Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Klodovik
#901 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Već sam negdje citirao Statut EHF-a:
The official language for EHF officials at EHF competitions shall be English.
To što je selektor nekoliko minuta ranije rekao ljudima na našem jeziku da ne bacaju predmete na teren i da će utakmica biti prekinuta ako se to desi smo valjda svi čuli i vidjeli. Uzalud je nekim ljudima govoriti.
To što je selektor nekoliko minuta ranije rekao ljudima na našem jeziku da ne bacaju predmete na teren i da će utakmica biti prekinuta ako se to desi smo valjda svi čuli i vidjeli. Uzalud je nekim ljudima govoriti.
- Edin H.
#902 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ti ako ne postujes svoj jezik je zaista tvoj problem, ali je njegova obaveza je da ga postuje posto tu nije kao privatno, nego sluzbeno lice. Cak je morao imati i madjarskog prevodioca da i njihovi navijaci razumiju sta se desava.zlajaBHF wrote:Stvarno je katastrofa to sto delegat EHF-a nije imao sa sobom prevodioca Bosnaskog, Hrvatskog i Srpskog jezika....
Kako ce se uputiti u Bosnu bez prevodioca ???![]()
Okriviti covjeka jer je pricao na engleskom... Ma treba nama zabraniti sve sportove osim sjedece odbojke!
Predlazem da skines to BHF iz svog nicka, ne pristaje ti.
Inace pravi BHF zaista impresivan sinoc sa onim salovima
-
zlajaBHF
#903 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ne postujem jezik???Edin H. wrote:Ti ako ne postujes svoj jezik je zaista tvoj problem, ali je njegova obaveza je da ga postuje posto tu nije kao privatno, nego sluzbeno lice. Cak je morao imati i madjarskog prevodioca da i njihovi navijaci razumiju sta se desava.zlajaBHF wrote:Stvarno je katastrofa to sto delegat EHF-a nije imao sa sobom prevodioca Bosnaskog, Hrvatskog i Srpskog jezika....
Okriviti covjeka jer je pricao na engleskom... Ma treba nama zabraniti sve sportove osim sjedece odbojke!
Da malo razmislis glavom skontao bi da je nasa odgovornost nabaviti prevodioca, ako je on potreban. Ovaj delegat uopste nije bio duzan obratiti se publici, jer je nako onakvog ponasanja istih, mogao prekinuti mec.....sto je i uradio kada je
vidio sa kakvim stvorenjima ima posla.
Ti i takvi kao ti ste apsulutni krivci za nase ispadanje, jer ste igracima oduzeli pravo na 12 minuta borbe u kojoj se svasta moglo desiti....
Ja znam da mi imamo luzerski mentalitet i da cemo i ovaj put okriviti druge za nas poraz.....medjunarodnu zajednicu, dijasporu, viskoog predstavnika, vatikan i koga vec ne, ali necemo osuditi ekipu koja je juce igrala veoma lose i nase "vjerne" navijace koji su juce pokazali svoje pravo lice....i pokazali da pripadaju plemenu "hajvani"
-
LSD
#904 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Kažeš delegat nije bio dužan da se obraca publici..ok.zlajaBHF wrote:Ne postujem jezik???Edin H. wrote:Ti ako ne postujes svoj jezik je zaista tvoj problem, ali je njegova obaveza je da ga postuje posto tu nije kao privatno, nego sluzbeno lice. Cak je morao imati i madjarskog prevodioca da i njihovi navijaci razumiju sta se desava.zlajaBHF wrote:Stvarno je katastrofa to sto delegat EHF-a nije imao sa sobom prevodioca Bosnaskog, Hrvatskog i Srpskog jezika....
Da malo razmislis glavom skontao bi da je nasa odgovornost nabaviti prevodioca, ako je on potreban. Ovaj delegat uopste nije bio duzan obratiti se publici, jer je nako onakvog ponasanja istih, mogao prekinuti mec.....sto je i uradio kada je
vidio sa kakvim stvorenjima ima posla.
Ti i takvi kao ti ste apsulutni krivci za nase ispadanje, jer ste igracima oduzeli pravo na 12 minuta borbe u kojoj se svasta moglo desiti....
Ja znam da mi imamo luzerski mentalitet i da cemo i ovaj put okriviti druge za nas poraz.....medjunarodnu zajednicu, dijasporu, viskoog predstavnika, vatikan i koga vec ne, ali necemo osuditi ekipu koja je juce igrala veoma lose i nase "vjerne" navijace koji su juce pokazali svoje pravo lice....i pokazali da pripadaju plemenu "hajvani"
Pa zašto se onda obracao publici ako to nije dužan i ako mu to nije u opisu posla?? kakva je to samovolja?
Šta glumi on sa onim obracanjem na engleskom,kakva mu je ono furka preverzna...fol on nešto smiruje i još se levat naljuti što raja nece da sluša i poce granati rukama.
- Edin H.
#905 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
To sto je English "official language" u komunikaciji sa Savezima i slicno ne daje mu za pravo da se obrati publici na istom bez prevodioca. Selektor je rekao dovoljno i ukoliko je jos uvijek morao da se obrati morao je naci nacina da to uradi na profesionalan nacin.Klodovik wrote:Već sam negdje citirao Statut EHF-a:
Usput, njegov engleski je pravo tanak.
Ne moze se reci: "The game is closed"
Jos kaze levat:
"I don't speak Bosnian". Pa sta onda pokusavas reci?
Svaka cast raji koja je na njegovu poruku na losem engleskom odgovorila:
OVO JE BOSNA
Volio bih vidjeti da se doticni obratio Francuzima na engleskom
-
Klodovik
#906 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Delegat je bio "EHF official", utakmica je bila u sklopu "EHF competiton", čovjek je govorio na engleskom, ne vidim u čemu je problem. Još se na početku i izvinio što će govoriti na engleskom jer ne zna bosanski, ali to haman nije ni bitno. Šveđanin koristi tuđi jezik (prema Statutu), a nama sad treba da smeta što slušamo taj tuđi jezik. Trebao je neko od naših rukometnih zvaničnika ili organizatora, kad su saznali da će se čovjek obratiti ljudima u dvorani, reći "sačekajte trenutak, mi ćemo prevesti to što ćete vi govoriti, naći ćemo odmah nekoga da prevede, nama treba prevodilac, nama je to u interesu, mi želimo dobro reprezentaciji, želimo da se utakmica nastavi itd. itd.", ali ne, hajdemo mi raditi u korist vlastite štete.Edin H. wrote:To sto je English "official language" u komunikaciji sa Savezima i slicno ne daje mu za pravo da se obrati publici na istom bez prevodioca. Selektor je rekao dovoljno i ukoliko je jos uvijek morao da se obrati morao je naci nacina da to uradi na profesionalan nacin.Klodovik wrote:Već sam negdje citirao Statut EHF-a:
Ne moze se reci: "The game is closed"ali to i nije tako bitno.
OVO JE BOSNA
Ako čovjek ne zna francuski, obratio bi se sigurno i Francuzima na engleskom.
- J.P.Montoya
#907 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
@ sarajlica uopste nisam imao namjeru da perem sudije, Bože sačuvaj. Poenta moja je bila da dvije odluke na kraju njihove su mozda bile i najpravilnije kako su sudile dotad ( sve to stoji sto ti kazeds, njihovi hrvacki zahvati, prestupi i sl). Neg mene sto i jutro poslije boli je stvar sto su "navijaci" prekinuli utakmicu bacanjem papira na teren. Haj da smo uletili pa nekog udarili pa ono da kazes joj jesmo ispali mangupi, ovako se jutro poslije osjecam isto usrano ko sinoc
-
palermo
#908 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
ti se nasekiraoSaian wrote:
ova pogotovo![]()
treba gadjat sudije i delegate uvijek kad shilje jer to uvijek urodi plodom, imamo milion primjera iz proshlosti (ne znam samo od kojeg da pochnem) da kad im pokazhes zube, odesh proteticharu, al si zato ponosan i nisi dao da te kradu u tvojoj avliji plus dobijesh i pauzu pa ne morash ic' "navijat", par utakmica dobijesh nako slobodno, ako se delegat ispostavi neki tvrdoglav pa se potrudi nastavit prekinutu utakmicu josh ga koji put zdimit sa sadrzhajem iz dzepa (ako je sta ostalo) i pokazat da se ne moze igrat kad oni hoce, dali smo im priliku sto su je prekidali, e sad nece nikako, ha ja, i ta neka rukometna aoscijacija to je gore nego nash fudbalski savez, sve hebeni lobisti i namjestaljke, treba pokrenut inicijativu i osnovat BH IHF, vidjeli bi kolko bi shiljenja bilo, a i ako bi se siljilo za nas bi se shiljilo jer isprva bi vjerovatno samo mi bili chlanovi dok druge reprezentacije ne odushevimo za isto, dakle jos jednom kovanice, papiri, upaljachi samo trate prostor u dzepu, boljeg im mjesta od pristrasnih sudijskih glava i delegata koji prichaju na engleskom nema (jos je mislio da nam daje kompliment kad se obratio na engleskom, jer eto kao u danasnje vrijeme taj jezik treba svako makar dijelom razumjeti, e kua i oni koji bi ga shvatili su trebali zachepit ushi)
P.S. ovo je Fosna![]()
![]()
Inače, oko ove rasprave, naravno da bi ovo trebao biti sport, i da se utakmice na ovakav način ne rješavaju, naravno da naši nisu igrali dobro i da je tu , vjerovatno, najveći uzrok neuspjeha, naravno da su sudije krale, što i ne bi da nisu krali njemačku, naravno da nije lijepo bacati papiriće a bogami ni boce na parket, i naravno da će možda ipak najveći ceh platiti sami igrači...............al opet, podražjem navijače naše............jer....
nisu to samo upaljači niti papirići bačeni protiv sudija,u svakom od tih papirića i upaljača je i dio sublimiranog bijesa protiv destrukcije Bosne i hercegovine, protiv svih onih kojih što javno, što tajno nam rade o glavi, protiv onih koji bi kad igra država pod imenom Bosna i hercegovina da glume objektivnost i europejstvo, al kad igra ona nihova prava domaja onda postaju zadrti navijači kojima je sudija dobar jedino ako sudi tri penala za njih.............u svakom od tih upaljača je i dio bijesa protiv onih koji su sport naš pretvorili u poligon u kojem se najzornije dokazuje neuspješnost ove zemlje..............
i jeste, mnogi od tih što su bacili upaljače, papiriće i boce su seljaci, neki iz Gornje Orahovice,neki iz Tarčina, neki čak tamo iz onih sela oko Bužima, i znam mnog od njih slušaju turbo folk, i ne idu redovno zubaru, i ko zna što bi se još moglo reći o njima................al opet, svaki njihov bačeni upaljač je bio za Bosnu i Hercegovinu, možda bačen na pogrešnom mjestu, možda nepotreban, al nema veze, opet je bio papirić ili upaljač koji u sebi nosi poruku pripadnosti..........i između njih i ovih što nam kulturno prodaju muda pod bubrege ili pak onih koji bi da zaborave ko su i što su pa se stide sami sebe......ja biram navijače..............
- J.P.Montoya
#909 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
i jos jedna stvar. EHF ce nas kauzniti da to nije humano. Kandidatura za EP otpada iako smo bili medju dva kandidata za to. Mene je samo strah da ovo ne pogodi i klubove ( prije svega RK Bosnu, na cijim tekmama opet ponavlajm nikad nista nije bačeno u parket)
P.S A citam komentare u smislu nek smo prekinuli da nas vise ne zajebavaju. Hahaha pa vi ste svi smjesni. EHF i suci nakon ovovga mogu biti samo gori, jer sve ovo sto smo gradili na imenu repke ovih zadnjih 5 godina sinoc je palo u vodu
P.S A citam komentare u smislu nek smo prekinuli da nas vise ne zajebavaju. Hahaha pa vi ste svi smjesni. EHF i suci nakon ovovga mogu biti samo gori, jer sve ovo sto smo gradili na imenu repke ovih zadnjih 5 godina sinoc je palo u vodu
Last edited by J.P.Montoya on 15/06/2008 12:20, edited 1 time in total.
-
LSD
#910 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Golman Tahirovic je najbolje rekao:DELEGAT JE IZAŠAO DA BI MU KO NESTO REKO,PA DA BI IMAO UPORTISTE U EHF-U
-
Ventola
#911 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Bili smo kandidati za ku.ac, s prostenjem..J.P.Montoya wrote:i jos jedna stvar. EHF ce nas kauzniti da to nije humano. Kandidatura za EP otpada iako smo bili medju dva kandidata za to. Mene je samo strah da ovo ne pogodi i klubove ( prije svega RK Bosnu, na cijim tekmama opet ponavlajm nikad nista nije bačeno u parket)
A kad vec spominjes klupski sport u Sarajevu, jel' neki dan fina gradska Sarajevska raja prekinula utakmicu sa Igokeom? Ili su opet to bili dijasporci iz Upper Orahovica?
-
cunga lunga
#912 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
jos je lijepo halid demirovic smirio publiku, rekao da se nista ne baca i delegat se nesto pametan pravi i fol on da iznova smiruje smirene ljude...Edin H. wrote:To sto je English "official language" u komunikaciji sa Savezima i slicno ne daje mu za pravo da se obrati publici na istom bez prevodioca. Selektor je rekao dovoljno i ukoliko je jos uvijek morao da se obrati morao je naci nacina da to uradi na profesionalan nacin.Klodovik wrote:Već sam negdje citirao Statut EHF-a:
Ne moze se reci: "The game is closed"ali to i nije tako bitno.
Jos kaze levat:
"I don't speak Bosnian". Pa sta onda pokusavas reci?
OVO JE BOSNA
sve je ovo bilo izrezirano, od sudjenja iz prve utakmice, pa ove druge, do izlaska sa terena jer im je zivot bio ugrozen zguzvanim papirima, do slanja delegata da smiri raju...
ima jedna bitan momenat, madjari su izjavili da ni pod koju cijenu nece izaci i tad se delegat nasao u preblemima jer madjarska mora proci a nece da izadju da igraju sto je automatski 10:0 za nas..
pa je izasao, isprovocirao publiku, oni ga gadjali i taman mu to dobrodoslo..sto bi rekli: "vuk sit a ovce na broju"
i nemojte sad po navijacima da pljujete, nisam za huliganizam i primitivizam ali godinama nas kradu u svim sportovima i kad vise ljudi ne mogu da podnesu visegodisnje nepravde normalno je da puknu i gadjaju...
godinama nas sudije zlostavljaju, sjetite se samo stiva beneta na mestalji i sl. i zaista ljudi ne mogu vise da trpe...
i onda se nadju pametni na forumu da kazu da smo primtivni!!!
a sta je dovelo do primitivizma????
dovele su sudijske nepravde!!!
pa i sam halid demirovic, smiren covjek i veliki gospodin, je rekao da potpuno razumije navijace....
- Asana
#913 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Nek smo mi dEleGAtu pokazali zube.... nem're on s nama tako...
prićaj ba bosanski da te cijeli svijet razumije!
I oni ce nama odredjivati hocemol' il necemo bacat papirice i upaljace u svojoj zemlji.... ovo je bosna!
Sto ti je rec nacionalni ponos
prićaj ba bosanski da te cijeli svijet razumije!
I oni ce nama odredjivati hocemol' il necemo bacat papirice i upaljace u svojoj zemlji.... ovo je bosna!
Sto ti je rec nacionalni ponos
-
Timscho
#914 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Pozdravljam sve navijace nase reprezentacije,
pozdravljam sve prisutne na forumu,
zahvaljujem se sarajlijici na opsirnoj i strucnoj interpretaciji sinocnjih dogadjaja.
Nisam misljenja da je trebalo mirno i ponizno gledati kako nas kradu i prave budalama. Medjutim ova reakcija (bacanje predmeta) nam nije donijela nista. Svi koji su ovo zakuhali (sudije, delegat, madjari) su prosli bez gubitaka, naplatili dnevnice i sad nam se tamo negdje jos i smiju.
Vise je imalo smisla prebiti sudiju ili obadvojicu sudija. Kao reprezentacija bi prosli isto kao i sinoc ali zato sljedeci sudija koji nekad bude sudio BiH bi dobro pazio sta radi. Svako se boji batina, od svedske do zimbabvea.
Zanima me, sta mislite, u slucaju da je 4-5 ljudi uletilo na teren i zaganjalo sudiju (tehnicki je to bilo moguce), da li bi ih ostali masovno pratili i napravili pravi urnebes. Pitao sam se to sinoc vise puta, pa me zanima sta vi mislite, jesmo li mi u stanju za tako nesto. Ili znamo samo bacati upaljace iz mase.
Hvala
pozdravljam sve prisutne na forumu,
zahvaljujem se sarajlijici na opsirnoj i strucnoj interpretaciji sinocnjih dogadjaja.
Nisam misljenja da je trebalo mirno i ponizno gledati kako nas kradu i prave budalama. Medjutim ova reakcija (bacanje predmeta) nam nije donijela nista. Svi koji su ovo zakuhali (sudije, delegat, madjari) su prosli bez gubitaka, naplatili dnevnice i sad nam se tamo negdje jos i smiju.
Vise je imalo smisla prebiti sudiju ili obadvojicu sudija. Kao reprezentacija bi prosli isto kao i sinoc ali zato sljedeci sudija koji nekad bude sudio BiH bi dobro pazio sta radi. Svako se boji batina, od svedske do zimbabvea.
Zanima me, sta mislite, u slucaju da je 4-5 ljudi uletilo na teren i zaganjalo sudiju (tehnicki je to bilo moguce), da li bi ih ostali masovno pratili i napravili pravi urnebes. Pitao sam se to sinoc vise puta, pa me zanima sta vi mislite, jesmo li mi u stanju za tako nesto. Ili znamo samo bacati upaljace iz mase.
Hvala
- madner
#915 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Mislim da je situacija bila tu negdje, kad je Terzic spucao sudiju glavom.
-
LSD
#916 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Evo šta kažu i sami akteri od sinoc...Demirovic i Toromanovic
http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=12106
http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=12104
http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=12106
http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=12104
-
uhljug_s_koseva
#917 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Jos jednom smo ispali luzeri i seljacine...u bosni nista novo 
- Saian
#918 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
niposto, mene samo zabavlja sto ti podrzhajes i da, ja jako pokushavam zaboravit da sam papak koji fisne bocu il kovanicu u teren jer je to pitanje patriotizma i ljubavi prema domovini, tako sam dobro zaboravio da se nesto ne sjecam da sam ikad bio nesto slichno, a evo da se obratim i na engleskom malopalermo wrote:
ti se nasekirao. Nemoj udarit će ti na zdravlje
.
Adlai Stevenson wrote:What do we mean by patriotism in the context of our times? I venture to suggest that what we mean is a sense of national responsibility ... a patriotism which is not short, frenzied outbursts of emotion, but the tranquil and steady dedication of a lifetime.
Zora Neale Hurston wrote:I will fight for my country, but I will not lie for her.
- saibaba
#919 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ne znam da li on ima obavezu da se lično obrati publici po statutu.To jednostavno mogao da kaze spiker u sali..
Njegovo je obracanje navijacima bilo samo provokacija da se prekine mec..
Treba se zaliti ako nije imao obavezu obracanja publici, to je bila provokacija..
Njegovo je obracanje navijacima bilo samo provokacija da se prekine mec..
Treba se zaliti ako nije imao obavezu obracanja publici, to je bila provokacija..
- Edin H.
#920 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Demirović: Nismo više mogli podnositi nepravdu
Izbornik rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Halid Demirović, kaže da je igračima teško pala sudačka nepravda, što su osjetili i navijači pa su reagirali.
Strateg BiH je nakon prekida i pauze od preko pola sata, zamolio publiku da više ne ubacuju predmete u teren kako bi se susret priveo kraju.
Mislim da se ovakve stvari ne trebaju dešavati, ali više ne želimo trpjeti nepravde, ne samo u rukometu. Mi smo bili oštećeni i u Mađarskoj, a sad nam se to dešavalo i ovdje. To je veoma teško palo igračima, što su i navijači osjetili i reagirali, kaže Demirović.
Veoma mi je žao što nismo meč odigrali do kraja, ali u narednim danima ćemo pokušati istjerati pravdu na vidjelo, dodaje izbornik naše reprezentacije.
E sada cemo vidjeti ko nam sjedi u Savezu, da li su sposobni da argumentovano i po Statutu zastupaju nas slucaj.
Izbornik rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Halid Demirović, kaže da je igračima teško pala sudačka nepravda, što su osjetili i navijači pa su reagirali.
Strateg BiH je nakon prekida i pauze od preko pola sata, zamolio publiku da više ne ubacuju predmete u teren kako bi se susret priveo kraju.
Mislim da se ovakve stvari ne trebaju dešavati, ali više ne želimo trpjeti nepravde, ne samo u rukometu. Mi smo bili oštećeni i u Mađarskoj, a sad nam se to dešavalo i ovdje. To je veoma teško palo igračima, što su i navijači osjetili i reagirali, kaže Demirović.
Veoma mi je žao što nismo meč odigrali do kraja, ali u narednim danima ćemo pokušati istjerati pravdu na vidjelo, dodaje izbornik naše reprezentacije.
E sada cemo vidjeti ko nam sjedi u Savezu, da li su sposobni da argumentovano i po Statutu zastupaju nas slucaj.
- Zwanziger
#921 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
sinoc smo dotakli dno dna. kakvu smo sliku poslali svijetu sinoc? covjek im se kulturno obraca na engleskom; a mi njemu ovo je bosna. e sad cemo mi vidjeti sta je evropa, kad nas klepe po usima. zao mi samo igraca koji su bili tako blizu plasmana na sp, ali zbog nekog papka koji je gadjao delegata, propade u vodu sav trud koji su ulozili posljednjih nekoliko godina. pa tahirovic rece na kraju: "ovo ne zelim komentarisati".
pa evo na evropskom u fudbalu, na skoro svakoj utakmici bude katastrofalnih sudijskih pogreski, i nisam vidio ama bas nijedan predmet da je bacen na teren.
ali kao sto navijaci rekose: OVO JE BOSNA
pa evo na evropskom u fudbalu, na skoro svakoj utakmici bude katastrofalnih sudijskih pogreski, i nisam vidio ama bas nijedan predmet da je bacen na teren.
ali kao sto navijaci rekose: OVO JE BOSNA
- madner
#922 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Joj sto volim ove kulturne, sto se brinu za nas ugled u svjetu.
Kakvu sliku saljes kad te u sred pune dvorane pokradu i naprave budalom i ti kulturno gledas?
Kakvu sliku saljes kad te u sred pune dvorane pokradu i naprave budalom i ti kulturno gledas?
- Zwanziger
#923 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
pa sta smo sad dobili?madner wrote:Joj sto volim ove kulturne, sto se brinu za nas ugled u svjetu.
-
LSD
#924 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Pa šaljemo sliku da smo goveda bez mozga i da nas treba svaki put krasti na našem terenu i udarati po ušima...što ofirnije to bolje.madner wrote:Joj sto volim ove kulturne, sto se brinu za nas ugled u svjetu.
Džaba ti to pišeš buraz,ovdje pojedinci (pardon-KVAZIKULTURNJACI) ne mogu to shvatiti,a i da mogu NECE.
-
mostarac
#925 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
ovako pod broj jedan mi smo igrali ocajno. Sudjenje u prvom poluvremenu jeste bilo tendenciozno, ali ni u kom slucaju nije uticalo na razvoj utakmice. Treba biti realan pa to priznati. Sto su Madjari opucali po golu to je i uslo u gol, a za to nam ne moze biti niko kriv nego mi sami. Drugo mislim da su u prvom poluvremenu majdari imali duplo vise iskljucenja od nas ( u jednom momentu su im 2 igraca bila vani i ako se dobro sjecam tad nismo pogodili), dalje onaj ponisteni gol kad je dosudjen sedmerac je sudijska procjena, al ako se ne varam taj smo sedmerac realizovali...
S druge strane ja razumijem i navijace i mislim da je dobro sto se situacija razvijala onako kako jeste. Mi i da smo igrali 10 puta bolje ne bi nam se dozvolilo da napravimo nesto vise. Svi spominju ove i one nepravde, al meni iz glave ne izlati EP u kosarci u Turskoj kad smo imali situaciju za Guinessa i kad smo utakmicu zavrsili sa 2 igraca u terenu. Ono po meni je bolje da ne ucestvujemo nikako nego da nam se desavaju ove stvari. Brate trebali su nam fino reci da madjari moraju dalje pa da se ni mi ni oni ni bilo ko ne sekiramo i trosimo novce. Dakle ono sto su sinoc uradili navijaci nije uredu i ne podrzavam nikada bilo kakav oblik nesportskog ponasanja kako na terenu tako i na tribinama, ali fakat je neko dobro rekao, ako nas vec kradu onda ih ne moramo poljubiti u guzu da bi ispali kulturni fini i da bi ko fol evropa o nama mislila nesto lijepo. Oni o nama misle isto i sa onim incidentom i bez njega. Dakle jeste steta da nismo probali ono privest kraju, ali ishod bi u konacnici bio isti cak i da smo igrali atomski rukomet. Sinoc su igraci podlegli atmosferi i jebiga. Mislim da smo nastetili sami sebi, al bar ih nismo ljubili u guzicu dok nas kradu i po meni je to OK. Nije sportski, nije kulturno i nije fino, ali kome vise ledja savijat. kosarkasi u turskoj, marakana, fudbaleri u-21 na kosevu, fudbaleri na mestalji, rukometasi sinoc i prije 7 dana. Pa dosta vise majka mu stara. Dakle steta jeste ucinjena i kazne ce biti drakonske, al jednom je ovo negdje moralo puci jer ljudima je puko film i popizdili su. Isto tako zelim reci a koga interesuje moze otici na youtube i potraziti da se ovakve stvari desavaju od Gibraltara do Trondheima i od Rejkjavika do Moskve u apsolutno svim zemljama i nista mi nismo veci primitivci od ostalih. Ovo rade svi apsolutno i mi tu nismo iznimka, ali imamo jebeni kompleks nize vrijednosti i sami sebe sjebajemo. ja ne kazem da je ovo dobro i da je to lijepo i protiv ovoga treba da se borimo svim silama, ali notorna laz je da se ovo ne bi moglo desiti u jenoj uber kulturnoj spaniji, britaniji, francuskoj. To je laz. To se desava i tamo i svuda. Da ne govorim o civilizovanom ponasanju naprimjer Cantone, poljskih medija pred utakmicu sa Njemackom i tome slicno. Dobro je imati dozu samokritike, ali dok ta samokritika ne predje u fazu da se nema samopostovanja. Ono sinoc je lose, ali se jednom moralo desiti i neka se desilo. Stetu smo nanijeli sami sebi, ali u toj utakmici nismo mogli dobiti, al bar Bosna sinoc nije saptom pala. U svakom onom papiru je bila doza ocaja svime sto se desava u BiH i oko nas i sa svime sto se desava ne samo u sportu nego u cjelokupnom drustvu u BiH, u svakom onom papiru je bila i doza prezira prema evropi koja je na snagu stavila zakon sile u BiH i provodi ga trenirajuci nad nama svoju strogocu i eksperimentisuci nad nama. ljudi su jednostavno pukli i to je to. Steta je da su pukli na pogresnom mjestu, al jebiga. Ne kazem da je to lijepo, da u svemu nema i nase krivice i krivice organizatora utakmice i slicno al jebiga. Nismo nista primitivniji od ostalih naroda u evropi i okanite mi se te price mi primitivni i zaostali. Mi smo naivni i to nas jebe, jer samo se u nas moze sresti tolika doza nepostovanja prema sebi da Mujo, Suljo i Fata budu nacionalni heroji, a oni su sinonim kakvog bosanca zele vidjeti drugi, a ne kakav bosanac jeste. Ono kao mi smo dobrodusni i salimo se na svoj racun. U toj naivnosti i dobrodusnosti mi vazda donji. Dosta brate vise, dosta. Steta je nanijeta rukometasima ako nas kazne i to je po meni jedino lose sto se sinoc desilo i nista drugo. neka su bacali i ko vise jebe one koji nam prvo izreziraju klaonicu, a onda dodju da nas uce humanosti i lijepo ponasanju.
S druge strane ja razumijem i navijace i mislim da je dobro sto se situacija razvijala onako kako jeste. Mi i da smo igrali 10 puta bolje ne bi nam se dozvolilo da napravimo nesto vise. Svi spominju ove i one nepravde, al meni iz glave ne izlati EP u kosarci u Turskoj kad smo imali situaciju za Guinessa i kad smo utakmicu zavrsili sa 2 igraca u terenu. Ono po meni je bolje da ne ucestvujemo nikako nego da nam se desavaju ove stvari. Brate trebali su nam fino reci da madjari moraju dalje pa da se ni mi ni oni ni bilo ko ne sekiramo i trosimo novce. Dakle ono sto su sinoc uradili navijaci nije uredu i ne podrzavam nikada bilo kakav oblik nesportskog ponasanja kako na terenu tako i na tribinama, ali fakat je neko dobro rekao, ako nas vec kradu onda ih ne moramo poljubiti u guzu da bi ispali kulturni fini i da bi ko fol evropa o nama mislila nesto lijepo. Oni o nama misle isto i sa onim incidentom i bez njega. Dakle jeste steta da nismo probali ono privest kraju, ali ishod bi u konacnici bio isti cak i da smo igrali atomski rukomet. Sinoc su igraci podlegli atmosferi i jebiga. Mislim da smo nastetili sami sebi, al bar ih nismo ljubili u guzicu dok nas kradu i po meni je to OK. Nije sportski, nije kulturno i nije fino, ali kome vise ledja savijat. kosarkasi u turskoj, marakana, fudbaleri u-21 na kosevu, fudbaleri na mestalji, rukometasi sinoc i prije 7 dana. Pa dosta vise majka mu stara. Dakle steta jeste ucinjena i kazne ce biti drakonske, al jednom je ovo negdje moralo puci jer ljudima je puko film i popizdili su. Isto tako zelim reci a koga interesuje moze otici na youtube i potraziti da se ovakve stvari desavaju od Gibraltara do Trondheima i od Rejkjavika do Moskve u apsolutno svim zemljama i nista mi nismo veci primitivci od ostalih. Ovo rade svi apsolutno i mi tu nismo iznimka, ali imamo jebeni kompleks nize vrijednosti i sami sebe sjebajemo. ja ne kazem da je ovo dobro i da je to lijepo i protiv ovoga treba da se borimo svim silama, ali notorna laz je da se ovo ne bi moglo desiti u jenoj uber kulturnoj spaniji, britaniji, francuskoj. To je laz. To se desava i tamo i svuda. Da ne govorim o civilizovanom ponasanju naprimjer Cantone, poljskih medija pred utakmicu sa Njemackom i tome slicno. Dobro je imati dozu samokritike, ali dok ta samokritika ne predje u fazu da se nema samopostovanja. Ono sinoc je lose, ali se jednom moralo desiti i neka se desilo. Stetu smo nanijeli sami sebi, ali u toj utakmici nismo mogli dobiti, al bar Bosna sinoc nije saptom pala. U svakom onom papiru je bila doza ocaja svime sto se desava u BiH i oko nas i sa svime sto se desava ne samo u sportu nego u cjelokupnom drustvu u BiH, u svakom onom papiru je bila i doza prezira prema evropi koja je na snagu stavila zakon sile u BiH i provodi ga trenirajuci nad nama svoju strogocu i eksperimentisuci nad nama. ljudi su jednostavno pukli i to je to. Steta je da su pukli na pogresnom mjestu, al jebiga. Ne kazem da je to lijepo, da u svemu nema i nase krivice i krivice organizatora utakmice i slicno al jebiga. Nismo nista primitivniji od ostalih naroda u evropi i okanite mi se te price mi primitivni i zaostali. Mi smo naivni i to nas jebe, jer samo se u nas moze sresti tolika doza nepostovanja prema sebi da Mujo, Suljo i Fata budu nacionalni heroji, a oni su sinonim kakvog bosanca zele vidjeti drugi, a ne kakav bosanac jeste. Ono kao mi smo dobrodusni i salimo se na svoj racun. U toj naivnosti i dobrodusnosti mi vazda donji. Dosta brate vise, dosta. Steta je nanijeta rukometasima ako nas kazne i to je po meni jedino lose sto se sinoc desilo i nista drugo. neka su bacali i ko vise jebe one koji nam prvo izreziraju klaonicu, a onda dodju da nas uce humanosti i lijepo ponasanju.