jeste,samo što forum nije ozbiljna stvar kao vozanje auta...ali dobro...tako nam je kako nam je...hamzah wrote:A Boga mi se vidi da se danas svako moze registrovati na forum...vješalica wrote:nema ništa gore od tebe koji si očito tek položio,a ne znaš ni koji zakon trebaš pogledati....vidi se da danas svako uspijeva da se dokopa privilegije....
Polaganje vozačkog u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- vješalica
#901 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
- hamzah
#902 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ma dobro sad, bez ovog zakona se moze voziti, siguran sam da su moje vozacke vjestine i prije i poslije 23h na visokom nivou, javi se nekad da te provozam, bice mi zadovoljstvo.Pogotovo ako si zensko.vješalica wrote:jeste,samo što forum nije ozbiljna stvar kao vozanje auta...ali dobro...tako nam je kako nam je...hamzah wrote:A Boga mi se vidi da se danas svako moze registrovati na forum...vješalica wrote:nema ništa gore od tebe koji si očito tek položio,a ne znaš ni koji zakon trebaš pogledati....vidi se da danas svako uspijeva da se dokopa privilegije....![]()
-
zLatk0
#903 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
U trenutnom zakonu ti se nigdje ne pominje odredba u vezi sa voznjom iza 23h, jer ima 2 god kako je izbacena (+/-), ali po novim izmjenama koje su u proceduri mislim da ce iza 00,00 biti moguce jedino za pocetnike kojima je to u sklopu posla ili djelatnosti. Naravno, moze se desiti da se to izmijeni kroz prijedloge i dopune prije krajnjeg usvajanja zakona.
Tako da dotad mozes bez problema voziti u svako doba, a i da te zapise, u sta cisto sumnjam jer nema zakonski osnov, ne potpisuj i pravac u njegovu stanicu i zali se na maltretiranje i kaznjavanje za nepostojecu odredbu.
Tako da dotad mozes bez problema voziti u svako doba, a i da te zapise, u sta cisto sumnjam jer nema zakonski osnov, ne potpisuj i pravac u njegovu stanicu i zali se na maltretiranje i kaznjavanje za nepostojecu odredbu.
-
fixon
#904 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Interesuje me da li neko od forumaša zna kakva je auto škola START ?
Razmišljam da u toj školi polažem, ali još nisam sigurna.
Kakvi su utisci,da li tu polagati ili pak ne?
- thekupus
#905 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
ja polagao u START-u kod instruktora Muniba, polozio iz druge ali zbog nesretnog spleta okolonsti (zavrsio na operaciji pred kraj obuke, dok sam se oporavio promjenili rute, itd)fixon wrote:Interesuje me da li neko od forumaša zna kakva je auto škola START ?
mala skola ali su se bas trudili, ovaj instruktor je strasno kvalitetan i iskusan, ali malo star
-
fixon
#906 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ja sam mislila polagati kod instruktorice Emire.
Da li je mozda kod nje neko polagao,kakva je?
Da li je mozda kod nje neko polagao,kakva je?
-
mahalik
#907 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Položio sam vozački
Interesuje me kad preuzimam potvrdu mislim koje im je radno vrijeme i posto sam novi grad jel se predaje u svrakinom ili alipasinom
Hvala
Interesuje me kad preuzimam potvrdu mislim koje im je radno vrijeme i posto sam novi grad jel se predaje u svrakinom ili alipasinom
Hvala
-
Camaro
#908 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Imam i ja jedno pitanje, znam da je bilo, ali ne mogu da nadjem nigdje...
Zanima me samo jel se smije voziti sa potvrdom ikako?
- MOSALJOZE
#909 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Zar je toliko nestrpljenje da se ne moze sačekati.Kod mene rodjak je sebi umislio da moze voziti sa potvrdom,pa je prošao samo sa opomenom.Lola pročito na forumu da moze i po gasu.Strpi se koji dan.Camaro wrote:Imam i ja jedno pitanje, znam da je bilo, ali ne mogu da nadjem nigdje...
- daxon
#910 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Potvrde se preuzimaju utorkom i četvrtkom od 08 do 15 h, Obala Kulina Bana 4, ali ne u istom tjednu u kojemu je bio ispit.mahalik wrote:Interesuje me kad preuzimam potvrdu mislim koje im je radno vrijeme i posto sam novi grad jel se predaje u svrakinom ili alipasinom
Vozačka dozvola se vadi u CIPS-u, dakle, mislim da je to u pošti na Alipašinom.
Ne, po zakonu ne smije, kažnjivo je.Camaro wrote:Zanima me samo jel se smije voziti sa potvrdom ikako?
-
mahalik
#911 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
ja sam kopirao i potvrdu o položenom vozačkom i potvrdu da je vozačka predata i malo po naselju vozim da skontam fintu varijantu sa benzincem
- thekupus
#912 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
pazi se, 300 KM je kazna za to sto radismahalik wrote:ja sam kopirao i potvrdu o položenom vozačkom i potvrdu da je vozačka predata i malo po naselju vozim da skontam fintu varijantu sa benzincem
-
mahalik
#913 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
toliko? pa to je baš punothekupus wrote:pazi se, 300 KM je kazna za to sto radismahalik wrote:ja sam kopirao i potvrdu o položenom vozačkom i potvrdu da je vozačka predata i malo po naselju vozim da skontam fintu varijantu sa benzincem
-
Nermin_BH
#914 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
To je naglabanje, daj kopiraj zakone gdje to pise. Mislim da je davno daxon objasnio to i zakone kopirao. Ako te zaustave mozes dobiti kaznu za neposjedovanje dokumenata kod sebe 30 KM i sto nemas odgovarajuci znak P 40 KM sto znaci kazna je 70 KM, a ne 300 KM.
- thekupus
#915 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
znaci kad zaboravim vozacku 30 KM? super vijesti, hvalaNermin_BH wrote:To je naglabanje, daj kopiraj zakone gdje to pise. Mislim da je davno daxon objasnio to i zakone kopirao. Ako te zaustave mozes dobiti kaznu za neposjedovanje dokumenata kod sebe 30 KM i sto nemas odgovarajuci znak P 40 KM sto znaci kazna je 70 KM, a ne 300 KM.
- seoBIH
#916 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Da, kada nemas dokumente kod sebe kazna je između 30 i 40KM. No on NEMA NIKAKO DOKUMENTE, znači NE POSTOJE DOKUMENTI.
Bio sam mlad, položio sam, no strpio sam se da dođe vozačka. Bolje je tako, smiriš se par dana i ohladiš. Auto voziti nije užitak, već opterećenje. Ti si potencijalni ubica na cesti, ma kakav god vozač bio.
Bio sam mlad, položio sam, no strpio sam se da dođe vozačka. Bolje je tako, smiriš se par dana i ohladiš. Auto voziti nije užitak, već opterećenje. Ti si potencijalni ubica na cesti, ma kakav god vozač bio.
-
mahalik
#917 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
predao sam za vozačku u prošli utorak
Kad će biti gotova ima li gužve sada
-
zLatk0
#918 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Pa kad predas oni ti kazu za koliko ce biti otprilike. Otidji sutra i provjeri, ako ne do kraja sedmice bi trebala biti ako nema problema i guzvi
- MOSALJOZE
#919 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
15 dana otprilike,mozda malo ranijemahalik wrote:predao sam za vozačku u prošli utorak
- hamzah
#920 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ima li radar kod Bosmala tranzitnom cestom?
-
Camaro
#921 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Polozio sam juce iz prve bez ikakve stele.. 
Inace, odem jutros po potvrdu i kazu mi da moram cekati do narednog utorka. Jel moguce da se u ovoj posranoj zemlji cak i najobicnija potvrda ceka citavu sedmicu?
Inace, odem jutros po potvrdu i kazu mi da moram cekati do narednog utorka. Jel moguce da se u ovoj posranoj zemlji cak i najobicnija potvrda ceka citavu sedmicu?
- MOSALJOZE
#922 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Da uvijek je tako bilo.Kad uzmeš potvrdu DOBRO PROVJERI ima li grešaka tipa pogrešna adresa,broj,ime i slično.Mene samo zanima šta imaš od toga ako vozačku digneš 10 dana ranije ili kasnije.Vjerovatno nemaš auto,a nešto nisam siguran da će ti neko dati samom da sjedneš u auto.
-
Camaro
#923 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Imam auto, a moja stvar je to sto mi se ne ceka 10 dana..
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#924 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
svakako i kad vozis na potvrdu pravis prekrsaj..ne preostaje ti nista drugo nego da cekas,ako ne zelis sebi praviti probleme....
-
Camaro
#925 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ma znam da moram da cekam, samo mi nije jasno cemu cekanje od 7,8 dana na obicnu potvrdu, jedino to... Inace nisam ni mislio da idem da se vozam negdje dok ne pozavrsavam to.