos.comove izjave bi se i svaki ravnogorski cetnik postidio
![]()
I on hoda ziv i zdrav ovom jadnom zemljom.![]()
![]()
A Munib trci U Beograd ljubiti guzicu cetnicima i davati izjave tipa "krivi su nasi navijaci zato sto su provocirali"
- Murat Sabanovic
jesi li se to ti dokazo izmedju 92-95?osk wrote:Ma i ja sam za to sve treba zapaliti sto uopste moramo kerati lopte. Bravo BHF na pravom ste putu samo tako nastavite. Sve sto je nase vi rasturite
AFERIM
kakav red ,sta si ti to doveo u red?
-
Barbarez
A ne, ne, ne. BHF je kriv za sve. Izmedju ostaloga i za to sto ce Mijo Brajkovic i ovaj puta srediti da Zrinjski bude prvak jer ce se neki nas jado prodati za dvije vecere u restoranu Ero u Mostaru, vijekovnome hrvatskome gradu. I zato je BHF kriv!Nosferatu wrote:Neka su se posrali seljacinama na ceif.
Seljacinama samo daj hljeba i igara. Jebe se bolan njih - za drzavu. Ima ko. Dokle god - Ceca, Meca, abercke-abeturde, bazeni, mrdni guzom - opa cup, plati 64% budzeta ovakih idiotima - koji vode 25 igraca u Norvesku, kao da je hokejasko prvenstvo, il' ragbi da se igra, sipska nisu imali do heftu prije tekme.
Seljacinama samo smeta kad dijeca emigranata i izbjeglica, 80% ih je pobjeglo s noza - navija za neku BiH. Jerbo - sto ne navijaju za Svedsku i Norvesku - to bi valjda bilo normalno - ako su pobjegli s cetnickog noza sa 10-12 godina - 1992-ge, do danas - i trebaju nas/vas zaboraviti. Tj. ne seljacinama - nego prigradskim klosarima, cevabdzijama, buregdzijama, piljarima i tom mentalitetu "nesto bi da kajem, kad me niko ne pita nista", sto je bez metka osvojio svaku poru koja je vrijedila i koji je uzeo sve institucije i ucino ih sebi gotivnima. Jebe se bolan nekog - sto imate ko sta reci. Gdje ste u Oslu da branite vase? I ako vas nema - suti i pusi bolan. Ako ti se ne svidja - suti i pusi. Pa navikao si - oko toga i na tome ti cijeli zivot je zasnovan. I neka postoje legalni i legitimni procesi - ko ce ih korisiti i gdje? Legalno tjerati savez koji je potpisao u Srbiji - da nece nikakvu tuzbu podnjeti protiv nacina na koji su nasi momci docekani na Marakani. Tad - gdje su bili - svi patrioti. 350 momaka je otislo. Koliko ih je iz dijaspore bilo? Koliko su BiH navijaca - iz BiH - BHF finansirali da idu na utakmice vani? Ko je dao odbojkasima - invalidima - donaciju od 10.000 Evra skupljenih? Stidi te se stoko sitnog zuba - sto si nazor na pamet dosla - da kritikujes negdje nekog - BHF i kad radi pogresno, a pogresno jesu uradili u Norveskoj - ima dovoljno kod mene kredita - naspram bilo koga drugog.
Kad moze karati nam drzavu ko stigne i gdje i kako, najcesce debeli krmci sa prostatama od po 10 kg, vrijeme je da je karaju i mladi i emigranti i svi drugi. Drzava je kurva nam bolan. A sport - Moldavska pusacica kare - sto sjedi na Bazenima s glavom u obliku buba-mare. Jebe se bolan vas mehko-kitih - vama po Sarajevu dnevno prolaze face - kojima se samo blago nasmijesite i klimente glavom.
BHF-ovcima je ONO domaci teren, 80% njih. Doslo 20 fakina koji ne znaju gdje su - da ih blate, svojom igrom ko retardirana olimpijska manifestacija, trci, trci, za loptom, igraj viktorije pred golom. Pa da nije bilo one bakljade - djavola bi mi pobijedili - nego sjebase se vise Norvezani - kad nisu mogli nista skontati - nego ovi nasi kacari, livadari, sakupljaci gljiva, sumari, krivolovci koji su znali da im se nesto golemo sprema - od 1 dana pa su doveli Pristinsku pri-prdicu da nesto vazi, Dajdza da je valjao nebi sa 60 godina bio 2 godine nezaposlen - covjek nije imao nikakvog angazmana bolan - do nase repke - e, sad je nazor dosao pemzijicu sebi da obrne - sa po 5000 hiljadarki KM u padze, svaki mjesec. To kao - kompenzacija zakasnjela za period od 1995-1999 kad je Dajdza imao platu u visini srednje strucne spreme. Sta se moze, tad trenera nisi morao kupovati, samo ga nahrani i daj mu poziciju.
Zao mi je samo Norvezana jer stvarno ljudi nemaju nista - sa onim, al' 2 dana se je dernecilo po Oslu, nigdje nijedan incident nije bio - kakva tuca ili sta slicno. Baklje nisu bacene - na ljude na drugoj tribini - vec na travu - i na igrace reprezentacije BiH. Nisu a mogli su i frku sa policijom dici - momci. Uhapseno ih je par van stadiona - radi jedne upaljene baklje.
A seljacinama i papanima kojima su Gazije bili zakon, a BHF im je nacionalistcko dijasporsko sranje - samo porucujem jedno. Kad vi mehke kite se spakujete pa umjesto na Makarsko primorje odklapicete do Moldavije il' odete malo na dinamit i na noz u Beograd, onda i samo onda cete imati pravo - kritikovati nekoga. Dokle god - sjedite u seheru i tri tramvjaske i trolejbuske stanice vas dijele od 10-tina utakmica koje nista nikad pogledali i na koje necete otici jer jebi ga 15-20 kermica, kome to ba da izdvojis, upali tv, nanesi cigara, pive, meze, dotle - tisu misu. BHF je nesto napravio, ma koliko gresaka uz put pocinjenih al' nesto je napravio, takvu grupu nema nijedna selekcija nigdje na svijetu - a to je poprilicno revolucionarno. BHF ima pravo da sto je napravio i srusi. Vi ga niste finansirali koji ga kritikujete - nijedan. Niste isli sa njima po gostovanjima. Niti je od vas trazeno ista osim da ako neces stati uz BHF budes neutralan i boli te neka stvar - i za huligane i za kriminalce, a ako ces suditi - ima fino fakultet u Sarajevu prava, knjigu u ruke, pa do plate od 5000km, pa prvo malo pocistiti domace redove, od kojekakvih cupica, krpica, kriminalaca i slicno a onda cemo biti laki na obaracu da osudimo bacanje baklji na teren.
Imate vi domace svoje koksare, male gansterice koji bodu djecu iz komsijske avilije nozem jer navija za Zelju, Sarajevo, Velez, imate vi slupane tramvajne i samit Cigana koji pljackaju prodavnice u koretu do stadiona zvani Derbi. Okrenite se sebi gospodo, cep iz guze izvaditi pod hitno. Da lakse se prima. A starijoj gospodi kojoj nesto smeta - bih samo rekao - vase je proslo. I ako bi nesto da vidite - onda dete i stvorite da ostane iza vas, niti stvarte navijace ni tim, nesto bi da se vodite kao autoritet nad obadvije strane. Nemoz s pricom iz hladovine - nego hajde bolan da vas vidim kako ce te nam dici mladu repku, juniore i pionire u bilo kojem sportu. Dajte gospodo - da vas vidim kako cete otici na njihove utakmice, odnjeti sokice i ciste carapice, ostati poslje da razveze djecu kuci, da pitate ako kome treba teka, sveska, jakna, kesic za pripreme ovdje il' ondje.
Al' ko, kome? U koji sport da se ulaze? Samo gledaj bolan sebe, svoje deble guzove, znojne, dok s cigarom u ruci, i pivskom flasom, znate znanje al' slabo nesto imamo imanje. Kod nas je sport najbolji biznis. Nista ne ulozi. Maksimalan profit. Pa cak kad saljes nase blecke u Rusiju. Japan i Saudijsku Arabiju, cifirca se zna, nije niko iz patriotizma u Savezu, to je ono sto je vec odavno realizirano, da cifrica ljeze na racun - pa sad neka i nema utakmice Premijer lige sa vise od 2000 gledalaca, cifrica se namiruje. Koliko smo momaka do dana danasnjeg izgubili - samo radi talova, trazenja love od ljudi da zaigraju, razno-raznih sracki, strategija i taktika - s kojima docekasmo gospodo da nas Madjari i Grci na Bilinom Polju - rezu kao pastrmu suhu. I na toj utakmici su prstom odabrani - glavni momci iz BHF - da ih privode u policiju - jer su se digli protiv Saveza, jer su huligani - i jer su dijaspora, il' ako nisu - djeca iz gradova u kojima nema prvoligasa - pa da odiscile svoje agonije pubertestsko-mladalacke uz te iste. Sutali ste, jerbo vise volite Svinjoglavog Novinara Pasalica - da vam on vazi nesto na tv-ekranu. Ne smeta vam da Iljo se slika po SP 2006 u Hrvatskom dresu, da iz Banjaluke poljece carter avion u Minhen - na utakmicu Srbija - Argentina - sa krmcima iz vlasti koji o vasem trosku idu - nabijati guzove. Ne smeta vam 50 autobusa sto su iz RS otisli na Marakanu - da ako mogu jos koga ubiju - iz nikakve koristi osim dokazivanja kako su jaki - kad su sami protiv drzave u kojoj si, ciji pasos imaju, koju bi trebali da grade.
I onda - nasa Balkanasa mrtvaja, koljevka civilizacije, doduse medvjeda - se pita - sto su to momci - koje od 1992 jebu u mozak sto jedni, sto drugi, sto treci - su odlucili da se oni malo igraju rezisera u Norveskoj. A nas sramota. Crvenimo se. Nije nas sramota lesava neiskopanih. Kriminogenih profila. Rasprodane drzave. Nije sramota da 80% mladih hoce da bjega s Balkana. Nije sramota dekana, doktora pristinskih nauka koji su premijeri, bivsih premijera sa falsifikovanim diplomama, danasnjih dekana koji prepisuju knjige cijele, nije sramota 50 dodatni opstina koje su tu da izmisljaju zaposlena mjesta, niti sto svako selo ima svoj faks, a i na faksu sjede svi za faksa sposobni, buduci administrativci i operativci, nedaj boze od olovke ista teze da se podigne, a i olovka je preteska, lakse fildzan i cigara. Ovce koje ne mogu nauciti kako da razmisljaju - cijela generacija jedna - bekana od po 20-30 al' znaju se napiriltati i igrati "jet-seta". Jel vam smeta. "Ne smetttttaaaaaa.". Jebi ga, ni meni ne smeta. Jako mi dobro valja. Valju mi i drugi Bosanci, narucito iz Bosne. Od kojih mi svakodnevno dobar haber i avaz stize, treba herz i rakonja da mi se razviju sa ni 3 banke - od krmecaka i svinjecaka u kojem brabonjate i prodali ste se za dnevnicu EU. Ovaj post je upucen svim dominicilnim karinasima koji imaju nesto protiv BHF-a. Drugim ljudima - koji zive il' svoj zivot i ako nece pomoci, nece ni odmoci, nemam sta ni kazati ali ako treba biti na strani huligan ili kriminalaca - odbarcu uvijek prvu. Prvu, pa kog god da je u toj grupi i kakav je, bolji je od Munira, Ilje. Predsjednika nam naseg RS-a, oprostite nogometnog saveza RS-a. Piskarala predzadnje stranice novina i demagoga diplomiranog, Pasalica. Koji je to kodeks? Koji nivo? Koji ljudi? Koje lazi? Koji sport? Koji od njih zna bolan - ista o sportu? Kome ijedan racun polaze? Igdje ikad - profit spomenu? Samo gubitke? Jasta radi. Na nama se ne uce samo - diplomaciji. Nije eksperiment - samo u drzavnim organima. Eksperiment je u svakoj pori. Svi smo kunici i zecevi. A pitanje za milion dollara je dokle mozemo izdrzati - a da ne beknemo. Dokle mogu primiti a da ne kriknem? Dokle? Ama, moze jos. Nisam dobar, al moze jos.
Veliki pozdrav svim BHF, narucito BHF iz Amerike koji su bili u Oslu. Poseban pozdrav ide u NYC, Vermont, Lousiville, Milwaukee, Teksas, Pittburgh, Cleaveland, Grand Rapids. Malo nas je - al smo govna!
Brato, tekst ti je fantastican alikoje fajde. Mi smo narod koji ne konta dalje od deset cevapa i mozda tri peksimeta za veceru.
Na kraju krajeva nije dzaba rahmetli Alija Isakovic napisao:"Lakse je voditi krdo slonova nego krdo Bosnjaka!"
Nego nemojte zaboraviti otici na Thomsonov koncert u Sarajevu. On je pravi Bosanaca na BHF su divljaci i huligani!
-
osk
Murate Sabane... generale mora da si IB pa si stigao u Sarajevo da malo tipkas mozda u Duscu jos nema kompjuteraMurat Sabanovic wrote:jesi li se to ti dokazo izmedju 92-95?osk wrote:Ma i ja sam za to sve treba zapaliti sto uopste moramo kerati lopte. Bravo BHF na pravom ste putu samo tako nastavite. Sve sto je nase vi rasturite
AFERIM
kakav red ,sta si ti to doveo u red?
-
ketronsd1
Ljudi nemojte se vise paliti na ove krkane.Nego sad ce 29-i i tada cemo se svi na jednom mjestu slagati a ovim kontrasima zna se sta sljedi-kad ih Hako i Nizo i TEEJ podju cesljati maloBarbarez wrote:A sta si ti tersuze napravio i sacuvao od 92 do 95 i ko tebi daje za pravo da ti ocjenjujes gdje je to neko iz BHF-a bio tada da se dokazuje. To mozda ti znas koliko raje u BHF ima bez oca, bez majke i i bez oca i bez majke. Da to ti mozda nisi ima google-earth vec prije 20 godina pa znas tacno gdje je svaki sadasnji clan BHF-a bio i sta je radio. I kakve su to gluposti gdje je ko bio 92-95? Gdje je trebalo biti dijete iz Prijedora kome su pobili 15 clanova familije pred ocima u aprilu 92 kada je imalo 9 godina? Znaci ako je to dijete sada u BHF ono je izdajnik Bosne i Hercegovine ili sta vec zelis reci?osk wrote:Ma i ja sam za to sve treba zapaliti sto uopste moramo kerati lopte. Bravo BHF na pravom ste putu samo tako nastavite. Sve sto je nase vi rasturite
AFERIM
Srami se svojim slova i ostavi rat po strani. Ti nikada ne mozes znati sta sam ja prezivio niti ja sta i ti prezivio, valjda se u tome slazemo.
-
Kukuruz_Barbe-q
Pogledajte komentare norvezana na youtubu
koji debili.
koji debili.
- Corto Maltese
Šta god da si učinio, očigledno je da ratovao nisi onda kad je trebalo, i da te to tišti. To nije ni zločin ni grijeh, imao si samo 9 godina. Pa što baš na Adnanu Guši koji je proveo čitav rat u Sarajevu nađe da liječiš frustracije?Barbarez wrote:A sta si ti tersuze napravio i sacuvao od 92 do 95 i ko tebi daje za pravo da ti ocjenjujes gdje je to neko iz BHF-a bio tada da se dokazuje. To mozda ti znas koliko raje u BHF ima bez oca, bez majke i i bez oca i bez majke. Da to ti mozda nisi ima google-earth vec prije 20 godina pa znas tacno gdje je svaki sadasnji clan BHF-a bio i sta je radio. I kakve su to gluposti gdje je ko bio 92-95? Gdje je trebalo biti dijete iz Prijedora kome su pobili 15 clanova familije pred ocima u aprilu 92 kada je imalo 9 godina? Znaci ako je to dijete sada u BHF ono je izdajnik Bosne i Hercegovine ili sta vec zelis reci?osk wrote:Ma i ja sam za to sve treba zapaliti sto uopste moramo kerati lopte. Bravo BHF na pravom ste putu samo tako nastavite. Sve sto je nase vi rasturite
AFERIM
- Better Man
Da imam dobro radno mjesto, ali ne u inostranstvu, već ovdje u BiH, tačnije u Sarajevu! Uopće nisam pozivao da se zapali zgrada Saveza već da se istjera mafija iz nje! Kažeš Savezu nanijeta šteta, a ja mislim da je šteta nanesena igračima i selektoru, kao i građanima BiH, jer koliko vidim Savez će i dalje da nastavi svoju priču i da puni svoje džepove razno raznim marifetlucima i lopovlucima! Kažeš protest Bakljadom i mirnim napuštanjem utakmice je nešto najbolje što se moglo izvesti? Ako je to najbolje što ste mogli da izvedete, onda nemojte molim Vas više to raditi, jer niste očito je da niste uspjeli tim potezom natjerati mafiju iz Saveza da podnesu ostavke! A pitao bih te da li u taj Vaš istorijski potez spada i primitivno gađanje golmana naše reprezentacije i psovanje igračima koji su tu došli da igraju za BiH, a ne za mafiju iz Saveza! Najsmješnija ti je rečenica da se sramimo Bosne i Bošnjaštva! Vidiš, oduvijek sam se izjašnjavao kao Bosanac i drugačije se ne bih mogao izjašnjavati. a posebno ne kao Bošnjak (što je nametnuto od strane Alije), jer moja domovina se zove Bosna i Hercegovina i po toj logici svi mi treba da se izjašnjavamo kao Bosanci i Hercegovci, a ne kao Bošnjaci itd! I opet ću ponoviti da treba doći u Sarajevo i rješti probleme pred Savezom, a ne u Norveškoj! Obzirom na vaše dosadašnje postupke, mislim da niste u stanju da skinete mafiju iz Saveza, jer niste poduzeli ni jedan konkretan potez da ih prisilite da odstupe, pa ni ovaj zadnji Vaš postupak nije zabrinuo mafiju iz Saveza i oni će vrlo lako da se operu od toga i nastaviti po svome, dok će te vi i dalje trubiti u prazno i poduzimati besmislene poteze umjesto pravih i konkretnih poteza koji bi zauvjek uklonili mafiju iz Saveza!!!Hantraga wrote:Et samo svojim postom ti sugeriras na huliganstvo i nered...glup si do bola...Better Man wrote:Da nam Savez vode mafijaši i raznorazni mešetari to je sigurno, ali istup određenog djela BHF-a u Norveškoj je bio krajnje primitivan i samo nam je donio štetu i nije ni na sekund uzdrmao položaj mafije iz Saveza! Gospodo BHF, zašto niste došli pred zgradu Saveza i zasuli je bakljama i dimnim bombama i istejrali Mafiju, jer problem treba riješiti u kući, tj. na domaćem tlu, a ne da se brukate pred očima svjetske sportske javnosti?! Napravili ste vi i protest pred Savezom, ali ste se poklopili ko miševi i niste ništa na tom protesnom skupu poduzeli da istjerate mafiju, već ste ko manekeni i kipovi stajačli sa transparentima bez konkretne akcije!
Zapaliti zgradu saveza je napad na necije privatno vlasnistvo...Jel razumijes da je to veci kriminal, nego baciti nekoliko baklji na drzavni stadion....
Ti sugeriras da se rusi necije privatno vlasnistvo i poredis ga sa protestvom za dimnim bakljama na stadionu...
Sta je to unisteno na stadionu? jesul polomljene stolice? jesul polomljena stakla? jesul povrijedjeni policajci...
Protest sa bakljadom i mirnim napustanjem utakmice je nesto sto se nije moglo bolje izvesti...
I kome je nanesena steta? Pa Savezu...To je i bio cilj protesta, da se dokaze da ovaj savez ne postuju navijaci i da ce uvjek praviti slicne proteste, ako se nesto ne promjeni u njemu...
Izvini bogati ako ti negdje na zapadu imas dobro radnu mjesto pa su te kolege sa posla u ponedeljak gledali za prezirom i kao primiticva...
-
ketronsd1
E hajde pametnjakovicu reci sta da uradimo.Better Man wrote:Da imam dobro radno mjesto, ali ne u inostranstvu, već ovdje u BiH, tačnije u Sarajevu! Uopće nisam pozivao da se zapali zgrada Saveza već da se istjera mafija iz nje! Kažeš Savezu nanijeta šteta, a ja mislim da je šteta nanesena igračima i selektoru, kao i građanima BiH, jer koliko vidim Savez će i dalje da nastavi svoju priču i da puni svoje džepove razno raznim marifetlucima i lopovlucima! Kažeš protest Bakljadom i mirnim napuštanjem utakmice je nešto najbolje što se moglo izvesti? Ako je to najbolje što ste mogli da izvedete, onda nemojte molim Vas više to raditi, jer niste očito je da niste uspjeli tim potezom natjerati mafiju iz Saveza da podnesu ostavke! A pitao bih te da li u taj Vaš istorijski potez spada i primitivno gađanje golmana naše reprezentacije i psovanje igračima koji su tu došli da igraju za BiH, a ne za mafiju iz Saveza! Najsmješnija ti je rečenica da se sramimo Bosne i Bošnjaštva! Vidiš, oduvijek sam se izjašnjavao kao Bosanac i drugačije se ne bih mogao izjašnjavati. a posebno ne kao Bošnjak (što je nametnuto od strane Alije), jer moja domovina se zove Bosna i Hercegovina i po toj logici svi mi treba da se izjašnjavamo kao Bosanci i Hercegovci, a ne kao Bošnjaci itd! I opet ću ponoviti da treba doći u Sarajevo i rješti probleme pred Savezom, a ne u Norveškoj! Obzirom na vaše dosadašnje postupke, mislim da niste u stanju da skinete mafiju iz Saveza, jer niste poduzeli ni jedan konkretan potez da ih prisilite da odstupe, pa ni ovaj zadnji Vaš postupak nije zabrinuo mafiju iz Saveza i oni će vrlo lako da se operu od toga i nastaviti po svome, dok će te vi i dalje trubiti u prazno i poduzimati besmislene poteze umjesto pravih i konkretnih poteza koji bi zauvjek uklonili mafiju iz Saveza!!!Hantraga wrote:Et samo svojim postom ti sugeriras na huliganstvo i nered...glup si do bola...Better Man wrote:Da nam Savez vode mafijaši i raznorazni mešetari to je sigurno, ali istup određenog djela BHF-a u Norveškoj je bio krajnje primitivan i samo nam je donio štetu i nije ni na sekund uzdrmao položaj mafije iz Saveza! Gospodo BHF, zašto niste došli pred zgradu Saveza i zasuli je bakljama i dimnim bombama i istejrali Mafiju, jer problem treba riješiti u kući, tj. na domaćem tlu, a ne da se brukate pred očima svjetske sportske javnosti?! Napravili ste vi i protest pred Savezom, ali ste se poklopili ko miševi i niste ništa na tom protesnom skupu poduzeli da istjerate mafiju, već ste ko manekeni i kipovi stajačli sa transparentima bez konkretne akcije!
I kome je nanesena steta? Pa Savezu...To je i bio cilj protesta, da se dokaze da ovaj savez ne postuju navijaci i da ce uvjek praviti slicne proteste, ako se nesto ne promjeni u njemu...
I Gusu nije niko pogodio,pogledaj malo bolje snimke.
- cHupjahalic@
daj link pa onda mozemo nastaviti diskusiju.Kukuruz_Barbe-q wrote:Pogledajte komentare norvezana na youtubu![]()
koji debili.
a osim toga, komentar tamo moze napisati bilo ko. mene vise interesuju komentari novinara i sl.
da se zamaram svaki put sta ce pojedini ovdje napisati glava bi mi bila puna sijedih.
zato molim te ne laprdaj.